Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η αμαρτωλή ιστορία με το «έκτακτο χαράτσι» που τελικά έγινε μόνιμο..

  

Η ..."φαεινότερη" ίσως ιδέα του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Ιούνιος 2011: Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απορρίπτει χωρίς περιστροφές κάθε σενάριο είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και ιδίως φόρους, διότι... το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορείς να το συνδέεις με μηχανισμούς άλλους, που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς» λέει χαρακτηριστικά. Τρεις μήνες αργότερα, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αυτοακυρώνεται και ανακοινώνει ως «έκτακτο μέτρο» την είσπραξη τέλους ηλεκτροδοτουμένων επιφανειών ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, το χαράτσι της ΔΕΗ!

Το χαράτσι κατατίθεται στη Βουλή ως τροπολογία στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 και λίγες ημέρες αργότερα ψηφίζεται νόμος του κράτους. «Η είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών τη ΔΕΗ είναι μέτρο απαραίτητο ώστε να επιτευχθεί άμεση εισπραξιμότητα και να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού του 2011» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, την ώρα που όλοι οι στόχοι είχαν πέσει έξω. Η πρώτη παράταση του μέτρου δεν αργεί. Κι ενώ η αρχική τροπολογία προέβλεψε είσπραξη μόνο για τη χρήση του 2011, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες ημέρες αργότερα, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής, προχωρά σε νέα παλινωδία και με νομοτεχνική «βελτίωση» που επιφέρει παρατείνει την εφαρμογή του μέτρου και για το 2012.

Κατά τη συζήτηση του μέτρου στην Ολομέλεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίζεται με πάθος το μέτρο, αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή αναφορά στη δική του δήλωση τον Ιούνιο: «Αν δεν επιβληθεί και δεν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, εάν δεν εισπραχθεί το προϋπολογιζόμενο ποσό, δεν πρόκειται να κλείσει ο Προϋπολογισμός του ’11 ούτε να συνταχθεί ο Προϋπολογισμός του ’12» λέει και το παρομοιάζει με τη «σωτηρία της χώρας». Οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές: «Εάν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα, πρέπει οπωσδήποτε να αναπληρώσουμε τη μειωμένη απόδοση των ισχυόντων έως σήμερα μέτρων, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε συνολικά έσοδα 54 δισεκατομμυρίων. Προκειμένου να φθάσουμε στο ίδιο ποσό των 54 δισεκατομμυρίων, χωρίς να απορροφήσουμε περισσότερα ποσά από την αγορά, από την πραγματική οικονομία, πρέπει να εισπράξουμε αυτό το ειδικό τέλος». Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να πείσει ακόμα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αντιδρούν, δεν διστάζει να παρουσιάσει τα… προσόντα του μέτρου:

«Πρώτον, εισπράττεται εκτός φορολογικού μηχανισμού. Δεύτερον, είναι βαρύ μεν, αλλά απολύτως αναλογικό και δίκαιο, γιατί συλλαμβάνει όλη την ακίνητη περιουσία, δηλωμένη και αδήλωτη, νόμιμη και αυθαίρετη, που μπορεί να είναι προϊόν εισοδήματος που έχει αποταμιευθεί και έχει συγκροτήσει μία περιουσία και είναι φορολογημένο ή εισοδήματος που έχει προκύψει μέσα από φοροδιαφυγή και παραοικονομικές δραστηριότητες» έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οσοι μάλιστα μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους εκείνη τη συνεδρίαση θυμούνται χαρακτηριστικά τον κ. Βενιζέλο να ανεβάζει τον τόνο της φωνής του κάθε φορά που έλεγε ότι με το χαράτσι θα καταφέρει να συλλάβει το μαύρο χρήμα, πιστεύοντας ότι ανακάλυψε τον τρόπο για σύλληψη της φοροδιαφυγής.


«Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν την κοινωνική διαίρεση του χώρου και επιβαρύνει τα ακριβά ακίνητα περισσότερο από τα φθηνά, ανάλογα με την περιοχή και ανάλογα με την τιμή ζώνης» προσέθετε ο κ. Βενιζέλος. Το σημείο στο οποίο στεκόταν μετά μανίας; Το ότι το μέτρο είναι έκτακτο και θα ισχύσει μόνο για το 2011 και το 2012. Η αναφορά μάλιστα είναι ρητή ακόμα και στο κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει ότι η τελευταία δόση για το τέλος θα εισπραχθεί έως και τον Ιανουάριο του 2013.

Λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία, μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προαναγγέλλει ότι η όλη ρύθμιση θα τύχει νέας επεξεργασίας στο φορολογικό που επρόκειτο να έρθει τότε. Το φορολογικό ήρθε. Ενιαίος φόρος για τα ακίνητα δεν θεσπίστηκε ποτέ και έτσι η ρύθμιση έμεινε ανέγγιχτη.


Ο Στουρνάρας άξιος διάδοχος
Δύο χρόνια αργότερα, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποδεικνύεται άξιος διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ζητούν επιτακτικά ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του δεν κάνουν τίποτα και ακολουθούν την πεπατημένη Βενιζέλου: παράταση του χαρατσιού και για τη χρήση του 2013. «Ναι, εισηγήθηκα την παράταση της είσπραξης του τέλους και για το 2013 για λόγους ρεαλισμού» είπε ο κ. Στουρνάρας, εννοώντας ότι είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να αποδώσει άμεση εισπραξιμότητα. Κατά πολλούς, ωστόσο, απέδειξε για ακόμα μία φορά το μέγεθος της ανικανότητάς του και τη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Κι ενώ στα πηγαδάκια της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχεδόν πανηγυρίζουν για τη δικαίωση του εμπνευστή του χαρατσιού Ευάγγελου Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος του Μαξίμου την περασμένη Τρίτη, κόντεψε να τρελάνει τους πάντες, λέγοντας ότι το χαράτσι δεν μπορεί να παραταθεί. «Πρέπει να πάμε σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Η παράταση του τέλους που εισπράττεται μέσω ΔΕΗ δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τους λογαριασμούς που θα στείλει η ΔΕΗ τον Μάιο. Θα πρέπει να υπάρξει μια οριστική, θεσμική λύση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Τα σενάρια για τη διατήρησή του..
Με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα είσπραξης του χαρατσιού μόνο για το 2011 και το 2012 περιγράφεται σαφώς μέσα από νόμο (4021/2011), καθίσταται σαφές ότι για να ισχύσει η παράτασή του για ακόμη έναν χρόνο θα πρέπει και αυτή να πάει στη Βουλή με άλλον νόμο. «Ο νόμος μόνο με νόμο αλλάζει», όπως λένε και οι παλαιοί κοινοβουλευτικοί. Οι τελευταίες πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ λένε ότι, παρά την απόφαση του ΣτΕ, που βγάζει την παράταση του «έκτακτου» τέλους αντισυνταγματική, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να φέρει την παράταση είσπραξης του χαρατσιού και για το 2013 στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τον Απρίλιο.
Αυτό που φοβούνται οι βουλευτές είναι ότι και ο Γιάννης Στουρνάρας θα ακολουθήσει την πάγια, αλλά αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά προκατόχων του, οι οποίοι ενέτασσαν κάθε δύσκολη ρύθμιση σε άρθρα-μαμούθ με σωρεία άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων. Κι αυτό για να αποτρέψουν υποψήφιους αντάρτες από το να καταψηφίσουν τη ρύθμιση.Πηγή Δημοκρατία.


Γιώργος Λυκουρέντζος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κασιδιάρης απείλησε με ύβρεις τον δήμαρχο Ελευσίνας


Να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής και να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές αξίες και τους θεσμούς της πόλης, καλεί τον κόσμο αλλά και τους φορείς με ανακοίνωσή του ο δήμος Ελευσίνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο δήμαρχος Ελευσίνας
«Η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην καλεί εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, δεν κλήθηκαν στις τελετές για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, τις βραδινές ώρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κος Ηλίας Κασιδιάρης, τηλεφώνησε στον Δήμαρχο Ελευσίνας κο Γεώργιο Τσουκαλά και με ύβρεις, απείλησε και απαίτησε να καταθέσουν στεφάνι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, την Δευτέρα 25 Μαρτίου στην τελετή πριν την μαθητική παρέλαση.
Ο δήμαρχος Ελευσίνας
Ο δήμαρχος Ελευσίνας
 .eleusina.gr
 

Η Δημοτική Αρχή, καλεί τον λαό και τους φορείς της πόλης, να αποδοκιμάσουν αυτές τις ενέργειες και να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές αξίες και τους θεσμούς της πόλης μας.»


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας που γιορτάζουμε σήμερα


Σαν σήμερα το 842 στην Κωνσταντινούπολη


Σαν σήμερα το 842 στην Κωνσταντινούπολη
Με την ονομασία Κυριακή της Ορθοδοξίας φέρεται από τους χρόνους της εικονομαχίας στο Βυζαντινή Αυτοκρατορία η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και που πρωτοκαθιερώθηκε από τα μέσα του 9ου αιώνα.
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα (το 842) όπου και έπαψε από το γεγονός αυτό ο μακροχρόνιος σάλος που είχε δημιουργηθεί εκ του ζητήματος των εικόνων. Στη Κωνσταντινούπολη, η αναστήλωση των εικόνων, εορτάσθηκε το έτος εκείνο με λαμπρό πανηγυρισμό και λιτανεία με μεγάλη πομπή όπου και αναθεματίστηκαν οι εικονομάχοι, συλλήβδην οι αιρετικοί και όλοι οι αναθεματηστέντες από τις Οικουμενικές Συνόδους. Στο τέλος μνημονεύθηκαν και όλοι οι "αθλητές" της ευσέβειας και της ορθόδοξης πίστης.
Έτσι σε ανάμνηση εκείνου του θριάμβου της Ορθοδοξίας κάθε χρόνο επαναλαμβάνονταν στη Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η τελετή αυτή κατά τον ακόλουθο τρόπο: Ο κλήρος (ενδημούντες και παρεπιδημούντες) μαζί με τους μοναχούς που πρωτοστάτησαν στους αγώνες υπέρ των εικόνων τελούσαν "πανήχιον υμνολογίαν" στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών στο τέλος της οποίας ακολουθούσε λαμπρή λιτανεία στη Μεγάλη Εκκλησία όπου παρίστατο ο Αυτοκράτορας.
Σήμερα σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων, εορτάζεται σε όλες τους χριστιανικούς ναούς η "Κυριακή της Ορθοδοξίας" όπου κατά τη λειτουργία αναγιγνώσκεται με ιδιαίτερη έμφαση περικοπή εκ της προς Εβραίους επιστολής (ια':24-26, και 32-40) όπου εκτίθενται οι αγώνες των αγίων ανδρών της Παλαιάς Διαθήκης υπέρ της πίστεως,καθώς επίσης και περικοπή από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (α' 40 κ.έ.) όπου ιστορείται η κλήση του Φιλίππου και Ναθαναήλ που ομολογησαν τον Ιησού Χριστό ως υιόν του Θεού "Ραββί, σύ εί ο υιός του Θεού, σύ εί ο Βασιλεύς του Ισραήλ".
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα από Βασιλείας του Γεωργίου του Α' καθιερώθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας να προσέρχεται ο Βασιλεύς στη Μητρόπολη Αθηνών όπου και να απαγγέλλει παρά το Δεσποτικό το “Σύμβολο της Πίστεως”. Το αυτοκρατορiκό αυτό έθιμο, έφθασε μέχρι των ημερών μας επί Βασιλέως Κωνσταντίνου Β' όπου μετά την μεταπολίτευση συνεχίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι "8" της μεγάλης απόδρασης




Aνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δραπετών με τα καλάσνικοφ, oι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων.

Με μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, καθώς και με παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων, οι Αρχές -οι οποίες είναι έκθετες μετά το σοβαρότατο συμβάν στις φυλακές- επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη των οκτώ από τους έντεκα δραπέτες.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες

Σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για την προχθεσινή απόδραση κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων και τη σύλληψη δύο από αυτούς, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι σήμερα το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σε αγροτική περιοχή, στα σύνορα των νομών Λάρισας και Τρικάλων, άλλος ένας από τους δραπέτες.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των οχτώ (8) υπόλοιπων δραπετών που διαφεύγουν τη σύλληψη.

Πρόκειται για τους εξής:







Σε βάρος όλων των παραπάνω έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατά περίπτωση πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της στάσης κρατουμένων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου, χειροβομβίδων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παράνομη οπλοχρησία κατά συρροή, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατοχής όπλων στη φυλακή και της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Ζητούνται πληροφορίες

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά να επικοινωνήσει στον αριθμό κλήσης 24310 63023 του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Λαβράκια κατόπιν εορτής

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες (23-03-2013) το μεσημέρι στο εσωτερικό των φυλακών Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, βρέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά κελιά και κατασχέθηκαν επιπλέον δώδεκα νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,4 γραμμαρίων, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες SIM. Από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνση Τρικάλων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά κρατουμένων (τριών υπηκόων Γεωργίας, τριών υπηκόων Αλβανίας και ενός Έλληνα) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών και της παράνομης εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 7 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!
Μπλοκαρισμένοι είναι προς το παρόν οι λογαριασμοί εκατομμυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου από καταθέσεις από αρχηγούς ελληνικών πολιτικών κομμάτων, μέχρι νυν και πρώην υπουργούς.

Το αίσθημα ασφάλειας που οδήγησε κάποιους Έλληνες πολιτικούς να τοποθετήσουν χρηματικά ποσά στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου φαίνεται πως τώρα έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.
Αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα να βρίσκονται μπλοκαρισμένοι.
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακές τράπεζες.

Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει επτά λογαριασμούς
Στη συγκεκριμένη λίστα «φιγουράρουν» ηχηρά ονόματα, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χρήστου Σταϊκούρα, της Έλενας Ράπτης, κ.ά.
Στην πρώτη θέση των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Όπως προκύπτει από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του έχει λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.
Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.
Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακά υποκαταστήματα διαθέτουν τόσο ο πρώην βουλευτής Λάρισας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Ζώης, όσο και η σύζυγός του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης εμφανίζει με καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 235.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του ανήκει τραπεζικός λογαριασμός στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια στιγμή έχει σημαντικό αριθμό μετοχών της ίδιας τράπεζας.
Πάνω από 50.000 ευρώ έχει τοποθετήσει στη Λαϊκή Τράπεζα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Το ποσό των 1.982,61 λιρών Αγγλίας στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου διαθέτει και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία Κρητικού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της βουλευτή Α΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Έλενα Κουντουρά η οποία όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει καταθέσει το ποσό των 103.976,64 ευρώ στη Λευκωσία.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης περιλαμβάνει στη δήλωσή του ποσό 170.537,84 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Πρόκειται για χρήματα του πατέρα του με συνδικαιούχους τον πρώην υπουργό και τα δύο αδέρφια του. Παράλληλα, υπάρχει κοινός λογαριασμός με την κόρη του με κατάθεση ύψους 30.032,44 ευρώ.
Στην ίδια τράπεζα διαθέτει λογαριασμό και ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας του ΚΚΕ, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ποσό που φθάνει τα 35.864,48 ευρώ.
Τα 100.000 ευρώ ξεπερνά και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Βλατής, με πέντε οικογενειακούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Το συνολικό ποσό των λογαριασμών αγγίζει τα 157.932,48 ευρώ.
Καταθέτης επίσης της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς. Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται σε 139.238,65 ευρώ.
Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, κ. Κώστας Κιλτίδης δηλώνει 100.983,65 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Συνολικές καταθέσεις ύψους 76.264,54 ευρώ και στις δύο κυπριακές τράπεζες έχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Παπανικολάου.
Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα με ποσό 7.243,83 αγγλικές λίρες και 5.548,48 ελβετικά φράγκα διατηρεί η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.
Στην Τράπεζα Κύπρου διαθέτει λογαριασμό ύψους 20.000 ευρώ ο πρώην βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσος Καρυπίδης, όπως και ο σύζυγος της πρώην βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράς Κεφαλίδου με 30.203,36 ευρώ.
Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παπαδημάτου έχει τοποθετήσει στην Λαϊκή Τράπεζα 49.987,21 ευρώ.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 34.018 ευρώ.
Στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει όλες τις οικονομίες τη και η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη, μέσω δύο λογαριασμών ύψους 39.658,73 ευρώ.
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην συνάδελφοί του, κκ. Στάθης Κουσουρνάς και Στέλιος Νικηφοράκης έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι πρώην βουλευτές κύριοι Σάββας Εμινίδης, Ιωάννης Κοραντής, Νίκος Λέγκας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Γιώργος Πεταλωτής και η κ. Κατερίνα Μπαντζελή διατηρούν προσωπικούς ή οικογενειακούς λογαριασμούς κάτω των 10.000 ευρώ.
Στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκονται 22.140,09 ευρώ της οικογένειας του πρώην υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.
Τέλος, στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει το ποσό των 26.017,85 ευρώ και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ζωίδη.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση για γέλια και για κλάματα – Οργή για την πρόχειρη διοργάνωση

Παρέλαση για γέλια και για κλάματα – Οργή για την πρόχειρη διοργάνωση

Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μείνει κατά πως φαίνεται στην ιστορία ελέω των πολλών προχειροτήτων που παρατηρήθηκαν.
Πρώτοι απ' όλους διαμαρτυρήθηκαν για την κακή διοργάνωση οι δημοσιογράφοι που μετά κόπων και βασάνων κατάφεραν να καλύψουν το γεγονός, αφού το σημείο όπου τους είχε επιτραπεί να σταθούν ήταν σε μακρινή απόσταση από την λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουν!
Η ταλαιπωρία, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η μπάντα του Δήμου Αθηναίων είχε τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα τηλεοπτικά συνεργεία να τραβήξουν πλάνα!
Όσο για τους γονείς; Πολλοί δεν μπόρεσαν καν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους να λαμβάνουν μέρος στη μαθητική παρέλαση, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και των πολλών κιγκλιδωμάτων. Ερωτηθείς για το θέμα ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, αρνήθηκε να απαντήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο


Το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Μαΐου, αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές, στις οποίες απασχολούνται 446.911 υπάλληλοι. Από αυτούς, σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς, που μένει να οριστικοποιηθούν, σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα μπορούν να περάσουν 19.290 άτομα. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Μαΐου:
-Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα υπουργεία, σε έναν ορισμένο αριθμό Νομικών Πρόσωπων Δημοσίου Δικαίου, στο Δήμο Θεσσαλονίκης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 59.176 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν περίπου 2.350 άτομα.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί:
-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 84.112 άτομα και σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα περάσουν 1.682.
-Η αξιολόγηση όλων των φορέων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 63.022 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.260.
-Η αξιολόγηση 18 φορέων του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 32.460 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 812.
-Η αξιολόγηση 16 φορέων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 14.768 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 2.215.
-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Παιδείας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 7.661 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.149.
-Η αξιολόγηση 3 φορέων του υπουργείου Εργασίας. Ο αριθμός των απασχολούμενων είναι 12.511 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 375. παράλληλα, με αυτές τις αξιολογήσεις και με βάση το πλέον αισιόδοξο σενάριο, μέχρι τα μέσα Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, για να γίνει πράξη το δεύτερο μεγάλο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Περίπου 749 φορείς βρίσκονται στο... μικροσκόπιο και σε αυτούς σήμερα απασχολούνται 12.921 υπάλληλοι.
Από αυτούς, σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.000 άτομα. Όπως προκύπτει από το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε αυτά, απασχολούνται 152.540 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 7.627. Επίσης, με ορόσημο το τέλος Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ολοκληρωθούν:
-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτούς απασχολούνται 2.843 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 71.
-Η αξιολόγηση του 20% των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Σε αυτούς απασχολούνται 3.421 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 308.
-Η αξιολόγηση του 50% των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι απασχολούμενοι στις ΔΕΚΟ είναι 12.500 άτομα και σε διαθεσιμότητα θα περάσουν 1.250.

Διαβάστε Περισσότερα »

Που πήγαν τα 205 εκ. για τους πυρόπληκτους; (VIDEO)

Που πήγαν τα 205 εκ. για τους πυρόπληκτους; (VIDEO)
Σε αυτή τη χώρα τιμωρούν ακόμη και την καλή πράξη. Όταν χιλιάδες έλληνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έδινα από το υστέρημά τους για τους πυρόπληκτους στις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία, μαζεύτηκαν κάποια χρήματα.
Τώρα αυτά τα χρήματα αγνοούνται για το που βρίσκονται. Ναι είναι αλήθεια, ακόμη αναζητούνται που πήγαν αν αξιοποιήθηκα όπως έπρεπε. Θα θυμάστε το ταμείο Μολυβιάτη. Τότε όλοι έλεγαν πως το κύρος του Έλληνα διπλωμάτη ήταν αρκετό για να διαφυλαχθεί  η αξιοπιστία της κίνησης. Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Σχεδόξν εφτά χρόνια απραξίας

Δείτε το βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «πρώτη» του Βέλιτς

Η «πρώτη» του Βέλιτς

Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός του Λεβαδειακού πραγματοποίησε το Σάββατο (23/3) ο Γιάσμινκο Βέλιτς.


Το Σάββατο (23/3) πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή του Λεβαδειακού, Γιάσμινκο Βέλιτς, οι παίκτες της ομάδας στην οποία το μεγαλύτερο μέρος της αφιερώθηκε σε οικογενειακό δίτερμα.

Μάλιστα, ο 47χρονος τεχνικός μετά το τέλος της «πρώτης» του έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στο πως επήλθε η συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου της Βοιωτίας:

«Η επίτευξη της συμφωνίας με τον Λεβαδειακό ήρθε κάπως ξαφνικά. Μερικές φορές τα καλύτερα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν και ξαφνικά. Ελπίζω και στη δική μας περίπτωση να συμβεί ό,τι καλύτερο. Θα είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα προσωπικά.

Δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να αναλάβω την ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλάβεις μία ομάδα. Δεν την έχω παρακολουθήσει όσο θα έπρεπε, αλλά έχω μία γενική εικόνα. Από εδώ και στο εξής, θα έχω τη δυνατότητα να τη γνωρίσω ακόμα περισσότερο.

Είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από τον κ. Παράσχο. Έναν άνθρωπο που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι πάρα πολύ. Έχει αφήσει εδώ ένα γκρουπ και ποδοσφαιρικά καλό, αλλά και σαν ανθρώπινη δύναμη.

Η ομάδα του Λεβαδειακού είναι πάρα πολύ καλή και έχει ποδοσφαιριστές αξίας, όσο μπορώ να το πω αυτό και όσο μου επιτρέπουν οι μέχρις στιγμής γνώσεις μου για την ομάδα.

Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πιστεύω στην αξία τους. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα και δίνει ψυχολογία είναι οι νίκες. Είναι αλήθεια ότι ο Λεβαδειακός είχε ένα διάστημα παρατεταμένο με αρνητικά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπάρχουν οι δυνατότητες και τα παιδιά το έχουν αποδείξει ότι μπορούν και είναι ικανοί γι’ αυτό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το ποσό των 360.000 ευρώ θα ενισχυθεί η μελισσοκομία


Με το ποσό των 360.000 ευρώ θα ενισχυθεί η μελισσοκομία
Το ποσό 360.000 ευρώ θα δοθεί μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για το πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις αποικίες μελισσών στη χώρα μας  έως το Καλοκαίρι 2013.
Η χώρα μας είχε υποβάλει τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.
Η πρόταση με το αντίστοιχο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 Ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 Ευρώ.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
1. Ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
2. Η διερεύνηση και η επιτήρηση στοχευμένων παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Ο επαναπροσδιορισμός της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στη χώρα μας.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών στη κατεύθυνση της πρόληψης και βελτίωσης της υγείας των μελισσών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα νύχια του ΔΝΤ-Όμηρος των παράλογων απαιτήσεων της Λαγκάρντ η Κύπρος

Στα νύχια του ΔΝΤ-Όμηρος των παράλογων απαιτήσεων της Λαγκάρντ η Κύπρος

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα η πολιτική ηγεσία της Κύπρου και το κλιμάκιο της τρόικα δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς η εκπρόσωπος του Ταμείου στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου κάθε μισή ώρα έφερνε στο τραπέζι νέες απαιτήσεις.
Τα μεσάνυχτα όλα έδειχναν ότι η συμφωνία ήταν κοντά. Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να έχουν καταλήξει σε «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου, αλλά και έκτακτη εισφορά ύψους 4% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες.

Οι σχετικές πληροφορίες για το ύψος του «κουρέματος» στην τράπεζα Κύπρου προήλθαν από κύπριο αξιωματούχο που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι τα ταμεία πρόνοιας δεν θα είναι μέρος του πακέτου διάσωσης.


Ξαφνικά όμως σημειώθηκε εμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εμπλοκή οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα της εκπροσώπου του στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου, η οποία φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.
Η Ντελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.
Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ το ερώτημα που τίθεται είναι ποια στάση θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Γλυκαίνει» ο καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίας

«Γλυκαίνει» ο καιρός - Άνοδος της θερμοκρασίαςΚαλός ο καιρός την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το weather.gr, θα παρουσιάσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 3 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 19 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά, με ένταση έως 6 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα, φτάνοντας τα 7 και τοπικά τις βραδινές ώρες τα 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, 3 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από αργά το βράδυ σε πολύ ισχυρούς έως 8 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κύπρος: Πώς τελικά χάθηκε η μπάλα...

 


Η σειρά λαθών και παραλείψεων που εξηγούν τη διαφαινόμενη διπλωματική ήττα των τελευταίων ημερών. 
Η «φιλολογία», τα «πολλά στόματα» και η έλλειψη ενιαίας - ρεαλιστικής στρατηγικής. 
Τον τελευταίο λόγο έχει ο «ξενοδόχος». 





Πολιτικοί κύκλοι θεωρούσαν πολύ καλή την κίνηση της κυπριακής βουλής να απορρίψει την Τρίτη το βράδυ την πρόταση του Eurogroup.
Πρώτα απ’ όλα γιατί η συγκεκριμένη απόφαση καταδικάζει την Κύπρο σε μια βαθειά οικονομική ύφεση, η... οποία θα κρατήσει για πολλά χρόνια (όσοι έθεταν το δίλλημα μεταξύ φόρων στις καταθέσεις και μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις είχαν άδικο: μετά το φόρο στις καταθέσεις, σειρά έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις).

Και δεύτερον, γιατί κανείς δεν μπορούσε να διασφαλίσει πως αν η απόφαση των Ευρωπαίων ψηφιζόταν παμψηφεί από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι κυπριακές τράπεζες και η οικονομία της χώρας θα κατάφερναν να αποφύγουν την άτακτη χρεοκοπία.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κύκλους αυτούς, το «όχι» της Βουλής ήταν μια τελευταία ευκαιρία διαπραγμάτευσης για την κυπριακή πλευρά, με τη λογική «ό,τι βγει». Και αν δεν βγει, κάνουμε μια κολοτούμπα και συνεχίζουμε…

Από εκεί και μετά όμως, η κυπριακή πλευρά φαίνεται να… έχασε την μπάλα!

• Πρώτα απ’ όλα γιατί «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι» επιχειρήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες να αποτελέσουν το περιβόητο “Plan B” που όχι μόνο θα έπρεπε να πάρει το ΟΚ των Ευρωπαίων, αλλά και να είναι πρακτικά εφαρμόσιμο.

• Τα πολιτικά κόμματα συζητούσαν μεταξύ τους, έχοντας διαφορετικές αφετηρίες για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα (ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αναζητούσαν λύσεις στα πλαίσια της τρόικα, η ΕΔΕΚ εκτός ευρωπαϊκών πλαισίων και το ΑΚΕΛ τηρούσε μια μάλλον ενδιάμεση στάση, τείνοντας προς τις θέσεις της ΕΔΕΚ).


• Η κυβέρνηση συνομιλούσε με την τρόικα, αναζητώντας έναν «έντιμο συμβιβασμό» στα πλαίσια των αποφάσεων του Eurogroup.

• Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι απόψεις της τρόικας ήταν ταυτόσημες με αυτές της Γερμανίας…

• Μπαλαντέρ στην όλη υπόθεση ήταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής που προσπαθούσε να πάρει το «ντα» των Ρώσων, οι οποίοι εδώ και εβδομάδες δεν έβγαιναν στους Κύπριους, ούτε καν… στο τηλέφωνο.

• Πέραν αυτού όμως, καθοριστικό ρόλο στις διαβουλεύσεις έπαιξε και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης, (ο οποίος βρισκόταν ίσως σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) θέτοντας μάλιστα επιτακτικά το ζήτημα του διαχωρισμού της Λαϊκής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή».

• Η παγκόσμια πρωτοτυπία ήταν πως η προτροπή του κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου κ. Πανίκου Δημητριάδη, ήταν σε πλήρη αντίθεση με τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις των διοικήσεων των εμπορικών τραπεζών: Έτσι, Λαϊκή και Κύπρου «βγήκαν» στα κάγκελα, ενώ τον όλο προβληματισμό τους εξέφρασαν και τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα.

Συμπερασματικά λοιπόν: τα κόμματα διαλέγονταν μεταξύ τους, προκειμένου η κυβέρνηση να διαλεχτεί με διαφορετική ατζέντα με την τρόικα, την ώρα που η τρόικα δεν είχε ταυτόσημες θέσεις με τη Γερμανία. Και παράλληλα, ενώ η Ρωσία έπαιζε ρόλο μπαλαντέρ, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου είχε καθοριστικό ρόλο στην ατζέντα των συζητήσεων. Και όλα αυτά, κόντρα στις απόψεις των τραπεζών και χωρίς καν να ρωτηθούν οι παραγωγικοί φορείς της χώρας (ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, Συντεχνίες)…

Τι ξέχασαν όλοι αυτοί; Προφανώς την... μπάλα. Γιατί το κυρίως ζήτημα δεν είναι να συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου μεταξύ τους, ή η Κύπρος με την τρόικα και όλοι μαζί με τη Γερμανία, την ΕΚΤ και τη Ρωσία.

Το κυρίως ζητούμενο είναι το περιεχόμενο της λύσης να είναι τέτοιο που σε σύντομο χρονικό διάστημα (ευχής έργον από την προσεχή Τρίτη) να πείσει τις αγορές πως οι κυπριακές τράπεζες θα επιβιώσουν και πως το κυπριακό χρέος είναι βιώσιμο. Αλλιώς…

ΥΓ: Αν οι διαπραγματεύσεις σε τόσο θέματα εξακολουθήσουν να γίνονται με τον τρόπο που έγιναν σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος πως το… ευρώ δεν έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Διαβάστε Περισσότερα »

49.738 δικαιούχοι βαμβακοπαραγωγοί θα λάβουν 192, 8 εκατ.

192,8 εκ. € θα πάρουν 49.738 δικαιούχοι βαμβακοπαραγωγοί χρήματα τα οποία αφορούν την ειδική ενίσχυση για το 2012.

Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα όπως είχε ανακοινωθεί στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά.
Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 720 €/ εκτάριο (72 €/ στρέμμα έναντι 70,5€/ στρέμμα πέρυσι).Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, πλημμύρες, πράσινο σκουλήκι κλπ). Οι δικαιούχοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.
Δεν περιλήφθηκαν στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2012, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν σφάλματα.
Για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 15.3.2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο ακόμα μετάλλια πανηγυρίζει η Ελλάδα

Δύο ακόμα μετάλλια πρόσθεσαν στην συλλογή της ελληνικής γυμναστικής οι Λευτέρης Πετρούνιας και Λευτέρης Κοσμίδης.
Ο πρώτος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον τελικό στους κρίκους στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους και ο δεύτερος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στην γερμανική πόλη.

Για τον Πετρούνια είναι το δεύτερο χρυσό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αφού είχε προηγηθεί ο αντίστοιχος θρίαμβος στο Λα Ρος Σιρ-Ιόν της Γαλλίας, στον πρώτο φετινό αγώνα του.

Ο 23χρονος πρωταθλητής των κρίκων πρώτευσε στο Κότμπους με και 15,825 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 7,00), έστω κι αν δεν επανέλαβε την... εξωπραγματική εμφάνιση του προκριματικού. Έτσι, θα πάει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας (17-21 Απριλίου) με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Πίσω από τον Πετρούνια τερμάτισαν στον τελικό των κρίκων ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (15,750 β.) και ο Ολλανδός Λαμπέρτους Φαν Χέλντερ (15,650 β.).

«Ξεκίνησα τη χρονιά ιδανικά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να πάω ακόμα καλύτερα! Το πρόγραμμά μου είναι καινούργιο και έχω κι άλλη δουλειά μπροστά μου, ώστε να τελειοποιήσω την εκτέλεση. Είναι πολύ σημαντική η έξοδος του προγράμματός μου, επειδή έχει μεγάλη δυσκολία, αλλά και επειδή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα είμαι ανάμεσα στα φαβορί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε μετά την επικράτησή του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Ο Λευτέρης ήταν σωστά προετοιμασμένος, ήρθε για τη νίκη και την πήρε. Τώρα λοιπόν θα πάμε στο ευρωπαϊκό της Μόσχας με τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Εκεί θα έχουμε να ανταγωνιστούμε δύο πολύ δυνατούς Ρώσους, μέσα στο ‘σπίτι’ τους, όμως πιστεύω ότι ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος. Για μένα, μάλιστα, το μεγάλο στοίχημα είναι να ‘βγάλει’ το 2013 μόνο με νίκες, χωρίς να χάσει πουθενά! Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο», είπε ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Στον προκριματικό είχε κάνει την τέλεια εμφάνιση, με τέλεια προσγείωση. Σήμερα έκανε μια μεγάλη αναπήδηση στην έξοδο, η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη και κρύβει ρίσκο. Πάλι, όμως, βγήκε πρώτος, επειδή το πρόγραμμά του έχει υψηλότερη αρχική αξία από τα υπόλοιπα».

Tο «χορό» των ελληνικών μεταλλίων είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στις ασκήσεις εδάφους με 15,125 βαθμούς (αρχική αξία προγράμματος 6,50).

Ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου συγκέντρωσε ελαφρώς χαμηλότερη βαθμολογία από ό,τι στον προκριματικό της Πέμπτης (21/03), ωστόσο επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ παράλληλα έφτασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού η συλλογή του μετρά πλέον 20 μετάλλια σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG (15 στο έδαφος, 4 στο άλμα και 1 στους κρίκους) από το 2006 μέχρι σήμερα!

Νικητής στο έδαφος αναδείχθηκε ο Γερμανός Ματίας Φάριγκ, που αγωνιζόταν «εντός έδρας» (15,275 β.), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ (15,075 β.).

«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου, όχι όμως από τη βαθμολογία και τη θέση μου. Πιστεύω ότι υπήρξε μια μικρή αδικία. Ο Γερμανός αντίπαλός μου κρατήθηκε ψηλότερα στη βαθμολογία λόγω έδρας, ήταν δύσκολο να τον κερδίσω μέσα στη χώρα του. Για μένα πάντως ήταν ένας επιτυχημένος αγώνας προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Χαίρομαι για το γεγονός ότι έφτασα τα 20 μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα, είναι κάτι που δείχνει ότι έχω μια σταθερά καλή πορεία όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 24/03) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που επίσης θα περιλαμβάνει διπλή ελληνική συμμετοχή. Ο Βασίλης Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, στοχεύοντας αμφότεροι σε μια θέση στο βάθρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος νόμος για τα αδέσποτα & τα δεσποζόμενα ζώα - πρόστιμα και έλεγχος



 


Ο νέος νόμος ”για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την… εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό” ψηφίστηκε και είναι αυτός που θα ισχύει πλέον στη χώρα μας. Οι σημαντικότερες αλλαγές που πέρασαν τελικά είναι:-η Διατήρηση της βάσης δεδομένων των microchips περνά πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ενώ μέχρι σήμερα την ευθύνη είχε ο Πανελ. Κτηνιατρικός Σύλλογος).

-δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση microchips ώστε να μπορούν οι κτηνίατροι να καταχωρούν απευθείας ή να αναζητούν στοιχεία ζώου.
-προβλέπεται προαιρετικά από κάθε Δήμο να επιβάλλει τέλος σήμανσης για τα ιδιόκτητα ζώα έως 3 ευρώ, με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρώνει να χρησιμοποιούνται για πρόγραμμα/καταφύγιο αδέσποτων
- ο ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να δηλώνει μέσα σε 5 μέρες την απώλεια του ζώου, με τον αριθμό microchip (για να μην θεωρηθεί εγκατάλειψη αλλά και για να τον εντοπίσουν)

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ. (Μπαίνει έτσι ένα τέλος στους ακρωτηριασμούς αυτιών και ουρών).
-επιτρέπονται 2 ζώα ανά διαμέρισμα και ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να απαγορεύει ζώα – δεν υπάρχει περιορισμός στις μονοκατοικίες
- η ευθύνη διαχείρισης αδέσποτων δεν ανήκει πλέον μόνο στους Δήμους οι οποίοι οφείλουν να έχουν καταφύγια αλλά και στα φιλοζωϊκα σωματεία που μπορούν να συνεργάζονται με τους Δήμους- η δωρεάν στείρωση αδέσποτων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρων επιτρέπεται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία
-η μεταφορά ζώων επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (και ταξί) και πλοία, τα οποία μάλιστα υποχρεούνται να διαθέτουν καθαρά κλουβιά
-απαγορεύονται ρητώς τα τσίρκο και κάθε είδους θεάματα με ζώα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ακόμα και η παρουσία/διατήρηση ζώων σε πανηγύρια/συναυλίες κλπ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καμία αλλαγή δεν προβλέπεται για ζωολογικούς κήπους, pet shops και εκτροφεία θηραμάτων, τα οποία μαζί με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων εξαιρούνται.

Ακόμα:
-προβλέπεται ”παράδοση” ιδιόκτητου ζώου στο Δήμο αν κάποιος δεν επιθυμεί να κρατήσει το ζώο του, ώστε να μην το εγκαταλείψει. Αγνωστο βεβαίως τι θα γίνει με τους Δήμους που δεν έχουν εγκαταστάσεις και καταφύγια!-απαγορεύονται πλέον αγγελίες υιοθεσίας ή πώλησης σε εφημερίδες/αφίσες/Διαδίκτυο αν δεν αναφέρεται ο αριθμός microchip του ζώου
-προβλέπεται άδεια εκτροφής αλλά και άδεια εκπαιδευτή σκύλων
-προβλέπεται υπογραφή δήλωσης αγοράς ζώου από νέο ιδιοκτήτη όταν πωλούνται ζώα (για να μπει ένα τέλος στις απρόσωπες αγοραπωλησίες που καταλήγουν σε εγκαταλείψεις ζώων)

Ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει διαταγή για να κατασχέσει ζώα αλλά και να απαγορεύσει μελλοντική απόκτηση ζώου από άτομα που τα κακομεταχειρίζονται και να ελέγξει καταγγελίες για κυνοκομεία ή εκτροφεία.

ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ:
Η παράνομη εμπορία ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και πρόστιμο 5.000-15.000 ευρώ Η κακοποίηση ζώων: φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτος και 5.000 -15.000 ευρώ Η κλοπή ζώου: φυλάκιση 6 μήνες και 3.000 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας στην κρατική Τουρκική τηλεόραση

Ο βλαχικος γαμος μας στο κρατικο καναλι της Τουρκιας.   
Ρεπορταζ Derya Gülnaz Köseoğlu

Δείτε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το βίντεο από το Καρναβάλι στις Ερυθρές 2013


Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά πανήγυρη Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ