Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δείτε την Άννα Βίσση χωρίς ίχνος μακιγιάζ (ΦΩΤΟ)

Χωρίς ίχνος μακιγιάζ...απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Άννα Βίσση.
Όπως θα δείτε στην φωτογραφία η τραγουδίστρια παραμένει όμορφη ακόμη και άβαφη.
a11annavissi









Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΓΥΦΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ-ΣΠΕΙΡΑ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΛΗΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Συνέλαβαν τους 3 άνδρες και αναζητούν τη γυναίκα της "παρέας" που είχε ρημάξει τους ηλικιωμένους στη Φθιώτιδα

Το κόκκινο saxo της φωτογραφίας το αναζητούσαν αρκετό καιρό τώρα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αφού πολλά από τα θύματα είχαν προλάβει να δουν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφευγαν οι δράστες που τους είχαν επιτεθεί.

Χθες βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο Κόμμα Λαμίας, όπου διαμένουν και τα μέλη της συμμορίας και συνέλαβαν τους 3 άνδρες, ηλικίας 39, 23 και 21 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ακόμη μία γυναίκα συνεργός τους, της οποίας τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται (Οι δύο μικρότεροι είναι αδέλφια).

Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένα άτομα, έτσι ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και άλλες φορές όλοι μαζί ή και με διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, έβρισκαν μόνα τους τα θύματα και τα λήστευαν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τις περιπτώσεις που μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 65 έως και 92 ετών.

Πολλά από τα θύματα τους αναγνώρισαν, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί οι εξής περιπτώσεις:


  • Την 27-04-2013 το μεσημέρι στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, όπου με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο όχημα των δραστών και αποδόθηκε στον παθόντα.
  • Την 15-01-2013 το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (360) ευρώ.
  • Την 20-04-2013 το μεσημέρι στην 10η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας - Στυλίδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 87χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 21-04-2013 το απόγευμα στη Λαμία, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 75χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
  • Την 24-04-2013 το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στον Αχινό Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 26-04-2013 το μεσημέρι στην 6η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Δομοκού, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 92χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 30-04-2013 το απόγευμα στη Ροδίτσα Λαμίας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και διάφορα έγγραφα.
  • Την 01-05-2013 το μεσημέρι στην 22η χ/θ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 78χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
  • Την 08-05-2013 το μεσημέρι στη Δίβρη Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 79χρονης ημεδαπής, από την οποία αφαίρεσαν δύο τσάντες που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το κόκκινο saxo των δραστών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (187) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε στη λίστα του Κομπότη

Πέντε στη λίστα του Κομπότη

Πιθανώς και μέσα στην εβδομάδα να κλείσει το θέμα προπονητή στον Λεβαδειακό. Πέντε προπονητές φέρονται να είναι στη λίστα του Γιάννη Κομπότη.

Ημέρες εξελίξεων θα είναι οι επόμενες στον Λεβαδειακό, καθώς θα κλείσει το θέμα προπονητή, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να έχει πέντε προπονητές στη λίστα των υποψηφίων και να «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης, δίχως όμως ακόμη να έχει καταλήξει.

Οι προπονητές που είναι στα υπόψη είναι οι Τάκης Λεμονής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Νίκος Αναστόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος και Σάββας Παντελίδης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για πέντε μήνες θα προσληφθούν οι εποχικοί πυροσβέστες

Με σύμβαση απασχόλησης πέντε μηνών και όχι οκτώ όπως ίσχυε παλαιότερα, θα απασχοληθούν οι 1.578 εποχικοί πυροσβέστες όπως προβλέπει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα, με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος τροποποιείται η ισχύουσα νομοθεσία (Π.Δ. 124/2003 και 121/2007) για «τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης» και με τις νέες ρυθμίσεις, η διάρκεια της απασχόλησης των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης θα είναι πλέον 5μηνη ετησίως, αντί των οκτώ μηνών που τα προηγούμενα χρόνια.
Να σημειωθεί, ότι έως το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 μετατράπηκαν σε 8μηνες, ενώ την περσινή χρονιά οι συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών ήταν για μόλις 4,5 μήνες, καθώς είχαν καθυστερήσει αρκετά οι διαδικασίες.
Παράλληλα, αντικαθίσταται η παλαιά διάταξη (παράγραφος 7 άρθρου 3 Π.Δ. 124/2003) που προέβλεπε, ότι οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούσαν να επαναπροσληφθούν για πέντε περιόδους και το διάστημα αυτό μπορεί να επεκταθεί μέχρι δέκα χρόνια -κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας- εφόσον υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες που το επέβαλαν.
Η νέα διατύπωση της επίμαχης παραγράφου προβλέπει, ότι «οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οι οποίοι εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαμορφωθεί από το έτος 2003, (έτος αρχικής πρόσληψης) έως και σήμερα, προσλαμβάνονται εκ νέου στην υπηρεσία αρχικής πρόσληψης με την ίδια ειδικότητα για το έτος 2013 με δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για τα έτη 2014 και 2015, εφόσον επιθυμούν και διαθέτουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους την προβλεπόμενη υγεία και ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν. Οι ανάγκες αυτές πιστοποιούνται για κάθε ένα από τα παραπάνω έτη με πράξη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία εκδίδεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για την περίπτωση αυτή το ανώτερο ανά κατηγορία όριο ηλικίας. Οι ως άνω προσλαμβανόμενοι εφόσον προσκομίσουν κατ' έτος τα προβλεπόμενα έγγραφα, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες πιστοποίησης της καλής κατάστασης της υγείας τους και τις αθλητικές εξετάσεις που προβλέπονται. Κατ' εξαίρεση οι προσλαμβανόμενοι υποβάλλονται κάθε φορά και σε αθλητικές δοκιμασίες, όταν γίνεται ειδική προς τούτο μνεία στην έκθεση αξιολόγησής τους».
Τέλος, η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό (υπουργείου Δημοσίας Τάξης) για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών (2014 - 2015).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές στους μαθητές απο τον δήμαρχο Αλιάρτου

 
Αγαπητές μαθήτριες –Αγαπητοί  μαθητές
          Μια σημαντική διαδρομή στον στίβο της ζωής σας τελειώνει με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που τώρα αρχίζουν. Διαδρομή στην οποία γνωρίσατε, χαρές και απογοητεύσεις, φιλίες και συγκινήσεις αλλά και κούραση. Αυτή τη διαδρομή τη διανύσατε με αρωγούς τους γονείς , αλλά και τους δασκάλους σας.
Ο αγώνας που δώσατε και φυσικά θα συνεχίσετε, ήταν δύσκολος, αλλά αναγκαίος  για την δική σας πρόοδο αλλά και για την προκοπή της πατρίδας που, τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται όλους μας.  Ο αγώνας αυτός όμως, είναι μια από τις πολλές μάχες που θα δώσει ο καθένας από σας στη ζωή του: είναι σημαντική  αλλά δεν είναι η μοναδική.
Σας εύχομαι καλή δύναμη στις εξετάσεις και καλή πορεία στη ζωή σας, επίσης να θυμάστε πάντα, τους ανθρώπους που σας στηρίζουν και να τους μιμείστε.
 
                                          Ο    Δήμαρχος Αλιάρτου
                                               Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για το μέλλον της Κωπαϊδας




Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Οικονομικών
-Εσωτερικών
  
Θέμα: Απαράδεκτο, σχεδιαζόμενο κλείσιμο του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος».
O «Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» (Ν.Π.Δ.Δ.), έχει ως κύριο σκοπό την άρδευση  και αποστράγγιση της ευφορώτατης έκτασης 400.000 στρεμμάτων περίπου του Κωπαιδικού Πεδίου, την συντήρηση και καθαρισμό 1.200 χιλιομέτρων χωμάτινων καναλιών καθώς και την συντήρηση χωμάτινου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 920 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί ότι ο «Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος»  είναι αυτοχρηματοδοτούμενος από τις εισφορές που καταβάλουν οι ωφελούμενοι αγρότες.
Σε περίπτωση που ο οργανισμός κλείσει, θα μείνουν απότιστες μεγάλες αγροτικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καταστροφή για τους αγρότες. Ταυτόχρονα όμως, θα υπάρξει και επισιτιστικό πρόβλημα τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στην Αθήνα, καθώς ο κάμπος της Κωπαΐδος τροφοδοτεί  με αγροτικά προϊόντα την αγορά των Αθηνών τόσο σε επίπεδο λαϊκών αγορών όσο και την λαχαναγορά. Επιπλέον, πρέπει να ξεκαθαριστεί σε ποια κρατική υπηρεσία υπάγεται ο οργανισμός, ενώ επίσης άμεσα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της μόνιμης στελέχωσης του οργανισμού ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία, αλλά και να επιλυθούν τα προβλήματα ύδρευσης.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Ευσταθούν τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για σχεδιαζόμενο, καταστροφικό κλείσιμο του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος»;
- Εάν ναι, τι πρόκειται να γίνει με την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων, καθώς και με το προσωπικό του οργανισμού;
- Σε ποια κρατική υπηρεσία ανήκει η εποπτεία του Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος.

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Ιωάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Παράταση μέχρι 24 Μαΐου για την εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος



Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας έτους 2013, αποφάσισε και ανακοινώνει την παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων, βιβλιοπωλείων και τουριστικών γραφείων μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013.

Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, να επωφεληθούν μιας μεγαλύτερης επιλογής τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και βιβλιοπωλείων.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους του Προγραμμάτων (Προϋποθέσεις- Διαδικασίες ένταξης- Υποχρεώσεις, δικαιολογητικά κ.λ.π) και να προμηθευτούν το ειδικό έντυπο της Αίτησης- Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής  το οποίο θα υποβάλλουν συνοδευόμενο  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους θεατρικούς επιχειρηματίες είναι μέχρι 7 Ιουνίου 2013.
Διαβάστε Περισσότερα »

3ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

3ος  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πειραιώς: Διαθέτει 5.000 στρέμματα σε νέους -Το πρόγραμμα αγροτικού επιχειρείν

Η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.
Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν , με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.
Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα.
Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο info@excelixi.org ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2106291201, 2106291432 και 2106291555

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στο 4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων


Αυτό τον Μάιο για 4η συνεχόμενη χρονιά η ελληνική ύπαιθρος έρχεται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δήμος Θηβαίωνσε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βλάχικος Γάμος Θήβας» και το Τμήμα Φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και θα εκπροσωπήσουν  την περιοχή μας στο 4ο  AGRO QUALITY FESTIVAL στις 17, 18 & 19 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.


Σας καλούμε στο περίπτερο του Δήμου Θηβαίων, που θα βρίσκεται στην είσοδο του χώρου όπου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, για να γνωρίσετε από κοντά τον πολιτισμό μας, τα  ήθη και έθιμά μας, τον τόπο μας!

Το περίπτερο θα κοσμούν λαογραφικά αντικείμενα και καλλιτεχνικές φωτογραφίες από το έθιμο του βλάχικου γάμου. Επίσης θα διανεμηθεί στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό για τα αξιοθέατα και τα μνημεία της περιοχής. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί, ενώ το Σάββατο 18 Μαΐου, όσοι βρεθούν στην Τεχνόπολις θα πάρουν μια γεύση από το δρώμενο του εθίμου του Βλάχικου Γάμου Θήβας!  

Ελάτε να υποδεχτούμε την ελληνική ύπαιθρο σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στο χωριό. Ελάτε να ταξιδέψουμε στο Παραδοσιακό Χωριό, να γνωρίσουμε πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, να γευτούμε μοναδικές συνταγές, να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ελληνικού χωριού των περασμένων χρόνων.

Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Πειραιώς, αριθμός 100. Η πρόσβαση στο χώρο είναι πολύ εύκολη αφού εξυπηρετείται από πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς όπως:

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

1) Μετρό: Στάση «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

2) Tρόλει: No21 (από Ομόνοια), (Στάση Φωταέριο)

3) Λεωφορεία ΟΑΣΑ : 049, 815, 838, 914, B18, Γ18 (Στάση Φωταέριο)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 17/5: 16.00- 22.00

Σάββατο 18/5:  10.00- 22.00

Κυριακή 19/5: 10.00- 21.00

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε κλειστές πόρτες δεν μπορούν να κρατήσουν τη γάτα μέσα στο σπίτι - ΒΙΝΤΕΟ




Τις ανοίγει με απίστευτη ευκολία..για να πάρει τον αέρα της !


Το ότι οι γάτες είναι...αλτικές και ατίθασες, το γνωρίζαμε. Αλλά ότι θα υπάρχει μια γάτα, η οποία θα έχει εξασκηθεί τόσο πολύ στο να ανοίγει όλες τις πόρτες του σπιτιού, όπως η συγκεκριμένη, αυτό φαινόταν απίθανο!

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά πέντε πόρτες ανοίγει η πανέξυπνη γάτα του συγκεκριμένου βίντεο, μέσα σε μόλις δύο λεπτά και καταφέρνει να βγει από το σπίτι.

Δείχνει δε, εξαιρετικά...εκπαιδευμένη!

Δείτε το βίντεο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Τους στόχους και τις προτεραιότητες του ΕΛΓΑ παρουσίασε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρός του Βασίλης Έξαρχος και ο αντιπρόεδρος Αργύρης Μποτός, υπογραμμίζοντας τον καίριο ρόλο του Οργανισμού για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, αλλά και την επιδίωξη να αποτελέσει εργαλείο άσκησης αγροτικής πολιτικής.

Η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει θέσει επτά προτεραιότητες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, οι οποίες αναφέρονται στην ανοιχτή και ειλικρινή συνεργασία με τους αγρότες, την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών, την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, τη δίκαιη κατανομή των βαρών στις ασφαλιστικές εισφορές, την αναδιοργάνωση του συνόλου των υπηρεσιών του, την ενημέρωση των αγροτών, καθώς και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του και την επέκταση της δράσης του σε νέους τομείς.

Ήδη έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας για τα ζητήματα που έχουν προκριθεί, οι οποίες αναμένεται να υποβάλλουν άμεσα τις προτάσεις τους προς τη διοίκηση και κατόπιν σχετικής επεξεργασίας να προωθηθούν προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα αιτήματα από την πλευρά του αγροτικού κόσμου για προσθήκη ασφαλιστικών κινδύνων, διευκρινίστηκε ότι αυτά θα αξιολογηθούν και οι τελικές προτάσεις που θα εξετασθούν θα έχουν και οικονομική τεκμηρίωση.

Ο κ. Έξαρχος χαρακτήρισε καλή την οικονομική κατάσταση του ΕΛΓΑ, η οποία για να συνεχίσει να διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο θα πρέπει πολιτεία και αγρότες να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, να μην επαναληφθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, να μην υπάρχει αύξηση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και φυσικά να συνεχιστεί η προσπάθεια νοικοκυρέματος. Στο πλαίσιο της προσπάθειας περαιτέρω εξοικονόμησης πόρων, ο ΕΛΓΑ προχωρά μεταξύ άλλων στην μετεγκατάσταση υπηρεσιών του.

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2011 ο ΕΛΓΑ πλήρωσε αποζημιώσεις 57 εκατ. ευρώ. Η χρονιά μάλιστα αυτή χαρακτηρίστηκε η καλύτερη έως σήμερα για τον Οργανισμό, καθώς δεν καταγράφηκαν πολλές ζημιές, με συνέπεια χαμηλά ποσά αποζημιώσεων. Για το 2012 οι αποζημιώσεις θα φτάσουν περίπου τα 107 εκατ. ευρώ.

Ήδη μέχρι τώρα έχουν δοθεί 82 εκατ. ευρώ κι απομένουν άλλα 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. θα πληρωθούν εντός του Μαΐου. Επιπλέον, άρχισαν οι πληρωμές αποζημιώσεων για ζημιές Ιανουαρίου του 2013.

Ο κ. Έξαρχος απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να ολοκληρώνουν το ταχύτερο δυνατό την υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας και εκτροφής προκειμένου όταν χρειασθεί ο ΕΛΓΑ να καταβάλει γρηγορότερα τις αποζημιώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα φαινόμενα ακαρπίας και καρπόπτωσης που παρουσιάζονται φέτος, οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ εξετάζουν το ζήτημα και αρχές Ιουνίου θα υπάρχει πλήρης εικόνα για το ποσοστό της ζημιάς και των αιτιών και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Αυτό άλλωστε ειπώθηκε και προς την αντιπροσωπεία των νέων ενωτικών Συλλόγων Ημαθίας και Πέλλας, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για το θέμα των ζημιών στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στη διάρκεια της συνέντευξης, στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των αγροτών για την κρισιμότητα του ρόλου της ασφάλισης αλλά και της συνέπειας στην καταβολή των εισφορών. Υπολογίζεται ότι το 2011 από τους 800.000 αγρότες, περίπου 50.000 δεν έχουν πληρώσει την ασφαλιστική εισφορά. Αν οι αγρότες αυτοί υποστούν ζημιές φέτος, για να μπορέσουν να λάβουν αποζημίωση προϋπόθεση είναι να έχουν πληρώσει την εισφορά τόσο του 2011 όσο και του 2012.

Πάντως, αυτοί οι 50.000 αγρότες πρόκειται σύντομα να λάβουν ειδοποίηση για τις οφειλές τους από το ΚΕΠΥΟ προκειμένου να τις τακτοποιήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή στη Λιβαδειά


Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζει τη διοργάνωση της δράσης Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής παράδοσης, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την ενεργοποίηση των πολιτών, αλλά και την προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης.
Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τη Δ/νση Π.Ε. Ν. Βοιωτίας, τις Σχολικές Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Βοιωτίας, τη Σχολική Σύμβουλο της 29ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας, συμμετέχουν στην δράση αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού και  διοργανώνουν την Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή στη Λιβαδειά με τίτλο «Στης Έρκυνας τις όχθες – νερό και χρόνος, φύση και άνθρωπος».
Η Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή στη Λιβαδειά θα έχει τους ακόλουθους σταθμούς:
Κτήριο Νεροτριβής - Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο
Νερόμυλος και βιοτεχνικό κτήριο (σημ. Συνεδριακό Κέντρο) του Δήμου Λεβαδέων
Μεσαιωνικό Κάστρο και Πύργος νερού
Φαράγγι Έρκυνας και πηγές Κρύας
Τρίχινο γεφύρι-υδραγωγείο (μελλοντική κατάληξη διαδρομής)
Σύντομη περιγραφή εκπαιδευτικής δράσης
Θα γίνουν εκπαιδευτικοί περίπατοι μαθητών κατά μήκος του ποταμού, με έμφαση στις αλληλεπιδράσεις φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Στα επιλεγμένα σημεία δράσεων, θα αποδοθεί η πολλαπλή συμβολή του ποταμού στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στην οικονομική ζωή της περιοχής. Επίσης θα δοθεί έμφαση στη σχέση μνημείων και περιβάλλοντος ώστε να γίνει αντιληπτό ότι ένας αρχαιολογικός χώρος ή ένα μνημείο εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του και συνυπάρχει με αυτό.
Θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό από τους φορείς : καρτέλα για κάθε σημείο δράσεων (σύντομο ερμηνευτικό κείμενο, εποπτικό υλικό, προτεινόμενες εκπαιδευτικές δράσεις, πηγές). Θα δημιουργηθεί το οδοιπορικό της διαδρομής, ως φύλλο εργασίας και αναμνηστικό συμμετοχής στη δράση. Θα τοποθετηθεί   πινακίδα στην είσοδο της Πράσινης Πολιτιστικής Διαδρομής σχεδιασμένη από μαθητές της Α/βάθμιας Εκπ/σης.
Το ντοκιμαντέρ  της  «Πράσινης Πολιτιστικής μας Διαδρομής»  θα δημιουργηθεί   από τη σχολική ομάδα της Β/βάθμιας Εκπ/σης «Μικροί Κινηματογραφιστές Λιβαδειάς». 
Προετοιμασία Εκπαιδευτικών Δράσεων
Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, 17:00
Θα συναντηθούν όλοι οι φορείς με εκπαιδευτικούς για να τους παρουσιάσουν εκπαιδευτικό υλικό για τα παρακάτω σημεία:
Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο: το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών θα παρουσιάσει πλευρές της καθημερινής ζωής σε σχέση με την πόλη και το νερό (νεροτριβή, νερόμυλος).
Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο: στο μουσείο του Δήμου Λεβαδέων θα προβάλλεται βίντεο εικονικής πραγματικότητας για το μαντείο του Τροφωνείου στην περιοχή του φαραγγιού.
Μεσαιωνικό κάστρο και πύργος νερού: η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει στοιχεία της παρουσίας ανθρώπινων δομών στο φαράγγι και κατά μήκος του ποταμού, κατά τη μεσαιωνική εποχή και θα αναφερθεί στη σχέση και τη συνύπαρξη μνημείου και φυσικού περιβάλλοντος.
Φαράγγι Έρκυνας: η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα παρουσιάσει τα πουλιά του φαραγγιού και ο Δήμος Λεβαδέων θα παρουσιάσει τη χλωρίδα και ιδιαίτερα τα βότανα της περιοχής.
Πηγές Έρκυνας: το ΚΠΕ Στυλίδας θα παρουσιάσει το ποτάμι.

Υλοποίηση Εκπαιδευτικών Δράσεων Σχολείων
Δευτέρα 27 Μαΐου  ως  Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
Οι σχολικές τάξεις που θα έχουν ασχοληθεί με τα επιλεγμένα σημεία της Πράσινης Πολιτιστικής Διαδρομής θα «φιλοξενήσουν» μία άλλη τάξη και θα της παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

Εορταστικό Κλείσιμο Δράσης:
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, 10:30 π. μ.στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, Δήμου Λεβαδέων: Χαιρετισμός για τη δράση από όλους τους φορείς.
Θα ακολουθήσει περίπατος και παρουσίαση των σημείων ενδιαφέροντος της διαδρομής, από τους φορείς για όλους τους παρευρισκόμενους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόσυνο για την Ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων στη Θήβα




Η Εύξεινος Λέσχη Θηβών "Ο Πόντος" σας προσκαλεί στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στη Θήβα την Κυριακή 19 Μαϊου και ώρα 09:00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Θηβών με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα που έχει ορισθεί ως ημέρα Γενοκτονίας Ποντίων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρικ των σούπερ μάρκετ και οι προσπάθειες χειραγώγησης σου - Ένα άρθρο που σας ενδιαφέρει…

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησης σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως
λειτουργεί ο εαυτός σου…
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία…
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.
Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά.

Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά…Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια «αριστερόστροφη» διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.


Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;

Ο πρώτος λόγος: είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με «φρέσκα» και «καλά» πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.

Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.

Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική
Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως…κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν «νεκρό» χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή… και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους…


Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολo.
Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα «από πίσω» και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα.

Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ’ αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας….

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο… δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά….


Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; – Οι απόμακροι υπάλληλοι

Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό «μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;» εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας μιλούν είναι για να μην σπάσουν τη μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να «ξυπνήστε» και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας…


Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη «σωστή» θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση….πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους…. .. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προιόντος που πετιέται!


Οι Πάγκοι των Προσφορών

Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται… Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών…. σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.


Κλάψε Μπέμπη Κλάψε..
Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λ.π., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν… Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας… Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει….


Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;
Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι’ αυτό από τη γεύση της σοκολάτας… Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα.Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα….


Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;
Όχι ευχαριστώ δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές «εκπτώσεις» τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας…


















Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ