Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Νερό από το καλοριφέρ έπινε ο Ριζάι..γιατί φοβόταν μήπως τον δηλητηριάσουν!!



Δεν εμπιστευόταν το εμφιαλωμένο νερό που έδιναν οι Αρχές Νερό από τη σωλήνα του καλοριφέρ έπινε τις ατέλειωτες ώρες της ομηρίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις Φυλακές Μαλανδρίνου ο σκληροτράχηλος κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, καθώς δεν εμπιστευόταν τις Αρχές που προμήθευαν με εμφιαλωμένο νερό τα θύματα και τους συνεργούς του.
 Όπως αναφέρει η Δημοκρατία, ο Αλβανός κακοποιός, όταν εγκλωβίστηκε στο δωμάτιο δίπλα στο αρχιφυλακείο, άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του και αποκόλλησε ακόμη και το σώμα του καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να τρέχει νερό με το οποίο ξεδιψούσε όταν στέγνωνε το στόμα του από τις συνεχείς συνομιλίες με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας και τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του. Δύο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του απενεργοποιήθηκαν τις πρώτες ώρες της ομηρίας, καθώς τέλειωσαν οι μπαταρίες και έτσι στη συνέχεια επικοινωνούσε με τους διαπραγματευτές με ασύρματο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mάχη με τραυματίες στις φυλακές Τρικάλων

Νέα απόπειρα απόδρασης κρατουμένων στα Τρίκαλα – Ανοιξαν πυρ με καλάσνικοφ από βαν έξω από τις φυλακέςΣκηνικό πολέμου εκτυλίχθηκε στις φυλακές Τρικάλων το απόγευμα της Παρασκευής με βροχή από σφαίρες στον περίβολο του ιδρύματος, αλλά και στην ταράτσα, ενώ δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τραυματιστεί.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Γ' πτέρυγα των φυλακών όταν ομάδα περίπου δέκα κρατουμένων έκοψε τα κάγκελα, ανέβηκε στην ταράτσα και άρχισε να πυροβολεί κατά των φρουρών, ενώ άγνωστο παραμένει το πως βρέθηκαν στα χέρια τους τα όπλα.
Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους οι οποίοι άνοιξαν πυρ, πιθανότατα με καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών.
Από τα πυρά έχουν τραυματιστεί δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά ο ένας εκ τω οποίων είναι σοβαρά.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρατούμενο συνεχίζουν να είναι «ταμπουρωμένοι» στην ταράτσα των φυλακών, ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους ένοπλους που πυροβόλησαν από το βαν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο οχήματα, ενώ ενδέχεται να έχουν αποδράσει μέσω αυτών τουλάχιστον πέντε κρατούμενοι.
Δεύτερη απόπειρα μετά τον Βλαστό
Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο.
Τότε οι συνεργοί του είχαν ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ από το ελικόπτερο με τους φρουρούς να απαντούν στα πυρά, ενώ είχαν πέσει περισσότερες από 500 σφαίρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπριοι εθνοφρουροί έκαψαν γερμανικές σημαίες σε στρατιωτική βάση

Κύπριοι εθνοφρουροί έκαψαν γερμανικές σημαίες σε στρατιωτική βάση

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο έπειτα από περιστατικό που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση της Λεμεσού, όπου Ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί φέρεται πως κατέβασαν και έκαψαν δύο γερμανικές σημαίες.
Την είδηση αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 Κύπρου με ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς του στη Λεμεσό, ενώ το περιστατικό συνέβη σε κτίριο στρατιωτικής βάσης που στεγάζει Γερμανούς στρατιώτες.
Η βάση αριθμεί τέσσερα κτίρια, τα τρία εκ των οποίων είναι για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς και ένα κτίριο για λογαριασμό Γερμανών στρατιωτών.
Σύμφωνα πάντα με τον ΑΝΤ1 κλιμάκιο του ΓΕΕΦ μετέβη εσπευσμένα στο στρατόπεδο και διεξάγει ανακρίσεις για το συμβάν.
To περιστατικό κρίνεται σοβαρό εφόσον μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα Τώρα : Άγρια καταδίωξη από την ομάδα Δίας


 
Άγρια καταδίωξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θήβας. Μία μηχανή ομάδας Δίας με δύο επιβαίνοντες αστυνομικούς καταδιώκουν στον πεζόδρομο της Θήβας, σύμφωνα με αναγνώστη του viotiashop,  μηχανή μεγάλου κυβισμού eduro.
Η μοτοσυκλέτα της Ομάδας Διας καταδίωξε την μηχανή eduro κατευθυνόμενη ανάποδα επί της οδού Δράκου και πέρασαν στον πεζόδρομο της Θήβας , Επαμεινώνδα συνεχίζοντας την καταδίωξη προς Λοξής Φάλαγγος. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο τον λόγο που συνέβη η καταδίωξη.
Για ότι νεότερο η ομάδα του viotiashop θα σας κρατάει ενήμερους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Βέλιτς!

Στον Λεβαδειακό ο Βέλιτς!

Άμεση αντίδραση του Λεβαδειακού στην αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου, καθώς ο Γιάσμινκο Βέλιτς αναλαμβάνει προπονητής για τον επόμενο 1,5 χρόνο!

Λίγες ώρες έμεινε κενός ο πάγκος του Λεβαδειακού!

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Γιώργου Παράσχου στο «τιμόνι» των Βοιωτών, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.

Ο 47χρονος προπονητής αναλαμβάνει κάποιο πόστο σε ελληνικό σύλλογο, περίπου 9 χρόνια μετά το πέρασμά του ως τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό.

Ουσιαστικά, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει τους παίκτες της ομάδας και να κάνει τις εισηγήσεις του, ούτως ώστε να την προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα για την νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι για τον επόμενο 1,5 χρόνο, προπονητής της ομάδος θα είναι ο κ. Γιάσμινκο Βέλιτς».


Τέλος ο Παράσχος

Παρελθόν από τον πάγκο του Λεβαδειακού αποτελεί ο Γιώργος Παράσχος κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Τέλος ο Παράσχος
Νέα αλλαγή δεδομένων στον πάγκο του Λεβαδειακού. Ενώ χθες φάνηκε να γίνεται στροφή 180 μοιρών και ο Γιάννης Κομπότης να διατηρεί τον Γιώργο Παράσχο στο τιμόνι της ομάδας, σήμερα ο τελευταίος ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να διακοπεί η συνεργασία τους. Το αίτημά του έγινε δεκτό και η ομάδα της Λιβαδειάς βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή, με τον Τάκη Γκώνια να είναι μεταξύ των υποψηφίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Μετά από αίτημα του κ. Παράσχου, σήμερα το πρωί στις 10, ο προπονητής του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο κ. Κομπότη από τον οποίο, ο κ. Παράσχος εκτιμώντας την παρούσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζήτησε να διακοπεί η συνεργασία τους. Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και προσωπικά ο κ. Κομπότης, ευχαριστούν τον κ. Παράσχο για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχονται καλή συνέχεια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε Ρώσοι μεγιστάνες που θα πληγούν περισσότερο από την κρίση στην Κύπρο.

Εάν η Κύπρος υποχωρήσει στις πιέσεις της Ε.Ε. και δεχθεί την πρόταση φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν τα... «σπασμένα».

Πέντε, όμως, Ρώσοι μεγιστάνες ολιγάρχες θα την πληρώσουν ακριβότερα από οποιονδήποτε... άλλο, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Huffington Post.


1.Αλεξάντερ Αμπράμοφ

Μεγιστάνας της χαλυβουργίας με περιουσία που ανέρχεται στα 4.6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι ένας από τους πιο «ορατούς» στόχους. Ο Αμπράμοφ μετέφερε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου του στην Κύπρο, αφού πρώτα απέκτησε διάφορες βιομηχανίες μετάλλου, καθώς και την κυπριακή υπηκοότητα. Ιδιαίτερο θόρυβο προκάλεσε η περσινή κίνησή του να χτίσει την ακριβότερη έπαυλη στη Νέα Ζηλανδία.

2.Ντμίτρι Ριμπόλοφλεφ
Μεγιστάνας της βιομηχανίας λιπασμάτων με περιουσία που ξεπερνά τα 9.1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, είναι γνωστός για την επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μονακό, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, καθώς και για την «ηχηρή» παρουσία του στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης: το 2011 αγόρασε για την κόρη του Εκατερίνα penthouse στο Central Park West έναντι 88 εκ. δολαρίων. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος στη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου.

3.Αλεξέι Μορντάσοφ

Μεγαλοεπενδυτής στη βιομηχανία μετάλλων, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 12.8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, διατηρεί ένα μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του συμφερόντων στην Κύπρο. Είναι επίσης γνωστός για την αφειδή στήριξη που προσφέρει σε μείζονα πολιτιστικά ιδρύματα και στον αθλητισμό.

4.Βλαντιμίρ Ποτάνιν
Μεγιστάνας της βιομηχανίας εξόρυξης νικελίου, διαθέτει περιουσία 14.3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ενώ διατηρεί κεντρικά γραφεία πολλών εταιρειών του στην Κύπρο. Είναι γνωστός για τη συνεισφορά του στον κόσμο της τέχνης, καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλά μουσεία της Ρωσίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Επίσης, το γύρο του κόσμου έκανε η δήλωσή του στο Bloomberg News: «Η Κύπρος τα σκάτωσε...».

5.Βλαντιμίρ Λίζιν
Βαρόνος της βιομηχανίας μεταφορών με περιουσία 14.1 δισ. δολάρια, χρησιμοποιεί την Κύπρο ως επενδυτικό όχημα της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του. Πέρυσι, έγινε πρωτοσέλιδο όταν δήλωσε έτοιμος να προσφέρει σε κάθε Ρώσο αθλητή που θα κατάφερνε να αποσπάσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1 εκατομμύριο δολάρια. Επίσης, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παράνομη μεταφορά όπλων στη Συρία μέσω εφοπλιστικής εταιρείας του. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ

Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑΤΕΛΟΣ Ο ΠΑΧΥΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
 
Παρελθόν αποτελεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η πρώην υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έπειτα από δεκαοκτώ μήνες που είχε εγκατασταθεί στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της πρώην στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ.
Η απαλλαγή της κ. Μπιρμπίλη από τα καθήκοντά της είναι θέμα ημερών καθώς έχει ετοιμαστεί προεδρικό διάταγμα, το οποίο επικαλείται μία σειρά από διατάξεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων του 2000, 2005, 2011 και 2012 και έτσι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για την απομάκρυνσή της.
Υπενθυμίζεται πως η θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ εξασφάλιζε στην πρώην υπουργό πενταετή θητεία με μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ. Και τα προνόμια δεν σταματούσαν εκεί αφού η κ. Μπιρμπίλη είχε στη διάθεσή της ένα πολυτελές διαμέρισμα 300 τ.μ. κοντά στη Champs Elysées, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει σύντομα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Ν. Παπαγελή στις καταγγελίες περί προβλημάτων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς


XYTA_LIVADIAS

Το τελευταίο διάστημα ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, αποτέλεσε αφορμή για ποικίλες αιχμές και κατηγορίες, συχνά χωρίς αυτοί που τις διατυπώνουν να κάνουν τον κόπο να αποκτήσουν ίδια άποψη για τον χώρο. Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας για ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
- Ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς σήμερα, είναι ένας από τους ελάχιστους (μόλις 4) οργανωμένους ΧΥΤΑ σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μόνο δύο από τις πόλεις της Στερεάς, η Θήβα και η Λιβαδειά, έχουν ΧΥΤΑ δηλαδή έργα με υγειονομική ταφή, στεγάνωση, περίφραξη και δίκτυα υποδομής.
- Ο πρώτος ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε το 1996, στη θέση που βρίσκεται και σήμερα από την δημοτική αρχή του Χ. Παλαιολόγου. Ήταν ένας από τους πρώτους ΧΥΤΑ στην Ελλάδα. Επειδή ο ΧΥΤΑ γέμιζε γρήγορα, την περίοδο 2000- 2001 ετοιμάστηκε φάκελος για νέο έργο στον διπλανό χώρο.
- Σε όλη την περίοδο από το 2002 έως το 2007 ο ΧΥΤΑ υπερχείλιζε χωρίς κανένα έργο. Το νέο έργο – με προϋπολογισμό 2,2 εκατ.- άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 αλλά παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία στις αρχές του 2010 (10 χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει η διαδικασία).
- Γενάρη του 2011 που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, τόσο ο νέος ΧΥΤΑ όσο και ο παλιός ανενεργός χώρος παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης ενώ σωροί σκουπιδιών υπήρχαν και εκτός του χώρου. Αμέσως ξεκίνησαν εντατικές εργασίες και έργα που αντιμετώπισαν τα προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και βελτιώσεις στην λειτουργία του χώρου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους σε όλο σχεδόν τον Καλλικρατικό δήμο Λιβαδειάς, ανακύκλωση που συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή μέχρι σήμερα. Παράλληλα μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγιναν από την αρχή μελέτες, λήφθηκαν αδειοδοτήσεις, ετοιμάσθηκαν και υποβλήθηκαν φάκελοι, εγκρίθηκαν κοινοτικές χρηματοδοτήσεις ύψους συνολικά 5,5 εκατ. για επιπλέον έργα βελτίωσης και εξοπλισμό που σήμερα είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Πριν λίγο καιρό υπήρξε τεχνικό πρόβλημα κατά τη συντήρηση του χώρου συγκέντρωσης-αερισμού των αποβλήτων και υπερφόρτιση του συστήματος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων. Αντιμετωπίσθηκαν με μεταφορά των αποβλήτων με βυτία και διορθωτικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν πριν από ένα περίπου μήνα.
Συνολικά εξαιτίας των προσπαθειών των υπηρεσιών και των υπευθύνων του Δήμου Λιβαδειάς από το 2011 ως σήμερα, ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς λειτουργεί πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν, με διαρκή παρουσία και ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Είναι μια σημαντική υποδομή περιβαλλοντικής προστασίας, παρά την οικονομική στενότητα και την υποστελέχωση του χώρου και έχει προοπτικές να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα λόγω και των νέων χρηματοδοτήσεων. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη και συμπολίτισσα και ιδιαίτερα τα σχολεία της πόλης να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τον ΧΥΤΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 22610 26735, 2261350857).
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΕΠΟΔΑΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο της 25ης ΜαρτίουΤο τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα είναι μία καλή ευκαιρία για απόδραση στην εξοχή, αφού ο καιρός θα είναι ζεστός και ηλιόλουστος, ευνοώντας τις εξορμήσεις, ωστόσο το ανοιξιάτικο σκηνικό θα χαλάσει μάλλον τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα
Την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός στην Αθήνα, με την θερμοκρασία να φθάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας τους 19 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις και πιθανότατα να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σύντομα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ δεν θα υπάρξει αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας
Τέλος τη Δευτέρα στα Δυτικά, Κεντρικά, Βόρεια αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, θα έχουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Την 25η Μαρτίου 1821 ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης και ενέπνευσε όλους τους υπόδουλους Έλληνες να εξεγερθούν ενάντια στην κραταιά δύναμη της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Με όπλο την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία και αυτοδιάθεση, ένας μικρός λαός αποφάσισε ότι είχε φθάσει αυτή η μοναδική στιγμή της ιστορίας να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό φωνάζοντας «Ελευθερία ή Θάνατος».      Μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν το ανέλπιστο, αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό που για περίπου 400 χρόνια είχε βυθίσει ένα ολόκληρο έθνος στη σκλαβιά, το φόβο και την εξαθλίωση και πέτυχε την αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους το 1830.
Την ίδια μέρα το ελληνορθόδοξο ημερολόγιο και ολόκληρος ο ελληνισμός γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για ελευθερία.
Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας θα πρέπει ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 να καθοδηγεί τη στάση μας, ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να βγει και πάλι νικήτρια από τον αγώνα που δίνει στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σκυμμένος Σαμαράς, ο Ντεπαρντιέ, η Mέρκελ, μαζί σε πίνακα που κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί γέλια

Ο σκυμμένος Σαμαράς, ο Ντεπαρντιέ, η Mέρκελ, μαζί σε πίνακα που κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί γέλια [εικόνες]

Οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και η παρέμβαση της Ρωσίας από την Κύπρο μέχρι και τον ... Ντεπαρντιέ γίνονται έργο τέχνης από τον Andrei Budayev.
Ο Andrei Budayev συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία για να σχολιάζει τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά η νέα του παρέμβαση κάνει πραγματικά τον γύρο του κόσμου. Ο Πούτιν πάντως πρωταγωνιστεί συνήθως στα έργα του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων ευθύνονται για το χρόνιο παιδικό άσθμα

Εξίσου επικίνδυνα με το παθητικό κάπνισμα, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων

Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας για το παιδικό άσθμα, σύμφωνα με την οποία, το 14% των περιστατικών χρόνιου παιδικού άσθματος οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από την κυκλοφορία των οχημάτων.
Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά κοντινό με τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στα παιδιά το οποίο, ευθύνεται για το 4% έως 18% των περιστατικών παιδικού άσθματος.
Την έρευνα έκαναν επιστήμονες του Ελβετικού Ινστιτούτου Τροπικής και Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τη δρα Λάουρα Πέρεζ και διαπίστωσαν ότι οι τοξικές ουσίες που εκλύονται από τα οχήματα κατά μήκος των δρόμων όπου ζουν οι Ευρωπαίοι, σωρευτικά επιβαρύνουν τους πνεύμονες, με τελική συνέπεια την εμφάνιση άσθματος.
Η έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντική αφού ανατρέπει αρκετά από τα ιατρικά δεδομένα για το άσθμα: μέχρι τώρα, η ρύπανση από τα οχήματα θεωρείτο ότι απλώς πυροδοτεί τα συμπτώματα του άσθματος αλλά δεν ήταν γνωστό ότι ευθύνεται και για περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δυστύχημα στη Θήβα με εναν νεκρό


 Θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 10:00΄ το πρωί στο 2ο χλμ της περιφερειακής  οδού Θηβών - Λιβαδειάς.

Το ΙΧ που οδηγούσε 53χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα φορτηγό με επικαθήμενο. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρει τραγικό θάνατο ο 47χρονος συνοδηγός του αγροτικού και να τραυματιστεί ο 53χρονος οδηγός, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Θηβών.

Ο επίσης 47χρονος οδηγός του μεγάλου φορτηγού δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 47χρονος ήταν από την Λάρισα, ενώ η τροχαία Θηβών εξετάζει   τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου.
  . Δυστυχώς σε αυτό τον δρόμο έχουμε θρηνήσει πολλές φορές θύματα. Είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν από τους παράδρομους. Αποκλειστικές φωτογραφίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκόπηση VPRC: Στις 2,5 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ


Δημοσκόπηση VPRC: Στις 2,5% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 31% έναντι 28,5% της ΝΔ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας VPRC. Την ίδια ώρα το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 6%, ενώ το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει 5,5%. Η μέτρηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελλάδα αύριο». Συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 31% ΝΔ 28,5% ΠΑΣΟΚ 6% ΑΝΕΛ 5,5% Χρυσή Αυγή 11% ΔΗΜΑΡ 5,5% ΚΚΕ 6%
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα: Σοβαρό ατύχημα στη Θήβα

 
Όπως μας ενημερώνει αναγνώστης ΄της  ιστοσελίδας μας , αυτή τη στιγμή υπάρχει ατύχημα στον Περιφερειακό Θήβας Λιβαδειάς στο ύψος των Sprider  με έναν εγκλωβισμένο μέσα σε όχημα.  Νεότερα σε λίγο.Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγάλο κόλπο της αλβανικής μαφίας και η «φάμπρικα» αλλαγής ονομάτων των κακοποιών

Το μεγάλο κόλπο της αλβανικής μαφίας και η «φάμπρικα» αλλαγής ονομάτων των κακοπ

Μία απίστευτη επιχείρηση αλλαγής ονομάτων Αλβανών εγκληματιών είχε στήσει η μαφία της γειτονικής χώρας που έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ μέσα σε τέσσερις μήνες συνελήφθησαν 496 Αλβανοί ποινικοί που είχαν αλλάξει τα ονόματά τους καθώς επιχειρούσαν έτσι να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και να επιστρέψουν στην εγκληματική δράση.
Σύμφωνα με tovima η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη της μαφίας μετά από πρόσφατες ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας, με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να διαπιστώνουν πως Αλβανοί υπηκόων που αποκτούν νέα διαβατήρια και έρχονται στην Ελλάδα με φαινομενικά «λευκό ποινικό» μητρώο, ενώ στην πραγματικότητα είναι κακοποιοί οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων στη χώρα μας.
Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι Αλβανοί ποινικοί χρησιμοποιούσαν τα τελευταία χρόνια 150.000 κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια διαμορφώνει εφιαλτικά δεδομένα για την ασφάλεια των πολιτών. Την ίδια ώρα σε εκθέσεις που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Αστυνομία (Europol) η αλβανική μαφία ορίζεται πλέον ως «υπ' αριθμόν ένα» κίνδυνος για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία φέρεται να έχει πάρει τα «πρωτεία» απ όλες τις τοπικές εγκληματικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της έκθεσης, εκτός από τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών αλλά και τα δίκτυα της λαθρομετανάστευσης, περίπου 42 «φαμίλιες» αλβανών κακοποιών προχωρούν πλέον και σε οργανωμένες ληστείες σε κατοικίες, καταστήματα κτλ., όπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Κάθε χρόνο συλλαμβάνονται για ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών περίπου 9.000 Αλβανοί (ποσοστό περίπου 70% επί των συλληφθέντων αλλοδαπών απ' όλες τις χώρες). Το γεγονός ότι μόνο σ' ένα τετράμηνο έχουν βρεθεί περίπου 500 με ψεύτικα στοιχεία είναι ενδεικτικό του κινδύνου που υπάρχει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς τρένα το τριήμερο

Χωρίς τρένα το τριήμερο


Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Ομοίως χειρόφρενο θα σηκώνουν και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες το προσεχές Σάββατο 23, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Μαρτίου, απαιτώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Και μέσα στο γενικό χαμό ο Χρήστος Ζώης έφτιαξε κόμμα..


Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α) λέγεται το νέο κόμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Έμβλημα του νέου κόμματος θα είναι 5 δεξιόστροφες καμπυλωτές ακτίνες ασύμμετρες ενός νοητού ήλιου.
Μέχρι το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου, το κόμμα θα διοικείται από 21μελή Πολιτική Γραμματεία.
Πρόεδρος του κόμματος αποφασίστηκε να είναι μέχρι το συνέδριο ο Χρήστος Ζώης και Γενικός Γραμματέας ο Μιχάλης Γιαννάκης.
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι τα εξής:
Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.
Σύμφωνα με την διακήρυξη του κόμματος η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει:
Την «Δημοκρατικοποίηση» της Δημοκρατίας με ψήφιση νέου καταστατικού χάρτη με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας έτσι την καταστατική δέσμευση για συμμετοχική δημοκρατία.
Την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος.
Την απόρριψη οποιασδήποτε διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής ηγεμονίας.
Την πλήρη αναμόρφωση του δικαιακού συστήματος και την απόλυτη ανεξαρτησία των εξουσιών.
Την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με συνοχή και αλληλοσεβασμό των λαών. 
Την οργάνωση Ελληνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών με Αρχές και Αξίες.
Την αξιοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της γης με κεντρικό άξονα «Η Ελλάδα είσαι ΕΣΥ»
Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πραγματικότητα το Ιατρείο στην Παραλία Αλυκής!

Πλήρως επανδρωμένο για μόνιμους κατοίκους και λουόμενους…
Ι. Ραφηλάκος: «Με μεγάλους αγώνες και πολλές δυσκολίες τα καταφέραμε…»
Ιπ. Κοκκινόπουλος: «Διαθέτει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ένα οξύ περιστατικό, τα   απαραίτητα φάρμακα  και τον απαραίτητο εξοπλισμό…»
Τα εγκαίνια ενός μικρού, αλλά θαυματουργού για την περιοχή , ιατρείου έγιναν το πρωϊ της Κυριακής στην Παραλία Αλυκής, που εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί αρκετούς μόνιμους κατοίκους και τους χειμερινούς μήνες, οι οποίοι όμως αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Δομβραίνα, τα γύρω χωριά είτε για να επισκεφθούν τον γιατρό, είτε για να γράψουν τα φάρμακά τους….
Το πρόβλημα όμως, είναι ιδιαίτερα μεγάλο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όχι μόνο για τους χιλιάδες πλέον οικιστές, αλλά και για τους λουόμενους που κατακλύζουν την παραλία της Αλυκής…
Ο Ναυτικός Όμιλος Αλυκής, τα μέλη του οποίου χρόνια τώρα παρακολουθούσαν την κατάσταση και τα προβλήματα που παρουσιάζονταν, θεώρησε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός ιατρείου, που θα εξυπηρετούσε επείγοντα περιστατικά, αλλά και θα διευκόλυνε τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι…
Στις περσινές λοιπόν εκλογές (Αύγουστος 2012) του Ναυτικού Ομίλου, η απόφαση πάρθηκε και τα μέλη έβαλαν πλώρη για την δημιουργία του Ιατρείου…
«Μέσα σε έναν μήνα τελειώσαμε, με μεγάλο αγώνα και πολλές δυσκολίες ως προς την επάνδρωση του Ιατρείου, όμως έπρεπε να γίνει, γιατί στα 40 χρόνια που βρίσκομαι στην Παραλία Αλυκής, έχουν χάσει την ζωή τους 10 άτομα, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αλυκής Ιωάννης Ραφαηλάκος, αναφερόμενος σε όλους εκείνους που βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου…
Είναι το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ, το σούπερ μάρκετ «Μπουζίκας», στον χώρο του οποίου έχει εγκατασταθεί το Ιατρείο, το οποίο διαθέτει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ένα οξύ περιστατικό, τα   απαραίτητα φάρμακα  και τον απαραίτητο εξοπλισμό….
Ποιος θα παρέχει υπηρεσίες στο Ιατρείο; Πρώτος και καλύτερος ο συνταξιούχος γιατρός Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, ο οποίος τις παρέχει εδώ και πολλά χρόνια που βρίσκεται στην Παραλία και είναι παρών κάθε φορά που τον καλούν…
Όσο για ασθενοφόρο, ούτε κουβέντα, καθώς απαιτείται πλήρωμα 10 ατόμων γι’ αυτό, οπότε ο ναυτικός Όμιλος προσανατολίζεται για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος…
«Αν κατά την μεταφορά ασθενούς με ασθενοφόρο, συμβεί κάτι χωρίς αυτό να διαθέτει το ανάλογο πλήρωμα, καήκαμε, γι’ αυτό σκεπτόμαστε να αποκτήσουμε τουλάχιστον πυροσβεστικό, γιατί αν πάρουμε φωτιά θα καεί η μισή Αλυκή μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική Υπηρεσία» λέει ο κ. Κοκκινόπουλος, μιλώντας και για άλλους γιατρούς, που διαμένουν, ευτυχώς, κατά διαστήματα στην Αλυκή…
«Η απουσία του κεντρικού κράτους στην Υγεία είναι διαπιστωμένη εδώ και πολλά χρόνια» τόνισε και ο πρ. Δήμαρχος Ν. Σβίγγος, θέτοντας επίσης τον εαυτό του στις υπηρεσίες του Ιατρείου, καθώς κατά την διάρκεια της θητείας του ως Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Θηβών, βοήθησε σημαντικά τόσο στις διαδικασίες για την δημιουργία του όσο και στην επάνδρωσή του με τον ανάλογο εξοπλισμό!
Το Ιατρείο πάντως, είναι πανέτοιμο για παν αχρείαστο ενδεχόμενο!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβολική Λαμπαδηφορία στο Στείρι την Κυριακή 24 Μαρτίου

Steiri Boeotia view 5.jpg
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου τιμώντας τους πρωταγωνιστές της κήρυξης της επανάστασης στην Ρούμελη στις 27/3/1821 στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε και να παρακολουθήσετε την λαμπαδηφορία που διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 στις 7:00 μ.μ. στο Στείρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια απίστευτα αστεία έκθεση Δημοτικού..από το 1966..."Το πρώτο χιόνι στο χωριό"..


Διαβάστε τη..να λυθείτε στα γέλια..


Διαβάστε Περισσότερα »

H συγκλονιστική φωτογραφία των Κυπρίων διαδηλωτών που κάνει το γύρο του ίντερνετ


H συγκλονιστική φωτογραφία των Κυπρίων διαδηλωτών που κάνει το γύρο του ίντερνετΤο γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία δύο Κύπριων διαδηλωτών οι οποίοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το σχέδιο που παρουσιάστηκε για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Ξαπλωμένοι στο δρόμο έξω από την κυπριακή Βουλή, παριστάνοντας τους νεκρούς θέλησαν να περάσουν το μήνυμα «Μας σκοτώνετε».
Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω πιασμένοι χέρι-χέρι φώναζαν: «Δεν αντέχουμε άλλο, βρείτε λύση».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέβαλλαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων για να πιέσουν το υπουργείο Παιδείας- επιμένει στην παραίτηση του ο Παπαγγελής


d.s.Σε αναβολή οδηγήθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Νίκου Παπαγγελή,που υποστήριξε ότι η αναβολή μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο Παιδείας που εμμένει στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος.
Παρότι επρόκειτο να συζητηθούν σοβαρά θέματα του Δήμου,όπως η καθυστέρηση στην επισκευή του Ξενία,ο δήμαρχος, στηριζόμενος στο γεγονός ότι “πραξικοπηματικά ” το υπουργείο προσπάθησε να περάσει τροπολογία που θα επέτρεπε την καθιέρωση του σχεδίου Αθηνά μέσω προεδρικού διατάγματος, κατάφερε να αποσπάσει την ομόφωνη απόφαση των υπόλοιπων παρατάξεων.
Αρχικά υπήρξαν έντονες διαφωνίες που κάμφθηκαν μετά τη δέσμευση του δημάρχου για επανάληψη της συνεδρίασης την ερχόμενη εβδομάδα.
Εκείνο που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, τόσο της Γιώτας Πούλου όσο και του Νώντα Κοτσικώνα, ήταν οι παραιτήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, για τις οποίες εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία το δήμου και ζήτησαν ανάκληση τους.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος τόνισε ότι επιμένει στην παραίτηση του, καθώς όπως είπε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που η σχετική τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.
«Πρότεινα να αναβληθεί η συνεδρίαση γιατί με αυτόν τον τρόπο εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και διαμαρτυρόμαστε έντονα για ένα ακόμα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιχειρήθηκε. Σήμερα λοιπόν κατατέθηκε τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις και οι όροι που έθεσε το Νομικό Συμβούλιο της Βουλής σχετικά με το σχέδιο Αθηνά, το οποίο δεν μπορεί να γίνει Προεδρικό Διάταγμα, αν δεν περιγραφεί σαφώς η νέα κατεύθυνσή του που δεν προβλέπετε στο νόμο Διαμαντοπούλου. Εμείς ένα κίνημα δημάρχων και βουλευτών ανά την Ελλάδα που καταδικάζουν το σχέδιο Αθηνά καταγγείλαμε την διαδικασία και η τροπολογία αποσύρθηκε κακήν κακώς.Έχουμε δε την πληροφορία ότι θα επιχειρηθεί να περάσει την Τρίτη από την Βουλή και κινούμαστε ώστε να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος σε αυτό που επιχειρείται και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά αλλά και για την πόλη της Λιβαδειάς”.
Απαντώντας στις εκκλήσεις για ανάκληση της παραίτησης η απάντηση του ήταν κατηγορηματική.
«Δεν τα φοράμε τα παντελόνια για να τα φοράμε, τα φοράμε για να τα τιμάμε», είπε και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια ύψιστη πολιτική πράξη. Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ υπεύθυνος αν αυτό ολοκληρωθεί αλλά ως εκλεγμένος πρώτος πολίτης αυτού του δήμου πρέπει να υψώσω μια φωνή διαμαρτυρίας και τέτοια είναι η πράξη μου».
“Εκτιμώ τις εκκλήσεις των αγνών πολιτών αλλά καυτηριάζω τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν κάποιοι που με καλούν να ανακαλέσω την παραίτηση όπως ο βουλευτής της ΝΔ και κάποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου που σε αντίθετη περίπτωση θα με καυτηρίαζαν αντιδιαμετρικά».
Όσον αφορά στην παραίτηση των 22 δημοτικών συμβούλων είπε: «Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι έχουν εκφράσει την βούλησή του,ς από εκεί και πέρα είναι σεβαστή η άποψή τους και είναι δικό τους θέμα τι θα γίνει στη συνέχεια».
Το θέμα με τις παραιτήσεις πρέπει να λήξει οριστικά δήλωσε ο δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου.
«Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ως ένα ακόμα μέτρο πίεσης αν και πιστεύω ότι δεν γίνεται τίποτα. Η θέση μου την οποία έχω επαναλάβει αρκετές φορές είναι ότι εφόσον έχουμε υποβάλει τις παραιτήσεις μας να μη ερχόμαστε στις συνεδριάσεις μέχρι να λήξη το θέμα οριστικά. Το να ερχόμαστε και μετά να ζητάμε αναβολή δεν είναι αυτό που πρέπει. Αυτό που γίνεται τώρα είναι προσβολή. Ή παραιτούμαστε ή δεν παραιτούμαστε. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για να διατηρήσουμε την καρέκλα».
Σχετικά με τη δική του στάση τόνισε «Εγώ την καρέκλα δεν την θέλω». Ωστόσο έκανε λόγο και για «σοβαρά θέματα στο δήμο που πρέπει να προχωρήσουν όπως του ΞΕΝΙΑ, θέματα που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί».
Το ερώτημα ποιος διοικεί το δήμο έθεσε η δ.σ. Γ. Πούλου κάνοντας παράλληλα λόγο για ενέργειες χωρίς αποτέλεσμα.
«Συμφωνήσαμε στην αναβολή επειδή θεωρήθηκε από την δημοτική αρχή ότι πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο πίεσης για το σχέδιο Αθηνά. Η δική μας άποψη είναι ότι αυτό δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, όπως δεν επέφεραν θετικό αποτέλεσμα για την πόλη τη Λιβαδειάς οι παραιτήσεις του δημάρχου και των συμβούλων ωστόσο για να υπάρχει ομόφωνη απόφαση συμφωνήσαμε”.
Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως «τα σκυλιά στην πόλη δαγκώνουν παιδιά χωρίς κανένα μέτρο, το ΞΕΝΙΑ που έπρεπε να είχε παραδοθεί 11 Μαρτίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος για την ανακατασκευή του, τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, το ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε χαρτί για να πάρει ο δημότης μια βεβαίωση».
Τόνισε ακόμη ότι διακρίνει «μια ουσιαστική παραίτηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων από τις αρμοδιότητες τους και αναρωτιόμαστε ποιος διοικεί το δήμο όχι μόνο τώρα που είναι υπό παραίτηση αλλά και το προηγούμενο διάστημα».
Καταλήγοντας ζήτησε να υπάρξει μια συνεδρίαση για να προωθηθούν τα επείγοντα ζητήματα και απεύθυνε έκκληση στο δήμαρχο να μη δεχθεί τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων. «Ανθρώπινα – είπε η κ. Πούλου- μπορούμε να καταλάβουμε τον δήμαρχο αν θέλει να παραιτηθεί οπωσδήποτε αλλά σε καμία περίπτωση τώρα που ο δήμος έχει τόσα προβλήματα δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος και να μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια».
Κατά του σχεδίου Αθηνά τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο δ.σ. Νώντας Κοτσικώνας στρέφοντας τα βέλη του προς την τρικομματική κυβέρνηση.
«Η τρικομματική κυβέρνηση διαπράττει κατ επανάληψη εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού κατά των λαϊκών οικογενειών. Ένα από αυτά είναι και το σχέδιο Αθηνά. Η αντίδραση για να μη περάσει το σχέδιο Αθηνά πρέπει να είναι μαζική και συνολική. Έχουμε πει ότι τα πυροτεχνήματα δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Από αυτή την άποψη εμείς συμφωνήσαμε στην αναβολή της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου Αθηνά. Θεωρούμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρέπει να δούμε την ουσία αυτού του σχεδίου που βλάπτει τους φοιτητές, τις λαϊκές οικογένειες και την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση»,
Ο κ. Κοτσικώνας εξέφρασε τη διαφωνία του και στο θέμα των παραιτήσεων προβλέποντας ότι θα φέρει μόνο προβλήματα στο δήμο.
«Διαφωνούμε με τις παραιτήσεις και για αυτό δεν παρατηθήκαμε. Υπάρχον σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην δημοτική αρχή ως τοπικοί εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής, της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Εφόσον υλοποιηθεί η παραίτηση αυτή που όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο δήμο. Ουσιαστικά δρομολογούνται άλλες εξελίξεις ενώ υπάρχει και το σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης των θεμάτων που δεν παίρνουν αναβολή».siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

DNA αλόγου ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε προϊόντα «Νίκας» και «Υφαντής»

DNA αλόγου ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ σε προϊόντα «Νίκας» και «Υφαντής»

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, μετά από τη λήψη Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:
  • Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 12/2/20/14, χαρτοκιβώτια των 4kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό > 25%)
  • Κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, ημ/νία λήξης 7/1/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)
  • Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130g, ημ/νία λήξης 13/2/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)
  • Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 16/1/2014, χαρτοκιβώτια των 4 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%)
  • Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130 g, ημ/νία λήξης 7/12/2013, χαρτοκιβώτια των 3 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%) που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods Α.Ε." (630 80 Λάκκωμα, Χαλκιδικής) για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E.».
  • Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια "IFANTIS" σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g και ημ/νία λήξης 15/11/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία "ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε." (Σενέκα 4, Κηφισιά)
  • Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», 280 g, ημ/νία λήξης 5/5/2013, (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)
  • Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νία λήξης 6/6/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία "Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε." (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η ανάκληση / απόσυρση αναφέρεται στις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων και μόνο.
Σε ό,τι αφορά στα θετικά σε DNA αλόγου δείγματα, τα οποία με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ -παρ' όλο που δεν προβλέπεται από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- υποβάλλονται και σε εργαστηριακό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone), εκδόθηκαν τα πρώτα οκτώ αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ