Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γνωρίζοντας την ηλεκτρονική ανάγνωση... στη Λιβαδειά

Στις 20 Μαΐου 2013 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, σε συνεργασία το Σύλλογο Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς, στον οικείο χώρο του σχολείου τους, να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο ανάγνωσης: τον ηλεκτρονικό!

Ο Μιχάλης Καλαμαράς, επιμελητής κειμένων και διαχειριστής του blog 
Ηλεκτρονικός Αναγνώστης, θα μυήσει τους εφήβους στα μυστικά του e-reading, ενώ θα μιλήσει μαζί τους για τις δυνατότητες των ειδικών συσκευών ανάγνωσης, για τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης τους, για τα format των ηλεκτρονικών βιβλίων, για το παρόν αλλά και το μέλλον των e-books τόσο στη χώρα μας όσο και εκτός, για τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο που διαβάζουμε και μαθαίνουμε, και …πολλά άλλα!

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Καλαμαρά:

Είναι συντάκτης του "
Ηλεκτρονικού Αναγνώστη", ενός blog στα ελληνικά για τους ereaders και τα ebooks με hands-on video παρουσιάσεις συσκευών, ελληνικά ebooks δωρεάν και για αγορά, εφαρμογές, προγράμματα και νέα για την ηλεκτρονική ανάγνωση στην Ελλάδα και διεθνώς. Προσπαθεί να παρουσιάσει ό,τι αφορά την ηλεκτρονική ανάγνωση από τη σκοπιά του μη-εξοικειωμένου με αυτήν αναγνώστη. Χρησιμοποιεί ή δοκιμάζει ο ίδιος συσκευές και εφαρμογές και διαβάζει πολύ ηλεκτρονικά. Αναρωτιέται τι συνεπάγεται η ηλεκτρονική ανάγνωση για αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, μαθητές, φοιτητές και δασκάλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε στο σύνολό της η τροπολογία για τις διώξεις συνεταιριστών

Ψηφίστηκε στο σύνολό της η τροπολογία για τις διώξεις συνεταιριστών
Ψηφίστηκε στο σύνολό της η τροπολογία για τις διώξεις συνεταιριστών, που είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ με θέμα: «Επείγουσες ρυθµίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις».

Η τροπολογία περιλαμβάνεται τελικώς στο Άρθρο 8 και όχι στο 9 του εν λόγω νομοσχεδίου, όπως φαίνεται και από τα επίσημα πρακτικά της βουλής της 12ης Μαρτίου.

Δείτε εδώ την τροπολογία

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-enkli-pap-3.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας

Ο Αργεντίνος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας

Στις 21:12 βγήκε στο μπαλκόνι του Βατικανού ο καρδινάλιος Ζαν Λουίς Ταράν που ανακοίνωσε ότι ο 76χρονος Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι ο νέος Πάπας.
Το συγκεντρωμένο πλήθος που περίμενε υπομονετικά, παρά τη βροχή, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την ανακοίνωση του ονόματος υποδέχηκε με χειροκροτήματα την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο θα έχει εφεξής το όνομα Πάπας Φραγκίσκος, και είναι ο πρώτος Ποντίφικας από την αμερικανική ήπειρο.
Λίγο πριν τις 21:30 ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε στο μπαλκόνι του Βατικανού και απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους πιστούς.
«Αδερφοί και αδερφές καλησπέρα. Το καθήκον του κονκλάβιου είναι να εκλέξει τον επίσκοπο της Ρώμης. Φαίνεται ότι οι καρδινάλιοι ήλθαν να με αναζητήσουν στην άκρη του κόσμου. Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε εδώ, και πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνουμε μια προσευχή για τον επίσκοπο Βενέδικτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.
Αφού είπε μαζί με τους πιστούς το «Πάτερ Ημών» και το «Χαίρε Μαρία», συνέχισε το χαιρετισμό του: «Αρχίζοντας αυτόν το δρομο ο αρχιεπίσκοπος της Ρώμης πρέπει να ζητήσει την επιείκεια της Εκκλησίας. Εύχομαι ότι αυτός ο δρόμος της Εκκλησίας που σήμερα αρχίζουμε μαζί με τους καρδιναλίους, να είναι ένας δρόμος ευαγγελισμού, ένας δρόμος που θα μεταδώσουμε καλές ειδήσεις χριστιανοσύνης. Θα σας ζητήσω μια χάρη. Πριν σας ευλογήσω εγώ, θα ζητήσω από εσάς να προσευχηθείτε στον Κύριο να με ευλογήσει για να κάνω σωστά τα καθήκοντά μου».
Η διαδικασία εκλογής του νέου προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στις 20:08 ώρα Ελλάδος, όταν  βγήκε λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα.
Ποιός είναι ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α'
Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' γεννήθηκε στο Μπουένος Αιρες στις 17 Δεκεμβρίου το 1936 και ήταν Καρδινάλιος της αργεντίνικης πρωτεύουσας μέχρι την ημέρα της εκλογής του από το 1998, όταν τον τοποθέτησε στη θέση του ο Πάπας Ιωάννης Παύλος.
Χειροτονήθηκε στην ιεροσύνη στις 13 Δεκέμβρη του 1969, από τον Αρχιεπίσκοπο José Ramón Castellano.
Η εξέλιξή του στα αξιώματα της Καθολικής Εκκλησίας της Αργεντινής ήταν ταχύτατη και υπηρέτησε σε αρκετά πόστα στη χώρα μέχρι να διοριστεί από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αιρες στις 28 Φεβρουαρίου 1998.
Ως Αρχιεπίσκοπος διορίστηκε σε διάφορες διοικητικές θέσεις στη Ρωμαϊκή κουρία, ενώ έχει γίνει γνωστός στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τον ταπεινό και συντηρητικό τρόπο ζωής του.
Μέχρι πρότινος ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη του Μπουένος Αιρες και όχι στην ανακτορική κατοικία του επισκόπου, ενώ κινούνταν με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και όχι με εκκλησιαστική λιμουζίνα, κάτι με το οποίο υπήρξε φανατικά αντίθετος. Μάλιστα, ορισμένοι αναφέρουν ότι μαγειρεύει ο ίδιος τα γεύματά του και, σε γενικές γραμμές, αποφεύγει κάθε είδους πολυτέλεια.
Στις 13 Μαρτίου του 2013 εκλέγεται νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτο 16ο και γίνεται ο πρώτος μη Ευρωπαίος και ο πρώτο Ιησουίτης Πάπας στην ιστορία.
Οι απόψεις του χαρακτηρίζονται συντηρητικές, ενώ είναι φανατικός πολέμιος των εκτρώσεων και τη ευθανασίας, ενώ έχει καλέσει επανειλημμένως τον κλήρο και τους πιστούς να εναντιώνονται σε αυτές τις πρακτικές.
Παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει πως η Εκκλησία θα πρέπει να μιλάει ανοικτά για την ομοφυλοφιλία και πως θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι προσωπικές επιλογές των ανθρώπων , έχει αντιταχθεί στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, αλλά και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους.
«Ας μην είμαστε αφελείς, δεν μιλάμε, πλέον, για μια πολιτική μάχη, αλλά για μια καταστροφική αξίωση εναντίον του Θεϊκού Σχεδίου» είχε δηλώσει ο νέο Πάπας για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και είχε προσθέσει «Δεν μιλάμε απλά για ένα νομοσχέδιο, αλλά για μηχανορραφίες από τον ''Πατέρα του Ψεύδους'' για να μπερδέψουν και να παραπλανήσουν τα παιδιά του Θεού».
Μάλιστα, αναφορικά με τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «διακρίσεις κατά των παιδιών» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία είχε τονίσει πως το ύφος της Εκκλησίας θύμιζε «τον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση».
Εντύπωση έχουν προκαλέσει και οι απόψεις του για τη σχέση μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, καθώς, κατά τη διάρκεια μιας 48ωρης απεργίας δημοσίων υπαλλήλων στο Μπουένος Αιρες ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει για τις διαφορές μεταξύ των τάξεων «οι φτωχοί είναι εκείνοι που διώκονται επειδή ζητούν δουλειά και οι πλούσιο εκείνοι που χειροκροτούνται επειδή αποφεύγουν τη δικαιοσύνη».



Διαβάστε Περισσότερα »

Να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!

Να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων (γνωστό και ώς χαράτσι) από τη ΔΕΗ θα εισηγηθεί στο Δ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κρίσιμη συζήτηση της 22ας Μαρτίου 2013, ο εισηγητής αρεοπαγίτης θα ταχθεί υπέρ της αναίρεσης της... ιστορικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που είχε κρίνει τον περασμένο Δεκέμβρη αντισυνταγματικό το επίμαχο μέτρο.

Ο αρεοπαγίτης Γ. Σακκάς που...

συμμετείχε και στην σύνθεση που ανέστειλε την εν λόγω απόφαση θα υποστηρίξει ότι το χαράτσι συνιστά "ανεκτό περιορισμό της περιουσίας κατά την έννοια του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)"!! 

Ακόμη, θα τονίσει ότι η επιβολή του δεν αντίκειται στο άρθρο 78 του Συντάγματος περί επιβολής φόρων, ούτε στο άρθρο 17 του Συντάγματος περί της ιδιοκτησίας, ούτε στο άρθρο 25 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας

Η αιτιολόγηση μάλιστα ότι το... χαράτσι δεν αποτελεί φόρο, δίδει το δικαίωμα είσπραξής του από τη ΔΕΗ!

Στην εισήγησή του θα επισημάνει επίσης ότι αφού το "χαράτσι" επιβλήθηκε εκτάκτως για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δημοσιονομικού προβλήματος, «δεν μπορεί να θεωρηθεί επέμβαση στην περιουσία των φορολογουμένων δυσανάλογη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, λαμβανομένου υπόψη το περιορισμένου χρονικού πλαισίου εφαρμογής του κατά τον Ν. 4021/2011 και του ύψους του σε σχέση με την αξία της βαρυνόμενης ακίνητης περιουσίας (έως 8 τοις χιλίοις)».

Υπενθυμίζεται ότι η (υπ΄ αριθμόν 1101/12) απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε προκαλέσει κυβερνητική...αναταραχή είχε κρίνει ότι:

* Το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό αφού αποτελεί φόρο και όχι τέλος και με δεδομένη τη μειωμένη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων εκφεύγει των συνταγματικών επιταγών.
* Η ΔΕΗ πλέον δεν μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, αφού δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα (δηλαδή να εισπράττει φόρους).
* Η ΔΕΗ δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να διακόπτει το ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Περγαντάς για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" στη Στερεά

  
                                        
                                                                
                                                                      
                                                                         ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας
   και Θρησκευμάτων 
   Πολιτισμού και Αθλητισμού
               κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο  
Κύριε  Υπουργέ
Το σχέδιο Αθηνά έχει δημιουργήσει αδιέξοδα σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .
Κατόπιν τούτου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα, ότι το σχέδιο Αθηνά θα πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Βουλή, όπου θα τοποθετηθούν τα κόμματα και θα επιχειρηθούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις.
Εξάλλου, είναι προφανές, ότι αυτού του είδους οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ολοκληρώνονται με συνοπτικές διαδικασίες διαλόγου 45 ημερών και να νομοθετούνται με Προεδρικά  Διατάγματα.
                               
                        Με εκτίμηση
          Για την  Εκτελεστική Επιτροπή Π.Σ.Ε.
                                  Ο Πρόεδρος
Κλέαρχος Περγαντάς   Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Αθανάσιος Μπουραντάς  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας
Θωμάς Στάικος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας
Γιώργος Μουλκιώτης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας
Βασίλης Καραμπάς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας
Δημήτρης Βουρδάνος Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Ηλίας Σανίδας Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε.
Παναγιώτης Παρχαρίδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Σ.Ε.
Ευάγγελος Ψαθάς Εκτελεστικός Γραμματέας Στερεάς Ελλάδος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥΣ...

Προσοχή στους χαρταετούς συνιστά ενόψει της Καθαρής Δευτέρας ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Καλεί τους πολίτες να μην πετούν τον χαρταετό ...
κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν ηλεκτροπληξία, αλλά και να σημειωθεί διακοπή της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα σύρματα, τότε:

- Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.

- Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια, ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει σε ετοιμότητα συνεργεία σε όλη τη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Ορχομενό και Λαμία την Πέμπτη ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης





Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα θα βρεθεί διαδοχικά το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης. Αρχικά ο υπουργός θα επισκεφθεί δημοτικό σχολείο στον Ορχομενό, όπου συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη, θα μοιράσουν δωρεάν φρούτα σε μαθητές στο πλαίσιο κοινωνικού προγράμματος του υπουργείου. Στη συνέχεια ο Αθ. Τσαυτάρης θα βρεθεί στη Λαμία. Στο δημαρχείο της πόλης θα υπογράψει απόφαση παραχώρησης έκτασης 500 στρεμμάτων.axortagos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε επιφυλακή θα τεθούν από την Πέμπτη οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα εντατικοποιήσουν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένων προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, προκειμένου να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, κυρίως σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και σε τουριστικούς προορισμούς, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων και πολιτών.
Ενδεικτικά, όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα, μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί:
  • η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες θα επικεντρωθούν κυρίως σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις και παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,
  • η λήψη συστηματικών μέτρων επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, κ.λ.π., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς
  • η επαύξηση των μέτρων για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λ.π, όπου παρατηρείται αυξημένη αγοραστική – εμπορική δραστηριότητα,
  • η εντατικοποίηση των ελέγχων αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων καθώς και ελέγχους για την αποτροπή διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Παράλληλα εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι, σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.
Οδηγίες για «ασφαλές» τριήμερο
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη διαφόρων εγκληματικών συμπεριφορών, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Φεύγοντας από το σπίτι
  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  • Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
  • Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
  • Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Στο ταξίδι
  • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
  • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
  • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διαμονή
Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στη διασκέδαση
Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.
Στα καιρικά φαινόμενα
Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως
  • φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων,
  • ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας,
  • βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα,
  • φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες,
  • φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:
  • προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
  • κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των τροχονόμων,
  • αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εργασιακός «μεσαίωνας» - Τέρμα η πλήρης απασχόληση

Εργασιακό «μεσαίωνα» στην Ελλάδα αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για το 2012, τη στιγμή που η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και συνεχίζει όσο η προδοτική κυβέρνηση και η τρόικα παίζουν «κρυφτούλι» για το πώς θα περάσουν νέα μέτρα κατά της Ελληνικής κοινωνίας!

Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης...


προηγούμενων χρόνων που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2012 είναι αυξημένες κατά 53,12% όσον αφορά στη μερική απασχόληση και 80,36% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2011.

Όπου εκ περιτροπής εργασίας σημαίνει επί της ουσίας… ανεργία, αφού ο εργοδότης καλεί τον εργαζόμενο να δουλέψει όποτε το θυμηθεί και με το μεροκάματο που επιθυμεί. 

Με τον τρόπο αυτό δε, αρνείται να καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και εκβιάζει με το άρθρο 99 που έχει ξεχειλώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, το 2011 μετατράπηκαν 58.962 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων εργασίας. 

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 124,5% αυξημένος σε σχέση με το 2010. 

Το 2012 μετατράπηκαν 84.490 συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε άλλες μορφές ευέλικτων συμβάσεων εργασίας.

Το 2012 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 5,88% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2011. 

Επίσης διαπιστώνεται ότι υπάρχει κατά 18,42% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, αυξημένο κατά 3,61% είναι το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης, ενώ έχει μειωθεί κατά 3,93% η εκ περιτροπής απασχόληση.

Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής (35,4%) και εκ περιτροπής (9,6%) απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου των συμβάσεων. 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2010 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 66,9% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 59,7% και το 2012 μόλις το 55%.

Από την άλλη πλευρά, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,5% το 2010 σε 32% το 2011 και το 2012 σε 35,4%. 

Οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 6,6% του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2010, το 8,1% των νέων συμβάσεων εργασίας το 2011 και το 9,6% το 2012.

Είναι οι ελαστικές μορφές εργασίας που θα έφερναν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη στην Ελλάδα καταντώντας τους μισθούς φιλοδώρημα. 

Κυβέρνηση ανδρείκελων και τροϊκανοί τοκογλύφοι κοροϊδεύουν τους Έλληνες και απεργάζονται σενάρια νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, δήθεν για την αντιμετώπιση της ανεργίας. 

Έδωσαν το δικαίωμα στις πολυεθνικές να αξιώνουν μισθούς 300 ευρώ για να επενδύσουν στη χώρα μας!

Μας κατάντησαν τριτοκοσμική χώρα με μισθούς πείνας και μας εμπαίζουν, ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ανάπτυξη, αφού έχουν χαθεί γενιές Ελλήνων.

Και εμείς απλά... περιμένουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 55χρονος στα Βάγια για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων και βεγγαλικών



Συνελήφθη, σήμερα (13-03-2013) το πρωί στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων, βεγγαλικών και καψυλλίων καθώς και για παραβίαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα ψιλικών, κατελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης, να διαθέτει προς πώληση, συνολικά (1.412) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, καψυλλίων περιφερειακής επίκρουσης για πιστόλι φωτοβολίδων, διαφόρων τύπων και μεγεθών, καθώς και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή. Οι ανωτέρω ποσότητες, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε κουτιά, σε διάφορα σημεία του καταστήματος, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εν όψει του εορτασμού των Αποκριών, θα συνεχισθούν αμείωτα στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης εμπορίας και διάθεσης κροτίδων και βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες επιτυχίες για τον ΦΕΟΘ ΘΗΒΑΣ


 Τεράστια επιτυχία του ΦΕΟΦ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα badminton που
διεξήχθη στον Πύργο Ηλείας στις 9 & 10 Μαρτίου και στις κατηγορίες U-15
&U-19.
O αθλητής  Μάριος Μπουλίος της κατηγορίας U-15 στο μικτό - διπλό με
συμπαίκτρια την Μπάρτζου Παντελία της Αναγέννησης Λιβαδειάς έπαιξαν
στον τελικό του αγωνίσματος κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός που στην κυριολεξία μαγνήτισε τους θεατές, τα games ήταν  2 - 0 με σκορ 21-17 & 23-21. Επίσης η αθλήτρια
Κρουστάλη Δήμητρα αν και ηλικιακά μικρότερη από την κατηγορία αυτή
πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αποκλείοντας μεγαλύτερες αντιπάλους
φτάνοντας στη δωδεκάδα της κατάταξης.
                Οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν  και οι οποίοι παρουσίασαν τον
καλύτερο εαυτό τους ήταν οι :
 Γαλανόπουλος Σπύρος - Βενιζέλος Χαράλαμπος στο διπλό ανδρών και
Βόγκλη Βασιλική - Τσιώλη Αναστασία στο διπλό γυναικών που μπήκαν στη
δεκαεξάδα της κατηγορίας τους. Οι ανωτέρω αθλητές έπαιξαν και στα
ατομικά αγωνίσματα όπως και ο αθλητής Ζυγούρης Ιωάννης
  Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε
αυτό το πρωτάθλημα όπως  και τον προπονητή τους Μπάμπη Ζαχόπουλο για
την μεγάλη του προσφορά. Επίσης εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές
του συλλόγου που θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στις
κατηγορίες ανδρών -γυναικών και U-17 που θα γίνουν στις 23 & 24
Μαρτίου στο Σιδηρόκαστρο.
                                                                                                                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΟΘ
                                                                                                               ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΚΙΖΙΛΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο Πάρτι στην Κεντρική Πλατεία Θήβας


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
 προσκαλεί μικρούς και μεγάλους
 στο Αποκριάτικο Πάρτι με τους Αμπάρτζαλους,
 που θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι
στην Κεντρική Πλατεία Θήβας!

Ελάτε
να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε
μαζί με ξυλοπόδαρους, κλόουν και μασκότ!
Ελάτε
να γιορτάσουμε τις Απόκριες με
face painting και μπαλονοκατασκευές!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο αύριο Πέμπτη,προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και βαθμιαία στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή παρά τη μικρή εξασθένηση των φαινομένων, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός αξιωματικός του στρατού από έκρηξη οβίδας -Δυο τραυματίες

Νεκρός αξιωματικός του στρατού από έκρηξη οβίδας -Δυο τραυματίες

Ενας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος». Ο άτυχος πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε. Μαζί του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου οι δύο άνδρες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Το τραγικό το συμβάν λίγο πριν τις 11:00 κοντά στα Λάβαρα του Έβρου, όταν οι τρεις πυροτεχνουργοί ήταν κοντά στην οβίδα και σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο ένας από αυτούς.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Στον Εβρο θα μεταβεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού για να επιληφθεί και αυτός των ερευνών για τις συνθήκες δυστύχημα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει τώρα στη Θήβα: Προσαγωγές υπόπτων κυρίως ΡΟΜΑ

 Συμβαίνει τώρα στη Θήβα: Προσαγωγές υπόπτων κυρίως ΡΟΜΑ  για την μείωση κρουσμάτων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.  Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφίες από τις προσπάθειες της αστυνομίας να ελέγξει ύποπτους διότι στην περιοχή της Θήβας καθημερινά υπάρχουν κρούσματα κλοπών και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Δ.Αλιάρτου για τον εκλιπόντα Κώστα Κουρκούτη


Φωτογραφία για Απεβίωσε το στέλεχος της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης Κώστας Κουρκούτης


Το Δημοτικό συμβούλιο Αλιάρτου, στην 5η συνεδρίαση του την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στην αναγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου Θηβαίων Κώστα Κουρκούτη
Αποφασίζει ομόφωνα
την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος με το οποίο εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Κώστα Κουρκούτη, ο οποίος διετέλεσε για δεκατέσσερα έτη Δήμαρχος Θηβαίων, αγωνιζόμενος για τα ιδανικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπηρέτησε το θεσμό με ήθος, μένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες του, αφήνοντας ανεξίτηλη την παρουσία του τόσο στον Δήμο Θηβαίων όσο και ευρύτερα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον λαό της Θήβας.
Η ΠΡΟΔΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΣ                                              ΤΑ ΜΕΛΗ
ΒΕΤΤΑ ΚΑΤΣΙΦΗ         
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες σχολές οι βάσεις θα φτάσουν στα ύψη - Ανατροπές στις Πανελλαδικές

Σε ποιες σχολές οι βάσεις θα φτάσουν στα ύψη -Ανατροπές στις Πανελλαδικές

Το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας για την αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να φέρει πολλές ανατροπές στις βάσεις για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στις σχολές.
Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Εθνος», η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις θέσεις εισακτέων ανά τμήμα στην κατηγορία του 90% φέρνει ανατροπές σε δεκάδες τμήματα, ειδικά σε αυτά που επιλέγονται συνήθως από χιλιάδες αριστούχους μαθητές.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας, χιλιάδες υποψήφιοι θα δουν το καλοκαίρι να ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο οι βάσεις εισαγωγής, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων. Πρόκειται για τις Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής.
Από την άλλη περισσότεροι φοιτητές θα απορροφήσουν στα τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.
Από τις έως τώρα εκτιμήσεις οι πιο τυχεροί μαθητές θα είναι όσοι επιλέξουν τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός αυξάνεται θεαματικά.
Αντίθετα, στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) οι υποψήφιοι θα τα βρουν... σκούρα, καθώς οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με το 2012.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Συνεδριακό του Αλιάρτου

πισινα, ιερωνυμου, φωτο, σχημαΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, θα μιλήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, με το επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος καιρός με συννεφιά και πιθανές βροχές στα βόρεια της χώρας

Άστατος καιρός με συννεφιά και πιθανές βροχές στα βόρεια της χώρας

Συννεφιασμένη προβλέπεται η μέρα, αφού σήμερα Τετάρτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά όπου ενδέχεται τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα το πρωί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αοριστίες Παναγιωτόπουλου για τα συνταξιοδοτικά των αγροτών

Αοριστίες Παναγιωτόπουλου για τα συνταξιοδοτικά των αγροτών
Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν και παραπέμποντας ουσιαστικά στα λεγόμενα του πρωθυπουργού, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη βουλή.

«Εγώ δεν έχω να πω και πάρα πολλά επ’ αυτών και νομίζω ότι θα πρέπει να βασιστούμε στην αξιοπιστία των λεγομένων του Πρωθυπουργού. Άλλωστε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή άλλο χρονοδιάγραμμα, παρά να πούμε ότι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις, τότε θα γίνει πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να πούμε, δεδομένου ότι η ρύθμιση αύξησης των ορίων ηλικίας των αγροτών  με όλα τα άδικα, που συμπεριλαμβάνονται για αυτούς που έχουν γεννηθεί το 1948 και το 1949 και έχουν μια πλήρη ανατροπή των δεδομένων, είναι μια από τις αρκετές μικρές αδικίες που έγιναν στα πλαίσια εκπλήρωσης ενός μεγαλύτερου ζητήματος από αυτό το ειδικό ασφαλιστικό, δεδομένου ότι ο ΟΓΑ επιδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να τα βγάλει πέρα, επιχορηγείται δηλαδή από το ασφαλιστικό σύστημα κατά μεγάλο μέρος.


Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ότι τα εξήντα επτά χρόνια είναι το γενικό όριο που ισχύει για όλους τους Έλληνες, τόνισε στην πρόσφατη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα ότι και για τους αγρότες θα υπάρξει ρύθμιση ότι όποιος έχει σαράντα χρόνια ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να βγει στη σύνταξη στα εξήντα δύο. Υποθέτω ότι έκανε λόγο για σαράντα χρόνια πραγματικού επαγγελματικού βίου και τούτο λόγω του δεδομένου ότι ο αγρότης βγαίνει από νωρίς στις αγροτικές εργασίες, βγαίνει από νωρίς στο επάγγελμα».


Αναφερόμενος στο αν και πότε θα νομοθετηθούν οι υποσχέσεις για τους αγρότες είπε: «Η ρύθμιση αυτή όντως πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στο προσεχές διάστημα. Μη ρωτάτε πότε ακριβώς. Ελπίζω σύντομα να ικανοποιηθούν και οι σχετικές δημοσιονομικές προϋποθέσεις.


Εν πάση περιπτώσει, όντως πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός και στην αξιοπιστία των λεγομένων του. Όντως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την επικείμενη νομοθέτηση από το Υπουργείο Εργασίας ενός νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει ένα πλέγμα ζητημάτων αρμοδιότητάς του, να συνεργαστούμε για να προχωρήσει και κάτι προς αυτή την κατεύθυνση».




.paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερες δόσεις για τις ευπαθείς ομάδες ετοιμάζει η ΔΕΗ


Περισσότερες δόσεις για την εξόφληση...των οφειλών προς τη ΔΕΗ για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να παράσχει η ΔΕΗ.

Όπως ανακοινώθηκε απόψε, η επιχείρηση θα προχωρήσει σε συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του πλαισίου παροχής διευκολύνσεων για την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού.

Το νέο πλαίσιο παροχής διευκολύνσεων πληρωμής, τονίζεται, θα απευθύνεται κυρίως σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και θα κινείται στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων.

Νωρίτερα, στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για διακανονισμό των οφειλών για εξετάζονται από τοπικές επιτροπές ανά περιφέρεια ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέσχε το 2012 έγιναν 700.000 διακανονισμοί, έναντι 400.000 το 2011.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη σύστημα διακανονισμών, ανάλογα με το ιστορικό του κάθε πελάτη αλλά και με κοινωνικά κριτήρια. Οι καταναλωτές που ήταν συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών ή έκαναν διακανονισμούς τους οποίους τήρησαν προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις ενώ για τις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότεροι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί, αθέτηση διακανονισμών ή ακόμη και παραβιάσεις μετρητών, ρευματοκλοπές, κλπ. η ρύθμιση είναι πιο αυστηρή η απαιτείται η άμεση εξόφληση των χρεών προκειμένου να επανασυνδεθεί ο μετρητής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κράτος αποπληρώνει οφειλές: Τόκος καθυστέρησης 8% υπέρ ιδιωτών

Κοινοτική οδηγία για αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες εντός 30 ημερών. Τι συμβαίνει στα υπόλοιπα κράτη - μέλη. Πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο και ποια τα πρόστιμα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης
Δύο μήνες για τα χρέη των ιδιωτών προς ιδιώτες και κατά κανόνα ένας μήνες για το Δημόσιο είναι τα ανώτατα νόμιμα περιθώρια εξόφλησης λογαριασμών για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών, σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. που αποκτά νομική ισχύ μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, 16 Μαρτίου, όπως δημοσιεύουν σήμερα Τετάρτη "τα Νέα".
Συγκεκριμένα, από το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να εξοφλούν τις οφειλές τους προς τις επιχειρήσεις εντός 30 ημερολογιακών ημερών ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε 60 ημέρες. Διαφορετικά, το κράτος θα πληρώνει τόκους υπερημερίας 8% επιπλέον του Euribor.
Αυτή είναι η βασική διάταξη της νέας κοινοτικής οδηγίας 2011/7/ΕΕ που τίθεται σε ισχύ στο τέλος της εβδομάδας σε όλα τα κράτη - μέλη.
Μάλιστα, η Ελλάδα και η Ιταλία εμφανίζονται ως χώρες με την πλέον χρονοβόρα διαδικασία εξόφλησης, αφού φτάνει στις 180 μέρες.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μέχρι στιγμής μόνο 9 κράτη - μέλη έχουν ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία στο εθνικό δίκαιο και μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία δεν έχει υποβάλει καμία κοινοποίηση στις Βρυξέλλες.
Οι χώρες που δεν έχουν ενσωματώσει ακόμη την οδηγία στο εθνικό δίκαιο θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα διπλό πρόβλημα.
Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", η Κομισιόν θα μπορεί να τις παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας και την επιβολή αυστηρότατου κατ' αποκοπήν και ημερήσιου προστίμου.
Η παράταση σε 60 ημέρες
Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη μπορούν να παρατείνουν τις προθεσμίες σε 60 το πολύ ημερολογιακές ημέρες, για:
* κάθε δημόσια αρχή που ασκεί οικονομική δραστηριότητα βιομηχανικής ή εμπορικής φύσης, με την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών στην αγορά, και η οποία υπόκειται, ως δημόσια επιχείρηση, στις απαιτήσεις διαφάνειας της οδηγίας 2006/111/ΕΚ και
* δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν υγειονομική μέριμνα και είναι κατάλληλα αναγνωρισμένες για το σκοπό αυτόν.
Αν κράτος - μέλος αποφασίσει να παρατείνει τις προθεσμίες διαβιβάζει στην Επιτροπή έκθεση σχετικά με την εν λόγω παράταση μέχρι τις 16 Μαρτίου 2018.
Στη βάση αυτή, η Επιτροπή υποβάλλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, με την οποία αναφέρει ποια κράτη - μέλη έχουν παρατείνει τις προθεσμίες λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο στη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, ιδίως για τις ΜΜΕ.
Η έκθεση αυτή συνοδεύεται ενδεχομένως από κατάλληλες προτάσεις. Τα νέα μέτρα είναι προαιρετικά για τις επιχειρήσεις στο βαθμό που αυτές αποκτούν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέτρα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένες να το πράξουν.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια επιχείρηση μπορεί να επιθυμεί να παρατείνει την περίοδο πληρωμής για ορισμένες ημέρες ή εβδομάδες ώστε να διατηρήσει τις καλές εμπορικές σχέσεις της με έναν συγκεκριμένο πελάτη. Όμως τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτικά για τις δημόσιες αρχές.
Οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα και να αποδείξουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους τηρώντας τις συμβάσεις τους, αναφέρει η Κομισιόν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων

Ερχονται αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτωνΟ υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με δηλώσεις του υποστήριξε πως θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού. Χαρακτηριστικά είπε «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».
Όπως αναφέρει η imerisia.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασης τους με «ισοδύναμες προτάσεις».
Σύμφωνα πάντως με την απάντηση του υφυπουργού εξετάζονται μειώσεις τόσο στις τιμές των αυτοκινήτων όσο και στο κόστος χρήσης τους...
Το ενδεχόμενο των φορολογικών αλλαγών στα ΙΧ όπως είναι φυσικό θα προκαλέσει αναταραχή στον κλάδο των αυτοκινήτων που βλέπει κάθε μήνα τις πωλήσεις τους να μειώνονται. Ειδικότερα το θέμα φορολόγησης των ΙΧ με βάσει όχι τον κυβισμό του κινητήρα τους αλλά την Εργοστασιακή ή Λιανική Αξία ανατρέπει πλήρως το μέτρο της απόσυρσης που έχει τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου και θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναφέρει ασθενείς ακόμη και επτά ώρες μετά τον θάνατο - Ενα μηχάνημα ανασταίνει (!) τώρα την καρδιά

Ενα μηχάνημα ανάνηψης που επαναφέρει τους ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους
ακόμη και επτά ώρες αφότου η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Ιαπωνία και τη Β. Κορέα!

Το μηχάνημα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ecmo (Extracorporeal membrane oxygenation, που σημαίνει «εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης»), μέσω της οποίας οξυγονώνει το αίμα που μεταφέρεται σ' αυτήν από τον οργανισμό και στη συνέχεια το επιστρέφει στον ασθενή. Η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτήν τη φορά οι επιστήμονες την εξέλιξαν περισσότερο, αφού, όπως έδειξαν οι δοκιμές τους, μπορεί να επαναφέρει στη ζωή ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη και επτά ώρες πριν.

Οπως τόνισε στα ξένα μέσα ενημέρωσης ο δρ Σαμ Παρνία, ο οποίος ανήκει στους αναγνωρισμένους επιστήμονες που ειδικεύονται σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν πλησιάσει τον θάνατο, ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχαναν τη ζωή τους θα ήταν πολύ μικρότερος αν οι γιατροί ήξεραν να χειρίζονται τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Μάλιστα, περιέγραψε την περίπτωση γυναίκας στην Ιαπωνία, η οποία επανήλθε στη ζωή επτά ώρες αφότου φαινομενικά είχε χάσει τη ζωή της από υπερβολική δόση. Οταν το σώμα της κρύωσε, οι γιατροί τοποθέτησαν σ' αυτό το μηχάνημα οξυγόνωσης, το οποίο ζέστανε το αίμα της ξανά, μέχρι που επανήλθε η αναπνοή της!

Ο δρ Παρνία τονίζει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία, ακόμη και στα ασθενοφόρα, αφού μπορεί να σώσει ζωές στην κυριολεξία. Μάλιστα, επισήμανε ότι με έναν παρόμοιο τρόπο σώθηκε από τον θάνατο ο 24χρονος ποδοσφαιριστής Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε καταρρεύσει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνα με την Τότεναμ και επανήλθε στη ζωή αφού η καρδιά του είχε σταματήσει για 78 λεπτά! Ο Μουάμπα βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από τέσσερις εβδομάδες και τώρα ετοιμάζεται να γίνει για δεύτερη φορά μπαμπάς.























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκριάτικη Εκδήλωση - Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο ( ΣΕΚ ) Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Λιβαδειάς

Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) προσκαλεί, τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα από 17:00 έως 19:30 στο χώρο του Σχολείου (Δελφών 24-26) σε αποκριάτικη εκδήλωση στην οποία μαθητές από την ειδικότητα Αισθητικής και Κομμωτικής θα τους μασκαρέψουν και θα τους κεράσουν!!!
 
Πληροφορίες : Τηλ.: 22610-87887, 22610 87888


Ο  Δ/ντης   
Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ