Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αλβανοί έσφαξαν Ιρακινό στη φυλακή Γρεβενών - Τρεις τραυματίες από την άγρια συμπλοκή


Αλβανοί έσφαξαν Αραβα στη φυλακή Γρεβενών - Τέσσερις τραυματίες από την άγρια συ

Ενας 31χρονος κρατούμενος από το Ιράκ, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, έχασε τη ζωή του μετά από την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το απόγευμα στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τη συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς κρατούμενους, τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα που κατάγονται από το Ιράκ, τη Συρία και την Αλβανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε σε διάδρομο των φυλακών, κατά τον προαυλισμό των κρατουμένων, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι της συμπλοκής.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Το Πανηγυράκι του Αη Γιώργη στην Αράχωβα

Δείτε το βίντεο απο το Viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαμαράς και Αρβανιτόπουλος αποφάσισαν την επιστράτευση των καθηγητών


Την απόφαση να προχωρήσουν σε επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ επιμείνει στη θέση της για απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, πήρε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Παιδεία, μετά την απόφαση των καθηγητών για απεργία στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. «Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας βέβαιος πως θα εξασφαλιστεί η γαλήνη και η ηρεμία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, τονίζοντας πως οι πανελλαδικές εξετάσεις να γίνουν κανονικά και στην ώρα τους. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η πρόταση της ΟΛΜΕ Νωρίτερα, τα μέλη της ΟΛΜΕ με πλειοψηφία 9 υπέρ και 2 κατά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 20 Μαΐου. Η τελική απόφαση για το τρόπο αντίδρασης των καθηγητών στα σχέδια της κυβέρνησης για το πλαίσιο εργασίας των καθηγητών, θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από τις τοπικές συνεδριάσεις των ΕΛΜΕ και τη συνεδρίαση των προέδρων τους στις 15 Μαΐου, που θα ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» στην πρόταση της ΟΛΜΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατανέμονται 7 εκατ. ευρώ σε 162 δήμους


Το ποσό των 6.968.652 ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 162 δήμους της χώρας από τους παρακρατηθέντες πόρους, για τον μήνα Απρίλιο, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η κατανομή στους υπόλοιπους δήμους, οι οποίοι είναι δικαιούχοι ειδικής επιχορήγησης εξόφλησης ληξιπροθέσμων οφειλών, θα γίνει με νεότερη απόφαση εντός ολίγων ημερών, αφού το ποσό της παρακράτησης υπέρ του προγράμματος ΑΚΣΙΑ θα επιμεριστεί, σε τέσσερα χρόνια και το υπόλοιπο ποσόν, εφόσον περισσεύει, θα αποδίδεται κανονικά κάθε μήνα και σε αυτούς.

Υπενθυμίζεται δε ότι, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των ΟΤΑ που θα λάβουν ειδική επιχορήγηση για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών, θεσπίστηκε η μη περικοπή του 5% των ΚΑΠ και οι κρατήσεις από τους παρακρατηθέντες πόρους να επιμερίζονται σε τέσσερα χρόνια.

Επίσης, δεν θα γίνεται επιπλέον παρακράτηση στους 31 δήμους που έχουν ήδη συμψηφίσει τους παρακρατηθέντες πόρους τους με οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία και τονίζεται, ότι η δυνατότητα της παραπάνω ρύθμισης έχει παραταθεί ως τις 30 Ιουνίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόφιμα και παιχνίδια μοίρασε το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς την Μεγάλη Τετάρτη στις 1-5-2013 προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά σε 60 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.  
Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας εάν δεν συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο οι απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, και προσέφεραν με χαρά και ευαισθησία από το υστέρημά τους όσο και οι εταιρείες ΒΛΑΧΑΚΗ Α.Ε., ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε ΜΙΣΚΟ Α.Ε, και ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.  
Επίσης μας βοήθησαν στην συγκέντρωση τροφίμων οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.  
 Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων από τους πολλούς συνανθρώπους μας που πραγματικά υποφέρουν και προσπαθούν με αξιοπρέπεια και σθένος ψυχής να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.  
Θα επιθυμούσαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που πάντοτε είναι στο πλευρό μας και αρωγοί στο έργο μας.  
Για το Δ.Σ.  
Μετά Τιμής  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ!!! Δείτε μια ακτινογραφία σε γυναικείο πόδι με γόβα...

Σίγουρα όμως δεν φαντάστηκε ποτέ καμία πως είναι το πόδι όταν φοράει τακούνι!!!

Δείτε την σοκαριστική ακτινογραφία










Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση γελοιογραφίας από την Αντιφασιστική Κίνηση Λιβαδειάς


antiΗ κοινωνική και οικονομική κρίση που επιβλήθηκε στους πολίτες της Ελλάδας συνοδεύεται από την αύξηση της επιρροής εθνικιστών και φασιστών καθώς και των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας απέναντι σε μετανάστες.
Στα πλαίσια του 1ου αντιφασιστικού –αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Λιβαδειάς με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το διήμερο 14&15 Ιουνίου, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας, έκθεση σκίτσου –γελοιογραφίας σχετικά με το θέμα.
Οι γελοιογραφίες (1 ως 3) σε διαστάσεις Α4, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, με λόγια, ή χωρίς λόγια, μπορούν να αποσταλούν σε ανάλυση 300 dpi στη διεύθυνση antifasistiki.livadeias@gmail.com, έως και 30 Μαΐου.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, στον Νερόμυλο της περιοχής των πηγών της Κρύας, από 14 έως 20 Ιουνίου. Μετά την έκθεση, θα δημιουργηθεί ψηφιακό λεύκωμα που θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες.
Πληροφορίες για το φεστιβάλ:antifasistiki.livadeias@gmail.com
Πληροφορίες για την έκθεση γελοιογραφίας Γιάννης Γερούλιας email: ggeroulias@ath.forthnet.gr, τηλ. (0030) 2261021272
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φυλακές του Ελεώνα Θηβών η μάνα που κακοποιούσε τον γιο της





Η 41χρονη μητέρα που παραδέχθηκε ότι ερχόταν σε ερωτική επαφή με τον γιο της, βρέθηκε αντιμέτωπη με τις οργισμένες αντιδράσεις κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Αντιμέτωπη με τις οργισμένες αντιδράσεις των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε η 41χρονη από την Πάτρα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τον γιο της - για να τον κάνει άνδρα όπως έλεγε - με την παρότρυνση και καθοδήγηση του συζύγου της.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο άγραφος νόμος της φυλακής δεν «σηκώνει» κακοποίηση παιδιών και δη από τους ίδιους τους γονείς τους και οι συγκρατούμενές της δεν ήθελαν να τη βλέπουν!

Η 41χρονη μεταφέρθηκε τελικά στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών, αφού στον Κορυδαλλό δεν δέχθηκαν την παρουσία της. Λόγω του άσχημου κλίματος και του κινδύνου να προκληθούν εντάσεις αποφασίστηκε η εκ νέου μεταφορά της γυναίκας σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα ''Γνώμη''.

Στη Θήβα οι αντιδράσεις φέρεται να είναι ηπιότερες, ενώ παρόμοια αντιμετώπιση δεν είχε ο πατέρας που ασελγούσε σε βάρος των δύο κοριτσιών του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιονίκης Πυγμάχος την Δευτέρα στην Παραλία Διστόμου

Στους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους κατοίκους της περιοχής  θα μιλήσει  την Δευτερα 13 Μα'ί'ου στην Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) σε μεγαλη, ανοιχτή,  εκδήλωση ο Ολυμπιονίκης/Πρωταθλητής Πυγμαχίας Γ. Στεφανόπουλος. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Αθλητική Ψυχαγωγική Λέσχη ''Μεδεών'', εχει θέμα την σημασία του Αθλητισμού στην εποχή μας και ο Ελληνας Ολυμπιονίκης που θα μιλήσει σχετικά, θα έχει την ευκαρία να αναφερθεί και στο άθλημά του, την Πυγμαχία.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο Φιλιππος, στην Πλατεία Ασπρων Σπιτιών και φυσικά ειναι ανοιχτή, εκτός από τους μαθητές και σε όλους/ες τους πολίτες του Δήμου Διστόμου, Αραχωβας, Αντίκυρας.

Ποιός ειναι
Ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής πυγμάχος Στεφανόπουλος Γιώργος (Georgios Stefanopoulos) γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1962 στο Περιστέρι, Αττικής , είναι πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος κατηγορίας Βαρέων Βαρών και νυν ενεργός προπονητής πυγμαχίας στο Αριστοτέλειο Γ.Σ.Π Πυγμαχίας.
Στα 16 του αποφασίζει να ξεκινήσει γυμναστική με βάρη, μαθαίνει ότι στον Πανελλήνιο Γ.Σ. υπάρχει μια αίθουσα με βάρη, όπου μπορείς να γυμνάζεσαι δωρεάν. Σε αυτήν την αίθουσα με τα βάρη δεν έφτασε όμως ποτέ, γιατί αναζητώντας την μες στο χώρο του Πανελλήνιο Γ.Σ., πέρασε τυχαία μπροστά από την αίθουσα της πυγμαχίας όπου και δεν ξανάφυγε ποτέ. Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία κρατήθηκε από τον ίδιο ως επτασφράγιστο μυστικό, το οποίο αποκάλυψε ενάμιση χρόνο αργότερα κι ενώ είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος.
Η πορεία στα Ring

Δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, αφού πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λος Άντζελες το 1984, της Βαρκελώνης το 1992 και και του Σίδνεϊ το 2000 (τιμητική πρόσκληση ως εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο.) κέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, χρυσό ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και τρία χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες , διακρίσεις που, δυστυχώς για την ελληνική πυγμαχία, δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να προσεγγίσει κάποιος από τους μεταγενέστερους αθλητές.
Επίσης σε 23 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις κέρδισε 12 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Είναι από τους λίγους πυγμάχους στον κόσμο που αναδειχθεί επί 14 συναπτά έτη πρωταθλητής στη χώρα του. Έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο kick-boxing. Βρέθηκε αντίπαλος με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Γιανγκ, ο Μαύροβιτς , ο Σαβόν και δεν έχει δεχθεί ούτε μια φορά στην καριέρα του χτύπημα νοκ-άουτ.

Η αναγνώριση

Γι΄ αυτήν την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα πετυχημένη καριέρα του, που συνδύασε κορυφαίες νίκες και ήθος ,το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας πυγμαχίας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού. Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλες αυτές τις διακρίσεις, τις πέτυχε στα δύσκολα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, που τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά από τα σημερινά, τότε που η συμμετοχή και μόνο σε ολυμπιάδα, θεωρείτο κορυφαίο γεγονός για τη χώρα μας. Καθοριστικό γεγονός στην καριέρα του θεωρεί τη γνωριμία του με τον, επί σειρά ετών προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών, Λευτέρη Λιβάδη, αφού από τη συνεργασία τους και μετά, η καριέρα του απογειώθηκε. Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών), είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος στο Ε.Α.Κ.Ν., έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών, προπονητής της ομάδας των ανδρών του συλλόγου του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό γραφείο του δήμου Περιστερίου, όταν ανακηρύχθηκε Ολυμπιακή Πόλη Πυγμαχίας για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και είναι ιδρυτής του Αριστοτέλειου Γ.Σ.Π Πυγμαχίας .
Τιμητικές Διακρίσεις

Το 2012 ο Δήμος Περιστερίου μετονόμασε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε «Γιώργος Στεφανόπουλος» αποτίοντας φόρο τιμής στον μοναδικό εν ζωή πυγμάχο αθλητή που δέχεται τέτοια τιμή.
Συγγραφική δραστηριότητα

Το 2012 Ο Γιώργος Στεφανόπουλος προχωράει στην έκδοση του βιβλίου Μια ζωή σαν Ring που αναφέρεται σε σημαντικές πτυχές της ζωής του καθώς και της Ελληνικής πυγμαχίας.
Οικογένεια

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
ΣΧΕΤΙΚΑ :
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82
http://www.medeon-ac.gr/
ΒΙΝΤΕΟ:http://www.youtube.com/watch?v=JJPcNWyWegI
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στην επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης

Τρεις δράστες φέρονται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία.
Ηδη οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ενώ αναζητούνται άλλα δύο. Μάλιστα η εισαγγελία της Αγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.
Την υπόθεση άρχισε να ξετυλίγει η εισαγγελία της Καισάρειας όταν έλαβε επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην επιστολή αναφερόταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γινόταν στις 29 Μαΐου και πως ήδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. «Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω πού μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του», είπε. Η αστυνομία αναζητεί άλλα δύο άτομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκάλυψη: Στην Ελλάδα αγοράζεις εύκολα μεταπτυχιακό με 1.000 ευρώ από εταιρεία που τα γράφει!

Aποκάλυψη: Στην Ελλάδα αγοράζεις εύκολα μεταπτυχιακό με 1.000 ευρώ από εταιρεία που τα γράφει!Aλυσίδα ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί στην Ελλάδα με γραφεία που αναλαμβάνουν να γράψουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι 1.000 ευρώ για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ και ΑΕΙ ενώ παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών! Τι κάνει ο υπουργός Παιδείας;
Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη κάνουν σήμερα τα Νέα τα οποία επικοινώνησαν με εταιρείες και φοιτητές που χρησιμοποίησαν τις εν λόγω εταιρείες. Εταιρείες που βρίσκονται στην Αττική, στην Καβάλα, στο Ηράκλειο Κρήτης και αλλού, κάποιες που λειτουργούν παράλληλα ως φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα ένα δίκτυο ακαδημαϊκής απάτης.
Κάποιες εταιρείες πέρα από τις εργασίες αναλαμβάνουν από διανομή ερωτηματολογίων μέχρι και απομαγνητοφωνήσεις στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού. Το πιο σκανδαλώδες είναι ότι οι εν λόγω εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών!
Οι εταιρείες δεν απευθύνονται μόνο σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά αναζητούν πελατεία και μεταξύ Ελλήνων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου και της Βρετανίας ή σε ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Το κόστος της συγγραφής αρχίζει από 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε τέσσερις καφετέριες θέλει να βάλει ο Δ. Λεβαδέων

Η ανάκληση των αδειών λειτουργίας τεσσάρων καφετεριών στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς θα απασχολήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Λεβαδέων τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και του δήμου που κρατάει πάνω από δύο χρονιά.
Καταστηματάρχες δήλωσαν ανενημέρωτοι για τη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «PIU» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.
2. Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.
3. Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΡΩΜΑ» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.
4. Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «STYLE» στην οδό Καραγιαννοπούλου 2-4 στη Λιβαδειά.
5. Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ» του κ. Ντσίμα Κωνσταντίνου του Αργυρίου.
6. Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» της Κ. Κουτσούρη Μαρίνας του Σταύρου και της Ευαγγελίας.
7. Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» της κ. Καρακικέ Ευμορφίας του Λουκά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη:Απόπειρα φόνου από Αλβανό μέσα σε ξενοδοχείο


Ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη σήμερα στην Αταλάντη Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ο άνδρας τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε εντός ξενοδοχείου μία 30χρονη από τη Ρουμανία, με την οποία διέμενε σε δωμάτιο τρίτου ορόφου.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 01:55΄τα ξημερώματα, αστυνομικοί μετά από τηλεφωνική ενημέρωση μετέβησαν στο ξενοδοχείο όπου βρήκαν την 30χρονη εντός του δωματίου, σοβαρά τραυματισμένη από βολίδα πυροβόλου όπλου (πιστολιού).

Η 30χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευμένη.

Από τους αστυνομικούς διενεργούνται έρευνες προκειμένου να βρεθεί το όπλο με το οποίο ο δράστης διέπραξε την απόπειρα καθώς και να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού.

Στο δωμάτιο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία βολίδα.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 20 κλειστά επαγγέλματα που η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει

Είκοσι από τα «σκληρότερα» επαγγέλματα παραμένουν κλειστά, παρά τις εξαγγελίες των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε χθες ότι για να σπάσει το τείχος θα φέρει νομοσχέδιο-εξπρές στη Βουλή. Αυτό μένει να κριθεί στην πράξη αφού οι πρώτοι που αντιδρούν στο άνοιγμα των επαγγελμάτων είναι οι ίδιοι οι βουλευτές και τα κόμματα.
Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμη νέα μελέτη του ΚΕΠΕ και θα ακολουθήσει νομοθετική παρέμβαση για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί σε 20 δημοφιλή επαγγέλματα και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιατρικά επαγγέλματα, λογιστές, ιδιωτική εκπαίδευση κ.ά.
Στο μέτωπο των αγορών προωθείται μεταξύ των άλλων η μερική απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, η απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ), η κατάργηση του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου ίδρυσης ΕΠΕ και ο περιορισμός των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας.
Αυτά είναι τα 20 σκληρά κλειστά επαγγέλματα και υπηρεσίες:
1)Δικηγόροι – Δικηγορικές εταιρείες.
2)Συμβολαιογράφοι.
3) Ορκωτοί Ελεγκτές.
4) Λογιστές.
5) Μηχανικοί
6) Ενεργειακοί επιθεωρητές .
7) Ιδιωτική εκπαίδευση.
8) Φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
9) Ιατρικά επαγγέλματα – ιατρικά κέντρα.
10) Οδοντίατροι.
11) Φυσικοθεραπευτές .
12) Ταξί .
13) Φορτοεκφορτωτές.
14) Ταξιδιωτικοί πράκτορες.
15) Ξεναγοί.
16)Εταιρείες συμβούλων.
17) Γραφεία ευρέσεως εργασίας.
18) Διανομή τύπου
19) Καπνοπώλες.
20) Εκτελωνιστές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδηλατοπορεία στο Σχηματάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου περιγράφει τις δύσκολες στιγμές του στη Θήβα


Ο ηθοποιός, Φώτης Σπύρου μιλά για πρώτη φορά για την

πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησε, όταν αντί να βρεθεί στο χωριό του στη Θήβα για τις Πασχαλινές του διακοπές βρέθηκε στα κρατητήρια.

Ο ηθοποιός εξομολογείται στο soknews. «Πήγαινα στο εξοχικό μου όταν κάποια στιγμή ξεκόλλησε ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητό μου και χτύπησε το αυτοκίνητο που ερχόταν από πίσω μου» λέει ο γνωστός ηθοποιός. «Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν κατάλαβα τίποτα και συνέχισα την πορεία μου.

Ο άνθρωπος όμως που χτύπησε το εξάρτημα κάλεσε την τροχαία - και καλά έκανε ο άνθρωπος- με αποτέλεσμα να με σταματήσει και να πάμε για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα». Εκεί ήταν που άρχισε ο ...Γολγοθάς του ηθοποιού αφού στην εξακρίβωση στοιχείων η αστυνομία διαπίστωσε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από καταδικαστική απόφαση του 2008. «Είχα δικαστεί και καταδικαστεί ερήμην μου για μια εκκρεμή υπόθεση στην εφορία για την οποία δεν είχα ενημερωθεί ποτέ» εξηγεί ο ηθοποιός.
«Το ποσό ήταν πολύ μικρό απλά εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ.

Το περιστατικό έγινε Μ. Τρίτη το βράδυ. Επειδή την Μεγάλη Τετάρτη ήταν Πρωτομαγιά και την Μ. Πέμπτη ο εισαγγελέας Θηβών δεν μπορούσε να διευθετήσει την υπόθεση μου γιατί η απόφαση είχε εκδοθεί από δικαστήριο των Αθηνών, πέρασα στη φυλακή δυο μέρες και δυο νύχτες! Θέλω να τονίσω πως οι αστυνομικοί, του αστυνομικού τμήματος Θήβας, μου φέρθηκαν κάτι παραπάνω από άψογα. Μου φέρθηκαν ανθρώπινα. Όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους τους κρατούμενους. Βέβαια ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Σε ένα κελί που χωράνε 12 άνθρωποι ήμασταν 40 αλλά δυστυχώς έτσι είναι η Ελλάδα. Αυτό που με σόκαρε ήταν ένας άνθρωπος δίπλα μου που έπαθε κρίση επιληψίας.

Δεν ήξερα τι να κάνω. Ευτυχώς δικοί μου άνθρωποι , ο πατέρας μου αλλά και η φίλη μου ηθοποιός και δικηγόρος Βίκυ Πρωτογεράκη έτρεξαν και με βοήθησαν και βγήκα από τη φυλακή. Αλλιώς λόγω αργιών, θα έμενα άλλες πέντε ημέρες μέσα και θα έκανα Πάσχα στο κρατητήριο».

Τελικά ο Φώτης έκανε Πάσχα στο εξοχικό του και με την οικογένειά του. Η υπόθεση του διευθετήθηκε, αφού προέβη σε διακανονισμό του χρέους ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη ευχήθηκε γελώντας: «Εύχομαι αυτό που έπαθα να μη συμβεί σε κανέναν»
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τέλος» από τον Λεβαδειακό ο Κασμερίδης


Αποτελεί παρελθόν για την ομάδα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ

Τίτλοι τέλους για τον Κασμερίδη. Ο μάνατζερ του τερματοφύλακα είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Δημήτρη Φαράντο και αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάτι που έγινε γνωστό από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ, με ανακοίνωση η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ συναντήθηκε σήμερα ο τεχνικός διευθυντής κ. Φαράντος με τον μάνατζερ του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Κασμερίδη και αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συνεργασία της ΠΑΕ με τον ποδοσφαιριστή».

sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

14ος Ευχίδειος Αθλος(ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ) :107,5 χιλμ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ !


Το Σαββατο 11 Μα'ί'ου θα διεξαχθει ο 14ος Ευχίδειος Αθλος, ο  Διεθνής Ιστορικος Υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου-μυθική πορεία στο κέντρο της γής, Πλαταιές- Δελφοί 107,5 ΧΛΜ ! Δύο από τους αθλητές, ο Δημήτρης Κουκουλάρης και η Ντέμη Ξυλά, θα τρέξουν οπως πάντα με την φανέλα της ΦΛΟΓΑΣ (τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια). <<Με το μυαλο στους Δελφούς και την ''Φλόγα'' στην καρδιά να φτάσουμε στο τέρμα.Τρεχουμε για την Φλογα και θα θελαμε να τρεξετε και εσεις νοητα μαζί μας στο τέρμα, βάζοντας ενα συμβολικο για σας χρηματικο ποσο στους λογαριασμους της ΦΛΟΓΑΣ.Ας εχει σκοπό αυτός ο τερματισμός>>, είναι το μήνυμα στο facebook των δυο υπερμαραθωνοδρόμων, που θα περασουν από πολλά χωριά και κωμοπόλεις της Βοιωτίας και ης Φωκίδας!
Ας βγούμε να τους χειροκοτήσουμε,όπως και τους άλλους αθλητές. Και αν μπορούμε ας καταθέσουμε τον οβολόν μας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ''Φλόγας'', όσο θεραπεύνται στις Ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων :

Εθνική Τράπεζα 192/480000-10 GR2501101920000019248000010
 ALPHA BANK 112-00-2002-011686 GR8001401120112002002011686

Ο αγώνας τελείται υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,

Την αιγίδα του δήμου Αράχωβας - Διστόμου - Αντίκυρας

 και τη στήριξη των Δήμων Δελφών, Θηβαίων και Λιβαδειάς.

Οργανωση : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ»
www.euchidiosathlos.gr e-mail: euchidiosathlos@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται στις ΗΠΑ ο Ιερώνυμος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταβεί την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Η αναγόρευση του κ.Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως στη Θεολογική Σχολή, το Σάββατο 18 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Την προηγουμένη ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.

Την Τρίτη 21 Μαΐου - εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - ο Ιερώνυμος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, θα τελέσουν αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn της Νέας Υόρκης επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδος του Ναού.

Τον Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ - αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω


Διαβάστε Περισσότερα »

To Tροφώνιο Ωδείο συμμετέχει στη Γιορτή της Μητέρας





 Το Τροφώνιο Ωδείο συμμετέχει στη Γιορτή της Μητέρας με μουσική, τραγούδια και κείμενα για τη μάνα.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
τραγούδι: Σταυρούλα Πολλάτου, πιάνο:Κατερίνα Μπότση, κιθάρα: Κων/νος Ζώτας
ακορντεόν: Φιλιώ Στάμου, βιολί: Ρεγγίνα Σαρούν, Όλγα Ευθυμίου, τσέλο:Ναταλία
Σαρούν.
Τα κείμενα διαβάζει η φιλόλογος Βάσω Κατσικογιάννη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα όρια το νοσοκομείο Καρπενησίου


Η έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Καρπενησίου φάνηκε περίτρανα τις δυο τελευταίες εβδομάδες με την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών στην περιοχή.

Μάλιστα τις ημέρες του Πάσχα που χρειάστηκαν αρκετοί γονείς την συμβολή παιδιάτρου, πέτυχαν στο νοσοκομείο είτε παθολόγο σε εφημερία, είτε ειδικευόμενο γιατρό, αν και οι δυο και μόνοι παιδίατροι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή, ήταν σε ετοιμότητα, να προσέλθουν, εάν προέκυπτε σοβαρό περιστατικό.
  lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέγας Εσπερινός στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στην  Ιερά  Μονή Ζωδόχου Πηγής Νεοχωρίου  ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Εσπερινό  ενώ τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Αλιάρτου κ.Ξυδώνας Δημήτριος.









Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ