Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ολες οι αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχέδιο Αθηνά

Tο υπουργείο Παιδείας έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα 22 από αυτά τα σχέδια αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα, ενώ θα ακολουθήσει η νομοτεχνική επεξεργασία η οποία θα γίνει άμεσα, καθώς οι αλλαγές θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως και προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι έχουν εισαχθεί σε τμήματα τα οποία με το σχέδιο «Αθηνά» καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2012-13). Ο τίτλος σπουδών που θα λάβουν θα φέρει τον υφιστάμενο κατά το χρόνο εισαγωγής τίτλο και τύπο, το ίδιο θα ισχύσει και για τα μεταπτυχιακά αυτών των τμημάτων.
Με τα προεδρικά διατάγματα επίσης, καθορίζονται λεπτομέρειες που αφορούν τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις διαδικασίες ανάδειξης και συγκρότησης των οργάνων διοίκησης των νέων τμημάτων.
Ας δούμε συγκεκριμένα τα Προεδρικά Διατάγματα ανά ίδρυμα:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Καταργείται το γενικό τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής. Συγχωνεύονται τα τμήματα Φυσικής Αγωγής, μεταφέρεται το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετονομάζονται και ανασυγκροτούνται διάφορες σχολές.
Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών: Το ίδρυμα μετονομάζεται σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μετονομάζονται λίγα τμήματα.
Δημοκρίτειο Θράκης: Μικρές αλλαγές και κυρίως συγχωνεύσεις τμημάτων.
Στερεάς Ελλάδας: Το ίδρυμα καταργείται και όλα τα περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ καταργείται και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Συγκροτούνται τρεις σχολές (Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επιστημών Τεχνολογίας και Πληροφορίας), ενώ η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των ιδρυόμενων σχολών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30/11/2013.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Ιδρύονται 9 σχολές, όσα και τα τμήματα δηλαδή τα οποία λειτουργούν στο ΕΜΠ.
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Στο Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει θέματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ποια τμήματα ιδρύονται, ποια μετονομάζονται και ποιες σχολές ανασυγκροτούνται.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: Προβλέπεται η ίδρυση τριών σχολών (Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών, Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Ψηφιακής Τεχνολογίας).
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, καταργείται το Γενικό Τμήμα Δικαίου ενώ τα μέλη του διδακτικού προσωπικού θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα υπόλοιπα τμήματα του ιδρύματος, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο. Το τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ίδιου ιδρύματος, συγχωνεύεται με το καταργούμενο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Καταργείται το τμήμα Τουριστικών Σπουδών το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ιδρύεται κατεύθυνση Τουριστικών Σπουδών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχολείο κάτω από γέφυρα για τα φτωχά παιδιά της Ινδίας -φωτο

Σχολείο κάτω από γέφυρα για τα φτωχά παιδιά της Ινδίας [εικόνες]

Το γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες με το αυτοσχέδιο σχολείο που έχει στηθεί κάτω από μια γέφυρα στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ο Κούμαρ Σάρμα που έχει αναλάβει το ρόλο του δασκάλου, αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του στο τρίτο έτος εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και για το λόγο αυτό αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν αυτό που δεν μπορούν να έχουν αρκετά παιδιά στην Ινδία: μόρφωση.

Κάτω από μια κεντρική γέφυρα στη μεγαλούπολη της Ινδίας, ο 40χρονος διδάσκει καθημερινά περισσότερα από 30 παιδιά και αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για την εξέλιξή τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: 2χρονο κοριτσάκι κατάπιε μπαταρία και παραλίγο να χάσει τη ζωή του από αμέλεια γιατρών



Καταγγελία : Εγκληματική αδιαφορία θα στοίχιζε την ζωή 2χρονου παιδιού.
Μήνυση κατέθεσαν γονείς μικρού κοριτσιού σε νοσοκομείο της Εύβοιας.
Η ιστορία έχει ώς εξής:
Κοριτσάκι 2 χρονών πριν λίγες ημέρες κατάπιε μία μικρή μπαταρία. Έντρομοι οι  γονείς το πήγαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αφού οι γιατροί έβγαλαν ακτίνες στην κοιλιά είπαν ότι δεν είναι τίποτα και μπορεί να φύγει.
Η μητέρα του παιδιού επικοινώνησε με την παιδίατρο η οποία την συμβούλεψε να επιμένουν για περαιτέρω εξετάσεις διότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.  "Εάν βγουν υγρά μπαταρίας, το παιδί θα υποστεί έντονο εσωτερικό έγκαυμα - θα δηλητηριαστεί."
Επέμεναν οι γονείς λοιπόν στους γιατρούς του νοσοκομείου ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες εξετάσεις στο παιδί διότι έτσι είχαν εντολή από την παιδίατρο.
Η απάντηση των γιατρών: "Δε μας αφήνετε να κάνουμε τη δουλειά μας? Το παιδί  δεν έχει τίποτα"
Με δική τους πρωτοβουλία εσπευμένα πήγαν το μικρό κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Παίδων και μετά από εξετάσεις τους είπαν ότι το πρόλαβαν το κοριτσάκι "στο τσακ".  Ήδη είχε αρχίσει η μπαταρία να τρέχει υγρά και είχε δημιουργήσει έγκαυμα  στο λαιμό του παιδιού.
Οι γιατροί στο Παίδων τόνισαν στους γονείς ότι αυτό ήταν εγκληματική αδιαφορία από το νοσοκομείο το οποίο τους έδιωξε και ότι αν καθυστερούσαν λίγο ακόμη θα στοίχιζε την ζωή του μικρού τους παιδιού.
Οι γονείς ζήτησαν να δημοσιευθεί το γεγονός και ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στο Νοσοκομείο της Εύβοιας.
Δυστυχώς σε πολλά λοιπόν νοσοκομεία της χώραςπαίζουν με τις ζωές μας!!!
 Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τσιφλικάς της Μανωλάδας άφηνε απλήρωτους τους εργάτες για να πετάει λουλούδια στην Πάολα!!!

Την ώρα που περισσότεροι από 5.000 αλλοδαποί εργάτες ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες
, σε καλύβες και θερμοκήπια, ενώ δεν πληρώνονταν ούτε καν το μεροκάματό τους οι δύο μεγαλοπαραγωγοί φράουλας της Νέας Μανωλάδας, ανάμεσά τους και ο προφυλακιστέος για τα τελευταία γεγονότα, «πετούσαν» περισσότερα από 6.000 ευρώ γαρίφαλα στην τραγουδίστρια Πάολα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», όταν η λαϊκή τραγουδίστρια βρέθηκε στην περιοχή και εμφανίστηκε στον Ιππικό Ομιλο της Κουρούτας, ξέσπασε «λουλουδοπόλεμος».

Μάλιστα σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το περιστατικό στην Πάολα δεν είναι η μόνη περίπτωση προκλητικής σπατάλης από τους γαιοκτήμονες της περιοχής.

Μεγαλοπαράγοντας που έχει στην ιδιοκτησία του πάνω από 1.500 στρέμματα γης και στη δούλεψή του περισσότερους από 500 αλλοδαπούς εργάτες, ξόδεψε τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε μεταγραφές παιχτών για την ενίσχυση τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ 400.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Εργασίας να ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Βρούτσης προτού προβεί σε μια τέτοια ενέργεια είχε πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζουν αμετάκλητη, σύμφωνα με τα Νέα, την απόφαση απομάκρυνσης του Ηλία Κικίλια, προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας από τη στιγμή που ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.
Στο πεδίο των ρουσφετιών αναζητούν το μυστικό για την επιχείρηση αποπομπής του Ηλία Κικίλια και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ δεν υπέκυπτε στις γαλάζιες πιέσεις.
Στελέχη της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου εξαπολύουν μάλιστα ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της απομάκρυνσης "κλείδωσε" όταν ο Ηλίας Κικίλιας αρνήθηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση διευθυντών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα από υπηρεσίες του Οργανισμού, κάτι που είχε ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη βάση αυτή αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι ο διάδοχος του Ηλία Κικίλια αναζητείται στον κύκλο αποτυχόντων πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας από την Αττική που κινούνται και στον ευρύτερο κύκλο των σαμαρικών στελεχών.
Η Ιπποκράτους έκανε λόγο για δημοσιεύματα που δημιουργούν παραπλανητικές εντυπώσεις και τόνιζε πως ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμο το συγκεκριμένο σχέδιο για την ανακούφιση των ανέργων.
"Όλα αυτά θα γίνουν με αυτοματοποιημένο και διαφανή τρόπο, καθώς η στήριξη των υφισταμένων θέσεων εργασίας θα γίνει με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δε κάλυψη των προσωρινών θέσεων εργασίας για ανέργους θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με τρόπους που ήδη έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και χωρίς κανέναν ενδιάμεσο.
Ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού" ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ενώ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούν ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ παραμένει μέχρι να φύγει, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια επισημαίνουν ότι παραμένει έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο σε πολιτικό επίπεδο και δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν το πρόγραμμα για την απασχόληση των 400.000 ανέργων ως προσπάθεια "κομματικών προσλήψεων με αδιαφανείς διαδικασίες" για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, συνεργάτες του Ηλία Κικίλια υπογραμμίζουν ότι έχει εγκριθεί από την τρόικα.
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως "είναι εξοργιστικό κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, να επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως "ρουσφέτι". Ντροπή τους!", καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι τριβές που έχουν προκληθεί για το θέμα δεν περιορίζονται στο πρόσωπο, αλλά κατά τα φαινόμενα επεκτείνονται και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η μονόπλευρη απόφαση απομάκρυνσης του διοικητή του ΟΑΕΔ ενεργοποίησε τα αρνητικά αντανακλαστικά των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς), οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα της παροχής άμεσης ενημέρωσης αλλά και της παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν στην επιλογή προσώπων και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τη νεκρή τροχονόμο, μητέρα δύο παιδιών - «Δεν την είδα» λέει η οδηγός -βίντεο


«Δεν την είδα» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η 34χρονη οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 42χρονη τροχονόμο στη λεωφόρο Κηφισίας. Η κίνηση της 34χρονης οδηγού του Smart να αλλάξει λωρίδα προκειμένου να κινηθεί πιο γρήγορα στη λεωφόρο Κηφισίας στάθηκε μοιραία για μία 42χρονη τροχονόμο μητέρα δύο παιδιών, η οποία ρύθμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων. Ολα έγιναν στις 08:10΄όταν η 42χρονη τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου στο ύψος της πλατείας Πλατάνων. Είχε διακόψει την κίνηση τόσο στο ρεύμα ανόδου, όσο και στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας επιτρέποντας την κίνηση σε όσους ήταν επί της Αγίου Δημητρίου. Οι οδηγοί των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας και οι δύο οδηγοί στις δύο από τις τρεις λωρίδες στην κάθοδο της λεωφόρου είχαν σταματήσει. Τότε η 34χρονη οδηγός που κινούνταν στην κάθοδο έκανε ελιγμό, πέρασε δίπλα από τα σταματημένα αυτοκίνητα μπήκε στη διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου και χτύπησε την τροχονόμο. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά αφού η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Η τροχονόμος ήταν μητέρα δύο παιδιών και ο σύζυγός της είναι επίσης τροχονόμος στην Τροχαία Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απατεώνες τηλεφωνούν χαράματα δήθεν για συγγενή σας που μπήκε στο νοσοκομείο!



Είναι η τελευταία μόδα των αετονύχηδων...
Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρήματα, για δήθεν έξοδα νοσηλείας συγγενικών τους προσώπων...

Οι τρεις τους, έκαναν χρυσές δουλειές!

Στα "δίχτυα" τους έπεσαν 32 ηλικιωμένοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους πήραν τους τελευταίους επτά μήνες περισσότερα από 150.000 ευρώ!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις κατηγορούμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο, ένας 53χρονος κι ένας 39χρονος, ενώ αναζητείται ο 26χρονος συνεργός τους, αποπειράθηκαν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν άλλους 22 ηλικιωμένους, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 405.000 ευρώ!

Πώς εξαπατούσαν τα θύματά τους

Η δράση τους ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως "εγκέφαλος" της σπείρας φέρεται ο 53χρονος, ο οποίος, προσποιούμενος τον εφημερεύοντα γιατρό, τηλεφωνούσε μεταμεσονύχτιες και πρωινές ώρες στα σπίτια των θυμάτων, αναγγέλλοντάς τους ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο μπήκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας!

Στη συνέχεια, αναλάμβανε δράση άλλος εκ των κατηγορουμένων που, ως δήθεν εξειδικευμένος γιατρός, επιβεβαίωνε κατά την ίδια επικοινωνία την "άσχημη είδηση", παραπέμποντας στον τρίτο δράστη, που, προσποιούμενος τον γιατρό ή λογιστή του νοσοκομείου, ζητούσε χρήματα για να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση στο υποτιθέμενο νοσηλευόμενο συγγενικό πρόσωπο.

Έτσι, κλείνανε ραντεβού με τα θύματα όπου παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα χρηματικά ποσά.

Η αρχή του τέλους για τη δράση τους ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα μετά από καταγγελίες θυμάτων.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης "παγίδευσε" τα κινητά τους τηλέφωνα και έφτασε έτσι στα ίχνη τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι έμεναν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και της Λαμίας εκτιμάται ότι με τον παραπάνω τρόπο εξαπάτησαν περισσότερα άτομα απ' αυτά που έγιναν γνωστά...

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 53χρονος κατά το παρελθόν είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 11 ετών για απάτες κατά συρροή και αποφυλακίσθηκε το 2006.

himaira.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

9 συλλήψεις και 70 παραβάσεις στο Πυρί Θηβών!!!



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών
Ελέγχθηκαν (384) άτομα, προσήχθησαν (75) άτομα, συνελήφθησαν (9) άτομα και βεβαιώθηκαν πάνω από (70) παραβάσεις
Εντοπίστηκαν (48) αυθαίρετες κατασκευές και σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο καταυλισμό « ROMA » Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας :
Συμμετείχαν: Πενήντα τρεις (53) αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας καθώς και οκτώ (8) οχήματα.
Ελέγχθηκαν: Τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) άτομα, εκ των οποίων τριακόσιοι τριάντα τέσσερις (334) ημεδαποί και πενήντα (50) αλλοδαποί, καθώς και εβδομήντα τρία (73) οχήματα.
Προσήχθησαν: Εβδομήντα πέντε (75) άτομα, εκ των οποίων πενήντα ένας (51) ημεδαποί και είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: Εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων:
• Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
• Οκτώ (8) αλλοδαποί για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Κατασχέθηκε: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά (79) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
• Σαράντα οκτώ (48) παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ. μετά από εντοπισμό αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες.
• Είκοσι δύο (22) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
• Οκτώ (8) παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
• Μία (1) παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν λίγο:Φωτιά στο Αμπελοχώρι



Φωτιά εκδηλώθηκε στο Αμπελοχώρι σε δεντράκια γύρω από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.  Κάηκαν 10 δεντράκια αλλά ευτυχώς με την άμμεση επέμβαση της πυροσβεστικής της Θήβας η φωτιά σβήστηκε και περιορίστηκε η καταστροφή.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας ακόμα μία φορά επισημαίνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς ειδικά στις περιοχής της υψηλής επικινδυνότητας.  Μας προτρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βοηθήσουμε όλοι στην αποφυγή τέτοιων γεγονότων.
  viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδωνις:Έβαψες το μαλλί! Kαμμένος:Δεν το έβαψα,σου κάνω αγωγή!

Και το επίπεδο όλο και ανεβαίνει...



Αγωγή κατά του Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσω twitter.

«Προ ολίγου παρέλαβα την Αγωγή του κ. Καμμένου εναντίον μου. Ισχυρίζεται... ότι θα ακολουθήσει και μήνυση. Δεσμεύομαι να παραιτηθώ της ασυλίας.

Μου αρκεί να κάνει το ίδιο στην δική μου μήνυση και κείνος. Φυσικά θα είμαι παρών στο Δικαστήριο και ελπίζω το ίδιο και αυτός», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

«Συγγνώμη είδα τώρα την εμφάνιση Πάνου Καμμένου σήμερα στον ΣΚΑΪ. Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι… τί νούμερο είναι; 7 Loreal;…»


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Αντί για δουλειά τον απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα!!!!




Συνελήφθη 43χρονος ομοεθνής του, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε
απαγωγές αλλοδαπών και στη συνέχεια απαιτούσε χρήματα από συγγενικά τους
πρόσωπα, προκειμένου να τους απελευθερώσει
Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται ακόμη τρία (3) μέλη της εγκληματικής
ομάδας
Οι δράστες εξανάγκασαν τον πατέρα του θύματος στο Πακιστάν, να τους
καταβάλει ως λύτρα, το χρηματικό ποσό των – 6.000 – ευρώ για να τον
απελευθερώσουν
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, υπόθεση
απαγωγής 22χρονου υπηκόου Πακιστάν από μέλη οργανωμένης εγκληματικής
ομάδας αλλοδαπών, που έλαβε χώρα προ τετραημέρου (19.04.2013) το
απόγευμα στην πόλη της Λιβαδειάς.
Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, χθες (22.04.2013) το πρωί ένας 43χρονος
υπήκοος Πακιστάν στη Λιβαδειά, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία μέλη της
εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα για έναν
άνδρα Πακιστανικής καταγωγής και δύο άνδρες Αλβανικής καταγωγής, για
τους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους.
Σε βάρος του συλληφθέντα και των τριών συνεργών του, σχηματίσθηκε
δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα
της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγής, εκβίασης,
απλής σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας. Επιπλέον όπως
διαπιστώθηκε ο 43χρονος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα μας.
Αναλυτικότερα, την 19.04.2013 το απόγευμα, ο 22χρονος υπήκοος Πακιστάν
πείσθηκε από τους δράστες, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας και
μετέβη από την Αθήνα όπου διαμένει, στην πόλη της Λιβαδειάς.
Το θύμα ήλθε αρχικά σε επαφή με τον 43χρονο ομοεθνή του και στην
συνέχεια παραλήφθηκε από τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι αφού τον
επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τον απείλησαν με μαχαίρι και τον απήγαγαν,
μεταφέροντάς τον σε αποθήκη, εντός αγροκτήματος με ελαιόδεντρα, σε
ερημική τοποθεσία.
Οι δράστες με την άσκηση σωματικής βίας, δέσμευσαν τον 22χρονο στα
χέρια και τα πόδια και τον φίμωσαν. Ακολούθως του αφαίρεσαν ένα κινητό
τηλέφωνο και με απειλές σε βάρος της ζωής του, εξανάγκασαν τον πατέρα
του, που διαμένει στο Πακιστάν, να παραδώσει το χρηματικό ποσό των
(6.000) ευρώ, ως λύτρα, σε εκεί συνεργό τους (στο Πακιστάν) προκειμένου
να τον απελευθερώσουν.
Στη συνέχεια, αφού επιβεβαίωσαν την καταβολή των χρημάτων,
εγκατέλειψαν τον 22χρονο, βραδινές ώρες τις 21.04.2013, με δεμένα τα χέρια
και τα πόδια σε περιοχή της Λιβαδειάς, όπου διερχόμενος οδηγός τον είδε και
ενημέρωσε την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί μεταβαίνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος έφερε
ελαφρά τραύματα στο σώμα και ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος, ενώ τον
μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου αφού του παρασχέθηκαν
οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με
κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες το
πρωί, σε περιοχή της Λιβαδειάς και προσήχθη στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ο
43χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον 22χρονο ως
ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που οργάνωσαν την απαγωγή του
και συνελήφθη.
Όπως προέκυψε, ο 43χρονος συλληφθείς μαζί με τους τρεις συνεργούς
του είχαν συστήσει, σε άγνωστο χρονικό διάστημα, εγκληματική ομάδα με
διακριτούς ρόλους και δομημένη δράση, με σκοπό την απαγωγή αλλοδαπών
ατόμων και την είσπραξη χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους.
Συγκεκριμένα ο 43χρονος εντόπιζε υποψήφια θύματα και στη συνέχεια με
το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας, τα έφερνε σε επαφή με τους τρεις
συνεργούς του, οι οποίοι εκβιαστικά αποσπούσαν χρήματα από συγγενικά
τους πρόσωπα.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς,
ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των
συνεργών του 43χρονου.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα
Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διεξαγωγή Workshop στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Έντυσαν τα επίμαχα σημεία ελληνικών αγαλμάτων στο Κατάρ με τσαντόρ

Απίστευτο: Έντυσαν τα επίμαχα σημεία ελληνικών αγαλμάτων στο Κατάρ με τσαντόρ

Με φερετζέδες, μπούρκες ή τσαντόρ ήθελαν να σκεπάσουν τα γυμνά αρχαιοελληνικά αγάλματα οι οργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων της Ντόχα.
Στην έκθεση, η οποία λειτουργεί από τις 28 Μαρτίου, εκτίθενται περίπου 600 αρχαία έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τη χώρα μας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα, ο Κούρος του Πτώου και ο νεαρός αθλητής από την Ελευσίνα. Η ακάλυπτη ηβική χώρα των αγαλμάτων, όμως, θεωρήθηκε προσβολή για τα αυστηρά ήθη της χώρας, καθώς την έκθεση θα την επισκέπτονταν και γυναίκες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι οργανωτές να απαιτούν να καλυφθούν οι επίμαχες περιοχές.
Η τεράστια ιστορική και πολιτισμική αξία των αγαλμάτων, δεν φάνηκε να συγκινεί τους οργανωτές, οι οποίοι είχαν την ιδέα να φορέσουν στα γεννητικά όργανα των αγαλμάτων...τσαντόρ!!! Η πρότασή τους απορρίφθηκε αμέσως λόγω γελοιότητας, όμως ,η δεύτερη που τελικά εφαρμόστηκε ήταν αντίστοιχα προσβλητική για τα αρχαία έργα και την αξία τους: έκρυψαν, λοιπόν, τα αγάλματα πίσω από ένα παραβάν...
Σε αυτή την κατάσταση βρήκε τα ανεκτίμητης αξίας ελληνικά αγάλματα, ο προσκεκλημένος στα εγκαίνια της έκθεσης αναπληρωτής υπουργός για τον Πολιτισμό κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος, φυσικά, ζήτησε να αποσυρθούν αμέσως και να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα.
Το παράξενο για την Γεν. Γραμματεία Πολιτισμού είναι ότι οι οργανωτές της έκθεσης στο Κατάρ είχαν δει την έκθεση στο Βερολίνο, η οποία λειτουργούσε από τον περασμένο Αύγουστο στο Μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου με τον τίτλο «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες», και δεν εξέφρασαν την παραμικρή ένσταση για τα γυμνά αγάλματα, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη δική τους μουσειολογική και μουσειογραφική πρόταση και να επιστρέψουν στη χώρα προέλευσής τους, εν προκειμένω στην Ελλάδα, αντί να ταξιδέψουν άσκοπα να συσκευαστούν και να βγουν από τα κουτιά τους, δηλαδή να περάσουν μια δοκιμασία που δεν είναι αμελητέα για τόσο σημαντικά έργα τέχνης.
Ο Κούρος του Πτώου, 6ου αι. π.Χiefimerida.gr


Ο αθλητής από την Ελευσίνα, 2ου αι. π.Χ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πλαταιές:Αδίστακτοι μπαίνουν στα σπίτια και σκοτώνουν γεροντάκια για λίγα ευρώ



- Πεσμένος μπρούμυτα και χτυπημένος στο πρόσωπο βρέθηκε ο 66χρονος στις Πλαταιές
- Πριν από λίγες ημέρες λήστεψαν και χτύπησαν άλλον ηλικιωμένο, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο
- Φοβόμαστε να κοιμηθούμε στα σπίτια μας λένε οι κάτοικοι στις Πλαταιές Βοιωτίας

Οργή, φόβος, αγανάκτηση. Αυτά είναι τα συναισθήματα των κατοίκων στις Πλαταιές Βοιωτίας, όπως και σε πολλές αλλά χωριά στην Ελληνική Περιφέρεια. Ειδικότερα οι ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους γνωρίζουν ότι είναι υποψηφία θύματα των αδίστακτων δολοφόνων, που μπαίνουν στα σπίτια και σκοτώνουν τα ανήμπορα γεροντάκια για να τους πάρουν έστω και λίγα ευρώ.

Χθες το μεσημέρι ένας 66χρονος στις Πλαταιές βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του και όλα δείχνουν ότι έπεσε θύμα ληστών. Ο άτυχος άνδρας ήταν πεσμένος μπρούμυτα στο διάδρομο του σπιτιού, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο, τραύμα στο δεξί φρύδι και είχε σημάδι από μονωτική ταινία στο στόμα.

Το σπίτι ήταν άνω κάτω, ωστόσο δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης και κανείς δεν γνωρίζει τι πήραν οι ληστές, αφού ο 66χρονος έμενε μόνος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο χωριό πριν από λίγες ημέρες, συνέβη παρόμοιο περιστατικό και πάλι με θύμα ηλικιωμένο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

<< Ας κάνουν κάτι γιατί αλλιώς θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας...>>, απειλούν οι κάτοικοι της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι



Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών της, η Δημοτική
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ), λειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής,
το οποίο βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Νεοχωρακίου.
Στόχος της λειτουργίας του είναι η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας,
σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα
πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η Εκπαίδευση πραγματοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, οι οποίοι οργανώνουν το
πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών, στη διάρκεια του οποίου με απλουστευμένο
τρόπο τους επιδεικνύουν τα βασικά στοιχεία της οδού, τους βασικούς κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ.,
καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού σεβόμενος
τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22620 28062 & 29729 .

Διαβάστε Περισσότερα »

Ι.Χ. παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα τροχονόμο


Ένα απίστευτο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 08.15 στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Αυτοκίνητο, μάρκας smart, παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα τροχονόμο στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με τη Λεωφ. Κηφισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη η 34χρονη οδηγός του smart. Η τροχονόμος ήταν 41 ετών και μητέρα δύο παιδιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eνθάρρυναν τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τώρα σχεδιάζουν χαράτσι -Απόλυτη παράνοια

Αφού η πολιτεία ενθάρρυνε τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και να τα εγκαταστήσουν ακόμη και στη στέγη τους για ενεργειακή οικονομία έρχεται τώρα να τους επιβάλλει τσουχτερό χαράτσι.
Σε πρώτη φάση εξετάζεται εισφορά της τάξης του 10 - 15% (με δυνατότητα εξαίρεσης για όσους διαθέτουν χαμηλό εισόδημα), ώστε να ενισχυθεί ο ΛΑΓΗΕ, που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα, με 30 - 35 εκατ. ευρώ ετησίως
Ο συνολικός τζίρος από φωτοβολταϊκά στις στέγες ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και δεν υπόκειται σε φορολογία.
Η υψηλή εγγυημένη τιμή σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος εγκατάστασης προσέλκυσε πλήθος οικιακών καταναλωτών, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 2012 η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες να φτάσει τα 297,8 MW.
Τα οικιακά φωτοβολταϊκά είχαν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ωστόσο η διόγκωση του ελλείμματος υποχρεώνει την κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο και σε αυτή την κατηγορία.
Σημειώνεται ότι ήδη δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας.
Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν αύξηση της έκτακτης εισφοράς από το εύρος του 25% - 35% στο εύρος του 37% - 40% για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά και πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μέχρι το τέλος του 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζεστός αλλά συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός

Ζεστός αλλά συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός
, αφού σήμερα Τρίτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θαα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανές μπόρες στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα δηλώσουμε στο Ε9 όλα τα αγροτεμάχια μέσα στο καλοκαίρι

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Νέα ταλαιπωρία περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους
που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου, εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
Στην απόφαση αυτή, κατέληξε χθες η διακομματική επιτροπή για την φορολογία ακινήτων, η οποία συνεδρίασε μετά από διακοπή περίπου 2,5 μηνών για να επανεξετάσει σχεδόν από μηδενική βάση το σχέδιο για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων του 2014.
Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων (Απ. Βεσυρόπουλος από την Ν.Δ., Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτης από την ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ότι θα πρέπει φέτος να γίνει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εκτάσεων γης που κατέχουν οι φορολογούμενοι. Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί η φορολογητέα αξία των αγροτεμαχίων καθώς και τα έσοδα που θα εισπραχθούν από την επιβολή του φόρου.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιβολή του ενιαίου φόρου σε διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.
Με τη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό ο ενιαίος φόρος να εφαρμοστεί από το επόμενο έτος με αφορολόγητο όριο.
Έτσι μέχρι τις 30 Ιουνίου, εκτός και αν παραταθεί η προθεσμία, όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους και λοιπές εκτάσεις γης θα υποχρεωθούν να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που ζητούνταν μέχρι σήμερα στο Ε9. Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά αφού τα στοιχεία θα πρέπει να δηλωθούν ηλεκτρονικά μέχρι το τέλος Ιουνίου ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Μαρίας Βουργάνα
ημερησία
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Δίνει 3,7 εκατ. για τη δημιουργία site, αλλά καταργεί το δώρο του Πάσχα!!!

Από οπουδήποτε αλλού το περιμέναμε, από την Εκκλησία όμως περιμέναμε να δείξει μια μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα Χριστούγεννα και το Πάσχα...

Βέβαια, όταν τα χρήματα μπαίνουν στο παιχνίδι το θρησκευτεικό αίσθημα φαίνεται ότι πάει περίπατο.

Με εγκύκλιο σημείωμα που απεστάλη στις 18 Απριλίου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών καταργείται και επισήμως η καταβολή του επιδόματος αδείας, για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Στο εγκύκλιο σημείωμα που δημοσιεύει το romfea.gr αναφέρεται η απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου που ακολουθεί τις επιταγές του Νόμου 4093/2012 και καταργεί το επίδομα αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων στους εργαζομένους κάθε Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ως εκ τούτου και στο προσωπικό των Ναών και των Μονών.

Στην περίπτωση αυθαίρετης καταβολής του επιδόματος, αναφέρει το εγκύκλιο σημείωμα, τότε καταλογίζεται σε βάρος του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ή του ηγουμένου της Μονής, ενώ τονίζεται πως αν τα οικονομικά του νομικού προσώπου το επιτρέπουν, τότε τα καταργούμενα επιδόματα μπορούν να ενσωματωθούν στους μισθούς των εργαζομένων. Το ίδιο αναμένεται να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις.

To πιο θεαματικό όμως είναι ότι μαζί με τη συγκριμένη εγκύκλιος το site φιλοξενεί και την είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καρφί» και η οποία θέλει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να διαθέτει το ποσό των 3.370.000 ευρώ από τα κονδύλιά της για τη δημιουργία site!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ανακοινώθηκε η δημιουργία «ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας», μέσω ΕΣΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντάρτες απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Στα χέρια ανταρτών βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, ο οποίος βρισκόταν καθ οδόν από την Αντιόχεια προς την Συρία.
Σύμφωνα με το romfea.gr τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία.
Εως τώρα οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με το Πατριαρχείο και μάλιστα το νέο της απαγωγής έγινε γνωστό μέσω γραπτού μηνύματος που πρόλαβε να στείλει ο ίδιος ο Παύλος σε δικούς του ανθρώπους κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς που δεν είναι γνωστό σε ποια ομάδα ανήκουν, δολοφόνησαν τον οδηγό του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου.
Για την απαγωγή ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο στις ΔΟΥ -24ωρη απεργία των εφοριακών

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί σε όλη την χώρα αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στον κλάδο τους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί τον Μάιο.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομιών και καλούν όλους τους συναδέλφους τους σε εφορίες, ΣΔΟΕ
, κτηματικές υπηρεσίες και κεντρικές υπηρεσίες να απεργήσουν.
Τη συμπαράστασή τους στους εφοριακούς εκφράζουν οι ενώσεις λογιστών φοροτεχνικών του νομού Αττικής, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι εδώ και ένα χρόνο εντείνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε, τόσο τα λογιστήρια όσο και ο φορολογικός έλεγχος των επιχειρήσεων, να περάσουν στα χέρια ελάχιστων πολυεθνικών εταιριών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η δίκη του Άκη, μέσα από 9 φωτογραφίες...

Η στιγμή που ο Ακης σηκώνει ελαφρώς τα χέρια του, για να του φορέσουν -ξανά- τις χειροπέδες, το παγωμένο βλέμμα της Βίκυς, αλλά και το... γοργό βήμα των υπόλοιπων κατηγορουμένων, που, σαν σκιές περνούσαν μπροστά απ τις κλούβες, αποτυπώνουν την  δίκη του Τσοχατζοπουλου.
Δείτε τις φωτογραφίες:




 

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό ΒAZZAR στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Δενδροφύτευση και καθαρισμός στις Θεσπιές

 Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε απο το σύλλογο "Δημόφιλο" δεντροφύτευση και καθαρισμός. 
Ο καθαρισμός έγινε σε δυο ιστορικά σημεία του χωριού.
Στην Ξερόβρυση όπου σώζεται μια επιτύμβια στήλη του 2ου αιώνα π.Χ. και στον Άγιο Αθανάσιο που ειναι του 14ου αιώνα. 

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ.Ντασιώτης, ο αντιδήμαρχος κ.Αραπίτσας, κάτοικοι του χωριού, αρκετά παιδιά όλων των ηλικιών και αντιπρόσωποι του Περιβαλλοντικού συλλόγου της Αλιάρτου. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Χρήστο Παππά, Παναγιώτη Αδάμο και Απόστολο Φωλιά.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ