Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο 9μηνος «Γολγοθάς» των φορολογουμένων-Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο


Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο,οδηγεί τους πολίτες στα ταμεία της εφορίας προκειμένου να πληρώσουν τις δόσεις των πάσης φύσεως υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και ρυθμίσεων οφειλών. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων που αντικατέστησε το ΕΕΤΗΔΕ θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2014. Επίσης, οι ιδιοκτήτες με «μεγάλη» ακίνητη περιουσία θα πρέπει να εξοφλήσουν έως τότε και τον ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 (σε επτά δόσεις) και 2013 (σε τέσσερις). Επιπλέον, όπως γράφει η εφημερίδα«Καθημερινή» θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος (σε τρεις δόσεις το πολύ) και τα τέλη κυκλοφορίας, στο τέλος του έτους. Τέλος, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα δίνουν το «παρών» στην εφορία κάθε μήνα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πρόκειται λοιπόν για έναν 9μηνο «Γολγοθά» που καλούνται να διαβούν οι φορολογούμενοι, με τα βάρη να ξεκινούν από τον Ιούνιο και να ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με απεργία στις πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές!

Ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προειδοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.
  • Και μόνο η σκέψη να χρησιμοποιήσουν την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους ως μέσω πίεσης υπέρ συντεχνιακών αιτημάτων,δείχνει την κατάντια και το χαμηλότατο επίπεδο μερίδας των συνδικαλιστών  "εκπαιδευτικών" της μέσης εκπαίδευσης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΛΜΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι... «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών». Είναι χαρακτηριστική η φράση της ανακοίνωσης, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη».

Σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%. Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους. Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

Επίσης, χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για την κρίσιμη αυτή περίοδο για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέροντας τα εξής: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Και η ΟΛΜΕ συμπληρώνει: «Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας».

Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στην οδό Ερμού, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά Ελλάδα

Συνελήφθησαν 14 άτομα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 71 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν 30 οχήματα.

Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 539 άτομα, εκ των οποίων 258 ημεδαποί και 281 αλλοδαποί, καθώς και 259 οχήματα.

Προσήχθησαν:146 άτομα, εκ των οποίων 33 ημεδαποί και 113 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: 14 άτομα, εκ των οποίων:

- 12 αλλοδαποί, για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
- ένας ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
- έναςημεδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: 65 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

- 48 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
- 12παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
- δύο παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
- τρεις λοιπές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην περιφέρεια ανήκει ο Οργανισμός Κωπαΐδας


okΤη στάση “απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο”, για να είμαστε και στο Πασχαλιάτικο πνεύμα, τηρεί μέχρι τώρα η αιρετή περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την Οργανισμό Κωπαΐδας. Ήρθε όμως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, να βάλει “τα πράγματα στη θέση τους”, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ο Οργανισμός ανήκει στην Περιφέρεια.
Η δήλωσε έγινε ενώπιον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθά και του δημάρχου Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη.
Σημειώνεται ότι μέχρι πριν λίγες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτης, “διερύγνυε τα ιμάτια του” ότι ο Οργανισμός ανήκει στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Στερεάς Ελλάδας -Θεσσαλίας.
Για όσους γνωρίζουν καλά τα θέματα του Ο.Κ δύσκολα θα βρεθεί άκρη εάν δεν ξεκαθαριστεί πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατ΄ επέκταση το ποιος θα διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία.
Στο μέτωπο με τη ΔΕΗ,σύμφωνα με το δήμαρχο Ορχομενού, υπάρχει διάθεση από πλευράς της επιχείρησης, να εξευρεθεί λύση σχετικά με τη ρύθμιση χρέους του Οργανισμού, ώστε να δοθεί νερό από το Μόρνο και την Υλίκη για την άρδευση της Κωπαΐδας.
Ενώπιον των βουλευτών του νομού, της περιφέρειας και της διοίκησης του Οργανισμού, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε 400.000ευρώ μετρητά και ρύθμιση του χρέους, που σύμφωνα με τα νεώτερα ανέρχεται σε 2,8εκατ. ευρώ ή τις βεβαιωμένες οφειλές των αγροτών στις Δ.Ο.Υ.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ