Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Νταλικέρης πέταξε στο δρόμο 3 Αφγανούς που πέθαναν από ασφυξία στο φορτηγό του

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος δύο Ελλήνων, του οδηγού και του συνοδηγού μιας νταλίκας, στο αυτοκίνητο των οποίων βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία τρεις Αφγανοί εξέδωσαν οι Αρχές.
Το Φεβρουάριο του 2012, είχαν εντοπιστεί νεκροί, στο 52ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας τρεις Αφγανοί.
Τότε, ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι θάνατος τους επήλθε από ασφυξία και οι αστυνομικές έρευνες στράφηκαν, από την πρώτη στιγμή, στην κατεύθυνση οι άτυχοι μετανάστες να άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στην καμπίνα κάποιου φορτηγού, το οποίο τους μετέφερε παράνομα.
Η μυστηριώδης υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από ένα χρόνο σχεδόν και το πρωί της Πέμπτης, αφού Αστυνομία και Εισαγγελία της Θεσπρωτίας αξιοποίησαν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Εν Πλω" στην Αλυκή-Βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Σταθάς στο Βερολίνο για την εργατική Πρωτομαγιά

Φωτογραφία
Στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης, ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς, ένωσε τις φωνές όλων των εργαζομένων-θύματα της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. η Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.. 
Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απ’ όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στο φετινό εορτασμό στο Βερολίνο προσκεκλημένοι των συνδικάτων της Γερμανίας. 
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Βρανδεμβούργου όπου και κατέληξε η μεγαλειώδης πορεία της πρωτομαγιάς, ήταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. 
Ο κος Σταθάς στην ομιλία αφού πρώτα υποστήριξε ότι η Ευρώπη ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Τραπεζίτες , κάλεσε τους Γερμανούς συναδέλφους του να μην υποκύπτουν στην προπαγάνδα της Ε.Ε., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε σας λένε ότι πληρώνετε τους τεμπέληδες Έλληνες και σε μας ότι μαζί τα φάγαμε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Αυτό που γίνεται είναι ότι όλοι πληρώνουμε τους τραπεζίτες». 
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την κατάσταση. «Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν και ενωμένοι μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας επιβάλλουν». 
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς τιμήθηκε από τον εκπρόσωπο των συνδικάτων της Γερμανίας ο οποίος του έδωσε ένα cd με μουσικές γραμμένες από Έλληνες και Γερμανούς συνθέτες, αφιερωμένο στο Κομμένο της Άρτας. 
Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Σταθάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μαρτυρικό Δίστομο, τόπο καταγωγής του και στο έγκλημα της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου του 1944. «Αυτοί οι οποίοι συντέλεσαν αυτά τα εγκλήματα πρέπει να πληρώσουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι λαοί και οι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα» είπε ο Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός αποτελούν το μακρύ χέρι του Καπιταλισμού. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαφές με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και εργατικών συνδικάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

2 συλλήψεις στη Θήβα


Συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων
εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα στη Θήβα Βοιωτίας

Συνελήφθησαν, χθες (08-05-2013) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από
αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος ημεδαπός,
σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 26-03-2013 απόφαση του Τριμελούς
Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας καθώς και μία 41χρονη ημεδαπή, σε βάρος
της οποίας εκκρεμούσε η από 09-04-2013 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς
Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή
κάθειρξης έξι (6) ετών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία ενώ
η 41χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και σε χρηματική
ποινή για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών
κατ΄εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη κυρτή OLED TV στον κόσμο είναι γεγονός

Η αίσθηση του σινεμά στο σπίτι...

Η πρώτη εμφάνιση της κυρτής 55άρας OLED TV της LG είχε γίνει πριν μερικούς μήνες στη CES εντυπωσιάζοντας τους πάντες...

Πλέον είναι διαθέσιμη για αγορά –ή έστω προπαραγγελία- αρχικά στην Κορέα στην τιμή τΩν 15 εκατομμυρίων γουόν (περίπου 10.300 ευρώ -ακριβότερη κατά €2.600 της "απλής" OLED της εταιρείας).


Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι δέχεται προπαραγγελίες για την κυρτή OLED TV 55EA9800, με διαγώνιο 55 ιντσών (54,6 ίντσες η ακριβής διάσταση της διαγωνίου) στη Νότια Κορέα, με τις πρώτες παρτίδες να φτάνουν προς διάθεση τον επόμενο μήνα. Περισσότερα από 1.400 καταστήματα μεγάλων εμπορικών αλυσίδων στη Νότιο Κορέα ξεκινούν να δέχονται προπαραγγελίες για το συγκεκριμένο premium μοντέλο τηλεόρασης, που τιμολογείται στα 15 εκ. Κορεατικά Γουον KRW (~10.500 USD).



Η ανακοίνωση δίνει στην LG την πρωτιά και αποκλειστικότητα της διάθεσης στο εμπόριο, τόσο της επίπεδης OLED TV, που ξεκίνησε να διατίθεται στους κορεάτες καταναλωτές το Φεβρουάριο, όσο και της κυρτής OLED TV, δίνοντας στην εταιρεία σημαντικό προβάδισμα στον τομέα των OLED οθονών, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη της παραγωγής που θα φτάσει τις 7 εκατομμύρια μονάδες έως το 2016, σύμφωνα με το DisplaySearch.

«Η κυρτή OLED TV της LG δεν είναι μόνο η απόδειξη της ασυναγώνιστης ηγετικής θέσης της εταιρείας στις οθόνες νέας γενιάς, αλλά και της δέσμευσης της LG να φέρνει στην αγορά τη συναρπαστικότερη τεχνολογία στις τηλεοράσεις που μπορεί να υπάρξει σήμερα», δήλωσε ο Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Home Entertainment Company της LG.

Το νέο μοντέλο τηλεόρασης EA9800 έχει να επιδείξει τον πρώτο καμπυλωτό, εργονομικό σχεδιασμό της βιομηχανίας, προσφέροντας στο σπίτι εμπειρία εφάμιλλη της κινηματογραφικής θέασης “IMAX”. Έπειτα από 5 και πλέον χρόνια ανάπτυξης της βέλτιστης καμπυλότητας, ολόκληρη η επιφάνεια της οθόνης απέχει το ίδιο από τα μάτια του θεατή, εξαλείφοντας το πρόβλημα της οπτικής παραμόρφωσης και της απώλειας λεπτομέρειας στα άκρα της οθόνης.

Με πάχος μόλις 4,3 χιλιοστά και ζυγίζοντας μόλις 17 κιλά, η κυρτή OLED TV της LG παράγει εκπληκτικά ζωντανές και ρεαλιστικές εικόνες χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία WRGB. Το μοναδικό σύστημα Four-Color Pixel (Εικονοστοιχείων Τεσσάρων Χρωμάτων) διαθέτει ένα λευκό υπο-pixel που λειτουργεί συνδυαστικά με τα συμβατικά 3 χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο) για να δημιουργήσει την τέλεια χρωματική απόδοση. Επιπροσθέτως, το αποκλειστικό σύστημα φιλτραρίσματος του χρώματος (Color Refiner) αποδίδει τη μεγαλύτερη δυνατή μεγιστοποίηση των χρωματικών τόνων, έχοντας ως αποτέλεσμα την παραγωγή εικόνων περισσότερο ζωντανών και ρεαλιστικών από ποτέ.

Όπως και οι συμβατικές τηλεοράσεις OLED, η κυρτή OLED TV προσφέρει επίσης εκπληκτικά μεγάλο λόγο αντίθεσης για το βέλτιστο επίπεδο αντίθεσης ανεξαρτήτως της φωτεινότητας του περιβάλλοντα χώρου ή της γωνίας θέασης. Οι φορείς τεχνικών δοκιμών και πιστοποίησης TÜV Rheinland, Intertek και VDE, πρόσφατα εγγυήθηκαν για την εκπληκτική ποιότητα εικόνας του συγκεκριμένου μοντέλου τηλεόρασης.

Τέλος, η κυρτή OLED TV της LG διαθέτει εξαιρετικά λεπτά, αόρατα ηχεία που βρίσκονται ενσωματωμένα στη διάφανη βάση της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ήχο χωρίς να γίνεται ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός στο εντυπωσιακό design της τηλεόρασης. Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο “Red Dot: best of the best” στο σημαντικό σχεδιαστικό διαγωνισμό νωρίτερα τη φετινή χρονιά.

Ο ακριβής χρόνος διάθεσης και η τιμή της κυρτής OLED TV σε αγορές εκτός Κορέας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι διορθώσεις για το χαράτσι

 
Περιθώριο έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στοιχείων ακινήτων στους οικείους δήμους, ώστε να αποφύγουν να επιβαρυνθούν με αυξημένο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).
Για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από λάθος υπολογισμούς του ΕΕΤΑ, οι ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι διορθώσεις στοιχείων θα γίνονται στον αρμόδιο τμήμα του δήμου υποβάλλοντας σχετική αίτηση, αλλιώς θα θεωρείται ότι αποδέχονται τα στοιχεία ως ακριβή.
Οι δήμοι της χώρας θα ελέγχουν αν στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας ακινήτων και, σε περίπτωση λάθους, θα προβαίνουν σε διόρθωσή τους, με την αποστολή των νέων στοιχείων μέχρι την 31η Μαΐου 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίνουν σε υπό κατάργηση οργανισμό πρόγραμμα κατάρτισης αγροτών

Ακατανόητη και χωρίς καμιά τεκμηρίωση μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίνεται η πρόταση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για το πρόγραμμα κατάρτισης αγροτών, με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, την ώρα μάλιστα που ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εμφανίζεται στη λίστα των υπό κατάργηση οργανισμών, που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση έναντι των απαιτήσεων της τρόικα.

Σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εγείρονται από όλες τις πλευρές, με την ΠΑΣΕΓΕΣ να χαρακτηρίζει αστείες τις δικαιολογίες, για τις οποίες απορρίφθηκε η δική της πρόταση, καθώς αφενός ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συγκαταλέγεται στη λίστα με τους υπό κατάργηση οργανισμούς του δημοσίου, αφετέρου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχει ενδεχόμενο κατάπτωσης εγγυητικών επιστολών του οργανισμού για πρόγραμμα το οποίο ανέλαβε αλλά ποτέ δεν εκτέλεσε. Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Τσαυτάρης, χωρίς να έχει λάβει δημόσια θέση.


Εκτός αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί από τις 09/12 του 2011, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας κατά του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ακύρωση της κοινής απόφασης τους ως προς τη σύσταση του ΕΛΓΟ, ενώ εξαιτίας της προσφυγής αυτής - και τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί, προκύπτει σαφής αμφισβήτηση της σύστασης και λειτουργίας του Οργανισμού αυτού.


Ζήτημα και ως προς την επάρκεια


Ζήτημα ωστόσο τίθεται και ως προς το επίπεδο της επάρκειας των διαγωνιζομένων, αφού αυτό του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι Γ’ τάξεως, ενώ η διαχειριστική επάρκεια της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ανώτερη (Β’ τάξεως).


ΠΑΣΕΓΕΣ: Αστείες δικαιολογίες


«Πως είναι δυνατόν να μας απορρίπτουν γιατί δήθεν δεν διαθέτουμε ίδια μέσα για την εκπόνηση του προγράμματος, την ώρα που βασική απαίτηση του Προγράμματος είναι η κατάρτιση ανέργων που είναι μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα κι ενώ η σύνδεση των αγροτών, μελών των αγροτικών συνεταιρισμών, που αποτελούν το 95% του συνόλου των αγροτών της χώρας, παραπέμπει ευθέως στο συγκριτικό πλεονέκτημα προτίμησης της προσφοράς της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία τους εκπροσωπεί θεσμικά;», αναρωτιούνται εύλογα στην ΠΑΣΕΓΕΣ.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε στο paseges.gr: «Αυτό που είναι σημαντικό και με λυπεί πραγματικά είναι πως ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ προβάλλει την εικόνα ενός νέου, μοντέρνου ανθρώπου και θιασώτη της ιδέας για ένα ‘ευέλικτο και λιγότερο κράτος’, αποφασίζει να δώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σ’ ένα παρηκμασμένο, γραφειοκρατικό μηχανισμό».


«Σε σχέση με το ζήτημα της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας  της ΠΑΣΕΓΕΣ, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, στις 27.03.2013 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρόγραμμα δράσεων πληροφόρησης και ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας ως προς τις εξελίξεις στη ΚΑΠ μετά το 2013.  Τονίζεται ότι από όλες σχετικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στην Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίθηκε μόνο μια πρόταση και αυτή ήταν της ΠΑΣΕΓΕΣ.  Μάλιστα για τη δράση αυτή υποβλήθηκε πλήθος προτάσεων από διάφορους φορείς και στην τελική αξιολόγηση κρίθηκαν τέσσερις μόνο προτάσεις. Εξ’ αυτών η μοναδική που εγκρίθηκε, ήταν εκείνη της ΠΑΣΕΓΕΣ», τονίζει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιάννης Τσιφόρος, κάνοντας λόγο για «αστείες δικαιολογίες».



Στοιχεία για το πρόγραμμα


Το πρόγραμμα αφορά στην υλοποίηση πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την απόκτηση και αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων, αυτοαπασχολούμενων (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης».


Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ, Γιώργος Γιαννούσης του υπουργείου Ανάπτυξης, στα πλαίσια της προκήρυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων», με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.

paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ιστολόγιο στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Η ΟΛΜΕ απειλεί με απεργία, το υπουργείο Παιδείας με επιστράτευση

Σε ναυάγιο κατέληξε η συνάντηση που είχαν μέλη της ΟΛΜΕ με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Παιδείας. Σημείο αιχμής των δύο πλευρών η αύξηση κατά δύο ώρες των εβδομαδιαίων διδακτικών ωρών από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Oι συνδικαλιστές εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι ως προς τις απειλές τους να «κατέβουν» σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών, την ίδια ώρα που ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάριζε ότι η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης. Ουσιαστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος αφησε να υπονοηθεί ότι σε περίπτωση που τελικά οι καθηγητές «κατέβουν» σε απεργία εν μέσω των εξετάσεων, τότε η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει στην επιστράτευσή τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές στη συνάντηση εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι ως προς το αίτημά τους για τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση και έτσι παραμένει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να προχωρήσουν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.
Την Πέμπτη η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ
Η τελική τους απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη, αφού πρώτα αναλύσουν διεξοδικά τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Παιδείας την Τετάρτη.
Πάντως, η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Κι όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Αν η κυβέρνηση μας ντύσει στο χακί, θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρβανιτόπουλο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση που, εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, η κυβέρνηση τους θέσει σε επιστράτευση απάντησε πως «αν η κυβέρνηση διαλέξει να μας ντύσει στο χακί, τουλάχιστον θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά».
Αρβανιτόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης η ομαλή διεξαγωγή των πανελλλαδικών

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ανέφερε πως ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη σε μια χρονική στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνει πολλές θυσίες.
«Τους εξήγησα ότι λόγω των περιορισμένων πόρων πήραμε την απόφαση να αυξήσουμε τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας από 21 σε 23 από την επόμενη σχολική χρονιά», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια».
«Αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών. Πιστεύω ότι οι καθηγητές δεν θα βάλουν υπό ομηρία τα όνειρα και την προσπάθεια των μαθητών» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.
Πάντως, σύμφωνα και με το Mega, η κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους, στις προγραμματισμένες ημερομηνίες. Φέρεται, δηλαδή, να είναι αποφασισμένη πως σε περίπτωση που οι καθηγητές υλοποιήσουν τις απειλές τους θα προχωρήσει στην επιστράτευσή τους, όπως έκανε και με τους υπαλλήλους του Μετρό στις αρχές του έτους.
Τι λέει το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ από τη πλευρά του δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το κλίμα στην παιδεία, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλου λέγοντας πως έχει επισημάνει τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει ήδη από τον υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Ωστόσο, η Ιπποκράτους τονίζει ότι «τα προβλήματα και οι αδυναμίες του υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές», αναφέροντας όμως ότι «η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας το απόγευμα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, αφού σήμερα Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθεί καταιγίδα, πιθανόν ισχυρή, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις προβλέπονται με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από αργά το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες,κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεράσιμος Ανδρεάτος και Σοφία Παπάζογλου στις Θεσπιές

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια η διαφορά ατυχήματος - δυστυχήματος;

Επειδή πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε λάθος τους όρους ατύχημα και δυστύχημα ή δεν
ξέρουμε τι ακριβώς είναι το καθένα, ας ρίξουμε φως!

Η διαφορά ατυχήματος - δυστυχήματος είναι σχετικά απλή, αλλά ας του δούμε λίγο καλύτερα και με ένα απλό παράδειγμα ώστε να καταλάβουμε πλήρως.

Ατύχημα είναι κάτι κακό που συμβαίνει ή που δεν πάει καλά και προσδίδει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Μπορεί πχ να έχουμε ατύχημα με ένα αμάξι αν δεν στρίψουμε το τιμόνι σε μια στροφή και φύγουμε εκτός δρόμου.

Έτσι θα φύγουμε από το δρόμο, θα "χαλάσουμε" το αυτοκίνητό μας και μπορεί να τραυματιστούμε (αλλά δεν θα πεθάνουμε).

Τώρα, από την άλλη το δυστύχημα, είναι πάλι ότι και το ατύχημα, με τη διαφορά όμως ότι έχουμε κάποιον θάνατο.

Πχ, στο προηγούμενο παράδειγμα αν φύγαμε από το δρόμο και δεν τραυματιστήκαμε απλά αλλά σκοτωθήκαμε, τότε δεν το λέμε ατύχημα αλλά δυστύχημα.

Έτσι το δυστύχημα είναι απλά ένα ατύχημα με ανθρώπους που πεθάνανε και δεν τη "γλιτώσανε".

Αυτή είναι και η διαφορά ατυχήματος - δυστυχήματος.






















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΑΡΑΝΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ:ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΗΒΩΝ
«Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18-5-2013
Ο Σύλλογος μας προσκαλεί τα μέλη του καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται και αγαπούν το Σαράντι να παραβρεθούν στην έκτακτη συνέλευση μας. Μπαίνοντας πλέον στην καλοκαιρινή σαιζόν κρίνουμε σκόπιμο να συζητήσουμε μεταξύ μας και να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους για τα προβλήματα του οικισμού.
Τα θέματα στα οποία θέλουμε την γνώμη σας καθώς προτάσεις και λύσεις είνα騨
1.καθαριοτητα(σκουπίδια, παραλία, δρόμοι)
Λειτουργικότητα κοινόχρηστων χώρων (παιδική χαρά, γήπεδο, μπάσκετ )
2.ενημερωση για θέματα περιβάλλοντος (ιχθυοκαλλιέργειες )
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη
Σας περιμένουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
             
     Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2013, από τις υπηρεσίες των υφισταμένων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος, Αστυνομικών Διευθύνσεων, ήτοι: Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας: 
α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια εβδομήντα επτά (377) άτομα και ειδικότερα:
·        Τρία (3) άτομα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
·        Δύο (2) άτομα, για ληστεία
·        Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ληστείας
·        Είκοσι οκτώ (28) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων
·        Τρία (3) άτομα, για απόπειρα κλοπής
·        Ένα (1) άτομο, για κλοπή τροχοφόρου
·        Πενήντα τρία (53) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών»
·        Έντεκα (11) άτομα, για παράβαση του νόμου περί όπλων
·        Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών
·        Δύο (2) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων 
·        Επτά (7) άτομα, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών
·        Δέκα επτά (17) άτομα, για χρέη στο Δημόσιο
·        Εκατόν σαράντα δύο (142) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών)
·        Εξήντα δύο (62) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.)
·        Δέκα επτά (17) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.)
·        Ένα (1) άτομο, για απάτη
·        Ένα (1) άτομο, για επικίνδυνη σωματική βλάβη
·        Ένα (1) άτομο, για αρπαγή
·        Τέσσερα (4) άτομα, για παραβίαση σφραγίδων Αρχής
·        Τρία (3) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης
·        Τέσσερα (4) άτομα, για αντίσταση
·        Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή
·        Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση
·        Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση
·        Ένα (1) άτομο, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
·        Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
·        Δύο (2) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων
·        Δύο (2) άτομα, για λοιπά αδικήματα Π.Κ.
β. Εξιχνιάσθηκαν :
·        Μία (1) υπόθεση ληστείας
·        Τριάντα τέσσερις (34) υποθέσεις ναρκωτικών
·        Τριάντα πέντε (35) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις
·        Έξι (6) απόπειρες κλοπής
·        Μία (1) κλοπή τροχοφόρου
·        Δέκα (10) υποθέσεις του Νόμου περί όπλων
·        Τρείς (3) υποθέσεις ζωοκλοπών
·        Έξι (6) υποθέσεις του Νόμου περί βεγγαλικών
·        Πέντε (5) υποθέσεις απάτης
·        Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας πιστοποιητικών
·        Δύο (2) υποθέσεις υπεξαίρεσης
·        Δύο (2) υποθέσεις του Νόμου περί τελωνιακού κώδικα
  
Εξαρθρώθηκαν:
  • Μία (1) εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε απαγωγές αλλοδαπών στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Συνελήφθη 43χρονος Πακιστανός, μέλος της ομάδας, ο οποίος κατηγορείται για απαγωγή 22χρονου ομοεθνή του. 
 Μία (1) εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας. Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας.
δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
·        Ηρωίνη: 26,98 gr
·        Κάνναβη: 44.334,73 gr
·        Δενδρύλλια κάνναβης: 2
·        Αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης: 3
·        Βουπρενοφρίνη: 0,4 gr
·        Κοκαΐνη: 1,1 gr
·        Ναρκωτικά δισκία: 55
·        Περίστροφο: 1
·        Κυνηγετικά όπλα: 4
·        Μαχαίρια: 9
·        Φυσίγγια διάφορων όπλων: 1
·        Γκλοπ: 3
·        Ζυγαριές ακριβείας: 3
·        Χρήματα: 840 ευρώ
·        Πλαστά χρήματα: 860 ευρώ
·        REPLICA: 2
·        Κινητά τηλέφωνα: 2
·        Σπρέι πιπεριού: 1
·        Ι.Χ.Φ.: 2
·        Λαθραία πακέτα τσιγάρα: 110
·        CD: 614
·        Κροτίδες: 16.777
·        Παιδικά αθύρματα: 2.681
Πέραν των ανωτέρω, στην περιφέρεια των προαναφερόμενων υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανευρεθήκαν συνολικά, είκοσι ένα (21) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφη σύμβαση για τη σήραγγα Τυμφρηστού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Συντήρηση και λειτουργία σήραγγας Τυμφρηστού στην ΕΟ 38 Λαμίας – Καρπενησίου - Αγρινίου», που χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Περιφέρειας με 800.000 €.

Σκοπός του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών και εργασιών για την λειτουργία, τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας, για να εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η σήραγγα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του έργου για την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι και «πύλη εισόδου» σε υψόμετρο 1.050 μέτρα και σε απόσταση 8 χιλιόμετρα προς το Καρπενήσι.

Οι εργασίες συντήρησης και λειτουργίας αφορούν τόσο την ίδια τη σήραγγα μήκους 1.360 μέτρων, καθώς και τις εκατέρωθεν προσβάσεις μέχρι απόσταση 1.000 μέτρων από κάθε μέτωπο. Στα τμήματα αυτά έχουν τοποθετηθεί εγκαταστάσεις, όπως φωτεινοί σηματοδότες, συστήματα ελέγχου ύψους των οχημάτων, ιστοί φωτισμού, πινακίδες κ.λ.π. ενώ παράλληλα βρίσκονται και τα κτίρια ελέγχου και εξοπλισμού της σήραγγας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥ Δ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Για την περίοδο αυτή θα μιλήσει ο κ. Νίκος Κόλλιας, διδάκτωρ ιστορίας, πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και μέλος της ελληνικής επιτροπής UNESCO, θα μιλήσει το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 6.30 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου, με θέμα: «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ».  
Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.   
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»  
Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης
Η Πρόεδρος του Συλλ. Γυναικών  Ασημίνα Μήλιου
Θα προηγηθεί χορωδία με Μικρασιατικά τραγούδια. 
Για πληροφορίες: Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη) 
Ε. Β. Μ: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου) 
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα Χατζή)
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πανηγυράκι του Αη Γιώργη στην Αράχωβα με τον φακό του Permissospress


Το πανηγυράκι του Αη Γιώργη στην Αράχωβα ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία. Μετά από 4 ημέρες γιορτής στην Αράχωβα, σήμερα 8/5 έγινε το "χάλασμα" του πανηγυριού και όλοι γλέντησαν έφαγαν και ήπιαν με την ψυχή τους.
Φέτος  το Permissospress  βρίσκεται για πρώτη φορά  σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι για  να σας μεταφέρει στο κλίμα της γιορτής της Αράχωβας. Απολαύστε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολύ σύντομα το βίντεο απο το viotiashop.












Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ