Κυριακή 26 Μαΐου 2013

"Θεσπιέων Δρόμος" Φωτορεπορτάζ-Βίντεο


Ο κύριος Τετριμίδας κατάγεται απο τις Θερμοπύλες και απ'όταν συνταξιοδοτήθηκε (αστυνομικός), ασχολείται με την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων-δρόμων μέσω των πεζοποριών που κάνει. Μέχρι στιγμής έχει πανελλαδικά κατοχυρώσει τις διαδρομές "Λεωνίδα τρόπαιον", "Σπαρτιατών πορεία" και φέτος για πρώτη φορά "Θεσπιέων Δρόμος". 

Η διαδρομή "Θεσπιέων Δρόμος" είχε διάρκεια τέσσερις μέρες. 
πρώτη μέρα: Θερμοπύλες -Αμφίκλεια 
δεύτερη μέρα: Αμφίκλεια -Λιβαδειά
τρίτη μέρα: Λιβαδειά -Αλίαρτος
τέταρτη μέρα: Αλίαρτος -Θεσπιές


Η συμμετοχή μας ήταν μόνο την τέταρτη μέρα και μπορεί να μην ήταν μεγάλη, ήταν όμως αρκετή για μια καλή αρχή που υπόσχεται καλύτερη συνέχεια!!!

Ευχαριστούμε και πάλι τον κύριο Τετριμίδα Χρήστο, τους κυρίους Κάπρο Σωτήριο και Κόλλια Νικόλαο πρόεδρο της Εταιρείας Βοιωτικών μελετών για τις ομιλίες τους, τον κύριο Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κύριο Αραπίτσα και κύριο Μαλέση, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, καθώς και όλους όσοι ήταν παρόντες. 

 









 




 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι 60 Ελληνες βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας -Καράμπελας-Κουτσούμπας απο Βοιωτία

Αρκετοί βουλευτές από τα περισσότερα κόμματα που μετέχουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν άδεια οπλοφορίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πρώην υπουργοί και ένας πρώην πρωθυπουργός.
Η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δημοσιεύει λίστα με τα ονόματα των βουλευτών που έχουν άδεια οπλοφορίας την οποία έχουν λάβει νόμιμα από την Κρατική Ασφάλεια της Αστυνομίας με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους τους πολίτες.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΝΔ με 19 βουλευτές και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10.
Αναλυτικά η λίστα :
Νέα Δημοκρατία:
Αβραμόπουλος Δημήτριος
Αυγενάκης Ελευθέριος
Βιρβιδάκης Κυριάκος
Βολουδάκης Μανούσος
Βορίδης Μάκης
Γεωργιάδης Άδωνις
Γιακουμάτος Γεράσιμος
Καράμπελας Ιωάννης
Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
Κεφαλογιάννης Μανώλης
Κοντογιώργος Κωνσταντίνος
Κουτσούμπας Ανδρέας
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
Λαμπρόπουλος Ιωάννης
Μαρκογιαννάκης Χρήστος
Νταβλούρος Αθανάσιος
Πολύδωρας Βύρων
Σαμπαζιώτης Δημήτριος
Σπηλιωτόπουλος Άρης
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης
Αρβανίτης Μιχάλης
Γερμενής Γεώργιος
Γρέγος Αντώνιος
Ηλιόπουλος Παναγιώτης
Κασιδιάρης Ηλίας
Μπαρμπαρούσης Κων/νος
Μίχος Νικόλαος
Παναγιώταρος Ηλίας
Παππάς Χρήστος
ΚΚΕ
Κανέλλη Λιάνα
Καραθανασόπουλος Νικόλαος
Μωραΐτης Νικόλαος
ΠΑΣΟΚ
Παπανδρέου Γιώργος
Χρυσοχοΐδης Μιχάλης
ΣΥΡΙΖΑ
Παναγούλης Ευστάθιος
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζει Γκαλέτι ο Λεβαδειακός!

Εξετάζει Γκαλέτι ο Λεβαδειακός!

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στη δράση, προτάθηκε στον Λεβαδειακό.

Την περίπτωση του Λουτσιάνο Γκαλέτι φαίνεται πως εξετάζει ο Λεβαδειακός. Ο Αργεντινός παίκτης θέλει να επιστρέψει στη δράση, ύστερα από την περιπέτεια της υγείας του που τον απομάκρυνε από τα γήπεδα περίπου για τρία χρόνια.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λιβαδειάς, Τάκης Λεμονής, γνωρίζει πολύ καλά τον 33χρονο μεσοεπιθετικό από την κοινή τους… θητεία στον Ολυμπιακό και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει επικοινωνήσει μαζί του, ώστε να πληροφορηθεί ο ίδιος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις η διοίκηση αναμένεται να έχει συνάντηση με τους Ζησόπουλο, Ρομέου και Κυριακίδη, με τις πιθανότητες να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Λεβαδειακού να είναι μοιρασμένες.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ την Τετάρτη στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέσπασε ο Γιάννης Πλούταρχος: Τι δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή,άκρα αριστερά και δημοκρατία.


Ο Γιάννης Πλούταρχος, το αγαπημένο παιδί του ελληνικού τραγουδιού, σχολίασε το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας καθώς και την άνοδο της Χρυσής Αυγής...

Ο διάσημος λαϊκός τραγουδιστής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα και κατά πόσο φταίνε οι Έλληνες τους οποίους κατηγορούν, λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχει κοινωνία αγγέλων και δεν πρόκειται να υπάρξει. Μιλάμε για το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και δεν μιλάμε για τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Αμερική; Είμαστε με τα καλά μας; Μιλάμε για τη διαφθορά της Ελλαδίτσας μας κλείνοντας τα αυτιά μας και τα μάτια μας μπροστά στα αίσχη των ξένων;».
«Ο Έλληνας έχει δουλέψει σκληρά και μην πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι εμείς φταίμε. Λάθος. Τον Έλληνα τον κοροϊδέψανε με ένα πολύ ωραίο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δεν φταίει στο παραμικρό», ανέφερε ο Γιάννης Πλούταρχος.
Όσον αφορά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασε να υποστηρίξει την άνοδο των άκρων ως κάτι το φυσιολογικό, λέγοντας ότι: «Είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένα ακραίο δεξιό κόμμα ή ένα ακραίο αριστερό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν. 
Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; 
Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! 
Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα; 
Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα. 
Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ.Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ο,τι θέλουν. 
Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο... Μετα λύπης μου στα 3 χρόνια διαπιστώνω ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μη εφαρμόσιμο από τον άνθρωπο. Είναι ένα έξυπνο ψέμα στημένο που καλύπτει με τρόπο αριστοτεχνικό τη διαφθορά των πολιτικών».

newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο – Πυραυλάκατος βόλταρε επί 7 ώρες φθάνοντας μέχρι την Κύθνο

Συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες οι Τούρκοι, καθώς, το πρωί της Κυριακής ένα πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, περιπλανήθηκε στο Αιγαίο για περισσότερες από επτά ώρες και έφθασε μέχρι την Κύθνο.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η τουρκική ΤΠΚ «ATAK», προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλοδαπός πήγε να ληστέψει φοιτήτρια και την έριξε σε γκρεμό

Πολύ άσχημη κατάληξη είχε η απόπειρα ληστείας μίας νεαρής φοιτήτριας από έναν αλλοδαπό στην Κέρκυρα, καθώς ο δράστης έσπρωξε τελικά την κοπέλα σε γκρεμό επτά μέτρων, τραυματίζοντάς της σοβαρά.
Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης, αφγανικής υπηκοότητας, επιτέθηκε στη φοιτήτρια για να την ληστέψει και στην προσπάθειά του να της αρπάξει την τσάντα, την έσπρωξε σε γκρεμό, περίπου επτά μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της κοπέλας, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Το μεσημέρι συνελήφθη από την Αστυνομία ο δράστης της επίθεσης και ανακρίνεται, ενώ τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στον τρόπο ψήφισης των δημάρχων

Αλλαγές στο νόμο για τις δημοτικές εκλογές σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν οι λεγόμενες υπερκομματικές υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», στον πυρήνα του σχεδίου βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο, μία για τον δήμαρχο και μία για τους συμβούλους. Αν και σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αυτό το σχέδιο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο υπάρχει και ένα σημαντικό μεοιονέκτημα:

Ο δήμαρχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «αντίπαλο» δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο δήμος να «παραλύσει» λόγω της έλλειψης συναίνεσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιος και προστασία: 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα αντηλιακά

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το καλοκαίρι και ήδη οι τολμηροί ξεκίνησαν για τα πρώτα τους μπάνια. Απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε λουόμενο είναι το αντηλιακό, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε πριν την εξόρμηση στην παραλία:
Καταρχήν είναι γνωστό ότι η ηλιακή ακτινοβολία σε μεγάλο βαθμό είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το δέρμα: η υπεριώδης ακτινοβολία UVΑ προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ η ακτινοβολία UVB ευθύνεται για τα ηλιακά εγκαύματα.
Προκειμένου να προστατευθούμε από τις ανεπιθύμητες συνέπειες της ηλιοθεραπείας, χρησιμοποιούμε το αντηλιακό, κατά πόσο όμως μας βοηθάει και τι πρέπει να προσέχουμε, ακόμα κι όταν το φοράμε;
1.Οι ακτίνες UVB δε μπορούν να διαπεράσουν τα γυάλινα παράθυρα, όμως οι ακτίνες UVA μπορούν γι' αυτό πρέπει να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους.
2. Ελάχιστοι άνθρωποι βάζουν σωστά το αντηλιακό τους: Η σωστή ποσότητα για τις εκτεθειμένες περιοχές είναι τόση, όση χωρά μέσα σε ένα σφηνάκι.
3. Το ιδανικό αντηλιακό πρέπει να έχει δείκτη προστασίας πάνω από 15 και να είναι αδιάβροχο.
4. Τα αντηλιακά συνήθως αντέχουν για περίπου 3 χρόνια, όμως καλό είναι να τα καταναλώνετε μέσα σε ένα καλοκαίρι.
5. Ο λεγόμενος «δείκτης προστασίας» στα αντηλιακά, αφορά την αντανάκλαση του προϊόντος στις ακτίνες UVB, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει εγκεκριμένο σύστημα που να προσδιορίζει την προστασία από την UVA.
Το αντηλιακό μειώνει την παραγωγή βιταμίνης D, γι' αυτό είναι σημαντικό να προσέχουν ιδιαίτερα τη χρήση τους τα άτομα που έχουν έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη.
7. Μην πέφτετε στην παγίδα του υψηλού δείκτη προστασίας. Ο περισσότερος κόσμος προτιμά αντηλιακά με υψηλό δείκτη και βάζει μικρότερο ποσότητα, γεγονός που επιβαρύνει το δέρμα.
8. Η πρόσθετη βιταμίνη Α στα αντηλιακά προϊόντα ενδέχεται να επιταχύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος. Η παλμιτική ρετινόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό, που επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, ωστόσο μελέτες δείχνουν, ότι μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των όγκων του δέρματος και να προκαλέσει βλάβες, όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως
9. Στην Ευρώπη, οι κατασκευαστές των αντηλιακών μπορούν να «αντιπαραθέσουν» τα προϊόντα τους με οποιαδήποτε από τις επτά χημικές ουσίες που φιλτράρουν τις ακτίνες UVA. Αντίθετα, στις ΗΠΑ οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τρία από τα συστατικά φιλτραρίσματος της UVA γιατί στην Αμερική πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 7 χρόνια για την έγκριση του προϊόντος από τον επίσημο φορέα.
10. Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, αφού ενώ η άμμος αντανακλά μόλις το 25% των ακτινών του ήλιου, το χιόνι αντανακλά το 80%.

(Πηγη: Clickatlife.gr)

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη με κάνναβη στον Πρόδρομο Βοιωτίας


Συνελήφθη, σήμερα (26-05-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στον Πρόδρομο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα περίπου στις 00:10΄ το βράδυ, εντόπισαν τον 46χρονο να κινείται στην περιοχή του Προδρόμου και μετά από έλεγχο που διενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του, μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (3,6) γραμμαρίων.

Ακολούθως ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, όπου τους παρέδωσε ακόμη μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (11,9) γραμμαρίων καθώς και τρία (3) εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα δύο ύψους (0,20) μέτρων και το τρίτο ύψους (0,60) περίπου μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια καθώς και οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Βετεράνων-Ειδυλλιακός-Δάφνη Ερυθρών


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε και ποιοι θα λάβουν το επίδομα τέκνων

Συνολικά 650.000 γονείς αναμένεται να λάβουν φέτος το επίδομα τέκνων, το οποίο θα δοθεί μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Το επίδομα τη φετινή χρονιά θα δοθεί από το πρώτο παιδί ενώ επιπλέον ενίσχυση αναμένεται να λάβουν οι γονείς που έχουν από τρία παιδιά και πάνω.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα-Σε ποιο ποσό θα ανέρχεται

- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει ένα παιδί και φορολογητέο εισόδημα έως 9.000 ευρώ θα εισπράττει 40 ευρώ τον μήνα (δηλαδή 480 ευρώ τον χρόνο). Σε περίπτωση που το φορολογητέο εισόδημα είναι από 9.000 έως 18.000 ευρώ θα πάρει 320 ευρώ τον χρόνο. Τέλος, αν το φορολογητέο εισόδημα κυμαίνεται από 18.000 μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούται 160 ευρώ τον χρόνο.

- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει δύο παιδιά και φορολογητέο εισόδημα έως 10.000 ευρώ δικαιούται 960 ευρώ τον χρόνο. Από 10.000 έως 20.000 ευρώ το επίδομα είναι 640 ευρώ τον χρόνο, ενώ για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ καταβάλλονται 320 ευρώ ετησίως

- Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει τρία παιδιά και φορολογητέο εισόδημα 11.000 ευρώ παίρνει 1.400 ευρώ τον χρόνο. Από 11.000 έως 20.000 ευρώ του καταβάλλονται 960 ευρώ, ενώ από 22.000 έως 33.000 δίνονται 480 ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στην κατηγορία αυτή προστίθενται 1.500 ευρώ τον χρόνο από το ειδικό επίδομα.

Με βάση την σχετική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην
περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η
ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την ημερομηνία λήξης αυτής.

Με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι, αν οι δικαιούχοι είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα και Ορχομενός στις περιοχές της υψηλής επικινδυνότητας λόγο κουνουπιών


 
Με σημαντικές καθυστερήσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες στη χώρα, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων  να έχουν ξεκινήσει την τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.

Η διαδικασία των ψεκασμών σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχε ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες, Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινά μόλις τώρα, ενώ ήδη τα κουνούπια… επιτελούν το έργο τους νωρίτερα από άλλες χρονιές, καθώς ο χειμώνας ήταν ήπιος και η ζέστη ήρθε νωρίτερα.

Βασική αιτία της καθυστέρησης αποτελεί, όπως αναφέρει το Έθνος, το γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν λόγω γραφειοκρατίας να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών - ψεκασμών.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους διαθέτοντας 700.000 ευρώ για το πρόγραμμα των ψεκασμών σε μεγάλες εκτάσεις που είναι της αρμοδιότητάς της, όπως δάση και ρέματα.

Οι δήμοι από την πλευρά τους είναι επιφορτισμένοι με μικρές παρεμβάσεις, όπως ψεκασμούς σε φρεάτια, μικρά ρέματα και πάρκα. Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το σχετικό έργο μέχρι στιγμής.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί σε όλες τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής (Αρτέμιδα, Ωρωπό, Αυλώνα, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Γέρακα, Παλλήνη) και αναμένονται ανάλογες ενέργειες και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Στο δήμο Αθηναίων πάντως, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο πρασίνου, Αγγ. Αντωνόπουλο, οι ψεκασμοί στις εκτάσεις δικαιοδοσίας του έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, κυρίως στις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως π.χ. σημεία με στάσιμα νερά.

Στις όχθες του Κηφισού, στο Αττικό Άλσος και στο Πεδίον του Άρεως, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, οι ψεκασμοί δεν έχουν αρχίσει, γεγονός που σε έναν βαθμό μειώνει την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών που έχουν ήδη γίνει.

Μεταξύ των εκτάσεων στην Αττική που πρέπει να ψεκαστούν είναι επίσης το Ρέμα Πικροδάφνης, το Ρέμα Ποδονίφτη, το Ρέμα Γιαμπούρλα, η Πλατεία Πρωτομαγιάς και ο Λόφος Φινοπούλου.

Όσο για τις περιοχές υψηλού κινδύνου οι νομοί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, είναι η Ηλεία, η Αχαϊα, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αργολίδα και ο Έβρος.

Περιοχές υψηλού κινδύνου είναι ο Ορχομενός, η Θήβα, η Χαλκίδα, ο Μαραθώνας, ο Σαρωνικός, το Μαρκόπουλο, η Αγιά Λάρισας και οι δήμοι Αβδήρων Ξάνθης, Ευρώτα Λακωνίας και Σοφάδων Καρδίτσας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος από την χειρονομία Χρυσαυγίτη Βουλευτή-Σήκωσε το μεσαίο δάκτυλο σε πολίτες

Σάλος από την χειρονομία  Χρυσαυγίτη Βουλευτή-Σήκωσε το μεσαίο δάκτυλο σε πολίτες[Εικόνα]Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Αργαλαστής του Βόλου σε βάρος του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου προκάλεσαν την οργή του Βουλευτή ο οποίος απάντησε στον κόσμο χαιρετώντας, σηκώνοντας το μεσαίο του δάκτυλο.
Ο Ηλιόπουλος σύμφωνα με το e-volos.gr, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο δημαρχείο της περιοχής αλλά όπως φάνηκε ήταν και ανεπιθύμητος για τους κατοίκους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν.

Η ένταση δεν άργησε και ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας αποσόβησε τα χειρότερα

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε σοβαρή κατάσταση 19χρονος από τροχαίο στην Ερέτρια


Μεταφέρθηκε από την Ερέτρια στην Αθήνα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ένας 19χρονος από τη Μαλακώντα Ερέτριας.

Το σοβαρό τροχαίο έγινε το δρόμο Χαλκίδας - Λεπούρων. Ο 19χρονος που πήγαινε από Μαλακώντα προς Χαλκίδα, από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο χτύπησε με δύναμη σε δέντρο που ήταν στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια ανατράπηκε σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί ο 19χρονος, ο οποίος αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.
Διαβάστε Περισσότερα »

2 Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία

Δεύτερη και φέτος η Ελλάδα στην κατάκτηση «Γαλάζιων Σημαιών»



Τη δεύτερη θέση κατέλαβε και φέτος η Ελλάδα, ανάμεσα σε 49 χώρες του πλανήτη, μέσω του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.


Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν 393 ελληνικές ακτές και 9 ελληνικές μαρίνες, ενώ η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.103 ακτές και 626 μαρίνες από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη Βοιωτία όπως και πέρσι δυο παραλίες πήραν Γαλάζια Σημαία,η Πλάκα Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας,και ο Άγιος Ισίδωρος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Οι δήμοι της χώρας μας με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» για φέτος είναι της Κέρκυρας και του Αγ. Νικολάου Κρήτης, με 35 και 23 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα.

Στους νομούς, «πρωταθλητές» είναι οι νομοί Λασιθίου, με 36 βραβευμένες ακτές, Κέρκυρας και Χαλκιδικής, με 35 η καθεμιά, και των Δωδεκανήσων με 25.





 Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 στις ακτές και στις μαρίνες που πληρούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Δεν αρκεί η εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, αλλά πρέπει να τηρούνται και άλλα 32 κριτήρια, που αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακάτικες εφημερίδες

Διαβάστε Περισσότερα »

Έζησαν έντονα, αλλά «έφυγαν» νέοι, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο


Ο άδικος και πρόωρος χαμός του Τόμας Πρωτόπαπα, έφερε στις μνήμες μας και άλλους διάσημους ανθρώπους που όπως κι εκείνος «έφυγαν» νωρίς από τη ζωή και βρέθηκαν στη γειτονιά των αγγέλων.
Ένας από αυτούς ο Αντώνης Παραράς, ο νεαρός παρουσιαστής που από την πρώτη στιγμή κατάφερε να κερδίσει τους τηλεθεατές με το χιούμορ και την ευγένειά του.
Μαζί με τους κολλητούς του, τον Αντώνη Κανάκη και τον Σωτήρη Καλυβάτση έκαναν το χόμπι τους δουλειά και κατάφεραν να κερδίζουν πάρα πολλούς θαυμαστές.
Όμορφος, λιγομίλητος, με έξυπνες ιδέες έκανε τους πάντες να κολλήσουν στην οθόνη, κάνοντας τη διαφορά με την παιδεία και το ήθος του.
Στις 4 Φεβρουαρίου του 1997 και σε ηλικία μόλις 30 ετών ο Αντώνης «έσβησε» από λευχαιμία, βυθίζοντας σε ανείπωτη θλίψη τους συγγενείς κα τους φίλους του.
Συγκλονισμένο ήταν το πανελλήνιο όταν έμαθε και για τον τραγικό χαμό του Γιώργου Λουκανίδη, του γυμναστή στον Πρωινό Καφέ.
Ήταν το γελαστό παιδί της τηλεόρασης. Γνώρισε την επιτυχία μέσα από τις πρωινές εκπομπές της δεκαετίας του ’90 και ήταν πολύ αγαπητός σε όλους. Στις 10 Αυγούστου όμως του 1998 όμως η μοίρα είχε γραμμένα για τον Γιώργο τραγικά σχέδια. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο που είχε με την μοτοσικλέτα του.
Ύστερα από τροχαίο με τη μηχανή του έφυγε από τη ζωή και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης.
Τον Δεκέμβριο του 2008 η μηχανή την οποία οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.
Όλοι μιλούσαν για το ταλαντούχο παιδί με τα μελαγχολικά μάτια που έλεγε πάντα ότι ήθελε να φύγει από τη ζωή πλήρης, έχοντας δώσει όσα περισσότερα μπορούσε στην τέχνη του.
Και με τον απρόσμενο θάνατο του Νίκου Γιγουρτάκη πάγωσαν όλοι.
Ήταν ο γόης της ελληνικής, showbiz, ο Έλληνας Beckham, ο πιο περιζήτητος εργένης της Αθήνας. Αγαπούσε τη ζωή όσο λίγοι και ήταν πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, τα ξημερώματα όμως της 12η Οκτωβρίου, η καρδιά του σταμάτησε ξαφνικά, βυθίζοντας τους πάντες στο πένθος.tragiko.net/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ