Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βρέθηκε η μυστική, θρυλική συνταγή της Coca-Cola - Πωλείται στο e-Bay 15 εκατ. ευρώ

Η αυθεντική συνταγή
της Coca-Cola περιβάλλεται από ένα μύθο. Η εταιρεία τη φυλά σε θησαυροφυλάκιο της Ατλάντα και παρά το γεγονός ότι το διάσημο αναψυκτικό χρονολογείται από το 1886 κανείς ως σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει το... μαγικό χαρτί με τα ακριβή υλικά και δοσολογίες. Αυτό που ψάχνουν, λοιπόν, όλοι ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ένας έμπορος αντικών από τη Γεωργία, ο οποίος, μάλιστα, σκοπεύει να βγάλει τη συνταγή σε δημοπρασία στο eBay. Τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ. ευρώ.
Το όνομα του εμπόρου αντικών που ισχυρίζεται ότι κρατά στα χέρια του το μαγικό χαρτάκι, Κλιφ Κλουτζ. Σύμφωνα με τον ίδιο η μυστική συνταγή της Coca-Cola βρέθηκε τυχαία στα χέρια του, όταν, για επαγγελματικούς λόγους αγόρασε ένα κιβώτιο με παλιά έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο έμπορος, βρισκόταν και η συνταγή του διάσημου αναψυκτικού.
Αμεση ήταν και η αντίδραση της εταιρείας η οποία φυλάει την αυθεντική συνταγή του διάσημου αναψυκτικού που δημιουργήθηκε το 1886, από τον φαρμακοποιό Τζον Πέμπερτον σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola στην Ατλάντα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την Coca-Cola το έγγραφο που έχει στην κατοχή του ο Κλιφ Κλουτζ μπορεί να φέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.
«Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι πως πρόκειται για συνταγή ποτού τύπου Coca-cola. Δεν πιστεύω ότι είναι η αυθεντική. Δεν μπορεί να είναι η αυθεντική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.



Διαβάστε Περισσότερα »

«Κάτω τα χέρια σου, μην με ακουμπάς»: Αγριος καβγάς Ακη Τσοχατζόπουλου με αστυνομικούς

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πει δυο κουβέντες με φίλους και συγγενείς του που βρίσκονταν στην αίθουσα θεώρησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος ότι ήταν η διακοπή της δίκης του την Τρίτη στο Εφετείο, ύστερα από το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Ομως, οι αστυνομικοί που ήταν επιφόρτισμένοι με την εκκένωση της αίθουσας δεν συμμερίστηκαν την βούληση του πρώην υπουργού να τα πει με τους συγγενείς του με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον εκνευρισμό του και να ξεσπάσει άγριος καβγάς.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να επωφεληθεί από την ευκαιρία της διακοπής της δίκης προκειμένου να συνομιλήσει με τους συγγενείς του που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους επέμεναν να τους ακολουθήσει στην έξοδο, προκειμένου να εκκενωθεί η αίθουσα. Τότε ήταν που ήρθε και η έκρηξη του πρώην υπουργού.
«Σας παρακαλώ, προχωρήστε» φέρονται να είπαν οι αστυνομικοί απευθυνόμενοι στον Ακη Τσοχατζόπουλου για να λάβουν την απάντηση «σιγά ρε παιδιά...». Ο πρώην υπουργός συνέχισε να κατευθύνεται προς την έξοδο, αλλά στην πορεία συνάντησε έναν ακόμη συγγενή του με τον οποίο θέλησε να ανταλλάξει δυο κουβέντες. Τι κάνεις; Έλα εδώ να σε φιλήσω», φέρεται να του είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
«Προχωρήστε!» επανέλαβαν οι αστυνομικοί για να λάβουν την εξής απάντηση από τον πρώην υπουργό: «Σιγά ρε παιδιά. Να έρθουν οι συγγενείς μου μέσα». «Ορίστε; Δεν γίνεται αυτό» αποκρίθηκαν οι άνδρες της ασφάλειας, κάτι το οποίο αγνόησε ο κ. Τσοχατζόπουλος που συνέχισε να προτρέπει τους συγγενείς του να τον ακολουθήσουν στη διπλανή αίθουσα για να τα πουν.
Η μεγάλη έκρηξη του πρώην υπουργού ήρθε, όμως, όταν ενώ ανέβαινε τις σκάλες συνοδεία των αστυνομικών σκόνταψε. Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής
Τσοχατζόπουλος: Ρε παιδιά θα περιμένετε;
Αστυνομικός: Έχουμε απειλητικό τηλεφώνημα
Τσοχατζόπουλος: Ένα λεπτό. Φύγετε από μπροστά μου. Αφήστε τις κουβέντες τώρα.
Αστυνομικός: Σας παρακαλώ...
Τσοχατζόπουλος: Κατέβασε τα χέρια σου. Μη με ακουμπάς.
Αστυνομικός: Μα δεν σας ακουμπάω.
Τσοχατζόπουλος: Άσε να έρθουν μέσα οι συγγενείς μου τώρα.
Αστυνομικός: Μα θα γίνει κακό.
Τσοχατζόπουλος: Μην με σπρώχνεις εμένα. Κατέβασε τα χέρια σου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγο αργότερα ακολούθησε νέο επεισόδιο, όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και στη συνέχεια να συναντήσει έναν ακόμη συγγενή του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκριση επιχειρησιακού σχεδίου ΕΑΣ Λιβαδειάς

Έγκριση επιχειρησιακού σχεδίου ΕΑΣ ΛιβαδειάςΤην έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της
Οργάνωσης Παραγωγών «ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για το έτος 2013, υπέγραψε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δείτε την απόφαση
Διαβάστε Περισσότερα »

Mουσική βραδιά ΕΝΤΕΧΝΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ



Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής» συνεργάστηκαν, συνδιοργάνωσαν και σας προσκαλούν στη μουσική βραδιά ΕΝΤΕΧΝΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλ.Κοφίνης).

Η μουσική βραδιά είναι αφιερωμένη εις τον Πρωτοψάλτη-Άρχοντα Υμνωδό Γεώργιο Επ. Χατζηχρονόγλου, ο οποίος και θα ερμηνεύσει ένα   δημοτικό τραγούδι σύνθεσής του πάνω σε στίχους του Β. Βασιλείου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΘ

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ

ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Β. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ν. Κ. ΜΑΡΓΩΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νέος καταστροφικός ιός του facebook!

Διαβάστε Περισσότερα »

Η γυναίκα στην αρχαία Αλίαρτο



Πάρις Βαρβαρούσης ,Πανεπιστήμιο Αθηνών
 
(σεβασμός, αναγνώριση και εξαιρετική ομορφιά κατά τις πηγές)

Οι πληροφορίες για τη γυναίκα στην αρχαία Αλίαρτο, τη θέση της στην κοινωνική ζωή της πόλης και τον ρόλο που έπαιζε στην οικογένεια προσφέρονται από τις αρχαίες πηγές, τις επιγραφές και τα γυναικεία ειδώλια που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Η σύνθεση όλων αυτών των πληροφοριών μας δίνουν μια ζωντανή εικόνα που χαρακτηρίζει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού. Η γυναίκα δεν κατανοήθηκε ως «κτήμα» των ανδρών, όπως βεβαιώνεται σε άλλες περιοχές, αλλά ως άτομο με επιλογές και πρωτοβουλίες τόσο σε οικογενειακό, όσο και σε πολιτειακό επίπεδο.
Από τις ανασκαφές στο αρχαίο νεκροταφείο της Αλιάρτου: γυναικείο ειδώλιο που φέρει στεφάνι από φύλλα και καρπούς. Εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και απεικονίζεται στον εικονογραφημένο τόμο  του Βασίλη Αραβαντινού, Το αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (2010, σελ. 324).

Ο Πλούταρχος σε σύγγραμμά του (Ἠθικὰ 771E-772C) παρουσιάζει μια χαρακτηριστική οικογενειακή ιστορία που εξελίχθηκε στην αρχαία Αλίαρτο, από την οποία αντλούμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες. Ο Θεοφάνης, γράφει, προετοίμαζε τη γαμήλια τελετή για την κόρη του
Αριστόκλεια, την οποία, όμως, διεκδικούσαν για σύζυγο δύο νεαροί μνηστήρες, ο Καλλισθένης από την Αλίαρτο και ο Στράτων από τον Ορχομενό. Η κόρη του έδειχνε, όμως, ιδιαίτερη προτίμηση στον Αλιάρτιο Καλλισθένη, αλλά ο ίδιος δυσκολευόταν να πάρει θέση, γιατί δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον Ορχομένιο Στράτωνα που έδειχνε ανοιχτά το ενδιαφέρον για την κόρη του, αλλά και γιατί τον φοβόταν, σ’ ένα βαθμό, επειδή ήταν αρκετά πλούσιος. Αποδέχθηκε, τελικά, να αποφασίσει η ίδια η κόρη του για τον μελλοντικό της σύζυγο, η οποία και ακολούθησε τα αισθήματά της, επιλέγοντας τον Καλλισθένη (ἡ δὲ τὸν Καλλισθένην προύκρινεν).
          Ο σεβασμός στη γυναίκα, όπως αναδεικνύεται στο πρόσωπο της Αλιάρτιας κόρης, ιδιαίτερα, από πλευράς πατέρα, παραπέμπει σ’ ένα υψηλό σύστημα αξιών και έναν ανεπτυγμένο κοινωνικό πολιτισμό στην αρχαία Βοιωτία που ξεπερνά ακόμα και αρκετές κοινωνίες των ημερών μας.  
          Ένα άλλο στοιχείο για τον ρόλο της Αλιάρτιας στην αρχαία τοπική κοινωνία απορρέει από επιγραφές σε στήλες με γυναικεία ονόματα, που αποτελούν μαρτυρίες για τον μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν οι αρχαίοι για τους δικούς τους. Επίσης, σε μαρμάρινους κίονες παριστάνονται ανάγλυφες γυναικείες μορφές στολισμένες με περιδέραιο, ενδεχομένως από τις γνωστές εορταστικές εκδηλώσεις της περιοχής, τα «Ογχήστια» με τις αρματοδρομίες που διοργανώνονταν προς τιμή του «κοσμοσείστη Ποσειδώνα που κατοικεί στην Ογχηστό» (Ομηρικός Ύμνος Στον Απόλλωνα στ.  225-238, Πίνδαρος, 4ος  Ισθμιόνικος, Γ΄ 20). Αλιάρτιες κόρες συμμετείχαν, επίσης, στολισμένες σε θρησκευτικές εορτές στη Λιβαδειά, μεταφέροντας σε πομπή κάνιστρα (κανηφόροι) με προσφορές στους θεούς (Πλούταρχος, Ἠθικὰ, 771E). Ιδιαίτερη τιμητική παρουσία είχαν, όμως, οι Αλιάρτιες στα προτέλεια (Πλούταρχος, Ἠθικὰ, 772 C), μια προγαμιαία τελετή, που ελάμβανε χώρα στην κρήνη Κισσούσα της Αλιάρτου, όπου κατά το έθιμο οι μνηστευμένες κόρες πρόσφεραν θυσίες στις Νύμφες του Ελικώνα (κατῄει ταῖς Νύμφαις τὰ προτέλεια θύσουσα), τις οποίες θεωρούσαν ως προστάτριες του γάμου. Ανάλογες τελετές γίνονταν κατά την αρχαιότητα και στην κρήνη Καλλιρρόη των Αθηνών και  στον ποταμό Ισμηνό της Θήβας. Το καθαρό και τρεχούμενο νερό είχε για τους μελλόνυμφους συμβολικό χαρακτήρα (ευημερία, απόκτηση απογόνων, συνέχεια της ζωής). Τέλος, από τα πλούσια κτερίσματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στα δύο νεκροταφεία της αρχαίας Αλιάρτου ξεχωρίζουν κοσμήματα, ειδώλια και λατρευτικά σκεύη, τα οποία βρέθηκαν σε γυναικείους τάφους. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πανέμορφα γυναικεία ειδώλια με ποικιλία ως προς τη μορφή και τη στάση από την αρχαία Αλίαρτο, τα οποία εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενιαίος φόρος 8 με 10 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια

Με βάση την επιφάνεια και όχι με βάση την αξία θα γίνει– σε αρχικό στάδιο, τουλάχιστον- η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η διακομματική επιτροπή για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που συνεδρίασε την Τρίτη 14 Μαΐου .
Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η διακομματική, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο κάθε φυσικό πρόσωπο έχει στην κατοχή του 4 στρέμματα εκτός σχεδίου γης, ενώ η μέση αγροτική καλλιέργεια είναι 35 στρέμματα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που είχε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα περιθώρια που υπάρχουν για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου στα αγροτεμάχια, η επιτροπή κατέληξε στην απόφαση τα αγροτεμάχια να φορολογηθούν με κατ’ αποκοπήν φόρο 8 – 10 ευρώ μεσοσταθμικά ανά στρέμμα.
Πιο αναλυτικά,
- Από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων (εκτός σχεδίου εκτάσεων) θα αναζητηθούν το 2014 και τα επόμενα έτη 750 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό για το 2014 θα αναζητηθεί μέσω της επιβολής φόρου ανά στρέμμα στις εκτός σχεδίου εκτάσεις το οποίο θα είναι μεσοσταθμικά 8 έως 10 ευρώ ανά στρέμμα. Το πόσο θα είναι το ύψος του θα εξαρτηθεί από το σύνολο των εκτός σχεδίου εκτάσεων που θα δηλώσουν ή έχουν ήδη δηλώσει οι φορολογούμενοι. Οι πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έπεσαν στο τραπέζι της διακομματικής κάνουν λόγο για συνολική εκτός σχεδίου γη 66 εκατ. στρεμμάτων. Υπάρχουν όμως και εκτιμήσεις ότι μπορεί να αυξηθεί ακόμη και στα 80 εκατ. στρέμματα. Τα 10 ευρώ ανά στρέμμα θα επιλεγούν εφόσον η έκταση τελικά είναι 66 εκατ. στρέμματα και θα μειωθούν στα 8 ευρώ εάν αυξηθούν στα 80 εκατ. στρέμματα.
- Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η διακομματική, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο κάθε φυσικό πρόσωπο έχει στην κατοχή του 4 στρέμματα εκτός σχεδίου γης, ενώ η μέση αγροτική καλλιέργεια είναι 35 στρέμματα. Έτσι, για έναν μέσο αγρότη, ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι ετησίως 140 – 210 ευρώ, ενώ για τον μέσο Έλληνα θα είναι 32 – 40 ευρώ.
- Τα 8 ή 10 ευρώ ανά στρέμμα θα είναι μεσοσταθμικός φόρος που σημαίνει ότι θα υπάρχει χαμηλότερη επιβάρυνση (π.χ. 4 έως 6 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργούμενες δασικές εκτάσεις και τους βοσκότοπους και υψηλότερες επιβαρύνσεις π.χ. 10-12 ευρώ ανά στρέμμα για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και τις παραθαλάσσιες εκτάσεις).
- Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα έως και το τέλος Αυγούστου να επικαιροποιήσουν την εικόνα της εκτός σχεδίου ακίνητης περιουσίας τους μέσω της ηλεκτρονικής δήλωσης Ε9. Η διακομματική καταλήγει στην απόφαση ο υπολογισμός του φόρου για τα αγροτεμάχια να γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει το υφιστάμενο Ε9 και να μην πάμε σε νέο έντυπο.
- Για το 2015 και τα επόμενα έτη ο φόρος στα αγροτεμάχια θα υπολογιστεί με βάση τις ειδικές αξίες που ισχύουν για τα εκτός σχεδίου (ΕΒΑ, ΑΒΑ).
- Για το φόρο ακινήτων θα επιδιωχθεί η είσπραξη 1,5 δισ. ευρώ από τα εντός σχεδίου ακίνητα και 500 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα των νομικών προσώπων.

Στη συνεδρίαση της διακομματικής συζητήθηκε και το θέμα της απαλλαγής από το χαράτσι των φορολογούμενων που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας χωρίς όμως ν α ληφθούν αποφάσεις.
Στο τραπέζι της διακομματικής υπάρχει, επίσης, πρόταση για μικρή αύξηση του χαρατσιού προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η παραπάνω φοροαπαλλαγή.
Πηγή: www.capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Κώστα Μουστάκα στην Αστραδενή

Η Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί έργα του ζωγράφου και μουσικού Κώστα Μουστάκα. Διάρκεια έκθεσης, 3 Μαΐου ως 3 Ιουνίου 2013.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μουστάκα
Ο Κώστας Μουστάκας γεννήθηκε στην Ελασσόνα και μεγάλωσε... σ΄ όλη την Ελλάδα όπως λέει ο ίδιος, αφού λόγω της δουλειάς του πατέρα του άλλαξε πολλούς τόπους διαμονής. Πολύ μικρός εκδήλωσε το ταλέντο του στη ζωγραφική. Του φανερώθηκε σαν πάθος, αυτό που ονομάζουμε κλίση σ’ έναν άνθρωπο. Ζωγράφιζε από μαθητής με κάρβουνο... γνώρισε όμως και τη μουσική στα παιδικά του χρόνια και την αγάπησε κι αυτή .

Επέλεξε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική, μαθήτευσε κοντά στους φημισμένους Έλληνες κιθαρίστες Δημήτρη Φάμπα και Κώστα Κοτσιώλη. Έγινε δάσκαλος της κλασικής κιθάρας απ’ αυτούς που οι μαθητές τους μιλούν πάντα με αγάπη. Για πολλά χρόνια έζησε και δίδαξε στην πόλη της Λιβαδειάς και της Ιτέας. Έχει μελετήσει επίσης την ελληνική παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, συμμετέχοντας κατά καιρούς σε πολλά μουσικά σχήματα και ορχήστρες και έδωσε ρεσιτάλ κιθάρας και βραδιές τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο) .

Στη μουσική του πορεία σημαντική θέση κατέχει η σύνθεση με την οποία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Κυκλοφορούν σε CD δύο έργα του με μελοποιημένη ποίηση των Τάσου Μ. «Το βαριετέ της τρέλας» και Μάρκου Χαρίτου «Νύχτες Υγρές» καθώς και το CD «Η μοναξιά κι η συντροφιά της» με ορχηστική μουσική. Επίσης έχει κάνει τη μουσική επένδυση με κλασική κιθάρα στο CD με λαϊκά παραμύθια της Αγνής Στρουμπούλη «Τα όργανα και τα τούμπανα».

Τα τελευταία 15 χρόνια ζει στην Αθήνα. Παράλληλα με τη σύνθεση και τη δισκογραφία αφιερώθηκε στη δεύτερη καλλιτεχνική του φύση, εκείνη του ζωγράφου. Έσκυψε με ζήλο πάνω στο έργο μεγάλων ζωγράφων, μελέτησε για χρόνια καλλιτεχνικά ρεύματα και τεχνοτροπίες κυρίως του ιμπρεσιονισμού και του εξπρεσιονισμού. Παιδί ακόμη μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο ζωγράφο Κώστα Κοντογιάννη. Αργότερα παρακολούθησε συστηματικά μαθήματα στο εργαστήρι ζωγραφικής του Χοσέ Ραμίρεζ.

Έτσι μέσα από τη διαρκή αναζήτηση διαμόρφωσε ένα προσωπικό ύφος, αρκετά ιδιαίτερο. Το έργο του διακρίνεται για το φως που αναδύουν τα χρώματα. Παρατηρώντας ένα πίνακα βλέπεις να αναδύονται τόσες και τέτοιες αποχρώσεις των χρωμάτων λες και βρίσκονται σε μια πανσπερμία! Τα χρώματα και η πλαστικότητα στις μορφές πολλές φορές αναδεικνύουν βαθύτερα συναισθήματα χαράς, θλίψης, ερωτισμού...... αλλά και μια γλυκύτητα που είναι μοναδική, γιατί έχει να κάνει με τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη που αποπνέει μια αθωότητα παιδιού ως άνθρωπος. Πουθενά δεν υπάρχει η σκληρότητα που διακρίνουμε στα έργα άλλων σύγχρονων ζωγράφων... γιατί απλά δεν υπάρχει μέσα του. Με πινελιές αδρές καταφέρνει να δώσει μία κίνηση, μια ζωντάνια και ένα δυναμισμό στα πρόσωπα και τα πράγματα. Λάτρης του Van Gong στο τοπίο και θαυμαστής του εξπρεσιονισμού στα πρόσωπα βλέποντας τις εικόνες γύρω του με μια ματιά αφαιρετική κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό τρόπο έκφρασης στον καμβά.

Έχει εκθέσει κατά καιρούς έργα του σε γκαλερί και πολιτιστικά κέντρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε η UNESCO το 2007 στον Πειραιά. Τελευταία του έκθεση έγινε φέτος στην πόλη της Λιβαδειάς τον Ιούλιο, αυτό τον καιρό συμμετέχει με δύο του έργα σε ομαδική έκθεση που γίνεται στη γκαλερί TITANIUM με θέμα τη δραχμή, τη Γκαλερί "18 Δυτικά" κ.α. Έργα του μπορείτε να δείτε στο site ArtParade.gr και Point of Art.

Μια κριτική για τον Κώστα Μουστάκα από τον Αριστείδη Γαγιάννο

Ο κριτικός τέχνης και ιδιοκτήτης της γκαλερί TITANIUM Αριστείδης Γιαγιάννος σχολιάζοντας το έργο του Κώστα Μουστάκα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στη ζωγραφική, ο χρόνος είναι εντός της. Στη ζωγραφική των δύο διαστάσεων, η τρίτη διάσταση, δηλαδή το βάθος, λειτουργεί σημειολογικά και οι αισθήσεις της όρασης και της αφής δεν επαρκούν για την αναγνώρισή του. Το βάθος μεταβιβάζεται στον θεατή μέσω γραφών ή εγγραφών και περνάει στις εγκεφαλικές λειτουργίες σχεδόν ως κείμενο. Με αυτόν τον τρόπο, η ακίνητη εικόνα μετατρέπεται σε κινούμενο και συνεχώς μεταλλασσόμενο ιδεολόγημα έτσι ώστε να γίνεται από ιδιοκτησία του καλλιτέχνη κτήμα του δέκτη, του θεατή. Ανάμεσα στα έργα του Κώστα Μουστάκα εκτεθειμένα σε παράταξη αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται απέναντι σε μια ζωφόρο με μία διαρκώς εξελισσόμενη εικόνα. Κι ανάλογα με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις επιθυμίες του θεατή, η ζωγραφική του άλλοτε φαίνεται πλήθος διαδοχικών προβολών ενός περιοδεύοντος σινεμά, άλλοτε εικόνες που περνούν και σταδιακά επανέρχονται σε μια διαρκή και αδιάσπαστη κίνηση ενός φαντασμαγορικού carousel κι άλλοτε σαν εικόνες graffiti τις οποίες άφησαν βιαστικοί εικονογράφοι του πεζοδρομίου που πέρασαν ή που πρόκειται να περάσουν σε λίγο…..»

Επίσης κριτικός τέχνης Κώστας Τζαβέλας αναφέρει: «Tο σύνολο των έργων του Κώστα Μουστάκα εξωτερικεύεται ως η πολύπλευρη έκφραση ενός γνήσιου δημιουργού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα σήμερα στην Google χάρη του 10χρονου από το Λιτόχωρο


"Όλη η Ελλάδα" σήμερα στο λογότυπο της Google, χάρη στον 10χρονο μαθητή δημοτικού από το Λιτόχωρο, που κέρδισε τον διαγωνισμό "Doodle 4 Google".

«Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα» είναι ο τίτλος αυτού του ελληνικού doodle που σχεδίασε ο μικρός μαθητής Αστέριος Ρέυνικ, ο οποίος νίκησε τον διαγωνισμό Doodle 4 Google.
 
Ο μικρός μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Google, ο οποίος ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 έως 18 ετών. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν τον λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και θα πρέπει το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει τη δική τους άποψη για την Ελλάδα
«Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα» ξεχώρισε σε ψηφοφορία που είχε διάρκεια από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου.
 
Η τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου και σήμερα ο νικητής θα απολαμβάνει την πρώτη θέση για 24 ώρες στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης.
 
Επίσης, ο τελικός νικητής κέρδισε:
 
- ένα Chromebook
- ένα Wacom tablet
- μία μπλούζα με το doodle το οποίο σχεδίασε
- ένα ταξίδι στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΣΔΟΕ κατάσχει αυτοκίνητα Ελλήνων που κυκλοφορούν με βουλγαρικές πινακίδες

 

Πρόστιμα που ξεπέρασαν συνολικά τα 170 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τον Απρίλιο στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων.



Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.270 έλεγχοι οι οποίοι αφορούσαν στη... διακίνηση αγαθών και επιχειρήσεων στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και διαπιστώθηκε ότι σε 325 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ καταλογίσθηκαν 792 φορολογικές παραβάσεις με το ποσοστό της παραβατικότητας να φτάνει το 25,6%.
Συνολικά το ύψος των προστίμων κατά τον μήνα Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, όπως ΦΜΥ κλπ, ανήλθε στο ποσό των 170.492.268 ευρώ. Τα πρόστιμα προέκυψαν από ελέγχους για έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, μη απόδοση ΦΠΑ, έλεγχοι ελευθέρων επαγγελματιών όπως ιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες κλπ.

Ειδικότερα:

- Στον έλεγχο πόθεν έσχες έξι φυσικών προσώπων, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 2.101.416 ευρώ.
- Σε ιατρό ΩΡΛ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.930.384 ευρώ, γιατί κατά τα έτη 2007 έως 2010, δεν δήλωσε αντίστοιχα εισοδήματα.
- Σε πλυντήριο αυτοκινήτων επιβλήθηκε πρόστιμο 415.875 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
- Σε καταστήματα ενδυμάτων στο Κολωνάκι επιβλήθηκε πρόστιμο 520.878 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 1028 περιπτώσεις.
- Δέκα επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά στοιχεία 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις Διαφήμισης, Χονδρικού Εμπορίου, Εμπορίου σιδήρου, Οικοδομικών εργασιών και Μεταλλικών κοιτασμάτων.
- Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε εικονικά στοιχεία ύψους 5.660.000 ευρώ.
- Στη Φθιώτιδα σε υποθηκοφύλακα καταλογίσθηκε παράβαση 796.000 ευρώ, γιατί δεν απέδωσε δικαιώματα στο Δημόσιο ύψους 400.000 ευρώ και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 396.000 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων για λαθρεμπόριο οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση επτά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW, PORCHE και MERCEDES, επειδή οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Επίσης κατασχέθηκαν 142,285 κιλά ινδικής κάνναβης καθώς και δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τέσσερις γεμιστήρες, 192 σφαίρες για Καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, δύο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δυο μίνι VAN, 3.950 ευρώ μετρητά και έντεκα κινητά τηλέφωνα. Η κατάσχεση έγινε από το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Στη διάρκεια αυτού του ελέγχου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (ένας Αλβανός, δύο Έλληνες και ένας Κύπριος) και αναζητείται, άλλος ένας Αλβανός υπήκοος. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ψυγεία και σε ασκούς για μεταφορά κρασιών.
Ο ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι οινοποιός σε χωριό της Κορινθίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή Τροφίμων σε άπορους απο τον Δ.Θηβαίων


«Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε άπορους
Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
με τη χρηματοδοτική στήριξη της
Ευρωπαϊκής Ένωσης»
  
Ο Δήμος Θηβαίων
συμμετέχει στο πρόγραμμα
Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε άπορους,
έτους 2013


Αιτήσεις Δικαιούχων από:
1-5-2013 έως 31-5-2013
 Πληροφορίες και κατάθεση δικαιολογητικών:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των Φύλων
Δήμου Θηβαίων, τηλ: 2262352118
 
Ο Δήμος Θηβαίων και φέτος πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τίτλο : «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους του Δήμου Θηβαίων έτους 2013» το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑ&Τ) και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από 1η έως 31 Μαΐου στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θηβαίων, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Π.Ε. Βοιωτίας στη Θήβα (πρώην Νομαρχία, τέλος της οδού Μακαρίου). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262352118 κα Παναγιώτα Μπαρώνη και κο Ιωάννη Σουλιώτη 2262350603.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους απόρους όπως καθορίζονται με την υπ’ αρ. 279/23460/ ΚΥΑ (ΦΕΚ414/τ.β’/22-02-2013) διαμορφώνονται βάσει των ακόλουθων οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων:
1.       Άπορο άτομο με ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200,00 €.
2.      Άπορη οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα ως εξής:
Ι. Για οικογένεια 2 μελών μέχρι και 10.700,00 € ΙΙ. Οικογένεια 3 μελών μέχρι και 11.520,00 € ΙΙΙ. Οικογένεια 4 μελών μέχρι και 14.400,00 € ΙV. Οικογένεια 5 μελών μέχρι 17.280,00 € V. Για κάθε προστατευόμενο μέλος πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880,00 €.
3. Σε άπορα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600,00 €. Το ίδιο ποσό προσαύξησης ισχύει και για άπορη οικογένεια με ένα ή και    περισσότερα μέλη με αναπηρία (67% και άνω).
Ως άποροι θεωρούνται:
Α. Τα άτομα και οι οικογένειες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια επιλεξιμότητας
Β. Παιδιά και ενήλικες που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και λοιπά ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (φιλοξενία ή κλειστή φροντίδα)
Γ. Οι σιτιζόμενοι σε οργανωμένα συσσίτια απόρων (συσσίτια δήμων, ενοριών κλπ)

Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το έτος 2013 αφορά τους κατοίκους του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  

Αίτηση σε ειδικό έντυπο με θεώρηση γνησίου υπογραφής
Ταυτότητα
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Εκκαθαριστικό Σημείωμα του 2012.







Διαβάστε Περισσότερα »

Έως την Πέμπτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Διήμερη παράταση, έως και τις 16 Μαίου 2013, για επιχειρήσεις και ανέργους, σχετικά με την υποβολή αιτήσεων ένταξης στη δράση του ΟΑΕΔ «Επιταγή (Voucher) Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους ως 29 ετών», ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Η Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας παρέχει οφέλη τόσο στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όσο κυρίως στους νέους ανέργους της χώρας. Ειδικότερα, μέσω της Δράσης προβλέπεται για τις επιχειρήσεις:

-Δυνατότητα πεντάμηνης πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την επιχείρηση
-Δυνατότητα επιδοτούμενης πρόσληψης καταρτιζομένων μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.
Αντίστοιχα για τους συμμετέχοντες ανέργους, προσφέρεται:
-Επίδομα 2.700€ για αποφοίτους ΑΕΙ– ΤΕΙ
-Επίδομα 2.400€ για αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτερο-βάθμιας εκπαίδευσης
-Ιατροφαρμακευτική κάλυψη
-Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για 5 μήνες
-Δυνατότητα πρόσληψης από τις επιχειρήσεις

Οι συμμετέχοντες άνεργοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών (σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες), ενώ θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 500 ωρών, που θα πρέπει να συμπληρωθούν εντός διαστήματος πέντε μηνών.

Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, θα προβλέπεται επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελουμένων, ύστερα από ειδική πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, άνεργοι και επιχειρηματίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (τηλ. 210 5228925, fax 210 5242568, e-mail pse@otenet.gr) και στο site του ΠΣΕ www.pse.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συγκλονιστική επιστολή 16χρονου αριστούχου μαθητή για τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η συγκλονιστική επιστολή ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο Facebook. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά η αφορμή για να τη γράψει στάθηκε η απεργία των καθηγητών μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ στρέφει τα βέλη του κατά των πολιτικών και των ΜΜΕ.
Αναλυτικά η επιστολή του:
«Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που «κινδυνεύει» απ' αυτήν.
Τι λέτε;;;;;
Τι μέλλον έχω -εξαιτίας σας- κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και τη ζωή όλων, από παλιά.
- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντάς τον μετανάστη στη Γερμανία;
Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε τη μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό δεν περισσεύουν όχι για να μου πάρει παπούτσια αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ' τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε, τον απείλησε με επιστράτευση, απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει τη σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ' την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου, με την απεργία, θα καταστρέψουν τα όνειρά μου.
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα -όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;
Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου, σ' όλη τη χώρα.
Δάσκαλοί μου, έχετε υποχρέωση απέναντι σ' όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.
Οποια υποχώρηση και να κάνετε, όποια νίκη της κυβέρνησης, θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Στους γονείς, τους συμμαθητές μου και σ' όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα;
Ετσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη;
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας, μαχητικότητας ή παράδειγμα υποδούλωσης;;;
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι;
Από αύριο κιόλας, καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ' ένα τραγούδι, ένα σύνθημα: «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία.
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας, το γέλιο των παιδιών σας.
ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα», παραθέτω τους βαθμούς μου...»

Διαβάστε Περισσότερα »

"Mπουμπούκι" ο 27χρονος -Συνελήφθη για ληστείες σε Θήβα και Λιβαδειά



Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στη Θήβα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο για ηθική αυτουργία σε ληστεία


Συνελήφθη, χθες (13-05-2013) το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 26-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 27χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία που είχε γίνει την 19-02-2007 στη Θήβα.

Επιπλέον ο 27χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για διάπραξη κλοπών σε καταστήματα στην πόλη Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας και έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους στην Βοιωτία


  


Από τη Δ/νση Αγροτικής  Οικονομικής  και  Κτηνιατρικής Π.Ε. Βοιωτίας  ανακοινώνεται   ότι για το 2013 θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Δωρεάν  διανομής τροφίμων μέσω φορέων υλοποίησης σε άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1)Αίτηση Ενδιαφερόμενου
2)Αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητος.
3)Άδεια διαμονής σε ισχύ(μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών).
4)Εκκαθαριστικό εφορίας του 2012.
5)Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ
Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:
1.Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7200€.
2.Για την άπορη οικογένεια το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:
α)Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευμένο μέλος): μέχρι και 10700€.
β)Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ` ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη):και 11520€.
γ)Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δύο προστατευμένα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευμένα μέλη):μέχρι και 14400€.
δ)Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευμένα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευμένα μέλη): μέχρι και 17280€.
3.Στην περίπτωση άπορου ατόμου ,που έχει αναπηρία 67% και άνω το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3600€.Σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη ,που παρουσιάζουν αναπηρία  67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ  κατά το ίδιο ποσό.

                                                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
                                                                            ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο στον υπάλληλο της εφορίας Θήβας

Aναγνώστης στο Permissospress
Υπάρχουν  μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και οι αντίστοιχοι συμπολίτες, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν όλοι μας συμπεριφερόμασταν όπως εκείνοι.  Ένας τέτοιος υπάλληλος είναι στην εφορία Θηβών. Μπορεί να μην διαβάσει ποτέ αυτό το κομμάτι αλλά, τώρα που δεν είμαι πια ένας από αυτούς που εξυπηρετεί, του το οφείλω γιατί ειχα  μια εμπειρία και  θέ λω να την δημοσιοποιήσω. Την παρασκευή  πήγε ενας παππούς απο τη Θίσβη  στην εφορια Θήβας να πληρώσει, έκανε λαθος και  έδωσε  50ευρώ  επιπλέον το κατάλαβε αργότερα και τα ζητησε απ τον ταμία,εκείνος απάντησε  οτι θα κάνει ταμείο και αν βρει το λάθος θα τα επιστρέψει.. Προς τιμήν του,σήμερα του επέστρεψε τα 50 ευρώ!!! Θα θέλαμε  να αναδεικνύουμε και τέτοιες συμπεριφορές γιατί  οταν υπάρχουν τέτοιοι ευσυνείδητοι υπαλληλοι,υπάρχει ακόμη ελπίδα γι αυτό τον τόπο...
Γιάννης απο Θήβα
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!: Ισλαμιστές αντάρτες τρώνε την καρδιά Σύρου στρατιώτη! (VIDEO)


ΦΡΙΚΗ: Ισλαμιστές αντάρτες τρώνε την καρδιά Σύρου στρατιώτη! (VIDEO) Ένα βίντεο απίστευτης βαρβαρότητας αναρτήθηκε από τους "μαχητές για την δημοκρατία" ισλαμιστές, όπου αντάρτης ανοίγει ως χασάπης τη σορό Σύρου στρατιώτη, του αφαιρεί την καρδιά και στο τέλος ... την τρώει!
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, αυτή η πρακτική περιλαμβάνεται στις ισλαμικές παραδόσεις.

Στο βίντεο μάλιστα λένε "Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ Άσαντ. Ειμαστε οι ήρωες του Baba Amr"

Η Hind bint ‘Utbah ήταν μια Άραβας γυναίκα που έζησε στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ. Δεν ήταν μουσλμάνα, και στην αρχή μάλιστα ήταν μεγάλος διώκτης των μουσουλμάνων.

Ήταν μητέρα του Muawiyah I ιδρυτή της δυναστείας Umayyad και της Ramlah bint Abi Sufyan μιας εκ των γυναικών του Μωάμεθ. Η θέση της σαν Sahaba (συνοδός του Μωάμεθ) αμφισβητήθηκε λόγω του "αμαρτωλού" παρελθόντος της πριν τον προσυλητισμό της, και λόγω μια πράξης κανιβαλισμού.

Στη μάχη του Uhud όπου οι μουσουλμάνοι ητήθηκαν κατά κράτος από τους Άραβες παγανιστές, η Hind έφαγε το συκώτι(!) του σκοτωμένου θέιου του Μωάμεθ, Hamza ibn ‘Abd al-Muttalib.Μάλιστα η παράδοση λέει ότι το έφτυσε επιτιμητικά. Σε άλλες παραδόσεις αναφέρεται ότι ήταν η καρδιά του, και την έφτυσε μόλις την δοκίμασε.

Ακόμα και σήμερα πολλοί στο Ισλάμ δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι καθάρισε με τον μετέπειτα μουσουλμανικό βίο της.

Παρόλα αυτά στους μετέπειτα χρονογράφους όπως  ο Yusuf ibn abd al-Barr (978-1071) αναφέρεται ως Sahaba του Μωάμεθ.

Η πλειοψηφία των Σουνιτών μουσουλμάνων αποδέχεται την παράδοση αυτή, και προφανώς οι φανατικότεροι όλων σαλαφιστές έχουν οικειοποιηθεί την πρακτική αυτή ως "παραδοσιακή".

Δεν θέλουμε να ξέρουμε αν στην Ελλάδα τριγυρνούν άνθρωποι με τέτοια πιστεύω. Και αναρωτιόμαστε τι θα προβλέπει ο "αντιρατσιστικός" νόμος για τέτοια θρησκευτικά πιστεύω.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:14.000 στρέμματα καταστράφηκαν απο το χαλάζι-Παρέμβαση αντιπεριφερειάρχη

Άμεση παρέμβαση της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας για τη χαλαζόπτωση

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 8 και 12 Μαΐου 2013, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς, Θηβών, Ορχομενού, Τανάγρας, της Περιφ. Ενότητας Βοιωτίας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση των ζημιών, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε φυτική παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και τις γνωστοποίησαν άμεσα  προς  τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 14.000  στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με βαμβάκι, αραβόσιτο, μηδική, κηπευτικά, αμπέλια, ελαιώνες, ακτινίδια, πατάτες και κρεμμύδια.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχεται από 20% έως και 80%.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, αφού σήμερα Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός  με τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΕ-Μείωση εισφορών για 400.000 επαγγελματίες

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος του ΟΑΕΕ

Μείωση εισφορών ως και 100 ευρώ το μήνα και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους μέχρι και 100 δόσεις, για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ, «σηματοδοτεί» για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες η νέα εγκύκλιος του ΟΑΕΕ με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν όσοι επιλέξουν από εδώ και πέρα να ασφαλιστούν σε χαμηλότερη κατηγορία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Με τη νέα εγκύκλιο, όσοι δεν έχουν καθόλου οφειλές μπορούν να επιλέξουν για την ασφάλισή τους τις αμέσως 2 χαμηλότερες κατηγορίες, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κόστος της ασφάλισής τους κατά 50 ως και 100 ευρώ το μήνα, ενώ διπλά ωφελημένοι θα βγουν όσοι χρωστούν στον ΟΑΕΕ ποσά μέχρι 5.000 ευρώ, καθώς μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους πληρώνοντας ως και 100 δόσεις (των 50 ευρώ/μήνα) και ταυτόχρονα να επιλέξουν για τις τρέχουσες εισφορές τους δυο κατηγορίες πιο κάτω από αυτή που βρίσκονται τώρα.

Χρήση του «φθηνότερου ασφάλιστρου» μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή οι 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ που είναι συνεπείς στην πληρωμή των εισφορών τους, ενώ άλλοι 140.000 επαγγελματίες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Τ», μπορούν να επωφεληθούν διπλά, καθώς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ, τις οποίες αν ρυθμίσουν με 50 ευρώ το μήνα, μπορούν ταυτόχρονα να χαμηλώσουν κατά 2 κατηγορίες τις τρέχουσες εισφορές τους!

Μέχρι τώρα και παρά τους όποιους περιορισμούς προέβλεπε η επιλογή χαμηλότερης κατηγορίας, χρήση του μέτρου έχουν κάνει περίπου 60.000 ασφαλισμένοι.

Οσοι έχασαν το δικαίωμα να παραμείνουν στη χαμηλότερη κατηγορία το ξανακερδίζουν με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ενώ όσοι δεν το έχουν ασκήσει μέχρι τώρα, μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου 2 φορές, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο ΟΑΕΕ.

Για χρέη άνω των 5.000 ευρώ οι όροι είναι πιο αυστηροί και οι δόσεις δεν θα είναι πάνω από 48 (σ.σ.: αναμένεται η έκδοση των εγκυκλίων από τα Ταμεία).
Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ:


1 Σε περίπτωση απώλειας, για οποιοδήποτε λόγο, του δικαιώματος κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία, ο ασφαλισμένος δικαιούται να επανέλθει με νεότερη αίτησή του για μία και μόνο ακόμη φορά. Και στις δύο περιπτώσεις αν υπάρχουν οφειλές, αυτές θα πρέπει πρώτα να ενταχθούν σε ρύθμιση. Το δικαίωμα κατάταξης στην επιλεγείσα κατηγορία και η καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών αρχίζουν από το επόμενο της αίτησης δίμηνο. Ενας ασφαλισμένος δηλαδή που είναι σήμερα στην 3η κατηγορία και πληρώνει 615 ευρώ το δίμηνο, μπορεί σήμερα να επιλέξει την πρώτη κατηγορία και στις 14 Ιουλίου να πληρώσει 420 ευρώ.

2 Ασφαλισμένοι που κατετάγησαν σε κατώτερη κατηγορία από 13/6/2012 (ημερομηνία δημοσίευσης προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης) και μέχρι τη δημοσίευση της νέας απώλεσαν το δικαίωμα, για οποιοδήποτε λόγο, δύνανται να επανέλθουν για μια και μόνο φορά. Για την άσκησή του υποβάλλεται νέα αίτηση και δεν αποτελεί συνέχεια ή ενεργοποίηση της πρώτης. Ως εκ τούτου, ως ασφαλιστική κατηγορία για την ενεργοποίηση του δικαιώματος λογίζεται αυτή που έχει διαμορφωθεί κατά τη νέα αίτηση.

3 Οι εισφορές του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί από την απώλεια του δικαιώματος (πρώτη φορά) έως την ενεργοποίησή του για δεύτερη φορά καταβάλλονται στην κατηγορία που διαμορφώθηκε μετά την απώλεια της χαμηλότερης κατηγορίας.

4 Εκπρόθεσμη καταβολή (έστω και κατά μία ημέρα) ή έκπτωση από δικαίωμα ρύθμισης εισφορών συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος το οποίο δεν μπορεί να ασκηθεί για τρίτη φορά.

5 Αιτήσεις για άσκηση του δικαιώματος για δεύτερη φορά, που έχουν υποβληθεί πριν από την ημερομηνία δημοσίευσης της νέας Υπουργικής Απόφασης (2/5/2013), θα ικανοποιηθούν από το επόμενο δίμηνο.

Παράδειγμα

Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ μετά το 1993 πληρώνει σήμερα την εισφορά της 3ης κατηγορίας, δηλαδή 307 ευρώ το μήνα για σύνταξη και ασθένεια. Μπορεί να κάνει αίτηση και να επιλέξει για τα επόμενα δυο χρόνια να πληρώνει την εισφορά είτε της δεύτερης (257,34 ευρώ) είτε της πρώτης κατηγορίας (210,71 ευρώ), κατεβάζοντας έτσι το κόστος της ασφάλισής του κατά 60 έως 97 ευρώ το μήνα.

Αν τώρα ο εν λόγω ασφαλισμένος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 4.500 ευρώ, τότε μπορεί και πάλι να επιλέξει χαμηλότερη κατηγορία ρυθμίζοντας παράλληλα την οφειλή του σε 90 δόσεις με 50 ευρώ κάθε μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ