Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΝΕΟ Δ/Σ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ ΘΗΒΑΣ ΄΄Ο ΚΑΔΜΟΣ΄


taxi-1

Στις 2 / 4 / 2013 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου , εκλογή αντιπροσώπων στις ομοσπονδίες και εκλογή εξελεκτικής επιτροπής.
Μετά από περιέλευση σε σώμα των εκλεγέντων, το διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΚΙΖΑΝΗΣ-ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΡΕΝΤΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ : ΓΙΑΝΝΑΚΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ : ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Νόμιμος εκπρόσωπος του σωματείου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες – Οργανισμούς – Τράπεζες ορίζεται ο Πρόεδρος του Δ/Σ ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΕΝΤΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλαίει όλη η Χαλκίδα για το 27χρονο παλικάρι-Φωτογραφίες και Βίντεο

Θρήνος επικρατεί στην Χαλκίδα ύστερα από την τραγική είδηση ότι ένα 27χρονο παλικάρι
έχασε την ζωή του από τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του.

Ήταν χθες τα ξημερώματα όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από την πορεία του στην είσοδο των Ψαχνών.

Για αρκετά μέτρα σύρθηκε στο οδόστρωμα και τον βρήκαν βαριά χτυπημένο στο σημείο της φωτογραφίας που βλέπετε.

Οι γείτονες σηκώθηκαν από τα κρεβάτια και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Πάγωσαν όταν είδαν το παλικάρι αιμόφυρτο στον δρόμο.


Είχε χάσει τις αισθήσεις του αλλά ανέπνεε.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στην συνέχεια στήθηκε γιγαντιαία επιχείριση μεταφοράς του στην Αθήνα.

Όσοι τον ήξεραν έκαναν μία ευχή, να βγει νικητής και να ξαναγυρίσει στην Χαλκίδα.

Δυστυχώς όμως λίγες ώρες αργότερα μαθεύτηκε η τραγική είδηση ότι δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή βυθίζοντας στο πένθος όλη την πόλη μιας και ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.


Από νωρίς το πρωί δεκάδες φίλοι του περνάνε από το σημείο και αφήνουν ένα λουλούδι εκεί που βρέθηκε η μηχανή του παλικαριού.


Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι μας λένε οι κάτοικοι για τον δρόμο καρμανιόλα που αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Kέρκυρα -Λεβαδειακός 1-2

Τη βούλιαξε!
Ο Λεβαδειακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροζέριο και... λυτρωτή τον Κόρμπο, νίκησε 2-1 στη Κέρκυρα, παρέμεινε και τυπικά, ενώ έστειλε και με τα δύο πόδια τους «Φαίακες» στη Φούτμπολ Λιγκ!
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Βέβαια, για την Κέρκυρα το σχήμα ήταν λίγο πιο επιθετικό, αφού ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε να ξεκινήσει τέσσερις επιθετικούς.
Ο Αναστασόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τσουμάνης αριστερά στην άμυνα, ο Αθανασίου δεξιά, με τους Πετρούση, Έντερ να αποτελούν τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σταμόγιαννος, Τσοκάνης, με τους Λεόν, Αγρίτη, Γκέσιο να είναι οι τρεις μπροστά τους. Στην κορυφή ο Κυβελίδης.
Για τον Λεβαδειακό ο Κυριακίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μεντί κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μουλόπουλος το δεξί και οι Γεωργίου, Λισγάρας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος, Ζησόπουλος, με τους Πόι, Ροζέριο, Ακόστα να είναι η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βασιλείου.
Άλλους τους ανεβάζεις, κι άλλους τους κατεβάζεις
Γκολ με το... καλησπέρα!
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Λεβαδειακό, καθώς μόλις στο 6' ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ροζέριο έκανε ωραία ενέργεια αποφεύγοντας δυο αντιπάλους και με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αναστασόπουλο.
Απάντησε την κατάλληλη στιγμή η Κέρκυρα
Αυτό έδειξε να βολεύει τους Βοιωτούς, που θέλησαν κυρίως να ελέγξουν το παιχνίδι. Όμως, η Κέρκυρα ανέβηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Το έπραξε αυτό στο 15', όταν το σουτ του Αγρίτη έξω από την περιοχή και από πλάγια έφυγε άουτ, καθώς και στο 29' από το... πουθενά!
Ο Λισγάρας δε συνεννοήθηκε σωστά με τον Κυριακίδη και ο Γκέσιος μπήκε στη φάση για να... τσιμπήσει την μπάλα, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πρόλαβε να την μπλοκάρει. Ένα πλασέ του Λεόν στο 36' δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το λάθος του Έντερ στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να φέρει και δεύτερο τέρμα για τον Λεβαδειακό.
Ο Κόρμπος έβαλε την κόντρα και προτού γίνει απειλητικός βγήκε ο Αναστασόπουλος και απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ. Τελικά, οι Φαίακες έφτασαν στην ισοφάριση στο 45', όταν ο Αθανασίου έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αγρίτη που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από πλάγια, με τον Κυριακίδη να μην μπορεί να αποκρούσει.
Δυνατά οι Βοιωτοί, δοκάρι και 1-2!
Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι παίκτες του Βέλιτς μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δυο καλές στιγμές για να πάρουν κεφάλι ξανά στο σκορ. Στο 47' ο Ακόστα έβγαλε ωραία μπαλιά από πλάγια για τον Βασιλείου, ο οποίος πλάσαρε από κοντά άουτ, με το σουτ του Πόι να έχει την ίδια κατάληξη στο 48'.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά και η Κέρκυρα είχε κάποιες ευκαιρίες, με ένα μακρινό σουτ του Σταμόγιαννου στο 58' να αποκρούει ο Κυριακίδης σε κόρνερ. Αυτό του Ροζέριο τρία λεπτά αργότερα «έβγαλε» ο Αναστασόπουλος, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 71'. Ο Ροζέριο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, αφού τη βρήκε και ο γκολκίπερ των Φαιάκων.
Ο Κόρμπος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πήρε το... ριμπάουντ για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ και τη νέα σεζόν.
Man of the match: Ο Ροζέριο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην Κέρκυρα, τη στιγμή που συμμετείχε και στη φάση του δεύτερου τέρματος του Λεβαδειακού με το δοκάρι. Καλό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο, από τα πόδια του οποίου περνούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Βοιωτών.
Αδύναμος κρίκος: Η Κέρκυρα παρουσίασε πολλά κενά στην άμυνα, όπου έκανε πολλά λάθη. Στο πρώτο γκολ του Λεβαδειακού ο Ροζέριο πέρασε δυο αντιπάλους για να κάνει το πλασέ στη συνέχεια, ενώ στο δεύτερο χάνεται τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Κόρμπος. Βέβαια, τα λάθη δεν αρκέστηκαν μόνο στα δυο αυτά τέρματα, καθώς οι «Φαίακες» θα μπορούσαν να τα πληρώσουν και σε άλλες φάσεις.
Στο ύψος του: Ο Παναγιώτης Κόρμπος ήταν ο... λυτρωτής για τον Λεβαδειακό. Βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας την κατάλληλη στιγμή και με κοντινό σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Από πλευράς Κέρκυρας, ο Αγρίτης προσπάθησε περισσότερο και ήταν αυτός που έβαλε τους Φαίακες ξανά στο παιχνίδι με την ισοφάριση στο 45'.
Η γκάφα: Έγινε σε δυο περιπτώσεις. Στο 29' ο Λισγάρας δε συνεννοήθηκε σωστά με τον Κυριακίδη και ο Γκέσιος λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Σειρά πήρε ο Έντερ στο 37', όταν πιέστηκε και έχασε από τον Κόρμπο.
Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Μάνταλος, που έβγαλε δίχως προβλήματα το ματς. Άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο, ενώ καλή δουλειά έκαναν και οι βοηθοί του, με εξαίρεση μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός έφυγε με αυτό που ήθελε, τους τρεις βαθμούς, από την Κέρκυρα και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς απομένει ένας βαθμός για να το πράξει και μαθηματικά σε περίπτωση που κερδίσει ο Άρης, ενώ θα το έχει, ήδη, κάνει αν ηττηθούν οι «κίτρινοι» στο Περιστέρι ή έρθουν ισόπαλοι. Στον αντίποδα, η Κέρκυρα είναι, πλέον, και με τα δυο πόδια στη Football League.
Συνθέσεις ομάδων
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης (57' λ. τρ. Ηλιάδης), Πετρούσης, Έντερ, Αθανασίου, Σταμόγιαννος (83' Κρητικός), Λεόν, Αγρίτης, Τσοκάνης, Γκέσιος (87' Βασιλόγιαννης), Κυβελίδης.
Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μεντί, Γεωργίου, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Ροζέριο (90'+2' Ρομέου), Πόι, Ακόστα (63' Καγιεχόν), Βασιλείου (86' Μαχαίρας).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑ Πρωταθλητρια Βοιωτιας-Αποτελεσματα της 29ης Αγωνιστικης


Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλάει το τρακτέρ του για φάρμακα και νερό


Ηλικιωμένος αναγκάζεται να πουλήσει το τρακτέρ του για να πληρώσει τα φάρμακα της άρρωστης συζύγου του
Η "κοινωνική" πολιτική του κράτους οδήγησε πολλούς πολίτες να κάνουν αναγκαστική "ελεύθερη πτώση" στο κενό. Η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να ανταποκριθούν ούτε στα πάγια έξοδά τους, όπως το νερό και η ΔΕΗ. Ο ηλικιωμένος κ. Γιάννης Σιακαμπένης, με γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου, αντιμετωπίζει πρόβλημα μέχρι και με την εξόφληση ή τον διακανονισμό του νερού.
Έχει πουλήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν τα ζώα του για να μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις υποχρεώσεις του και για τα φάρμακα της γυναίκας του. Και τώρα πουλάει το τρακτέρ του για να πληρώσει ακόμη και τα φάρμακα της γυναίκας του που τα χρωστάει.
Απευθύνθηκε μόλις χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες για τον διακανονισμό και να επισημάνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του έδωσαν ένα μην προθεσμία για να μπορέσει να κάνει κάποιο διακανονισμό, αλλά το ζήτημα είναι πιο βαθύ και επί της ουσίας οφείλεται στις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας.
Αρμόδιοι από πολλές κατευθύνσεις που αποφανθήκαμε για να δούμε τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, μας διαβεβαίωσαν πως εξαντλούν κάθε περιθώριο, αφού συζητήσουν πρώτα με τον εκάστοτε οφειλέτη. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η ΔΕΥΑ Αγρινίου, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, είναι υπεύθυνη για αυτά τα θέματα μόνο για τον προ Καλλικράτη Δήμο Αγρινίου και οι περιοχές που εντάχθηκαν στον δήμο Αγρινίου, όπως τα Σιτόμενα, από το νομοσχέδιο του Καλλικράτη και έπειτα, αρμόδια υπηρεσία είναι η οικονομική του δήμου Αγρινίου.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αναμένει ακόμα στο ακουστικό του την απάντηση από υγειονομική επιτροπή από την οποία έχει περάσει η σύζυγός του με χρόνια προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενταχθεί στις ευαίσθητες εκείνες κοινωνικές ομάδες που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε τρέχοντα έξοδα.
Ο ίδιος απελπισμένος δηλώνει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε εάν οι υπηρεσίες δεν σκύψουν με ανθρώπινη ευαισθησία στο πρόβλημά του.
Γιάννης Σιακαμπένης. Μετά την πώληση των ζώων του τώρα παίρνει σειρά το τρακτέρ του για να μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα είναι σε παρόμοια κατάσταση
 dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο καιρού-Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμο

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή από τα δυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού είναι οι θυελλώδεις άνεμοι (8-9 μποφόρ), οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Ειδικότερα, οι θυελλώδεις άνεμοι 8 τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν αύριο, Κυριακή, αρχικά στο Αιγαίο (από νότιες διευθύνσεις) και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια (από δυτικές διευθύνσεις).
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας προβλέπονται, επίσης, αύριο Κυριακή κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από την Κυριακή και από τα βόρεια (5 με 7 βαθμούς Κελσίου), η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Κυριακή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες τόπους ισχυρές στα βόρεια
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια παροδικές νεφώσεις με βροχές το βράδυ.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα στα βόρεια.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές
Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγει από τη Βόρεια Κορέα η μοναδική Ελληνίδα που ζούσε εκεί

Φεύγει από τη Βόρεια Κορέα η μοναδική Ελληνίδα που ζούσε εκεί

Η μία και μόνη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας εγκαταλείπει προσωρινά τη χώρα μαζί με το παιδί της.
Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο 4χρονος γιος της, Σεμπάστιαν, αναχωρούν τη Δευτέρα για το Πεκίνο, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα.
Η κ. Μεγαλούδη συνεργάτης του δημοσιογραφικού τμήματος IRIN του ΟΗΕ, διαμένει στην Πιονγκ Γιανγκ, όπου υπηρετεί ο πατέρας του παιδιού της, ως στέλεχος του ΟΗΕ.
Η ίδια επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εσπευσμένη αναχώρησή τους για το Πεκίνο, λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης.
«Θα μείνουμε στο Πεκίνο για λίγες μέρες και ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα και θα επιστρέψουμε στην Πιονγκ Γιανγκ» είπε.
Πρόσθεσε δε πως το κλίμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι ήρεμο «αν και υπάρχει κάποια ένταση».
«Δεν υπάρχει εδώ ένας κακός που απειλεί τον πλανήτη, αλλά παίζεται ένα πολιτικό, στρατιωτικό παιχνίδι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΗΠΑ που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για ουσιαστική διπλωματική λύση» τόνισε η κ. Μεγαλούδη.
Η τελευταία της περιπέτεια, πάντως, δεν είναι και η μόνη. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση.
Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στη Γαλλία και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό από τη Σορβόννη στην Περιβαλλοντική Αρχαιολογία.
Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Αρχαιολογία / Αρχαιοβοτανική από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και την Τουλούζη.
Δίδαξε, ως λέκτορας ευρωπαϊκής προϊστορίας στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στο Πανεπιστημίο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ. Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.
Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας (ελληνικά και αγγλικά), ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή 7 Απριλίου πάμε περιηγητική εκδρομή στον Ελικώνα!!!

DSC08497 (800 x 600).jpgΤην Κυριακή 07 Απριλίου πάμε περιηγητική εκδρομή :mrgreen: .
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε καμία δυσκολία στα 88 χωμάτινα χιλιόμετρα που θα ακολουθήσουμε. [dance.gif]
Αρχικά θα κινηθούμε σε διαδρομή που έχει θέα την θάλασσα και από εκεί θα ανεβούμε στα 1000 μ υψόμετρο διαβαίνοντας όμορφες διαδρομές με Έλατα μέσα στον Ελικώνα. ( Σε ορισμένα σημεία θα υπάρχει σκόνη και σε κάποια άλλα πετρώδες έδαφος αλλά όχι σπαστήρι ).


Η διάρκεια της εκδρομής είναι από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 περίπου συν 2 ώρες η Επιστροφή για Αθήνα . :idea:
Τα χιλιόμετρα που θα κάνουμε από Ελευσίνα με επιστροφή από Παλαιά Εθνική είναι 270 ενώ όσοι θελήσουν να επιστρέψουν από την Εθνική Αθηνών Λαμίας είναι 310. :idea:

Στην εκδρομή μπορούν να λάβουν συμμετοχή όλων των ειδών τα τετρακίνητα οχήματα φορώντας τύπο ελαστικών all terrain ή mud terrain. [car.gif]

Το ραντεβού μας είναι το πρωί της Κυριακής 07 Απριλίου και ώρα 08.30 στο parking του Praktiker επί της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Ελευσίνας λίγο πριν την έξοδο για Μάνδρα .



Μαζί σας θα έχετε τα μεζεδάκια σας και ότι τραβάει η όρεξη σας να τα συνοδέψετε πίνοντας . Δεν θα υπάρξουν στάσεις μέσα σε χωριά για λόγους καθυστέρησης, οπότε φροντίστε να έχετε ακόμα νερό, καφέ, τσιγάρα.

Ο χώρος που θα καθίσουμε για φαγητό έχει: ξύλινα τραπέζια , πόσιμο τρεχούμενο νερό, κούνιες για τα παιδιά και λίγα μέτρα πιο κάτω παιδική χαρά για τα οχήματα των μεγάλων . teflonclub.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ

Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ

Οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κρύβουν παγίδες για 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ καθώς χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ακόμα κι αν τα εισοδήματα του 2012 ήταν πενιχρά ή και μηδενικά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων θα χρεωθούν από την εφορία με τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης για τα σπίτια που μένουν, είτε είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα.
Σύμφωνα με τα παραδείγματα που αναφέρει η εφημερίδα:
Χαμηλοσυνταξιούχος, χήρος, με ετήσιο εισόδημα 4.800 ευρώ το 2012 μένει σε δική του μονοκατοικία 80 τμ σε περιοχή με τιμή ζώνης κάτω των 2.800 ευρώ ανα τμ. Με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, το εισόδημα των 4.800 ευρώ είναι αφορολόγητο γιατι είναι χαμηλότερο των 5.000.
Ωστόσο, κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, το υπουργείο οικονομικών θα λάβει υπόψη του το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ καθώς επίσης και το τεκμήριο διαβίωσης της κατοικίας που ανέρχεται σε 3.200 ευρώ. Με βάση τα ποσά αυτά θα προσδιοριστεί το τεκμαρτό εισόδημα του χαμηλοσυνταξιούχου στο ποσό των 6.200 ευρώ που είναι υψηλότερο του πραγματικού εισοδήματος των 4.800 ευρώ αλλά και του αφορολογητου των 5.000 ευρώ.
Ετσι, στον συγκεκριμένο συνταξιούχο θα καταλογιστεί φόρος εισοδήματος ίσος με το 10% του ποσού των 1.200 ευρώ κατά το οποίο το τεκμαρτό εισόδημα των 6.200 υπερβαίνει το αφορολόγητο των 5.000 ευρω.
Το αποτέλεσμα είναι ο συνταξιούχος αυτό να κληθεί να πληρώσει φόρο 120 ευρώ για τεκμαρτό εισόδημα 6.200 ευρώ!
Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για όσους φορολογούμενους με εισόδημα κάτω τω 5.000 ευρώ έχουν ΙΧ . Στις περιπτώσεις αυτές τα τεκμαρτά εισοδήματα για τα οποία θα φορολογηθούν θα "φουσκώσουν" ακόμα περισσότερο: Στα ποσά των ελάχιστων τεκμηρίων και των τεκμηρίων για τις κατοικίες, θα προστεθούν και τα ποσά απο τα τεκμήρια των αυτοκινήτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή μας τόνισε από τη Λιβαδειά ο Συνήγορος του Παιδιού

syn1
Στη Λιβαδειά βρέθηκε την Τρίτη ο Συνήγορος του Παιδιού και Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Μόσχος.
Το πρωί επισκέφθηκε το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο και το Επαγγελματικό Λύκειο όπου συναντήθηκε με ομάδα μαθητών και συζήτησε μαζί τους. Στη συνέχεια, συναντήθηκε και με τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων και αμέσως μετά συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων που συνεργάζονται και την υποστηρίζουν στα πλαίσια της λειτουργίας τους.
Το απόγευμα μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου, με θέμα: «Ας μιλήσουμε για το Παιδί και το Σχολείο».
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Δ/νσεων Α΄ βαθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι μία ανεξάρτητη αρχή που δημιουργήθηκε το 1997 για να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών. Ελέγχεται μόνο από τη Βουλή των Ελλήνων και οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν. Ένα από τα τμήματα του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ο Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού, που έχει αναλάβει το ρόλο του Συνηγόρου του Παιδιού στην Ελλάδα.
Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003 και αποστολή του είναι να υπερασπίζει τα δικαιώματα των ανηλίκων, δηλαδή όλων των αγοριών και κοριτσιών έως 18 χρόνων.
«Το μήνυμα που θέλει να περάσει η επίσκεψη του κ. Μόσχου και η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι σε εποχές οικονομικής κρίσης όπου τα δικαιώματα των παιδιών αμφισβητούνται, απειλούνται και καταπονούνται ενώ το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται είναι πρωτίστη υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των παιδιών», σημείωσε ο . Γιάννης Ηλίας από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
«Συζητάμε για τα δικαιώματα των παιδιών στην περίοδο που διανύουμε στην χώρα μας μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση που αφορά όλους μας είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικούς, είτε απλά ως πολίτες που δυστυχώς σήμερα δεν είναι σε μεγάλη προτεραιότητα ούτε σε επίπεδο πολιτικής ούτε σε επίπεδο δικής μας καθημερινότητας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Μόσχος και πρόσθεσε: «Τους μεγάλους απασχολεί πολύ το θέμα της βίας, τα παιδιά όμως μας λένε ότι αλλού είναι το πρωτεύον ζήτημα ότι δηλαδή εμείς οι μεγάλοι δεν ασχολούμαστε αρκετά μαζί τους. Δεν τα ακούμε, δεν επικοινωνούμε μαζί τους, δεν έχουμε οργανώσει έτσι την ζωή μας ώστε να δίνουμε προτεραιότητα στο να τα καταλάβουμε».
Σύμφωνα Συνήγορο του Παιδιού υπάρχει διαφορά στο πως βλέπουν τα προβλήματα οι μεγάλοι και πως αυτά εμφανίζονται από την μεριά των παιδιών.
«Τα παιδιά μας λένε ότι στην δύσκολη εποχή που περνάμε, την εποχή της έντασης, της βίας, των αλλαγών θα θέλαμε οι ενήλικοι να είναι κοντά μας, να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν να επιλύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Τόνισε δε ότι ο Συνήγορος αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι «να αναδείξει το πόσο σημαντικό είναι να αναπτυχθούν δράσει πρόληψης που σημαίνει ότι αλλάζουμε την καθημερινότητα των παιδιών ώστε να γίνουν θετικοί πρωταγωνιστές, να μπορούν να εκφράζουν γνώμη αλλά επίσης να αναλαμβάνουν και ευθύνες, να μάθουν την έννοια των δικαιωμάτων σε όλο τους το φάσμα όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά πως θα προασπίζουν τον εαυτό τους και πως θα σέβονται τα δικαιώματα των άλλων πώς θα γίνονται μέρος μια κοινότητας επικοινωνίας».
Όπως επεσήμανε ο κ. Μόσχος «Το ζητούμενο λοιπόν είναι πως θα αλλάξουμε την καθημερινότητα των παιδιών ώστε να τους κάνουμε σαφές πως παίρνουν την προσοχή μας, γίνονται πρωταγωνιστές, τα ακούμε, τους δείχνουμε με το παράδειγμά μας την κατεύθυνση που ζητάμε από την ζωή τους αλλά και εγγυούμαστε να υπάρχουν σωστά μέτρα προστασίας τους όταν θυματοποιούνται από τον οποιονδήποτε».
Τέλος ο Γ. Μόσχος υπογράμμισε ότι «η οικονομική κρίση επηρεάζει πάρα πολύ τα παιδιά με αρνητικό τρόπο» και συμπλήρωσε: «Προφανώς με την ένταση στην οικογένεια, στο χώρο που ζουν, αλλά και έξω παρακολουθώντας τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα δεδομένα στη ζωή τους είναι σε μια διαρκή αγωνία και αναστάτωση. Δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο, βλέπουν το εισόδημα των γονέων να συρρικνώνεται, τα προβλήματα που δημιουργούνται και φυσικά και τα ίδια τα παιδιά είναι μέρος αυτής της τεράστιας αλλαγής η οποία χρειάζεται μια μεγαλύτερη αίσθηση σιγουριάς και εμπιστοσύνης για την επόμενη ημέρα που μόνο μέσα απο ζωντανές αληθινές σφιχτές σχέσεις μπορεί πραγματοποιηθεί».viotiki-ora.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι είναι από την δεξιά πλευρά;;



Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το έχουνε από δεξιά....

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες της αυτή η…παραξενιά;
Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.

Μαθαίνουν και καλλιεργούν την οδηγική αντίληψη με γνώμονα αυτήν την κατάσταση. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε πως το όλο θέμα έχει τις ρίζες του πολύ πριν δημιουργηθεί ακόμα και η ιδέα της μηχανής εσωτερικής καύσεως;

Και φυσικά μιλάμε για την περίοδο του Μεσαίωνα! Μεταφερόμαστε μέσα στο σώμα ενός τυπικού ιππότη, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδεύονται στο σπαθί κρατώντας το με το δεξί χέρι. Οπότε μένει «άδειο» και εύκαιρο για την ασπίδα το αριστερό! Παίρνουμε λοιπόν τα όπλα και τον εξοπλισμό μας, καβαλάμε το περήφανο άλογό μας και ξεκινάμε να σφαγιάσουμε τον δράκο που κρατάει όμηρο την ωραία κοπελιά!

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου όμως διασταυρωνόμαστε με κάποιον άλλον ιππότη. Έχοντας λοιπόν την ασπίδα στο αριστερό μας χέρι φροντίζουμε να έχουμε καλή άμυνα, μιας και δεν ξέρουμε το ποιόν του, αν είναι εχθρός ή σύμμαχος!

Οπότε προφυλάσσοντας τα νώτα μας και με το χέρι στη λαβή του σπαθιού τον προσπερνάμε από τα δεξιά προτάσσοντας τη ασπίδα μας!

Ωραία με αυτήν την κατάσταση. Αλλά τι γίνεται με την Κύπρο και την Αγγλία; Γιατί οδηγούν όπως λένε στην Ελλάδα, «ανάποδα» (αριστερά αντί για δεξιά); Μέναν ακάλυπτοι οι μαχητές μας;

Όχι!

Αν παρατηρήσετε, από την άλλη μεριά του δρόμου (αριστερά) οδηγούν σε νησιωτικές μόνο χώρες και το τιμόνι είναι δεξιά. Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία… Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ναυσιπλοΐα!

Μιας και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των εν λόγω χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η θάλασσα και τα πλεούμενα της.

Όταν λοιπόν δύο καράβια διασταυρώνονταν, φρόντιζαν οι καπετάνιοι να περνάνε από την αριστερή πλευρά τους, από όπου και μπορούσαν και έλεγχαν (ήταν έτσι φτιαγμένα) τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρίνες!

Και όμως, δύο διαφορετικές αιτιολογίες για κάτι τόσο κοινό και αυτονόητο!

Έτσι λοιπόν υιοθετήθηκαν αυτά και στα αυτοκίνητα – τιμόνια, στους δρόμους και στις λωρίδες οδήγησης. Γι’ αυτούς τους λόγους σε κάποια μέρη του κόσμου το τιμόνι του αυτοκινήτου βρίσκεται δεξιά και οδηγούν στις αριστερές λωρίδες, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται το αντίστροφο.

Και τελικά φαίνεται πως όλοι οδηγούμε… ανάποδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κάρτα το αγροτικό πετρέλαιο, τρέχουν οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ


Έρχεται σε λίγους μήνες το σύστημα φθηνού αγροτικού πετρελαίου με κάρτα για κάθε αγρότη ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε, αν και με καθυστέρηση, η διαδικασία για την επιστροφή ΦΠΑ.Το σύστημα φθηνού αγροτικού πετρελαίου με κάρτα για κάθε αγρότη ξεχωριστά προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών. Κεντρικό ρόλο στο νέο σύστημα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda, έχει αναλάβει ο όμιλος Πειραιώς-ΑΤΕ, λόγω της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει.
Έρχεται σε λίγους μήνες το σύστημα φθηνού αγροτικού πετρελαίου με κάρτα για κάθε αγρότη ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε, αν και με καθυστέρηση, η διαδικασία για την επιστροφή ΦΠΑ.
Την ίδια ώρα, με καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία για την επιστροφή ΦΠΑ με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων να ανοίγει στις 2 Απριλίου.

Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα και χωρίς προβλήματα, τότε θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο που θα έχουν οι παραγωγοί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013. Τα στοιχεία από τις δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν για τον ορισμό ενός πλαφόν κατανάλωσης, πάνω από το οποίο ο αγρότης θα πληρώνει κανονικά το πετρέλαιο.

Αυτή την περίοδο, η επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών αναζητά την επίλυση κι άλλων τέτοιων μικροπροβλημάτων που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την άμεση εφαρμογή της «κάρτας».

Στις 2 Απριλίου η υποβολή των δηλώσεων για την επιστροφή ΦΠΑ

Από τις 2 Απριλίου μπορούν να υποβάλουν οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στις κατά τόπους εφορίες και συνεταιρισμούς, όπως προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
Στο κείμενο της εγκυκλίου αναφέρεται, επίσης, ότι όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, θα πρέπει να υποβληθούν ξανά, ενώ θεσπίζεται και αμοιβή 8 ευρώ ανά δήλωση από το Δημόσιο προς τους συνεταιρισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι για τη φετινή χρονιά το ποσοστό της επιστροφής έχει καθοριστεί στο 6% από 11% που ήταν πέρυσι.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Έκθεση «Αειφόρος Ρούμελη» 17 – 20 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Άλσος Αιγάλεω



aigΣε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση των αγορών, η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, κόντρα στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής, αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά στηρίζοντας πράξεις εξωστρέφειας, συνδιοργανώνοντας, με τις διακρινόμενες για την πολύχρονη εμπειρία τους στην εκθεσιακή αγορά EXPO COM – Σοφοκλής Μποτονάκης – Χρόνης Ινιωτάκης μία σειρά εκθέσεων, υπό τον γενικό τίτλο: «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ».
Κάνοντας πράξη την στήριξη μας στον αγροτικό τομέα καθώς και στον τουρισμό που απορρέει από αυτόν, διοργανώνουμε την πρώτη έκθεση 17-20 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Άλσος του Αιγάλεω.
Θεωρούμε ότι «βγαίνουμε μπροστά», στηρίζοντας έμπρακτα τα μέλη μας, με την συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτές σε δύο γεγονότα αξιώσεων, «ανάσα» στις σχέσεις των παραγωγών με το ευρύ κοινό της Αττικής.
Κύριοι στόχοι είναι:
(α) Η ανάδειξη των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων της Ρούμελης.
(β) Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα – υπηρεσίες μέσω των εκδηλώσεων των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των εκδηλώσεων Φορέων και Αρχών που συμμετέχουν και στηρίζουν την Έκθεση.
(γ) Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου και η ανύψωση του ηθικού των καταναλωτών μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
(δ) Η ανάδειξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικά προϊόντα, το οποίο θα αποτελέσει και το κλειδί των ελληνικών εξαγωγών.
Σκοπός της «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ» είναι η ανάδειξη και των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα Ρουμελιώτικα προϊόντα αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό του στερεοελλαδίτικου τουριστικού προϊόντος- Η Στερεά Ελλάδα ως γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.
Παράλληλα τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων ή άλλων εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού τόσο για τα προϊόντα ή τις δράσεις των εκθετών όσο και για γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Ρούμελης.
Με βάση τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων αλλά και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο αριθμητικά όσο και ουσιαστικά είναι μεγάλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, διαπίστωση που μας κάνει να ευελπιστούμε ότι οι επιχειρηματίες οι φορείς και το καταναλωτικό κοινό θα αγκαλιάσουν την «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ».siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το υπερόπλο της αστυνομίας παίρνει πληροφορίες μέχρι και από κινητά



Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες το χρησιμοποιεί προκειμένου να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που έχουν διαγράψει οι χρήστες κινητών τηλεφώνων.

 Σύμφωνα με tovima το νέο όπλο της Αστυνομίας έχει ένα σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες- έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του. Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού. Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.
 Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων.

  Πως λειτουργεί η συσκευή

 Αφού εντοπιστεί το κινητό που η ΕΛ.ΑΣ για λόγους ασφαλείας πρέπει να διερευνήσει το περιεχόμενο του, στη συνέχεια το συνδέουν με τη συσκευή αντιγραφής των μηνυμάτων, ατζέντας κτλ. και ύστερα το αφήνουν στη θέση του. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κανείς δεν εμποδίζει το σύστημα αυτό να χρησιμοποιηθεί σε κινητά που παραδίνονται για λόγους ασφαλείας κλειστά ή και χωρίς μπαταρία στον προθάλαμο μίας δημόσιας υπηρεσίας.
Ο παραλήπτης του τηλεφώνου αν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια έρευνα για παράνομη πράξη μπορεί να το συνδέσει με τη συσκευή καταγραφής, να τραβήξει όλα τα στοιχεία του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να το επαναφέρει στη θέση του. Χωρίς και πάλι βεβαίως ο κάτοχος του κινητού να αντιληφθεί οτιδήποτε».eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το οργανωμένο έγκλημα σαρώνει την Ευρώπη-Στοιχεία σοκ της Europol

Το οργανωμένο έγκλημα σαρώνει την Ευρώπη-Στοιχεία σοκ της Europol

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τον χαρακτήρα ακόμη και του οργανωμένου εγκλήματος, που έχει στραφεί στο λαθρεμπόριο και στη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού».
Μέσα σε ένα χρόνο, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» στην Ε.Ε. κατασχέθηκαν προϊόντα αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Η αυξημένη ζήτηση για φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες έχει συμβάλει και στην αύξηση της εκμετάλλευσης των μεταναστών. Μάστιγα αποτελεί και η «μαφία του χαλκού», που αποδεικνύεται πανευρωπαϊκό φαινόμενο.
Περί τις 3.600 συμμορίες δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. Το παγκόσμιο έγκλημα «ξεπλένει» κάθε χρόνο έως και 1,54 τρισ. ευρώ. Σε 1.200 υπολογίζονται οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών εντός της Ε.Ε. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Europol για το Οργανωμένο Εγκλημα στην Ευρώπη (SOCTA 2013), στην Ευρώπη εντοπίζονται συνολικά 3.600 ομάδες κακοποιών, από τις οποίες το 30% εξειδικεύεται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ηγετικό ρόλο στη διακίνηση, συγκεκριμένα, ηρωίνης έχουν η αλβανική, η πακιστανική και η τούρκικη μαφία. Ο ετήσιος τζίρος των οπιούχων ουσιών στην Ε.Ε. υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, σε ετήσια βάση καταναλώνονται στην Ευρώπη 124 τόνοι κοκαΐνης και 1.300 τόνοι χασίς.
Παραδοσιακά, η Δυτική Αφρική αποτελούσε σταθμό-τράνζιτ για τη μεταφορά κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ε.Ε. διαμέσου της ιβηρικής χερσονήσου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Europol, παρατηρείται μετατόπιση του «φαινομένου» στις χώρες της Ανατολικής Αφρικής. Από το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων, υπολογίζεται ότι «ξεπλένεται» (παγκοσμίως) κάθε χρόνο ποσό μεταξύ 615 δισ. ευρώ έως 1,54 τρισ. ευρώ. Πρόκειται για ποσοστό 2% έως 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Επίσης, σημειώνεται ότι το 2011 κατασχέθηκαν 575.000 πλαστά χαρτονομίσματα (ευρώ) και 188.000 κάλπικα κέρματα!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε στη Χαλκίδα οδηγός τρακτέρ


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο

Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για πτώση τρακτέρ σε βραχώδη ακτογραμμή στην περιοχή «ΠΙΣΩ ΡΟΔΙΕΣ» Χαλκίδας.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω περιοχή και διαπίστωσε την πτώση του αγροτικού μηχανήματος με οδηγό έναν 79χρονο επί της βραχώδους ακτογραμμής.

Ο 79χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και κατέληξε.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ