Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η διαφορά των Σαμαρά-Βενιζέλου με τον Ούγκο Τσάβες

Η διαφορά των Σαμαρά-Βενιζέλου με τον Ούγκο Τσάβες [εικόνα]

Το γνωμικό των Κινέζων λέει πως «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» και στην περίπτωση αυτή, ίσως αξίζει κάτι παραπάνω.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του ηγέτη της Βενεζουέλας, οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου «κατάλαβαν» τη διαφορά που είχε ο Ούγκο Τσάβες με τους εγχώριους πολιτικούς, συγκρίνοντας απλά τρεις φωτογραφίες.
Στην πρώτη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής του συγκέντρωσης σπεύδει να φιλήσει τα χέρια των ψηφοφόρων του, ενώ στις άλλες, που είναι από τη χώρα μας, φαίνονται οιΑντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος να δέχονται χειροφιλήματα από τους οπαδούς τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


 Σας ενημερώνουμε ότι η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος για την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 και ώρα 08:00-14:00 σε Αλίαρτο, Μάζι, Πέτρα και Ευαγγελίστρια.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 


                                                     
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ                                    
  
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Νοσοκομείο Θήβας και επί τόπου ανάλυση των προβλημάτων

nosΑντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής το βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Θήβας προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου και της γενικότερης συρρίκνωσης και υποβάθμισης των παροχών υγείας και των άλλων προνοιακών δομών.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να συγκεντρώσουν στοιχεία για την τωρινή κατάσταση και το μέλλον του Νοσοκομείου Θήβας από τον διοικητή κ. Γκιζίμη, το σωματείο των εργαζομένων και τους γιατρούς προκειμένου να κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση από το βουλευτή Γ. Σταθά.
Η σοβαρότητα του θέματος καθιστά αναγκαία την ενεργοποίηση όλων των πολιτών και των φορέων της περιοχής για δωρεάν δημόσια υγεία . Πρέπει να διεκδικήσουμε, με κάθε μέσο, το στοιχειώδες δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραούλ Κάστρο στον Τσίπρα: Ωστε εσύ είσαι ο Ελληνας που όλοι περιμένουν να γίνεις πρωθυπουργός; [βίντεο]

Ο Αλέξης Τσίπρας απέτισε φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες λίγες ώρες πριν την κηδεία του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Τον κ. Τσίπρα, υποδέχτηκε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλα Μαδούρο ο οποίος και τον συνόδευσε έως τη σορό του Τσάβες. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με την μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος.

Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος του είπε:

«Ωστε εσύ είσαι ο Έλληνας που όλοι περιμένουν να γίνεις πρωθυπουργός;»

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα προϊόντα με DNA αλόγου που αποσύρει ο ΕΦΕΤ!!!

Την άμεση ανάκληση από την ελληνική αγορά επτά ακόμα προϊόντων, στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για :

«Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,

«Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,

«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και

«Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα,

Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".



«Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013 το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" . Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ".



Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη είχε ανακοινωθεί.



Επιπλέον, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου.

Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥΕ. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Παπαρήγα στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας

«Η εντύπωσή μας είναι πως είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα του ΚΕΘΕΑ να στηριχθούν και να διευρυνθούν τα προγράμματα απεξάρτησης και στεγνών προγραμμάτων σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. Το σημερινό πρόγραμμα που είδαμε ήταν ...
εξαιρετικό σε ποιότητα, πρώτη φορά εγώ βλέπω πρόγραμμα φυλακής, είναι ένα πρόγραμμα εντελώς απαραίτητο και αναγκαίο και για τις γυναίκες και για τους άνδρες και επομένως αυτό χρειάζεται προσωπικό και χρήματα και εδώ δεν χωράει για μας ούτε μνημόνιο, ούτε δημοσιονομικά, ούτε οι γνωστές τσιγκουνιές».

Αυτά δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την επίσκεψή της στις κρατούμενες γυναίκες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Ερωτηθείσα τι μήνυμα στέλνει στις φυλακισμένες γυναίκες στην σημερινή ελληνική κοινωνία, η κα Παπαρήγα είπε ότι «οπωσδήποτε είναι χειρότερο να είσαι σε μια φυλακή εξαιτίας της κοινωνίας. Να μετατρέψουν την δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους σε πείσμα ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέσω του αγώνα».

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς, εξήρε την σημασία της επίσκεψης της κας Παπαρήγα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, λέγοντας πως «είναι μια έμπρακτη απόδειξη το πόσο κοινωνικές δυνάμεις στηρίζουν μια προσπάθεια ανθρώπων να ξανασταθούν στα πόδια τους, να γίνουν δημιουργικά στοιχεία της κοινωνίας μας, παραγωγικοί άνθρωποι, αυτός είναι ο στόχος του Κέντρου».

Η επίσκεψη της κας Παπαρήγα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, στις φυλακές Θήβας, διήρκεσε πέραν των τριών ωρών, καθώς συνομίλησαν με τις κρατούμενες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, και οι οποίες μίλησαν για την προσπάθειά τους, ενώ μετά παρακάθισαν και στο γεύμα, κατόπιν πρόσκλησης των κρατουμένων.....
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουλκιώτης: «Η Λιβαδειά δικαιούται την Τριτοβάθμια Σχολή και εμείς, συνεχίζουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση της»


Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όπως το εισηγείται το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι μια αδικαιολόγητη και ΑΡΝΗΤΙΚΗ για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και για το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδα της Λιβαδειάς
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, είχε ζητήσει από πολύ νωρίς, την στελέχωση του Πανεπιστημίου με διορισμό μελών ΔΕΠ και την αναβάθμισή του, με ίδρυση νέων τμημάτων, αίτημα που είχ απευθυνθεί και προς την Διοικούσα Επιτροπή.
Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό, ουσιαστική και βιώσιμη λύση, στο δήθεν οικονομικό πρόβλημα που επικαλέστηκε το Υπουργείο, παρόντων όλων των φορέων, ζητώντας την νομοθετική ρύθμιση, ώστε η Περιφέρεια, να διαθέσει 200.000 ευρώ από τους ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του Πανεπιστημίου, δηλαδή από 100.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πανεπιστημιακά τμήματα.
Ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Δημ. Παναγιωτόπουλος, σε τεκμηριωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη μελέτη αναλύει και αποδεικνύει, ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, έχει όλα αυτά τα αναγκαία και ουσιαστικά στοιχεία που το καθιστούν βιώσιμο.
Όλα αυτά αγνοήθηκαν.
Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις του Υπουργείου, που «αξιοποιώντας» την ολιγωρία της Διοικούσας Επιτροπής, στην στελέχωση του Πανεπιστημίου και με πρόσχημα την διαβούλευση, ώστε να έχει το άλλοθι, και να «ρίξει στάχτη στα μάτια», υλοποιεί τις ήδη προειλημμένες αποφάσεις, ερήμην των φορέων.
Απαιτούμε την ανάκληση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, γα να παραμείνει και συνεχίσει την επιτυχή πορεία του, το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης. στην πόλη της Λιβαδειά,
Καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες, σε αυτούς που θα αποφασίσουν τελικά στο κλείσιμο της Σχολής της Λιβαδειάς.
Η Λιβαδειά δικαιούται την Τριτοβάθμια Σχολή και εμείς, συνεχίζουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση της.
Διαβάστε Περισσότερα »

500.000 νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ...

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι συνολικές οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες πλέον προσεγγίζουν το 1,3 δις. ευρώ, παρά την πρόσκαιρη μείωση που είχαν παρουσιάσει λίγο πριν από την εφαρμογή της δεύτερης «φουρνιάς» του... χαρατσιού. 


Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη διοίκηση της ΔΕΗ σε αύξηση κατά...75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ οι αποκοπές ηλεκτροδότησης αυξήθηκαν κατά 66% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, και με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας, ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η του ερχόμενου Μαΐου, ενώ έπεται μία ακόμη αύξηση από την 1η Ιουλίου 2013. Κι αυτά όταν από 1ης Ιανουαρίου ισχύουν νέα αυξημένα κατά 25% μεσοσταθμικά τιμολόγια ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές οφειλές προς την ΔΕΗ ανήλθαν σε 1.271,2 εκατ. ευρώ στην εκπνοή του 2012. Αναλυτικότερα, στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) οι οφειλές των καταναλωτών με συμβόλαια σε ισχύ ανήλθαν σε 530,5 εκατ. ευρώ, όταν το 2011 ανέρχονταν σε 388 εκατ.

Οι οφειλές καταναλωτών των οποίων έχει διακοπεί το συμβόλαιο ανήλθαν σε 169,9 εκατ. ευρώ και του Δημοσίου, επίσης στη Χαμηλή Τάση, σε 65,9 εκατ. ευρώ. Από τα χρέη των πελατών στη Χαμηλή Τάση με συμβόλαιο σε ισχύ, το 46,51% προερχόταν από οικιακούς πελάτες, το 3,22% από βιομηχανικούς, το 42,61% από εμπορικούς και το 7,66% από αγροτικούς.

Υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ των οικιακών καταναλωτών, για τους οποίους έχει λήξει το 80ήμερο, μετά την παρέλευση του οποίου, δίνονται εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Στη μέση τάση (επαγγελματίες, επιχειρήσεις) οι οφειλές ανήλθαν σε 211,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην Υψηλή Τάση (μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές) σε 293,8 εκατ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή των οφειλών το 2012 αποδίδεται κυρίως στην επιβολή από το περασμένο καλοκαίρι της δεύτερης «φουρνιάς» του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, μετά την «ανάπαυλα» της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Η ασφυκτική αυτή κατάσταση οδήγησε σε αύξηση κατά 75% των διακανονισμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος που πραγματοποίησε η ΔΕΗ το 2012. Η επιχείρηση έκανε περισσότερους από 700.000 διακανονισμούς, έναντι μόλις 400.000 το 2011.

Περίπου 30 χιλιάδες αποκοπές ρευματοδότησης πραγματοποιεί κάθε μήνα η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, που σημαίνει ότι 360.000 καταναλωτές, είτε αυτοί είναι νοικοκυριά, είτε επιχειρήσεις, έμειναν χωρίς ρεύμα το 2012, άσχετα αν μετά προχώρησαν σε επανασύνδεση μετά από διακανονισμό. Υπάρχει όμως κι ένα άλλο φαινόμενο, που προφανώς σχετίζεται με την επιβολή του χαρατσιού. Περίπου 300.000 καταναλωτές, οικιοθελώς, διέκοψαν το 2012 την ηλεκτροδότησή τους, όταν το 2011 οι οικιοθελείς αποκοπές ήταν περίπου 100 χιλιάδες

Διαβάστε Περισσότερα »

Την παγκόσμια ημέρα ποίησης θα ανακοινωθούν οι διακριθέντες του 2ου ποιητικού διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Ολοκληρώνεται η Απογραφή των Συνταξιούχων του ΟΓΑ με ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Το 2013 είναι η χρονιά νοικοκυρέματος των Ασφαλιστικών Ταμείων για την

αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο πλαίσιο αυτό, η αναγραφή του ΑΦΜ και
του ΑΜΚΑ σε κάθε συνταξιοδοτική παροχή είναι αναγκαία και υποχρεωτική.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΓΑ αποστέλλει ενημερωτικές επιστολές σε 9.000 περίπου
συνταξιούχους του, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν δηλώσει τον ΑΦΜ
ή/και τον ΑΜΚΑ τους ή είναι λανθασμένα καταχωρημένοι στο Μητρώο
Συνταξιούχων του ΟΓΑ.
Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν την ενημερωτική επιστολή του ΟΓΑ θα πρέπει
να ελέγξουν αν αναγράφονται στην επιστολή ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους ή αν οι
αναγραφόμενοι αριθμοί είναι σωστοί.
Στην περίπτωση που δεν αναγράφονται ή δεν είναι σωστοί, θα πρέπει να προσέλθουν
έως 29/03/2013 στον Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας τους, για να δηλώσουν το
σωστό ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ προσκομίζοντας:
A) To τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση
απόδοσης ΑΦΜ, σε περίπτωση διόρθωσης ή συμπλήρωσης του ΑΦΜ,
B) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ, σε περίπτωση διόρθωσης ή συμπλήρωσης
ΑΜΚΑ.
Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ο αναγραφόμενος αριθμός
είναι λανθασμένος θα πρέπει να απευθυνθούν προηγουμένως σε οπουδήποτε Κέντρο
Εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ), για να τους χορηγηθεί σχετική βεβαίωση ΑΜΚΑ,
έχοντας απαραιτήτως μαζί τους, τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην επιστολή
για την χορήγηση ΑΜΚΑ
Επισημαίνεται ότι, η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
και όχι του συζύγου της.
Τέλος, επειδή δεν θα δοθεί παράταση, μετά την καταληκτική ημερομηνία της
29/03/2013, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν για την
συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανασταλεί η
καταβολή της σύνταξης τους από την 1 Μαΐου 2013.
Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεσες ενισχύσεις σε επαγγελματίες αγρότες θα ζητήσουν οι ευρωβουλευτές

Άμεσες ενισχύσεις σε επαγγελματίες αγρότες θα ζητήσουν οι ευρωβουλευτές
Το Ευρωκοινοβούλιο θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τη σταθερή παροχή τροφίμων υψηλής ποιότητας στους Ευρωπαίους καταναλωτές, επιμένοντας παράλληλα στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος κατά την ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης, 13 Μαρτίου, τεσσάρων απαραίτητων νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της αγροτικής πολιτικής της ΕΕ.
Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις με τα κράτη-μέλη που αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου.

Οι Ευρωβουλευτές θα απαιτήσουν οι απευθείας επιδοτήσεις να δίνονται αποκλειστικά σε ενεργούς αγρότες και όχι σε απλούς ιδιοκτήτες εκτάσεων γης που φιλοξενούν αεροδρόμια ή αθλητικές εγκαταστάσεις, αν δεν τις καλλιεργούν. Θα επιμείνουν επίσης στη δικαιότερη κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων εντός της ΕΕ και θα συζητήσουν την ενίσχυση της διαφάνειας, ώστε να φανεί ποιος επωφελείται από την αγροτική χρηματοδότηση της Ένωσης, χωρίς να επηρεάζονται από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των αγροτών.

Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να λαμβάνουν υψηλότερες επιδοτήσεις ώστε να συμβάλλουν στην αναγέννηση του τομέα, ενώ τα μεγάλα αγροκτήματα μπορεί να δουν τα δικά τους μερίδια να μοιράζονται σε δόσεις, αν η ολομέλεια του Κοινοβουλίου υποστηρίξει τις θέσεις της επιτροπής Γεωργίας.

Κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να λάβει νέα, υποχρεωτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που θα αντιστοιχούν στο 30% των απευθείας επιδοτήσεων. Από την άλλη, όμως, η επιτροπή αγροτικών προτείνει οι πρωτοβουλίες προς μία πιο πράσινη κατεύθυνση να είναι περισσότερο ευέλικτες, ώστε να ανταποκρίνονται στο μέγεθος του αγροκτήματος και στην επίδραση των περιβαλλοντικών μέτρων που έχει ήδη λάβει ο κάθε αγρότης.

Η πρόταση της επιτροπής Γεωργίας λέει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να δοθούν στις αγροτικές οργανώσεις νέα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να διαπραγματεύονται συμβόλαια εκ μέρους των μελών τους. Αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τη ρευστότητα της αγοράς και να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση επί των τιμών. Το Κοινοβούλιο αναμένεται επίσης να ψηφίσει διατάξεις που θα παρατείνουν τις ποσοστώσεις ζάχαρης και θα επεκτείνουν τα δικαιώματα καλλιέργειας στον τομέα του κρασιού.

Η τελική μορφή της νέα ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής θα αποφασιστεί για πρώτη φορά από κοινού από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα τεθεί σε ισχύ το 2015.

Για περισσότερα δείτε:
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: www.paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΧΕ ΟΡΜΕΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ!!!

...ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ!
Όλα έγιναν το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Η 50χρονη γυναίκα από την Αλβανία βρισκόταν στο σπίτι του 80χρονου, όπου δούλευε ως οικιακή βοηθός.

Δε μπορούσε να φανταστεί τη επρόκειτο να ακολουθήσει, πως θα έπεφτε θύμα επίθεσης από τον άνθρωπο για τον οποίο εργαζόταν. Ο 80χρονος, όμως, είχε τα δικά του σχέδια.

Με ένα όπλο στα χέρια, την απείλησε και την κράτησε όμηρο στο σπίτι. Και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς πράξεις, παρά τη θέλησή της. Αυτό κατήγγειλε η γυναίκα στην Αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ηλικιωμένου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο διαμετρήματος 32 mm και δύο φυσίγγια των 9 mm, τα οποία κατείχε παράνομα.

Το πρωί της Πέμπτης, ο 80χρος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, παράνομης βίας και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων».

Θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.
























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις Φυλακές Ελαιώνα η Φανή Παπαθωμά


Τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα επισκέφθηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά μαζί με τον τομέα ισότητας γυναικών και την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή.
Για την Ημέρα της Γυναίκας η κα Παπαθωμά δήλωσε :
«Η επιλογή των γυναικείων φυλακών από την δική μου πλευρά ήταν καθαρά σημειολογική επιλογή. Με την παρουσία μου εδώ αφιερώνω την ημέρα αυτή, στον αγώνα όλων εκείνων των γυναικών που είναι φυλακισμένες σε φυλακές με τείχη και κάγκελα. Την αφιερώνω όμως και σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται να ξεφύγουν από προσωπικούς, συναισθηματικούς, οικονομικούς εγκλεισμούς, που παλεύουν να σπάσουν τη φυλακή προκατασκευασμένων προτύπων, που μοχθούν καθημερινά μέσα σε κοινωνικές φυλακές «ελεύθερες – πολιορκημένες» .
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο ΔΣ για το σχέδιο «Αθηνά» απόψε στο Δήμο Λεβαδέων



Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 67 §5 του Ν.3852/10)  που θα πραγματοποιηθεί την 8η Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων – «Παλαιό Δημαρχείο, Πλ.Εθνικής Αντιστάσεως 1».
Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Συζήτηση για τις εξελίξεις μετά την τελική ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά».
                                             
                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Καλλιαντάσης Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 7.500 γυναίκες στην Ελλάδα τόλμησαν να καταγγείλουν κακοποίησή τους

Πάνω από 7.000 γυναίκες στην Ελλάδα τόλμησαν να καταγγείλουν την κακοποίηση τους

Συνεχίζονται στην Ελλάδα τα κρούσματα βίας κυρίως ενδοοικογενειακής κατά των γυναικών, με περίπου εφτά χιλιάδες γυναίκες να έχουν καταγγείλει την κακοποίησή τους.
Το απαράδεκτο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας κάθε άλλο παρά έχει εξαλειφθεί στην Ελλάδα του 2013, καθώς μέσα σε έναν χρόνο έγιναν 7.909 κλήσεις που αφορούσαν την κακοποίηση γυναικών από άντρες συζύγους ή συντρόφους στη γραμμή 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ενώ υπήρχαν και 23 καταγγελίες για εμπορία γυναικών (trafficking).
Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, Κατερίνας Μάρκου, Γιάννη Πανούση και Μαρίας Ρεπούση, για τις διαστάσεις του trafficking στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στα αυτοκίνητα σας -11.000 κλοπές και 19.000 διαρρήξεις το 2012

Σαρώνει η εγκληματικότητα στην Ελλάδα: 11.000 κλοπές και 19.000 διαρρήξεις οχημά

Παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, όπου οργανωμένες σπείρες κακοποιών κλέβουν αυτοκίνητα και μηχανές σε όλη την χώρα, με την αστυνομία να είναι ανήμπορη να εξιχνιάσει πολλά περιστατικά. Καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπής και διαρρήξεων οχημάτων από οργανωμένες σπείρες αλλοδαπών και μη σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» με τις Αρχές να έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλά περιστατικά κάθε μέρα πλέον. Οι κλοπές ΙΧ για το 2012 έφτασαν τις 11.145 κλοπές, παρουσιάζοντας μικρή μείωση από το 2011 όπου σημειώθηκαν 11.554, με την μείωση να αποδίδεται πλέον και στο γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες πλέον δεν υποβάλλουν καν μηνύσεις κατ' αγνώστων, ενώ παράλληλα μειώθηκαν και οι εξιχνιάσεις των υποθέσεων. Την θέση του «πρωταθλητή» στις διαρρήξεις αυτοκινήτων, κατέχει όπως ήταν αναμενόμενο η Αττική με 12.444 περιπτώσεις, ενώ μεγάλος αριθμός σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη με 3.050 περιστατικά, με τον αριθμό διαρρήξεων σε όλη την Ελλάδα να φτάνει στις 19.664 διαρρήξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημέρα της Γυναίκας: Γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1909



Αφιερωμένο στην παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι το σημερινό doodle της Google.

Από το 1909 η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Καθιερώθηκε για να τιμήσει μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία.

Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπάθειας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google!

Το σημερινό doodle είναι ένα μωσαϊκό από πρόσωπα γυναικών. Γυναίκες απ' όλες τις φυλές. Κι αν προσέξει κανείς καλά, με τα πρόσωπά τους σχηματίζεται η λέξη Google!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στοπ στην αναδρομική περικοπή των συντάξεων

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει στοπ στην αναδρομική περικοπή των συντάξεων

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάζει «φρένο» στην αναδρομική περικοπή των συντάξεων που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς κ.λπ.), τους λογοτέχνες, καλλιτέχνες κ.α.
Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι αρκετές ρυθμίσεις του νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (για τους δημοσίους υπάλληλους) είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).
Με αφορμή σειρά νομοθετικών αλλαγών στη συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) έκρινε τις περισσότερες από αυτές συνταγματικές και δικαιολογημένες. Ομως διαφώνησε με αρκετές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι δεν δικαιολογούνται, ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ κ.λπ. και γι' αυτό θα έπρεπε να διαγραφούν.
Αν πάντως η κυβέρνηση αναλάβει την ευθύνη να προωθήσει τις διατάξεις αυτές όπως είχαν χωρίς να εισακούσει τις θέσεις του ΕΣ και χωρίς να προχωρήσει σε διορθώσεις, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ένα νέο «μπαράζ» προσφυγών από συνταξιούχους, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα γίνουν δεκτές (αφού οι απόψεις του ΕΣ είναι ομόφωνες) και το Δημόσιο θα υποχρεωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο να καταβάλει στους δικαιούχους (ή στους απογόνους τους) σημαντικά κονδύλια προσαυξημένα και με τους νόμιμους τόκους.
Πέρα από την αναδρομική περικοπή των συντάξεων, το ΕΣ υπό τον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη αποκρούει τη μείωση του χρόνου παραγραφής στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων από καθυστερούμενες συντάξεις.
- Την κατάργηση του δικαιώματος του συνταξιούχου να ζητήσει επανεξέταση της σύνταξής του εάν εκδοθεί αντίθετη απόφαση της ολομέλειας ΕΣ που τον ευνοεί. Η κατάργηση αυτή είναι αντίθετη στο κράτος δικαίου και στην παγιωμένη ασφαλιστική νομολογία και θα ήταν ίσως σκόπιμη η διεύρυνση της ρύθμισης αντί για κατάργησή της.
- Την κατάργηση της Επιτροπής Ελέγχου Πράξεων Κανονισμού Συντάξεων (ΕΕΠΚΣ) του ΓΛΚ, έστω και αν οι αποφάσεις της καθυστερούν. Η προσφυγή των πολιτών σε διοικητικά όργανα μπορεί να έχει ως συνέπεια την ταχύτερη, οικονομικότερη και ίσως αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους, αποφεύγοντας τα δικαστήρια. Απλώς χρειάζεται ενίσχυση και σωστή στελέχωση με υπαλλήλους γνώστες του αντικειμένου. Η ίδια διαφωνία εκδηλώνεται και για την κατάργηση της Επιτροπής του ΓΛΚ που βοηθά σημαντικά στην αναγνώριση προϋπηρεσιών.
Το ΕΣ αποκρούει επίσης ως αδιανόητες τις διατάξεις που επιτρέπουν στο όργανο που εξέδωσε μια εσφαλμένη συνταξιοδοτική πράξη να τη διορθώνει αυτεπάγγελτα χωρίς καμία προθεσμία.
Οι συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες

Συνταγματικές και δικαιολογημένες κρίνονται οι διατάξεις για την προκαταβολή των συντάξεων (50%), για τη μεταβίβαση σύνταξης σε άγαμες θυγατέρες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τεκμαρτό εισόδημα που αναλογεί σε α' κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 100.000€, για την ενσωμάτωση του επιδόματος ευθύνης στον συντάξιμο μισθό μόνο όσων έχουν επιλεγεί σε θέσεις ευθύνης από τα αρμόδια όργανα και έχουν ασκήσει για 2ετία τα καθήκοντά τους.
Νόμιμη είναι η πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και από το Δημόσιο ο χρόνος υπηρεσίας που χρησίμευσε για απόκτηση δικαιώματος σύνταξης από οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης.
Νόμιμη είναι και η επιλογή μίας μόνο σύνταξης για τους κληρικούς που είναι και εκπαιδευτικοί, καθώς και η πρόβλεψη ότι το κατώτατο όριο σύνταξης του Δημοσίου εξακολουθεί να υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο από 1-1-11 και παραμένει το ίδιο έως 31-12-15, σύμφωνα με την Ημερησία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριημερο Ποδοσφαιρικης Πανδαισιας στη Βοιωτια



Ενα Γιορτινο Τριημερο Ποδοσφαιρου και Μπασκετ
Περιμενει τους φιλους του Αθληματος τις Επομενες ημερες
Σαββατο 9 Μαρτιου 24η Αγωνιστικη στην Α' Βοιωτιας
Με μοναδικα Ντερμπυ για την Κορυφη  και την ουρα της βαθμολογιας 
Παιχνιδια βαθμολογικης σημασιας και για την Β' Κατηγορια 
Σαββατο 9 και Κυριακη 10 Μαρτιου

Κυριακη 10 Μαρτιου 3.00 μ.μ
ο Μεγαλος Τελικος Ποδοσφαιρου στη Βοιωτια
στο Γηπεδο της ΕΠΣΒ Αγιος Σπυριδωνας
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ

Κυριακη 10 Μαρτιου  6.00 μ.μ 
Κλειστο Θηβας
ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΟ ΑΥΛΙΔΑ 
Για μια θεση στα πλαιυ- οφ
για την Ανοδο στην Α' ΕΣΚΑΣΕ

Δευτερα 11 Μαρτιου  
Γηπεδο Θηβας  4.00 μ.μ 
Φιλικος Αγωνας Παλαιμαχων 
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Για την Τραπεζα Αγαπης Ιερας Μητροπολις 
Θηβων και Λεβαδειας
thivaspor
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Δείτε τι έκανε ένας Πακιστανός στο Αλιβέρι

Στο Αλιβέρι Εύβοιας, ένας άνδρας κρεμότανε σε έναν στύλο της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι μόλις τον είδαν νόμιζαν ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Όταν όμως τον παρατήρησαν καλύτερα, κατάλαβαν τις πραγματικές του προθέσεις.

Ο Πακιστανός...


 κρεμότανε στις 4.00 τα ξημερώματα στον στύλο και οι κάτοικοι κατάλαβαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε. Δεν ήθελε να αυτοκτονήσει αλλά είχε ανέβει εκεί για να καταστρέψει τους μετασχηματιστές και στην συνέχεια να τους πουλήσει για χαλκό.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας σάκος που περιείχε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων και ένα μαχαίρι. Από την αστυνομία προέκυψε ότι δεν ήταν μόνος αλλά μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάθη κατά το βούρτσισμα των δοντιών που πρέπει να αποφύγετε!

Διαβάστε εδώ τι λάθη θα πρέπει να αποφεύγετε κατά το βούρτσισμα των δοντιών σας. Καλό είναι να ρίξετε μια ματιά και να τα αποφεύγετε όσο γίνεται!

Αν και λίγο πολύ όλοι μας είμαστε επιμελείς με το βούρτσισμα των δοντιών και την υγιεινή του στόματός μας, πολλοί από εμάς κάνουμε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα η επιμελής προσπάθειά μας, να μην είναι και τόσο καλή...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Επιλέξτε τη σωστή οδοντόβουρτσα!
Αν χρειάζεται να ανοίξετε πάρα πολύ το στόμα σας για να μπορέσει να φτάσει στο βάθος, τότε πρέπει να πάρετε μια πιο μικρή οδοντόβουρτσα.

Αν η λαβή δεν είναι άνετη, επίσης αντικαταστήστε την! Η λαβή θα πρέπει να είναι άνετη στο χέρι όπως είναι το πιρούνι που τρώμε!

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή απλή;
Δεν παίζει ρόλο! Και οι δύο είναι εξίσου καλές. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι ο τρόπος που πλένετε τα δόντια σας...

Οι ίνες στην οδοντόβουρτσα...
Μερικές οδοντόβουρτσες έχουν ίνες υπό γωνία και άλλα τέτοια κόλπα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν παίζει αυτό ιδιαίτερο ρόλο.

Αυτό που παίζει ρόλο είναι κατά πόσο πυκνές είναι και πόσο σκληρές.

Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να έχει αρκετά σκληρές ίνες ώστε να αφαιρεί την πλάκα, αλλά και από την άλλη δεν θα πρέπει να παρα-είναι σκληρές, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα ούλα.

Προτιμήστε μία μέτρια με αρκετά μεγάλη πυκνότητα ινών και φυσικά πάντα αφού συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας!

Τακτικό βούρτσισμα δοντιών
Θα πρέπει να πλένετε συχνά τα δόντια σας. Το ιδανικό είναι 2-3 φορές την ημέρα. Μην το παρακάνετε όμως, όχι πάνω από 3 φορές και όχι "σκληρό" βούρτσισμα αλλά σχετικά "μαλακό"!

Διάρκεια βουρτσίσματος
Πολλοί πλένουμε τα δόντια μας για 30-45 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι λάθος. Θα πρέπει να τα πλένουμε για διάρκεια τουλάχιστον 2-3 λεπτών!

Το σωστό βούρτσισμα...
Μεγάλο λάθος είναι να κρατάμε την οδοντόβουρτσα οριζόντια και να την κινούμε οριζόντια επάνω στα δόντια μας!

Θα πρέπει να την έχουμε υπό γωνία 45 μοιρών και να πλένουμε τα δόντια μας με κυκλικές κινήσεις.

Ξέπλυμα οδοντόβουρτσας
Τα βακτήρια σε μία οδοντόβουρτσα που δεν ξεπλύναμε καλά, μπορεί να αναπτυχθούν πάλι και την επόμενη φορά... να τα βάλουμε μέσα στο στόμα μας!

Οπότε φροντίστε να ξεπλένετε καλά την οδοντόβουρτσα!

Αντίστοιχα, όταν τελειώσετε το ξέπλυμά της, τινάξτε την καλά να στεγνώσει όσο γίνεται!

Αντικατάσταση οδοντόβουρτσας
Πολλοί από εμάς κρατάμε την οδοντόβουρτσά μας για καιρό. Θα πρέπει να προσέξετε τις ίνες: αν έχουν αρχίσει να "χαλάνε", τότε θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Αλλιώς θα επηρεάσει την ποιότητα βουρτσίσματος και δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα...

Η συνήθεια, που έγινε λατρία...
Μερικοί από εμάς πλένουμε τα δόντια μας υπό... αντίξοες συνθήκες! Πχ με παγωμένο νερό το χειμώνα, κλπ. Φροντίστε να τις εξαλείψετε γιατί θα σας γίνει πολύ δύσκολο το τακτικό σωστό πλύσιμο!

Αν οι συνθήκες είναι καλές, τότε δεν θα σας είναι δύσκολο να πλένετε τακτικά και σωστά τα δόντια σας...

Οπότε φροντίστε να τις κάνετε καλές, ώστε να σας είναι μια ευχάριστη συνήθεια, για να μην εγκαταλείψετε!

Αυτά!

Είναι καλό να προσέχουμε να μην κάνουμε λάθη κατά το βούρτσισμα των δοντιών μας, ώστε να μπορούμε να πετυχαίνουμε όσο γίνεται ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Να θυμάστε πάντα ότι αν τα εγκαταλείψετε, θα σας εγκαταλείψουν κι αυτά...

Και το χειρότερο; Θα ταλαιπωρήστε για πολύ καιρό και δεν θα μπορείτε να "γυρίσετε το χρόνο πίσω"...
coolweb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα μουσεία όλης της χώρας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων στην... 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αναφέρει ότι σύμφωνα με το νέο προσχέδιο για το Οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, αποσπώνται ζωτικές διευθύνσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ενώ κάτω από τις τρεις διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας «συνενώνονται με απαράδεκτο τρόπο διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά αντικείμενα».

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτύρονται, διότι το εν λόγω οργανόγραμμα καταργεί όλες τις διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού του ΥΠΠΟ, όπως και την Γενική Γραμματεία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν.

Σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας με την Ομοσπονδία εξήγησε πως από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης επί του σχεδίου οργανισμού λειτουργίας του ΥΠΠΟ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση ρίχνει τις τιμές ...στα φακελάκια!

Μαζί με την κρίση, μειώνονται και τα... ποσά που ζητούνται "κάτω από το τραπέζι" στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας και της Public Issue για το 2012.

  • Δείτε παρακάτω τον αναλυτικό ..τιμοκατάλογο της διαφθοράς 
 

Το μέγεθος της συνολικής διαφθοράς το 2012 μειώνεται στα 420 εκατ. ευρώ το 2012, από...
554 εκατ. ευρώ το 2011, σε μια υποχώρηση της τάξεως του 24,1%. Το 2009, το εκτιμώμενο μέγεθος συνολικής διαφθοράς είχε διαμορφωθεί στα 787 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος αφορά σε προβολή επί του συνολικού πληθυσμού, του πλήθους των περιστατικών επί του δείγματος, όπου ζητήθηκαν χρήματα, εκτός από τα νόμιμα για να προχωρήσει πιο γρήγορα ή να τακτοποιηθεί μια υπόθεσή τους τον τελευταίο χτρόνο.

Ειδικότερα, από το δείγμα που εξέτασε η έρευνα, το 6,3% κατήγγειλε περιστατικά διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και το 4,5% ανάλογα περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα, όπου όμως συνυπολογίζονται και τα περιστατικά μη έκδοσης αποδείξεων.

Κοιτίδα διαφθοράς αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία καθώς το 45% των περιπτώσεων αφορά "φακελάκια" σε γιατρούς. Το 13,3% αφορά περιστατικά σε εφορίες, το 13% σε πολεοδομίες, το 3,7% στο υπουργείο Μεταφορών, το 2,4% στο ΙΚΑ, το 2,2% σε Δήμους, το 2,1% στη ΔΕΗ και το 1,8% σε Νομαρχίες.


Φακελάκια: Ο τιμοκατάλογος



Ο μέσος όρος του χρηματικού ποσού που τους ζητήθηκε από τον δημόσιο τομέα ανέρχεται στα 1.228 ευρώ, μειωμένος κατά 12,2% σε σχέση τόσο με το 2011 (1.399 €). Το 2010 είχε ανέλθει στα 1.492 €.
"Φακελάκι" έως 300 ευρώ ζητήθηκε στο 28,9% των περιστατικών, ενώ στο 26,4% ζητήθηκε ποσόν από 300 έως 1.000 ευρώ. Στο 13% των περιστατικών ζητήθηκε ποσόν έως 3.000 ευρώ ενώ στο 4,5% των περιπτώσεων ζητήθηκαν άνω των 3.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ ζητά η Τρόικα


Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ ζητά η Τρόικα
Τη άμεση διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ ζήτησαν τα στελέχη της Τροικα που βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, οι επικεφαλής των δανειστών απαίτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε να αποκτήσει ο οργανισμός ταμειακή ρευστότητα μέσα στο έτος.
Επίσης ζητήθηκε οι εισφορές να πηγαίνουν κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ και όχι μέσω των ταμείων, που είναι στον Οργανισμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ