Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βιταμίνες και παυσίπονα από το Σεπτέμβριο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανικής θα βρίσκει κανείς από το Σεπτέμβριο βιταμίνες, παυσίπονα και άλλα φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital από το υπουργείο Υγείας, η διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής θα αρχίσει το Σεπτέμβριο, δοκιμαστικά.
Οσον αφορά την τιμή που θα πωλούνται τα συγκεκριμένα σκευάσματα εκτός φαρμακείων, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθοριστεί πλαφόν ανώτερης τιμής, η οποία θα ισχύει για δύο χρόνια περίπου.
Σημειώνεται ότι η διάθεση των σκευασμάτων αυτών από τα καταστήματα λιανικής αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικός καθαρισμός στην Αγία Τριάδα από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας !


Εθελοντικό καθαρισμό στο άλσος της Αγίας Τριάδας στη Θήβα πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Θήβας, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων και την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων.
Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2013 με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν μαθητές από το  3ο, 5ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, με την κάθε μία να λαμβάνει και ένα περιβαλλοντικό όνομα, και κατάφεραν να καθαρίσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του άλσους.
 Να θυμίσουμε ότι τo άλσος της Αγίας Τριάδας «υιοθετήθηκε» από την Ένωση, στα πλαίσια εθελοντικής προσφοράς για τη συντήρηση και ανάδειξή του.  
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρείχε στους μικρούς εθελοντές τα υλικά μέσα (σακούλες, γάντια) για την υλοποίηση της δράσης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων για επιβράβευση, έδωσε στους μαθητές αναμνηστικά καπελάκια και τιμητικούς επαίνους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη) συνεργεία του Δήμου, υπό την επίβλεψη του Γραφείου Περιβάλλοντος και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα, πραγματοποίησαν αποψίλωση στο άλσος, στην οποία συμμετείχε και το Περιβαλλοντικό Τμήμα του ΟΤΕ  Ν. Βοιωτίας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ βοήθησαν στην αποκομιδή ξερών χόρτων και την περισυλλογή ξερών κλαδιών.
Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και την περιβαλλοντική τους συνείδηση. 












Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά σε Βοιωτία και Στερεά





Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (06-06-2013) και σήμερα (07-06-2013) σε περιοχές καταυλισμών ROMA στις περιοχές Καστέλλας, Βατώντα και Ιστιαίας Ευβοίας, του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Αταλάντης, Πελασγίας, Ραχών Φθιώτιδας καθώς και έλεγχοι αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Επίσης στα πλαίσια της καταπολέμησης κλοπών μεταλλικών αντικειμένων  πραγματοποιήθηκαν, με τη συνεργασία συναρμοδίων υπηρεσιών, έλεγχοι σε επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων καθώς και σε έμφορτα οχήματα μεταφοράς τέτοιων αντικειμένων προς ανακύκλωση στις περιοχές της Άμφισσας, Ιτέας και Γραβιάς Φωκίδας.
Συμμετείχαν: Εκατόν δέκα εννέα (119) αστυνομικοί και διατέθηκαν τριάντα έξι (36) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Κατά την διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: Πεντακόσια εξήντα εννέα (569) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσιοι δέκα οκτώ (518) ημεδαποί και πενήντα ένας (51) αλλοδαποί, καθώς και διακόσια είκοσι δύο (222) οχήματα. 
Προσήχθησαν: Εκατόν εννέα (109) άτομα, εκ των οποίων ενενήντα ένας (91) ημεδαποί και δέκα οκτώ (18) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα:

  • Μία (1) ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης που αφορά υπόθεση διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
  • Ένας (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση αδείας ικανότητας οδηγού δίκυκλης μοτοσικλέτας.
  • Δύο (2) αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών

 Διενεργήθηκαν: Έντεκα (11) κατ’ οίκον έρευνες.

Βεβαιώθηκαν συνολικά πενήντα πέντε (55) παραβάσεις:

  • (51) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και αφαιρέθηκαν τέσσερα (4) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν τρία (3) οχήματα.
  • (2) παραβάσεις περί Αλλοδαπών.
  • (2) λοιπές.

Βεβαιώθηκαν από συναρμόδιους φορείς έξι (6) παραβάσεις:

  •   (2) για απασχόληση αλλοδαπών (Επιθεώρηση Εργασίας).
  •   (2) για στέρηση περιβαλλοντικής μελέτης (Δ/νση περιβάλλοντος).
  •   (2) για μη απόδοση χαρτοσήμου (Δ.Ο.Υ. Άμφισσας Λιδορικίου).

Παρόμοιες αστυνομικές  επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα στη διευθύντρια των φυλακών

H Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες μετά τη βομβιστική ενέργεια τα ξημερώματα στη Δάφνη. Είχε προηγηθεί, στις 04.15, προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ηλεκτρονική εφημερίδα  όπου άγνωστος ανέφερε ότι θα εκραγεί βόμβα στη συμβολή των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο μάρκας BMW, με αριθμό κυκλοφορίας ΖΖΜ 1551, της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη.
Στις 4.42 τα ξημερώματα εξερράγη η βόμβα, η οποία ήταν τοποθετημένη κάτω από όχημα. Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία και πήρε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά από το όχημα.
Στις 09.40 γερανός της αστυνομίας πήρε το αυτοκίνητο, το οποίο θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής για περαιτέρω έρευνα.


Η Μαρία Στέφη στις φυλακές Κορυδαλλού


Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού- Πως να επιλέξουν τμήματα οι ενδιαφερόμενοι

Το πιο σημαντικό βήμα μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις καλούνται να κάνουν οι απόφοιτοι πλέον της Τρίτης Λυκείου: Την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή τους στις πανεπιστημιακές σχολές.
Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί το «τέλος του δρόμου» για τους μαθητές, καθώς καλούνται να επιλέξουν το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ στο οποίο θα σπουδάσουν. Η επιλογή ωστόσο των επιστημονικών πεδίων και των τμημάτων που θα διαλέξουν, κρύβει «παγίδες» τα οποία μπορεί να στοιχίσουν ακριβά. Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθητές με πολύ καλό μέσο όρο, έμειναν εκτός πανεπιστημίου λόγω λαθών και παραλείψεων στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Το iefimerida σας παρουσιάζει πέντε βήματα που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι φοιτητές για να αποφευχθούν τα όποια λάθη., καθώς και τα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι υποψήφιοι.
Με ποια κριτήρια πρέπει να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό σας:
  • Στην αρχή, οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπόψιν τους την πραγματική τους προτίμηση για την σταδιοδρομίας τους. Πολλές φορές γονείς ή καθηγητές φροντιστηρίου θα δώσουν τις δικές τους συμβουλές, ωστόσο καλό θα είναι ο υποψήφιος σπουδαστής να επιλέξει μόνος του, αφού ενημερωθεί διεξοδικά για το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος
  • Δεύτερον, οι μαθητές θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους την οικονομική κατάσταση των ίδιων και της οικογένειας τους. Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, πολλοί φοιτητές έχουν αρχίσει και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους στην επαρχία, λόγω εξόδων, επομένως τα οικονομικά δεδομένα είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος.
  • Η τρίτη παράμετρος που πρέπει να μελετηθεί, είναι η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει το πτυχίο του συγκεκριμένου τμήματος. Καλό θα είναι οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές στην αγορά εργασίας που προσφέρει το κάθε τμήμα μετά και την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης με τη συγχώνευση, δημιουργία και κατάργηση σχολών και τμημάτων με το σχέδιο «Αθηνά».
Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:
  • Οι υποψήφιοι καλό είναι να σημειώνουν πρώτα στα μηχανογραφικά τους δελτία τα τμήματα που πραγματικά προτιμούν, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής τους. Και αυτό για να ολοκληρώσουν τελικά τις σπουδές τους και να μην τις εγκαταλείψουν.
  • Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει ότι αν με το σύνολο των μορίων του εισάγεται σε περισσότερες από μία σχολές από αυτές που έχει δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθεί σε αυτή που έχει δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση.
  • Κάθε υποψήφιος πρέπει ακόμη να φροντίσει ώστε τα τμήματα που διαλέγει να μην έχουν περιορισμένο επιστημονικό πεδίο, έτσι ώστε αργότερα να είναι εφικτό να συνεχίσει τις σπουδές του αν το θελήσει για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου.
  • Τέλος, η πάγια συμβουλή που δίνεται σε όλους τους μαθητές που θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, είναι ότι θα πρέπει να συμπεριλάβουν και σχολές που να βρίσκονται και αρκετά πιο κάτω από τον βαθμό εισαγωγής τους. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και εάν υπάρξει μεγάλη άνοδος στις βάσεις θα εισαχθούν σε κάποια σχολή, ενώ επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείσουν στην προτίμηση του μηχανογραφικού τους και σχολές με μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής από τον δικό τους, καθώς οι βάσεις μπορεί να πέσουν αρκετά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εργασίας για τον ΟΑΕΕ Θήβας



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με επικείμενη κατάργηση του Περιφερειακού Γραφείου ΟΑΕΕ Θηβών και τη μεταφορά του στη Λιβαδειά και την έκδοση ψηφίσματος από το σώμα, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.
Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του εκθέτει στον κ. Υπουργό τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η παραμονή του Γραφείου ΟΑΕΕ στη Θήβα και του ζητά να εξαιρέσει από το σχεδιασμό την κατάργηση του γραφείου στη Θήβα. Επίσης, λόγω του σοβαρού του θέματος, ζητά συνάντηση, προκειμένου δια ζώσης να ενημερωθεί ο Υπουργός, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Τέλος, στην επιστολή επισυνάφθηκε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων :
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με την παρούσα επιστολή κατ’ αρχήν θέλω να σας ενημερώσω για την έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία, αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, στις κοινωνίες όλης της ευρύτερης επαρχίας της Θήβας, μετά από την πληροφόρησή μας ότι το Περιφερειακό Γραφείο ΟΑΕΕ Θήβας καταργείται, κλείνει και μεταφέρεται στη Λιβαδειά.
Περιληπτικά σας εκθέτω τους λόγους που επιβάλουν την απαραίτητη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου στην Θήβα:
α. Το οίκημα που στεγάζεται το Γραφείο ΟΑΕΕ είναι ιδιόκτητο και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα ενεργειών των φορέων της πόλης καθώς και του μεγάλου όγκου εργασιών που διεκπεραιώνει.
β. Η γεωγραφική περιφέρεια που εξυπηρετεί περιλαμβάνει τους Καλλικρατικούς Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Αλιάρτου, ένα τμήμα του Δήμου Ορχομενού (ΔΕ Ακραιφνίας) καθώς και τμήμα του Νομού Αττικής (ΔΕ Ερυθρών).
γ. Στην περιοχή υπάρχουν και δραστηριοποιούνται πολλές μικρές και μεγάλες εμπορικές, βιομηχανικές(βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου), αγροτικές, κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και άλλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το Γραφείο να εξυπηρετεί περίπου 4.000 ενεργούς ασφαλισμένους αλλά και όλους τους συνταξιούχους.
δ. Η κατάργηση του Γραφείου Θήβας δεν θα αποφέρει οποιαδήποτε μείωση δαπανών, καθ’ ότι, όπως προαναφέραμε, το οίκημα που στεγάζεται είναι ιδιόκτητο, οι δε υπόλοιπες δαπάνες του είναι σχεδόν μηδενικές.
ε. Η Θήβα με την ευρύτερη περιοχή της αποτελούν αυτοδύναμο, ανεξάρτητο γεωγραφικό πόλο δραστηριοτήτων και ανάπτυξης, όπως ακριβώς συμβαίνει μόνο σε τρεις ακόμη νομούς της Ελλάδος (Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Ημαθία)
στ. Στο Γραφείο Θήβας εργάζονται σήμερα πέντε (5) υπάλληλοι ( από δεκατρείς (13) που υπήρχαν στο παρελθόν), οι οποίοι είναι οικογενειάρχες Δημότες Δ. Θηβαίων, στους οποίους θα προκληθεί μεγάλη οικογενειακή -κοινωνική αναστάτωση, στην περίπτωση που καταργηθεί το Γραφείο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και πολλούς ακόμη σας δηλώνουμε την καθολική αντίθεση όλων των κατοίκων της περιοχής, των φορέων και του Δήμου μας και σας ζητούμε να ΕΞΑΙΡΕΣΕΤΕ από τον σχεδιασμό σας και την απόφασή σας την κατάργηση του Γραφείου ΟΑΕΕ Θήβας καθώς επίσης και την μεταφορά της Περιφερειακής Δ/νσης Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στη Λαμία. Να είστε βέβαιος ότι τότε θα έχετε λάβει μια σωστή και δίκαιη απόφαση προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας της Βοιωτίας αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συνημμένα σας υποβάλλουμε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων για το εν λόγω θέμα.
Κύριε Υπουργέ
Η πόλη της Θήβας, από την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ μέχρι σήμερα και δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμα, δοκιμάζεται καθημερινά με το θέμα των συγχωνεύσεων, η οποία δυστυχώς δεν είναι έδρα Νομού με ότι αυτό συνεπάγεται με τα σημερινά δεδομένα.
Πιστεύουμε ότι η Θήβα πρέπει επιτέλους να θεωρείται ανεξάρτητος γεωγραφικός πόλος δραστηριοτήτων, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι η τρίτη (3η) σε πληθυσμό πόλη στη Στερεά Ελλάδα και της αξίζει καλύτερη τύχη. Λόγω του σοβαρού του θέματος, επιθυμούμε δια ζώσης να σας ενημερώσουμε ΑΜΕΣΑ προκειμένου να σας διευκολύνουμε για τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, για τις οποίες πιστεύουμε ότι θα είναι για το καλό της περιοχής μας και των πολιτών της.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε συνάντηση το συντομότερο».
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπολαύστε την όμορφη παραλία στο Σαράντι Βοιωτίας



 













Διαβάστε Περισσότερα »

Το «νέο» εφάπαξ μετά το τσεκούρι -Μειώσεις 10% έως 25%

Σχέδιο που μετατρέπει το εφάπαξ από Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή προκειμένου να μηδενίσουν τα ελλείμματά στα Ταμεία Πρόνοιας.
Οπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος, βάσει της μνημονιακή δέσμευση τα Ταμεία θα πρέπει να μηδενίσουν τα ελλείμματά τους και να δίνουν τόσα εφάπαξ όσα τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους.
Το «νέο» εφάπαξ λοιπόν θα είναι μειωμένο από 10% έως και 25%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων για την ανακύκλωση


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινές μπόρες σε όλη τη χώρα και άνοδος της θερμοκρασίας

Καλοκαιρινές καταιγίδες σκοτεινιάζουν τον ουρανό, αφού σήμερα Παρασκευή, θα βρέξει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και καταιγίδες από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθώωση Κομπότη για την «υπόθεση Πουρή»

Αθώωση Κομπότη για την «υπόθεση Πουρή»

Η δικαστική περιπέτεια του Γιάννη Κομπότη για την υπόθεση δωροδοκίας του Χρήστου Πουρή έληξε θετικά για τον ίδιο.


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (6/6) στα δικαστήρια Τρικάλων, καθώς εις βάρος του υπήρχαν κατηγορίες ότι προσπάθησε, μέσω τρίτου προσώπου, να δωροδοκήσει τον τερματοφύλακα Χρήστο Πουρή, παραμονές του προπέρσινου αγώνα των Βοιωτών με τα Τρίκαλα.

Στην καταγγελία είχε προχωρήσει ο 26χρονος γκολκίπερ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στα Τρίκαλα και ο Γιάννης Κομπότης είχε συλληφθεί στο ξενοδοχείο που βρισκόταν η αποστολή του Λεβαδειακού.

Ωστόσο, στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία ούτε για τον διοικητικό ηγέτη των Βοιωτών, ούτε για τον δημοσιογράφο που φερόταν να έχει πλησιάσει τον Χρήστο Πουρή για λογαριασμό του Γιάννη Κομπότη, ο οποίος και τελικά αθωώθηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεθυσμένος ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν τα... σπάει χορεύοντας τσιφτετέλι -βίντεο

Το βίντεο που κάνει θραύση: Μεθυσμένος πρόεδρος κράτους χορεύει τσιφτετέλι και τ

Σε μια απίστευτη κίνηση, να απαγορεύσει στους πολίτες του κράτους που κυβερνά, την πρόσβαση στο Youtube για τουλάχιστον μια εβδομάδα προχώρησε ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομάλι Ραμόν.
Αιτία για την επιβολή αυτής της απαγόρευσης ένα βίντεο που είχε ανέβει στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο από το γάμο του γιου του και στο οποίο ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, τύφλα στο μεθύσι, τραγουδούσε και χόρευε τσιφτετέλι.
Δείτε το... απαγορευμένο βίντεο:

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραπέμφθηκε για κακούργημα



Μέσα σε κλίμα υψηλών τόνων η Βουλή αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την προσθήκη της απιστίας προς την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Με ψήφους 234 "ΥΠΕΡ", 21 "ΚΑΤΑ" ΚΑΙ 7 "ΠΑΡΩΝ", (3 Λευκά, 1 Άκυρο) σε σύνολο 266 βουλευτών, η Ολομέλεια αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού, επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για περαιτέρω έλεγχο σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.




(Ολοκληρώνοντας την ομιλία του δάκρυσε)

«Επιλεκτικές διαρροές, για να ενοχοποιηθώ»

Με βέλη κατά της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, ξεκίνησε την ομιλία του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι γίνονται «επιλεκτικές διαρροές» προκειμένου να ενοχοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος.

«Δεν θυμάμαι στο παρελθόν τέτοιο ευτελισμό Επιτροπής της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή η γαλλική επιστολή στην οποία βασίστηκε η πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του δεν είναι καινούργιο στοιχείο, αλλά γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης, τόνισε ότι ούτε οι Γάλλοι πρωτοκόλλησαν την επιστολή, ενώ δεν υπήρχε κανένα συνημμένο στοιχείο.

«Θεωρώ ευτύχημα ότι βρέθηκε αυτή η επιστολή, γιατί επιβεβαιώνει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς μου ότι δεν έκρυψα τίποτα από την πρώτη στιγμή. Τι μας λέει η επιστολή; Ότι οι Γάλλοι γνώριζαν ότι τα στοιχεία αυτά ήταν προϊόν υποκλοπής, τα χαρακτήρισαν απόρρητα και δεν τα πρωτοκόλλησαν. Αλλά όλα αυτά δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο» συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τέλος, εμφανίστηκε ενοχλημένος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημείωσε με νόημα πως «άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν; γιατί δεν αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φορολογική χρήση τα στοιχεία; Γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους;»






(Μίλησε με τρεμάμενη φωνή αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο)

Εντάσεις στην Ολομέλεια

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για υπόθαλψη και συγκάλυψη και άλλων πολιτικών προσώπων τα οποία θα έπρεπε να είναι στην ίδια θέση με τον κ. Παπακωνσταντίνου με την κ. Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει στην ομιλία της πως η σημερινή διαδικασία αποτελεί νίκη και δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε συμπεριλάβει το αδίκημα της απιστίας στην αρχική του πρόταση.

Η αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών είναι αυτή που μας οδηγεί στην διατύπωση της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Ανδρέας Κουτσούμπας, λέγοντας πως φάινεται πλέον ότι η παράδοση της λίστας Λαγκαρντ έγινε πανηγυρικά στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας.

Για πολιτικές σκοπιμότητες, συκοφαντική διάθεαση και εμμονή σε προειλημμένες αποφάσεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προανακριιτικής Παναγιώτης Ρήγας. Ο κ Ρήγας τόνισε πως η λίστα χάθηκε νοθεύτηκε και δεν παραδόθηκε με κανέναν επίσημο τρόπο στον κ. Βενιζέλο επισημαίνοντας πως οι αντιπολιτευτικές κορώνες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

Όσο μπλεγμένος είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου άλλο τόσο είναι και ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος. Ο κ. Καπερνάρος είπε και αυτός ότι το έγγραφο των γαλλικών αρχών αποδεικνύει ότι η διαδικασία έγινε με επίσημο τρόπο στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας.

Εξίσου υπεύθυνους με τον κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί τους κ. Βενιζέλο και κ. Παπανδρέου η Χρυσή Αυγή αλλά και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή συγκαλύπτει την υπόθεση, όπως τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

Για πρωτοφανείς χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά μνε την υπόθεση έκανε λόγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου λέγοντας ότιο το έγγραφο έφτασε τον Μάιο για αυτό και δεν υπήρχε η δυνατότητα πιο πριν να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για επίσημη διαδικασία την ώρα που οι μάρτυρες που προσήλθαν στην επιτροπή αρνούνταν λέγοντας ψέματα πως κάτι τέτοιο συνέβη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ