Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Γιατί δεν πέφτει ο Παρθενώνας από τους σεισμούς -Η μυστική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Οπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνας ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες -τέλος- με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε κεντρική και ανατολική Βοιωτία (φώτο-βίντεο)


Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες φυτά και αγροτικά προιόντα όταν την Κυριακή 12-5-2013 στις 2 περίπου το μεσημέρι ο καιρός άρχιζε να σκοτεινιάζει σε κεντρική και ανατολική Βοιωτία.
Σε λίγα λεπτά η μπόρα άρχισε να ρίχνει τις πρώτες ψιχάλες. Στα επόμενα δέκα πέντε λεπτά ακολούθησε θεομηνία και την βροχή την υποδέχτηκε το χαλάζι.
Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες σε ορισμένα σημεία το έδαφος σκεπάστηκε από κομμάτια πάγου μεγέθους φουντουκιού.
Όπως μας είπαν αγρότες της περιοχής η ζημιές σε φυτά και καλλιέργειες είναι τεράστιες αφού με την σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης φυτά και σπαρτά "κουρέυτηκαν" στην κυριολεξία και επειδή η άνοιξη είναι η εποχή της σποράς αλλά και της συγκομιδής, η ζημιές είναι μεγάλης που έχουν προκληθεί είνια τεράστιες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα επεισόδια στη Χαλκιδική - Οκτώ αστυνομικοί τραυματίες από σκάγια καραμπίνας

Συνολικά εννέα άτομα,οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών ομάδας ατόμων με αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Καρατζά Χαλκιδικής.
Τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη θέση Καρατζά μεταφέρθηκαν το απόγευμα στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Οι τρεις εκ αυτών πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο ένας που έφερε βαρύτερα τραύματα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο 424 στη Θεσσαλονίκη.
Νωρίτερα το μεσημέρι παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πολυγύρου σε τρεις αστυνομικούς και σε μία διαδηλώτρια που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις Σκουριές και στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες. Ενώ ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά λίγο αργότερα στη θέση Καρατζά.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός". Σύμφωνα με τον ίδιο η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Δένδιας: Μέγιστη πρόκληση οι πυροβολισμοί κατά αστυνομικών
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών στη Χαλκιδική:
«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους ''δίκαιο'' κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα.»

Διαβάστε Περισσότερα »

DragBattle στην Κωπαΐδα 2013 μέρος 2ο και η απονομή


Ολοκληρώθηκε το DragBattle στην Κωπαΐδα του 2013 σήμερα 12 Μαΐου. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου αν και στο τέλος η μεγάλο βροχόπτωση μας χάλασε λίγο τις τελευταίες ώρες από τους αγώνες. Το προηγούμενο βράδυ οι αγωνιζόμενοι μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας και πέρασαν υπέροχα όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στα βίντεο που θα ακολουθήσουν.
Φωτορεπορτάζ για το viotiashop Α.Τζιώτη -Ι. Τασιούλης
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Toλμήστε να κάνετε το παρακάτω ψυχολογικό τέστ! Αποκαλύπτει πολλά…

Μόνο 8 ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα σε…εκπλήξουν. Μην κλέβεις κοιτώντας τις απαντήσεις στο τέλος.
Πρίν αρχίσεις πάρε πρώτα ένα χαρτί καί στύλο ! Μην κλέβεις !
1.Το τέλος του κόσμου έρχεται, αν μπορείτε να σώσετε μόνο ένα είδος ζώου, ποιο θα επιλέγατε;

Κουνέλι

Πρόβατο

Ελάφι

Άλογο

2. Πηγαίνετε ταξίδι στην Αφρική. Επισκέπτεστε μια φυλή και επιμένουν να πάρετε μαζί σας ένα ζώο, ποιο είναι αυτό που θα επιλέγατε;

Πίθηκος

Λιοντάρι

Φίδι

Καμηλοπάρδαλη

3. Κάνατε ένα λάθος και ο Θεός σας ζητάει να επιλέξετε το ζώο που θα θέλατε να σας μεταμορφώσει. Ποιο είναι το ζώο που θα επιλέγατε;

Σκυλί

Γάτα

Άλογο

Φίδι

4. Αν έχετε την δύναμη να κάνετε ένα είδος να εξαφανιστεί για πάντα, ποιο θα ήταν;

Λιοντάρι

Φίδι

Κροκόδειλος

Καρχαρίας

5. Αν είχατε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με ένα ζώο ποιο θα ήταν αυτό;

Πρόβατο

Άλογο

Κουνέλι

Πουλί

6. Βρίσκεστε σε ένα απομονωμένο νησί. Ποιο ζώο θα επιλέγατε να είχατε παρέα.

Σκύλο

Γουρούνι

Αγελάδα

Πουλί

7. Αν είχατε την ικανότητα να εξημερώσετε κάποιο ζώο, ποιο ζώο θα επιλέγατε να εξημερώσετε και θα το κρατούσατε για κατοικίδιο σας;

Δεινόσαυρος

Άσπρη τίγρη

Πολική αρκούδα

Λεοπάρδαλη

8. Αν θα μπορούσατε να είστε ένα ζώο για 5 λεπτά, ποιο θα θέλατε να είστε;

Λιοντάρι

Γάτα

Άλογο

Περιστέρι

==========================================================

Και τώρα οι απαντήσεις!!!

1. Τι χαρακτήρας είστε.

Κουνέλι – Δείχνουν ότι είναι κρύοι και απόμακροι αλλά έχουν πολύ ζεστή και ευαίσθητη καρδιά.

Πρόβατα – Θερμοί και επικοινωνιακοί

Ελάφια -Ευγενικοί.

Άλογο – Ανεξάρτητοι.

2. Με ποίο τρόπο φλερτάρετε και δείχνετε την αγάπη σας στο έτερο ήμισυ.

Πίθηκος – Δημιουργικός και πρωτότυπος. Κρατάει πάντα ζωντανό το συναίσθημα.

Λιοντάρι – Με απλό τρόπο λέει και δείχνει την αγάπη του για το έτερο ήμισυ.

Φίδι – Άλλοτε θερμοί και άλλοτε κρύοι σαν τον πάγο!

Καμηλοπάρδαλη – Συνεχώς φλερτάρει, καθόλου σταθερός.

3. Τι εντύπωση δίνετε στον σύντροφο σας.

Σκύλος – Πιστός/η

Γάτα -Ανεξάρτητος/η

Άλογο – Άπιστος/η

Φίδι – Ευμετάβλητος/η

4. Ποιο γεγονός θα σας ανάγκαζε για να χωρίσετε με το σύντροφο σας;

Λιοντάρι – Η υπεροψία του συντρόφου σας.

Φίδι – Είναι πάρα πολύ ευμετάβλητος.

Κροκόδειλος – Άσπλαχνος και ειρωνικός.

Καρχαρίας – Επισφαλής

5. Ποιο είδος σχέσης θα επιθυμούσατε να χτίσετε με τον σύντροφο σας

Πρόβατα – Θέλετε να υπάρχει επικοινωνία και του μυαλού και της καρδιάς σας.

Άλογο – Θέλετε να ξέρετε όλα τα μυστικά του και εσείς είστε διατεθειμένοι να αποκαλύψετε τα πάντα για την ζωή σας.

Κουνέλι – Θέλετε μια σχέση όπου θα νιώθετε πάντα θερμή την αγάπη.

Πουλί – Φροντίζετε όχι μόνο για το παρόν αλλά και το μέλλον με το σύντροφο σας. Χτίζετε μια μακράς διαρκείας σχέση με την οποία θα καταλήξτε και στο γάμο

6. Αν θα απατούσατε τον σύντροφο σας.

Σκύλος – Πιστοί!

Γουρούνι – Άπιστα γουρούνια!

Αγελάδα – Θα προσπαθούσατε πολύ σκληρά να μην το κάνετε. Εκτός αν η αγελάδα είναι τρελή και απιστήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη (μια τρέλα της στιγμής).

Πουλί – Εσείς δεν μπορείτε ποτέ να είστε σταθεροί. Δεν είστε κατάλληλοι για το γάμο και δεν θέλετε να δεσμευτείτε.

7. Τι σκέφτεστε για το γάμο.

Δεινόσαυρος – Είστε αρκετά απαισιόδοξοι. Σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει ευτυχισμένος γάμος.

Άσπρη τίγρη – Σκέφτεστε ότι ο γάμος είναι ένα πολύτιμο πράγμα. Μόλις παντρευτείτε αγαπάτε και φροντίζετε τον σύντροφο σας σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Πολική αρκούδα – Φοβάστε το γάμο, σκέφτεστε ότι θα χάνατε την ελευθερία σας.

Λεοπάρδαλη – Δεν ξέρετε ακόμη τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε, αλλά πολύ βαθιάααα (σιγά μην χτυπήσουμε κόκαλο) μέσα σας θέλετε να παντρευτείτε!

8. Οι σκέψεις σας περί έρωτος…

Λιοντάρι – Έχετε πάντα δίψα για αγάπη, αλλά δεν ερωτεύεστε εύκολα.

Γάτα – Είστε αρκετά μόνος και αναζητάτε την αληθινή αγάπη.

Άλογο – Δεν θέλετε ακόμα να δεθείτε σε μια σταθερή σχέση.

Περιστέρι – Η αγάπη για σας είναι το πιο όμορφο και αγνό συναίσθημα. Αν αγαπήσετε πραγματικά θα είναι για πάντα!
























Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή αλληλεγγύης στη Θήβα-Κυριακή 19 Μαΐου


afisa 19 mah-antifaΗ κρίση στη χώρα μας βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Η εξαθλίωση (οικονομική, ατομική, κοινωνική, ηθική) εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα και την ίδια στιγμή φαινόμενα ακραία(π.χ. ρατσιστικές επιθέσεις, Νέα Μανωλάδα) λαμβάνουν χώρα καθημερινά. Μέσα σ’ αυτό το νοσηρό τοπίο η κοινωνία δε πρέπει να σκύψει το κεφάλι. Πρέπει να απαντήσει με συλλογική δράση. Διαχωρισμοί ανάμεσα στους καταπιεσμένους δε χωράνε. Ο εχθρός είναι κοινός για όλους μας. Κυβέρνηση- Τρόικα- Ρατσισμός- Φασισμός.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε ΟΧΙ στα καταστροφικά τους σχέδια… Στην κρίση κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του και ενωμένοι, μπορούμε να πολεμήσουμε ενάντια στον φασισμό που μας επιβάλλουν καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σας καλεί στη ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  που διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου στις 17:00 στον χώρο του θερινού κινηματογράφου ΣΟΝΙΑ!!
Εκεί θα σας υποδεχτούμε με εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους, ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου-παιχνιδιών, συλλογική κουζίνα, και live μουσική! Θα γίνει ανοιχτή  συνέλευση με τις συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής για  συντονισμό – ανταλλαγή εμπειριών, κοινές δράσεις.
Σας περιμένουμε λοιπόν, με τα βιβλία (παιχνίδια, ρούχα) που θέλετε να ανταλλάξετε , με το φαγητό που θέλετε να μοιραστείτε, για να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στη κρίση και τον φασισμό.
                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
17:00-19:00 Παιδικές δραστηριότητες- εκδηλώσεις (ανταλλακτικό-χαριστικό παιχνιδιών)
19:00-21:00 Aνοιχτή συνέλευση συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιφέρειας με αντιφασιστική δράση.
21:00-23:00 Live συναυλία με τους BLACK DAYS & ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο χώρο θα υπάρχει συλλογική κουζίνα και ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι βιβλίων, ρούχων, παιχνιδιών κτλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνουν τη γέφυρα στο δρόμο Βαθύ - Παραλία Αυλίδας

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτηθεί από τους οδηγούς. Σοβαρές ζημιές είχε υποστεί η παλιά γέφυρα στον επαρχιακό δρόμο Βαθύ - Παραλία Αυλίδας και ο δήμος Χαλκιδέων συνεργάστηκε...
με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στις 18 Απριλίου δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης της παλιάς γέφυρας προϋπολογισμού 63.000 ευρώ και ο προσωρινός ανάδοχος αναμένεται να πιάσει δουλειά στα μέσα Ιουνίου.

Θα κατασκευαστεί νέα γέφυρα με πεζοδρόμια, στηθαία και ανακλαστήρες. Η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα, επομένως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους όταν περνάνε από εκεί.
egnomi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι τελικά πληρώνονται από το Δημόσιο; Δείτε τα πραγματικά νούμερα

Για να ξέρετε πού πάνε τα λεφτά μας...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες μέσα από την επεξεργασία που έχει γίνει από τις Διευθύνσεις Προσωπικού σε όλη τη χώρα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αγγίζει...


τις 700.000.

Από αυτούς οι 621.797 είναι το τακτικό προσωπικό, με τους άνδρες να κατέχουν τα πρωτεία καθώς εργάζονται στο δημόσιο 332.336, με τις 289.431 γυναίκες να ακολουθούν.

Ηλικιακά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκεται μεταξύ 20 έως 49 ετών, άρα δεν μιλάμε για ένα γερασμένο ηλικιακά δημόσιο τομέα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ένα προσωπικό 78.950 υπαλλήλων μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου από τους οποίους οι 57.944 εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου, οι 12.757 είναι αιρετοί, 6.491 έχουν άλλες εργασιακές σχέσεις και 1.747 είναι μετακλητοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβαση στον Ελικώνα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν δραπέτη των Τρικάλων πίσω από το διπλό φονικό και τις ληστείες με χειροβομβίδες στα Γιάννενα

Κτυπήματα στο κεφάλι, την ώρα που βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, δέχθηκαν οι δύο ηλικιωμένοι που βρέθηκαν δολοφονημένοι νωρίς το πρωί μέσα στο σπίτι τους, στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος διενήργησε αυτοψία.
Οι άτυχοι ηλικιωμένοι, 73 και 72 ετών, αν και είχαν φροντίσει να θωρακίσουν το σπίτι τους με κάγκελα στα παράθυρα, δεν είχαν ασφαλίσει την πόρτα της εισόδου, από την οποία μπήκε ο άγνωστος δράστης.

Το έγκλημα τοποθετείται γύρω στις 10 χθες το βράδυ. Όπως όλα δείχνουν, ο κακοποιός μπήκε στο σπίτι σκότωσε και άρπαξε τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου με το οποίο προκάλεσε τα ξημερώματα τροχαίο ατύχημα στα Γιάννενα. Το γεγονός ότι δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο σημείο του ατυχήματος και εξαφανίστηκε, οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες στην αποκάλυψη του εγκλήματος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο στα Γιάννενα, είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά του δράστη, που νωρίτερα, είχε εισβάλει οπλισμένος στο καφενείο στα Κτίσματα Ιωαννίνων.
Κάτοικοι του ακριτικού χωριού Κτίσματα, έζησαν εφιαλτικές στιγμές μέσα στο καφενείο, αργά χθες τη νύχτα, από τις απειλές οπλισμένου με δύο χειροβομβίδες κακοποιού. Όπως καταγγέλλουν, εισέβαλε στο καφενείο και τους ζητούσε με απειλές χρήματα. Όταν οι πιο ψύχραιμοι τον καταδίωξαν πέταξε εναντίον τους μία αμυντική χειροβομβίδα η οποία όμως δεν εξερράγη. Πριν από λίγο πυροτεχνουργοί του Στρατού με ελεγχόμενη έκρηξη την εξουδετέρωσαν.
Στο μεταξύ, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μετά τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος δράστης να είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος νόμος: Κατ΄ ευθείαν στη φυλακή για χρέη και φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ

Στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς θα καταλήγουν όσοι καταδικάζονται για φορολογικά εγκλήματα -φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας και βρώμικο χρήμα- ακόμη κι αν ο φορολογούμενος αποδεχθεί τον έλεγχο και καταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου που βεβαιώνεται από τις ελεγκτικές αρχές.
Αυτό θα προβλέπεται σε νομοσχέδιο που προετοιμάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν θα αίρεται η ποινή σε περίπτωση έφεσης από τον παραβάτη φορολογούμενο, ενώ οι ίδιες ποινές μελετούνται ακόμη και για την περίπτωση μη καταβολής των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράλληλα, με το που θα διαπιστωθεί η παράβαση το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα της δέσμευσης όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων τα οποία θα τους επιστρέφονται εντόκως μόνον μετά από ενδεχόμενη τελεσίδικη δικαίωσή τους.
Ενα νέο μέτρο που αναμένεται να λειτουργήσει και κατά της διαφθοράς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα είναι η απαγόρευση του διοικητικού συμβιβασμού καθώς τα η κατάργηση των πάσης φύσεως ευνοϊκών κινήτρων όπως οι δόσεις, η μείωση προστίμων και προσαυξήσεων κ.λπ.
Τα κίνητρα καταργούνται επίσης και για τις περιπτώσεις των φόρων εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών.
Τέλος, προετοιμάζεται η ρύθμιση με βάση την οποία θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέει τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με τιος βάσεις δεδομένων σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να υπάρχει αυτόματη αναζήτηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλες τις τραπεζικές καταθέσεις χωρίς να μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες και χωρίς να απαιτείται πλέον ειδική παροχή στοιχείων που πολλές φορές χρονίζουν λόγω γραφειοκρατίας και της άρνησης των τραπεζών να εκθέσουν τους πελάτες τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία για τους μαθητές στον Άγιο Γεώργιο της Θήβας



Λειτουργία για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις θα τελέσει ο ναός του Αγ. Γεωργίου στη Θήβα. Όλοι οι μαθητές καλό θα ήταν πριν την μεγάλη τους αυτή προσπάθεια να έρθουν στη λειτουργία να παρακαλέσουν και να φωτιστούν ώστε να πετύχουν μετά τόσους κόπους στο έργο τους αυτό.
Και από εμάς Καλή επιτυχία στα παιδιά!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δώστε το στον Αστέρα» ...Δείτε τα Σχόλια των οπαδών του Ολυμπιακού μετά τον τελικό!

Τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που κατέκτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός στον τελικό με τον Αστέρα εξέφρασαν στην επίσημη σελίδα των “ερυθρόλευκων” στο facebook αρκετοί οπαδοί των νταμπλούχων Ελλάδας!


Πλήθος μηνυμάτων αγανάκτησης κατέκλυσαν την επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού στο Facebook μετά τη λήξη του τελικού στο ΟΑΚΑ. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε τη νίκη του Ολυμπιακού και από κάτω έγινε χαμός από εκατοντάδες σχόλια, συντριπτικά αρνητικού περιεχομένου. «Τέλος του τελικού! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 και κατακτά το 26ο Κύπελλο και 16ο νταμπλ στην ιστορία του!», έγραφε η ανάρτηση.
Δείτε μερικά από τα σχόλια που έπεσαν στο Facebook. Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού συμβουλεύουν τους άλλους οπαδούς να στραφούν στο μπάσκετ και δεν παραλείπουν να συγχαρούν τον Αστέρα.

Ολυμπιακός θα μείνω απλά έκοψα τη μπάλα, μπορείτε και εσείς. Αύριο έχει τελικό.

ρε μας δουλεύετε????Αν αυτός είναι ο Ολυμπιακός που όλοι ονειρευόμαστε σόρρυ αλλά κοιμάστε όλοι...Τέτοια κύπελλα δεν τα θέλω....

Που είσαι Ερνέστο???Που είσαι Μιραλλάς???Που είσαι Γκαλλέτι???ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ?????ΑΙΣΧΟΣ...!!!!!!!


πραγματικα χαιρομαι διοτι το 80% των μυνηματων εδω μεσα βγαζει υγεια!!οι αντικειμενικοι ολυμπιακοι δεν πανηγυριζουν σημερα!

Δηλαδη πρεπει να χαρουμε με αυτο το χάλι;
μονο μπασκετ πλεον...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! ΖΗΤΩ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ! ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ ..... (...........) (!)

ΜΠΑΣΚΕΤ αυριο...που τα παλικαρια τα δινουν ΟΛΑ
ΝΤΡΟΠΗ

και χαίρεστε τώρα ε? ? ?ευτυχώς που υπάρχει το μπάσκετ και χαιρόμαστε! ! !


Διαβάστε και τα υπόλοιπα στο SportDog


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα αυτοσχέδια χωματερή στην Θήβα!




Εστία μόλυνσης το γεφυράκι των Νερόμυλων δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό ..

Ηλ. Πρεβεζάνος: «Θήβα δεν είναι μόνο ο πεζόδρομος…»


Σε χώρο εναπόθεσης παντός είδους απορριμμάτων έχει καταστεί το νότιο τμήμα του Συνοικισμού, ελάχιστα μέτρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας, στο παλιό γεφυράκι, απ’ όπου παλιότερα περνούσαν τα καθαρά νερά των νερόμυλων της περιοχής…

Λίγα μέτρα μακρύτερα βρίσκεται η επιχείρηση του Ηλ. Πρεβεζάνου, ο οποίος μάλιστα, είχε προβεί σε περίφραξη, η οποία, συμπωματικά, κλάπηκε με αποτέλεσμα ο χώρος να γεμίζει απορρίμματα, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς καθαρίζεται…

Ο χώρος περιλαμβάνει οτιδήποτε μη χρειαζούμενο σε νοικοκυριά, το οποίο πετιέται κατά την διάρκεια της νύχτα εκεί…

«Τον χειμώνα το γεφυράκι πλημμυρίζει, γιατί φράζει από τα σκουπίδια και όλος ο δρόμος μετατρέπεται σε λίμνη, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει έντονη δυσοσμία και σκόνη, καθώς από τον χωματόδρομο περνούν διαρκώς αυτοκίνητα» τονίζει ο κ. Πρεβεζάνος, ο οποίος μάλιστα έχει πολλές φορές συναντήσει εκεί ΡΟΜΑ και αλλοδαπούς, οι οποίοι επιλέγουν ρούχα και αντικείμενα που έχουν συλλέξει, πετώντας στο σημείο εκείνα που δεν τους χρειάζονται..

«Η περιοχή είναι πλήρως υποβαθμισμένη, αλλά κι επικίνδυνη, καθώς δεν υπάρχουν φώτα, ενώ το καλοκαίρι, περνούν μητέρες με καροτσάκια και παιδιά. Θήβα δεν είναι μόνο ο πεζόδρομος» καταγγέλλει ο κ. Πρεβεζάνος, απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να περιφράξει το σημείο, που αποτελεί εστία μόλυνσης!

thivagr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τη γιορτή της Μητέρας

Στις 12 Μαΐου τιμούμε το θεσμό της Μητέρας, επαναφέρουμε στη μνήμη και τη συνείδησή μας το μέγεθος και την αξία της, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το σύμβολο της αιώνιας και ανεξάντλητης αγάπης, που προσφέρεται με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία.
Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε να θυμόμαστε τους στυλοβάτες θεσμούς της Ελληνικής παράδοσης και της οικογένειας, στους οποίους ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το πρόσωπο της μητέρας από αρχαιοτάτων χρόνων.
«Τίποτε πιο αγαπητό στα παιδιά από τη μητέρα. Αγαπάτε ω τέκνα τη μητέρα σας . Δεν υπάρχει πιο αγνός και γλυκός έρωτας από αυτόν»  είπε ο Ευριπίδης.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες του κόσμου! Να έχουν πάντα τον σεβασμό και την αγάπη που τους αξίζει!
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Πήγε να κάψει κλαριά και κάηκε ζωντανός ...

Φρικτό θάνατο βρήκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λαμία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ηλικίας 73 ετών, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες από φωτιά που είχε βάλει στο κτήμα του για να κάψει κλαδιά, κοντά στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο εκπαιδευτικός είχε πάρει άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κάψει τα χόρτα και τα κλαριά που ήταν μέσα στο κτήμα με τις ελιές.

Για άγνωστο όμως λόγο οι φλόγες τον τύλιξαν, με συνέπεια να βρει φρικτό θάνατο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, κανείς δεν αντελήφθη πως έγινε το τραγικό γεγονός. «Μέχρι πριν από λίγο, την ώρα που έκαιγε τα κλαριά, μιλούσαμε. Πήγα για λίγο μέσα και μετά από λίγο έγινε ότι έγινε...», είπε ένας γείτονας στο LamiaReport.

Το αρμόδιο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζει το ενδεχόμενο οι φλόγες να ξέφυγαν από τον έλεγχο του συνταξιούχου και όταν επεχείρησε να τις περιορίσει, να τον τύλιξαν.

Δεν αποκλείεται να καλύφθηκε από τον καπνό, με συνέπεια να ζαλιστεί και να πέσει στό έδαφος, όπου τον βρήκαν οι φλόγες και τον έκαψαν.

Ο 73χρονος καθηγητής ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

DragBattle 2013- Κωπαΐδα 1η ημέρα



 DragBattle Στην Κωπαΐδα 2013 1η ημέρα αποκλειστικές φωτογραφίες από το viotiashop .
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ