Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη

Ζεσταίνει ο καιρός - Θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη Βελτιώνεται ο καιρός την Πέμπτη, με τους ανέμους να εξασθενούν, τα σύννεφα να απομακρύνονται σταδιακά και τον υδράργυρο να ανεβαίνει... επικίνδυνα, αφού σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νότιο ιόνιο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 20.000€ τα πρόστιμα σε όσους "σήκωσαν την μπάρα" των διοδίων



Το σύνθημα ήταν "δεν πληρώνω" και πολλοί οδηγοί για μεγάλο χρονικό διάστημα σήκωναν τις μπάρες στα διόδια των εθνικών οδών προκειμένου να περάσουν "ελεύθερα".
Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα των προστίμων (που φτάνουν ως και τα 20.000 ευρώ) και οι απειλές για κατάσχεση της περιουσίας των οδηγών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, αρκετοί ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν λάβει εξώδικα και διαταγές πληρωμής από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", την "Νέα Οδό" και την "Ολυμπία Οδό". Η πρώτη, μάλιστα, εταιρία καλεί τους ιδιοκτήτες φορτηγών να πληρώσουν τις οφειλές μέχρι τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα αυτήν την εβδομάδα εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας υπόθεση επαγγελματία οδηγού τριαξονικού φορτηγού που καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται "ύψιστης σημασίας" καθώς θα αποτελέσει πρόκριμα και δεδικασμένο για άλλες υποθέσεις myreview.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo Άμφισσας Φωκίδας της Ακαδημίας Taekwondo Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Η Ακαδημια Taekwondo Κεντρικης Στερεας Ελλαδας αναγνωρισμενος συλλογος απο την Γενικη Γραμματεια Αθλητισμου και την Ελληνικη Ομοσπονδια Ταεκβοντο με Παγκοσμιες και Πανελληνιες Διακρισεις απο το 2005 εγκαινιαζει τον νεο Αθλητικο Συλλογο της, Taekwondo,στην πολη της Αμφισσας Φωκιδας!Οι προπονησεις των αθλητων θα γινονται στον εξαιρετο χωρο του Δημαρχειου Αμφισσης.Πληροφοριες για τις εγγραφες των νεων αθλητων στο τηλ της Ακαδημιας : 22670-32733,6936665549. Ευχομαστε σπουδαιες Παγκοσμιες και Πανελληνιες διακρισεις στους νεους αθλητες Taekwondo του νεου συλλογου μας της Αμφισσας!!
Προπονητρια Αγωνιστικου Taekwondo,Poomse :
κ.Ελενη Ανδρεου (Καθηγητρια Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου,Προπονητρια Ά τουTaekwondo,Μαυρη Ζωνη/ 3DAN KOREAN WTF).
Προπονητης Φυσικης Καταστασης και Υγειας Αθλητων :
κ.Αργυρης Κουβαρας (Καθηγητης Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAEKWONDO ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ.
ΤΗΛ : 22670-32733,6936665549.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Δανειστική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Η τρέλα πάει στην... Πάτρα: Γυμνός άνδρας παρίστανε το άγαλμα σε πλατεία

Αφωνοι έμειναν οι περαστικοί από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα το πρωί της Πέμπτης όταν είδαν έναν άνδρα ολόγυμνο να στέκεται στο κέντρο της και να παριστάνει το... άγαλμα.
Σύμφωνα με το Dete ο άνδρας πήγε στην πλατεία, πέταξε τα ρούχα του, έμεινα ολοτσίτσιδος και στάθηκε επί μια περίπου ώρα στο κέντρο της ακούνητος και αμίλητος να παριστάνει το άγαλμα.
Την... παράστασή του διέκοψαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν στο σημείο και αφού τον έντυσαν τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκακιστικοί Προκριματικοί Αγώνες στην Θήβα!

Για τους τελικούς της Ερέτριας η Ομάδα του 2ου Δημοτικού Θήβας και οι μαθητές του ατομικού από Θήβα – Λιβαδειά – Ορχομενό – Δίστομο και Δήλεσι…
Με πολύ καλή συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Θήβα οι προκριματικοί αγώνες Σακακιού του  Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος 2013…
Διοργανωτές   των αγώνων ήσαν η Πανελλήνια Σκακιστική Ομοσπονδία –ΤΕΣΣΑΣ – Σκακιστικός Όμιλος Θήβας και διαιτητές οι Γ. Καταπόδης, Ν. Δημόπουλος, Γ. Κανελλόπουλος, με επικεφαλής τον Σ. Δημόπουλο….
Στους αγώνες, που έγιναν στο  2ο Δμοτικό Σχολείο Θήβας συμμετείχαν 44 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων από Θήβα, Λιβαδειά, Σχηματάρι, Ορχομενό, Δίστομο και Δήλεσι…
Στο 11ο ομαδικό, που έγινε το Σάββατο 30 Μαρτίου,  προκρίθηκε η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, του οποίου οι μαθητές Μηνάς Μπουγιούρης, Κων/νος Σουλιώτης, Κων/νος Κωνστάνταρος και Θεοδώρα Μπουγιούρη, θα συμμετέχουν στους τελικούς της Ερέτριας στις 27 Απριλίου…
Για το 25ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό προκρίθηκαν οι  μαθητές: Αθανάσιος Δεσπότης (Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς), Αναστάσιος Βάγγος της Α΄Τάξης Δ.Σ Λιβαδειάς, Απόστολος Βασιλός της Β΄Τάξης Δ.Σ Σχηματαρίου, ο Αδαμάντιος Μπόβαλης  της Γ Τάξης Δ.Σ Θηβών,  ο Αθανάσιος Ανδρέου της Δ Ταξης Δ.Σ Σχηματαρίου, η Λητώ – Ελένη Τούντα της Ε Τάξης Δ.Σ Ορχομενού, ο Λουκάς – Αλέξανδρος Παπαγεωργίου της ΣΤ Τάξης Δ.Σ Λιβαδειάς, ο Ιωάννης Καραγκούνης της Α Γυμνασίου Λιβαδειάς, ο Ηλίας Λιάκος της Β Γυμνασίου Λιβαδειάς, ο Σπυρίδων Νκολάου της Γ Γυμνασίου Λιβαδειάς  και ο Βασίλειος Κούτης από το Λύκειο Σχηματαρίου…
Τα μετάλλια στους νικητές, χρυσά για τους πρώτους, ασημένια για τους δεύτερους και τρίτους, απένειμαν ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Α. Χατζησταμάτης και ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Θηβών και Δ/ντής των αγώνων Γ. Συκαράς, που καλωσόρισε τους γονείς των Σκακιστών, υπογράμμισε την ευεργετικότητα του σκακιού στην σκέψη, τον χαρακτήρα και το ήθος των παιδιών με προέκταση την κοινωνία, συνεχάρη τα παιδιά,  που έφτασαν στα έπαθλα με προσπάθεια και τους ευχήθηκε «Καλή συνέχεια στους αγώνες τους».viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους- Πολιούχου Θηβών




Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών, επ’ ευκαιρία της εορτής
του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
την 14η και 15η Μαΐου σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.
ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2013
7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2013
7:00 π.μ. Ακολουθία Όρθρου
8:30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30π.μ. Λιτάνευση Εικόνος Αγίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πένθος στον Λεβαδειακό



Δύσκολες στιγμές για τον Αριστείδη Ρούσσαρη Ρούσσαρη… Όπως έγινε γνωστό και με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός έχασε τον πατέρα του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

"Απεβίωσε χθες το βράδυ ο πατέρας του προέδρου της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Κωνσταντίνος Ρούσσαρης.

Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ειδικότερα στον πρόεδρό της κ. Αριστείδη Ρούσσαρη.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα παραβρεθεί στην κηδεία που θα γίνει σήμερα στις 17:00 στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στη Λιβαδειά".
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 5,7 εκατ. ευρώ σε αγρότες στις 26 Απριλίου


Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φυλές των κακοποιών-Οι σκληροί Αλβανοί και οι Γεωργιανοί‏



Τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έχει χτυπήσει «κόκκινο», καθώς διαρρήξεις και ληστείες και είναι πλέον καθημερινά φαινόμενα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 


Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία οι κακοποιοί χωρίζονται τόσο βάσει της εθνικότητας τους, όσο και βάσει των χτυπημάτων που επιλέγουν να κάνουν.
Οπως αναφέρει και η Espresso το έγκλημα είναι πολυεθνικό και οι δράστες ανάλογα την εθνικότητα τους έχουν το δικό τους τρόπο δράσης και τους δικούς τους στόχους.
Ο χάρτης των κακοποιών που τρομοκρατούν τους πολίτες
Οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί είναι ειδικεύονται στις καταδρομικές ληστείες στο δρόμο σε βάρος περαστικών. Συνήθως στόχος τους είναι να κλέψουν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, χρήματα.
Οι ακροβάτες Ρουμάνοι
Οι Ρουμάνοι είναι γνωστοί ως ακροβάτες και ζογκλερ, αφού θεωρούνται μετρ στις αναρριχήσεις. Μπορούν να ανέβουν σε όποιο όροφο θέλουν χρησιμοποιώντας τις τέντες, τις υδρορροές ή ακόμα και τα κλαδιά ενός δέντρου που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι που έχουν βάλει στο μάτι. Αφού φτάσουν στο μπαλκόνι, στη συνέχεια με ένα κατσαβίδι παραβιάζουν την μπαλκονόπορτα. Ωστόσο δεν εισβάλλουν σε σπίτια όταν είναι μέσα οι ένοικοι.
Οι διαρρήκτες Γεωργιανοί
Δεν υπάρχει κλειδαριά που να μην μπορούν να ανοίξουν οι Γεωργιανοί. Ειδικεύονται σε όλες τις πόρτες ασφαλείας. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί Γεωργιανοί διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν στο σπίτι τους όλες τις κλειδαριές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας και έκαναν εξάσκηση για να τις ανοίγουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι Ρουμάνοι διαρρήκτες έριχναν ψυκτικό υγρό (φρέον) στις κλειδαριές και τις έσπαγαν. Και αυτοί όμως μπαίνουν σε σπίτια όταν οι ένοικοι απουσιάζουν.
Οι ταχυδακτυλουργοί Βούλγαροι
Είναι οι πιο γνωστοί πορτοφολάδες που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Θεωρούνται από τους αριστοτέχνες στην αφαίρεση πορτοφολιού από τσέπες και τσάντες ανυποψίαστων πολιτών που βρίσκονται σε λεωφορεία, τρένα ή περπατούν στο δρόμο.
Αλβανοί: Οι σκληροί κακοποιοί με τα καλάσνικοφ
Εχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών οι Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι εισβάλουν στα σπίτια κλέβοντας και κακοποιώντας τους ενοίκους. Στόχος τους είναι τα ακριβά αυτοκίνητα και συνήθως χτυπούν σε ακριβές περιοχές στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπαίνουν στα σπίτια τα ξημερώματα όταν οι ιδιοκτήτες κοιμούνται και αρπάζουν τα κλειδιά των ΙΧ και ότι άλλο πολύτιμο βρουν. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βιάσει τις γυναίκες ενοίκους. Στη συνέχεια στέλνουν τα πολυτελή αυτοκίνητα στη χώρα τους.
Ρώσοι; Οι άνθρωποι της βαριάς εγκληματικότητας
Λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός είναι μερικές από τις δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι κακοποιοί στην Ελλάδα. Θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και κυκλοφορούν με βαρύ οπλισμό.
Ελληνες για όλες τις... δουλειές
Οι Ελληνες κακοποιοί επειδή δρουν στη χώρα τους δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση και υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά σε όλα τα πεδία της εγκληματικότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή ήταν η άτυχη τροχονόμος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αμάξι στην Κηφισίας-βιντεο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία της άτυχης 42χρονης τροχονόμου που έχασε την Τρίτη τη ζωή της όταν, ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στην Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενη οδηγό.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό η οικογένειά της αλλά και ολόκληρο το Αίγιο από όπου καταγόταν βυθίστηκαν στη θλίψη. Η 42χρονη ήταν μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 16 και εννιά ετών.
Πρώτος για τον τραγικό χαμό της ενημερώθηκε ο σύζυγός της, επίσης αστυνομικός, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέα Ιωνίας, ο οποίος και ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να ενημερώσει τα δύο τους παιδιά, αλλά και τους συγγενείς που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι το ένα της παιδί βρισκόταν σε μονοήμερη εκδρομή με το σχολείο του και ο πατέρας χρειάστηκε να περιμένει να επιστρέψει για να του πει την τραγική είδηση.
Σύμφωνα με το Thebest η Αρχιφύλακας Αδαμαντία Σιάφλα, υπηρετούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Τροχαία Κηφισιάς, ενώ ο σύζυγος της επίσης αστυνομικός, υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Η άτυχη τροχονόμος, σύμφωνα με το thebest, ήταν υπάλληλος του γραφείου παραβάσεων στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς και συμμετείχε αρκετά συχνά στην ενίσχυση για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Κηφισίας.
Για το περιστατικό, εξέφρασαν τη θλίψη τους με ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ αλλά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε πως «αυτές τις ώρες η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στον σύζυγο και στα παιδιά της άτυχης Αρχιφύλακα, όπως και σε όλους τους οικείους της». Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το 10 περιστατικό όπου τροχονόμος χάνει τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος τα τελευταία 15 χρόνια.
Η 32χρονη οδηγός του οχήματος που την παρέσυρε συνελήφθη από τους συναδέλφους της τροχονόμου. «Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε η ζωή μου. Ηταν η κακιά η ώρα», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς. Η 34χρονη οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερη το βράδυ και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ορχομένια Μάρω Ρόδη επιλέχθηκε από το Future Library για τις καλοκαιρινές του δράσεις σε όλη τη Στερεά Ελλάδα!

Η Μάρω Ρόδη με μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού

Το Future Library έλαβε 267 προτάσεις δημιουργικών δραστηριοτήτων από 173 υποψηφίους εξωτερικούς συνεργάτες για την καλοκαιρινή εκστρατεία 2013. Η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη.  38 μόλις υποψήφιοι επιλέγησαν ως εξωτερικοί συνεργάτες για τη διεξαγωγή δημιουργικών εργαστηρίων στις Βιβλιοθήκες που οργανώνουν Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013.
Η δημιουργική  Ορχομένια Αρχιτέκτων – Μηχανικός κα Μάρω Ρόδη ήταν μια από τις επιλογές του Ιδρύματος Νιάρχου και θα υλοποιήσει δράσεις που θα διοργανωθούν  το φετινό καλοκαίρι σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού! Θερμά Συγχαρητήρια!
Δείτε αναλυτικά τις δράσεις ανά την Στερεά…

Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης
2
Μαρία Ρόδη
1 εργαστήριο
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.





Μαρία Μουστάκα
1 από τα 3 προτεινόμενα
1.Η τελευταία μάυρη γάτα.

2. Φόβος στα γκρι ποντίκια.

3.Τα μαγικά μαξιλάρια.







Βιβλιοθήκη Γαλαξιδίου
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια 
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.







Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια 
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.







Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια 
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.













Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς
0
-









Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας
2
Μαρία Ρόδη
1 εργαστήριο
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.





Μαρία Μουστάκα
1 από τα 3 προτεινόμενα
1.Η τελευταία μάυρη γάτα.

2. Φόβος στα γκρι ποντίκια.

3.Τα μαγικά μαξιλάρια.







Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Ορχομενού
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.







Δήμοτική Βιβλιοθήκη Ψαχνών
2
Μαρία Ρόδη
1 εργαστήριο
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.





Μαρία Μουστάκα
1 από τα 3 προτεινόμενα
1.Η τελευταία μάυρη γάτα.

2. Φόβος στα γκρι ποντίκια.

3.Τα μαγικά μαξιλάρια.







Δημοτικός Οργανισμός Θήβας Ν.Π.Δ.Δ. Τμήμα Πολιτισμού Βιβλιοθήκη
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια 
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.







Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού
2
Μαρία Ρόδη
και τα 2 προτεινόμενα εργαστήρια 
1. Πολύ χρώμα λίγο κόστος.

2. Τοιχογραφία/Καλλιγραφία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαθαρισμός και τοποθέτηση ξύλινων κάδων στην Αλυκή από τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Θήβας


Εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Αλυκής και τοποθέτηση ξύλινων κάδων πραγματοποίησαν, την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Θήβας, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2012-2013, με θέμα: «H θάλασσα του Κορινθιακού και το αλάτι».
Η περιβαλλοντική ομάδα, που αποτελούνταν από μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, αφού πραγματοποίησε τον εθελοντικό καθαρισμό, τοποθέτησε κατά μήκος της παραλίας τους ξύλινους κάδους, που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι οι μαθητές γι’ αυτό το σκοπό. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την περιοχή συλλογής αλατιού και ήρθαν σε επαφή με ντόπιες γερόντισσες, που τους έδωσαν πληροφορίες για το αλάτι της περιοχής.
Τους μαθητές συνόδευαν οι υπεύθυνες του προγράμματος κυρίες Ρούλα Γκιζίλη, Διευθύντρια του Σχολείου και Μαρία Νέλα και ο καθηγητής κ. Δημήτρης Αγάτσας, ενώ βοήθεια σε ότι χρειάστηκαν παρείχαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Θίβσης κ. Πέτρος Μίχας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σκαλής και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς.





πριν

μετά
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση του Ε.Κ Λιβαδειάς για την Πρωτομαγιά


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ 2013 ώρα 10.00΄ π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.  
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.  
Για το Δ.Σ.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο ντοκουμέντο με το νεκρό οδηγό του Μητροπολίτη Χαλεπίου





Ο δολοφονημένος οδηγός στο Χαλέπι
Εικόνες απίστευτης αγριότητας κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Συρία. Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "ΔΟΓΜΑ" εξασφάλισε και παρουσιάζει το βίντεο με τη σωρό του οδηγού του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής έξω από το Χαλέπι.
Η εικόνα προκαλεί σοκ. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος. Το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί και τίποτα δεν θυμίζει το πρόσωπο στην ταυτότητά του όπως φαίνεται στο βίντεο.
Πρόκειται για σκληρές εικόνες, που αντικατοπτρίζουν, το μίσος και την βαρβαρότητα. Ένα ακόμη έγκλημα στο όνομα του Θεού.
Ήδη στη Συρία πολλοί Χριστιανοί τον θεωρούν μάρτυρα.
"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.
Στενοί συνεργάτες και των δύο Μητροπολιτών, μιλώντας στο dogma.gr εξέφρασαν τους φόβους και την αγωνία τους, αφού κανείς από τους δύο δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι ζωής.
Τώρα όλοι φοβούνται πως ή το νέο της απελευθέρωσης που μετέδωσε αρχικά του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια χριστιανική οργάνωση στην περιοχή, και στη συνέχεια όλα τα Μ.Μ.Ε του πλανήτη, ήταν ψευδές ή πως πράγματι τους απελευθέρωσαν αλλά στην πορεία τους συνέβη κάτι.
"Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή αυτή είδηση ώστε να κερδίσουν χρόνο, για να κρυφτούν και να τους μεταφέρουν αλλού" είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του κ. Παύλου.
 dogma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς

Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι από τα κυριότερα προϊόντα καθημερινής σίτισης στο δυτικό κόσμο, αλλά αποτελούν επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.
Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.
Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.
Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ




Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων από την 1η Απριλίου 2013 ανέλαβε την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών των ΜΠΛΕ κάδων.
Η διαδικασία της ανακύκλωσης διενεργείται με όχημα τύπου πρέσας 14Μ3.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων μας.
Παρακαλούμε τους πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζουμε ότι στους ΜΠΛΕ κάδους :
1. Τοποθετούμε ΜΟΝΟ ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο).
2. Τοποθετούμε ΧΥΜΑ τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο).
3. Οι χάρτινες συσκευασίες προς αποκομιδή, εναποθέτονται στους μπλε κάδους συμπιεσμένες και δεμένες.
4. Ιδιαιτέρα οι καταστηματάρχες :
α) Να τοποθετούν τα χαρτοκιβώτια μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αφού πρώτα τα έχουν συμπιέσει ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο.
β) Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τα τοποθετούν συμπιεσμένα και δεμένα δίπλα στον μπλε κάδο.
γ) Η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης θα γίνεται από τις 7:00 έως και 8:30 το πρωί. Αν έχει παρέλθει η ώρα να κρατούνται οι χάρτινες συσκευασίες σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα αποκομιδής.
5. Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση οργανικών και άλλων, εκτός των προς ανακύκλωση απορριμμάτων, στους μπλε κάδους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ