Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Ξέχασαν» να απογραφούν 2.777 συνταξιούχοι του Δημοσίου

«Ξέχασαν» να απογραφούν 2.777 συνταξιούχοι του Δημοσίου

Από τους 447.162 συνταξιούχους του δημοσίου οι 2.777 δεν απεγράφησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους.
Από αυτούς, οι 1.018 ήταν συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή της Εθνικής Αντίστασης, ενώ από τα στοιχεία της απογραφής προέκυψε ότι άλλοι 2.301 συνταξιούχοι είχαν πεθάνει τουλάχιστον έξι μήνες από τη διαγραφή της σύνταξης τους.
Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 26,1 εκατ. ευρώ, ενώ από την αναζήτηση βρέθηκε το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ. Για τα υπόλοιπα 12,4 εκατ. ευρώ γίνεται αναζήτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Αυτά προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της απογραφής των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου το δημοσιονομικό όφελος που έχει προκύψει από την ολοκλήρωση της απογραφής, τον Οκτώβριο του 2012, είναι 705.855 ευρώ ανά μήνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνίδα επιστήμονας η γυναίκα της χρονιάς στην Αγγλία!

Η Ελένη Αντωνιάδου αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή,
στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο στα "2013 FDM Everywoman In Technology Awards"...

Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.. Το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες μας, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς ως επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας, συμμετείχε στην 24η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Μαρτίου 2013 στο Στρασβούργο της Γαλλίας.
Στο επίκεντρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού αυτού Φόρουμ της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης υπήρξαν  οι νέες πολιτικές προτεραιότητες που ψηφίστηκαν από το Σώμα το 2012. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντική θέση κατέχει η μάχη κατά της διαφθοράς, η οποία όχι μόνο συμβάλει στη διατήρηση του κράτους δικαίου και στο σεβασμό της δημοκρατικής διαφάνειας, αλλά αποτελεί παράγοντα κλειδί στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία στο σύνολό της.
Το Κογκρέσο επίσης στοχεύει στην βελτίωση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας η οποία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την εμπιστοσύνη των πολιτών και την συμμετοχή τους σε δημοκρατικές διαδικασίες. Σε αυτόν κυρίως τον τομέα το Κογκρέσο προτίθεται να δημιουργήσει κίνητρα ώστε να προτρέψει τους τοπικά και περιφερειακά εκλεγμένους να δουλέψουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και τους πολίτες, με τελικό στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενίσχυση των πιο αδύνατων κοινωνικών τάξεων.
Εργαλεία για όλα τα παραπάνω αποτελούν οι εκθέσεις του Κογκρέσου, οι γνωμοδοτήσεις και οι συστάσεις προς τις κεντρικές κυβερνήσεις των κρατών μελών οι οποίες επικεντρώνονται στις ατέλειες της αυτοδιοίκησης και στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να  προχωρήσουν. Βασικό στοιχείο για τη βελτίωση της  αυτοδιοίκησης αποτελεί η αρχή της επικουρικότητας  και η οικονομική της αυτονομία, με άλλα λόγια αρμοδιότητες που θα συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους και μάλιστα αυτοτελείς πόρους, ώστε η αυτοδιοίκηση να πάψει να εξαρτάται οικονομικά αποκλειστικά από την κεντρική κυβέρνηση. Για το Κογκρέσο και τους όρους που έχει θέσει στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο έτσι η αυτοδιοίκηση θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει τους στόχους της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατομμύρια «κλικ» κάνει βίντεο με ερπετοειδές ον στη φρουρά του Προέδρου Ομπάμα [ντοκουμέντο]

Εκατομμύρια «κλικ» κάνει βίντεο με ερπετοειδές ον στη φρουρά του Προέδρου Ομπάμα [ντοκουμέντο]Σε ομιλία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο συνέδριο της AIPAC στο συνεδριακό κέντρο της Ουάσινγκτον το 2012, η κάμερα εντόπισε ένα πολύ περίεργο άτομο, ενδεχομένως μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ή του Ισραήλ. Ενα χρόνο αργότερα, το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις...
Κάνοντας ζουμ στη φιγούρα του εν λόγω ατόμου, η κάμερα αποκαλύπτει το περίεργο σχήμα του κρανίου του που θύμισε σε εκατομμύρια θεατές του βίντεο τους ερπετοειδείς χαρακτήρες από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Fringe..

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής – Στον αέρα οι 236 εργαζόμενοι!


Στον αέρα βρίσκονται από σήμερα οι 236 εργάτες του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Χαλκίδα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής κλείνει το εργοστάσιο και η παραγωγή τσιμέντου θα γίνεται πλέον από τα εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε διαβούλευση για να συμφωνήσουν στις διαδικασίες ομαδικής απόλυσής τους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Η νέα δομή, σύμφωνα με την εταιρεία, περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, παύει οριστικά. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, “η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία παραγωγής τσιμέντου και ενεργειών για νέες δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ανταγωνιστική και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της. Ωστόσο, παρά τις σχετικές προσπάθειες το εργοστάσιο της Χαλκίδας υπέστη σοβαρή μείωση πωλήσεων λόγω της συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου, κατά 80% από το 2008 έως σήμερα. Σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο”.
Η παραγωγική αναδιάρθρωση εκτιμάται ότι θα έχει εφ’ άπαξ αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΓΕΤ Ηρακλής και κατ’ επέκταση του Ομίλου εταιρειών Ηρακλής κατά 57 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2013. Ειδικότερα, αρνητική επίδραση αναμένεται κυρίως λόγω της απομείωσης παγίων περιουσιακών στοιχείων και ανταλλακτικών, του κόστους αποζημιώσεων προσωπικού και του κόστους φυσικών αποκαταστάσεων στη μονάδα Χαλκίδας.

 Όσον αφορά τις επόμενες χρήσεις, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 18 εκατ. ευρώ περίπου ανά έτος και αύξηση της παραγωγικότητας. Από 26/03/2013 η εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της Αττικής θα γίνεται από το Κέντρο Διανομής Δραπετσώνας, ενώ η εξυπηρέτηση της λοιπής εσωτερικής αγοράς θα εξακολουθήσει να γίνεται από τα εργοστάσια Βόλου Μαγνησίας και Μηλακίου Εύβοιας και τα Κέντρα Διανομής τσιμέντου στη Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα, Ρίο Πατρών και Ηράκλειο Κρήτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χρυσαυγίτης που πήγε “προς νερού” του στην τζαμαρία του Mega..

Ιδού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, επί τω έργω…



Κατουράει «ελληνοπρεπώς» στην είσοδο του Μega, σε έναν προφανή συμβολισμό περιφρόνησης του Μωάμεθ του Πορθητή και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς -δεν έχει σημασία αν το σήριαλ για τον Σουλεϊμάν μεταδίδεται από τον Αντέννα.
Υποδυόμενος τον... τον γνήσιο απόγονο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου επέδειξε το πουλί του στην άοπλη τζαμαρία, πίσω από την οποία διείδε την ύπαρξη του φοβισμένου τούρκικου ασκεριού…

Ο κύριος που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού! Χιλιάδες συμπολίτες μας τον έστειλαν στο Κοινοβούλιο να τους εκπροσωπήσει!
Να τον χαίρονται!

  aixmi.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Το αφιέρωμα του ANT1 στην Γωγώ Τσαμπά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομάδα Διας: Καταπληκτικό βίντεο αφοπλισμού απεγνωσμένου πολίτη οπλισμένου με μαχαίρι!

Καθημερινοί ήρωες δίπλα στον Έλληνα πολίτη ("ΔΙΑΣ"-"Ζ"-"ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ") 

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφοπλίζει άνδρα με μαχαίρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο είναι από τον περασμένο Φεβρουάριο, και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να έχουν εγκλωβίσει έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην...

οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο οπλισμένος συνεχίζει να απειλεί μέχρις ότου ένας από τους αστυνομικούς, τον αιφνιδιάζει, πέφτει πάνω του και τον αφοπλίζει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση Ακαδημίας Tae-Kwon-Do Κεντρικής Στ. Ελλάδος



Η Ακαδημία Tae-Kwon-Do Κεντρικής Στερεάς Ελλάδος με 120 αθλητές της συμμετείχε στην μεγαλοιώδη φετινή μαθητική παρέλαση τις 25ης Μαρτίου της πόλης της Ιτέας που διοργάνωσε με εξαιτετικό συντονισμό η δημοτική κοινότητα της πόλης!

-Σημαιοφόρος Ελληνικής Σημαίας :
Γιαγκιλίτση Δήμητρα (Μαύρη Ζώνη/1 DAN) - Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνές Πρωτάθλημα Ταεκβοντο στη Γερμανία-2013 και Χρυσό Μετάλλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό της ΕΤΑΝΕ στη Χαλκίδα-2013.

-Σημαιοφόρος της Σημαίας του Συλλόγου :
Λινάρδος Παναγιώτης - Αργυρό μετάλλιο στο Διεθνές Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στη Γερμανία-2013 και Αργυρό Μετάλλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό της ΕΤΑΝΕ στη Χαλκίδα- 2013.
-Κατάθεση Στεφάνου από :
'Ακης Γκόλφης (Μαύρη Ζώνη/2 DAN) Παγκόσμιος Πρωταθλητής Tae-Kwon-Do,Xάλκινο Mετάλλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό τη ΕΤΑΝΕ στη Χαλκίδα-2013.

Προπονήτρια Ά Tae-Kwon-Do
κ.κ. Ελένη Ανδρέου
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού - Μαύρη Ζώνη/ 3 DAN KOREAN WTF.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέλαση 25ης Μαρτίου στη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Νέες ανακλήσεις προϊόντων με DNA αλόγου

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου,
προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε
συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

- Σαλάμι "MOCKOBCKAЯ ΠΡΕΜИУΜ" (ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ), σε συσκευασία των 200 γρμ., με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "SIA GRAVENDALE" (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.– ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.

- Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στον φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρμ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D" (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.

- Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400 γρμ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από τη γαλλική επιχείρηση "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES" (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10%.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.




















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο απολογισμός της Τροχαίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου


Τη φετινή περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου (23 έως 25 Μαρτίου 2013), καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια, τα ακόλουθα τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους:

• 5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 6
• 11 βαριά τροχαία ατυχήματα έναντι 18
• 72 ελαφρά τροχαία ατυχήματα έναντι 80.

Επίσης, καταγράφηκαν:

• 5 θάνατοι έναντι 6
• 13 βαριά τραυματίες έναντι 18
• 88 ελαφρά τραυματίες έναντι 106.

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, υπήρξε συνεχής παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο εφαρμογής ολοκληρωμένων δράσεων τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας,.

Συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν 1.718 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέχθησαν 42.925 οχήματα και βεβαιώθηκαν 9.231 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική ταχύτητα 1.805
Παραβάσεις μέθης 373
Παραβίαση προτεραιότητας 33
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 121
Αντικανονικό προσπέρασμα 97
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 338
Μη χρήση κράνους 297
Λοιπές παραβάσεις 6.167
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ 10.545

Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

• Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
• Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.
• Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.
• Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
• Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
• Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
• Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
• Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
• Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.
• Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς.
• Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός:Καμία πληροφορία για Βασιλείου

Καμία πληροφορία για Βασιλείου

Στον Λεβαδειακό δηλώνουν άγνοια για τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Ουντινέζε για τον Στέλιο Βασιλείου. Άλλες οι προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή για την ομάδα.


Άγνοια δηλώνουν στον Λεβαδειακό για τις πληροφορίες από την Ιταλία που θέλουν τον Στέλιο Βασιλείου να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ουντινέζε.

Μάλιστα, το χθεσινό δημοσίευμα του Calciomercato υποστήριζε πως το συμβόλαιο του 22χρονου επιθετικού λήγει το καλοκαίρι, όμως η αλήθεια είναι πως λήγει τον Ιούνιο του 2014.

Παράλληλα, είναι άτοπο αυτή τη στιγμή να γίνεται τέτοια κουβέντα, αφού ο νεαρός φορ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει τους τελευταίους δύο μήνες και η ομάδα μετράει επτά αγώνες χωρίς να έχει γευτεί νίκη (2 ισοπαλίες και 5 ήττες).

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Βασιλείου αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τους Βοιωτούς, οι οποίοι με τον Γιάσμινκο Βέλιτς στον πάγκο θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Κατάθεση στεφάνων των σχολείων

Διαβάστε Περισσότερα »

Πινακίδες στους δρόμους της Κύπρου στα ρώσικα: «Αδέρφια μη μας προδώσετε»

Πινακίδες στους δρόμους της Κύπρου στα ρώσικα: «Αδέρφια μη μας προδώσετε»

Με μία πρωτοφανή κίνηση οι Κύπριοι πολίτες εκφράζουν την απόγνωση τους και κάνουν έκκληση στους Ρώσους να μην τους προδώσουν.
Οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στους δρόμους της Μεγαλονήσου με τη ρωσική σημαία αναγράφουν την παράκληση «не предайте нас братья» (Αδέλφια μη μας προδώσετε).
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός μιας και η Λεμεσός έχει χαρακτηριστεί «Μικρή Μόσχα». Οι Ρώσοι μάλιστα που διαμένουν στο νησί έχουν το δικό τους ραδιοφωνικό ρωσικό σταθμό, ρωσική εκκλησία και άλλες υπηρεσίες που τους κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη.
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ρώσοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μαζικά τη Κύπρο καθώς είδαν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες να εξαφανίζονται από το κούρεμα στη Τράπεζα Κύπρου και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος σε 335.000 παράνομες συντάξεις

Τέλος σε 335.000 παράνομες συντάξειςΑφού ολοκληρώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων, το υπουργείο Εργασίας προχωράει στην αναστολή 335.557 συντάξεων από την 1η Μαΐου, για όσους ασφαλισμένους δεν έχουν καταγραφεί στα μητρώα τους οι αριθμοί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με το real στα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%). Επιπροσθέτως έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις με ταυτόχρονα κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις οποίες έχει ήδη δοθεί οδηγία άμεσης αναστολής τους. Συνολικά πρόκειται για 335.557 συντάξεις οι οποίες θα ανασταλούν από την 1η Μαΐου αν δεν απογραφούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ εάν δεν συμπληρωθούν τα απαιτούμενα στοιχεία θα διακοπούν 96.232 συντάξεις, στο δημόσιο 59.550, στο επικουρικό του ΙΚΑ 57.295, στο ΤΕΑΔΥ 47.801, στον ΟΓΑ 28.223, στο ΤΑΠΟΤΕ 17.994, στο ΜΤΠΥ 12.173.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mια μοναδική εικόνα από την παρέλαση στο Περιστέρι

Mια μοναδική εικόνα από την παρέλαση στο Περιστέρι [εικόνα]

Μια εικόνα χίλιες λέξεις για όσους παρακολούθησαν χθες τη μαθητική παρέλαση στο Περιστέρι. Σημαιοφόρος είναι έγχρωμος μαθητής και η επιλογή του περνάει πολλά και σημαντικά μηνύματα στους Ελληνες πολίτες.
Η φωτογραφία από το left.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Δ.Ε. Οι επιπτώσεις των μαθησιακών δυσκολιών στη ψυχολογία των παιδιών της Μέσης Εκπαίδευσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χαλάει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχερό προβλέπεται το τοπίο, αφού σήμερα Τρίτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές., ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, αλλά προβλέπεται σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ από σήμερα Τρίτη η νέα λίστα φαρμάκων





Η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή


Μεγαλύτερη συμμετοχή αναμένεται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για πολλά φάρμακα.

Από σήμερα, Τρίτη, που τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα φαρμάκων, η αποζημίωση του Ταμείου θα καθορίζεται με βάση την ασφαλιστική τιμή η οποία έχει υπολογιστεί για κάθε κατηγορία φαρμάκων.

Για σκευάσματα μέχρι αυτή την τιμή, ο ασθενής θα πληρώνει την συμμετοχή που είχε μέχρι τώρα.

Αν όμως είναι ακριβότερο τότε θα επιβαρύνεται επιπλέον και με το 50% της διαφοράς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κάλεσε τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς για τα φάρμακα που δεν τους επιβαρύνουν οικονομικά.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΜΒΑΓΑΓΙΑΚΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 2-6

Σέ   γιορτή  τού  Ποδοσφαίρου  εξελίχτηκε  χτές  το  μεσημέρι  ο ποδοσφαιρικός  αγώνας  τών Παλαιμάχων  Παμβαγιακού  καί Ολυμπιακού   στό  γήπεδο   Βαγίων.
Πρίν  τον Αγώνα  βραβεύτηκαν  ο  Πρόεδρος  τού  Ολυμπιακού  κ.Β Μαρινάκης  ,παλαίμαχοι  ποδοσφαιριστές  τών δύο  ομάδων,  καί ο  παλαιός  Παράγοντας  τού Παμβαγιακού  Α Τζώνης.











Παρών  στην  εκδήλωση   ο  Δήμαρχος  Θηβαίων   Σ. Νικολάου ,δημοτικοί σύμβουλοι   καί πολλοί  φίλαθλοι
 ΔΙΑΥΛΟΣ9 ΔΙΑΥΛΟΣ9
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα εμφιαλωμένα νερά..Μάθετε τι πίνετε..


Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το εξασθενές χρώμιο που βρέθηκε σε εμφιαλωμένα ελληνικά νερά,αναγνωρίζεται ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Στη χώρα μας η επικίνδυνη τοξική ουσία έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στα νερά περιοχών όπως η κοιλάδα του Ασωπού στη Βοιωτία, η Μεσσαπία στην κεντρική Εύβοια και η Νοτιοανατολική Θεσσαλία.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο για την παγκόσμια βιομηχανία εμφιαλωμένων νερών..eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου, η Ρουμάνα του ΔΝΤ που βασανίζει την Κύπρο και «δεν την αντέχει» ο πρόεδρος Αναστασιάδης


Τους Κύπριους δεν βασανίζει ο Πολ Τόμσεν αλλά μια 38χρονη Ρουμάνα, η Ντέλια Βελκουλέσκου. Ο εκπρόσωπος της Τρόικα που επισκέπτεται τη Λευκωσία είναι γένους θηλυκού με αρχαιοελληνικό όνομα, από το «Δήλος».
Χαρακτηρίζεται σκληρή τεχνοκράτις και σπούδασε στις ΗΠΑ, αφού πήρε απολυτήριο από το λύκειο στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου επί Τσαουσέσκου.
Είναι 38 χρόνων και εκπροσωπεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Μηχανισμό Στήριξης που ανέλαβε την εποπτεία της κυπριακής οικονομίας. Είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οικονομολόγος με τη φήμη της σκληρής τεχνοκράτισσας, η οποία έδειξε τα δόντια της όπου της ανατέθηκε αποστολή.
Βελκουλέσκου είναι το συζυγικό της επίθετο. Πολιτογραφήθηκε έτσι όταν παντρεύτηκε τον διακεκριμένο γιατρό Βίκτορ Βελκουλέσκου. Το πατρικό της είναι Μοράου.
Αρχαιοελληνικό το όνομά της
Το βαφτιστικό της όνομα, Ντέλια, προδίδει την αγάπη των γονιών της για την Αρχαία Ελλάδα. Ανάγεται στη Δηλία Αρτέμιδα. Αποτελεί προσδιοριστικό του τόπου όπου γεννήθηκε η θεά του κυνηγιού, τη Δήλο.
Από τα βιογραφικά στοιχεία της που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο γνωρίζουμε ότι η Ντέλια Μοράου γεννήθηκε το 1975. Το 1992 τέλειωσε το λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου. Χάρη σε υποτροφία που κέρδισε έφυγε για σπουδές στην Αμερική, και πήρε πτυχίο απ' το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον το 1997.
Στη διάρκεια των σπουδών της ή λίγο μετά γνώρισε τον σύζυγό της Βίκτορ Βελκουλέσκου, με τον οποίον έχουν τρία παιδιά. Ο Βίκτορ Βελκουλέσκου είναι ένας από τους λαμπρότερους Ρουμάνους επιστήμονες.
Η 38χρονη Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.
Εχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακροοικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων.
Στην αρχή της καριέρας της, όπως φαίνεται απ' τις χώρες με τις οποίες ασχολείται ειδικά, τομέας της ήταν η Καραϊβική και η Λατινική Αμερική, αφού ήταν ο συντάκτης σε τρεις μελέτες για το Τρίνινταντ-Τομπάγκο και άλλες για την Κόστα Ρίκα, το Περού και την Καραϊβική γενικά.
Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.
Για την κρίση εντός της ΕΕ εκπόνησε το 2010 τη μελέτη «Μερικοί δυσάρεστοι αριθμητικοί δείκτες για τα δημόσια οικονομικά της Ευρώπης».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομοκρατούν τη Λαμία οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -Εκλεψαν ρούχα και αυτοκίνητο

Τρομοκρατούν τη Λαμία οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων -Εκλεψαν ρούχα και αυτοκίΠέντε από τους Αλβανούς δραπέτες που κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων βρίσκονται στην περιοχή της Λαμίας και έχουν σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους.
Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο – ένα λευκό Corolla – και να εγκαταλείψουν τη Λαμία, ωστόσο όπως έγινε γνωστό και γράφει το lamiareport στην Αγριλιά Λαμίας, άγνωστοι έκλεψαν ρούχα που ήταν έξω απλωμένα και εικάζεται ότι μπορεί να ήταν κάποιοι από τους δραπέτες, οι οποίοι προσπάθησαν προφανώς να αλλάξουν την εμφάνιση τους για να μπερδέψουν τις αρχές.
Υπενθυμίζεται πως οι δράστες είχαν επιτεθεί σε νεαρό ζευγάρι στο νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας και να προσπάθησαν να πάρουν το αυτοκίνητο, ωστόσο η άμεση αντίδραση του οδηγού, γλίτωσε αυτόν και τη φίλη του από τα χειρότερα.
Στη Φθιώτιδα και στους όμορους νομούς έχουν στηθεί μπλόκα παντού σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι επικίνδυνοι κακοποιοί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 600 ευρώ το πλαφόν ανάληψης από τα ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα

Στα 600 ευρώ το πλαφόν ανάληψης από τα ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα

Οι καταθέτες της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα θα μπορούν για σήμερα τουλάχιστον να σηκώσουν από τα ΑΤΜ το ποσό των 600 ευρώ, αφού όπως ενημερώνονται από τις οθόνες των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης, θα μπορούν να πάρουν μόνο αυτό το ποσό ανά ημέρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες.
Την ίδια στιγμή τα υποκαταστήμάτα της τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα δεν θα ανοίξουν σήμερα αφού οι υπάλληλοι αν και πήγαν στην εργασία τους, τελικά ενημερώθηκαν πως ούτε σήμερα θα εργαστούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Παράπλευρες απώλειες» για την Ελλάδα απ΄τη συμφωνία για την Κύπρο

Σε μια μακρόχρονη πορεία έντονης ύφεσης φαίνεται πως εισέρχεται από αύριο η κυπριακή οικονομία. 
Όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να μειωθεί δραστικά το επίπεδο των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, αλλά και να αυξηθεί σημαντικά το ήδη διψήφιο ποσοστό ανεργίας. 


Στην Κύπρο μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η... συζήτηση για την εξεύρεση νέου μοντέλου ανάπτυξης, με τον νομπελίστα οικονομολόγο κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη να θέτει το ζήτημα των πολλών εξειδικευμένων στελεχών που θα μπορούσαν ζητηθούν λόγω της ανάπτυξης που παρατηρείται σε Κίνα και Ινδία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ελληνική οικονομία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις στην Κύπρο. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, οι άνθρωποι της αγοράς θα ήταν απολύτως καθησυχαστικοί, καθώς σε καμιά περίπτωση, ο «κυπριακός τζίρος» των ελληνικών επιχειρήσεων δεν υπερβαίνει το 5% των συνολικών τους πωλήσεων.

Ωστόσο, ακόμη και μια περιορισμένη επίπτωση μπορεί να αποβεί στις μέρες μας, μοιραία για πολλές ελληνικές εταιρείες, όταν εδώ και πέντε χρόνια δέχονται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην εγχώρια αγορά.

Πέρα όμως από τις άμεσες επιπτώσεις, Ελλαδίτες επιχειρηματίες διαπίστωσαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ένα «μούδιασμα» της εγχώριας αγοράς, εξ’ αιτίας της αρνητικής ψυχολογίας που διαμορφώθηκε από τις εξελίξεις στην Κύπρο. Και βέβαια δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται παρενέργειες στις ιδιωτικοποιήσεις, στην προσέλκυση επενδύσεων και σε άλλες κινήσεις που στόχο έχουν τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι κυριότερες επιπτώσεις

• Το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι ιδιαίτερα θετικό υπέρ της Ελλάδας. Όλα δείχνουν πως οι εξαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων θα μειωθούν, όπως επίσης ότι θα αυξηθούν οι επισφάλειες των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών. Επιπλέον, αρνητικά θα επηρεαστούν οι οικονομικές επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, ασφαλιστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, ο ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, κ.α.

• Απώλειες θα υπάρξουν για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την Ελλάδα, που διέθεταν καταθέσεις άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ στην Λαϊκή Τράπεζα (όλο το υπερβάλλον ποσό) και στην Τράπεζα Κύπρου (κατά το ποσό του κουρέματος που τελικά θα αποφασιστεί).

• Οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το πράττουν μέσα από μια θυγατρική εταιρεία holding (συμμετοχών) που διαθέτουν στην Κύπρο. Πέρα λοιπόν από το όποιο ενδεχόμενο «κούρεμα» των καταθέσεων των εταιρειών αυτών που αναφέραμε προηγουμένως, ο φορολογικός συντελεστής επί των κερδών τους θα αυξηθεί από το 10% στο 12,5%.

• Κάθε Σαββατοκύριακο χιλιάδες Κύπριοι επισκέπτονται την Αθήνα, διαμένοντας σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και αποτελώντας ένα αξιοσημείωτο ποσοστό του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων της Ερμού και του Κολωνακίου, αλλά και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία στην Κύπρο προσφέρουν «πακέτα» που συνδυάζουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και «μπουζούκια». Η ροή αυτή έχει υποχωρήσει βέβαια αρκετά από το 2009 και μετά (ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, ληστείες) ωστόσο παραμένει σημαντική και αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

• Οι Κύπριοι επισκέπτονται πολύ συχνά μέσα από κρουαζιέρες τα ελληνικά νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα κατά την τελευταία διετία υπήρχε ευρεία διαφημιστική καμπάνια που προέτρεπε τους Κύπριους να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι πως η εξερχόμενος τουρισμός της Κύπρου θα περιοριστεί σημαντικά.

• Γύρω στις 60.000 Ελλαδίτες εκτιμάται πως κατά την τελευταία τετραετία «κατέβηκαν» στην Κύπρο, πιάνοντας δουλειές σε όλους σχεδόν τους κλάδους της κυπριακής οικονομίας. Πρόκειται για άτομα που επλήγησαν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και αναζήτησαν στην Κύπρο μια «δεύτερη ευκαιρία». Εκτιμάται, πως ένα αξιοσημείωτο ποσοστό αυτών των ανθρώπων θα δουν τις θέσεις εργασίας τους να κινδυνεύουν, βλέποντας την οικονομική κρίση να τους πλήττει για μια δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Διαβάστε Περισσότερα »

Η κλήρωση της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μεξικό, Παραγουάη και μια εκ των Γκάνα, Μάλι, Αίγυπτος και Νιγηρία, θα βρεθούν στο δρόμο της Εθνικής ομάδας Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20...
που θα διεξαχθεί σε περίπου τρεις μήνες στην Τουρκία.
Η εθνική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση, και εξασφάλισε την πρόκριση μετά τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό του περασμένου καλοκαιριού.

Το μουντιάλ της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε επτά πόλεις. Αντάλια, Μπούρσα, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Καϊσέρι, Ρίζε, Τραπεζούντα, με την Ελλάδα να αγωνίζεται σε Γκαζιαντέπ και Τραπεζούντα.

Αναλυτικά οι όμιλοι του Παγκόσμιου Κυπέλλου

1ος όμιλος: Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, CAF

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Κούβα, Κορέα, CAF

3ος όμιλος: Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αυστραλία

4ος όμιλος: Μεξικό, Παραγουάη, Ελλάδα, CAF

5ος όμιλος: Χιλή, Αγγλία, Ιράκ, CAF

6ος όμιλος: Κροατία, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, OFC Champion
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Παρέλαση- διαμαρτυρία για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά



DSCN0208Μορφή διαμαρτυρίας έλαβε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά, με τους τοπικούς φορείς, κρατώντας πανό, να στέκονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους στο προωθούμενο σχέδιο “Αθηνά”, που προβλέπει την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης.
DSCN0212Αποδέκτης της διαμαρτυρίας ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον σημερινό εορτασμό, και ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη στάση των φορέων, δηλώνοντας ότι ” ο καθένας τιμά την ιστορία του του τόπου του με το δικό του τρόπο”.
DSCN0200Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές Βοιωτίας να καταψηφίσουν την τροπολογία που νομιμοποιεί το σχέδιο “Αθηνά” και σβήνει τη Λιβαδειά από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρέλαση διαμαρτυρία στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR DSCN0221Στη μεριά των επισήμων στάθηκε και ο Μητροπολίτης Γεώργιος, που νωρίτερα όμως, στο κήρυγμα του στο Μητροπολιτικό Ναό, έκανε ξεκάθαρη παρέμβαση ώστε “να μην αδικηθεί η πόλη”. Ο ίδιος είπε ότι η επιλογή του αφορούσε την ιστορική ευθύνη που έχει ώστε να μην διαλυθεί η εθνική ενότητα αλλά και το βάρος της παράδοσης που επιβάλλει να είναι με τους επίσημους.
DSCN0231Όσον αφορά την παρέλαση, άνοιξε και έκλεισε με τη φιλαρμονική του δήμου να παιανίζει το “σώπα όπου νά΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες” του Μίκη Θεοδωράκη και τη μαθητιώσα νεολαία να δίνει τον καλύτερο εαυτό της..siriosfm.gr
DSCN0234
DSCN0238
DSCN0239
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ