Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά με τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αυξήσεις από την 1η Μαΐου στα τιμολόγια της ΔΕΗ και απελευθέρωση τιμών από 1ης Ιουλίου. Διαβάστε τι προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου
Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου , μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
"Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την προσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιανουαρίου και ακολουθεί το επόμενο βήμα την 1η Μαΐου. Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, θα έλεγα μάλλον χαμηλό γιατί έχουμε πετύχει να γίνει ομαλά η μετάβαση προς την απελευθέρωση. Η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τη γνώμη της ΡΑΕ. Με τη γνώμη της ΡΑΕ πιστεύω ότι θα υπάρξει ισορροπία, ώστε οι καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής", πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες υδρογονανθράκων, τονίζοντας ότι "αξιολογούμε τα ευρήματα των σεισμικών ερευνών για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τα εγχώρια κοιτάσματα και να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή τους σε μεγάλη κλίμακα, αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα στοιχεία".
Τέλος, αναφερόμενος στις ενεργειακές διασυνδέσεις έκανε λόγο για μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα, που είναι ζωτικό κομμάτι των εμπορικών και ναυτικών δρόμων που ενώνουν την Ανατολή με τη Δύση να επεκτείνει τον ρόλο της στην ενέργεια.
"Βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση. Υλοποιούμε όσα χρειάζονται για να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο και δρομολογούνται ενεργειακά σχέδια που πριν από μερικά χρόνια έμοιαζαν πολύ μακρινά", κατέληξε ο υφυπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ, την κύρωση του μνημονίου κατανόησης για τον αγωγό IGI (Ελλάδα- Ιταλία) που εξακολουθεί να αποτελεί έργο ενδιαφέροντος για ΕΕ, κ.α.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΪ του Δημήτρη Βρακά και ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ της BEATRIX SCHWEHM απο την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                    
15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : ΠΡΩΪ  Του Δημήτρη Βρακά

 
Το φιλμ ταξιδεύει μέσα από τις γειτονιές, παρατηρώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται έξω ή εργάζονται στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι χαρακτήρες, όπως ο ταχυδρόμος κι οι οδοκαθαριστές, αντανακλούν τις τάσεις και τις διαθέσεις του κόσμου σήμερα, καθώς και την προσδοκία για θετική αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό.


ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ : ΤΗΣ BEATRIX SCHWEHM
 
 
Ένας Μπενγκάλι αρχιτέκτονας χτίζει πλωτές βιβλιοθήκες που φέρνουν βιβλία στον κόσμο ακόμα και κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Ένας Μογγόλος συγγραφέας γεμίζει κάθε καλοκαίρι δυο κούτες με βιβλία για να προμηθεύσει με αναγνωστικό υλικό παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Ένας Κενυάτης βιβλιοθηκάριος οδηγεί καραβάνια από καμήλες φορτωμένες βιβλία με προορισμό νομαδικές φυλές που ζουν στα σύνορα με τη Σομαλία. Παρά τη ζέστη, τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι, όλοι αυτοί καταφέρνουν να πετύχουν το σκοπό τους. 

Η ταινία αυτή, με θέμα τον συναρπαστικό κόσμο των φορητών βιβλιοθηκών, μιλά για ασυνήθιστους τρόπους μεταφοράς και περιπετειώδη ταξίδια, διαφορετικές κουλτούρες και άλλους τρόπους ζωής, για τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα όνειρα των ανθρώπων σ’ αυτές τις περιοχές, για βιβλία που αλλάζουν ζωές, και για τους εραστές του βιβλίου, που αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις στον αγώνα τους να προμηθεύσουν με αναγνωστικό υλικό ανθρώπους που ζουν στην ερημιά.

Μια ταινία για την αγάπη της λογοτεχνίας και για το σεβασμό στη γνώση που δεν γνωρίζει σύνορα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, μετά την έκδοση της 2240/31541/13.03.2013 (ΦΕΚ 613/Β΄/15.03.2013) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στη χορήγηση, υπό προϋποθέσεις, νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη, ενημερώνει για τα εξής:
Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση διανέμεται συνολική χωρητικότητα 1.200 GT και συνολική ισχύς 8.000 KW με τη χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών, για αλιεία με αλιευτικά εργαλεία της παράκτιας αλιείας, σε επαγγελματίες αλιείς με τα εξής κριτήρια:
1) Ήταν κάτοχοι επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διέθετε άδεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα», εντάχθηκε και διαλύθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου1.1. − Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013, με προσαυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, σε εφαρμογή του Σχεδίου Προσαρμογής Αλιευτικής Προσπάθειας.
2) Είναι τέκνα ή εγγόνια ιδιοκτήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διαθέτει άδεια σκάφους σε ισχύ με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα» και δεσμεύεται να αφαιρέσει το εργαλείο αυτό από την άδεια αλιείας του σκάφους.
και επιπλέον:
α)  Είναι ηλικίας από 25 ετών έως και 50 ετών με τουλάχιστον δεκαετή ενασχόληση με την αλιεία και
β) Να μην είναι κάτοχοι άλλου επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ούτε και σε ποσοστό, το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης.
Τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Αλιείας, από την οποία πρέπει να διαβιβασθούν στη Διεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεδομένου ότι στη Διεύθυνση αυτή τα αιτήματα αφενός θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας και αφετέρου πρέπει να έχουν διαβιβασθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2013, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν στα αρμόδια Τμήματα της Περιφέρειας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση έως τις 27 Μαΐου 2013.
Τα χαρακτηριστικά των σκαφών στα οποία χορηγούνται οι άδειες αλιείας, τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο με την υποβολή της αίτησης, καθώς και οι μετέπειτα υποχρεώσεις των σκαφών, καθορίζονται στη σχετική Υπουργική Απόφαση 2240/31541//13.03.2013 (ΦΕΚ613Β΄/15.03.2013)
Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΠΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΘΗΒΑΣ

Το Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων – «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» του φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) «ΕΔΡΑ», σας προσκαλεί στo Πασχαλινό μπαζάρ που πραγματοποιεί στις αρχές του πεζόδρομου της οδού Εθν. Αντιστάσεως στο Περιστέρι (πλησίον σταθμού μετρό Αγ. Αντωνίου), την Παρασκευή 15 Απριλίου (ώρες 11.00-19.00) και Σάββατο 16 Απριλίου (ώρες 10.00-15.00).
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γονέων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και τους μαθητές, διοργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 από τις 10:30 π.μ. Πασχαλινό Bazaar στην Κεντρική Πλατεία Θήβας με δημιουργίες των μαθητών των εργαστηρίων της Χειροτεχνίας, της Ζαχαροπλαστικής και της Κηπουρικής.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήστε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών του σχολείου μας.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ
Χαρισιάδου Βασιλική
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ - 8χρονος νεκρός σε γήπεδο 5x5 από «ιπτάμενο» τέρμα

Σοκ - 8χρονος νεκρός σε γήπεδο 5x5 στην Ηλιούπολη από «ιπτάμενο» τέρμα

Μια ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε γήπεδο 5χ5 της Ηλιούπολης με έναν 8χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του.
Αιτία της τραγωδίας ο δυνατός αέρας που «σήκωσε» το τέρμα, το οποίο χτύπησε θανάσιμα τον άτυχο 8χρονο στο κεφάλι και στον θώρακα.
Οι συμπαίκτες του αγοριού κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σώσουν χωρίς όμως επιτυχία. Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το άτυχο αγόρι στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα βυθίζεται χρόνο με το χρόνο - Ρεκόρ καθίζησης σε Κορινθιακό Αθήνα, Λάρισα

 
Η Ελλάδα βυθίζεται... Κυριολεκτικά!
Η χώρα μας βρίσκεται άλλοτε στα «πάνω» της και άλλοτε στα «κάτω» της - όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά! Ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται και άλλες ανυψώνονται στο πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις δορυφόρων από το διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
Χρησιμοποιώντας δεδομένα ραντάρ που συνέλλεξαν οι δορυφόροι ERS-1 και ERS-2, ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας, με την ονομασία "Wide Area Processor" (WAP), κατέγραψε τη διαχρονική παραμόρφωση του εδάφους στη διάρκεια περισσότερων από δέκα ετών, διαπιστώνοντας, ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται κατά περίπου 10 χιλιοστά ανά έτος.
Υψηλή καθίζηση, μεταξύ άλλων, ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, στη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο. Τόσο καθίζηση όσο και ανύψωση, εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι τάσεις παραμόρφωσης ήσαν ανάμικτες.
Ο νέος ευρωπαϊκός επεξεργαστής δεδομένων δημιουργεί χάρτες της παραμόρφωσης της Γης, από τα δορυφορικά δεδομένα των ραντάρ, με περισσότερη ακρίβεια από ποτέ. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των γεωλογικών φαινομένων.
Όπως τονίζει η ESA, η γη κάτω από τα πόδια μας δεν είναι πάντα σταθερή. Σε ορισμένες περιοχές, το έδαφος βυθίζεται ή υποχωρεί, λόγω της εξόρυξης μεταλλευμάτων, των σεισμών και της εξόρυξης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων παραγόντων. Υπάρχουν επίσης περιοχές που υφίστανται ανύψωση, η οποία μπορεί να προκαλείται από την υπόγεια διόγκωση των ηφαιστείων ή από τη σύγκρουση μεταξύ των τεκτονικών πλακών.
Η μέτρηση αυτών των γεωμορφολογικών αλλαγών δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν αυτές συμβαίνουν σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Όμως τα ραντάρ των δορυφόρων που ασχολούνται με την παρατήρηση της Γης, μπορούν από ψηλά να χαρτογραφήσουν αυτές τις αλλαγές με ακρίβεια χιλιοστού. Για να το επιτύχει αυτό, ο WAP εφαρμόζει μια τεχνική της συμβολομετρίας. Με το συνδυασμό εικόνων που αποκτήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι παραμορφώσεις του εδάφους με μεγάλη ακρίβεια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να εφαρμοστεί η ανάλυση του WAP σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Επιπλέον, ο WAP έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες, έτσι ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες και από άλλους δορυφόρους (Envisat, ALOS, TerraSAR-Χ και τον μελλοντικό Sentinel-1).
Οι νέες αυτές δυνατότητες θα επιτρέψουν τη συγκέντρωση πολύτιμων γεω-πληροφοριών για την, από το διάστημα, παρακολούθηση των σεισμικών κινδύνων, των ηφαιστείων, των πεδινών παράκτιων καθιζήσεων, της άμυνας κατά των πλημμυρών και των υδρογεωλογικών κινδύνων όπως οι κατολισθήσεις.
Ο βελτιωμένος WAP αναπτύχθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) στο πλαίσιο του έργου της ESA «GSE Terrafirma».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλειστικό: Στο Μουρίκι γυρίσματα ταινίας με την Μυρτώ Αλικάκη


Το viotiashop βρέθηκε στα γυρίσματα νέας ταινίας με την Μυρτώ Αλικάκι και τον Γιώργος Πυρπασόπουλο.  Μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην επαρχιακή οδό Θηβών Μουρικίου. Ρεπόρτερ του viotiashop παρακολούθησε γυρίσματα της ταινίας και είδε από κοντά την πολύπλοκη διαδικασία των γυρισμάτων.  Στην φωτογραφία διακρίνουμε τον Γιώργο Πυρπασόπουλο μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται πάνω σε πλατφόρμα για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Λόγο φόρτου εργασίας των ηθοποιών δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους απλά σας μεταφέρουμε κάποια αποκλειστικά πλάνα.






viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Η τελευταία φωτογραφία του Μάρτιν πριν σκοτωθεί.Τι έγραψαν έξω απο το σπίτι του 8χρονου στη Βοστώνη [ΦΩΤΟ]


Συγκλονίζει η τελευταία φωτογραφία της ζωής του 8χρονου Ρίτσαρτν Μάρτιν, πριν βρει τραγικό θάνατο από την έκρηξη της πρώτης βόμβας στην γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, στη Βοστώνη. Ο μικρός ήταν χαρούμενος, μέχρι που έσκασε ο εφιάλτης...




Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία, από "καρέ" τηλεοπτικού πλάνου, πριν την έκρηξη:


Το Associated Press έδωσε τη δημοσιότητα μία φωτογραφία από το σπίτι του 8χρονου στη συνοικία Dorchester της Βοστώνης.
Κάποιοι έγραψαν με τεράστια γράμματα και λευκή μπογιά τη λέξη «Ειρήνη». Με το διπλό μήνυμα να αναπαυθεί εν ειρήνη ο μικρός Μάρτιν αλλά και να επικρατήσει πραγματικά ειρήνη στις ζωές μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημήτρης Νίκαινας-Ο Νέος καλλιτέχνης απο τη Λιβαδειά σας προσκαλεί στον ‘’ΚΑΚΤΟ’’ στην Λ.Αλεξάνδρας !!!

Στις 21-4-2013 ο Δημήτρης Νίκαινας και η Παρέα του αλλάξουν τις Κυριακές σας….
Πλέον το κατεστημένο του Live τις Βραδινές Ώρες άλλαξε !!! Και το απόγευμα μπορούμε να ακούμε Live τα αγαπημένα μας ΕΝΤΕΧΝΑ-ΛΑΙΚΑ-ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ τραγούδια !!!
Αυτό δηλώνει ο νέος καλλιτέχνης και σας προσκαλεί να τον απολαύσετε για ακόμη μία φορά σε ένα από τα ποιο γνωστά μουσικά στέκια της Αθήνας ,τον ‘’ΚΑΚΤΟ’’ στην Λ.Αλεξάνδρας !!!
Ο Δημήτρης Νίκαινας, γεννήθηκε το 1993 στη Λειβαδιά Βοιωτίας. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην μουσική, ενώ ήδη από την ηλικία των 9 χρόνων παρακολούθησε μαθήματα μπουζουκιού στο Τροφώνιο ωδείο. Εκεί φάνηκαν και τα πρώτα θετικά σημάδια των φωνητικών του ικανοτήτων. Έτσι, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στην φωνητική, στο ωδείο Modern Music Academy.
Το 2008, σε ηλικία μόλις 15 ετών έγινε μέλος του συγκροτήματος Greek Rock Project ως τραγουδιστής και πραγματοποίησε πάνω από 70 συναυλίες σε πολλές πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Το 2010 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άρχισε και την solo καριέρα του, κινούμενος κυρίως στο έντεχνο, αλλά και το λαϊκό τραγούδι. 
Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Aντρέας Τρόκας, Αντίπερα όχθη, Dj George Boletis, Αλέξανδρος Θωμάς, Γρηρόρης Γκολφινόπουλος, Γιώργος Δασκαλάκης, Αναστάσης Κουλούρης και έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές αλλά και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.
ΚΑΚΤΟΣ Rock Bar
Έναρξη: 18.00 !!!
Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 40 & ΣΚΥΛΙΤΣΗ
Τηλ. 2110147829
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στη Λιβαδειά


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 85χρονη από τη Λιβαδειά όταν τυλίχθηκε στις φλόγες το σπίτι της. 
Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κατοικίας στα Τζιμέικα στο Πέρα Χωριό.
Άμεσα έσπευσαν στο σημείο τρία πυροσβεστικά οχήματα και 10 άνδρες ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η τραγωδία. 
Η ηλικιωμένη γυναίκα στην προσπάθειά της να ζεσταθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άναψε την ξυλόσομπα και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία να προκλήθηκε πυρκαγιά.
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη γυναίκα να μην προλάβει να αντιδράσει και να καεί ζωντανή.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής./neastereas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λιβαδειάς συγχαίρει την Δημοτική Χορωδία της πόλης


1η η χορωδία Λιβαδειάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών. Θερμά Συγχαρητήρια






Ο Δήμος Λεβαδέων εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια προς τη Δημοτική Χορωδία του Αθλητικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων, η οποία απέσπασε το Α’ Βραβείο στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2013, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου Αττικής.
Η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Κοσμίδη απέσπασε την πρώτη θέση μεταξύ 13 χορωδιών, αφού κρίθηκε από πανελλήνια επιτροπή αποτελούμενη από καταξιωμένους εκπροσώπους της τέχνης.
Ιδιαίτερα συγχαρητήρια προς όλους τους χορωδούς, οι οποίοι με προσωπικό κόπο, αλλά κυρίως λόγω της αγάπης και του σεβασμού προς την τέχνη κατάφεραν να πετύχουν μια σημαντική διάκριση και να μας κάνουν περήφανους για την επιτυχία τους.
Ευχόμαστε στη Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς κάθε επιτυχία και να συνεχίσουν να υπηρετούν με τον ίδιο ζήλο την τέχνη και τον πολιτισμό.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μακελειό της Βοστώνης με τα μάτια ενός Ελληνα


Το μακελειό της Βοστώνης με τα μάτια ενός Ελληνα
Ο Έλληνας φοιτητής, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μένει μόλις δύο τετράγωνα μακριά από το σημείο των εκρήξεων περιγράφει ως εξής την τραγική στιγμή:
«Όλα λειτουργούν φυσιολογικά και δείχνουν να δουλεύουν βάσει προγράμματος. Μία καλοκουρδισμένη μηχανή, στο κέντρο της Βοστόνης, ρυθμίζει τα πάντα. Οι αρχές έχουν οργανώσει τέλεια ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς. Ο Μαραθώνιος της Βοστόνης, όπως κάθε χρόνο, γνωρίζει μεγάλες δόξες. Πάνω από 30.000 δρομείς και περίπου 500.000 θεατές παρακολουθούν τη διαδρομή των 42 χιλιομέτρων. Ξαφνικά, κοντά στη γραμμή του τερματισμού, μία έκρηξη κι αμέσως μια δεύτερη αλλάζουν τα δεδομένα.
Πυκνός καπνός καλύπτει ξαφνικά τον ουρανό της πόλης και αμέσως σημαίνει συναγερμός. "Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Βοστόνης, που συμβαίνει κάτι ανάλογο", περιγράφει.
"Βρισκόμουν στο σπίτι μου, την ώρα που έγινε η έκρηξη. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία αρχικά. Άνοιξα το παράθυρό μου και είδα κόσμο να τρέχει αντίθετα προς την κατεύθυνση, που πήγαινε ο μαραθώνιος. Πολλά ασθενοφόρα, 3 με 4 ελικόπτερα στον αέρα, και αμέτρητα περιπολικά συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο. Το κτίριο, που μένω, βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο και η αστυνομία ακριβώς σε αυτό το σημείο σταματούσε τους υπόλοιπους δρομείς για να μην πλησιάσουν", περιγράφει στο news.gr τις πρώτες δραματικές στιγμές ο Γιάννης.
"Στην αρχή δεν είχα αντιληθεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Κατέβηκα μετά από 10 λεπτά". Φέρνει στη μνήμη του κόσμο, ο οποίος έτρεχε πανικόβλητος, αρκετοί από αυτούς τραυματισμένοι. Οι περισσότεροι έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, αλλά οι αρχές είχαν ήδη απενεργοποιήσει τα τηλεφωνικά δίκτυα – υπό το φόβο νέου χτυπήματος και το συντονισμό του μέσω τηλεφώνου - και δεν μπορούσαν να πάρουν τηλέφωνο για προληπτικούς λόγους. " Ήταν τρομερό σοκ αυτό, που συνέβη τη συγκεκριμένη στιγμή, στη συγκεκριμένη πόλη", λέει ο νεαρός φοιτητής.
"Μένω δύο τετράγωνα δίπλα από το σημείο, που έγινε η έκρηξη. Έχουν ακυρωθεί όλες οι δραστηριότητες στα πανεπιστήμια. Τα λεωφορεία δεν εκτελούν δρομολόγια και όλο το τετράγωνο έχει αποκλειστεί. Το σημείο, όπου έγιναν οι εκρήξεις, είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, η βιβλιοθήκη της", συμπληρώνει.
Όπως λέει, είδε μπροστά στα μάτια του να στοιβάζουν στα ασθενοφόρα τους τραυματίες. "Άλλοι πάλι κυκλοφορούσαν με σορτσάκια και κοντομάνικα...απομεινάρια του Μαραθωνίου. Όσοι μπορούσαμε, κατεβάζαμε κάποιες κουβέρτες και φούτερ από τα σπίτια μας για να ζεσταθούν. Πολλοί έκλαιγαν γιατί είχαν τραυματιστεί δικοί τους άνθρωποι".
Σοκ για τη Βοστώνη
Περιγράφει τις στιγμές αυτές ως ένα πολύ μεγάλο το σοκ για τη Βοστώνη. "Κανείς δεν το περίμενε. Είναι όλα αποκλεισμένα σε ακτίνα τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων γύρω από το σημείο, και απαγορεύεται να περάσει ο οποιοσδήποτε". Επισημαίνει, μάλιστα, ότι υπήρχε μία πληροφόρηση και για άλλες βόμβες, που παραμένουν ανενεργές. "Μέσα σε 10 λεπτά λάβαμε μηνύματα στα κινητά μας ότι ακυρώνονται οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες και τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς. Ευτυχώς, υπήρξε άμεση και οργανωμένη καθοδήγηση από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα κιγκλιδώματα του Μαραθωνίου για να περιφράξουν και να αποκλείσουν όλη τη γύρω περιοχή".
Όπως λέει, από την ώρα των εκρήξεων και μετά, οι αρχές της παραθαλάσσιας πόλης της Μασαχουσέτης έδρασαν άμεσα, καθοδηγώντας τους υπόλοιπους δρομείς, που πλησίαζαν στον τερματισμό, καθώς και τους θεατές σε ασφαλές μέρος.
Τυφλο χτύπημα ανοίγει νέες πληγές στι ΗΠΑ
Το περιστατικό, που συντάραξε τη ζωή της μικρής πόλης των Η.Π.Α., άφησε πίσω του εκατοντάδες τραυματίες και τρεις νεκρούς. Μια πόλη, που καλείται τώρα να κλήσει τις πληγές, τις οποίες το τυφλό αυτό χτύπημα άνοιξε. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει καμία νεότερη πληροφορία και είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις ανακοινώσεις τους, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής στοχοποιήσει κανέναν. Πέρα από τα θύματα της επίθεσης, αυτό που μένει είναι να επουλωθούν και τα πλήγματα, που κατάφερε το συγκεκριμένο γεγονός στην κατά τ' άλλα ήσυχη βοστονέζικη ζωή. Χτύπημα, που ήρθε να ξυπνήσει μνήμες από τις εφιαλτικές στιγμές και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων 12 χρόνια νωρίτερα.
Σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία της Βοστώνης
Σκληρές εικόνες και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα όσα διαδραματίστηκαν στα νοσοκομεία της Βοστώνης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Boston Globe, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη, για να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Γιατροί περιγράφουν τις σκηνές που αντικρίζουν σαν "ζώνη πολέμου".
Τραυματίες με εκτεθειμένα όργανα, διαμπερή τραύματα, εγκαύματα, ακρωτηριασμένα άκρα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τις πρώτες ώρες.
"Για τους περισσότερους από εμάς, που δουλεύουμε στον τομέα της υγείας, δεν έχουμε εξασκηθεί στον στρατό. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Dr. Ron Walls, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων στο Brigham and Women's Hospital.
Συνολικά, σε οχτώ νοσοκομεία δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες τουλάχιστον 144 τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ αυτών, τουλάχιστον 10 παιδιά.
Την ίδια στιγμή, το ιατρικό προσωπικό, είχε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενδεχόμενου επικείμενου χτυπήματος.
Στους γύρω από τα νοσοκομεία δρόμους, αστυνομικοί παρέμεναν ένοπλοι, φρουρώντας τους χώρους, όπου κατ' εντολή των Αρχών, δεν επιτρεπόταν να πλησιάσουν ούτε συγγενείς των τραυματιών.
"Αυτό που μου έκανε εντύπωση περισσότερο από όλα, ήταν η ψυχραιμία των θυμάτων, ακόμα και στις περιπτώσεις των σοβαρά τραυματισμένων, που παρέμεναν ήρεμοι και μας βοηθούσαν να τους βοηθήσουμε", είπε ο Walls.
Η φροντίδα των τραυματιών άρχισε βέβαια στο σημείο της τραγωδίας. Μέσα στα πρώτα λεπτά, οι πρώτοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο πιο κοντινό νοσοκομείο.
"Έρχονταν τραυματίες και με τα δύο πόδια τους, να μοιάζουν σαν να έχουν εκραγεί. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τους κρατούσα το χέρι και τους μιλούσα, για να τους ηρεμήσω. Οι σοβαρά τραυματισμένοι δεν έμεναν για πολύ στον πρόχειρο χώρο, που είχε δημιουργηθεί. Προτεραιότητά μας ήταν να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή τους και να τους μεταφέρουμε στα νοσοκομεία", είπε ο Dr. Sushrut Jangi από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel.
Σώθηκα στα τσακ
Σώθηκε «στο τσακ!» στη Βοστώνη η μαραθωνοδρόμος Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου, μέλος της Ομάδας Εθελοντών Δρομέων του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Το ευχάριστο μήνυμα ζωής μετέφερε μέσω facebook ο Παύλος Διακουμάκος: «Μόλις μίλησα με την Αλεξάνδρα μας που έτρεξε με τη Φλόγα μας και μου είπε επί λέξει ''γλίτωσα στο τσακ''!!!».
Τι έγινε στη Βοστώνη
Οι βομβιστικές επιθέσεις ήταν πολύ καλά σχεδιασμένες από όσους τίναξαν στον αέρα έναν από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς μαραθώνιους του κόσμου. Οι εκρήξεις έγιναν ταυτόχρονα σπέρνοντας τον πανικό και όσα ακολούθησαν είναι σκηνές από πεδίο μάχης. Μια τρίτη έκρηξη έγινε στην βιβλιοθηκη Κέννεντι.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι «υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK».
 Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.
Ανθρωποι τραυματισμένοι καλούσαν σε βοήθεια, άνθρωποι πανικόβλητοι έτρεχαν πέρα δώθε προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί. 

 Οι δυο εκρήξεις έγιναν κοντά στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου την ώρα που πολλοί αθλητές περνούσαν ακόμα τη γραμμή. Κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε.
Στην αρχή νόμιζαν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από κάποια γραμμή φυσικού αερίου, όμως πολύ σύντομα και αφού κινητοποιήθηκαν οι αρχές ανακάλυψαν και άλλον έναν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο και απενεργοποίησαν.
Αυτόπτες μάρτυρες σε σοκ
Χαρακτηριστικές του χάους και των σκηνών πανικού αλλά και φρίκης που ακολούθησαν τη συντονισμένη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα (τοπική ώρα) στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης είναι οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, θεατών και αθλητών.
Ο Καναδός δρομέας Μάικλ Μίτσελ μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters περιέγραψε αυτό που είδε ο ίδιος από τη γραμμή του τερματισμού ως μια «ογκώδη έκρηξη» με καπνό που έφθανε τα 15 μέτρα ύψος, τονίζοντας πως «όλοι φρίκαραν».
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός θεατή, του Τζον Ρος, ο οποίος είπε πως «ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου». «Εβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία», πρόσθεσε ο Ρος που βρισκόταν δίπλα από τη γραμμή του τερματισμού.
Χαρακτηριστική του χάους που επικράτησε είναι και η μαρτυρία της ρεπόρτερ της εφημερίδας Μπόστον Χέραλντ, Ρέιτσελ Φοξ, που κάλυπτε δημοσιογραφικά την εκδήλωση: «Ανθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα...».
Μάλιστα ομολόγησε ότι στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο...«εορταστικό» χάπενινγκ. «Νόμιζα ότι η έκρηξη ήταν στο πλαίσιο της γιορτής. Μετά είδα τον καπνό. Ξαφνικά ένιωσα να τρέμει το έδαφος και μετά έγινε ησυχία για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη. Τότε η αρχική μου σκέψη εξαφανίστηκε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά...», πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοι Αύριο στο Συλλαλητήριο στην πλατεία της Θήβας για το Νοσοκομείο μας!!!



Την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 11:30 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας θα πραγματοποιηθεί Πανεπαρχιακό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

Ο Δήμος Θηβαίων και οι φορείς της περιοχής απαιτούμε και διεκδικούμε για το Νοσοκομείο μας
§       Τη διοικητική του αυτονομία
§       Την άμεση στελέχωση του με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό
§       Τη χρηματοδότησή του για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 11:30 να είμαστε όλοι στην Πλατεία της Θήβας για το Νοσοκομείο μας, την υγεία μας  και το αυτονόητο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας (νοσοκομειακή περίθαλψη).
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπουργείο: 111 τόνοι κρέατος αλόγου στην ελληνική αγορά τα δύο τελευταία χρόνια

Τους 111 τόνους έφτασε η ποσότητα κρέατος αλόγου που διοχετεύτηκε στην ελληνική αγορά τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία περιλαμβάνει σε έγγραφό του στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σύμφωνα με την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το 2011 μπήκαν στην Ελλάδα συνολικά 37 τόνοι κρέατος αλόγου, με προέλευση τη Ρουμανία (35 τόνοι) και την Ισπανία (2 τόνοι). Όσο για τα στοιχεία που αφορούν την περασμένη χρονιά, στην αγορά μπήκαν 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, από τους οποίους οι 24 τόνοι ήρθαν από την Ισπανία, οι 15,9 τόνοι από τη Ρουμανία και οι 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία διαβιβάστηκαν στα μέσα Μαρτίου έπειτα από ρωτήσεις βουλευτών σχετικά με τους ελέγχους στα τρόφιμα. Αυτά προέκυψαν από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που διενεργήθηκαν για παρουσία DNA αλόγου σε δείγματα τροφίμων. Κατά τη διάρκεια αυτών, στα εργαστήρια έφτασαν περίπου 200 δείγματα, από τα οποία τα 12 προέκυψαν θετικά.
Για τα τελευταία αποτελέσματα ήδη έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα και αναμένονται κυρώσεις. Παράλληλα έχει ζητηθεί η συνδρομή της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν δηλώσει πλαστές διευθύνσεις.
Ακόμη, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν ζητηθεί από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες άμεσοι έλεγχοι όχι μόνο στο βόειο κρέας, αλλά και σε προϊόντα που το περιέχουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Aστραψαν" Βάγια-Καπαρέλλι-Μοσχοπόδι-Λιβαδόστρα και Σαράντι

Με επιτυχία η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’sdoitGreece!
Τις παραλίες Λιβαδόστρα και Σαράντι, το γήπεδο Καπαρελλίου, το αλσύλλιο Πευκάκια στα Βάγια, το θέατρο και μέρος του δάσους Μοσχοποδίου καθάρισαν την Κυριακή 14 Απριλίου εθελοντές πολίτες κάθε ηλικίας, στέλνοντας  μήνυμα για την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος!
Ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’sdoitGreece” διοργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς σε όλες τις δημοτικές του ενότητες, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.  Ο Δήμος από την πλευρά του ήταν παρών με υλικά και μέσα σε όλους τους παραπάνω χώρους με την πολύτιμη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Χορηγών.
Αναλυτικότερα, στην Δ.Ε. Θήβας πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων.
Στη δράση συμμετείχαν:
  • Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία Θήβας 2ο,  4ο και  5ο,  από τον Παιδικό Σταθμό «Τομ και Τζέρι», τα Γυμνάσια Θήβας 3ο και 5ο, το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Θήβας και το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας.
  • Μέλη συλλόγων-φορέων : Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ», Λέσχη LIONSΘήβας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Θηβαίων, Φίλαθλος Επιμορφωτικός Όμιλος Θήβας (ΦΕΟΘ), Σύλλογος Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας (ΣΔΥΜΘ), Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ΟΝΝΕΔ Θήβας (Οργάνωση Νέων της Ν.Δ.)
  • Το Δασαρχείο Θηβών
Στη Δ.Ε. Βαγίων πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο αλσύλλιο Πευκάκια με τη συμμετοχή του μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων Βαγίων 1ου και 2ου και του Γυμνασίου Βαγίων.
Στη Δ.Ε. Πλαταιών πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί:
  • Στο Γήπεδο Καπαρελλίου με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου και μελών της ΜΚΟ ΓΑΡΓΑΦΙΑ.
  • Στην Παραλία Λιβαδόστρας με τη συμμετοχή των μελών του Ναυτικού Ομίλου Λιβαδόστρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεύκτρων και κατοίκων της Τ.Κ. Λεύκτρων και του οικισμού της Λιβαδόστρας.
Στη Δ.Ε. Θίσβης πραγματοποιήθηκεεθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Σαράντι με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χωστίων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος της συμμετοχής μας στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού LetsdoitGreece, όπου διοργανώσαμε καθαρισμούς σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον.
Ευχαριστούμεπάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους προσέφεραν τα υλικά μέσα για να γίνει αυτή η δράση».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  • Σε γάντια μιας χρήσης και μάσκες  όλα τα μέλη του  «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ»
  • Σε εμφιαλωμένα νερά, σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης τα σούπερ μάρκετ:  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, MYMARKETκαι ΣΤΑΜΑΤΗΣ και την εταιρεία εξοπλισμού και τροφοδοσίας χώρων μαζικής εστίασης «ΛΟΥΚΟΣ».
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλοπή στο Δημοτικό Σχολείο Ξηρονομής!!!


sxolxironΚλοπή στο Δημοτικό Σχολείο στην Ξηρονομή της ΔΕ Θίσβης του Δήμου Θηβαίων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου 2013.
Άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο του σχολείου, στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα του γραφείου των δασκάλων και απέσπασαν μια φωτογραφική μηχανή και άλλα αντικείμενα.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους υπεύθυνους του σχολείου το πρωί της Δευτέρας και ενημερώθηκε το Α.Τ. Βαγίων.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής καταδικάζουν απερίφραστα αυτή την ενέργεια και καλούν τους δράστες να επιστρέψουν άμεσα στο σχολείο τα κλοπιμαία. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν βανδαλισμό και δεν συνάδουν με τη φιλήσυχη ζωή των κατοίκων του χωριού.   
                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δενδροφύτευση στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρούνται τελικά οι 18ρηδες από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης

Εξαιρούνται τελικά οι 18ρηδες από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης
Στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών και με τροπολογία αναμένεται να πάρουν πίσω την απόφαση που προέβλεπε πως οι 18ρηδες θα έπρεπε να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.
Σύμφωνα με tovima στο υπουργείο Οικονομικών με νέα τροπολογία θα απαλλαγούν οι 18ρηδες που είναι προστατευόμενα τέκνα από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης.
Αυτό δηλαδή σημαίνει πως κυρίως φοιτητές και φαντάροι, ακόμα και εάν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, θα εξαιρεθούν από τη φορολογία και θα γίνουν οι δηλώσεις μέσω των γονιών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φανή Παπαθωμά-Κάλεσμα συμμετοχής στις γυναίκες επιχειρηματίες για την 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας


Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας για την 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας


Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά  πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Βοιωτίας, με θέμα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην  47η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σε εκθεσιακό χώρο ειδικά διαμορφωμένο με δωρεάν παραχώρηση στους συμμετέχοντες παραγωγούς, μεταποιητές, τυποποιητές κ.ά.. Έχοντας ως στόχο την προβολή πρωτογενή και δευτερογενή τομέα  παραγωγής και υπηρεσιών των εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας, με παρουσίαση των δράσεών της (φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, τουριστικές, επιχειρηματικές) καθώς και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.
Μέσω των γυναικείων συλλόγων και των γυναικείων συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας είναι απαραίτητο να προβληθούν οι δράσεις της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
Επίσης η πολιτιστική κληρονομιά, η ταυτότητά μας και γενικότερα οι γυναικείες δράσεις σε όλους τους ανωτέρω τομείς, έτσι όπως αυτές εκφράζονται μέσω της Ομοσπανδίας Γυναικών Βοιωτίας είναι «δεδομένα», τα οποία οφείλουμε να αναδείξουμε και να προασπίσουμε.
Σε συνεργασία λοιπόν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, εκπρόσωπος του οποίου ήταν ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, δίδονται κατευθυντήριες γραμμές για αποτελεσματικότερη συμμετοχή.
Η Αντιπεριφερειάρχης απευθύνει παράλληλα σε όλες τις γυναίκες κάλεσμα συμμετοχής στην 47η Έκθεση Λαμίας που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη τη δωρεάν παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟ-Η αινιγματική φιγούρα στην οροφή κτιρίου στη Βοστώνη

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν μπει στο μικροσκόπιο του FBI.
Τις φωτογραφίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Corriere della Sera και δείχνουν έναν μυστηριώδη άνθρωπο να βρίσκεται στην οροφή ενός κτιρίου.

Η αστυνομία «σαρώνει» ήδη φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τον μαραθώνιο, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης.


































Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Η έκρηξη σε αργή κίνηση


ΒΙΝΤΕΟ-Η έκρηξη σε αργή κίνηση


Νέο βίντεο από το associated press δημοσιεύει το BBC, τη στιγμή της έκρηξης, επεξεργασμένο σε αργή κίνηση.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συζήτησαν Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος στο Φανάρι!


 
Τι συζήτησαν Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος στο Φανάρι!
Το λεγόμενο μεταθετό στις νέες χώρες, είναι ένα από τα κύρια θέματα που συζήτησαν  εκτενώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κατά το πρόσφατο ταξίδι-αστραπή  του πρώτου στο Φανάρι όπως αποκαλύπτει το agioritikovima.gr.
Του Γιώργου Θεοχάρη

Οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν  στο ζήτημα αυτό ώστε  να επιτρέπεται   για ορισμένους  Ιεράρχες από το  πατριαρχείο  να μετατίθενται με απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις μητροπόλεις των Νέων Χωρών, όπως έγινε γνωστό από εκκλησιαστικούς και θεολογικούς κύκλους, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΄΄Αγιορείτικου Βήματος΄΄.

Τα μείζονος της Αγίας και μεγάλης Συνόδου, ήταν ακόμα ένα θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση τους.

Το άλλο καυτό θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν  το ζήτημα  που δημιουργήθηκε  από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με την εκλογή  επισκόπου  Κατάρ , ο όποιος θα υπάγεται στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείο Αντιόχειας το οποίο θεωρεί δική  του Αρχιερατική περιφέρεια το Κατάρ.

Ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα όσο αφορά τις αποφάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Από αύριο τα δικαιολογητικά για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες

Από αύριο, Τρίτη 16 Απριλίου, μπορούν υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να προσέρχονται στο λύκειο τους για να αποκτήσουν δελτίο εξεταζομένου, προσωπικό κωδικό ασφαλείας, καθώς και για να… υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες των τριτέκνων, των πολυτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων.

Φέτος, όπως και πέρυσι, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των...

υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει ηλεκτρονικά. 

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) καλούνται από αύριο, Τρίτη έως και τις 26 του μηνός, να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. 

Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν τον Ιούνιο, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και τελικά να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. 

Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα. 

Τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι τα εξής:

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α΄ για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Ειδικές κατηγορίες

Όπως είναι γνωστό, για τις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων καθορίζεται αριθμός επιπλέον θέσεων εισακτέων, χωρίς ηλικιακά όρια, εισοδηματικό κριτήριο και γεωγραφικό περιορισμό.

Για την ένταξη σε κάποια ειδική περίπτωση, την ίδια περίοδο από 16-4-2013 ως και 26-4-2013, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μαζί με το πρότυπο ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σχετικής αίτησης) και έπειτα από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα χαρακτηρίζονται από τον διευθυντή ή υποδιευθυντή ως ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια). Για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν είτε από το Λύκειό τους είτε από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ: www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, όπου αναρτώνται όλα τα σχετικά έγγραφα, εγκύκλιοι, υποδείγματα αίτησης και υπεύθυνων δηλώσεων κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω δεν αφορούν τις ειδικές κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων κλπ. για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς η διαδικασία και τα δικαιολογητικά γι’ αυτές τις Σχολές καθορίζονται και ανακοινώνονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Δελτίο Εξεταζομένου

Την ίδια περίοδο όσοι λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ θα αποκτήσουν και το Δελτίο Εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα τις ημέρες των εξετάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι τόσο για τη δημιουργία προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password), όσο και για την υποβολή και έλεγχο των δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση, απευθύνονται στο Λύκειο, ως εξής :

Όσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Όσοι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2011 ή 2012 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), αλλά τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές σε κανένα μάθημα, αμέσως μετά τη λήξη των πανελλαδικών θα προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης. 

Αν αυτοί οι απόφοιτοι αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (το δικαίωμα αυτό έχουν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2011 ή 2012), θα πρέπει τον Ιούνιο να προσέλθουν πάλι στο Λύκειο, προκειμένου να δημιουργήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να χαρακτηριστούν εκ νέου από τον (υπο)διευθυντή ως ειδική περίπτωση (αν ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση), ακόμα και αν θα το έχουν ήδη κάνει από 16-4-2013 ως και 26-4-2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια:Βρήκαν νεκρό το γιο τους μέσα στο δωμάτιό του

vrikan-nekro-to-gio-toys-mesa-sto-domatio-toyΜια τραγωδία ξημέρωσε στο Μαντούδι της Εύβοιας, όταν γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους μέσα στο δωμάτιό του.

Όλα έγιναν στο σπίτι της οικογένειας που βρίσκεται στο Μαντούδι. Ο 28χρονος καληνύχτησε τους γονείς του και πήγε για ύπνο.
Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του, που το πρωί σηκώθηκαν και ανησύχησαν που το παιδί τους κοιμόταν ακόμα.
Hταν 8 το πρωί όταν η μάνα και ο πατέρας μπήκαν στο δωμάτιο και τότε εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές, που ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονία.

Οι γονείς προσπαθούσαν να τον ξυπνήσουν αλλά μάταια. Το άτυχο παλικάρι δεν είχε σφυγμούς.
Αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Μαντουδίου. 
Η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία που κάνει λόγο για ένα ευγενικό παιδί και, ιδιαίτερα

αγαπητό σε όλους.newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Την Πέμπτη 11 Απριλίου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη 45 παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου Θήβας συνοδευόμενα από τις Νηπιαγωγούς τους, Στέλλα Σύρου-Γιαννίκα, Μαρία Χαλιμούρδα, Στέλλα Ντόβα.
   Η Βιβλιοθήκη πλημμύρισε από παιδικές φωνές και έλαμψε από παιδικά χαμόγελα. Οι μικροί μας φίλοι πρόσφεραν  τις δημιουργίες τους  με καμάρι στη Βιβλιοθήκη, τις πανέμορφες πεταλούδες. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ταξινόμησης και
δανεισμού των βιβλίων. Ακολούθησαν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων και
ζωγράφισαν στο αναγνωστήριο, βιβλία και βιβλιοθήκες, αφού
προηγουμένως είχαμε διαβάσει το ποίημα της Μαρίας Μανωλάκου «Μ’ ένα
βιβλίο».
   Στο τέλος, μας αποχαιρέτησαν χαρούμενα από την επίσκεψή τους στη Βιβλιοθήκη.
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται ακάθεκτος ο βροχερός καιρός
,αφού σήμερα Τρίτη προβλέπονται καταιγίδες στα βόρεια και στα νησιά της χώρας, ενώ στα υπόλοιπα προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και στη συνέχεια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχών κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν το μεσημέρι λίγες νεφώσεις, όπου το απόγευμα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στην Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΟΛ - Βαλκανικοί αγώνες νέων κολύμβησης


ΑΚΟΛ , Βαλκανικοί αγώνες νέων κολύμβησης


Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2013, θα διεξαχθούν στη Λάρισα οι φετινοί Βαλκανικοί Αγώνες Νέων στην κολύμβηση, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τηv ακύρωση διοργάνωσής τους στη Λεμεσό της Κύπρου.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για μία ακόμη φορά, γίνεται αρωγός και η Λάρισα  φιλόξενος τόπος διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπως συνέβη και με το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που φιλοξενήθηκε από 1 μέχρι 3 Μαρτίου 2013, στην ίδια πόλη.
Να σημειώσουμε ακόμη, ότι, στη Λάρισα θα διεξαχθούν το καλοκαίρι από τις 2 μέχρι 4 Αυγούστου 2013 και οι Βαλκανικοί Αγώνες Υδατοσφαίρισης Εφήβων.
Για τους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης νέων, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, η Σερβία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ενώ αναμένεται η επιβεβαίωση και της Τουρκίας.
Η Εθνική μας ομάδα θα μετάσχει σ’ αυτούς τους αγώνες, με είκοσι τρεις (23) κολυμβητές/τριες, δώδεκα (12) αγόρια, γεννημένα το 1995 & 1996, καθώς και έντεκα (11) κορίτσια, γεννημένα το 1997 & 1998, τα οποία θα εκπροσωπήσουν τη Χώρα μας και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που θα πραγματοποιηθεί στο Πόζναν της Πολωνίας, από 10 μέχρι 14 Ιουλίου 2013.
Στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας, για μία ακόμη φορά επιλέχθηκε να μετάσχει και η αθλήτρια του Ομίλου μας ΜΑΡΙΑΝΩΤΑ  ΕΛΜΑΛΗ.
Την ομάδα των κοριτσιών συμπληρώνουν οι αθλήτριες Μπάκα, Στεργιοπούλου,Κουτσουβέλη,Μαυραντζά, Μπασδέκη, Απλάντη, Μπράμου, Σιατερλή, Παναγοπούλου και Μοίρα.
Με την ομάδα των αγοριών θα αγωνιστούν οι αθλητές Μυλωνάς, Χρήστου, Κοντιζάς, Μουζάς Χρ., Χιώτης, Καϊσαρλής, Ταυλαρίδης, Τσιραπίδης, Αλεξίου, Μουρατίδης, Κιτσούλης και Γιοβάνοβιτς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμα έως και 2.640 ευρώ για όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Πρόστιμα φωτιά θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων, οι οποίοι δεν κατέβαλαν το αντίτιμο για τα τέλη κυκλοφορίας για έτος 2013. Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 44 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τα 2.640 ευρώ.
Οι διασταυρώσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες με τις διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τις εφορίες.
Τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ:
  • Για οχήματα από 51 έως 300 κυβικά εκατοστά στα 44 ευρώ
  • Για οχήματα από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά στα 110 ευρώ
  • Για οχήματα από 786 έως 1.070 κυβικά εκατοστά στα 240 ευρώ
  • Για οχήματα από 1.071 έως 1.357 κυβικά εκατοστά στα 270 ευρώ
  • Για οχήματα από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά στα 480 ευρώ
  • Για οχήματα από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά στα 530 ευρώ
  • Για οχήματα από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά στα 600 ευρώ
  • Για οχήματα από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά στα 1.320 ευρώ
  • Για οχήματα από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά στα 1.760 ευρώ
  • Για οχήματα από από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά στα 2.200 ευρώ
  • Για οχήματα άνω των 4.001 κυβικών εκατοστών στα 2.640 ευρ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ