Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων




Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Kυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr: ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η δραματική έκκληση της 25χρονης στα Ισθμια λίγο πριν ξεψυχήσει

Η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ ληστών και αστυνομίας στα Ισθμια Κορινθίας, απήθυνε έκκληση στον φίλο της να τη βοηθήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου.
«Ελα να με πάρεις, χτυπήθηκα, είμαι γεμάτη αίματα», είπε η 25χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «korinthos tv». Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα εργαζόταν στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου στα Ισθμια και την ώρα του συμβάντος, επέστρεψε στο σπίτι της στην Κόρινθο. Την ώρα που την παρέλαβε το ασθενοφόρο ήταν ζωντανή, όπως και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, όμως ξεψύχησε περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο σκάνδαλο στη Κύπρο: Αγόραζαν παλάτι με δάνεια απο δύο τράπεζες

Σκάνδαλο με τα δάνεια στη Κύπρο: Σχεδίαζαν να αγοράσουν παλάτι με δάνεια απο δύο

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις στην Κύπρο για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και διαγραφή δανείων σε πολιτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ στο φως ήρθε και μία νέα υπόθεση με μία εταιρία που πήρε δύο δάνεια για να αγοράσει παλάτι!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινή», η εταιρεία είχε φτάσει στο σημείο να αγοράσει μέχρι και παλάτι εκτός Κύπρου, με δάνεια από τις δύο μεγάλες τράπεζες, ωστόσο όταν η αγορά δεν πήγε καλά, η τράπεζα βρέθηκε εκτεθειμένη για πολλά εκατομμύρια.
Πολλά από αυτά τα χρήματα «διαγράφηκαν», ενώ τα υπόλοιπα εισπράχθηκαν από άλλη εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την ολοκλήρωση του παλατιού.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου απαιτεί να «οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι» ενώ ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τα ονόματα εκείνων που φυγάδευσαν χρήματα τις ημέρες της κρίσης. Παράλληλα, η «λίστα των διαγραφών» βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα ενώ η υπόθεση θα διερευνηθεί και πολιτικά.
Από τη μεριά του ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα ότι η αναμορφωμένη Τράπεζα Κύπρου είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο της στην κυπριακή οικονομία και εξέφρασε την άποψη ότι «θα συρρικνωθεί το χρηματοοικονομικό μας σύστημα που έχει επίκεντρο την Κύπρο και τις διεθνείς επιχειρήσεις, μέσω Κύπρου».
Παράλληλα διέψευσε κατηγορηματικά «ότι συζητείται οιανδήποτε γενική σημαντική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων» διευκρινίζοντας ότι αυτό που συζητείται είναι η συνεισφορά υπαλλήλων σε ορισμένες υποκατηγορίες για να διασωθούν θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά τους φόβους για περικοπές μισθών ύψους 20-30%, ο κ. Σαρρής διέψευσε κατηγορηματικά ότι συζητούνται τέτοια ποσοστά, διευκρινίζοντας ωστόσο οτι «υπάρχει σε ορισμένες υποκατηγορίες η επιλογή να διασωθούν θέσεις εργασίας - για παράδειγμα να διασωθούν οι θέσεις εργασίας 400 καθηγητών και οι υπόλοιποι καθηγητές να συνεισφέρουν κάτι».
Αναφορικά με τις διαγραφές δανείων, ο κ. Σαρρής δήλωσε ότι «οι τράπεζες, από καιρού εις καιρό, κάνουν επιλογές, κατά πόσον θα πάρουν πίσω ή όχι ένα ποσό δανείου» και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί κατά πόσον «κάποιος που έχει πολιτικό βάρος χρησιμοποίησε την επιρροή του για να πάρει μια προνομιακή μεταχείριση».
Επίσης, διευκρίνισε ότι ο συμψηφισμός δανείων με καταθέσεις θα αφορά καταθέσεις πέρα των 100.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι ποσά από 100.000 ευρώ και κάτω είναι «ασφαλισμένα και δεν μπαίνουν σε κανένα από αυτούς τους υπολογισμούς». Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να ενημερωθεί για ενδεχόμενη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Όσο για την επίμαχη λίστα, ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης υποστήριξε πως «έτσι όπως είναι τα πράγματα εδώ στην Κύπρο, και να θέλει κάποιος να συγκαλύψει τον άλλον δεν έχει τη δύναμη» ενώ υποστήριξε πως αναφέρονται πολλά ονόματα στη λίστα αλλά διευκρίνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα για την υπόθεση οφειλετών που διαγράφηκαν τα χρέη τους από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νικησε και στις Πλαταιες 0-1 η Ενωση ΑΣΑ και Προβαρει τον Τιτλο


Ασταματητη η Ενωση Ασπρα Σπιτια Αντικυρα
Πετυχε σπουδαια Νικη στις Πλαταιες με γκολ του Μαριου Πλακιδα στο 73'
και εκανε ενα σημαντικο βημα για την κατακτηση του φετεινου τιτλου
Σε ενα πολυ καλο παιχνιδι που παρακολουθησαν 300 Περιπου φιλαθλοι
στο Γηπεδο Πλαταιων που δεν ελειψαν και οι εντασεις
η Γηπεδουχος ομαδα ηταν καταιγιστικη παλαιψε το παιχνιδι και
εχασε αρκετες και σημαντικες ευκαιριες εβρισκε ομως πολυπροσωπη Αμυντικη
Γραμμη ενω τα σουτ που εγιναν δεν βρηκαν στοχο.

Ολα τα Αποτελεσματα της 28ης Αγωνιστικης

ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                                        0-1
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΘΗΒΑ                                      4-0
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                  1-1
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  2-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                            1-0
ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                                 1-2
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ                               1-3
ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ                   0-3 α.α

η Βαθμολογια της 28ης Αγωνιστικης

1. ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ                         71
2. ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ                      65
3. ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ                 56
4.ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ   51
5. ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ  50
6. ΑΟ ΘΗΒΑ                            47
7. ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟ                   45
8. ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ       43
9. ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ                 41
10. ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ               41
11. ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ                 40
12. ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ                   33
13. ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ      31
14. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ                     8
15. ΙΟΛΑΟΣ ΘΗΒΑΣ                   8
16. ΑΕ ΣΚΟΥΡΤΑ                        0

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Δυο συλλήψεις μετά από καταδίωξη στην Αλίαρτο






Στην σύλληψη δύο ατόμων μετά από καταδίωξη   προχώρησε η ΟΠΚΕ Λιβαδειάς προχθές το βράδυ  στην Αλίαρτο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress η μηχανή μεγάλου κυβισμού  δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο που διενεργούσε η Α ΟΠΚΕ Λιβαδειάς στον δρόμο Λιβαδειάς Θήβας, αλλά συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Αλιάρτου και συνελήφθησαν δυο άτομα 30 και 28 ετών .Στην κατοχή των δύο ατόμων βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα στρατιωτικό μαχαίρι.
Οι δυο συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητική απόφαση – Μποναμάς 11 εκ. ευρώ στα κόμματα του Κοινοβουλίου

Προκλητική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών – Μποναμάς 11 εκ. ευρώ στα κόμματα

Η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από υποχρεώσεις που αδυνατεί να τακτοποιήσει, παρόλα αυτά τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου αναμένεται να μοιραστούν εντός της εβδομάδας το υπέρογκο για την εποχή ποσό των 11 εκ. ευρώ!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της υψηλής χρηματοδότησης, παρότι οι περισσότεροι κομματικοί οργανισμοί βρίσκονται σε κατάσταση στάσης πληρωμών, αφού αδυνατούν να είναι στοιχειωδώς έστω συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και εργαζομένους, ενώ εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες, με ό,τι σημαίνει αυτό.
Πολλά είναι τα ερωτήματα, λοιπόν, που εγείρονται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει το 50% της ετήσιας χρηματοδότησης και όχι το 25-30% που δινόταν από τον προϋπολογισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τζιπ των κακοποιών που σκότωσαν την 25χρονη κοπέλα στα Ισθμια

Αυτό είναι το τζιπ των κακοποιών που σκότωσαν την 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το τζιπ των δραστών, οι οποίοι ευθύνονται για την ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών και τον θανάσιμο τραυματισμό 25χρονης γυναίκας.
Το αυτοκίνητο είναι τύπου Subaru Forester και οι κακοποιοί το εγκατέλειψαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που τους καταδίωκε με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου.
Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, φέρουν βαρύ οπλισμό, ενώ κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία τραυματίστηκε θανάσιμα μία 25χρονη κοπέλα, η οποία εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της Κορίνθου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε από τα καλάσνικοφ των ληστών, ωστόσο, όπως λένε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση και στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.
Οι δράστες μέχρι στιγμής διαφεύγουν της αστυνομίας, ενώ εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή της Πελοποννήσου για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΚ! Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει αφήσει άφωνους τους Έλληνες αναγνώστες.

Σύμφωνα με τα blog που την αναπαράγουν δείχνει την Άγκελα Μέρκελ ολόγυμνη με δύο φίλες της στη θάλασσα τη δεκαετία του 1970.

Δίχως να είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε την αυθεντικότητά της, επισημαίνουμε απλά την εκπληκτική ομοιότητα της νεαρής γυναίκας στα αριστερά με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του! Είναι η Άγκελα ή όχι;
Τη φωτογραφία βρήκαμε στο blog sibilla






Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακίνηση ναρκωτικών σε όλη τη Βοιωτία .. με τη συγκοινωνία



Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά χασίς - Ο 28χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας...

Ο Αλβανός έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Κάτω Πατήσια Αττικής, όπου διέμενε, και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 28χρονο, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Στη συνέχεια όμως ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 28χρονου όπου βρέθηκαν επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (6.660) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα SIM, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Μάλιστα όπως διαπιστώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε επισκεφθεί κατ’ επανάληψη περιοχές της Βοιωτίας, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του τα συνήθη υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με την αγορά ακινήτων δώρο ... άδεια παραμονής

«Εξυπνη» κάρτα αιτούντα άσυλο της Μ.Βρετανίας
Κίνητρα με τη μορφή της παροχής 5ετούς άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών δίνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές ακινήτων εκτός ΕΕ αλλά και παραθεριστές.

Όπως ορίζεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο... υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, χορηγείται άδεια διαμονής για 5 χρόνια σε υπήκοο χώρας εκτός ΕΕ εφόρον είναι ιδιοκτήτης ακινήτου με αξία τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, η άδεια παραμονής θα δίνεται και σε όσους παραθερίζουν στην Ελλάδα με τη μέθοδο της χρονομεριστικής ή και της απλής μίσθωσης τουλάχιστον 10ετίας και ανάλογης αξίας (250.000 ευρώ).

Η διάταξη προβλέπει επίσης ότι θα μπορεί να δίνεται σχετική άδεια παραμονής και για τα μέλη της οικογένειας του ενδιαφερόμενου, ύστερα από σχετική αίτηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο από το σημείο της άγριας συμπλοκής αστυνομικών-κακοποιών στην Κόρινθο

Βίντεο από το σημείο της άγριας συμπλοκής αστυνομικών-κακοποιών στην Κόρινθο

Oι πρώτες εικόνες από το σημείο της άγριας συμπλοκής ανάμεσα στους αστυνομικούς και στους αδίστακτους κακοποιούς κόβουν την ανάσα.
Το περιπολικό είναι γαζωμένο από τις σφαίρες των ληστών που οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων.
Γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα εξέπνευσε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα χτυπήθηκε από τα καλάσνικοφ των ληστών. Ωστόσο, όπως λένε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ θα γίνει βαλλιστική εξέταση στα όπλα των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και εξελίσσεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μία γυναίκα νεκρή από ανταλλαγή πυροβολισμών


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της ΠελοΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τον εντοπισμό δραστών, οι οποίοι ευθύνονται για την ένοπλη, αιματηρή ληστεία σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών.

Η ΕΛ.ΑΣ με την συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου καταδίωξε τους κακοποιούς, ενώ κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια Κορινθίας, σκοτώθηκε διερχόμενη 25χρονη.
Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, φέρουν βαρύ οπλισμό και επέβαιναν σε μαύρο τζιπ με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ-1394 που αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της ληστείας στην ταβέρνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σταθάς στις Θεσπιές: Πρωτοβουλία του Λαού και όχι ανάθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  29 Μαρτίου στις Θεσπιές η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  με ομιλητή τον βουλευτή  Βοιωτίας  Γιάννη Σταθά.  Στην ομιλία τονίστηκαν  και διευκρινίστηκαν πολλά κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η οικονομική πολιτική, τα δημόσια έργα και η φορολογική πολιτική  και επισημάνθηκε το γεγονός της παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται συστηματικά πολλά ΜΜΕ σχετικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
 Ακολούθησε συζήτηση με τους παρισταμένους Δημότες και  δόθηκε έμφαση στα  αγροτικά ζητήματα και ιδιαίτερα αυτά της Κωπαϊδας, στα θέματα της αγροτικής σύνταξης και της ανάγκης για αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και διάθεσης των αγροτικών προϊόντων. Από τα τοπικά ζητήματα κυριάρχησε η αναγκαιότητα της λειτουργίας του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσπιών για την οποία ο βουλευτής ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Όπως πολλοί  σημείωναν με περίσκεψη μετά το τέλος της εκδήλωσης, κεντρικό στοιχείο της αναδείχθηκε αυτό που επισήμαινε σε κάθε ευκαιρία  ο βουλευτής, ότι δηλαδή  πρέπει να είναι πρωτοβουλία και να προκύψει από την δράση του Λαού μια κυβέρνηση ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  και  όχι να είναι μια ανάθεση  και εν λευκώ  ανάληψη και  άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα λεφτά έχoυν οι Έλληνες στις τράπεζες


Φωτογραφία για Πόσα λεφτά έχoυν οι Έλληνες στις τράπεζες


Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Φεβρουαρίου έφθασαν τα 164 δισ. ευρώ από 161 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο οπότε και σταμάτησαν οι μαζικές εκροές καταθέσεων, στις ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει περίπου 14 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών τραπεζών και συνακόλουθα η εξάρτησή τους από τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο στο λιμάνι της Κιμώλου. Φόρτωση και αποβίβαση μέσα στα κύματα



Απίστευτο βίντεο από την Κίμωλο δείχνει τις εξαιρετικές δυσκολίες που περνάνε εργαζόμενοι αλλά και πλοία κατά τον κατάπλου τους σε λιμάνια των Κυκλάδων
Την ακαταλληλότητα πολλών λιμανιών στις Κυκλάδες αποδεικνύει βίντεο το οποίο είναι από την προσπάθεια και τον κατάπλου του πλοίου Αδαμάντιος Κοραής στην Κίμωλο.
Δείτε πως το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ.
Τα τεράστια κύματα, όχι απλά γεμίζουν την προβλήτα αλλά συγχρόνως δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.
 tinosmagazine.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος και το επίδομα γάμου- Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970 πέφτουν οι μισθοί

Τέλος και το επίδομα γάμου- Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970 πέφτουν οι μισθοί

Όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση χάνουν από την Δευτέρα 1ης Απριλίου και το επίδομα γάμου με αποτέλεσμα να υφίστανται νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς οι έγγαμοι κατά 10%.
Την τελευταία τριετία οι αποδοχές των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 30% εως και 40% ενώ η καταβολή του επιδόματος από τους εργοδότες θα είναι πλέον... προαιρετική
Δεν δικαιούνται το επίδομα γάμου και όσοι αμείβονται με κλαδικές συμβάσεις των οποίων η μετενέργεια έχει λήξει ενώ σύμφωνα με με τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, η αγοραστική δύναμη των μισθωτών που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση κατρακυλά στα επίπεδα που ήταν στο τέλος της δεκαετίας του 1970

Διαβάστε Περισσότερα »

«Παγώνουν» οι δόσεις δανείων για οινοποιητικές επιχειρήσεις



Για έναν χρόνο αναστέλλεται η καταβολή δόσης δανείων με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου που θα χορηγηθούν σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές οργανώσεις της χώρας, σύμφωνα με...
υπουργική απόφαση που υπογράφηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργική απόφαση που τροποποιεί την υπ' αριθ. πρωτ. 2/23249/0025/15.03.2011 (ΦΕΚ Β' 578) απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την «Παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που θα χορηγηθούν σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές οργανώσεις της χώρας για αγορά ή παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής της αμπελοοινικής περιόδου 2010-2011 και συμπλήρωση της υπ' αριθ. πρωτ. 2/65089/0025/02.10.2009 απόφασης του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β' 2155)».

Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό, η οφειλόμενη χρεολυτική δόση της 31/12/2012 δύναται να καταβληθεί μέχρι και την 31/12/2013.

Οι τόκοι που αφορούν στην ως άνω δόση και θα παραχθούν για το χρονικό διάστημα από 01/01/2013 έως και την εξόφληση αυτής, βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες και δεν καλύπτονται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπαχθεί στις διατάξεις της ως άνω (ΦΕΚ Β' 2155) υπουργικής απόφασης και επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή της δόσης που ήταν καταβλητέα στις 31/12/2012, οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι 31/05/2013.

Προϋπόθεση για την επίτευξη της αναστολής καταβολής της δόσης αποτελεί η ρητή συναίνεση της πιστώτριας τράπεζας.

Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα στο πλαίσιο των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, με ιδιαίτερες δημοσιονομικές, νομικές, αλλά και διοικητικές προεκτάσεις, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και στηρίζοντας επί της ουσίας, στο πλαίσιο των τρεχουσών δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα.

dealnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την Κυριακή



Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της  ΓΣΕΕ την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 6:30 μ. μ. και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να λάβουν μέρος:
Τα γεγονότα στην Κύπρο και οι δραματικές αποφάσεις των Ευρωπαίων ισχυρών καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία, με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στην Κύπρο, γι΄αυτό δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορους τους Έλληνες εργαζόμενους, που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικό παρόν αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους, στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών επιλογών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Αυτή η πολιτική είναι ένοχη για τη συνεχιζόμενη ύφεση, για την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνιστική μας διαθεσιμότητα, να μην αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης αλλά και συνολικά των Συμβάσεων καθώς και την απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Για τη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Kέντρο Λιβαδειάς την Κυριακή ώρα 3.30΄ το απόγευμα. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6945350354.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία σε ταβέρνα στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών

Θύμα ληστείας έπεσε ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών.

Τρεις δράστες «μπούκαραν» λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ εντός του καταστήματος και αφού τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ