Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων από τη zougla.gr ΕΔΩ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδεκατισμένος ο Λεβαδειακός στην Κρήτη…

Χωρίς τους τιμωρημένους Βασιλείου, Μεντί, Μουλόπουλο και τον τραυματία Μπουμάλ θα ταξιδέψει η αποστολή του Λεβαδειακού για τα Χανιά, για το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Πλατανιά.

Με πρωινή προπόνηση στο δημοτικό στάδιο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά (Κυριακή 19:00). Μετά το τέλος της, ο Βέλιτς ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία θα ταξιδέψει οδικώς για την Αθήνα και από το «Ελ. Βενιζέλος» θα απογειωθεί για τα Χανιά.

Στην αποστολή είναι οι : Κυριακίδης, Κασμερίδης, Χοσέμι, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Μανωλάς, Νικολακάκης, Γεωργίου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μαχαίρας, Ροτζέριο, Καγεχόν, Πέππας, Μίλιεβιτς, Ρομέου, Πόι και Πινέιρο. Εκτός, έμειναν οι τιμωρημένοι Βασιλείου, Μεντί, Μουλόπουλο και ο τραυματίας Μπουμάλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: Διαγράφει τα χρέη ως 200 ευρώ..!


Τη διαγραφή οφειλών προς την εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.

Με βάση με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου, περίπου... μισό εκατομμύριο από τους συνολικά 2,6 εκατ. οφειλέτες, χρωστούν έως 200 ή 300 ευρώ ο καθένας και –αν τελικώς η διάταξη πάρει «σάρκα και οστά»- οι οφειλές αυτές θα μπουν στο «ράφι» και δεν θα τις αναζητήσει η εφορία προς είσπραξη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χρέη αυτά δεν «χαρίζονται». Αν χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», το δημόσιο απλώς στρέφεται στην αναζήτηση άλλων οφειλετών, για τους οποίους θα ασκήσει αναγκαστικά μέτρα για να εισπράξει όσα και όπως μπορέσει, από τα χρήματα που του οφείλονται (κατασχέσεις, ειδοποιήσεις σε εγγυητές και συγγενείς κλπ).

«Στο συρτάρι» όμως θα μείνουν περίπου τα 40-45 από τα 56,5 δισ., για να μπορέσει ο φοροεισπρακτικός να εστιάσει στα παλαιά χρέη που μπορούν να εισπραχθούν αλλά και στα νέα χρέη, τη στιγμή που δημιουργούνται και πριν γιγαντωθούν.

Να σημειωθεί ότι εφόσον εφαρμοστεί ο παραπάνω σχεδιασμός τότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της εφορίας. Σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις υπηρεσιακών στελεχών του ΥΠΟΙΚ από τα 56 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την εφορία, θεωρούνται εισπράξιμα μόλις τα 15 έως 17 δις ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Μικρό παιδί καταπλακώνεται από το τέρμα στο γήπεδο της Ηλιούπολης

Λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 8χρονου παιδιού στο γήπεδο της Ηλιούπολης το οποίο καταπλακώθηκε από το δοκάρι την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο, έρχεται στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού από την πτώση του τέρματος από τον αέρα.

Σύμφωνα με το notia.gr που δημοσίευσε το βίντεο, το περιστατικό συνέβη στο ίδιο γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη, δύο χρόνια πριν. Στο βίντεο φαίνεται ένα παιδί, που τραυματίζεται από την πτώση του τέρματος από τον αέρα.
Ακολουθούν σκηνές πανικού. Γονείς και προπονητές απελευθερώνουν το παιδί και το μεταφέρουν στον πάγκο. Το γήπεδο έχει παγώσει. Ευτυχώς ο μικρός δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Δείτε το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Οινόφυτα εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραπετών

Σε αγροτική περιοχή στα Οινόφυτα εντόπισαν χθες αστυνομικοί το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν πιθανότατα οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, κατά το ανθρωποκυνηγητό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.


Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη στις 20.10 επί της οδού Ομήρου, όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα «ύποπτο» αμάξι μάρκας Citroen Xsara, λευκού χρώματος, και του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Το Ι.Χ. είχε κλαπεί την περασμένη Δευτέρα από την Αθήνα, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο άλλου τύπου από τον Πύργο Ηλείας.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού που μπορεί να ταυτίζονται με εκείνα των επικίνδυνων δραπετών.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσάφι» δίνει η Αρχιεπισκοπή για δημιουργία ιστοσελίδας - Κοστίζει 3.737.529,73 ευρώ!

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δαπανώντας για τη δημιουργία ιστοσελίδας το ποσό των 3.737.000 ευρώ!
Οπως γράφει η εφημερίδα «Το Καρφί» σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή προνοιακών υπηρεσιών.
Το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίζει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ, το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».
Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή είναι «η μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, και το μεσημέρι στα ορεινά της Στερεάς, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, περιμένουμε σήμερα.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα meteo.gr, θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 21 στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες και στο Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημεριανές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι.
Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς «φουσκώνει» στα κρυφά ο λογαριασμός του κινητού

Τι να κάνετε για να περιορίσετε τη ζημιά
Συστάσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες χρησιμοποιούν το «κόλπο
» με τον ελάχιστο χρόνο χρέωσης για να ροκανίσουν τον προπληρωμένο χρόνο ομιλίας των συνδρομητών τους, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Προκύπτει ότι σε ορισμένα «πακέτα» οι εταιρείες έχουν αυξήσει τον ελάχιστο χρόνο ακόμη και…
10 φορές.

Από το κείμενο του συνηγόρου του καταναλωτή, προκύπτει ότι με τον αυξημένο ελάχιστο χρόνο ομιλίας, ο συνδρομητής ζημιώνεται καθώς:

Κάθε κλήση διάρκειας ενός δευτερολέπτου, χρεώνεται όσο και μια κλήση η οποία έχει διάρκεια ένα λεπτό (αν η εταιρεία υιοθετεί την ελάχιστη χρέωση των 60 δευτερολέπτων γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ελάχιστη χρέωση είναι …τρία λεπτά)
Ο αριθμός των κλήσεων που διαρκούν από ένα έως 30 δευτερόλεπτα, είναι πολύ μεγάλος. Οι κλήσεις πραγματικής διάρκειας 1-30 δευτερολέπτων αγγίζουν περίπου το 60% του συνόλου των κλήσεων. Μάλιστα, από τον συνήγορο του καταναλωτή διατυπώνεται η εκτίμηση ότι αυτές οι κλήσεις γίνονται συνήθως από ανάγκη δηλαδή είτε για λόγους ασφάλειας ευάλωτων ομάδων (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένοι) είτε για οικονομία.


Ο Συνήγορος του Καταναλωτή εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς αυτή η πρακτική

α) οδηγεί σε ιδιαιτέρως σημαίνουσα αύξηση και δη πολλαπλασιασμό του κόστους χρήσης κινητής τηλεφωνίας για μεγάλο αριθμό καταναλωτών στη χώρα μας και

β) ενδέχεται να παραπλανήσει τον μέσο καταναλωτή, ως προς την πραγματική διάρκεια του παρεχομένου παγίου χρόνου κλήσεων, τόσο κατά το

προσυμβατικό στάδιο επιλογής ενός προγράμματος όσο και κατά τη διάρκεια της σύμβασης, αφού δεν μπορεί να υπολογίσει με ασφάλεια τον εναπομείναντα χρόνο ομιλίας του προγράμματός του, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση κλήσεων πέραν του εντός παγίου χρόνου ομιλίας

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή πιέζει τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να εγκαταλείψουν αυτές τις πρακτικές και να περιορίσουν τον ελάχιστο χρόνο ομιλίας στα επίπεδα των 30 δευτερολέπτων. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, καλό είναι προστατευτείτε από μόνοι σας ακολουθώντας τις ακόλουθες συμβουλές:

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μια κλήση μικρής διάρκειας με ένα SMS καθώς θα σας κοστίσει λιγότερο
Εγγραφείτε στις υπηρεσίες προειδοποίησης για την εξάντληση του δωρεάν χρόνου ομιλίας που παρέχουν όλες οι εταιρείες
Αν εξαντλήσετε τον δωρεάν χρόνο ομιλίας σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα «πακέτο» επιπλέον χρόνου καθώς το κόστος θα είναι μικρότερο από το να πληρώσετε τα τηλεφωνήματα με την κανονική χρέωση






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ




Μετά από μια μαραθώνια αστυνομική επιχείρηση , οι αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μ συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ.
Ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε την Παρασκευή σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας, δήλωσε η κρατική αστυνομία.
Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνη, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.
Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.
Ο 19χρονος , μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς, στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Ταμερλάν Τσαρνάγεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.
"Τον πιάσαμε" ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης. Η αστυνομία της Βοστόνης ανάρτησε στο Twitter «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε".
Λίγο μετά τη σύλληψη του ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους κατοίκους στην οδό Φράνκλιν, εν μέσω πλήθους αστυνομικών δυνάμεων και ομοσπονδιακών του FBI. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρει προσωρινά καταφύγιο μέσα σε βάρκα, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τραυματισμένος.
Οι αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης είχαν περικυκλώσει στο Γουότερταουν τον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, μετέδωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν αφότου ακούστηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια «αστυνομικής επιχείρησης».
Ανακρίνονται 3 ύποπτοι
Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.
Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ.
Δηλώσεις Ομπάμα
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, δήλωσε ανώτερος διοικητικός αξιωματούχος και δεσμεύτηκε  πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακαλύψει εάν τα δύο αδέλφια που θεωρούνται ύποπτοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, είχαν βοήθεια.
Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.
Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους του Τέξας, όπου τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων.
 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τη διπλή βομβιστική επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια», επισκέφτηκε την Πέμπτη τη Βοστόνη όπου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης των θυμάτων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως δυο γυναίκες κλέβουν κοσμηματοπωλείο στη Λαμία

Γυναίκες – Αρσεν Λουπέν έκλεψαν με μοναδικό τρόπο κοσμήματα στη Λαμία [βίντεο]Εναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκαν δύο γυναίκες για να ληστέψουν δύο υφασμάτινες θήκες γεμάτες χρυσές αλυσίδες το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Λαμίας.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο του lamiareport μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και την ώρα που τις εξυπηρετούσε η πωλήτρια ακούμπησαν πάνω στη βιτρίνα με τις θήκες αρχικά μια τσάντα και εν συνεχεία ένα παλτό.
Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να καλύψουν τις θήκες και λίγη ώρα αργότερα όταν είπαν ότι πάνε στην τράπεζα να σηκώσουν λεφτά τις άρπαξαν και έφυγαν ανενόχλητες.
Ωστόσο τις κυρίες και την εντυπωσιακή τους μέθοδο κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.
Το εν λόγω κοσμηματοπωλείο, πάντως, γίνεται για τρίτη φορά στόχος επιτήδειων, καθώς πριν από έναν χρόνο ένας ληστής παραλίγο να σκοτώσει την κόρη της ιδιοκτήτριας, ενώ, το 2007, ένας άλλος ληστής είχε τραυματίσει με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μυστήρια της Μανωλάδας.

 
Καλά, τι σόι φυτείες είναι αυτές στη Μανωλάδα που χρειάζονται τρεις «επιστάτες» για να λειτουργήσουν; Ούτε οι τεράστιες φάρμες της Νότιας Αμερικής δεν έχουν τόσους. Και πώς προέκυψαν τα όπλα στη δολοφονική απόπειρα κατά των μεταναστών; 
Τι στην ευχή; Αρματωμένοι κάνουν την «επιστασία» στις φυτείες της Ηλείας;



Το αιματηρό συμβάν της Τετάρτης είναι απλώς ο... τελευταίος κρίκος άλλων περίεργων επεισοδίων στα φραουλοχώραφα της περιοχής. Τον Μάιο του 2012 σημειώθηκαν ταραχές, με αφορμή πάλι απλήρωτα μεροκάματα.
Τον Αύγουστο του 2012, ημεδαποί («επιστάτες» θα ήταν κι αυτοί) βασάνισαν ένα νεαρό Αιγύπτιο. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα της περιοχής, «οι δύο δράστες σφήνωσαν το κεφάλι του 22χρονου θύματός τους ανάμεσα στην πόρτα του αυτοκινήτου και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο στον δρόμο».
Αντίστοιχη βαρβαρότητα σημειώθηκε και το 2009, μόνο που το όργανο βασανισμού ήταν δίκυκλο.
Τον Απρίλιο του 2011, ο δημοσιογράφος του «Βήματος» κ. Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ κ. Ιάκωβος Χατζησταύρου δέχθηκαν επίθεση από «επιστάτες», όταν προσπάθησαν να κάνουν ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των αλλοδαπών εργατών φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας. Ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας.

Ολα αυτά τα μαφιόζικα συμβάντα κανονικά έπρεπε να κινητοποιήσουν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται όλο και πιο συχνά σημαίνει ότι οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η ανομία συνεχίζεται και διογκώνεται στην περιοχή διότι το κράτος δεν μπορεί ή τα όργανά του αμελούν να επιβάλουν τη νομιμότητα.
Δεν είναι ένα το συμβάν για να υπάρχει το ελαφρυντικό της εκπλήξεως. Ορθότερο είναι να μιλήσουμε για συμμορίες «επιστατών» που σπέρνουν τον τρόμο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου περιμένουν να υπάρξουν νεκροί για να ψάξουν αν υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Ηλείας;

Κακά τα ψέματα! Φαινόμενα ρατσισμού, ακραίας εκμετάλλευσης ή άλλων άνομων πρακτικών υπάρχουν παντού στον κόσμο. Μια κοινωνία δεν κρίνεται από αυτά.
Κρίνεται, όμως, από την αντίδραση της στα συγκεκριμένα φαινόμενα. Αν τα στοχάζεται ή αν τα προσπερνά ελαφρά τη καρδία. Αν ανησυχεί ή αν επαναπαύεται με το ρωμαίικο «έλα μωρέ...».
Γράφαμε και παλιότερα ότι «ο καλύτερος τρόπος για τη διαιώνιση των προβλημάτων είναι η άγνοια της ύπαρξής τους. Ειδικά όταν αυτή βασίζεται σε μια αυταρέσκεια της οποίας κοινή επωδός είναι «εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα». Κάπως έτσι, πίσω από αυτάρεσκες επισημάνσεις, διαιωνίζεται και θα διογκώνεται ο ρατσισμός στη χώρα... «Μα οι ρατσιστές είναι μειοψηφία», θα εκραγούν κάποιοι. Πιθανόν, αλλά σάμπως η “Κου Κλουξ Κλαν” ήταν πλειοψηφικό ρεύμα στις ΗΠΑ;»

Το ίδιο ισχύει και για την πολιτεία. Φυσικά δεν είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των παραβατικών συμπεριφορών. Εχει όμως βαρύτατες ευθύνες για την επανάληψή τους, που αναγκαστικά σημαίνει και διόγκωσή τους.
Γι’ αυτό, παράλληλα με την έρευνα για την ανακάλυψη των «επιστατών», οι αρχές πρέπει να ψάξουν πώς και γιατί κάποιοι αμέλησαν να κάνουν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα να γίνει η Μανωλάδα «Φαρ-Ουέστ».

*Άρθρο του κ.Π.Μανδραβέλη,
αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα "Καθημερινή".

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο Αυτός ο άνθρωπος δεν πέθαινε με τίποτα!


Ο Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ήταν ένας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του...



1900. O Άντρας αυτός όμως έμεινε στην ιστορία όχι για την ζωή του αλλά για τον τρόπο που πέθανε. Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Μετά το οικονομικό Κραχ όμως το 1929 ο Μαλόι έχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε πολύ άθλια οικονομική κατάσταση όπως φυσικά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι εκείνη την μαύρη περίοδο στην Αμερική.

Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατεληξε να ειναι ενας αστεγος και αλκοολικός αντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητο.Ωστόσο η μοίρα του επεξε ενα πολύ ασχημο παιχνίδι. Η Περίοδος τότε στην Αμερική ηταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτελεσμα πολλοί ανθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα. ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ Πέντε (5) Άντρες που τον γνώριζαν λοιπον αποφασισαν να παιξουν σε βαρος του ενα θανασιμο παιχνιδι : Σκοπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν απο μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του (οταν ηταν πυροσβέστης) .

Φυσικά ειχαν και εναν συνεργό που δουλευε στην ασφαλιστική εταιρεια και τους βοήθησε.Για να εισπράξουν ομως τα χρηματα έπρεπε να κάνουν τον φονο να φαινεται σαν ατύχημα (αργοτερα αποκαλυφτηκε πως το ιδιο κολπο το έκαναν και σε αλλους αστεγους με επιτυχία). Αρχικά λοιπόν σκοπευαν να τον υποχρεώσουν να πιεί μέχρι θανάτου. Ο Ενας απο τους πέντε άντρες λοιπόν ηταν ιδιοκτήτης ενος μικρου μπάρ (που δεν πηγαινε ομως οικονομικά καλά) και συμφωνα με το σχέδιο αποφασισε και εδωσε στον ατυχο άστεγο αντρα απεριοριστη πίστωση με την ελπιδα πως ο αλκοολικός άστεγος θα επινε πολύ και θα πεθαινε. Παρά το γεγονος λοιπόν πως ο άστεγος ηπιε σχεδον ολο το ράφι με τα ποτά εντούτις δεν επαθε τίποτα και την επόμενη ημέρα ξαναγυρισε στο μπάρ.

Οι πέντε Συνομωτες αποφασισαν αυτήν την φορά να κανουν κατι άλλο : Εβαλαν αντιψυκτικό (υγρο για ψυγεία αυτοκινήτων) μέσα στο ποτο του άστεγου.Ο Μαλόϊ αφού ηπιε πολλά ποτά με αντιψυκτικό και παρά το γεγονος πως στο τελος της μερας δεν μπορούσε να περπατήσει και έχασε τις αισθήσεις του εντούτις την επόμενη ημέρα ξαναπήγε σώος και αβλαβης στο Μπάρ.Τις επομενες μέρες (οπως ειπαμε ο αστεγος ηταν αλκοολικός και του προσφεραν τζάμπα ποτά οπότε επανερχόταν) οι συνομωτες του έριξαν βερνίκι για έπιπλα, υγρό για αλογα και δηλητήριο για ποντίκια αλλα παλι ο άστεγος δεν έπαθε τιποτα και επανήρθε στο Μπάρ.

Στην συνέχεια του εδωσαν φαγητό οπως μύδια με ουισκυ και ενα σάντουϊτς με χαλασμένες σαρδέλες και ποντικοφάρμακο αλλα ο αστεγος τα έφαγε κανονικά χωρις να πάθει το παραμικρό.


Η ΠΑΓΩΝΙΑ
Οι πεντε αντρες που ηθελαν να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής ειχαν φτάσει σε αδιεξοδο : Αυτην την φορά θα εφαρμοζαν κατι αλλο : Μολις ο αστεγος άντρας εχανε τις αισθησεις του απο το πολύ ποτο θα τον έβγαζαν έξω στο κρύο έτσι ώστε να παγώσει μεχρι θανάτου (ειπαμε πως επρεπε ο θανατός του να φαινεται σαν ατύχημα). Ενα βράδυ που επικρατούσε παγωνιά με την θερμοκρασία να φτάνει τους -26 βαθμούς κελσίου μολις ο άστεγος χάνει τις αισθήσεις του τον βγάζουν εξω και τον αφήνουν σε ενα παγκακι ενος παρκου μέσα στο χιόνι.Στην συνεχεια ριχνουν στο γυμνό στηθος του 19 λίτρα νερού ετσι ώστε αυτό να παγώσει και ο άντρας να πεθάνει.Ωστόσο ομως την επόμενη μέρα ο άστεγος εμφανιστηκε ξανά στο Μπάρ. Οι συνομώτες εμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Η Επόμενη απόπειρα να τον σκοτώσουν έγινε οταν ο ενας απο τους πεντε Αντρες ηταν ταξιτζής και το βραδυ που ο αστεγος έφυγε απο το Μπαρ μεθυσμένος τον χτυπησε "κατα λαθος" με το ταξί και με ταχύτητα 72 km/h.Ο Αστεγος ομως αν και τραυματιστηκε βαριά και κατέληξε για τρείς βδομάδες στο νοσοκομείο δεν πέθανε.Οι συνομώτες αρχικά πηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεια να εισπραξουν τα χρηματα αλλα εκεί μαθαινουν πως ο αστεγος δεν ειναι νεκρός.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ
Οι πεντε αντρες που σκοπευαν να παρουν την ασφάλεια ζωής του αστεγου αποφασισαν να κανουν μια τελευταία απόπειρα.Στις 22 Φεβρουαριου του 1933 μολις ο αστεγος ήπιε μεχρι να πέσει κάτω τον μεταφέρουν στο σπιτι -του ενα συνωμοτη- και αφού του βαζουν μια σωλήνα που ηταν συνδεμένη με το γκάζι της κουζινας στο στόμα τελικά τον σκοτωνουν.

Λογο της προχειροτητας των αρχών της εποχής, ο άστεγος μεταφέρεται στο νοσοκομείο οπου οι γιατροί πρόχειρα διαγνωσκουν (σαν αστεγος που ηταν δεν εδωσαν σημασία) σαν αιτία θανάτου την πνευμονία και ο Μαλόϊ εταφη με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά απο τον φόνο οι Πεντε αντρες σε συννενοήση με τον ασφαλιστή συνεργάτη του ξαναπηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεία του άστεγου και ετοιμαζονται να εισπραξουν 3.500 δολλάρια (σε σημερινές τιμές 52.000 δολλάρια).Ωστόσο οι πεντε άντρες έκαναν ενα μεγάλο λάθος : Αρχισαν να μιλάνε και να καυχιώνται για το "κατορθωμά" τους απο εδώ και απο εκεί με αποτελεσμα αυτες οι φήμες να γινουν γνωστές στην αστυνομία η οποία αμέσως διάταξε να ξεθαφτεί το πτώμα του άτυχου άντρα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες του θανάτου. Πραγματι διαπιστωνεται πως ο Μαλόϊ δεν πεθανε απο πνευμονία αλλα απο δηλητηρίαση φυσικού αερίου.

Οι πεντε συνομώτες (Tony Marino, Joseph Murphy, Francis Pasqua, Hershey Green, and Daniel Kriesberg) συνελήφθησαν και καταδικαστικαν σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα εκτός απο έναν ( Hershey Green) που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.Αξιζει να σημειώσουμε πως ο τύπος της εποχής ονόμασε αυτήν την συμμορία "the Murder Trust"
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελόντριες κομμώτριες της ΕΠΑΣ στα Γηροκομεία Θήβας!

Μπράβο κορίτσια! Συνεχίστε να δίνετε χαρά στους ηλικιωμένους…
Ευχάριστη διπλή έκπληξη δοκίμασαν οι ένοικοι του γηροκομείου Θήβας, όταν τους επισκέφθηκε ομάδα  νεαρών  κοριτσιών…
Αρχικά, θεώρησαν πως τα κορίτσια ήρθαν να συζητήσουν και να τους κάνουν παρέα, αλλά γρήγορα διαπίστωσαν πως έφτασαν για να πιάσουν δουλειά και μάλιστα χωρίς να πληρωθούν….
Ήσαν οι νεαρές κομμώτριες της Επαγγελματικής Σχολής Θήβας, που έφτασαν εθελοντικά να κουρέψουν τους ηλικιωμένους του γηροκομείου…
Αφού τους «κούρεψαν» κυριολεκτικά οι κυβερνώντες, μαζί και τους συγγενείς τους, οι νεαρές κομμώτριες σκέφτηκαν να προσφέρουν δωρεάν «ψαλίδι», χτένισμα και χαμόγελα στους ηλικιωμένους…
Φόρτωσαν τα κομμωτικά τους εργαλεία και έπιασαν δουλειά με μεγάλη διάθεση και τρυφερότητα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες….
Μπράβο κορίτσια! Καλό κουράγιο για την συνέχεια και  στα άλλα γηροκομεία και ιδρύματα της πόλης. Είθε το δικό σας παράδειγμα να ακολουθήσουν και τα άλλα επαγγέλματα της ηλικίας σας, με εθελοντισμό για τους συνανθρώπους σας.
Να σημειωθεί , ότι τμήματα της ΕΠΑΣ βρίσκονται ήδη στην Ιταλία για εκπαίδευση, των οποίων τα αποτελέσματα να μάθουμε στην επιστροφή τους.  viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται κοπέλα, και ΝΕΑ, και ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ, και με... 7 ευρώ την μέρα!...


 euro-crimes.blogspot.gr
Χρυσή ευκαιρία για part-time μεροκάματο...
210 ευρώ (μεικτά!) το μήνα προσφέρει ο φαστφουντάς εργοδότης για μισή μέρα δουλείας.
Βέβαια από τα 7 ευρώ που θα πάρει μεροδούλι η κοπέλα ,ίσως αφαιρέσει τα 3 για πηγεν-έλα με το λεωφορείο.
Της μένουν 4 ολόκληρα ευρώ να πάρει (έστω και κινέζικα) ...
καλλυντικά .
Γιατί δεν φτάνει που ο κουβαρδάς την θέλει μέχρι 30 ετών, την θέλει και εμφανίσιμη.
Ζητάει πολλά, η δίνει λίγα?
Με παρόμοια "ΖΗΤΕΙΤΑΙ" είναι γεμάτες οι εφημερίδες.
Αλλά οι "Σταυροφόροι" κατά των (επιλεγμένων) διακρίσεων, υποκριτικά και ξεδιάντροπα κάνουν ότι δεν τις βλέπουν.
Μάλλον κάποιοι από αυτούς, βάζουν τέτοιες είδους προσβλητικές (βράστε το παράνομες, στην Ελλάδα είμαστε) ΑΓΓΕΛΙΕΣ!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ