Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αιτήσεις εκπαιδευτικών για ενισχυτική διδασκαλία



Αιτήσεις εκπαιδευτικών για ενισχυτική διδασκαλία
Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 1Απριλίου
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από 28 ΜΑΡΤΙΟΥ έως και 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 θα δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ06 οι οποίοι επιθυμούν να εργασθούν στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας  και βρίσκονται ήδη εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2012-2013.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε μία μόνο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.).
Η σειρά πρόσληψης των υποψηφίων διδασκόντων για την Ενισχυτική Διδασκαλία – ανά ειδικότητα και  Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.) θα καθορίζεται από την σειρά κατάταξης τους στους οικείους ενιαίους πίνακες.
Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οξύτατη αντίδραση της Θήβας σε δημοσίευμα για τους ΡΟΜΑ!

Πρόσκληση δωρεάν διαμονής σε οικία 120 τ.μ προς αποκατάσταση της αλήθειας…
«Καλοπροαίρετη είναι η οποιαδήποτε κριτική, που στόχο έχει την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προτροπή στην πολιτεία να πράξει τα δέοντα προς όφελος της περιοχής για την πάταξη της εγκληματικότητας και όχι  για την απαξίωση της ΕΛΑΣ, ολόκληρου Δήμου και των Θηβαίων ΡΟΜΑ του καταυλισμού..».
Ανοιχτή πρόσκληση δωρεάν διαμονής στην Θήβα προς τον συντάκτη του επικριτικού άρθρου για τις «επιδρομές σε καταυλισμούς Ρομά» από την ΕΛ.ΑΣ, απευθύνουν οι πολίτες της Θήβας και ειδικότερα οι κάτοικοι του Πυριού, οι οποίοι μάλιστα,  του διαθέτουν σπίτι 120 τ.μ πλήρως επιπλωμένο…
Το συγκεκριμένο άρθρο, στην εφημερίδα των Συντακτών, έφερε τον τίτλο «Επιδρομές σε  καταυλισμούς ΡΟΜΑ» και ο αρθρογράφος   Α.Ψ, σχολιάζει : «Η αστυνομική επιχείρηση το απόγευμα της Παρασκευής σε καταυλισμούς Ρομά στη Θήβα και στον Ορχομενό καταπολέμησε -ξανά- την εγκληματικότητα. Αν κρίνουμε από τα ευρήματα και τις προσαγωγές, πέρα από την αναστάτωση στους καταυλισμούς, η αστυνομική επιχείρηση δεν δικαίωσε τις όποιες προσδοκίες της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα πέρασαν από έλεγχο 361 άτομα, από τα οποία 15 ήταν νόμιμοι αλλοδαποί και μόνο μία γυναίκα δεν είχε έγγραφα. Εγιναν 63 προσαγωγές, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά καθότι διαπιστώθηκαν μόνο παραβάσεις του ΚΟΚ. Τέλος, μπήκαν και σε 16 σπίτια με συνοδεία εισαγγελέων, αλλά «τζίφος».
Στην επιχείρηση πήραν μέρος 49 αστυνομικοί με 14 οχήματα. Αναρωτιέται κατόπιν αυτού ο Ελληνας πολίτης: Τι ήταν εκείνο που εξώθησε την ΕΛ.ΑΣ. να ψάξει τους καταυλισμούς; Ανώνυμες καταγγελίες; Επώνυμοι φόβοι για εγκληματικότητα; Τι ακριβώς έψαχναν οι αστυνομικοί στους «συνήθεις» δοκιμαζόμενους Ελληνες πολίτες των καταυλισμών Ρομά; Πολίτες που, ενώ δεν τους ξεχνάνε ποτέ τα στρατολογικά γραφεία, τους έχει παντελώς ξεχάσει το υπουργείο Παιδείας.
Αντί να εξασκείται στην αντιμετώπιση του εγκλήματος η ΕΛ.ΑΣ., μπουκάροντας κατά βούληση στους καταυλισμούς, θα μπορούσε με τον ίδιο αριθμό ανδρών να ελέγξει αν οι μικροί Ρομά έχουν πρόσβαση σε σχολείο, σε γιατρούς και σε παιδική χαρά. Το πρόσχημα της εγκληματικότητας και η διασπορά φόβου σε όλη την περιοχή εντός και εκτός καταυλισμών με πάνοπλους αστυνομικούς είναι η ασφαλέστερη μέθοδος διαίρεσης των πολιτών και πρόκλησης αντιδράσεων. Είναι ακραία αυταρχική και εκτός ορίων νομιμότητας η επιδρομή σε κατοικίες ανθρώπων χωρίς να δίνεται έστω και μία εξήγηση για τους λόγους που πραγματοποιήθηκε. Ο δρόμος της στοχοποίησης ανθρώπινων συνόλων δεν έχει τελειωμό για τον υπουργό και τους επιτελείς του»..
Από την ημέρα της δημοσίευσης του συγκεκριμένου άρθρου, ακολούθησαν οικτρά απανωτά γεγονότα στην Θήβα, με αποτέλεσμα την αντίδραση των πολιτών, που βλέπουν την κατάσταση να οδηγείται εκτός ελέγχου..
Εκτός του καθημερινού φαινομένου «λιθοβολισμού» των διερχομένων οχημάτων από την γέφυρα του καταυλισμού, κάτοικος της περιοχής ξυλοκοπήθηκε άγρια από ΡΟΜΑ και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με σπασμένα πόδια, άλλος 80χρονος συμπολίτης μας στον Συνοικισμό ξυλοκοπήθηκε επίσης και νοσηλεύτηκε αλλά εξέπνευσε όχι από τον ξυλοδαρμό προφανώς, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο ΠΥΡΙ διαθέτει ράμματα  στο κεφάλι και τον λαιμό του από την τζαμαρία που έσπασαν ΡΟΜΑ, γυναίκα ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία του Πυριού, προκειμένου να της αρπάξουν την τσάντα και άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με διαρρήξεις, κλοπές και επιθέσεις σε ηλικιωμένους και παιδιά…
«Δοκιμαζόμενοι Έλληνες πολίτες των καταυλισμών Ρομά είμαστε όλοι εμείς οι νόμιμοι δημότες Θηβαίων ΡΟΜΑ, που η πολιτεία με επιχορηγήσεις των προηγούμενων χρόνων μας τοποθέτησε εκεί και μας εγκατέλειψε στην τύχη μας, παρά το ότι επανειλημμένα έχουμε φωνάξει και εκφράσει τις ανησυχίες μας για τα τεκταινόμενα στον καταυλισμό σε βάρος μας..» απαντούν οι εκπρόσωποι των Θηβαίων ΡΟΜΑ, που και σχολείο για τα παιδιά τους έχουν και ιατρείο, το οποίο όμως, φυλούν σε βάρδιες για να μην κάνει φτερά…
«Η επιδρομή στα σπίτια μας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου, η τρομοκρατία  των ηλικιωμένων και παιδιών και η εκ του ασφαλούς και χωρίς έρευνα κριτική είναι ακραία και αυταρχική.
Καλοπροαίρετη είναι η οποιαδήποτε κριτική, που στόχο έχει την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προτροπή στην πολιτεία να πράξει τα δέοντα προς όφελος της περιοχής για την πάταξη της εγκληματικότητας και όχι  για την απαξίωση της ΕΛΑΣ, ολόκληρου Δήμου και των Θηβαίων ΡΟΜΑ του καταυλισμού.
Η ΕΛ.ΑΣ μπουκάρει κατά βούληση των πολιτών στους καταυλισμούς  και δεν είναι αρμόδια για τα Σχολεία και την ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα.
Ο δρόμος της στοχοποίησης ανθρώπινων συνόλων έχει τελειωμό αν η πολιτεία εφάρμοζε την Δικαιοσύνη προς αποφυγή της αναρχίας και αν οι εκάστοτε κριτές στόχο είχαν την αρμονία συμβίωσης των πολιτών και όχι στον διαχωρισμό τους» τονίζεται στην επιστολή 30 πολιτών, οι οποίοι ζητούν την άμεση σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που πλέον έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Το σπίτι που διατίθεται δωρεάν για την διαμονή του αρθρογράφου βρίσκεται επί της οδού Αγ. Αθανασίου, αρκετά μακριά από τον καταυλισμό.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνολικά 18 χειροβομβίδες βρέθηκαν στις φυλακές Τρικάλων!

Συνολικά 18 χειροβομβίδες ερρίφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες για την υπόθεση της απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές.

Από τις χειροβομβίδες αυτές...

έξι εξερράγησαν ενώ οι υπόλοιπες 12 βρέθηκαν και καταστράφηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Τις έρευνες διενεργεί ειδικό συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνική νίκη στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του ...γιαουρτιού

Το ελληνικό γιαούρτι έχει γίνει μόδα σε Αμερική και Ευρώπη και ο ένας Τούρκος επιχειρηματίας το εκμεταλλεύτηκε δεόντως πουλώντας ... ελληνικό γιαούρτι το οποίο όμως απέδειξαν οι Βρετανοί πως κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και δεν έχει σχέση με ελληνικό προϊόν.
 

 

Πρόκειται για τον κ. Chobani ή κατά κόσμον Χαμντί Ουλουκάγια, από την Τουρκία που έχει γίνει ζάπλουτος, ωστόσο στη Βρετανία βρήκε... τοίχο, και συγκεκριμένα τον τοίχο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου που αποφάνθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να μιλάει για ελληνικό γιαούρτι, την ώρα που το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία. Για την ακρίβεια το δικαστήριο είπε ότι τα γράμματα πάνω στη συσκευασία που αναφέρουν ότι το γιαούρτι φτιάχνεται στις ΗΠΑ είναι επίτηδες πολύ μικρά και γι αυτό θα πρέπει να μεγαλώσει η γραμματοσειρά.

Ο δικαστής μάλιστα είπε ότι με αυτές τις τακτικές, οι καταναλωτές στη Βρετανία έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το γιαούρτι Chobani φτιάχνεται στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η διευθύντρια της Chobani είπε ότι δεν προσπαθούν να περάσουν το γιαούρτι τους ως ελληνικό, αλλά ως προϊόν με λίγες θερμίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα μεγάλο αντίο στον "Τασούλη" του Βλάχικου Γάμου


Nεκτάριος Χατζηδούρος  Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα "βουνό" ναρκωτικά μετέφερε το μαύρο BMW στο Μαρτίνο




Εντοπίστηκε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τζιπ, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν πάνω από -260- κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από αστυνομικούς της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του σε παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας
Εντοπίστηκε, σήμερα (29-03-2013) τα ξημερώματα,στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο - τζιπ, οοδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 00:45΄, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, να κινείται με υπερβολική ταχύτηταστον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα στην 130η χ/θ (διόδια Τραγάνας, στορεύμα προς Αθήνα).
Άμεσα οι δυνάμεις της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. αναπτύχθηκαν στον κόμβο της Μαλεσίνας, όπου έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταθμεύσει για την διενέργεια αστυνομικού ελέγχου. Ο οδηγός του τζιπ ενώ αρχικά επιβράδυνε, στη συνέχεια ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού εισήλθε στην Εθνική Οδό με πορεία προς Αθήνα, κατάφερε παρά την κινητοποίηση των αστυνομικών να διαφύγει.
Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπιστεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εγκαταλελειμμένο και κλειδωμένο από τον οδηγό του στην 119η χ/θ,σε παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Μαρτίνου.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πίσω δεξιό τροχό του οχήματος αλλά και σε μικρή απόσταση από αυτό, σε παρακείμενους αγρούς, υπήρχαν πεταμένοι πέντε μεγάλοι σάκοι, που περιείχαν συνολικά (249) νάιλον δέματα με ακατέργαστηκάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (262.279) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι για το ανωτέρω όχημα είχε δηλωθεί η κλοπή του την 18.12.2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας και φυλάσσεται προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ τόσο η πινακίδα κυκλοφορίας του, όσο και τα υπόλοιπα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του, είναι καταφανώς αμφιβόλου γνησιότητας.
Διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και την σύλληψη του οδηγού του οχήματος, καθώς και οποιοδήποτε άλλων ατόμων σχετίζονται με την υπόθεση.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι μπλούζα φορούσε ο Κατίδης όταν πήγε στην ΕΠΟ για να απολογηθεί !



Πιο πολύ συζητήθηκε η μπλούζα παρά η απολογία του!
Λίγο πριν μπει στα γραφεία της ΕΠΟ για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του κ. Καρασαββίδη, ο Γιώργος Κατίδης τράβηξε πάλι την προσοχή..
αυτή τη φορά λόγω της μπλούζας που φορούσε. Όπως θα δείτε, στη μπλούζα φαίνεται μία γυναίκα που είναι ξαπλωμένη, έχει σηκώσει πάνω τα πόδια και ένα... γατάκι κρύβει το επίμαχο σημείο της.


e-magazino.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε "στάση πληρωμών" οι Ελληνες: 1.320.222 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν το Γενάρη...

 

  • Τρεις στους δέκα φορολογούμενους «στοιχειώνουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, λαμβάνοντας μορφή πλημμυρίδας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό. 



Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποκαλυπτικά:
 · Τρεις στους δέκα φορολογούμενους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στο τέλος του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20,4 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν ανείσπρακτα.

Στα 20,4 δισ. ευρώ των φυσικών προσώπων έρχονται να προστεθούν και 35,3 δισ. ευρώ που χρωστούν 148.658 επιχειρήσεις. Τα ληξιπρόθεσμα του παρελθόν κρίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα ανείσπρακτα και απαίτηση της τρόικας είναι να υπάρξει ξεκαθάρισμα του σχετικού καταλόγου με «διαγραφές» οφειλών που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης. Η σχετική διάταξη, όμως, για το διαχωρισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπράξιμες και μη αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, αν και ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι θα επανακατατεθεί.

· Τον Ιανουάριο, το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων διογκώθηκε περαιτέρω. Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στις αρχές του έτους, αγγίζουν το 1,315 δισ. ευρώ και αφορούν 1.320.222 φυσικά πρόσωπα ή σχεδόν δύο στους δέκα φορολογούμενους και 36.243 επιχειρήσεις.

Παρ’ ότι τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα του πλήθους των οφειλετών με τις επιχειρήσεις να έχουν βάλει φέσι 744 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα φυσικά πρόσωπα 571 εκατ. ευρώ, είναι σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στα νοικοκυριά.

Η ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών δείχνει μέση ληξιπρόθεσμη οφειλή 432,5 ευρώ για κάθε φορολογούμενο, ποσά δηλαδή τα οποία δεν είναι τεράστια και προφανώς τίποτα περισσότερο από μια δόση του φόρου εισοδήματος ή του χαρατσιού της ΔΕΗ…

Για τις επιχειρήσεις η μέση ληξιπρόθεσμη οφειλή φτάνει τα 20.554 ευρώ.

Αποκαλυπτικά των εσωτερικών προβλημάτων στην είσπραξη δημοσίων εσόδων είναι και τα στοιχεία που δείχνουν ότι, ενώ η γενική εικόνα εισπράξεων από τις Δ.Ο.Υ είναι θετική (εισπράχθηκαν το Φεβρουάριο έσοδα 1,670 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,550 δισ. ευρώ), επιμέρους στο μέτωπο των εισπράξεων ΦΠΑ επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της βουτιάς κατανάλωσης στα έσοδα. Ενδεικτικό είναι ότι από τις 140 Δ.Ο.Υ, τον Φεβρουάριο μόνο 17 κατάφεραν να πιάσουν το στόχο είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ και όλες οι υπόλοιπες εμφανίζουν αρνητικές επιδόσεις .

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:O πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή από το μαγκάλι χάνει τώρα και τη δουλειά του!


Ο πατέρας είναι εργαζόμενος στα Τσιμέντα Χαλκίδας...
Όπως διαβάζουμε στο EviaZoom, μέσα στο θρήνο που ζει για το χαμό του γιου του, περνά τώρα και περιπέτεια με τη δουλειά του...

Θυελλώδης ήταν η έκτακτη συνέλευση που έκαναν οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας στο Εργατικό Κέντρο, χθες το απόγευμα στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού.

Όπως διαβάζουμε στο EviaZoom, ένας εργαζόμενος μπήκε στο εργατικό κέντρο και εξαπέλυσε επίθεση κατά των Βουλευτών :
"Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραιτηθείτε και να εξαφανιστείτε, δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτα, αποδείχτηκε ότι είστε άχρηστοι και τενεκέδες"...

Δείτε το βίντεο του EviaZoom:












Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει στην Ελλάδα αρχαιολογικός θησαυρός που κατασχέθηκε στην Ελβετία.

 

Αρχαιολογικός "θησαυρός" που βρέθηκε και κατασχέθηκε στην Ελβετία στα χέρια Βέλγου, μόνιμου κατοίκου της Χαλκιδικής, επιστρέφει στην Ελλάδα. 



Πρόκειται για 118 ασημένια αρχαία ελληνικά νομίσματα του.. 4ου και 5ου π.Χ. αιώνα, τα οποία όπως ενημέρωσαν οι δικαστικές ελεβετικές αρχές την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά τις 8 Απριλίου.

Τα νομίσματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, είχαν εντοπιστεί το Νοέμβριο του 2011 κατά την άφιξή Βέλγου στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης από τη Θεσσαλονίκη. Οπως έγινε γνωστό ο αρχαιολογικός θησαυρός ο οποίος εκτιμάται ότι είναι προϊόν λαθρανασκαφής στην Βόρεια Ελλάδα ήταν επιμελώς κρυμμένος μέσα σε θήκη CD στις αποσκευές του δράστη. Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και το διορισμό νομικού παραστάτη το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε τον Οκτώβριο του 2012 να πετύχει προσωρινή απόφαση δέσμευσης των νομίσματων και μετά τη δικαστική συνέναιση του Βέλγου να επιστρέψει οικειοθελώς τα νομίσματα η εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε σήμερα ότι αυτό θα γίνει μετά τις 8 Απριλίου.
Για την υπόθεση αυτη η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βέλγου υπηκόου για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και διεξάγεται τακτική ανάκριση.


Το σπάνιο οκτάδραχμο της Βισαλτίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια των ελληνικών αρχών να επαναπατρίσουν ένα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόμισμα το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαδικτυακή δημοπρασία από ελβετικό οίκο τον Σεπτέμβριο του 2009. Για την υπόθεση στην Ελλάδα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο Ελλήνων και ενός Λιβανέζου που φέρονται να διακίνησαν το συγκεκριμένο νόμισμα.
Το αρχαίο νόμισμα θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σπάνιο, καθώς πρόκειται για ασημένιο οκτάδραχμο του οποίου η κοπή χρονολογείται στα 480 π.Χ. και άλλο αντίγραφο δεν υπάρχει στην προθήκη μουσείου. Ανήκει στο βασίλειο της Βισαλτίας και επισημαίνεται η εκτίμηση πως κόπηκε από έναν δυνάστη με το όνομα Μοσσής.
[Του Β. Κυριακούλη από τον Αγγελιοφόρο]

Διαβάστε Περισσότερα »

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια από 31/3


Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια από 31/3


Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή 31 Μαρτίου η θερινή ώρα.
Συγκεκριμένα, στις 03:00 (επίσημη τοπική ώρα) τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04:00.
Το μέτρο της θερινής ώρας λήγει στις 27 Οκτωβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το βίντεο που βάζει φωτιά στο ίντερνετ: Ξεχάστε το Harlem Shake ήρθε το Μισιρλού Shake

Αυτό είναι το βίντεο που βάζει φωτιά στο ίντερνετ: Ξεχάστε το Harlem Shake ήρθε το Μισιρλού Shake [βίντεο]

Την ώρα που ο πλανήτης χορεύει με πάθος Harlem Shake μια ομάδα ενθουσιωδών νέων χόρεψε Μισιρλού Shake στον σταθμό του Πειραιά και προκάλεσε ενθουσιασμό.
Το βίντεο από τη δράση σαρώνει αυτή τη στιγμή διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενθουσιάζοντας με την έμπνευση και βέβαια με τη δύναμη της θρυλικής Μισιρλού με τη διεθνή καριέρα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι δέκα ΔΟΥ που δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους φορολογουμένους

Αυτές είναι οι δέκα ΔΟΥ που δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους φορολογούμενους

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα δεν πλήρωσαν στην Εφορία με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να φτάσουν τα 20,4 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 10 δισ. δημιουργήθηκαν το προηγούμενο έτος και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί.
Εκτός όμως από τους φορολογουμένους που δεν προσήλθαν για να πληρώσουν τους φόρους τους, ευθύνη για τη συσσώρευση των χρεών έχουν και οι εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τις ΔΟΥ που έκαναν καλά τη δουλειά τους και δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί όσους χρωστούσαν, αλλά και τις Εφορίες οι οποίες έμεναν μετεξεταστέες.
Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες ΔΟΥ στην είσπραξη των εσόδων
  1. Β' Περιστερίου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 121,9%
  2. Α΄ Κατερίνης με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 108,7%
  3. Α΄ Βόλου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 79,9%
  4. Α', Β΄ Χανίων με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 75,1%
  5. Α', Β΄ Καβάλας με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 67%
  6. Α', Β΄, Γ' Αθηνών με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 62,1%
  7. Α', Β΄ Ιωαννίνων με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 60,9%
  8. Σάμου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 53,9%
  9. Αίγινας με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 53,9%
  10. Νέων Μουδανιών με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό 42,1%
Αυτές είναι οι δέκα χειρότερες ΔΟΥ στην είσπραξη εσόδων
  1. Κατοίκων εξωτερικού με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -54,4%
  2. Μυκόνου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -47%
  3. Σκιάθου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -41,8%
  4. Αμαρουσίου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -34,9%
  5. Θήρας με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -34,4%
  6. Ιθάκης με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -26,2%
  7. Μήλου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -23%
  8. Σύρου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -22,8%
  9. Σπετσών με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -20,6%
  10. Χαλανδρίου με κάλυψη εσόδων σε ποσοστό -20,5%

Διαβάστε Περισσότερα »

Πυραμίδα Θήβας: Απαξίωση στον πολιτισμό


Η απαξίωση που έχει δεχθεί η "Πυραμίδα" της Θήβας στον λόφο του Αμφείου, οδηγεί αυτομάτως σε αρνητικά συμπεράσματα για την πόλη της Θήβας και τον πολιτισμό της. 
Έναν πολιτισμό που είναι σεβαστός από όλους, εκτός από τους κρατούντες τα ηνία της εξουσίας. «Η Αναλγησία των καρεκλοκενταύρων καλά κρατεί, και τείνει να γίνει παράδοση και κανόνας». 
Έχω το δικαίωμα να διατηρώ αυτή την άποψη γιατί μιλάω για απλά πράγματα, τόσο απλά, όσο μπορεί να είναι ένας απλός καθαρισμός, μια φωταγώγηση, μια περίφραξη κτλ. Απλά πράγματα που μπορούν να πραγματοποιηθούν, και δεν χωρούν δικαιολογίες του τύπου «το κεντρικό κράτος δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους» κτλ. 
Μόνο υπερήφανος δεν θα μπορούσε να αισθάνεται κάποιος βλέποντας το βίντεο που παρουσιάζουμε. Ένα βίντεο που δείχνει την "πυραμίδα" της Θήβας μέσα στην βρόμα και την δυσωδία.  «Απολίτιστοι και βάνδαλοι έχουν την ευθύνη, μόνο που δεν ξέρω στη προκειμένη περίπτωση σε ποιους να προσάψω τον χαρακτηρισμό».


Του επισκέπτη που επιμελήθηκε το βίντεο δεν του άρεσε αυτή η κατάσταση... Εμάς?

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ
thiva-nikolas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολη η λίστα της ντροπής: Σε ποιους χάρισαν δάνεια στην Κύπρο

Ολη η λίστα της ντροπής: Σε ποιους χάρισαν δάνεια στην Κύπρο

Τράπεζες που έσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης.
Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Οι σκανδαλωδώς ευνοημένοι των διορισμένων από το κράτος τραπεζικών διοικήσεων καλούνται τώρα να εξηγήσουν τους λόγους της χαριστικής μεταχείρισης και της αφαίμαξης του δημόσιου ταμείου που οδήγησαν στην καταστροφή.
Μείζον ζήτημα πολιτικό, ηθικό αλλά και με προφανείς σοβαρότατες ποινικές διαστάσεις δημιουργεί η αποκάλυψη στη Λευκωσία ότι οι τράπεζες που παρέσυραν στον βυθό την Κύπρο διέγραφαν αφειδώς δάνεια που είχαν λάβει πολιτικοί από τα τρία μεγάλα κόμματα και άλλα στελέχη της δημόσιας διοίκησης.
Ηδη έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλή οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών προσώπων από όλα τα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων) που πέτυχαν τη διαγραφή σημαντικών οφειλών τους από τις τράπεζες και θα πρέπει τώρα να αποδείξουν το πώς και το γιατί της ειδικής αυτής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, ώστε να μην πλανάται η «οσμή» χρηματισμού των πολιτικών με την ταυτόχρονη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Από το διαδικτυακό Δελτίο ξεκίνησε η αποκάλυψη
Το διαδικτυακό Δελτίο Ειδήσεων της Κύπρου αποκάλυψε τη λίστα των πολιτικών, των συγγενών τους και συνδικαλιστών στους οποίους διεγράφη ολόκληρο ή μέρος δανείου που είχαν λάβει από τις δύο υπό κατάρρευση τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου.
Στο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη παρέδωσαν λίστα με ονόματα των οποίων διαγράφηκαν δάνειά τους από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της «Nikodea» Κώστας Ντάλτας και ο Σύμβουλος Ενημέρωσης της εταιρείας Σωτήρης Παπαδόπουλος, λίστα η οποία θα παραδοθεί και στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής
Δελτίο Τύπου της «Nikodea» που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα "24Η" αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας "δέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη λίστα, ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρείας για τη συμβολή τους στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρξει στην πολιτική ζωή του τόπου, λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς διερεύνηση, για το αν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση".
Στο Δελτίο Ειδήσεων παρουσιάστηκε η λίστα με τα αρχικά ονόματα, τα ποσά που έχουν διαγραφεί και το πότε συνέβη αυτό.
Πρόκειται για 19 ονόματα στη Λαϊκή τράπεζα και στην τράπεζα Κύπρου.
Το μεσημέρι της Πέμπτης τα ντοκουμέντα με ολόκληρα τα ονόματα παραδόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη για να διερευνηθεί υπό ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι συγκεκριμένες διαγραφές, αναφέρει ο ιστότοπος του καναλιού.
Στο Δελτίο Ειδήσεων του 24Η μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, και κάλεσε να παραδοθεί η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Παρενέβη επίσης ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, ο οποίος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για «λαμόγια».
Πρόκειται για 19 άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους - πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχο, πρέσβεις.
Η διαγραφή άρχισε τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012.
Σε αυτήν τη λίστα βρίσκονται γιοι, αδέλφια ακόμα και πρώην σύζυγος βουλευτή.
Οι λίστες αυτές αποτελούν την άκρη του νήματος για τη διερεύνηση του οργίου της ρεμούλας και της διαφθοράς, που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη σημερινή καταστροφή.
Τα ονόματα της ντροπής
Διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Κύπρου:
Ξενοδοχειακή εταιρεία Τ.Η.Ε. (συνδέεται με το ΑΚΕΛ) δάνειο 2,8 εκατ. ευρώ
Παγκύπρις Εργατική Ομοσπονδία χαρίστηκε δάνειο 193.00 ευρώ
Εταιρεία Ν.Μ.G. (συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος ΑΚΕΛ) χαρίστηκε δάνειο 11.000 ευρώ
Γνωστός πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ Π.Π. διεγράφη δάνειο 101.000 ευρώ
Εταιρεία At.ltd. (συνδέται με βουλευτή του ΔΗΣΥ) διεγράφη δάνειο 11.000 ευρώ
Π.Γ. γιός πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ διεγράφη δάνειο 2.000 ευρώ
Σοφ. Χ. πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ διεγράφη δάνειο 26.000 ευρώ
Ευ.Σ. πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ διεγράφη δάνειο 16.000 ευρώ
Δήμαρχος του ΑΚΕΛ διεγράφη δάνειο 17.000 ευρώ
Λ.Π. νύφη βουλευτή ΔΗΚΟ διεγράφη δάνειο 330.000 ευρώ
Πρώην υπουργός, πρόεδρος κόμματος, στέλεχος του ΔΗΣΥ με εταιρεία διεγράφη δάνειο 399.000 ευρώ
Διαγραφές δανείων από την Ελληνική Τράπεζα
Ν.Κ. βουλευτής μικρού κόμματος κατέχει το 80% εταιρείας με τη σύζυγό του διεγράφη δάνειο της εταιρείας 543.000 ευρώ
Διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Κύπρου
Αρ.Γ. πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, γραμματέας σε τουριστική εταιρεία διαγράφη δάνειο 39.000 ευρώ
Αν.Γ. πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ διεγράφη οφειλή 71.000 ευρώ
Σοφ. Χ. πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ διεγράφη οφειλή 54.000 ευρώ
Γ.Β. κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτερα αξιώματα εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή ποσού 5,8 εκατ. δολαρίων για το 2014.
Π.Α. πρώην σύζυγος κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ Ν.Α. διεγράφη οφειλή 18.500 ευρώ
Πρέσβης Ν.Π. εν ενεργεία διεγράφη ποσό 14.000 ευρώ
Μπήκαν δικαστές για να ψάξουν το σκάνδαλο
Ευρύτατοι και εκτεταμένοι χαρακτηρίζονται οι όροι εντολής της τριμελούς ερευνητικής, που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει το θέμα των ευθυνών για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος της Διερευνητικής Επιτροπής, Γιώργος Πικής τα μέλη της, Παναγιώτης Καλλής και Γιαννάκης Κωνσταντινίδης, θα εξετάσουν ζητήματα που αρχίζουν από την αποχώρηση της HSBC από τη Λαϊκή Τράπεζα το 2006, την αγορά και πώληση ομολόγων ελληνικού δημοσίου, την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την επιλογή του οίκου Pimco για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου, την παροχή έκτακτης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις κυπριακές τράπεζες μέσω του ELA.
Στους όρους εντολής, περιλαμβάνονται οι μισθοί και τα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών των τραπεζών, η τήρηση των εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου των τραπεζών, καθώς και η επάρκεια των αποφάσεων των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των τραπεζών και των ΔΣ τους, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.
Ειδικότερα οι όροι εντολής έχουν ως ακολούθως:
i. Το σύνολο των ενεργειών, παραλείψεων, γεγονότων, συνθηκών, ή το συνδυασμό τους, που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας, του τραπεζικού συστήματος γενικά και του κάθε επί μέρους τραπεζικού ιδρύματος.
ii. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις, βάσει των οποίων έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες ή παραλείψεις που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας.
iii. Τα γεγονότα και τις συνθήκες υπό τις οποίες αποχώρησε η HSBC από τη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου και τη διάθεση του μεριδίου της.
iv. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την απόκτηση και διάθεση ξένων ομολόγων από κυπριακές τράπεζες, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο κατά την οποία, ενώ μεγάλες διεθνείς τράπεζες πωλούσαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν, την ίδια ώρα κυπριακές τράπεζες αγόραζαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά.
v. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την τραπεζική επέκταση κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό.
vi. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παραχώρηση φιλοδωρημάτων ή άλλων παροχών σε μέλη διοικητικών συμβουλίων ή λειτουργούς των τραπεζών, σε ποιους και τα ποσά που παραχωρήθηκαν.
vii. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με τα κέρδη που δηλώθηκαν με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών των τελευταίων δέκα ετών και τη διαχείρισή τους.
viii. Κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας για τον ορθό τρόπο λειτουργίας των τραπεζών σε σχέση με την ανάγκη για τον αποτελεσματικό εντοπισμό, διαχείριση και αναφορά όλων των κινδύνων στους οποίους εκτίθεται, ή είναι ενδεχόμενο να εκτεθεί μια τράπεζα.
ix. Κατά πόσο τηρήθηκαν οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου των τραπεζών και, πιο συγκεκριμένα, της εσωτερικής επιθεώρησης, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης.
x. Τις συνθήκες και τη διαδικασία επιλογής και καθορισμού των όρων εντολής της PIMCO για αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου και των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών.
xi. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την απόφαση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου και Οκτωβρίου του 2011 για απομείωση των ελληνικών ομολόγων.
xii. Κατά πόσο οι τράπεζες συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους του IIF, ποιες ήταν οι θέσεις τους και αν οι θέσεις αυτές έγιναν δεκτές ή όχι και γιατί.
xiii. Τις συνθήκες και τον τρόπο διαπραγμάτευσης του θέματος του χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
xiv. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παροχή ή διαγραφή ή μείωση δανείων ή διαγραφή εγγυήσεων ή παροχή άλλων διευκολύνσεων από τράπεζες της Δημοκρατίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και, ειδικότερα, αν αυτά πραγματοποιήθηκαν με βάση τις ορθές διαδικασίες, εγγυήσεις ή εξασφαλίσεις, ή με βάση τα τραπεζιτικά κριτήρια καλού δανεισμού, και κατά πόσο υπήρξε επαρκής έλεγχος εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
xv. Κατά πόσο ακολουθήθηκαν οι κανόνες ή το ευρωπαϊκό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης από τα διοικητικά συμβούλια και τις διοικήσεις των τραπεζών της Δημοκρατίας και αν είχαν διεξαχθεί οι απαιτούμενοι εσωτερικοί έλεγχοι των πρακτικών αυτών.
xvi. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σύναψη δανείων από το EmergencyLiquidityAssistance και τη διοχέτευσή τους σε τράπεζες της Δημοκρατίας.
xvii. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με τη διοχέτευση/χρήση από τις τράπεζες της Δημοκρατίας κεφαλαίων τα οποία εξασφάλισαν από το Emergency Liquidity Assistance.
xviii. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την ορθότητα ή/και λογικότητα ή/και επάρκεια των αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων και άλλων αξιωματούχων ή λειτουργών τραπεζών της Δημοκρατίας κατά τη διαχείριση των υποθέσεων ή τη διεξαγωγή των εργασιών αυτών και ειδικότερα την αγορά ή πώληση ομολόγων ή άλλων αξιογράφων, την παροχή, διαγραφή ή μείωση δανείων ή διαγραφή εγγυήσεων ή παροχή άλλων διευκολύνσεων.
xix. Κατά πόσο οποιοιδήποτε κρατικοί αξιωματούχοι ή υπάλληλοι στην κρατική υπηρεσία ή την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή διοικητικοί σύμβουλοι ή λειτουργοί τραπεζών της Δημοκρατίας παρέλειπαν να συμμορφώνονται με αποφάσεις ή οδηγίες αρμόδιων οργάνων που τους εδίδοντο και, αν η απάντηση είναι καταφατική, ποιοι είναι αυτοί και ποιος ο βαθμός ευθύνης ενός εκάστου.
xx. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την ποιότητα, επάρκεια και πληρότητα των εισηγήσεων, αποφάσεων και απόψεων που υποβάλλονταν ή διατυπώνονταν από κρατικούς αξιωματούχους ή υπαλλήλους στην κρατική υπηρεσία ή την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή διοικητικούς συμβούλους ή λειτουργούς τραπεζών της Δημοκρατίας από την ανάληψη των καθηκόντων τους μέχρι την 23η Μαρτίου 2013.
xxi. Την ορθότητα των χειρισμών που σχετίζονται με τη διαχείριση της περιουσίας και τη διοίκηση των τραπεζών και των αποφάσεων ή ενεργειών για στήριξή τους από το κράτος.
xxii. Κατά πόσο οι αρμόδιοι πολιτειακοί αξιωματούχοι αποφάσισαν έγκαιρα οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης του τραπεζικού συστήματος, αν στο πλαίσιο αυτό έλαβαν υπόψη τις δημοσιονομικές επιπτώσεις και αν έδωσαν ή όχι ξεκάθαρα μηνύματα στις διεθνείς αγορές.
xxiii. Την ορθότητα χειρισμών και αποφάσεων για τη διαχείριση των δημοσιονομικών θεμάτων της Δημοκρατίας.
xxiv. Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με τις αποφάσεις και τις ευθύνες οποιωνδήποτε ανεξάρτητων αξιωματούχων, κρατικών, πολιτικών ή πολιτειακών αξιωματούχων, ή υπαλλήλων στην κρατική υπηρεσία ή την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή υπαλλήλων στην κρατική υπηρεσία ή την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις επιπτώσεις που είχαν οι αποφάσεις τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη δημοσιονομική κατάσταση της Δημοκρατίας.
xxv. Κατά πόσο προκύπτουν οποιεσδήποτε ευθύνες πολιτικές, αστικές ή ποινικές – και, αν η απάντηση είναι καταφατική, ποιες είναι αυτές και πού αποδίδονται – από το σύνολο των ενεργειών, παραλείψεων, γεγονότων, συνθηκών, ή το συνδυασμό τους, που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.
xxvi. Εισηγήσεις για τον τρόπο βελτίωσης της κατάστασης, προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
xxvii. Οποιεσδήποτε άλλες συναφείς πτυχές ή ζητήματα ή θέματα που σχετίζονται με τα πιο πάνω, κατά την κρίση της Ερευνητικής Επιτροπής. β) Να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, καθορίσει την αμοιβή τόσο του κ. Γιώργου Πική όσο και των κ. Παναγιώτη Καλλή και κ. Γιαννάκη Κωνσταντινίδη. γ) Να εγκρίνει τη δημοσίευση σχετικού Διατάγματος, το οποίο θα ετοιμαστεί από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, Κεφ. 44, και των Νόμων με αρ. 37/1982, 84/1983, 119(I)/2011 και 147(Ι)/2012, στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. δ) Όπως ο νενομισμένος όρκος του κ. Γιώργου Πική και των κ. Παναγιώτη Καλλή και κ. Γιαννάκη Κωνσταντινίδη δοθεί ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων & τηλεδιάσκεψης στα Σκούρτα!

Συνεργασία με άλλα σχολεία, αλλά και μάθημα λόγω ελλείψεων..
Κ. Μαστροθανάσης: «Είναι η  ανάγκη, λόγω απομακρυσμένου τόπου,  να έρθουν σε επαφή οι μαθητές μας με άλλα σχολεία…»
Α. Ζουγανέλη: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού αναβαθμίζεται και γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και πιο ζωντανή η μάθηση των παιδιών…»
Στο Εθνικό  Κέντρο Τεκμηρίωσης το Σχολείο , το μοναδικό στην Βοιωτία, μεταξύ των 15 της χώρας…
Στον κόσμο των υπολογιστών μπήκαν πλέον οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων, καθώς χθες εγκαινιάστηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τηλεδιάσκεψης για την συνεργασία των μαθητών με άλλα σχολεία..
Το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων φιλοξενεί 66 μαθητές και σύμφωνα με τον Δ/ντή Κων. Μαστροθανάση, η ανάγκη προέκυψε λόγω του απομακρυσμένου τόπου  από μεγάλες πόλεις..
«Είναι η  ανάγκη να έρθουν σε επαφή οι μαθητές μας με άλλα σχολεία,  να υπάρχει συνεργασία των μαθητών  και να προάγουμε όλα τα οφέλη που μπορούν να μας δώσουν οι νέες τεχνολογίες, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση του παιδιού» εξηγεί ο κ. Μαστροθανάσης, αναφερόμενος και στην έλλειψη εκπαιδευτικού για το μάθημα των αγγλικών, όπου ήδη επεξεργάζονται την ιδέα συνεργασίας, μέσω της τηλεδιάσκεψης , με κάποιο άλλο σχολείο που διαθέτει,  προκειμένου  και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων να έρθουν σε επαφή με το μάθημα…
«Το μάθημα δηλαδή, που γίνεται σε άλλο σχολείο, θα παρακολουθούν παράλληλα και οι δικοί μας μαθητές» εξηγεί ο Δ/ντής του Σχολείου, προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας, καθώς θα απαιτηθούν οι σχετικές άδειες  για την υλοποίηση του….
Είναι ασφαλής όμως, η πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο; «Η χρήση των υπολογιστών στο σχολείο έχει εκπαιδευτική λογική , η σύνδεση γίνεται μέσω του σχολικού δικτύου, που είναι απόλυτα ασφαλές για την χρήση των παιδιών,  γιατί δεν επιτρέπονται παράνομες ιστοσελίδες  και όλη διαδικασία γίνεται με την παρουσία των εκπαιδευτικών» απαντά η Αν. Ζουγανέλη,  Σχολική Σύμβουλος της τρίτης εκπαιδευτικής περιφέρειας  Θήβας, στην οποία ανήκει και το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων…
Ασφαλέστατη την πλοήγηση στο διαδίκτυο χαρακτηρίζει και ο Δ/ντής του Σχολείου, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος μικρός «ατσίδας» καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ολιγόλεπτη απουσία του εκπαιδευτικού…
«Το Πανελλήνιο  Σχολικό Δίκτυο φράζει τις παράνομες σελίδες κι εκτός αυτού η αίθουσα δεν χρησιμοποιείται απλά για να μπαίνουν οι μαθητές στο διαδίκτυο , αλλά υπάρχει και συγκεκριμένος σκοπός κάθε φορά για το μάθημα τους και βάση αυτού, οι τεχνολογίες αυτές επικουρούν το έργο  του εκπαιδευτικού, προσφέρουν περισσότερα ερεθίσματα, γιατί το διαδίκτυο δεν έχει μόνο την αρνητική του διάσταση» υπογραμμίζει, μιλώντας για μια επιπλέον δραστηριότητα του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων…
Μέσω του διαδικτύου το Σχολείο έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το μοναδικό στην Βοιωτία, μεταξύ των 15 της χώρας…
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ψηφιοποιείται  η βιβλιοθήκη  του Σχολείου, προσφέροντας περισσότερα σημαντικά πράγματα στους μαθητές, ενώ μελλοντικά θα μπορούν να επεκτείνουν αυτή την δράση και σαν βιβλιοθήκη του χωριού, δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα να δανειστεί κάποιο βιβλίο..
«Βασική φιλοσοφία της χρήσης των υπολογιστών  στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ότι  θέτει στο επίκεντρο τον εκπαιδευτικό, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται σε πρωταγωνιστικό και κομβικό. Οι νέες τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν  το εκπαιδευτικό πλαίσιο γιατί κάνουν πιο ενδιαφέρουσα και πιο ζωντανή την μάθηση μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών» επισημαίνει η Σχολική Σύμβουλος, η οποία καλείται να απαντήσει και στο θέμα «τηλεδιάσκεψη», αν δηλαδή, αυτή θα αντικαταστήσει τις προσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία των μαθητών διαφορετικών σχολείων…
Σύμφωνα με την κ. Ζουγανέλη, με αυτόν τον τρόπο και λόγω του ότι είναι και απομακρυσμένη περιοχή τα Σκούρτα,  δημιουργούνται εξ αποστάσεως καινούργιες ομαδικές δραστηριότητες, οι οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες κοινότητες μάθησης  έτσι ώστε να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων  και επικοινωνία και αλληλεπίδραση  ανάμεσα στους μαθητές διαφορετικών σχολείων, επικοινωνία, που κάποια στιγμή και μέσα στο σχολικό έτος θα γίνει πραγματικότητα…
Οι μαθητές πάντως του Σχολείου ήσαν κατενθουσιασμένοι με τους υπολογιστές τους, βομβαρδίζοντας τον δάσκαλό τους με ερωτήσεις και απορίες!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση στις τιμές των ενοικίων σε όλη την Ελλάδα


Ολοφάνερα τα σημάδια τις κρίσης και στον τομέα της ενοικίασης ακινήτων. Πως διαμορφώνονται οι τιμές. Οι φθηνότερες και ακριβότερες περιοχές
Πτώση ενοικίων κατοικιών 14-15% σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώνει πανελλαδική έρευνα με τη συμμετοχή των γραφείων του δικτύου της REMAX στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη η πτώση των τιμών κινήθηκε από 16- 22% κατά μέσον όρο, στην Αττική η πτώση έφτασε 12- 13% και στην περιφέρεια η πτώση κυμάνθηκε στο 14- 17%.
Οι τιμές των ακινήτων προς ενοικίαση ανά τετραγωνικό μέτρο στην Αττική κυμαίνονται κατά μέσον όρο ελάχιστα κάτω των 5 ευρώ έως λίγο πάνω από 7 ευρώ, με κατώτατη τιμή ανά τμ 3 ευρώ στα Καμίνια, Νεάπολη & Εξάρχεια και ανώτατη τα 11 ευρώ στην Εκάλη & το Παλαιό Ψυχικό.
Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα οι μέσες τιμές κυμαίνονται από 3,5 έως 5 ευρώ με τις χαμηλότερες να παρατηρούνται στις Δυτικές Συνοικίες (Αμπελόκηποι, Σταυρούπολη, Εύοσμος, Κορδελιό, Ηλιούπολη & Πολίχνη) γύρω στα 2 ευρώ και τις υψηλότερες στην Παλιά Παραλία που αγγίζουν τα 10 ευρώ.
Στις επαρχιακές πόλεις οι τιμές κατά μέσον όρο κυμαίνονται από 3 ευρώ έως 4,5 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται στη Λαμία στα 2 ευρώ και οι υψηλότερες στην Καλαμάτα 7 ευρώ.
Τι ψάχνουν οι ενοικιαστές
Αναζητώντας το προφίλ του υποψηφίου ακινήτου προς ενοικίαση, η πλειοψηφία των γραφείων που συμμετείχαν στην έρευνα, καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
Είναι στην πλειοψηφία τους τύπου Διαμέρισμα (από εδώ εξαιρούνται κάποιες πολύ ακριβές περιοχές κυρίως των Βορείων προαστίων της Αττικής όπου ζητούνται μεζονέτες/ μονοκατοικίες). Είναι σχετικά νέα σε ηλικία (νεόδμητα και έως 10- 15 ετών) και αποτελούνται από 2 ή 3 υπνοδωμάτια (εκτός κάποιων περιοχών στα Βόρεια Προάστια Αττικής όπου ζητούνται μεγαλύτερα).
Το εμβαδόν τους κυμαίνεται από 70 έως 100 τμ (εξαιρούνται και πάλι οι περιοχές των Βορείων Προαστίων).
Το ύψος του μισθώματος δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ (εκτός κάποιων περιοχών όπου φτάνουν στα 1000 με 1200 ευρώ το ανώτατο).
Τα χαρακτηριστικά αυτά που προσδίδουν αξία σε ένα ακίνητο προς ενοικίαση: Η αυτόνομη θέρμανση Φ/Α (στις περιοχές της Ελλάδος όπου αυτό υπάρχει) είναι το πλέον ζητούμενο χαρακτηριστικό (σε ποσοστό 76%). Η ηλικία του ακινήτου (σε ποσοστό 59% ευνοούνται τα νέα ακίνητα).
Η θέση του ακινήτου (σε ποσοστό 53%). Η ύπαρξη θέσης στάθμευσης (47%). Η γενική κατάσταση του ακινήτου (35%). Η ύπαρξη τζακιού (29%). Ο όροφος και η θέα με ποσοστό εξίσου (24%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 74 χώρες μετανάστευσαν 150.000 Έλληνες επιστήμονες..

 

Όπου... φύγει - φύγει οι Έλληνες επιστήμονες. 
Σε συνολικά 74 χώρες έχουν μεταναστεύσει μέσα στην τελευταία πενταετία πάνω από 150.000 Έλληνες αναζητώντας δουλειά.




Σε ημερίδα του γραφείου διασύνδεσης του... Παν. Μακεδονίας, την Τετάρτη, η μαζική συμμετοχή ήταν αναμενόμενη, καθώς το θέμα -«Εργασία στο εξωτερικό»- είναι πολύ επίκαιρο, ενώ ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του ιδρύματος κ. Λόης Λαμπριανίδης βρήκε την ευκαιρία ν’ αποτυπώσει ορισμένες επικαιροποιημένες διαστάσεις της έρευνας που παρουσιάζει στο βιβλίο του «Επενδύοντας στη φυγή».

Ειδικότερα, με βάση το βιβλίο, το 2010 υπήρχαν περίπου 120.000 Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονταν στο εξωτερικό και αποτελούσαν το 10% του συνολικού αριθμού επιστημόνων στην Ελλάδα.
Έκτοτε, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 150.000. Έλληνες βρίσκονται σε 74 χώρες και συνολικά σε 528 πόλεις. Έτσι, μπορούμε να βρούμε διάφορες ειδικότητες επιστημόνων σε όλες τις γωνιές του κόσμου, όπως γιατρούς στη Μέση Ανατολή, χημικούς στην Αφρική, μηχανικούς στην Ασία. Βέβαια, οι περισσότεροι συγκεντρώνονται σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και κυρίως στις μεγάλες πόλεις των χωρών αυτών. «Πλέον όσοι φοιτητές διανύουν τα μεγαλύτερα έτη σπουδών αρχίζουν να εξετάζουν τις διόδους φυγής στο εξωτερικό», παρατήρησε χθες στην «Καθημερινή» ο κ. Λαμπριανίδης.
Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα του ίδιου, οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται στο εξωτερικό (ακριβές ποσοστό 61%) πριν αποφασίσουν να φύγουν ή να παραμείνουν στο εξωτερικό μετά τις σπουδές για εργασία, δεν αναζήτησαν καν δουλειά στη χώρα μας. «Η κινητικότητα των επιστημόνων έχει πολλά θετικά, καθώς τους εμπλουτίζει με εμπειρίες ζωής, εργασίας.
Όμως η φυγή των επιστημόνων παίρνει τα χαρακτηριστικά του “διωγμού” από τη χώρα λόγω έλλειψης επαγγελματικών επιλογών» λέει ο πανεπιστημιακός. Ταυτόχρονα, οι μετανάστες μαζί με την πίκρα για τη φυγή διατηρούν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για ορισμένες πτυχές της ζωής στην Ελλάδα όπως η διαφθορά, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, ο κομματισμός, η γραφειοκρατία, ο ωχαδελφισμός...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταματούν τα τηλεπαιχνίδια τα παιχνίδια ΤΗΛΕΚΥΒΟΣ, SUPER GAME και ΒΟΙΝG σε ΑΝΤ1 και ALPHA ! Δείτε γιατί!

To ΕΣΡ δεν σταμάτησε καθόλη τη διάρκεια προβολής των παιχνιδιών αυτών να επιβάλλει πολύ βαριά πρόστιμα. Έστω και αν κάποιοι ήθελαν αυτά τα πρόστιμα να μη πληρώνονται, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνέχιζε να τα επιβάλλει...

Αυτά τα πρόστιμα ξεπερνούσαν τα 2.200.000 ευρώ για τον ΑΝΤ1 και το 1.000.000 για τον ΑLPHA. Στο σκεπτικό της κάθε απόφασης υπογραμμιζόταν ότι η προβολή των παιχνιδιών είναι παράνομη καθώς δεν υπάρχει η σχετική άδεια από την αρμόδια επιτροπή παιγνίων ενώ κατά τη διάρκεια της προβολής των παιχνιδιών δεν μεταδιδόταν και το αντίστοιχο μήνυμα.

Έτσι ,λοιπόν, από σήμερα δεν θα μας ξανακάνουν παρέα οι αγαπημένοι και ...αφηρημένοι παρουσιαστές των εν λόγω παιχνιδιών...







Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ικαρία: Το νησί που οι άνθρωποι ξεχνούν να... πεθάνουν εντυπωσιάζει τους επιστήμονες

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της Ικαρίας βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις σχετικών λιστών, ωστόσο, κάθε...



 αναφορά σε εκείνους και τον τρόπο ζωής τους δείχνει πόσο εντυπωσιάζονται οι επιστήμονες.


Σε συνέντευξη Τύπου,κατά τη Διάρκεια συνεδρίου Καρδιαγγειακής Ιατρικής CARDIO ATHENA 2013, επιστήμονες τόνισαν ότι πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων.

Όπως, μάλιστα, δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο.

Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας, που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και τη χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

Η παρατηρούμενη μακροβιότητα στην Ικαρία έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα που συνδύαζαν τη μακροβιότητα με το υψηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, καθώς η Ικαρία αποτελεί ένα ακριτικό νησί με πολύ χαμηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικό της νήσου είναι η ορεινή διαμόρφωση του εδάφους, το γρανιτώδες πέτρωμα στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, η διαμονή μέρους του πληθυσμού σε υψηλό υψόμετρο που ακμάζει η συλλογή και η βρώση βοτάνων και χόρτων, που σε συνδυασμό με την παρουσία ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα και σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής, αποτελούν ενδιαφέροντα σημεία για περαιτέρω επιστημονική έρευνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα ποσοστά μακροβιότητας δεν εμφανίζουν ομοιομορφία μεταξύ των διάφορων περιοχών της νήσου, με το βορειοανατολικό τμήμα (περιοχή Ραχών) να έχει τα υψηλότερα ποσοστά (1,1%) και το νότιο τμήμα (περιοχή Αγ.Κήρυκου) τα χαμηλότερα (0,6%). Οι περιοχές αυτές διαφέρουν ως προς τις μετεωρολογικές συνθήκες και τις εδαφικές ιδιομορφίες (γρανιτώδες πέτρωμα στο βόρειο τμήμα και ασβεστόλιθος στο νότιο τμήμα με σημαντική διαφορά στην περιβαλλοντική ακτινοβολία).

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες δύναται να επηρεάζουν τη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων και μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Επίσης διερευνάται και η θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο ελληνικός καφές στη μακροβιότητα των κατοίκων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ