Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Είστε μανιώδης καπνιστής άνω των 55; Κάντε άμεσα αξονική.

Ακόμη κι αν το έχετε κόψει...


Ο καρκίνος του πνεύμονα πρέπει να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο προκειμένου να είναι δυνατή η επιτυχής χειρουργική αντιμετώπισή του, δείχνουν νέες έρευνες στις ΗΠΑ.


Ενα από τα κορυφαία ιατρικά ιδρύματα για τον καρκίνο του πνεύμονα στις ΗΠΑ δημοσίευσε τις...δικές του οδηγίες για την πρόληψη της ασθένειας στην πλέον ευπαθή ομάδα, τους μανιώδεις καπνιστές.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Πνευμονολόγων συστήνει στους γιατρούς να ζητούν ετήσια αξονική τομογραφία θώρακα για όσους έχουν χαρακτηριστικά που τους κατατάσσουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες, με κορυφαία αυτή των ηλικιών 55-74 και άνω των 30 «πακετοχρόνων» ως καπνιστές. Η σύσταση αφορά και αυτούς που έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, το έχουν κόψει ως και 15 χρόνια πριν.

Ενας «πακετοχρόνος» ορίζεται ως ένα πακέτο ανά ημέρα επί ένα χρόνο ή άλλο αντίστοιχο, όπως δύο πακέτα επί μισό χρόνο (άρα 15 χρόνια κάπνισμα), ή 3 πακέτα επί τέσσερις μήνες (άρα 10 χρόνια κάπνισμα).

Αυτή η συγκεκριμένη ομάδα που στις ΗΠΑ αριθμεί 7 εκατομμύρια πολίτες μελετήθηκε πρόσφατα από την μεγαλύτερη έρευνα που έγινε για τον καρκίνο του στήθους, τον Εθνικό Ελεγχο Στήθους.

Περίπου 53.000 συμμετείχαν στην έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2011 και έδειξε ότι η αξονική μειώνει τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα κατά 20%, σε σχέση με την πλήρη απουσία ελέγχου ή την απλή ακτινογραφία.

Ο λόγος, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι η δυνατότητα εντοπισμού πολύ μικρών όγκων σε αρχικό στάδιο και η χειρουργική αφαίρεσή τους έγκαιρα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με την κηδεία... δώρο τα εννιάμερα

Οι εποχές δύσκολες, η οικονομική κρίση σαρώνει τα πάντα, η ανάπτυξη δεν έφτασε ακόμα, ενώ
όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει προσπαθούν να προσαρμοστούν στα συνεχώς μεταβαλλόμενα οικονομικά δεδομένα

Κι αυτό βέβαια ισχύει ακόμα και για εκείνες που η κρίση δεν έχει ρίξει τόσο τον όγκο της δουλειάς, όσο τον τζίρο τους.

Στα Γραφεία Τελετών, για παράδειγμα, οι δουλειές μπορεί να μην έχουν «πέσει», όμως η οικονομική στενότητα πολλών Ελλήνων τους έχει οδηγήσει στο να ξοδεύουν όλο και λιγότερα για το τελευταίο «αντίο» του συγγενή τους.

Αρκετοί μάλιστα, καταφεύγουν ακόμα και σε έρευνα αγοράς προκειμένου να πετύχουν καλύτερη τιμή.

Έτσι, αρκετά Γραφεία, προκειμένου να διατηρήσουν ένα καλό μερίδιο της «πίτας», έχουν καταφύγει σε προσφορές αλλά και σε εκπτωτικά πακέτα, με τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει καθημερινά.
 ένα Γραφείο Τελετών στη Λάρισα, που, μέσω διαφήμισης, προσφέρει τον καφέ της κηδείας και τα εννιάμερα εντελώς δωρεάν, ενώ έχει και ειδική τιμή για το γεύμα.























Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή της Άνοιξης στον καταρράκτη της Πέτρας Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Εως και 50% έχουν μειωθεί οι μισθοί των στρατιωτικών

Το μισό τους εισόδημα έχουν χάσει μέσα σε τρία χρόνια οι στρατιωτικοί, με τους πολύτεκνους, τα στελέχη που υπηρετούν στην παραμεθόριο και τα χαμηλόβαθμα στελέχη, να βρίσκονται σε ποσοστό από 28% έως 40% κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Οι απώλειες στις Ενοπλες Δυνάμεις:
  • Στους άγαμους από 34,1% έως 41,1%
  • Στους έγγαμους χωρίς παιδιά, από 40,2% έως 41,3%
  • Στους έγγαμους με ένα παιδί, από 41,2% έως 42,8%
  • Στους έγγαμους με δύο παιδιά, από 41% έως 50,9%
  • Στους έγγαμους με τρία παιδιά, από 44,4% έως 49,3%
  • Στους έγγαμους με τέσσερα παιδιά, από 45,3% έως 49,2%
Οι μειώσεις σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο:
  • Στους άγαμους, από 39,4% έως 44,5%
  • Στους έγγαμους χωρίς παιδιά, από 43,8% έως 44,4%
  • Στους έγγαμους με ένα παιδί, από 44,6% έως 46,1%
  • Στους έγγαμους με δύο παιδιά, από 44,2% έως 51,9%
  • Στους έγγαμους με τρία παιδιά, από 47,3%, έως 50,5%
  • Στους έγγαμους με τέσσερα παιδιά, από 47,5% έως 50,6%
Οπως αναφέρει το «Εθνος», οι μειώσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήττουν κυρίως τους πολύτεκνους και όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, ενώ παράλληλα έχουν κοπεί και τα Εκτός Εδρας, τα οποία δίδονταν ως αποζημίωση στους στρατιωτικούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι "σκότωσε" τον υπολοχαγό - Τι του αρνήθηκαν από το ΓΕΣ

Η αυτοκτονία του υπολοχαγού έχει σοκάρει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κι όχι μόνο γιατί επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, οικεγενειάρχη,επαγγελματία και συνάδελφο. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι σοκαρισμένοι και από την αναλγησία του “συστήματος” το οποίο με τον τρόπο του κατόρθωσε να “λυγίσει” τις αντοχές του αξιωματικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert ο υπολοχαγός είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας περίπου δύο μήνες πριν, υπολογίζοντας ίσως ότια θα μπορούσε να βρει μια εργασία στον ιδιωτικό τομέα . Έτσι κι αλλιώς όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα εργαζόταν όταν μπορούσε εκτός υπηρεσίας.

Λίγες ημέρες πριν το μοιραίο ο υπολοχαγός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ζήτησε την ανάκληση της παραίτησης. Οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αρνήθηκαν γιατί όπως του είπαν …έχει πρωτοκολληθεί! Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να την πάρουν πίσω όπως έχουν κάνει για στρατιωτικό ο οποίος σήμερα έχει καταφέρει να φθάσει στον βαθμό του υποστράτηγου μετά από τρεις παραιτήσεις και τρεις ανακλήσεις! Στην Ελλάδα έχει σημασία ποιος είσαι και τι επαφές έχεις…

Όπως λένε οι ίδιες πηγές αυτή η άρνηση του ΓΕΣ φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απόγνωσης για τον υπολοχαγό. Πιθανόν τα σχέδια που έκανε για μια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να μην πήγαν καλά και η παραμονή στο στράτευμα να ήταν η μοναδική του επιλογή. Ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να του εξασφαλίσουν οι κατά τ΄ άλλα “ευαίσθητοι” όπως λένε στα προβλήματα του προσωπικού “αρμόδιοι” με στολή ή με κοστούμι.

Κάποιοι απαράδεκτοι -είναι ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός- τόλμησαν να ψελλίσουν “φήμες” περί “προβλημάτων” του υπολοχαγού. Η απάντηση έρχεται από το στόμα αξιωματικού που τον ήξερε:

“Ήταν αρχιτεχνίτης Ηλεκτρονικών των πυραυλικών συστημάτων ΧΩΚ. Ένας από τους καλύτερους!
Όντως προσπαθούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά εργαζόμενος τα απογεύματα.
Έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από τους ανωτέρους του για την ευσυνειδησία του καθόσον εργαζόταν πολλές φορές πέραν του ωραρίου. Παράδειγμα όταν άφησε την οικογένεια του την Πρωτοχρονιά για να μεταβεί στην Μονάδα για αποκατάσταση βλάβης”.








Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Ληστεία τα ξημερώματα σε εστιατόριο-καφέ

Ληστεία τα ξημερώματα στο "90"



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό
και την σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, ο οποίος σήμερα (08-05-2013)
τα ξημερώματα, διέπραξε ένοπλη ληστεία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού
υπαλλήλου καταστήματος εστίασης, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού
Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Θήβας Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 03:00΄ τα ξημερώματα ο δράστης,
φορώντας κουκούλα τύπου «full – face» και γάντια, εισήλθε στο κατάστημα
(ρεύμα προς Αθήνα) και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον 31χρονο
υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, που
προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος και ακολούθως διέφυγε
πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Βοιωτίας και διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή
για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες φωτογραφίες από το Αγιο Φως που δεν καίει!!!


Μερικά μόνο από τα φετινά στιγμιότυπα - πειστήρια του συνταρακτικού αυτού ζωντανού θαύματος της Ορθοδοξίας μας...

που κάποιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν, διαψεύδοντας - εκτός των άλλων - και τα ίδια τους τα μάτια!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, "άπιστοι": Περιμένουμε να κάνετε κι εσείς ό,τι κάνουν οι πιστοί στις φωτογραφίες όχι με την θηριώδη φλόγα των 33 κεριών, αλλά έστω με ένα!!!

Δείτε τις φωτογραφίες...









Διαβάστε Περισσότερα »

"Πράσινο" φως για 8.503 προσλήψεις σε δήμους


Πράσινο φως για την κάλυψη κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για 8.503 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή ετήσιες συμβάσεις έργου, με διαδικασίες ΑΣΕΠ...



Πακέτο 8.503 προσλήψεων συμβασιούχων έρχεται για τους δήμους ύστερα από σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για τις ανάγκες σε εποχικό προσωπικό και με σύμβαση έργου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", την Τρίτη.

Ύστερα από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, το πακέτο των προσλήψεων αφορά αιτήματα εκ μέρους 176 Δήμων της χώρας για την κάλυψη αναγκών σε εποχικό προσωπικό και με σύμβαση έργου.

Οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν από κάθε Δήμο χωριστά, με διαδικασίες που προβλέπει το ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, θα προσληφθούν 4.090 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων σε Δήμους και Περιφέρειες για το 2013, ενώ το δρόμο της έγκρισης πήραν και άλλες 4.413 προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες αποκλειστικά των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως οι τομείς καθαριότητας ή ύδρευσης.

Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 8 μηνών ή 11 μηνών εάν πρόκειται για προσωπικό σε ειδικές δομές, όπως, παιδικοί σταθμοί .

Σύμφωνα και με τα όσα επιτάσσει το Μνημόνιο, ο αριθμός των θέσεων που προκηρύσσονται είναι κατά 387 θέσεις μικρότερος σε σχέση με το 2012.

Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, δηλαδή με κριτήρια όσο γίνεται πιο αξιοκρατικά.

Πηγή: "Τα Νέα"
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανικό ενδιαφέρον για Βασιλείου

Γερμανοί για Βασιλείου

Ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Στέλιο Βασιλείου.

Χειροπιαστό ενδιαφέρον από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας έχει προκύψει για τον Στέλιο Βασιλείου. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, που δεν έχει γίνει γνωστός, έχει παρακολουθήσει τον 22χρονο φορ αρκετές φορές και έχει σχηματίσει θετική γνώμη για την αξία του. Μένει να φανεί αν προσεχώς θα υπάρξει επίσημη πρόταση στον Λεβαδειακό για την απόκτησή του.

Ο Βασιλείου έχει την πρόθεση να αγωνιστεί εκτός συνόρων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν η ομάδα της Βοιωτίας μείνει ικανοποιημένη από την πρόταση που θα της γίνει. Σημειώνεται πως το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2014.

Στο μεταξύ, οι προπονήσεις ξαναρχίζουν σήμερα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Το φιλικό με τον Πανιώνιο δεν θα διεξαχθεί τελικά και οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι την Παρασκευή για δάνεια από το ΕΣΠΑ

Προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου έχουν όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της μεταποίησης και του τουρισμού.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά αλλά και νέες εταιρείες για δαπάνες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αγοράς μηχανημάτων και εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, λογισμικού και προβολής - προώθησης.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επεξεργαστεί περισσότερες από 12.100 προτάσεις για χρηματοδότηση. Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% ανάλογα με το είδος της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τη μεταποίηση, από 20.000 έως 300.000 για τον τουρισμό και από 20.000 έως 100.000 για εμπόριο - υπηρεσίες.
Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής, ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει ιδίους πόρους ή και δάνειο. Το δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί είναι δυνατόν να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, όπως π.χ. παροχή εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για λήψη επενδυτικού δανείου ή λήψη εγγυητικής επιστολής, παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους ενώ οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν χρήση και των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ όπως αυτών της ΕΤΕΑΝ, του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του προγράμματος JEREMIE, τα οποία διατίθενται μέσω των τραπεζών.
Η ΥΠΟΒΟΛΗ. Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης είναι υποχρεωτική μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis έως τις 5 το απόγευμα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό Βίντεο: Ελαφίνα παλεύει με λύκους για να σώσει το μωρό της


Οι εκπληκτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν την τιτάνια προσπάθεια μίας ελαφίνας να προστατεύσει το μωρό της από μία αγέλη λύκων.
Το στιγμιότυπο διαδραματίστηκε στην άγρια φύση της Αλάσκας, όταν μία πεινασμένη αγέλη λύκων έκανε την εμφάνισή της και θέλησε να επιτεθεί σε ένα νεογέννητο, που βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του.
Μέσα στη μικρή λίμνη, περιτριγυρισμένη, από τους άγριους λύκους η ελαφίνα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διώξει μακριά τους λύκους από το μικρό της. Τα πεινασμένα σαρκοφάγα επιτίθενται ξανά και ξανά, ενώ η μητέρα τα απομακρύνει.
Χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να αποκρούσει τις αδιάκοπες επιθέσεις της αγέλης και χτυπά με τα πίσω πόδια της τους λύκους, όταν πλησιάζουν το μικρό της.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές της, η επιμονή και η ικανότητά των λύκων, την καταβάλλουν και καταφέρνουν να τραυματίσουν θανάσιμα το νεογέννητο και να το τραβήξουν έξω από τη λίμνη.
Ο Patrick Endrews κατέγραψε με την κάμερά του το περιστατικό και δήλωσε: ''Προσπαθούσε να το προστατεύσει αλλά όταν εμφανίστηκαν όλοι οι λύκοι ήταν σχεδόν αδύνατο. Την είχαν κυκλώσει και έκαναν συγχρονισμένες επιθέσεις''.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση 206.000 υπαλλήλων


Ερωτηματολόγιο για την ακριβή περιγραφή της θέσης εργασίας τους θα έχουν από σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, περίπου 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη μείωση του εργατικού δυναμικού στο Δημόσιο.

Στο επίκεντρο μπαίνει η φύση και ο σκοπός της εργασίας καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για την εκτέλεσή της. Τα στοιχεία του υπαλλήλου, οι απαιτήσεις της θέσης που καταλαμβάνει, οι εργασίες που έχει αναλάβει να εκτελέσει καθώς και η συχνότητα αυτών είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να δοθεί απάντηση μέσω του ερωτηματολογίου.

Συνολικά το ερωτηματολόγιο αριθμεί εννιά σελίδες και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων. Ωστόσο, για τους περισσότερους θεωρείται ένα από τα εργαλεία που θα αξιοποιηθούν, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι του στενού Δημόσιου Τομέα, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας, η οποία συνεχίζει να ζητά απολύσεις.

Ο επανακαθορισμός των θέσεων ανά οργανική μονάδα μέχρι το τέλος Μαΐου και η τοποθέτηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις σωστές θέσεις θα ανοίξει τον δρόμο για τον εντοπισμό του «πλεονάζοντος» προσωπικού. Όσοι υπάλληλοι μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν απορροφηθούν εκ νέου σε κάποια άλλη οργανική θέση, τότε θα απομακρύνονται ύστερα από έναν χρόνο. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους διαπιστώνεται ότι διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται καταιγίδες, πέφτει η θερμοκρασία

Εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη, αφού σε αυτό θα κυριαρχούν οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες  στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Πτώση θα καταγράψει και η θερμοκρασία η οποία θα πέσει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις σταδιακά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Στα νοτιότερα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ