Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αποκριάτικο Ξεφάντωμα την Κυριακή στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπέκταση και Λειτουργία του Μουσείου Θεσπιών



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠIΩΝ

Λειτουργία Μουσείου Θεσπιών
Στις Θεσπιές την Κυριακή 10-3-2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού δημαρχείου, μετά από πρόσκληση της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών και Δημοτικής Συμβούλου, κ. Αθηνάς Καλόγρια, έγινε παρουσίαση της Διπλωματικής Εργασίας, της αρχιτέκτονος  κ. Ισμήνης Κουρούνη, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ. Μετά την εμπεριστατωμένη παρουσίαση, ακολούθησε διάλογος και τοποθετήσεις, από τους παρισταμένους-προσκληθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν και οι: Ντασιώτης Γεώργιος-Δήμαρχος Αλιάρτου, Κόλλιας Νικόλαος-Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Μπόγρης Σπυρίδωνας-τ. Δήμαρχος Θεσπιών και Δημοτικός Σύμβουλος, Κουρούνης Χρίστος-τ. Δήμαρχος Θεσπιών, Μπόγρη Ζαχαρούλα-Δημοτική Σύμβουλος,  Μελλισάρης Δημήτριος-Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Θεσπιών, Λιάκος Κυριάκος-Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λεονταρίου, Κάπρος Σωτήριος-Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Θεσπιέων, Χρύσα Κούνου-Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Δημόφιλος», Στάθης Βασίλειος-Πρόεδρος του τοπικού Αθλητικού Συλλόγου «Θεσπιακός», Βρακάς Χαράλαμπος-τ. Λυκειάρχης του Λυκείου Θεσπιών, Καλόγριας Γεώργιος-Τοπικός Σύμβουλος Θεσπιών, Δημητρίου Αντώνιος-τ. πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Θεσπιέων, Καλόγρια Μαρία-Δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Παπαθεοδοσίου Δημήτριος-Περμησσός Τύπος, Δημητρίου Νικόλαος-Εκδότης της τοπικής εφημερίδας του Λεονταρίου Θεσπιών «ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ», μέλη των τοπικών Συλλόγων και τα Δ.Σ., και αρκετοί δημότες από την ευρύτερη περιοχή των Θεσπιών.
Κοινή πεποίθηση όλων ήταν, η αναγκαιότητα της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ, και η απόφασή τους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάδειξη αυτής της αναγκαιότητας, αλλά και στην υλοποίησή της.
                                                                          Θεσπιές 10-3-2013
 
 







Διαβάστε Περισσότερα »

Κακός ο καιρός την Τρίτη - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Κακός ο καιρός την Τρίτη - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά όπου ενδέχεται τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Πιθανότητα βροχής το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Ερευνούν για παράνομα σφαγεία σε Βοιωτία,Αττική και Εύβοια!!!



Σάλος μετά τις καταγγελίες για Ελληνικά κυκλώματα πίσω από το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου...

Υπό Εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι πολύ σοβαρές καταγγελίες για την δράση κυκλωμάτων που κλέβουν άλογα ή αγοράζουν γερασμένα και υποσιτισμένα ιπποειδή, με στόχο να τα μεταπωλήσουν σε εγχώρια σφαγεία ώστε να προωθηθεί το κρέας τους στην αγορά σαν βοδινό ή αρνίσιο.

Μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη για το διατροφικό σκάνδαλο με την χρήση αλογίσιου κρέατος η Εισαγγελία προχωρά στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών που χαρακτηρίζουν την χώρα ως κέντρο εξαγωγής αλογίσιου κρέατος και όχι μόνο ως σταθμό εισαγωγής και διακίνησης τέτοιων προϊόντων θέμα που ήδη ελέγχεται.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν συγκεκριμένες καταγγελίες για παράνομα σφαγεία ιπποειδών που φέρονται να λειτουργούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία αναφέρουν ότι, εκτός από άλογα, στα παράνομα σφαγεία διοχετεύονται ακόμα και γαϊδουράκια.

Αφορμή για την Εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News το οποίο αναφέρεται σε λαθρεμπόριο αλόγων με βασικό προορισμό την Ιταλία.

Καταγγέλλεται επίσης ότι απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου Αττικής φέρονται να έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο παράνομων αγοραπωλησιών γερασμένων και κακοποιημένων αλόγων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τουλάχιστον είκοσι άλογα εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε χωράφια που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ασπρόπυργου και αρκετά από αυτά είχαν εμφανή τραύματα και σημάδια υποσιτισμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών τα άλογα αγοράζονται από 300 ευρώ έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το βάρος τους, και αρκετά από αυτά μεταφέρονται στην Ιταλία με παράνομες διαδικασίες καθώς σε πολλές περιπτώσεις το Λιμενικό αδυνατεί ελέγξει τα κοντέινερ με τα ζώα που φεύγουν στο εξωτερικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικός ποδοσφαίρου Βοιωτίας Επαμεινώνδας-Παρνασσός-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Τελικός ποδοσφαίρου Βοιωτίας Επαμεινώνδας-Παρνασσός-Πλούσιο φωτορεπορτάζ
 Τελικός ποδοσφαίρου Βοιωτίας Επαμεινώνδας-Παρνασσός-Πλούσιο φωτορεπορτάζ
Όλο το βίντεο του αγώνα σε αναμονή. Απολαύστε μιάμιση ώρα βίντεο με όλες τις φάσεις του αγώνα από το πρώτο λεπτό.






Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο δημοσίευμα – σοκ για γνωστό δημοσιογράφο

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Espresso” σχετικώς με τις δραστηριότητες γνωστού δημοσιογράφου μέσω ιστολογίου. 

Αυτή τη φορά η εφημερίδα έκανε δημοσίευμα με τίτλο: «Τι λέει το ΣΔΟΕ για τη βίλα (στα βόρεια προάστια) του Παπαγιάννη».

Η εφημερίδα γράφει τα ακόλουθα και προκαλεί νέο σοκ στην κοινή γνώμη:





Ένα άρθρο – φωτιά για τον βίο και την πολιτεία του Γιάννη Παπαγιάννη (blog fimotro) δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή το iefimerida (του γνωστού δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη) με αποκαλύψεις που σίγουρα θα συζητηθούν. 

Ιδού το πλήρες κείμενο!

«Έχει εκβιάσει όποιον μιλά Ελληνικά! Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, τραπεζίτες, δημοσιογράφοι έχουν περάσει από τον πάγκο του χασάπη! 

Ως άξιος μαθητής και αριστούχος απόφοιτος των Ακαδημιών της σχολής Μιχαλόπουλου γνωρίζει με τρόπο μοναδικό την τέχνη του ωμού και αδίστακτου εκβιασμού. 

Επιλέγει το θύμα του και το χτυπά αλύπητα χρησιμοποιώντας ψέματα και λάσπη. Ξέρει ότι πετώντας σκατά κάτι θα μείνει.

Και όταν το θύμα σηκώσει λευκή σημαία, εμφανίζεται αυτός, σαν ιππότης πάνω στην μηχανή του. Με τα τιμολόγια και τα συναφή για να προσφέρει τις απόλυτα “νόμιμες” και “φορολογούμενες” υπηρεσίες του. Φυσικά δεν λέει ποτέ όχι στα “μαύρα”. 

Η θεά τύχη του φέρθηκε απλόχερα. Μολονότι απέτυχε παταγωδώς στη συμβατική δημοσιογραφία (δούλεψε, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ως πολιτικός συντάκτης σε κάτι λαθρόβιες φυλλάδες), διέπρεψε όταν κατέβηκε στον βόθρο του ιντερνέτ.

»Κρυπτόμενος – όπως όλοι οι δειλοί – πίσω από την ανωνυμία και την ατιμωρησία του blogspot.com έκανε το χόμπι επάγγελμα. 

Έστω και ανώνυμος, απέκτησε επιτέλους “επιρροή” και “ παρεμβατικότητα”. 

Από αυτή την αποσταθεροποιημένη, συμπλεγματική και θλιβερή ψυχή δραπέτευσαν τότε οι πιο αποτρόπαιοι δαίμονες. 

Μίσος, ζηλοφθονία, θράσος, εκδικητικότητα, απληστία. 

Το μπλογκ του έγινε γρήγορα (μετά την αποχώρηση του συγχωρεμένου) η βίβλος της ανομίας, της ατιμωρησίας, του εκβιασμού, της ανεντιμότητας, της ανεπάρκειας και του κόμπλεξ. 

Ένα παιδί ουσιαστικά αγράμματο, με μοναδικά προσόντα το θράσος, την απληστία και την άγνοια κινδύνου, μεταμφιέστηκε σύντομα σε πρίγκιπα των υπονόμων. 

Το πολιτικό σύστημα (κυρίως η Δεξιά από την οποία προέρχεται), μαθημένο στα πισώπλατα χτυπήματα και στη δολιοφθορά, τον υιοθέτησε για να του κάνει τα θελήματα δίνοντας του στην αρχή φιλοδωρήματα. 

Όταν κατάλαβε τη “δύναμη” του αυτονομήθηκε παίρνοντας τα από παντού. 

Από τη Ιπποκράτους του Καρχιμάνη και τη Συγγρού έως κάποιους βενιζελικούς βαρόνους με γερά πουγκιά, που πιστεύουν στη νεκρανάσταση, και μερικούς προφυλακισμένους ήδη επιχειρηματίες. 

Οι τελευταίοι κατάλαβαν τι εστί βερίκοκο, όταν ο Παπαμπλόγκερ έσπευσε πρώτος να τους λιθοβολήσει, όταν έσφιξαν τα γάλατα. 

Δεν είχε ακόμα χωνέψει τα χαβιάρι με τον σολομό, με τα οποία τον είχαν μπουκώσει, όταν ρευόταν στο πρόσωπο του Λούα-Λούα. 

Απρόβλεπτος και ευρηματικός, ήταν πάντα επιρρεπής στο να κρεμάει (πρώτος για ξεκάρφωμα) τους ευεργέτες του χωρίς την παραμικρή ενοχή. 

Εκτός από φονέας των ευεργετών του είναι εθισμένος και στις πατροκτονίες, αφού λέγετε ότι κάποτε ως δημοσιογράφος διέσυρε και τον ίδιο τον γεννήτορα του…

»Εθισμένος και στην οικογενειακή πολυθεσία, έφτασε στο σημείο να εκβιάζει την τράπεζα στην οποία έκανε… διακοπές στενό συγγενικό του πρόσωπο, που ήταν ταυτόχρονα επί Ρουσόπουλου αργόμισθο σε γνωστή ΔΕΚΟ. 

Και όταν ο επόμενος διευθυντής της ΔΕΚΟ ζήτησε τουλάχιστον να δουλεύει το συγγενικό πρόσωπο και να μην εισπράττει απλά στο τέλος του μήνα την επιταγή κατ’ οίκον, τον διέσυρε, ως συνήθως, με ψέματα. 

Αργότερα ήταν ο πρώτος που πέρασε τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του Ρουσόπουλου.

» Επειδή όμως ο μπλόγκερ μας είναι κουτός, άπληστος και επιπόλαιος, δεν μπορούσε να κρύψει τόσα πλούτη και τόση κοινωνική άνοδο. 

Πως λέμε, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει; 

Και διέπραξε το μοιραίο λάθος, σαν τον Άκη , τον οποίο λοιδορούσε στο πρόσφατο παρελθόν οργανώνοντας χάπενινγκ διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του υπόδικου πρώην υπουργού στην Αρεοπαγίτου. 

Χάρη σε έναν ευέλικτο τιμοκατάλογο που τα «ρουφάει» όλα, από 500 ευρώ έως, 1.500 ευρώ τον μήνα συν ΦΠΑ, χώρια τα μαύρα, ο Παπαμπλόγκερ βρέθηκε από το ταπεινό διαμερισματάκι στο κέντρο της Αθήνας σε βιλάρα στα βόρεια προάστια, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει – ούτε το ΣΔΟΕ – πως ένας δημοσιογράφος της πλάκας πλουτίζει την ώρα που καταρρέει η εκδοτική βιομηχανία. 

Και βρέθηκε όχι μόνο με βιλάρα, αλλά και με ένα στρατό αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, που του προσφέρει απλόχερα ο Νίκος Δένδιας. 

Η προστασία μάλιστα προβλέπει και κουβούκλιο στην εξώπορτα, λες και είναι υπουργός. 

Τι έχει, άραγε, να φοβηθεί ένας μπλόγκερ που καταγγέλλει τη διαπλοκή, αντιμάχεται φανατικά το μνημόνιο και παριστάνει τον υπερασπιστή του λαού και των φτωχών, για να τον φυλάει η μισή ΕΛ. ΑΣ; 

Ίσως να το μάθουμε σύντομα…».





.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η στιγμή της εκτέλεσης του Ελληνα και των υπολοίπων ομήρων στη Νιγηρία -βίντεο

Η στιγμή της εκτέλεσης του Ελληνα και των υπολοίπων ομήρων στη Νιγηρία  [βίντεο]Βίντεο με πτώματα ομήρων που εκτέλεσε η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου στη Νιγηρία, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας Ελληνας πολίτης, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube είναι θολό και χωρίς ήχο και δείχνει τουλάχιστον τέσσερα από τα θύματα τα οποία απήχθησαν τον περασμένο μήνα.
Το βίντεο φέρει στα αραβικά τον τίτλο: «Ο θάνατος επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία».
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Φεβρουαρίου, δύο Λιβανέζοι, δύο Σύροι, ένας Ελληνας, ένας Ιταλός και ένας Βρετανός που εργάζονταν για τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco είχαν απαχθεί σ' ένα εργοτάξιο στη βόρεια Νιγηρία.
Οι αρχές της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας θεώρησαν χθες Κυριακή πως είναι πιθανό οι επτά όμηροι να είναι νεκροί, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσής τους από την Ανσάρου - μια πληροφορία η οποία αναμεταδόθηκε το Σάββατο από το SITE, το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστότοπων.
Από την πλευρά τους οι αρχές της Νιγηρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο των επτά ομήρων. «Οι χώρες που επηρεάζονται (από τη σύλληψη των ομήρων) μπορούν να πιστεύουν πως αυτό έχει συμβεί, αλλά από την πλευρά της, η χώρα όπου αυτό συνέβη, βασισμένη σ' αυτό που βλέπει, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ανθρώπων και ελπίζει ότι είναι ζωντανοί», πρόσθεσε ο Νιγηριανός υπουργός Εσωτερικών Αμπα Μόρο.
«Η ανακοίνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί και όσο δεν επιβεβαιώνεται, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε (τους ομήρους) και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους», καταλήγει ο κ. Μόρο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ραδιενεργά αγριογούρνα στην Ιταλία ,κατσικάκι με οχτώ πόδια στο Πλωμάρι..

 


Περί ζώων ο λόγος... 




Υψηλή ποσότητα ραδιενεργού καισίου 137, βρέθηκε στα.. σπλάχνα είκοσι επτά αγριογούρουνων, θήραμα των κυνηγών στην περιοχή Βαλσέζια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η συγκεκριμένη ποσότητα υπερβαίνει μέχρι και δέκα φορές τα όρια που προβλέπει ο σχετικός ιταλικός νόμος.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αγριογούρουνα- τα οποία τρέφονται και με ρίζες δέντρων- απορρόφησαν ραδιενέργεια που βρίσκεται στο υπόστρωμα του εδάφους, από την εποχή του ατυχήματος του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, το 1986.
Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι, ανέλυσε το όλο θέμα σε έκτατη συνεδρίαση με την ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν προκύπτει να υφίσταται κάποιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Ομάδες ειδικών θα προσπαθήσουν να λύσουν το «μυστήριο του καισίου», όπως ονομάσθηκε, με δειγματοληψίες νερού και εδάφους της Βαλσέζια, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Σε προσεκτικές εργαστηριακές αναλύσεις πρόκειται να υποβληθούν και προϊόντα όπως το γάλα, τυρί, φρούτα του δάσους και μανιτάρια.
Παράλληλα, θα διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση των αγριογούρουνων που βρίσκονται σε όλη την οροσειρά των Αλπεων, διότι, όπως τονίζεται, είναι πιθανό, το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο να μην περιορίζεται μόνον στην βορειοδυτική Ιταλία.

Και στα δικά μας...

Την ίδια ώρα,μία φωτογραφία που απεικονίζει ένα κατσικάκι με οκτώ πόδια που γεννήθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου δημοσίευσε τοπικό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το plomarinews.gr tο άτυχο ζώο γεννήθηκε νεκρό, έχοντας μια πληγή στο κεφάλι του και κατά πάσα πιθανότητα, έπασχε από γενετική διαταραχή. Κάποιος το αποκάλεσε “Χταπόδι”.

Σύμφωνα με μαρτυρία έχει γεννηθεί ξανά κατσικάκι με εφτά πόδια στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνας στην Γερμανία έπεσε στις φλόγες και έβγαλε σώους μια Τουρκάλα γιαγιά και τα δυο εγγόνια της!

Η εφημερίδα Χουριέτ τον αποκαλεί "Ο Έλληνας Ήρωας"

- Είδε πρώτος την φωτιά και δεν δίστασε με κίνδυνο της ζωής του να σώσει συνανθρώπους του
- Πρόκειται για τον Χρήστο Κύρογλου μετανάστη στηνΓερμανία


Μια μεγάλη πυρκαγιά σημάδεψε τους κατοίκους της συνοικίας Μπάκναγκ στην Στουτγάρδη. Σε αυτή την φωτιά, 8 άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά έγινε και κάτι που θα συζητιέται για πολύ καιρό τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, Χουριέτ, ένας Έλληνας μετανάστης έπεσε στις φλόγες και έσωσε τρεις Τούρκους, επίσης μετανάστες στις 10 Μαρτίου.

Η Χουριέτ στην ηλεκτρονική της έκδοση έδωσε τον τίτλο "Ο Ελληνας ήρωας". Ο πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Κύρογλου, ο οποίος έσωσε μια γιαγιά και τα δυο της εγγονάκια 10 και 14 χρόνων.

Η πυρκαγιά είχε θύματα κυρίως παιδιά. Ο θρήνος δεν θα κοπάσε για πολύ καιρό ακόμα. Από αυτήν κάηκε ο δεύτερος όροφος πολυκατοικίας στην συνοικία Μπάκνανγκ στη Στουτγάρδη.

Μεταξύ των 8 ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί, οι 7 ήταν παιδια!

Ο Χρήστος Κύρογλου εργάζεται σε ένα νυχτερινό κέντρο ακριβώς πίσω από την μοιραία πολυκατοικία.

Αφού ειδοποίησε την Πυροσβεστική έτρεξε, μπήκε στο φλεγόμενο κτίριο και φτάνοντας έξω από το διαμέρισμα, έσπασε την πόρτα και έσωσε τρεις ψυχές με κίνδυνο της ζωής του.

Έσπασε την πόρτα και βγήκε έξω η μητέρα των παιδιών, η γιαγιά και δυο από τα παιδιά. Η μητέρα όμως γύρισε πίσω για να σώσει το μικρό της που ήταν μόλις 6 ετών. Και εκείνη και το παιδί της άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2013



Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Στην Ώρα της Γης συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Θηβαίων, σβήνοντας τα φώτα στην Οδό Πινδάρου και την Οδό Επαμεινώνδα για μία ώρα και καλεί τους πολίτες να κάνουν το ίδιο στο δικό τους χώρο.


Φέτος η εκστρατεία προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Υιοθετεί το διεθνές σκεπτικό της δέσμευσης «Θα το κάνω, αν το κάνεις», το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν πολλαπλασιαστικά το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Στη χώρα μας εστιάζουμε σε τρία «αν το κάνεις»:
·         «αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου» (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)
·         «αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι» (με σαφές κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος)
·         «αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου»

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μανώλης Γλέζος





Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μανώλης Γλέζος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο Μανώλης Γλέζος βρίσκεται στο νοσοκομείο από την Παρασκευή, για να διευκρινιστούν οι ακριβείς αιτίες της ασθένειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aλίαρτος: Κλέφτρες 8 και 10 ετών!!!


Συνελήφθησαν, χθες (10-03-2013) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, δύο (2) ανήλικες ημεδαπές ROMA, ηλικίας 10 και 8 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για κλοπές σε οικίες της περιοχής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί και από ώρες 08:30΄ έως και 10:00΄, οι δύο ανήλικες εισήλθαν από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα σε τρεις οικίες στην Αλίαρτο και αφαίρεσαν από την πρώτη πλήθος κοσμημάτων και από τις άλλες δύο συνολικά το χρηματικό ποσό των (110) περίπου ευρώ.
Μάλιστα σε μία από τις κλοπές, έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη της οικίας την ώρα που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τράπηκαν σε φυγή.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εντόπισαν και τις συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της 10χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κοσμήματα που αφαίρεσαν από την πρώτη οικία, τα οποία αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και συνέλαβαν την 36χρονη μητέρα της 10χρονης και την 41χρονη μητέρα της 8χρονης , για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Οι συλληφθείσες αφέθηκαν ελεύθερες, μετά από προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο πάρτι φοροδιαφυγής ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων, το Σ.Δ.Ο.Ε. συνέχισε κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2013 τους ελέγχους, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, αρμοδιότητα Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, 11 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88.240.000 ευρώ.

Πρόκειται για επιχειρήσεις κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών.

Ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4.081.000 ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.

Επίσης, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

· Στους ελέγχους περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων από το Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ότι στην Αθήνα:

- Ιατρός –ΩΡΛ απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.472.000 ευρώ.

- Ιατρός – Καθηγητής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 188.000 ευρώ.

- Σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ.

- Στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης το ΣΔΟΕ αποκάλυψε μετά από εισαγγελική παραγγελία, ότι υπάλληλος υπεξαίρεσε από το 2006 -2011 από μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και μη απόδοση μερισμάτων το ποσό του 1.160.000 ευρώ.

- Στη Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προέβη σε έλεγχο πρώην Αστυνομικού που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων από το διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ. Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

- Το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ.

- Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες για τη μεταβίβαση ακινήτων από Υπεράκτιες Εταιρείες, σε φυσικά πρόσωπα. Διαπιστώθηκε ότι αγοραστές – φυσικά πρόσωπα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν δηλώσει την μεταβίβαση- αγορά του ακινήτου και καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Οι έλεγχοι γίνονται σε 187 Υπεράκτιες εταιρείες εγγεγραμμένες στην πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου.

Επίσης, διεξάγονται έρευνες σε 27 Υπεράκτιες. Εταιρείες αρμοδιότητας ΔΟΥ Κύμης. Το Σ.Δ.Ο.Ε Δυτικής Ελλάδας κατέσχεσε 19,5 τόνους χαλκού σε σκραπ, σε 2 επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς. Ερευνάται αν η προέλευση του χαλκού είναι προϊόν κλοπής από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και εργοστασίων.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατέσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού περίπου αξία 111.000 ευρώ και συνελήφθη για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.

Τέλος, ποσότητα 68 κιλών κάνναβης κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, σε εταιρεία αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων ( LOGISTICS) στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ.

Η ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε τις νυχτερινές ώρες της 09/03/2013 και ήταν κρυμμένη σε ψυγείο οικιακής χρήσεως, το οποίο είχε μεταφερθεί στον χώρο με προορισμό την Ιταλία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ψυγείο είχε αγορασθεί προ ολίγων ημερών από την περιοχή της Κορίνθου από δύο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας οι οποίοι και αναζητούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο... πολυκατοικία στη Ναύπακτο όπου συγκατοικούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο... πολυκατοικία στη Ναύπακτο όπου συγκατοικούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή [εικόνα]

Μια συνύπαρξη που προκαλεί πολλούς συνειρμούς και σχόλια, εντοπίστηκε στη Ναύπακτο, σε πολυκατοικία όπου φιλοξενούνται τα γραφεία τριών διαφορετικών κομμάτων.
Ολοι προσπαθούν να φανταστούν τους διαλόγους που εκτυλίσσονται στους διαδρόμους και στα ασανσέρ της πολυκατοικίας που φιλοξενεί στον πρώτο όροφο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στον δεύτερο του ΠΑΣΟΚ και στον τρίτο της Χρυσής Αυγής. Κατά τα λοιπά ξεχωρίζουν τα πολλά ενοικιαστήρια που υπάρχουν στα υπόλοιπα διαμερίσματα, αλλά και το γεγονός ότι από τα τρία γραφεία, μόνο αυτό της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι...


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Δεν θα πιστεύεις με τίποτα με ποια τραγουδίστρια ήταν παντρεμένος!

Ο έρωτας τους κεραυνοβόλος και πολύ γρήγορα αποφάσισαν να... αρραβωνιαστούν.
Χώρισαν μόλις μιάμιση εβδομάδα μετά τον γάμο τους όπως διαβάζουμε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ.

Η Φωτεινή Δάρρα έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη της πως: Ήμασταν και οι δυο εξαιρετικά νέοι, γι αυτό και ο γάμος μας δεν κράτησε πολύ.






Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κρούσμα διαφθοράς: Γυναίκα απο τη Βοιωτία εισέπραξε 4 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, για εξαγωγή κρεμμυδιών

Ινδία: απαγόρευση εξαγωγών κρεμμυδιού μετά τον διπλασιασμό των τιμών Αποτελούν το βασικό λαχανικό σε πολλά ινδικά εδέσματα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για «ύποπτα» περιστατικά στο Δημόσιο, με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή να αναφέρει περίπτωση επιστροφής ΦΠΑ 4 εκατ. ευρώ, για εξαγωγές κρεμμυδιών. Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο που φτάνουν στο γραφείο του Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος έχει προωθήσει έως τώρα στις Αρχές 2.000 υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να κρύβει τις επιφυλάξεις του για το εάν θα αποδοθούν ποτέ τα πρόστιμα που έχει επιδικάσει η Δικαιοσύνη. σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Στο προσκήνιο αυτή την φορά, μια περίπτωση 86χρονης γυναίκας από την Βοιωτία, η οποία έλαβε πρόσφατα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4 εκατ. ευρώ για εξαγωγές κρεμμυδιών. Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, πρόκειται για πλαστά τιμολόγια με σκοπό την κλοπή ΦΠΑ, τα οποία είναι μια από τις πιο συνηθισμένες πρακτικές φοροδιαφυγής, με το ΣΔΟΕ να έχει εντοπίσει την διετία 2010-2011 450.000 πλαστά τιμολόγια συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, με απώλειες μόνο από τον ΦΠΑ ύψους 800 εκατ. ευρώ. Ο κ. Ρακιντζής, επεσήμανε ότι υπάρχουν σοβαρές παθογένειες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ τόνισε και την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός οργανισμού ελέγχου της κρατικής διαφθοράς, ο οποίος θα είναι «ενιαίος και ανεξάρτητος από τα υπουργεία και την κυβέρνηση», ενώ επέρριψε και σημαντικές ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η κάλυψη των σκοτεινών σημείων της οικονομικής διαχείρισης, από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ξέχασε» να κόψει απόδειξη για αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων ο Αλέξης Μητρόπουλος!!!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή, σύμφωνα με τα Νέα.
Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα...


 εκτυλίχθηκε το 1999 οπότε ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε αμοιβή 1.000.000 δολαρίων για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη. Εκτός αυτού, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με τα Νέα, δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

«Το ΣΔΟΕ που έγινε κοινωνός της υπόθεσης μόλις το 2009 έψαξε σχολαστικά το θέμα και τώρα είναι στην ευχάριστη θέση να καλέσει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τα περαιτέρω» καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Με βαριοπούλα και μαχαίρια μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένων οι ληστές




Οι αδίστακτοι κουκουλοφόροι χτύπησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και αφού άρπαξαν 4.800 ευρώ εξαφανίστηκαν...


Οι ληστές αυτή τη φορά χτύπησαν στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ το ηλικιωμένο ζευγάρι κοιμόταν,  οι δύο από τους τρεις δράστες, έσπασαν με βαριοπούλα το παράθυρο της εισόδου και μπούκαραν στο σπίτι.

Ο 82χρονος ηλικιωμένος με την 81χρονη σύζυγό του πετάχτηκαν από τον δυνατό θόρυβο, αλλά οι ληστές με τις κουκούλες και τα μαχαίρια ήταν ήδη στο υπνοδωμάτιο.

Οι ληστές πήραν μάλιστα και ένα κυνηγετικό όπλο που είχε νόμιμα ο παππούς και με την κάννη τον χτυπούσαν για να μαρτυρήσει που έχουν κρύψει το κομπόδεμα.

Τελικά οι ληστές πήραν 4.800 ευρώ, κοσμήματα, την κυνηγετική καραμπίνα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.

Ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλή για την αγροτική παραγωγή ενόψει καλοκαιριού οι κλοπές μετασχηματιστών - έρχεται "σύστημα συναγερμού"

Απειλή για την αγροτική παραγωγή ενόψει καλοκαιριού οι κλοπές μετασχηματιστών - έρχεται
Σ’ ένα σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης, το οποίο θα συνδέεται με τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ «ποντάρει» η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα των κλοπών μετασχηματιστών που παρατηρείται στην ύπαιθρο. Το πρόβλημα εκτός των οικονομικών προεκτάσεων, απειλεί ευθέως την αγροτική παραγωγή, δεδομένου ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και οι αγρότες χρειάζονται νερό, για να ποτίσουν τις καλλιέργειες. Μέχρι ώρας πάντως οποιαδήποτε μέτρα καταστολής των δραστών, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.


Οι κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην επαρχία έχουν ενταθεί την περίοδο της κρίσης, αφού το υλικό τους πωλείται σε χυτήρια, με αντάλλαγμα μετρητό. Το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και πέραν των οικονομικών απωλειών για την επιχείρηση, απειλεί ευθέως την αγροτική παραγωγή, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και μεγάλες εκτάσεις κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς άρδευση, φέρνοντας σε απόγνωση τους αγρότες.

Το πρόβλημα έχει περιέλθει σε γνώση και των τριών πολιτικών αρχηγών, με αφορμή τις συζητήσεις για τα αγροτικά μπλόκα και τα μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών, ενώ όλο αυτό το διάστημα αναζητείτο λύση.

Αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια στη βουλή, φαίνεται ότι η λύση βρέθηκε και έχει να κάνει μ’ ένα σύστημα «συναγερμού» στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, προκειμένου από εκεί να δίδεται σήμα στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους καλούνται να συλλάβουν τους δράστες, ενώ μεγάλη σημασία θα δίνεται πλέον και στην καλύτερη πρόσδεση των μετασχηματιστών στο σημείο που τοποθετούνται.

«Αυτό που έχει ζητηθεί από τη ΔΕΗ είναι να υπάρξει ένα σύστημα ηλεκτρονικής ειδοποίησης. Δεν είναι μεγάλου κόστους. Να υπάρχει μια ειδοποίηση σε κέντρο στην ίδια τη ΔΕΗ, να παρατηρείται ότι έχει αφαιρεθεί ο μετασχηματιστής της, ώστε την ώρα που αφαιρείται, να ειδοποιείται η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, έχει ζητηθεί να υπάρχει στέρεη πρόσδεση του μετασχηματιστή, να μην είναι εύκολη τη αφαίρεσή του, να είναι ψηλά. Όλα αυτά είναι μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν το έργο», είπε ο κ. Δένδιας στη βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Ασημίνας Σκόνδρα προς τους Υπουργούς  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις καταστροφές του δικτύου ηλεκτροδότησης στην Περιφέρεια Καρδίτσας.

Σύμφωνα με όσα επικαλέστηκε ο κ. Δένδιας «το πρόβλημα είναι η καθυστερημένη ενημέρωση της Αστυνομίας για το συμβάν, αφού οι μετασχηματιστές δεν φυλάσσονται από κάποιον. Η παρατήρηση της αφαίρεσής τους από τους ενδιαφερόμενους γίνεται πολλές μέρες μετά, πολλές φορές γίνεται σίγουρα πάνω από είκοσι τέσσερις ώρες μετά ή ακόμα μετά από μία εβδομάδα- με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η κατασταλτική επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό το οποίο ζητά η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά για τους μετασχηματιστές από τη ΔΕΗ, είναι η έγκαιρη ειδοποίηση για την αφαίρεση τους ώστε να μπορεί να παρέμβει. Διότι αν παρέλθει ικανός χρόνος από την αφαίρεση και έχει λιώσει ο μετασχηματιστής, δεν είναι πια ανιχνεύσιμος για την καταστολή του φαινομένου. Δεν μπορεί να βρεθεί και κατά συνέπεια να αποδειχθεί η πράξη στα παράνομα χυτήρια μετάλλων, τα οποία λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια».


«Χιλιάδες μέτρα καλωδίων όπως και εξακόσιοι μετασχηματιστές λείπουν από τον πεδινό όγκο της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή οι κάτοικοι, εκτός του ότι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει εξαπλωθεί ο φόβος, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους», σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής, κρούωντας καμπανάκι κινδύνου.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι κλοπές δεν αφορούν μόνον μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

«Υπάρχει μια εκτεταμένη προσπάθεια αποψίλωσης στοιχείων του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και δεν περιορίζεται στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Μπορώ να σας πω άλλα παραδείγματα, εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα καλώδια είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, σχάρες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, οτιδήποτε είναι μεταλλικό και δεν φυλάσσεται, γίνεται προσπάθεια κλοπής του και από εκεί και πέρα εισόδου του με παράνομο τρόπο στην αγορά μετάλλων», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι μέχρι ώρας δεν υπάρχουν σοβαρά αποτελέσματα καταστολής.

«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει αποφέρει εκείνα τα αποτελέσματα που περιμέναμε, τόσο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου όσο και ειδικότερα από την Οικονομική Αστυνομία και τις διωκτικές αρχές. Όσον αφορά στη Θεσσαλία, μετείχα σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση με το Στρατηγό κ. Χαλάτση και τους επιτελείς του όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε το θέμα αυτό και υπήρξε και συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του Προέδρου της ΔΕΗ στο Υπουργείο ειδικά για το θέμα των μετασχηματιστών της ΔΕΗ», τόνισε.

Ομάδες περιφρούρησης

Μπροστά στη δύσκολη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οι αγρότες συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης στα χωριά, απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, με σοβαρές κοινωνικές παρενέργειες για περιοχές της επαρχίας.

Εντύπωση, τέλος, προκαλούν τα στοιχεία για τις κλοπές. Όπως αναφέρθηκε στη βουλή μόνο στην Καρδίτσα, έχουν κλαπεί περίπου εξακόσιοι μετασχηματιστές αξίας 7.000 ευρώ ο καθένας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε, όχι δεν είναι αυτή η Ελλάδα!


Ε, όχι δεν είναι αυτή η Ελλάδα!
Οι μισθοί επιχειρείται  να φθάσουν στα 300 ευρώ το μήνα για τους νέους ανέργους, το  μουσουλμανικό τέμενος θα κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος 846.000 ευρώ και την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι εταιρείες στην Ελλάδα εμπλέκονται με την  γνωστή Senomyx, η οποία χρησιμοποιεί έμβρυα για μελέτες σχετικές με ενισχυτικά γεύσεως.

Αυτή είναι η Ελλάδα…


Όσο για το  τρομο-μισθό των 300 ευρώ: Την  νομοθετική δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση ζήτησαν εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.


Συνταξιούχοι των 300 και 400 ευρώ, άνεργοι, νέα παιδιά που εγκαταλείπουν την πατρίδα για ένα κομμάτι ψωμί , μισθωτοί που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατεβάζουν ρολά μια για πάντα και περιμένουν στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας για ένα πιάτο φαϊ.

Αυτή είναι η Ελλάδα

Οι Άστεγοι πληθαίνουν δραματικά κάνοντας πιο πυκνό το σύννεφο της απελπισίας που έχει σκεπάσει την Ελλάδα, τη χώρα του πνεύματος, της επιστήμης και των τεχνών. Μία ευλογημένη χώρα που κατάντησε να πουλιέται διεθνώς. Και πραγματικά, διότι ο ξένος τύπος βοά περί της χρυσής ευκαιρίας που συναντά κανείς για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα.

Ήδη ο Εμίρης έκανε την αρχή με την αγορά ενός νησιού. Πόσοι άραγε ακόμα εμίρηδες περιμένουν  να αρπάξουν λίγο χώμα… ΕΛΛΗΝΙΚΟ; Σίγουρα πολλοί αλλά στη παρούσα φάση ουδείς Έλληνας πατριώτης θέλει να γνωρίζει.

Ε, όχι δεν είναι αυτή η Ελλάδα!

Τώρα χρειαζόμαστε να επιστρατεύουμε  όλοι μας, υπομονή, επιμονή και τόλμη και να μην αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της Ελλάδας μας που κάποτε  μετέδωσε το φως του πολιτισμού και της επιστήμης σε όλη την ανθρωπότητα. Αυτή που σήμερα θέλουν να μας αφανίσουν, τότε δεν υπήρχαν κάν στο χάρτη του κόσμου.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! ο Έλληνας έστω και φτωχός το ψυχικό μεγαλείο του δεν το χάνει ποτέ. Οι ομογενείς μας στέλνουν μηνύματα και αγωνίζονται για την επανόρθωση της πατρίδας μας. Ας ακολουθήσουμε  τα αδέλφια της άλλης Ελλάδας που συνεχίζει να ζει με τις αξίες που μας μετέφεραν οι πρόγονοι μας.

Φτάνει να το πιστέψουμε και  τώρα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρτυρία-σοκ κατά Σαλμά: "Πήγε να μας σκοτώσει" (VIDEO)

Μαρτυρία-σοκ κατά Σαλμά: "Πήγε να μας σκοτώσει" (VIDEO)
Έξαλλοι είναι κάτοικοι του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου και φοιτητές  του ΤΕΙ  με τον Μάριο Σαλμά μετά τα όσα πρωτοφανή έγιναν το μεσημέρι,  την φυγή του υπουργού από το ξενοδοχείο Θεοξένια και την παράσυρση ατόμων από το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.

Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή αυτή την ώρα στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.

4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου με κατάγματα, αναπνευστικά και άλλους τραυματισμούς από την "απόδραση" του υπουργικού αυτοκινήτου.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα 8 άτομα που έχουν τραυματισθεί ελαφρύτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Σε λίγα λεπτά αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για τα όσα έγιναν σήμερα στο Μεσολόγγι από το Δήμο Μεσολογγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και καταγγελίες κατά του Υπουργού Υγείας.

Ο Μάριος Σαλμάς παρέμεινε για ώρες γύρω από κυκλωμένο από τους πολίτες ξενοδοχείο, αφού  λίγο νωρίτερα με την προκλητική άρνησή του να συναντηθεί με την συντονιστική επιτροπή (με επικεφαλής τους δημάρχους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας) καθώς και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου, πυροδότησε κυριολεκτικά την κατάσταση που τελικά ξέφυγε από κάθε έλεγχο κατά την φυγή του.

Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.

"Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Είδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται από το αυτοκίνητο, ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα" λέει ο κ. Σκαρμούτσος.

Με απεργία πείνας του δημάρχου Μεσολογγίου και νέα συγκέντρωση αύριο στις 6μμ απαντούν οι Μεσολογγίτες

"Μετά από ένα μήνα εμπαιγμού, περάσαμε στη βία και τους ξυλοδαρμούς πολιτών. Καταγγέλλω την απροκάλυπτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων, και τον ενορχηστρωτή της υφυπουργό. Η αλαζονεία του και η επίδειξη πυγμής τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας.

Όμως δεν πτοούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αύριο ξεκινώ την απεργία πεινάς. Στις 6μμ νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι.".

Επεισόδια στο Μεσολόγγι από CDemo83
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσχος: «Κάνουμε παιδαριώδη λάθη»

Παράσχος: «Κάνουμε παιδαριώδη λάθη»

Πλήρης απογοήτευση για τον Γιώργο Παράσχο μετά την ήττα του Λεβαδειακού από τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».


Η ήττα από τον Λεβαδειακό δεν άρεσε καθόλου στον Γιώργο Παράσχο, τόσο για την σημασία της ήττας στο βαθμολογικό κομμάτι, όσο και για την ψυχολογία μετά την έκταση του σκορ.

Αναλυτικά τόνισε: «Γνωρίσαμε μια βαριά ήττα. Προσπαθούμε να καταστρέψουμε την καλή εικόνα του πρώτου γύρου. Κάνουμε παιδαριώδη λάθη που πληρώνουμε και όταν τα κάνεις στην αρχές των ημιχρόνων δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα.

Ο Αρης κέρδισε δίκαια. Όσον αφορά την ομάδα μου, πρέπει να προσέξουμε για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Τα τραγικά λάθη που κάνουμε δεν είναι λόγω της κόπωσης. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Πρέπει να δούμε τι φταίει».

Για τον Αρη τέλος είπε: «Αυτή η θέση τον αδικεί. Αν είναι πλήρης και παρουσιαστεί όπως σήμερα, δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού βρήκαν καταφύγιο οι ελληνικές καταθέσεις εν μέσω κρίσης

Πού έχουν καταλήξει τα χρήματα τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό κατά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε στην Ελλάδα το 2008; Οι κλασσικοί "προορισμοί" και η έκπληξη της Ολλανδίας
Πολλοί καταθέτες μόλις ξέσπασε η κρίση ή καλύτερα μόλις κορυφώθηκε, πήραν τα χρήματα τους και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Το ερώτημα είναι όμως πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά;
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελβετία αλλά και η Κύπρος ήταν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Eλλήνων καταθετών κατά τη διετία 2011-2012.
Η Βρετανία θεωρείται από πολλούς οικονομικούς αναλυτές, ως μία ασφαλής τόπος για μεταφορά χρημάτων, διότι αφενός υπάρχει μεγάλη ευελιξία του τραπεζικού της συστήματος, αφετέρου υπάρχει και στενή σχέση με τη χώρα μας, καθώς πολλοί επιλέγουν το Ηνωμένο Βασίλειο ως τόπο σπουδών και εργασίας.
Η επιλογή της Ολλανδίας όμως αποτελεί μία έκπληξη, αν και θεωρείται ως μια υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης χώρα, με εύρωστη οικονομία.
Ακολουθεί η Γερμανία, με την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς και η Ελβετία, η πλέον "ασφαλής" επιλογή για ολόκληρη τη "Γηραιά Ήπειρο".
Ως μία πολύ λογική επιλογή βρίσκεται στην πέμπτη θέση η Κύπρος, με πλεονεκτήματα τη στενή σχέση με την Ελλάδα, την κοντινή απόσταση αλλά και την παρουσία κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαράτσι ακινήτων και το 2013 θέλει η Τρόικα


 
 

Απάντηση στην Τρόικα αλλά και στους διεθνείς αμφισβητίες της χώρας (τύπου «Spiegel») που υποστηρίζουν πως πρέπει να … ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες γιατί δεν εισπράττουν έσοδα, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών και «στρατολογεί» πάνω από 4.000 ελεγκτές-φοροεισπράκτορες.

Ένα μήνα περίπου μετά την έκθεση-κόλαφο της Τρόικα που επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει βρει ακόμα και «ρίξει στη μάχη» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών  ούτε 2.000 φοροελεγκτές, όπως προέβλεπε για το 2012 το Μνημόνιο, ο κ.Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.

Το "Σώμα" των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.

Την ίδια στιγμή όμως, η Τρόικα  αξιώνει να διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που εσπράττει ως τώρα μέσω της ΔΕΗ και το 2013, καθώς οι δύσκολες αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετατίθενται για το τέλος της χρονιάς και το εγχείρημα φαντάζει αβέβαιο. Παράλληλα "οργώνει" και πάλι τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών αναζητώντας μέτρα για μείωση υπαλλήλων στο δημόσιο, ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και λύση στο πρόβλημα της ρύθμισης χρεών από φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ειδικά για το τελευταίο πάντως, καθώς και για τη ρύθμιση χρεών από δάνεια στις τράπεζες, οι ελεγκτές της Τρόικα εμφανίζονται σαφώς διαλλακτικότεροι από τις προηγούμενες μέρες. Δείχνουν να κατανοούν τώρα καλύτερα, όπως σημείωνε ακώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ φόρων και εισφορών για τις επιχειρήσεις στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ πρόοδος καταγράφεται και σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης για τα στεγασικά δάνεια.

Τι προβλέπει η απόφαση Στουρνάρα για τους ελεγκτές:

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών θα υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί, καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2015.

Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.

Με την απόφαση του κ. Στουρνάρα ανακλήθηκαν οι προηγούμενες προκηρύξεις, η διαδικασία των οποίων δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, και τυχόν υποβληθείσες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, οι ήδη τοποθετηθέντες του διαγωνισμού ελεγκτές δεν θα συμμετάσχουν στην παρούσα διαδικασία.

Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως.

Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας ενώ 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σουβλατζής έπιασε το νόημα...των τουρκολάγνων ΜΜΕ..(Φοβερή Φώτο)


Απίστευτη πινακίδα..από σουβλατζίδικο..Ο τύπος είχε απίστευτη έμπνευση...
Δείτε ολόκληρη την φωτογραφία να λυθείτε στα γέλια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ


Πραγματοποιήθηκαν χτές τό απόγευμα στά Βάγια τά εγκαίνια
έκθεσης Φωτογραφίας τού Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος".
Τά εγκαίνια έγιναν παρουσία τού Δημάρχου θηβαίων κ. Σ. Νικολάου , τής αντιδημάρχου κ. Χατζήνα πολλών Δημοτικών
συμβούλων και πλήθος κόσμου.








Στήν έκθεση εκτήθενται και φωτόγραφιες του συμπατριώτη μάς ΓΚΙΚΑ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ



Η έκθεση θά είναι ανοιχτή γιά το κοινό κάθε Απόγευμα 6,30-9.ΟΟ στό ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού ελαιοτριβείου απέναντι από το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ