Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βρέξει-χιονίσει ...η τιμή της βενζίνης πετάει στα ύψη

 
Από μεγάλη απόσταση και με σοβαρή καθυστέρηση παρακολουθούν οι λιανικές τιμές της βενζίνης, τη μεγάλη πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου brent. 
Το brent, υποχωρεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2013, περισσότερο από δύο μήνες, και έχει χάσει από την υψηλότερη τιμή του 16,82% σε αυτό το διάστημα...


 
 Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα αντίστοιχα, συνέχισε να ανεβαίνει και διατήρησε την υψηλότερη μέση τιμή μέχρι τις... 27 Φεβρουαρίου.

Εκτοτε η λιανική τιμή της βενζίνης άρχισε να υποχωρεί, για να καταγράψει με βάση τις μετρήσεις και τις τιμές που δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης από το «Παρατηρητήριο Τιμών», μία πτώση 10 λεπτών, μέχρι και το 1,676 ευρώ ανά λίτρο στις 18 Απριλίου.

Οπως προκύπτει, στο δίμηνο και πλέον διάστημα κατά το οποίο η τιμή του πετρελαίου brent υποχωρούσε σχεδόν 17% από τα υψηλά (για να πέσει μάλιστα κάτω και από τα 100 δολάρια το βαρέλι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες), η μέση λιανική τιμή της βενζίνης έχανε μόνον 5,63%. Στις 15 Απριλίου 2013, η τιμή του brent υποχώρησε κάτω από τα 100 δολάρια πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών μοιάζει να επωφελείται από την άνοδο της τιμής της βενζίνης. Και δεν είναι μόνον ο ΦΠΑ που λειτουργεί ως ποσοστό το οποίο προστίθεται, αλλά και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης. Ετσι όσο ανεβαίνουν οι τιμές, ανεβαίνει και το ποσό του φόρου το οποίο το κράτος εισπράττει σε απόλυτα νούμερα.

Με βάση τις διαθέσιμες μέσες τιμές ανά εβδομάδα, όπως αναλύονται από το «Παρατηρητήριο Τιμών», προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών εισέπραττε όλο και περισσότερα, παρακολουθώντας την άνοδο της λιανικής τιμής. Στις 22 Φεβρουαρίου με μέση λιανική τιμή 1,774 ευρώ, το Δημόσιο εισέπραξε τον υψηλότερο φόρο της περιόδου, δηλαδή 1,0168 ευρώ στο λίτρο!

Στην πραγματικότητα η εβδομαδιαία ανάλυση των τιμών, από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΝ, δείχνει ότι από τον Ιανουάριο ποτέ δεν έπεσε ο φόρος κάτω από το ένα ευρώ ανά λίτρο βενζίνης, προσθέτοντας μάλιστα με κάθε ευκαιρία και μερικά λεπτά επιπλέον και παρακολουθώντας με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με τις εταιρείες την πτώση της τιμής.

Ας σημειωθεί, ότι ενώ οι καταναλωτές υποχρεώνονται να πληρώσουν πολύ ακριβές τιμές βενζίνης, δεν έχουν καν την προστασία από τα συστήματα «εισροών - εκροών» στις αντλίες, εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξε επί μήνες η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι οι πρατηριούχοι δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν μόνοι τους αυτό το κόστος, κι ενώ τα αρμόδια στελέχη της είχαν δεσμευθεί ότι θα καλύψουν μέρος του κόστους από το ΕΣΠΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει πέντε μήνες η τοποθέτηση του συστήματος που θα διασφάλιζε ότι οι καταναλωτές πράγματι παραλαμβάνουν την ποσότητα βενζίνης που αγοράζουν πανάκριβα, αφού τελικά τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών υποχρεώθηκαν να δώσουν επιδότηση στα πρατήρια για την εγκατάσταση του συστήματος, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ετσι όμως, παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο που γνωρίζουν από τη δική τους εμπειρία πολλοί οδηγοί, να αγοράζουν με 20 ευρώ περίπου 11,5-12 λίτρα βενζίνης και να διανύουν με αυτά λιγότερα και από 100 χιλιόμετρα, όταν κανένα συνηθισμένο μικρομεσαίο αυτοκίνητο δεν έχει μέση κατανάλωση μεγαλύτερη από 10 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας αιώνιος έρωτας: Ζευγάρι κρατιέται χέρι-χέρι εδώ και 1.500 χρόνια-φωτογραφίες

Mια αγάπη που κρατά στους αιώνες: Ζευγάρι κρατιέται χέρι-χέρι εδώ και 1.500 χρόν

Εκπληκτοι έμειναν οι αρχαιολόγοι όταν κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην εσωτερική αυλή μοναστηριού στη Ρουμανία ανακάλυψαν έναν διπλό τάφο: Μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας είχαν θαφτεί μαζί με τον ένα να κρατά το χέρι του άλλου.
Οι διπλές ταφές στο Μεσαίωνα -τότε υπολογίζεται ότι επήλθε ο θάνατος του ζευγαριού- δεν ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενα και για το λόγο αυτό το εύρημα αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους αρχαιολόγους.
Βάσει των όσων μπορούν να συμπεράνουν οι ερευνητές-αρχαιολόγοι από τα οστά που βρήκαν, ο θάνατος του νεαρού επήλθε -πιθανότατα- από ένα βίαιο χτύπημα στο γοφό.
Οσον αφορά τη νεαρή η οποία είναι θαμμένη δίπλα του και της οποίας κρατά το χέρι, οι επιστήμονες καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα που εντυπωσιάζει αλλά και συγκινεί: Δεδομένου ότι η γυναίκα ήταν πιθανότατα υγιείς, και δεδομένου ότι ο θάνατος και των δυο πρέπει να ήλθε σχεδόν ταυτόχρονα, εικάζεται ότι η νεαρή «έφυγε» επειδή η καρδιά της... ράγισε από τη στενοχώρια της για το χαμό του συντρόφου της και την «πρόδωσε».
Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας αποκλείεται δεδομένου ότι το Μεσαίωνα θεωρείτο αμαρτία και έτσι δεν θα την είχαν θάψει μαζί του.
«Τους έθαψαν μαζί ως φόρο τιμής στην αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον», υποστηρίζει ένας από τους αρχαιολόγους που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη ανασκαφή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδείτης μαθητής Δημοτικού στον διαγωνισμό της Google doodles!

Στηρίζουμε Παναγιώτη την με την ψήφο μας…
Και δεύτερος μαθητής στον διαγωνισμό της google, από την Λιβαδειά αυτή την φορά και μάλιστα Δημοτικού Σχολείου…
Ο λόγος για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, οι μαθητές του οποίου έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Google, δημιουργώντας έργα ζωγραφικής, που θα χρησιμοποιούνταν ως doodle στην αρχική της σελίδα…
Μεταξύ των έργων που επιλέχθηκαν, στην κατηγορία Δ,Ε,ΣΤ τάξεις, είναι και το έργο του μαθητή της ΣΤ τάξης Παναγιώτη Μάρκου…
Ο σύνδεσμος,  που  μπορεί να δει κανείς τα έργα και να ψηφίσει αυτό που του αρέσει, προκειμένου να επιλεγεί από όλες τις κατηγορίες, είναι : http://www.google.gr/doodle4google/vote.html#d=d2-1.
Στηρίζουμε τα παιδιά της Βοιωτίας. Καλή επιτυχία !viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικό: 17χρονος έμεινε παράλυτος επειδή χάλασε μηχάνημα την ώρα του χειρουργείου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια και οι οικείοι ενός 17χρονου ο οποίος έμεινε παράλυτος εξαιτίας μιας... βλάβης ενός μηχανήματος την ώρα που υποβαλλόταν σε εγχείρηση αφαίρεσης αιματώματος από το κεφάλι του.
Σύμφωνα με το Lesvosnews  ο νεαρός είχε μάλλον εκ γενετής ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι του, το οποίο ανακάλυψαν τυχαία πριν από τις γιορτές οι γονείς του και το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του νεαρού.
Οι γονείς του επέλεξαν ο γιος τους να υποβληθεί σε αυτή τη λεπτή εγχείρηση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλοηγός των γιατρών – ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις – σταμάτησε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους να λειτουργεί, με αποτέλεσμα ο χειρουργός να μην μπορεί να συνεχίσει την επέμβαση και να τη διακόψει, με κατάληξη να προκληθεί βλάβη στην αριστερή πλευρά του σώματος του νεαρού και να μείνει παράλυτος.


Διαβάστε Περισσότερα »

'Εγκλημα με θύμα 64χρονο στις Πλαταιές-βίντεο

Ένας άτυχος 64χρονος που ζούσε μόνος του   βρέθηκε νεκρός  σήμερα το μεσημέρι στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του 64χρονου απο το παράθυρο της κουζίνας,χτύπησαν τον άτυχο άνδρα στο κεφάλι,τον λήστεψαν,και φεύγοντας  κλείδωσαν και την πόρτα.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες συγγενείς του έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα.Βρήκαν το σπίτι αναστατωμένο και τον άτυχο άνδρα νεκρό με πολλά χτυπήματα στο κεφάλι.Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία είναι στις Πλαταιές και διερευνά την υπόθεση.  
Οι συγχωριανοί του είναι αναστατωμένοι και εκφράζουν φόβους για ληστεία μετά φόνου, ενώ κάνουν λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Βίντεο  από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σεμινάρια κατασκήνωσης στη Θήβα



Η εταιρεία DRASISCAMP διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο στελεχών κατασκήνωσης τη Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 9:00 πμ., στο χώρο του Κ.Ε.Κ. (Οπλαρχηγού Βόγκλη 14).
Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορά:
Α) Καθήκοντα-υποχρεώσεις στελεχών κατασκηνώσεων.
Β) Δυναμική ομάδας κατασκηνωτών.
Γ) Προσωπική ανάπτυξη κατασκηνωτή.
Οι θέσεις για τη παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι περιορισμένες και θα γίνουν κατά προτεραιότητα δεκτοί απόφοιτοι, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών καθώς και απόφοιτοι λυκείου.
Υποβολή αίτησης συμμετοχής και σύντομου βιογραφικού έως και τη Τρίτη 7 Μαΐου στο mail: questjohn@hotmail.comκαι στο φαξ: 2262022891.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 2262023060 & 6972118610.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ - ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ" ΣΤΗ ΘΗΒΑ




Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό «Κόσμος Χωρίς Πολέμους» (http://www.kosmosxorispolemous.gr/), και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θηβαίων και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), φιλοξενεί στην πόλη της Θήβας την έκθεση με τις 30 βραβευμένες φωτογραφίες του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας, που διοργάνωσε o διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους Και Βία», με θέμα «Ειρήνη Είναι – Ειρήνη Δεν Είναι» (www.eirinieinai.gr), και σάς προσκαλεί στα εγκαίνια την Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρα 8.00 μ.μ.
Οι 30 αυτές φωτογραφίες είναι οι επιλογές των 9 κριτών του διαγωνισμού, μέσα από 1500 φωτογραφίες, από 275 φωτογράφους από 53 χώρες.
 Παράλληλα, κατά τις ημέρες Πέμπτη 25 και Παρασκευή 27 Απριλίου, και ώρες 10:00 - 13:00, θα επισκεφθούν την έκθεση σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας, συμμετέχοντας στο διαδραστικό δρώμενο με θέμα "Ειρήνη Είναι...".
ΧΩΡΟΣ: Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, Αίθουσα «Σεμέλη»
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Τετάρτη 24 ως την Κυριακή 28 Απριλίου 2013
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.00 - 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη
Στην έκθεση συμμετέχουν:
Κατηγορία «Γενική»
Farooq Samina, Pakistan
Bhattacharya Sanjoy, India
Dutta Arindam, India
Cohen Amanda, USA
Tran Viet Van, Viet Nam
Ηλιάννα Γιαννούση, Ελλάδα
Basak Pranab, India
K. M. Asad, Bangladesh
Mukherjee Joydeep, India
Hasan Mohammad Rakibul, Bangladesh
Lamount Andrea, Spain
Widi Indra, Indonesia
Kalenderli Berrin, Turkey
Σταύρος Σταματίου, Ελλάδα
Ferdous Ismail, Bangladesh
Das Sudipto, India
Soh Yew Kiat, Malaysia
Raman Pattabi, India
Kliner Julian, USA
Ivan Aleksic, Serbia
Κατηγορία «Μαθητική»
Saif Hussain Altameme, Iraq
Pepa Barták, Czech Republic
Eleanor Bennet, UK
Estela Cesar, USA
Μπελίνα Κοτρώτση, Ελλάδα
Felicia Simion, Romania
Αναστασία Ρίμπα, Ελλάδα
Maya Wald, USA
Vendula Zrůstová, Czech Republic
Amar Shakir Jajja, Pakistan
Μετά τιμής,
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

H Ελληνίδα φοιτήτρια «θεά» με την οποία επικοινωνούσε ο μακελάρης της Βοστώνης μέσω twitter

H Ελληνίδα φοιτήτρια «θεά» με την οποία επικοινωνούσε ο μακελάρης της Βοστώνης μέσω twitter [εικόνες]

Ανυποψίαστη Ελληνίδα φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης είχε συχνή επικοινωνία μέσω twitter με τον συμφοιτητή της Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος την φλέρταρε διακριτικά αποκαλώντας την Ελληνίδα θεά, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα.

Η νεαρή Ε.Σ.,σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι σοκαρισμένη από την αποκάλυψη για τον Τσοχάρ ενώ έσπευσε να κλείσει τους λογαριασμούς της στα social media μετά το σάλο που προκλήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έστειλε το τελευταίο της tweet στον Τσοχάρ την περασμένη Παρασκεύ, όταν κορυφωνόταν το ανθρωποκυνηγητό, λέγοντας «Lol, εσύ είσαι αυτό; Δεν ήξερα ότι πήγες στον Μαραθώνιο!!!».

Οι φίλοι της Ε.Σ., στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν τον κόσμο να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί της «Αφήστε όλοι ήσυχη την Ε.Σ. Είαι τόσο σοκαρισμένη όσο όλοι μας και δεν είχε καμία σχέση με την τραγωδία», αλλά και « Εύχομαι όλοι οι τρελοί που το παίζουν ερευνητές να αφήσουν την συγκατοικό μου ήσυχ! Δεν είχε ιδέα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Η σοκαριστική φωτογραφία του νεκρού 26χρονου βομβιστή της Βοστώνης

Η σοκαριστική φωτογραφία του νεκρού 26χρονου βομβιστή της Βοστώνης [εικόνα]

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του νεκρού βομβιστή Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τους αστυνομικούς την περασμένη Παρασκευή στην πόλη της Βοστώνης. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο 26χρονος Τσετσένος είχε πέσει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.
Ωστόσο λίγο αργότερα όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Watertown ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης δολοφονήθηκε ουσιαστικά από τον ίδιο του τον αδερφό, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος σε μία προσπάθεια να απομακρύνει τους αστυνομικούς από τον αδερφό του, τον παρέσυρε και τον πάτησε με το SUV που είχαν κλέψει νωρίτερα.
Οπως ανέφεραν και τα αμερικανικά ενημερωτικά δίκτυα ο 26χρονος Ταμερλάν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής άρχισε να προχωρά προς την πλευρά των αστυνομικών πυροβολώντας κατά ριπάς. Ωστόσο του τελείωσαν οι σφαίρες με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον περικυκλώσουν και να προσπαθήσουν να το συλλάβουν. Εκείνη τη στιγμή ο 19χρονος αδερφός του μπήκε στο αυτοκίνητο και πάτησε γκάζι κατευθυνόμενος με ταχύτητα προς τους αστυνομικούς. Εκείνοι πρόλαβαν και σκόρπισαν, ωστόσο με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παρέσυρε τον αδερφό του και τελικά προκάλεσε το θάνατό του.
Στο άψυχο σώμα του βομβιστή πάντως φαίνεται πως υπάρχουν και σημάδια από σφαίρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

«ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΙΔΑΣ»



H διοικητική και οικονομική κατάσταση του Oργανισμού Κωπαϊδας καθώς και θέματα άρδευσης της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, και στην οποία μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κωπαϊδας κ. Π. Σταθιάς και ο Αν. Διευθυντής Β. Μιχάλης .
Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού, οι οφειλές κύρια σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΙΚΑ και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ανείσπρακτες απαιτήσεις του.
Για τη φετινή λειτουργία του Οργανισμού, αναδείχθηκε το μείζον πρόβλημα της ρύθμισης των οφειλών του ώστε να υπάρξει δυνατότητα ηλεκτροδότησης και άρδευσης των κληροτεμαχίων, ενώ ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, η συνδρομή όλων των παρευρισκόμενων, για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αφενός μεν να προχωρήσει με τους συναρμόδιους Υπουργούς άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για πρόσληψη προσωπικού, αφού ο Οργανισμός Κωπαϊδας είναι αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου χωρίς χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφετέρου δε, να ζητηθεί και η έκδοση απόφασης για ανασύνθεση του Δ.Σ. ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Τούτο, ως μεταβατικό στάδιο μέχρι τη μετεξέλιξή του σε Αναπτυξιακό φορέα διαχείρισης του Κωπαϊδικού πεδίου με δημόσιο χαρακτήρα, όπως θα προκύψει από μελέτη που θα εκπονηθεί, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές κ.Ι.Καράμπελας, Α. Κουτσούμπας και Ι.Σταθάς, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά, οι δήμαρχοι Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης και Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θηβών Π. Τσαραμπάρης και ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού και περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ζιώγας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:24χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ξεψύχησε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο



ΝΕΚΡΟΣ 24ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ
24χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας έχασε την ζωή του τα ξημερώματα όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Το δυστύχημα έγινε χθες το βράδυ, περίπου στις 10 στην Νέα Λάμψακο στην Χαλκίδα.

 
Από την σύγκρουση ο νεαρός αναβάτης Αλβανικής καταγωγής, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.
Ο 24χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 το πρωί.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου 48 ετών δεν τραυματίστηκε.
lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 44χρονη απο την Λιβαδειά που είχε κάνει το σπίτι της κέντρο διανομής χασίς!




Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή για εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατασχέθηκαν πάνω από – 41 – κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Η δράστιδα διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά προχθές το απόγευμα την 44χρονη, κατά την έξοδό της από οικία που διατηρεί σε περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.
Ακολούθως η 44χρονη κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την εμπορία, εντός της οικίας της τριάντα επτά (37) αυτοσχέδιες συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (41.977) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάρτα SIM που βρέθηκε στην κατοχή της, ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η δράστιδα αποθήκευε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην οικία της, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών, σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας.
Σημειώνεται ότι σε βάρος της 44χρονης εκκρεμούσαν επιπλέον δύο Αποφάσεις και συγκεκριμένα:
• Η από 26-01-2005 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για πλαστογραφία και
• η από 01-11-2010 Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε χθες το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο (23-04-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Αθηνών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Με ανοιξιάτικο και ζεστό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα Δευτέρα προβλέπεται σχετικά αίθριος καιρός
με λίγη συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας.
Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας επίορκος και ένας κοπανατζής, οι δύο πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Με αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δυο δημόσιοι υπάλληλοι τέθηκαν οριστικά εκτός της υπηρεσίας τους.
Ο πρώτος είναι ανθυπαστυνόμος της ΕΛΑΣ, ο οποίος αφού αφήρεσε τραπεζικές κάρτες αναλήψεων από ιδιώτη, πραγματοποίησε από ΑΤΜ αναλήψεις 6.368 ευρώ και ο δεύτερος είναι υπάλληλος υπουργείου ο οποίος, μέσα σε ένα χρόνο δεν πήγε στην υπηρεσία του 110 μέρες, καθώς δήλωσε αλκοολικός.
Ειδικότερα, ο ανθυπαστυνόμος της υποδιεύθυνσης Αττικής τον Νοέμβριο του 2001, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία μέσα από το γραφείο του, αφήρεσε -όπως ομολόγησε και ο ίδιος στην απολογία του- κατά την ώρα της έρευνας που έκανε σε τσάντα ιδιώτη τις κάρτες αναλήψεως τριών Τραπεζών.
Ο επίμαχος ιδιώτης είχε προσαχθεί για υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών. Από σημειωματάριο που βρισκόταν μέσα στην τσάντα - όπως κατέθεσε ο ανθυπαστυνόμος- έμαθε τους αριθμούς των PIN των καρτών αναλήψεων και ενώ ο ιδιώτης βρισκόταν ακόμη στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών, ο ανθυπαστυνόμος πραγματοποίησε αναλήψεις συνολικού ποσού 6.368 ευρώ από μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών (ΑΤΜ), τα οποία βρίσκονταν μέσα στη ΓΑΔΑ, στην οδό Αχαρνών και στην Πλατεία Κολωνακίου.
Επίσης, βρέθηκαν στην κατοχή του πέντε δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, τα οποία ανακαλύφθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του. Από τις πέντε αυτές ταυτότητες, οι τρεις είχαν απωλεσθεί από τους κατόχους τους και τις βρήκε, όπως ισχυρίστηκε, και οι υπόλοιπες είχαν παραδοθεί στις υπηρεσίες που υπηρετούσε πριν. Κατόπιν αυτών, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ανθυπαστυνόμων του επέβαλε την ποινή της απόταξης από το σώμα της ΕΛΑΣ, καθώς κρίθηκε ότι οι πράξεις που διέπραξε θίγουν την τιμή, την υπόληψη και το κύρος του Αστυνομικού σώματος, ενώ «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα». Ο ανθυπαστυνόμος στη συνέχεια άσκησε έφεση, κατά της αποφάσεως του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου η οποία απορρίφθηκε και κατόπιν αυτού προσέφυγε στο ΣτΕ.
Ομως οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ' Τμήματος απέρριψαν, ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ανθυπαστυνόμου και επικύρωσαν την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Κοπανατζής αλκοολικός
Η δεύτερη υπόθεση που απασχόλησε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ήταν η οριστική απόλυση δημοσίου υπαλλήλου που εργαζόταν σε υπουργείο, καθώς το 2003 απουσίασε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για 110 εργάσιμες μέρες, με αποτέλεσμα το υπηρεσιακό πειθαρχικό συμβούλιο να του επιβάλει την ποινή της οριστικής παύσης.
Ο υπάλληλος στη συνέχεια προσέφυγε στο ΣτΕ, επικαλούμενος ότι το επίδικο χρονικό διάστημα (2003) αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, λόγω της χρόνιας εξάρτησης από το αλκοόλ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό της ικανότητάς του να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών του.
Μάλιστα, προσκόμισε στο δικαστήριο γνωμάτευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής του έτους 2008, στο οποίο νοσηλεύθηκε πάσχων, από χρόνιο αλκοολισμό, όπως και έγγραφο από το ίδιο νοσοκομείο, του έτους 2009, όπου βεβαιώνεται ότι ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ και εντάχθηκε με τη θέλησή του στο πρόγραμμα απεξάρτησης αλκοολικών και ολοκλήρωσε το σχετικό πρόγραμμα δίμηνης νοσηλείας.
Ακόμη, προσκόμισε βεβαίωση άλλου κρατικού νοσοκομείου του έτους 2003 στο οποίο βεβαιώνεται ότι νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες πάσχων από φαρμακευτική δηλητηρίαση και του συνεστήθη νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Για τη δεύτερη αυτή βεβαίωση, ο υπάλληλος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η «φαρμακευτική δηλητηρίαση» ήταν απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς το διάστημα εκείνο υπήρχε πλήρης κατάρρευση της ψυχικής του υγείας, με συνέπεια τον χρόνιο αλκοολισμό του. Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ' Τμήματος υπογραμμίζουν ότι τα στοιχεία που προσκόμισε ο υπάλληλος «δεν είναι ικανά να οδηγήσουν σε κρίση περί ικανότητάς του προς καταλογισμό της αποχής του» από την υπηρεσία του. Και αυτό γιατί, οι βεβαιώσεις που προσκόμισε δεν αφορούν το κρίσιμο διάστημα του 2003, αλλά σε μεταγενέστερα έτη, ενώ στη βεβαίωση του νοσοκομείου του 2003, γίνεται αναφορά για ολιγοήμερη νοσηλεία τριών ημερών.
Παράλληλα, αναφέρουν οι δικαστές, ότι ο επίμαχος υπάλληλος ποτέ δεν έκανε κάποια ενέργεια για να εξετασθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ανικανότητά του για εργασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Γ.Ν. Θήβας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου ευχαριστεί εγκάρδια τους θρησκευτικούς, πολιτειακούς και πολιτικούς εκπροσώπους του τόπου, τους φορείς – συλλόγους- σωματεία, τα σχολεία και όλους του πολίτες του Δήμου Θηβαίων, που έδειξαν έμπρακτα την ηθική τους συμπαράσταση και έδωσαν το παρόν στο Πανεπαρχιακό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στις 17 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Διεύθυνση-Τηλέφωνα-e-mail επικοινωνίας

Αναλυτικα στον παρακατω πινακα ολες οι πληροφοριες  για να
επικοινωνησετε με τον ΕΛΓΑ (www.elga.gr)

Κεντρική Διοίκηση
Μεσογείων 45
115 10 ΑΘΗΝΑ


#
E-mail
Τηλέφωνο
1
210 7490468, 568
2
210 7490465
3
210 7490478
4
210 7490461, 561
5
210 7490477,577
6
210 7490479, 579
7
210 7490476, 576
8
210 7490423, 523
9
210 7490443, 543
10
210 7490441, 541
11
210 7490451, 551
12
210 7490431, 432
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καθηγητής Καραποστόλης Βασίλης στην Αλίαρτο-βίντεο

 Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»  προσκάλεσαν τον Βασίλη Καραποστόλη καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου. Θέμα συζήτησης: «Το πρόβλημα της ιδιοτέλειας στην Ελλάδα» ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα που κάλυψε απόλυτα ο καθηγητής.  Μεταξύ άλλων κοντά μας ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Μουλκιώτης.
 Το viotiashopκάλυψε τη συζήτηση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ακης σήμερα στο εδώλιο μετά συγγενών και φίλων του


Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρχίζει σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να διακίνησε ο πρώην υπουργός.

 Ποιοί θα καθήσουν στο εδώλιο Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, βάση του βουλεύματος (υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς. Τι αδικήματα αντιμετωπίζουν
 Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι «τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου». Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα που θα αναγνωστεί στη δικαστική αίθουσα αναφέρεται, για το σύνολο των κατηγορουμένων, ότι διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 «..... ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τέλεσε τις ως άνω πράξεις βάσει σχεδίου αλλά συμμετέχοντας σε οργάνωση δια της οποίας τοποθετήθηκαν και αποκρύβηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων». Η δίκη θα διεξαχθεί στην Αίθουσα τελετών του Αρείου Πάγου.

 Εστειλε εξώδικα, απερρίφθη το αίτημα Δέκα εξώδικα προς ισάριθμα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για την προμήθεια των υποβρυχίων απέστειλε σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ένα μόλις 48ωρο πριν ξεκινήσει η δίκη του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρώην υπουργός με την κίνηση του αυτή επιχειρεί να προσδώσει αφενός πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη αφετέρου να βάλει στο «κάδρο» των ευθυνών ακόμη και τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου. Ποιούς πρώην υπουργούς κάλεσε Σύμφωνα με πληροφορίες τα εξώδικα του Άκη Τσοχατζόπουλου με τα οποία τους καλεί να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση απευθύνονται και στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη,Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, το περιεχόμενο των εξώδικων είναι σε απόλυτα προσωπικό τόνο αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τί γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ». Απόρριψη του αιτήματος Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα αίτημα που έχει υποβάλει σε διάφορα στάδια της διαδικασίας αλλά ουδέποτε ικανοποιήθηκε αφού κατά τους δικαστές: «Όσον αφορά το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες πρόσωπα , που ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα που λήφθηκαν οι αποφάσεις και υπογράφηκαν οι συμβάσεις, πρέπει να απορριφθεί, διότι στο παρόν στάδιο το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι επαρκές».

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλα 3,1 δισ ευρώ χάθηκαν απ' το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων..


Κατά 8,3% μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά το δ' τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, όπως καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με αυτά από 35,4 δισ ευρώ το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων περιορίστηκε στα 32,3 δισ ευρώ παραμένοντας σε τροχιά μείωσης τα τελευταία πέντε χρόνια.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη... μείωση κατά 13,0% των αποδοχών των εργαζομένων, στην μείωση κατά 5,0% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 8,0% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 11,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 33,9 δισ. ευρώ σε 30,2 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ), που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα, ήταν 5,9% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με 2,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2011.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η κατάρρευση ενός γίγαντα", γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ απασχολεί τα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Το Sport24.gr που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη λόγω του μπασκετικού Ολυμπιακού, βρήκε ένα ολόκληρο αφιέρωμα για την Ένωση με τίτλο: "Η κατάρρευση ενός γίγαντα". Αξίζει να το διαβάσεις...Ο πιθανός υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ από την περασμένη Κυριακή, όμως η κατάρρευση ενός ιστορικού συλλόγου απασχολεί και τους Τούρκους.
Άλλωστε οι ρίζες της Ένωσης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και η εικόνα διάλυσης της ομάδας, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την γειτονική χώρα.
ο Sport24.gr βρίσκεται στην Πόλη για τα ματς του Ολυμπιακού με την Εφές, όμως ένα εξώφυλλο της "Sabah" μας "ανάγκασε" να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με την ΑΕΚ.Ήταν πρωί και μόλις είχαμε κατέβει στο λόμπι του ξενοδοχείο. Καθώς ατενίζαμε τον Βόσπορο λίγες ώρες πριν τον αποχαιρετήσουμε, είδαμε έναν Τούρκο να διαβάζει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, την "Sabah".
 Το σήμα του Δικεφάλου και τα τρία γράμματα "Α.Ε.Κ" στο πρωτοσέλιδο, μας έκαναν αμέσως το κλικ στο μάτι και σπεύσαμε προς τον άνθρωπο που την διάβαζε για να τον ρωτήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με το ρεπορτάζ. Εκείνος δεν άργησε να αντιληφθεί πως είμαστε από την Ελλάδα και δέχτηκε με ευχαρίστηση να μας δώσει για λίγο την εφημερίδα, προκειμένου να της ρίξουμε μια ματιά.
Πήγαμε λοιπόν στην σελίδα 32 της σημερινής "Sabah", εκεί όπου είχε αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση της Ένωσης, αλλά και μια μίνι ιστορική αναδρομή. "Η κατάρρευση ενός γίγαντα", ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος εντός, ενώ αναφέρει πως: "ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 από Κωνσταντινουπολίτες θα υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας του".
Το εντυπωσιακό σ' όλη την ιστορία, είναι πως μια εφημερίδα, η οποία δεν είναι αθλητική, βρήκε χώρο και έβαλε στο πρωτοσέλιδό της τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, δίπλα στη νίκη της Γαλατάσαραϊ. Δείτε το:
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα η επέκταση του ΒΙΟΚΑ Λιβαδειάς


Στον αέρα βρίσκεται η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Λιβαδειάς, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτσούμπα, του οποίου ζητήθηκε η μεσολάβηση.
Η Δημοτική επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης φαίνεται ότι “ξέχασε” να στείλει τις απαραίτητες μελέτες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, που αγγίζει τα 11εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες για να προλάβει η ΔΕΥΑΛ την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της μελέτης, που είναι τα τέλη Απριλίου, θα πρέπει να αναθέσει σε ιδιώτη τη σύνταξη της μελέτης και να διαθέσει 50.000ευρώ για τη σύνταξης της.
Από το βουλευτή, ζητήθηκε η παρέμβαση του στον υφ. Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτη.
Τα ερωτήματα είναι πολλά για τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΛ, που θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις εάν τελικά χαθεί οριστικά το έργο.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στρατόπεδο Θήβας : Ελλείψεις στα ...μέτρα υγιεινής και αμπελοφιλοσοφίες




Λένε ότι «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Δεν ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει στην περίπτωση του επιλοχία Κ(...) από το Kέντρο Eκπαίδευσης Nεοσυλλέκτων  Θήβας,  αλλά η διάθεσή να φλυαρεί και να το παίζει θεωρητικός αναλυτής φέρνει στο προσκήνιο χαρακτηριστικά του στρατού που αξίζει να συζητηθούν.
Αναφέρουμε, γράφει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ σε ανακοίνωσή του -  δύο ατάκες του:
1. « Όπως το δημόσιο ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του όταν έχει λεφτά, έτσι κι ο στρατός σας δίνει μόνο όταν έχει». Αυτή ήταν η απάντησή του στο αίτημα των φαντάρων να δίνονται γάντια σε όσους καθαρίζουν τις τουαλέτες.
Ο στρατός δηλαδή, γράφει  ακολουθεί την ίδια πολιτική στο θέμα των περικοπών με το δημόσιο. Μόνο που αυτό ισχύει για τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς, γιατί δεν ακούσαμε να ακυρώνεται κάποιο εξοπλιστικό πρόγραμμα ή κάποια άσκηση. Ο υπαξιωματικός εκφράζει ανοιχτά τη γενικότερη τάση της ιεραρχίας να κρύβει τις ευθύνες της πίσω από τη γενικότερη οικονομική κρίση. Οι φαντάροι δεν βρέθηκαν στα στρατόπεδα με τη θέλησή τους και πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
2. «Ο στρατός είναι σαν μία επιχείρηση. Εγώ είμαι ο διευθυντής που διαλέγω κάποιους από εσάς για συνεργάτες μου και οι υπόλοιποι είστε εργαζόμενοι που πρέπει να υπακούτε».
Ο στρατός δηλαδή,γράφει,  όχι μόνο προετοιμάζει ιδεολογικά τους αυριανούς εργαζόμενους αλλά λειτουργεί και στα ίδια πρότυπα. Οι περισσότεροι φαντάροι περνάνε κάποια στιγμή στη διάρκεια της θητείας τους από τη θέση του «συνεργάτη». Όπως και στον κόσμο των επιχειρήσεων βέβαια, δεν υπάρχει καμία συνεργασία. Πρόκειται για την ανάθεση πιο σύνθετων καθηκόντων που έχουν σχέση με την οργάνωση της ζωής στα στρατόπεδα. Η διοίκηση βασίζεται στις δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των φαντάρων.
Αυτά , μεταξύ, άλλων από το ΚΕΝ Θήβας. Σύγχρονη διοίκηση....pheme.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ