Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή βάμβακος

Εκτιμήσεις για μειωμένη παραγωγή βάμβακος
Μειωμένος εκτιμάται ότι ήταν ο όγκος παραγωγής εκκοκκισμένου βάμβακος κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2012-2013, ενώ περαιτέρω μείωσή του προβλέπεται ότι θα καταγραφεί κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2013-2014, καθώς μάλιστα συρρικνώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, εξαιτίας έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών εκκοκκιστηρίων, προερχόμενα κατά βάση από σχετική έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, ο όγκος της παραγωγής εκκοκκισμένου βάμβακος κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2012-2013 μειώθηκε στους 242.767 τόνους, έναντι 289.578 τόνων την εκκοκκιστική περίοδο 2011-2012. Συρρικνώθηκε, δηλαδή, σε ετήσια βάση, κατά 16,2% ή 46.811 τόνους, καθώς η καλλιέργεια βάμβακος κάλυψε 2.600.000 στρέμματα, έναντι 2.850.000 στρεμμάτων την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.

Το υψηλότερο επίπεδο παραγωγής είχε καταγραφεί, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2001-2002, οπότε είχαν παραχθεί από τις ελληνικές εκκοκκιστικές βιομηχανίες 455.705 τόνοι εκκοκκισμένου βάμβακος. Αντιθέτως, το χαμηλότερο επίπεδο παραγωγής της τελευταίας δεκαετίας είχε καταγραφεί κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2009-2010, οπότε είχαν παραχθεί 204.664 τόνοι, περίπου όσοι και κατά την περίοδο 2010-2011. Μείωση της παραγωγής προβλέπεται, όπως προαναφέρθηκε, να καταγραφεί και κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2012-2013.

«Υπήρχαν φόβοι ότι η μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων θα έφθανε φέτος το 20%, ωστόσο τελικά είναι μικρότερη, αν και η περαιτέρω μείωση της παραγωγής δεν θα αποφευχθεί», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Σταμάτης Κουρούδης, επικεφαλής της εταιρείας Θρακικά Εκκοκκιστήρια που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερμηνεύοντας τις διαπιστώσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών - Εξαγωγέων Βάμβακος για την τρέχουσα εξέλιξη της καλλιέργειας βάμβακος στη χώρα μας.

Η μείωση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι η διεθνής τιμή του βάμβακος την τελευταία περίοδο δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική για τους καλλιεργητές, όσο αυτή άλλων αγροτικών προϊόντων, αν και δεν αποκλείεται, φυσικά, η τιμή αυτή να κινηθεί ανοδικά τους επόμενους μήνες.
 
Για τον ίδιο λόγο αλά και λόγω της εξασθένησης της ζήτησης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, λόγω της γενικότερης οικονομικής καχεξίας, αναμένεται μείωση της παγκόσμιας καλλιέργειας βάμβακος. Σύμφωνα με τον Σταμάτη Κουρούδη, είναι πιθανόν ο όγκος της παραγωγής εκκοκκισμένου βάμβακος στην Ελλάδα κατά την εκκοκκιστική περίοδο 2013-2014 να υποχωρήσει στο επίπεδο των 220.000 τόνων.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις δυσχέρειες τραπεζικής χρηματοδότησης, αναγκάζουν ορισμένες επιχειρήσεις του κλάδου να δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν την παραγωγική λειτουργία τους, προσφέροντας τα εκκοκκιστήριά τους σε άλλες, ομοειδείς ισχυρότερες επιχειρήσεις, που τα ενοικιάζουν και τα αξιοποιούν για λογαριασμό τους. «Ο κλάδος συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Θρακικά Εκκοκκιστήρια.farmer-future.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Πότε χορηγείται σύνταξη σε περίπτωση οφειλής

Οδηγίες σχετικά με την καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ σε περίπτωση οφειλής ασφαλιστικών εισφορών δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Συγκεκριμένα εκδίδεται κανονικά απόφαση συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, των οποίων οι οφειλές δεν υπερβαίνουν τις 4.000 ευρώ.
Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται στις διατάξεις του άρθρου 68 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α) «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην κοινωνική ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας».

Μέχρι σήμερα από τις διατάξεις του άρθρου 61 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115 Α) προβλεπόταν ότι, όπου από τις κείμενες διατάξεις κάθε ασφαλιστικού οργανισμού ορίζεται ως προϋπόθεση για την έναρξη καταβολής της σύνταξης η προηγούμενη εξόφληση των οφειλών, σε περίπτωση υπαγωγής του οφειλέτη σε διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών του, τότε η σύνταξη καταβάλλεται από την 1η του επόμενου μήνα της εξόφλησης της οφειλής.

Με την κοινοποιούμενη διάταξη του άρθρου 68 προβλέπεται ότι η ανωτέρω ρύθμιση ισχύει και για τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες του κλάδου κύριας αφάλισης αγροτών, σε περίπτωση υπαγωγής τους σε διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών τους.

Επίσης με την ανωτέρω κοινοποιούμενη ρύθμιση του άρθρου 68, επιλύεται η αμφισβήτηση για το εάν περιλαμβάνουν και τον ΟΓΑ οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 61 του ν.3863/2010, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν.3996/2011 (ΦΕΚ 170 Α) και τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ.3 του ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α) σχετικά με παρακράτηση ποσού οφειλής ασφαλιστικών εισφορών από τη σύνταξη και διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω διατάξεις δεν εφαρμόζονται στον ΟΓΑ.

Με την κοινοποιούμενη ρύθμιση θεσπίζεται διάταξη για συμψηφισμό ή παρακράτηση από τη δικαιούμενη σύνταξη οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και στον ΟΓΑ και δίνεται η δυνατότητα χορήγησης της σύνταξης από τον ΟΓΑ, από την ημερομηνία που ορίζουν οι καταστατικές του διατάξεις και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον αυτές, κατά το χρόνο έκδοσης της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν υπερβαίνουν τις 4.000 ευρώ. Το οφειλόμενο ποσό συμψηφίζεται ή παρακρατείται κάθε μήνα και μέχρι την εξόφλησή του από το σύνολο των δικαιούμενων ποσών σύνταξης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός στον Λεβαδειακό

Ξεκίνησε ο σχεδιασμός

Ο νέος προπονητής βρέθηκε, οπότε ήρθε η ώρα να μπουν οι βάσεις για τη νέα περίοδο στον Λεβαδειακό.


Έτσι, η ΠΑΕ της Βοιωτίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το τεχνικό επιτελείο ξεκίνησε να ψάχνει για τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως και το κατάλληλο προπονητικό κέντρο, όπου θα διεξαχθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στα γραφεία της ΠΑΕ, ξεκίνησε ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς από το τεχνικό επιτελείο του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή, κ. Φαράντο και τον προπονητή, κ. Λεμονή. Εξετάστηκαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν την ομάδα, καθώς και διάφορα προπονητικά κέντρα, προκειμένου ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Σταδίου, θα γίνει η παρουσίαση στα ΜΜΕ του νέου προπονητή, Τάκη Λεμονή».sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θεσπιέων Δρόμος» -23-26 Μαΐου 2013

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΘΕΣΠΙΕΣ από τον πεζοπόρο Τετριμίδα Χρήστο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ημέρα :  Διαδρομή Θερμοπύλες - Αμφίκλεια
2η ημέρα :  Διαδρομή Αμφίκλεια - Λιβαδειά
3η ημέρα : Διαδρομή Λιβαδειά - Αλίαρτος
4η ημέρα : Διαδρομή Αλίαρτος - Θεσπιές

            Όποιος εθελοντής δρομέας επιθυμεί να συμμετέχει μπορει την Κυριακή 26/05/2013 να ακολουθήσει τον πεζοπόρο
Ø  στις 8:00 π.μ. από Αλίαρτο, σημείο εκίνησης Δημαρχείο
Ø  στις 10:00 π.μ. από το καινούργιο γήπεδο Θεσπιών
Ø  στις 10:30 π.μ. στο σημείο τερματισμού της πεζοπορίας, στο άγαλμα του Δημόφιλου  όπου θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου «των εν Αθήναις Θεσπιέων» Κάπρου Σωτήρη, του πεζοπόρου Τετριμίδα Χρήστου και του ιστορικού Κόλλια Νίκου. Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στον πεζοπόρο.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 20:00 θα προβληθεί ταινία με περιεχόμενο τη θυσία των 700 Θεσπιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Θεσπιών.


Υπο την αιγίδα του Δήμου
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβα» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Λάθος το θέμα Δ3 των Μαθηματικών

«Βόμβα» στην εξέταση των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας των πανελλαδικών της Δ' Τάξης των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β´) βάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία η οποία χαρακτηρίζει ένα από τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές, «λάθος» και καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει οδηγίες για το πώς θα βαθμολογηθούν τα γραπτά.
Συγκεκριμένα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία χαρακτηρίζει «λάθος» το θέμα Δ3 των Μαθηματικών στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές στα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ* (Ομάδα Β΄), ενώ καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.
Παράλληλα, «λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν την ίδια μέρα» η Μαθηματική Εταιρεία επισημαίνει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
*Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι από τα Εσπερινά και τα ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε διαφορετικά θέματα από αυτά στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν τον Αλβανό δραπέτη σε Θήβα-Ελευσίνα-Δερβενοχώρια και Στυλίδα


Από σπηλιά σε σπηλιά ψάχνουν τον επικίνδυνο δραπέτη Μάριαν Κόλα.
Ο Αλβανός κακοποιός είναι ένας εκ των δραστών της ένοπλης συμπλοκής στα Ίσθμια, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα η 25χρονη λογίστρια.
Όπως αναφέρει η Espresso, ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με βαρύ οπλισμό προσπαθούν να εντοπίσουν το δραπέτη των φυλακών Τρικάλων σε μία έκταση που αρχίζει από την Ελευσίνα και φτάνει μέχρι τα Δερβενοχώρια, τη Θήβα και τη Στυλίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αστυνομικοί έχουν ήδη εντοπίσει ίχνη ανθρώπινης παρουσίας σε τουλάχιστον δύο περιοχές κοντά στα Δερβενοχώρια.
Οι αστυνομικοί έχουν συγκροτήσει ειδικές ομάδες περιπολιών και παρακολούθησης και όλοι τους είναι εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα τελευταίας γενιάς, ενώ ο ατομικός τους οπλισμός, εκτός από το υπηρεσιακό πιστόλι, αποτελείται από πολεμικά τυφέκια G3A3 και υποπολυβόλα MP5.
Ποιος είναι ο Κόλα
Ο Αλβανός κακοποιός Μάριο Κόλα που απέδρασε τον περασμένο Μάρτιο από τις φυλακές Τρικάλων έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας και της φονικής καταδίωξης στα Ίσθμια.
Χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σκληρός και αδίστακτος.
Ο Κόλα κρατείτο από το 2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.
Το 1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.
Το 2007 συνελήφθη, εκ νέου, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ.
Στις 23 Νοεμβρίου του 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.eglimatikotita.gr
Το Φεβρουάριο του 2010, συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στο Βύρωνα με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μέτωπο" Βοιωτών κατά του παρεμπορίου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20-5-2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λιβαδειάς, Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, προγραμματισμένη  σύσκεψη για το παρεμπόριο, με την συμμετοχή και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, των Δημάρχων, Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή, Θηβαίων Σπ. Νικολάου, Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη,  εκπροσώπου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του Παναγιώτη Αγνιάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και περιφερειακού συμβούλου, Χρήστου Χαρατσή, Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, Κώστα Παπασπύρου Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Στεφοπούλου Κικής Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ορχομενού, και εκπροσώπου της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Βοιωτίας.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, για την μέχρι σήμερα πορεία των μέτρων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, επισημάνθηκε η έλλειψη πολιτικής βούλησης, για την ουσιαστική πάταξη του φαινομένου, διότι τα μέτρα που κατά καιρούς προτείνονται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, δεν υλοποιούνται στην πράξη, παραμένουν ανενεργές και δεν συγκροτούνται ενιαίοι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποφασιστικές αρμοδιότητες,
Σε τοπικό επίπεδο, εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση όλων των φορέων, άσχετα με τις ενέργειες της πολιτείας,  οι προσπάθειες να συνεχιστούν, παρά την έλλειψη προσωπικού,  με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, με συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Τμημ. Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περ. Ενότητας Βοιωτίας και της ΕΛ. ΑΣ, ενώ οι προτάσεις των φορέων, για πρακτικά ζητήματα που θα σπάσουν την γραφειοκρατική αντιμετώπιση του φαινομένου, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Bild έχει αποκλειστική φωτογραφία της Μέρκελ με στολή πολιτοφύλακα στα 17 της

«Η νεαρή γυναίκα με τη στολή, σήμερα είναι καγκελάριος μας» γράφει η Bild και δημοσιεύει φωτογραφία της 17χρονης Ανγκελα Μέρκελ -τότε Κάσνερ – να κατευθύνεται περιχαρής σε στρατόπεδο της Ανατολικής Γερμανίας, όπου φοιτητές εκπαιδεύονταν στην πολιτική άμυνα.
Δίπλα της βαδίζει ένας πρώην αξιωματικός του στρατού. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι όλοι οι φοιτητές στην Ανατολική Γερμανία ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σχολείο, που αφορούσε την κατάρτισή τους στην πολιτική άμυνα.
«Ουδείς μπορούσε να το αποφύγει» τονίζει η Bild. «Ακόμα κι όποιος προσκόμιζε πιστοποιητικό σοβαρής ασθένειας, παρακολουθούσε την εκπαίδευση την επόμενη χρονιά», αναφέρει το δημοσίευμα.
Τη φωτογραφία της Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της 11ης τάξης (αντίστοιχης με τη δική μας Β' Λυκείου), τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, που δήλωσε στην Bild : «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρώσος στρατιώτης χαμογελάει στη κάμερα ενώ του βγάζουν σφαίρα από το μέτωπο (video) -Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Με τη βοήθεια μιας πένσας αφαίρεσαν την σφαίρα από το μέτωπο ενός Ρώσου στρατιώτη

Ο "Terminator" δέχθηκε τη σφαίρα ενός Καλάσνικοφ από διασταυρούμενα πυρά μεταξύ Ρώσων και Τσετσένων.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο ο άνδρας φαίνεται απτόητος κατά τη διάρκεια της " εγχείρησης" καθώς κάποιος φίλος του αφαιρεί τη σφαίρα από το μέτωπό του χωρίς ιατρικό εξοπλισμό.

Το βίντεο κατά πάσα πιθανότητα έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία το 2000, ωστόσο τώρα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.





Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Γιάννης Σταθάς με αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Θέμα: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ – ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ – ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟYΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη (βουλευτής Β Πειραιά – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος), Θοδωρή Δρίτσα (βουλευτής Α΄ Πειραιά – Υπεύθνος Άμυνας και Ναυτιλίας), Γιάννη Σταθά (βουλευτής Βοιωτίας – αρμόδιος για θέματα εργασίας), Γιώργο Γαβρίλη (μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υπεύθυνος εργατικής και κοινωνικής πολιτικής) και τους συνδικαλιστές Γιώργο Αλεβυζόπουλο (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος) και Σωτήρη Αλεβυζόπουλο (καπνοβιομηχανία), επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και είχε πολύωρη συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του σωματείου τους. 
Μετά το τέλος της επίσκεψης οι τρεις βουλευτές έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση :
«Για μια ακόμα φορά είχαμε την ευκαιρία ν’ ακούσουμε τους εργαζόμενους των ναυπηγείων και τα οξύτατα προβλήματά τους που αναζητούν άμεσα και επειγόντως λύσεις, Μήνες τώρα, χωρίς εργασία, αφού τους επιβάλουν να εργάζονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, χωρίς εισόδημα, σε πλήρη απόγνωση, παλεύουν και διεκδικούν εργασία, αποδοχές, δικαιώματα, αλλά και την επαναλειτουργία των ναυπηγείων. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε τους χώρους που κατασκευάζονται τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, να διαπιστώσουμε το προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και να ενημερωθούμε για τους τεράστιους κινδύνους που γεννά η απαράδεκτη εγκατάλειψη, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργσζόμενους και τις εγκαταστάσεις.
Οι αρμόδιοι, αλλά και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύονται άβουλοι, ανίκανοι, αναξιόπιστοι, δέσμιοι τόσο των επιχειρηματικών συμφερόντων, όσο και των ισχυρών επιτελέιων της Κομισιόν. Χωρίς σχέδιο, χωρίς διεκδίκηση, αλλά και χωρίς ντροπή.
Το κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση διαχρονικό έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών ναυπηγείων και κυρίως του Σκαραμαγκά, έχει ένοχους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε διαπλοκή με ευρωπαϊκά, διεθνή και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει και θύματα, τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία. Από τους ενόχους δεν μπορεί κανείς να περιμένει λύση.
Καταγγέλουμε κάθε μεθόδευση για κλείσιμο των ναυπηγείων, όπως φάνηκε από την απάντηση του Αλμούνια στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Νίκο Χουντή. Καταγγέλλουμε κάθε αδιαφανή μεθόδευση τροποποίησης των αποικιοκρατικών συμβάσεων, με νέα προνόμια υπερ των επιχειρηματιών και νέες δεσμεύσεις σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.
Δηλώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δε θα δεχτεί άλλη καθυστέρηση και αναβολή για το σχεδιασμό, τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μιας βιώσιμης λύσης για τα ναυπηγεία, λύση που θα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.
Ζητάμε:
-Ενιαίο Δημόσιο Φορέα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
-Άμεση λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ολοκλήρωση και απόδοση των υποβρυχίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, με δεδομένο ότι το κόστος κατασκευής αυτών των υποβρυχίων έχει ήδη προ ετών καταβληθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ελληνικό δημόσιο
-Άμεση κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, κάλυψη των αναγκών επιβίωσης των εργαζόμενων και πληρωμή των οφειλομένων. Εξασφάλιση της απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τροχαίου υλικού, με καταβολή των δεδουλευμένων τους
-Άμεσα μέτρα ασφάλειας των ναυπηγείων απέναντι σε υπαρκτούς κινδύνους που γεννά η εγκατάλειψή τους
-Καταγγελία και αντίσταση στις μεθοδεύσεις της Κομισιόν και του Αλμούνια που καταδικάζουν τα Ναυπηγεία σε μαρασμό  και τη χώρα μας σε παραγωγική εξαθλίωση.
Καμία ανοχή στο συντελούμενο έγκλημα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαθραία τσιγάρα στη Θήβα




Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Θήβα

Κατασχέθηκαν συνολικά -268- λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (20-05-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας και περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 20:00΄ το βράδυ οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία ο 28χρονος μεταφέρει, με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, λαθραία πακέτα τσιγάρα και τα διαθέτει προς πώληση στην πόλη της Θήβας, τον εντόπισαν κατά τη στιγμή της αποβίβασής του από υπεραστικό λεωφορείο και διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στη κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν συνολικά (268) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε η από 10-10-2012 απόφαση του Πταισματοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κράτησης και χρηματική ποινή για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Με λαμπρότητα ο Εσπερινός για τους Πολιούχους της Αλιάρτου Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στην Αλίαρτο στον ομώνυμο ενοριακό ναό.Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιερά Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου  Σιλουανός και ιερείς απο την γύρω περιοχή.Μετά το πέρας του  εσπερινού και του κηρύγματος από τον Ηγούμενο, ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας  στην Αλίαρτο  προς ευλογία των κατοίκων της.Το παρών τους έδωσαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,ο βουλευτής κ.Καράμπελας,η αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Παπαθωμά,οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ.Μπακομήτρος,Ζιώγας,και πλήθος πιστών απο όλη την Βοιωτία.Μετά το πέρας του εσπερινού στον προαύλιο χώρο του Ναού ακολούθησε εκδήλωση με τα χορευτικά Αλιάρτου και ΜαυροματίουΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ














ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε την Οκλαχόμα

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε την Οκλαχόμα

Ολοκληρωτική καταστροφή προκάλεσε ο φονικός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Ο ανεμοστρόβιλος πλάτους περίπου 3 χιλιομέτρων που που ανέπτυξε ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 μίλια την ώρα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του. Σχολεία, σπίτια και καταστήματα ισοπεδώθηκαν και το τοπίο σε πολλές περιοχές της Οκλαχόμα θύμιζε βομβαρδισμένη πόλη.
Ο απολογισμός της θεομηνίας τραγικός. Τουλάχιστον 91 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και ανάμεσα στους νεκρούς τα 30 είναι παιδιά. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 250. Οι διασώστες που έχουν σπεύσει στην περιοχή προσπαθούν να εντοπίσουν ανάμεσα στις άμορφες μάζες από συντρίμμια. Η πιο τραγική εικόνα ήταν όταν οι διασώστες εντόπισαν σε ένα καταψύκτη μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της. Εικεί είχαν προσπαθήσει να βρουν καταφύγιο.





Δύο δημοτικά σχολεία -το «Briarwood» και το «Plaza Towers»- εξαφανίστηκαν από τον χάρτη της περιοχής καθώς ανεμοστρόβιλος τα διέλυσε ολοσχερώς. Μάλσιατ αοι αρχές εκτιμούν πως οι δάσκαλοι και οι μαθητές, του δεύτερου σχολείου, που αγνοούνται δεν θα εντοπιστούν ζωντανοί.
Ομπάμα: Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» η Οκλαχόμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Τέλος το χύμα ελαιόλαδο για λόγους υγιεινής

«Τελειώνει» η Κομισιόν το χύμα ελαιόλαδο το οποίo σερβίρεται στα εστιατόρια σε μπολάκια ή φιαλίδια που μπορούν να ξαναγεμιστούν, καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το ελαιόλαδο θα πρέπει να σερβίρεται σφραγισμένο.
Η Κομισιόν υποστηρίζει, πως τα μέτρα έχουν στόχο να βελτιώσουν τους κανόνες υγιεινής και να διασφαλίσουν την ποιότητα του ελαιόλαδου, αναφέρει το Εθνος, σε απόφαση την οποία όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στήριξαν 15 από τις 27 χώρες της ΕΕ, με ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία να στηρίζουν την απόφαση.
Το νέο μέτρο της Κομισιόν, έγινε δεκτό με κύμα αμφισβήτησης, καθώς όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι επικριτές της απόφασης διερωτώνται πως βρέθηκε χρόνος για το εν λόγω ζήτημα, όταν η Κομισιόν είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
«Αν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο αντι-ευρωπαϊκός. Όταν σκέφτονται τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα αμφισβητείται η δικαιοδοσία τους και η ορθή κρίση τους», σχολίασε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Θήβα στο 4ο Agro Quality Festival στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.



Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων στο 4ο Agro Quality Festival που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το τριήμερο 17-19 Μαΐου.
Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βλάχικος Γάμος Θήβας» και το Τμήμα Φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» εκπροσώπησαν με μεγάλη επιτυχία την περιοχή μας στην έκθεση αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα, που είχε στόχο τη γνωριμία με την ελληνική ύπαιθρο, την προώθηση των ελληνικών πιστοποιημένων παραδοσιακών προϊόντων και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.
Το περίπτερο του Δήμου Θηβαίων κοσμούσαν λαογραφικά εκθέματα, από το Λαογραφικό Μουσείο του 5ου Γυμνασίου Θήβας και από τη συλλογή λαογραφικών αντικειμένων του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας, που έδιναν στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής, ενώ παρουσιάστηκαν και ντόπια παραδοσιακά προϊόντα.
Ταυτόχρονα λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό του εθίμου του Βλάχικου Γάμου, από τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «ΛΑΪΟΣ».
Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στο φεστιβάλ, παρουσιάστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου (18/5), απόσπασμα από το δρώμενο του Βλάχικου Γάμου με τη συμμετοχή των μελών του Παραδοσιακού Συλλόγου.
Οι συμμετέχοντες στο έθιμο, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές, έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο διεξαγωγής της έκθεσης, χορεύοντας υπό τους ήχους του νταουλιού και της πίπιζας και περιπλανήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, εισπράττοντας τα καλύτερα σχόλια από τους επισκέπτες.
Για περίπου τρεις ώρες, τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χόρευαν ασταμάτητα μπροστά από το περίπτερο του Δήμου, παρακινώντας τους επισκέπτες να συμμετέχουν.
Παράλληλα παρουσίασαν το «χορό του πεθαμένου», το αποκορύφωμα του εθίμου, που συμβολίζει τη νεκρανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο.
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ διανεμήθηκε στους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες για τη ήθη και έθιμα, τα μνημεία και τα αξιοθέατα του Δήμου Θηβαίων.
Από το Δήμο Θηβαίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάϊκός. Το δρώμενο του βλάχικου γάμου παρακολούθησαν και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. κ. Ευάγγελος Γεωργίου.
Ο Δήμος Θηβαίων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συμμετοχής στο 4ο Agro Quality Festival ευχαριστεί:
1. Όλα τα μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου «Βλάχικος Γάμος Θήβας» που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευάγγελο Γρυπάρη
2. Το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και τα μέλη του Τμήματος Φωτογραφίας του
3. Το 5ο Γυμνάσιο Θήβας
4. Τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας (ΔΟΘ) και την κα. Ντίνα Ζαμπάκου
5. Τη Λέσχη LIONS Θήβας «Αντιγόνη» για την οικονομική ενίσχυση
6. Το Τουριστικό Γραφείο «Τσότρας Travel» για τη διάθεση του λεωφορείου μεταφοράς των μελών του Συλλόγου του Βλάχικου Γάμου.
 



Διαβάστε Περισσότερα »

O ένας στους τέσσερις Έλληνες αγοράζει φάρμακα χωρίς συνταγή..

 

Μια πολύ αρνητική πρωτιά κατέχει στην Ευρώπη η χώρα μας, αφού το 25% των Ελλήνων παίρνει φάρμακα, χωρίς να έχει συνταγή από γιατρό!




Και το χειρότερο είναι, ότι ένας στους δυο αγνοεί τις επιπτώσεις που έχει για τον οργανισμό του αυτό το… κοκτέιλ φαρμάκων!
Σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής μελέτης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το 60% από αυτούς που καταναλώνουν φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού δεν έχουν ερωτηθεί από το φαρμακοποιό, εάν έχουν αλλεργικό πρόβλημα ή εάν έχουν βλάβη νεφρών ή ήπατος. Άγνοια χαρακτηρίζει και τους περισσότερους ασθενείς, όταν χρειάζεται να λάβουν φάρμακα: ένας στους δύο δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων που λαμβάνει!

Το φαινόμενο…
Πρόκειται για το φαινόμενο της πολυφαρμακίας, που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ασθενείς που κινδυνεύουν περισσότερο από τη μάστιγα είναι οι ηλικιωμένοι, οι ψυχιατρικοί, οι παιδιατρικοί, οι ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα 5 ή περισσότερα φάρμακα, εκείνοι που επισκέπτονται πολλούς γιατρούς και φαρμακοποιούς, τα άτομα με συνυπάρχουσες παθήσεις, καθώς κι εκείνοι με προβλήματα όρασης και πνευματικής λειτουργίας.

Συμβουλές…
Μεταξύ άλλων, ο ΕΟΦ συμβουλεύει τους πολίτες να αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα μόνο με συνταγή γιατρού, να εμπιστεύονται γενόσημα ή πρωτότυπα φάρμακα, αφού η θεραπευτική τους αξία είναι ίδια, να μην καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή γιατρού, όπως στις απλές ιώσεις, να μην αγοράζουν φάρμακα από το Διαδίκτυο, να μην ανταλλάσσουν φάρμακα με φίλους κ.α

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: «Επιστρέφω πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος»

Βέβαιος ότι οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Επιστρέφω στην Ελλάδα πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος Χριστιανός, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη ελπίδα και με τη βεβαιότητα ότι όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και επαφές του στην Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τα μέλη της συνοδείας του, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για τη «φροντίδα» του και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την «ευλογία» του στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Για την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου εκτός από νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική, ανέφερε ότι «είμαστε συγκινημένοι και ευχαριστημένοι» από το έργο που γίνεται και για το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από μέρους των μαθητών, με ελληνικά τραγούδια, ελληνικούς χορούς και ελληνικό λόγο.

Αναφερόμενος γενικότερα στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ (σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη), ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολλές, αλλά θα ήθελα να τις συνοψίσω στα τραγούδια και στους χορούς. Ακούγοντας τα τραγούδια και βλέποντας τους χορούς και τα πρόσωπα των παιδιών, είπα ότι αυτό είναι που θα ζει πάντοτε κι αυτό είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Όσο υπάρχει Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία είναι συσπειρωμένοι οι ομογενείς, δεν πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον. Αν αφήσουμε όμως αυτό τον χώρο μόνο του, τα προβλήματα θα παρουσιαστούν. Όσον λοιπόν είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε και είμαστε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, το μέλλον θα είναι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την παρουσία του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», υπογραμμίζοντας ότι «η επίσκεψή του είναι ένας συνεχής ανανεούμενος σταθμός αισιοδοξίας, ελπίδας και ποιότητας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Έλληνες θέλουν τα παιδιά τους στην επαρχία

Μπορεί τις προηγούμενες δεκαετίες οι γονείς στην Ελλάδα να ονειρεύονταν τα παιδιά τους να παραμείνουν στην... πρωτεύουσα και να "μεγαλουργήσουν" εκεί, πλέον όμως εμφανίζονται έτοιμοι να τα ενθαρρύνουν να επιστρέψουν στο χωριό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας της Κάπα Research, για λογαριασμό του διαδικτυακού περιοδικού και καναλιού ka- Business.gr, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, σε δείγμα 1417 ενηλίκων, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας, επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69,9%) απάντησαν ότι, αν τα παιδιά τους ήθελαν να γίνουν αγρότες, θα τα ενθάρρυναν (29,4%) ή "μάλλον θα τα ενθάρρυναν" (40,5%).

Εννέα στους δέκα θέλουν τα παιδιά τους αγρότες

Παράλληλα, σχεδόν εννέα στους δέκα (87,3%) θεωρούν ότι η επιστροφή στο χωριό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ύπαιθρο, ενώ το 84,2% και το 83% αντίστοιχα, πιστεύει ότι το ίδιο ισχύει για την οικονομία και την απασχόληση. Παράλληλα, το 80,6% θεωρεί ότι ο αγροτικός κλάδος "έχει μέλλον", όπως επισήμανε η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, επικεφαλής του ka-business.gr, παρουσιάζοντας την έρευνα σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, αν και το επάγγελμα του αγρότη φαντάζει πλέον δελεαστικό για τους κατοίκους των αστικών κέντρων, η άποψη που κυριαρχεί για τους Έλληνες αγρότες φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα θετική, βάσει πάντα της έρευνας.

Κακή εικόνα των αγροτών, προοπτικές όμως στον κλάδο

Απαντώντας στο ερώτημα "Ποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα λέγατε ότι ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στους Ελληνες αγρότες", σχεδόν επτά στους δέκα επισήμαναν ότι οι αγρότες έχουν "καταχραστεί τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης" (70,7%) ή ότι "τα περιμένουν όλα από το κράτος" (68,6%). Παράλληλα, το 74,4% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι οι αγρότες δεν σέβονται το περιβάλλον.

Στο ερώτημα "σε ποιους κλάδους πιστεύετε ότι υπάρχουν οι περισσότερες προοπτικές απασχόλησης στην επαρχία" (μέχρι τρεις απαντήσεις), το 76,9% "έδειξε" τον αγροτικό τομέα, το 55,9% τον αγροτουρισμό, το 40,6% τον τουρισμό- πολιτισμό και το 35,9% τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

Προοπτική και ευκαιρία η επιστροφή στο χωριό

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν εξειδικεύονται στους αγρότες (7% του δείγματος). Το 37,4% των αγροτών χαρακτηρίζει ως "προοπτική" την επιστροφή στο χωριό και την αγροτική ενασχόληση και το 25,1% τη θεωρεί ευκαιρία. Το 28,9%, όμως, τη βλέπει ως ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια έρευνα μόλις το 2,2% των αγροτών σκέφτεται την επάνοδο στην πόλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ζευγάρι τσακώνεται ενώ ο ερ@στής φεύγει από το παράθυρο



Απίστευτα πράγματα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας!
Ο σύζυγος έπιασε στα πράσα την γυναίκα του με τον ερ@στή της και η...
συνέχεια ήταν τραγελαφική! Από τη μία το ζευγάρι να τσακώνεται στο μπαλκόνι με το πλήθος από κάτω να αλαλάζει, και από την άλλη ο ημ$γυμνος ερ@στής να επιχειρεί να φύγει από το παράθυρο του 2ου ορόφου.
Μέχρι και η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο…

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία… «Κερνάει Ελλάδα»!


·         Στη Λιβαδειά από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουνίου
και στη Θήβα από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου
·         Ανοικτή πρόσκληση στις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας
Στην περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουνίου και στο Μοσχοπόδι στη Θήβα από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα». Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.  Την ευθύνη της διοργάνωσης για το νομό έχουν  Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Στρατηγικού  Σχεδιασμού, ο δήμος Λεβαδεών, ο δήμος Θήβας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα.
«Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων της Βοιωτίας μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής» σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης. Και συνέχισε:
«Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναπτυχθούν δράσεις προώθησης των προϊόντων τις περιοχής που αφορούν σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, βιολογικά, παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα. Οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους πελάτες τους και τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ένα πεδίο συνεργειών και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων» μας είπε.
Πιο συγκεκριμένα στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά. 
Οι παράλληλα δράσεις που θα διεξαχθούν περιλαμβάνουν παρουσίαση ελληνικών κρασιών, γευσιδοκιμασίες ελληνικών τυριών, παρουσίαση ελληνικών αποσταγμάτων, γευσιδοκιμασίες ελληνικών συνταγών, εργαστήριο παρασκευής γλυκών, παραδοσιακά παιχνίδια, επιστημονικές ημερίδες, παιδικά εργαστήρια, νέα, delicatessens, νέα δίκτυα προϊόντων, φρουτόπολη και παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης θα γίνει και παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα απ΄ όλη την Ελλάδα. 
Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους αν συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση προκειμένου να προβάλλουν και να διαθέσουν τα προϊόντα σας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπορικούς επισκέπτες.
Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή αναζητήστε 
στο Επιμελητήριο Βοιωτίας και στο τηλέφωνο 2251027664.  

Παναγιώτης Αγνιάδης, 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας:
«Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων της Βοιωτίας μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής»orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποπνικτικός ο καιρός την Τρίτη - Καύσωνας και σκόνη θα συνθέσουν το σκηνικό

Αποπνικτική αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα την Τρίτη, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, οι μετεωρολογικές συνθήκες και συγκεκριμένα η κατεύθυνση των ανέμων θα επιτρέψει για μια ακόμη ημέρα τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά θα είναι πυκνές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα πιθανότητας βροχής η καταιγίδας στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ οι όποιοι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.ς
  • Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5. Βαθμιαία νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ