Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: 8χρονο αγοράκι παντρεύτηκε 61 ετών γυναίκα!

Ο Sanele Masilela, 8 ετών, από τη Νότιο Αφρική, παντρεύτηκε την Helen Shabangu, 61 ετών και μητέρα 5 παιδιών...Σύμφωνα με τη μητέρα του μικρού παιδιού, ο Sanele αναγκάστηκε να παντρευτεί λόγω της επιθυμίας του παππού του να τον δει παντρεμένο πριν πεθάνει.

Μάλιστα όπως οι γονείς λένε ο γάμος δεν έχει νομική ισχύ παρά μόνο πνευματική. Ο Sanele αγαπάει πολύ την 61χρονη Helen και δε θα μπορούσε να παντρευτεί κάποια άλλη. Βέβαια, δηλώνει πως όταν μεγαλώσει θα παντρευτεί κάποια κοπέλα της ηλικίας του γιατί η συγκεκριμένη κυρία είναι πολύ μεγάλη γι'αυτόν.






Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχαιρετώντας τον σύντροφο και συναγωνιστή Κώστα Κουρκούτη.


Βαθύτατη είναι η θλίψη για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου και σημαντικού συνοδοιπόρου, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με το Αυτοδιοικητικό κίνημα,  που θα μας  εκπροσωπούσε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς σύμφωνα με την καταστατική μας αρχή της εναλλαγής.
Αποχαιρετούμε τον τ. δήμαρχο Κώστα Κουρκούτη, μια πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε με τις ιδέες, τη δράση και τη συνεχή του παρουσία, όχι μόνο την κοινωνία της Θήβας και της Βοιωτίας αλλά και της αυτοδιοίκησης και της αριστεράς. Ένα συναγωνιστή που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει και να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Ένα σύντροφο που συμμετείχε ενεργά από την πρώτη στιγμή στην συγκρότηση του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της συλλογικής έκφρασης και της ρήξης με το κατεστημένο.

Για όλους εμάς που πορευτήκαμε μαζί του θα μείνει για πάντα σπουδαίο παράδειγμα ενός ανθρώπου που σε όλη του την πορεία δεν έχασε ποτέ τον στόχο και που συνέχισε να τον υπηρετεί σε κάθε στιγμή και από κάθε θέση, με την ίδια συνέπεια και τον ίδιο ενθουσιασμό. Και γιαυτό θα είναι πάντα μαζί μας.
Αντίο σύντροφε.
Δέσποινα Σπανούδη,
τ. περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό ατύχημα θεωρείται η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω εργοδοτικών πιέσεων

Εργατικό ατύχημα θεωρείται η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω εργοδοτικών πιέσεων

Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε πως αποτελεί εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας, εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς σφοδρής πιέσεως του εργοδότη για πρόσθετη εργασία.
Μάλιστα, ο Αρειος Πάγος επιδίκασε σε εργαζομένη το ποσό των 60.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Παράλληλα, κρίθηκε από την Δικαιοσύνη ότι η καταγγελία της σύμβασης που ακολούθησε έγινε από λόγους εμπάθειας και εκδίκησης, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική.
Ειδικότερα, πενηντάχρονη εργάτρια αλλαντοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα προσελήφθη το 1993 στο τμήμα παραγωγής και εν συνεχεία απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις μέσα στην ίδια επιχείρηση. Τον Απρίλιο του 2008 ζητήθηκε από την εργαζομένη να απασχοληθεί επιπρόσθετα και παράλληλα με τον καθαρισμό των χώρων άλλης επιχείρησης του ιδίου ομίλου μέχρι να προσληφθεί καθαρίστρια. Η εργαζομένη αντέδρασε έντονα και αρνήθηκε την παράλληλη απασχόληση. Όμως οι πιέσεις από την εργοδοτική πλευρά συνεχίστηκαν. Τον Ιούνιο του 2008 ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης την κάλεσε στο γραφείο του και της ζήτησε πάλι να εργάζεται παράλληλα στην δεύτερη επιχείρηση του ομίλου. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης της ζήτησε επιτακτικά να συμμορφωθεί, την απείλησε ότι αν δεν υπακούσει θα απολυθεί και την εξύβρισε.
Λόγω της εντάσεως υπό την οποία έγινε η παραπάνω συνάντηση, η εργαζομένη, μετά την αποχώρησή της από το γραφείο του νόμιμου εκπροσώπου, πήγε στην κουζίνα και αφού πήρε ένα μαχαίρι αυτοτραυματίσθηκε με αυτό στο αριστερό της χέρι, κόβοντας, στο εσωτερικό του βραχίονα, τις φλέβες της, στο ύψος αμέσως μετά τον καρπό. Μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έγινε συρραφή του τραύματός της και εξήλθε, ενώ έλαβε αναρρωτική άδεια δύο μηνών.
Μετά την δίμηνη αναρρωτική άδεια, τον Αύγουστο του 2008 η εργαζομένη επέστρεψε στην επιχείρηση και τρεις μήνες μετά καταγγέλθηκε η εργασιακή της σύμβαση. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε δεχθεί ότι οι συνθήκες εργασίας ήταν εκτάκτως δυσχερείς και ασυνήθιστες και είχαν προκαλέσει υπέρμετρη καταπόνηση του οργανισμού αυτής, η οποία είχε πολλές φορές διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες αυτές, χωρίς όμως να δίνεται λύση στο πρόβλημά της.
«Η συνεχής δε πίεση για την εκτέλεση των καθηκόντων της, η απαίτηση του εργοδότη για αύξηση του όγκου της εργασίας της, με την ανάθεση και άλλης εργασίας σε διαφορετικό μάλιστα εργοδότη, η επιμονή του προς τούτο και η απειλητική και εξυβριστική συμπεριφορά του, προκάλεσαν την ψυχολογική και νευρική κατάπτωση της εργαζομένης, εν όψει μάλιστα και του κινδύνου που αντιμετώπιζε να απολέσει την εργασία της σε περίπτωση πραγματοποιήσεως της απειλής, αφού ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να αντεπεξέλθει στην εκτέλεση όλων των καθηκόντων της, της οικονομικής ανάγκης που είχε για την εργασία της και τις εξ αυτής αποδοχές και της αδυναμίας της ή τουλάχιστον της μεγάλης δυσχέρειας εξευρέσεως άλλης εργασίας λόγω του ότι ήταν 50 ετών, με αποτέλεσμα, μη έχοντας την ικανότητα να αποφασίσει λογικά, να δημιουργηθούν σε αυτήν τάσεις αυτοκαταστροφής και να προβεί στον αυτοτραυματισμό της».
Κατόπιν αυτών το Εφετείο, όπως και ο Άρειος Πάγος, έκρινε ότι το ατύχημα της εργαζομένης, ανεξάρτητα αν οφειλόταν σε εκούσια πράξη της, αποτελεί εργατικό ατύχημα. Και αυτό γιατί επήλθε από αιφνίδιο και βίαιο συμβάν κατά την εκτέλεση της εργασίας της εργαζομένης και εξ αφορμής αυτής, το οποίο δεν θα ελάμβανε χώρα χωρίς την εργασία της και την εκτέλεσή της υπό τις δεδομένες συνθήκες και περιστάσεις. Επομένως, σύμφωνα με τους δικαστές, η εργαζομένη δικαιούται χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από το εργατικό ατύχημα. Τέλος, η απόλυσή της κρίθηκε άκυρη ως καταχρηστική, καθώς έγινε από λόγους εκδίκησης, οφειλομένους στην μη αρεστή συμπεριφορά της.

Διαβάστε Περισσότερα »

O ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2013


 
Με δυο γκολ του Τζικα στο 27' και του  Παναγιωτη Κουτσοδημου  στο 77'
ο Επαμεινωνδας Λευκτρων λυγισε την ΑνΤισταση του Παρνασσου Αραχωβας
και κατεκτησε το Κυπελλο Βοιωτιας
ο ομαδα του Παρνασσου Αραχωβας ασκησε ασφυκτικη πιεση στο Δευτερο Ημιχρονο
εχασε ανεπαλληλες ευκαιριες καταφερε και μειωσε στο 85' σε 2-1 με τον Καλλεργη
και Ζητησε και πεναλντυ στο 88'   ο Διαιτητης Φλωτσιος που ηταν κοντα στη φαση ειπε παιζεται
τον Αγωνα παρακολουθησαν 500 φιλαθλοι απο τις δυο φιναλιστ
Την Απονομη στον Κυπελλουχο Βοιωτιας 2013
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ Εκανε ο Προεδρος της ΕΠΣΒ Βαγγελης Τοπολιατης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προτάσεις του Δήμου Αλιάρτου για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Στον χωροταξικό σχεδιασμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πρέπει να ληφθούν  υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής  και οι δυνατότητες ανάπτυξής της και να συμπεριληφθούν στην τελική πρόταση.
Εξυπακούεται ότι  το σχέδιο ανάπτυξης που θα προταθεί, καθώς και η χωροθέτηση  συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, απαιτούν  συγκεκριμένες δράσεις και φυσικά την ανάλογη χρηματοδότηση.
Σε κάθε περίπτωση  το σχέδιο ανάπτυξης του κάθε Δήμου, δεν αποτελεί   στοίχημα για τον συγκεκριμένο Δήμο μόνο, αλλά και στόχο όλης της Περιφέρειας, στα πλαίσια της ενίσχυσης της περιφερειακής Συνείδησης και κυρίως της Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά τον Δήμο Αλιάρτου, ο οποίος αποτελείται από την Δημοτική ενότητα Αλιάρτου  και την Δημοτική ενότητα Θεσπιών πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω χαρακτηριστικά του.
               Α. Γεωφυσική θέση και υποδομές που ενισχύουν αυτή
1.      Είναι κατεξοχήν αγροτικός Δήμος
2.      Είναι  ακριβώς στο κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με την έδρα του να έχει ακριβώς την ίδια απόσταση από τις δύο πόλεις την Λιβαδειά και την Θήβα, αλλά και από το ένα άκρο του Νομού(Οινόφυτα),έως το άλλο (Αράχοβα) και μικρή απόσταση από την Αθήνα.
3.      Είναι στους πρόποδες του Ελικώνα και μπροστά του απλώνεται η πεδιάδα της Κωπαϊδας,από την μία πλευρά και ο κάμπος των Θεσπιών από την άλλη.
4.      Εφάπτεται σχεδόν με τον Βοιωτικό Κηφισό, του οποίου μεγάλο τμήμα ρέει εντός των ορίων  του Δήμου
5.      Διασχίζεται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας
6.      Είναι δίπλα από την Νέα οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης
7.      Διασχίζεται από σιδηροδρομικό δίκτυο και διαθέτει σταθμό.
8.      Διασχίζεται από τον δρόμο Θήβα-ΒΙΠΕ Θίσβης.
9.      Είναι η έδρα του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς και των υπηρεσιών, ΚΕΠΥΕΛ Θηβών, Αμπελουργικού Φυτωρίου ,Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, Αγροτικού Κτηνιατρίου, Σταθμού Γεωργικής έρευνας.
10.  Διαθέτει ακίνητη περιουσία, σε κτήρια και γη .

Β. Προτάσεις  για ανάπτυξη
1.      Αξιοποίηση της Κωπαΐδας. Υποδομές στο οδικό και αρδευτικό δίκτυο . Δημιουργία  Δημοπρατηρίου
2.      Στα πλαίσια της ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος ,επιβάλλεται η μεταφορά  Γεωπονικού τμήματος, δεδομένης και της ακίνητης περιουσίας που το Γεωπονικό πανεπιστήμιο διαθέτει στην Κωπαϊδα. Για τη στέγασή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του οργανισμού Κωπαΐδας (εκκοκιστήριο κλ).    Επίσης προτείνουμε την δημιουργία ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Κήπων και προς τούτο μπορεί να χρησιμοποιηθούν και  οι εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση διοικητηρίου των Θεσπιών
3.      Κήποι Αλιάρτου, αποτελούσαν την έδρα της αγγλικής εταιρείας που αποξήρανε την λίμνη της Κωπαΐδας, υπάρχουν κτήρια που έχουν κηρυχτεί διατηρητέα και λόγω του ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος  καταστρέφονται. Είναι περίπου 120 στρέμματα  και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο βοτανικό κήπο, χώρο φιλοξενίας συνεδρίων, Κέντρο περιβαλλοντικής  εκπ/σης  κτλ. Απαραίτητη προϋπόθεση να περάσουν στην κυριότητα του Δήμου.
4.      Ανάδειξη του ιστορικού πλεονεκτήματος  της περιοχής.
·         Η ιστορική θέση των αρχαίων Θεσπιών, με το βάρος του ονόματος τους και τα αρχαία μνημεία που πρέπει να αναδειχτούν,
·         Η  κοιλάδα των Μουσών στην Άσκρη, που θεωρείται και πατρίδα του Ησιόδου, με το αρχαίο θέατρο που πρέπει να αναδειχτεί, δημιουργούν το κίνητρο επισκεψιμότητας, που  μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Για τον λόγο αυτό πρέπει να λειτουργήσει το Μουσείο των Θεσπιών, το οποίο σε συνδυασμό με το νέο μουσείο της Θήβας που σύντομα θα δοθεί σε χρήση, μπορεί να δημιουργήσει μία σημαντικότατη «τουριστική οδό» Αθήνα-Θήβα-Θεσπιές-Δελφοί, ικανή να μεταβάλλει την εικόνα της περιοχής.
·         Ανάδειξη της μεσαιωνικής ιστορίας της περιοχής, χαρακτηριστικά δείγματα της οποίας είναι οι πύργοι της Αλιάρτου, της Άσκρης και του Υψηλάντη
Σε συνδυασμό με τα μοναστήρια της περιοχής καθώς και πλήθους μνημείων βυζαντινών και μεταβυζαντινών, τα οποία έχουν ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα, μπορεί να λειτουργήσει και ως άξονας θρησκευτικού τουρισμού, σε αυτό βοηθά το ψηφιακό μουσείο χριστιανικής Βοιωτίας που λειτουργεί στην Αλίαρτο.
5.      Ανάδειξη του Ελικώνα, ως τουριστικό προορισμό με ήπιες μορφές ανάπτυξης,κυνηγετικά καταφύγια, ορεινός  αθλητισμός (πεζοπορία, ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, κτλ).Απαιτούνται  υποδομές,(κυρίως οδικό δίκτυο).
6.      Ανάδειξη και αξιοποίηση φυσικών μνημείων ,όπως ο καταρράκτης της πέτρας αλλά και ιστορικών γεγονότων μεγάλης εθνικής σπουδαιότητας όπως η μάχη της Πέτρας, που αποτέλεσε την τελευταία μάχη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.
7.      Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού
8.        Στο Δήμο Αλιάρτου υπάρχουν δύο Δημοτικά στάδια(ένα στην Αλίαρτο και ένα Θεσπιές) και δύο υπό κατασκευή κλειστά γυμναστήρια (Αλίαρτο, Μαυρομάτι)  τα οποία μπορούν να μπουν  στον αθλητικό χάρτη για διοργανώσεις αθλητικών γεγονότων. Πλεονέκτημα αποτελεί η εγγύτητα στην Αθήνα. Απαιτείται ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων

             Γ. Αναγκαίες υποδομές που απαιτούνται
1.      Ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της  ΠΕΟ Αθηνών- Λαμίας στο τμήμα Θηβας -Λιβαδειάς
2.      Λειτουργία του Προαστιακού σιδηροδρόμου ο οποίος πρέπει να φτάσει στην έδρα της περιφέρειας τη Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το έθιμο της φωτιάς στο Άρμα-Τανάγρας



Το έθιμο της φωτιάς στο Άρμα-Τανάγρας Σαβ. 9/3/2013
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξοδο από την Ελλάδα εξετάζει η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν»

Εξοδο από την Ελλάδα εξετάζει η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν»

Το ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία «Τιτάν» να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος, εξετάζει η εταιρεία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο τής επιχείρησης, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.
Σε συνέντευξή του στη «Welt am Sonntag», ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του '60. Εξάλλου, χαρακτηρίζει ως καταστροφή την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
«Είμαστε μια εταιρεία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική», τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους.
«Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση», εξηγεί και τονίζει:
«Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Ομως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για τη χώρα».

Διαβάστε Περισσότερα »

"Αρωμα Γυναίκας"στο Νεοχώρι-Βίντεο

Το έκαψαν στην κυριολεξία οι γυναίκες του Νεοχωρίου όπως το συνηθίζουν τα τελευταία  χρόνια κάθε 8 Μαρτίου  που είναι η γιορτή της γυναίκας.

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" οργάνωσε με επιτυχία για ακόμα μια χρονιά την εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας την οποία τίμησαν γυναίκες όλων των  ηλικιών από το Νεοχώρι.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η  Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Δήμητρα Τσουρέλη  η οποία έδωσε τις καλύτερες ευχές σε όλες  τις παρευρισκόμενες,και  τόνισε την σημασία της ημέρας και τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

Η βραδιά κύλησε με χορό έως το πρωί... τα τραγούδια παραδοσιακά και λαικά  δεν άφησαν καμία γυναίκα στην καρέκλα .To Permissospress  βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει  ένα μικρό απόσπασμα από την προχθεσινή  βραδιά στο Καφέ-Ουζερί της Μελανθής.Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο


Απολαύστε το Βίντεο!!!!

















 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστές οι Υπηρεσίες του ΔΟΘ σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Θηβαίων Κωνσταντίνου Κουρκούτη

Κλειστές οι Υπηρεσίες του ΔΟΘ (εκτός των Παιδικών Σταθμών) σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Θηβαίων Κωνσταντίνου Κουρκούτη
Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνει ότι όλες οι υπηρεσίες του εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς (Θήβας και Βαγίων) θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Θηβαίων Κωνσταντίνου Σπ. Κουρκούτη.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του ΔΟΘ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Εφοριακοί, γιατροί και δημοτικοί υπάλληλοι στη λίστα των 1301 επίορκων υπαλλήλων

Εφοριακοί, γιατροί και δημοτικοί υπάλληλοι στη λίστα των 1301 επίορκων υπαλλήλων

Την «μαύρη λίστα» με τους 1301 δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα την τελευταία πενταετία παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η λίστα περιέχει τα ονόματα 62 γιατρών, 56 δασκάλων και καθηγητών, 128 εφοριακών , 619 δημοτικών υπαλλήλων και 72 νοσηλευτών οι οποίοι υπέπεσαν σε αδικήματα που αφορούν υποθέσεις παράβασης καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.
Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις ενώ η διαφορά μεταξύ του αριθμού των ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί και του αριθμού των υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί οφείλεται στο γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κατηγορηθεί εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για παραπάνω από ένα αδικήματα.
«Πρωταθλητές» στη λίστα των επίορκων είναι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις, όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων έχει στη διάθεση του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή σε ένδειξη πένθους και η ΔΕΥΑΘ




Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ) θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα 11 Μαρτίου σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του πρώην Δημάρχου και πρώην Προέδρου της Κωνσταντίνου Κουρκούτη.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΘ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο και οι βιωματικοί περίπατοι του

Το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με σκοπό να καλλιεργήσει τη συναισθηματική ευφυΐα μέσω του βιωματικού παιχνιδιού

Το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με σκοπό να καλλιεργήσει τη συναισθηματική ευφυΐα μέσω του βιωματικού παιχνιδιού.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας και παρακαλώ διαδώστε το έργο μας:
Πρόσφατα κάναμε το κηνύγι του θησαυρού του βλάχικου γάμου στο λόφο της Αγίας Τριάδας, και σύντομα θα συντελεστεί το "αμόλα καλούμπα" στο Μοσχοπόδι. Αξίζει να διαδίδονται οι δράσεις μας καθώς είναι ελεύθερες σε όλους.

Επισκεφτείτε και τη σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/pages/CleverCareer/182053405149505
Κάνοντάς μας ένα like, ενθαρρύνετε τις προσπάθειές μας και το κοινωνικό έργο που προσφέρουμε.

Θα χαρούμε για τη συμμετοχή σας με όποιο τρόπο σας ταιριάζει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Σας ευχόμαστε καλές απόκριες.

Με εκτίμηση,

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγος, MSc.
αρ. αδείας 3750 19/5/97
Ψυχολογικό Εργαστήρι
Ευφυούς Σταδιοδρομίας
CleverCareer
έδρα:
Στεφ. Μαλιάτση 25
32200 Θήβα
τηλ. 2262022494
κιν. 6977702872
 Επισκεφτείτε τη σελίδα μας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία Αλβανών ρήμαξε ενοικιαζόμενα στην Ευρυτανία...




Έπιασαν τον έναν αναζητούν τους άλλους τρεις...


Εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας...

Μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, εκ των οποίων ο ένας έχει συλληφθεί ενώ οι άλλοι τρεις καταζητούνται.

Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 44, 37, 30 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ευρυτανίας και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας

Η λεία τους περιλάμβανε χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20-07-2011 έως και 15-09-2011, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, διέπραξαν οκτώ κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, εξοχικές κατοικίες, κατάστημα – ταβέρνα και σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στη περιοχή Μεγάλο Χωριό και στους οικισμούς Κορυσχάδων και Γοριανάδων Ευρυτανίας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση των πολύμηνων ερευνών, υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ευρυτανίας.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δυτικής Αττικής, προκειμένου να απελαθεί από την χώρα, συνελήφθη μετά την έκδοση του προαναφερόμενου εντάλματος σύλληψης και διατάχθηκε η προφυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Πρεβαντορίου Άμφισσας.

Οι υπόλοιποι τρεις αναζητούνται από την αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr:
ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ