Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

"Αμμοθύελλα" στην εθνική οδό Θηβών Λιβαδειάς!!!

Τι κι αν το θερμόμετρο έγραφε 30ο –και πλέον- βαθμούς κελσίου; Τι κι αν ο ήλιος έλουζε κάθε γωνιά της Βοιωτίας; Όταν παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας τότε όλα μπορούν να αλλάξουν και στην προκειμένη περίπτωση προς το χειρότερο.
Σήμερα λοιπόν, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην εθνική οδό Θηβών – Λιβαδειάς στο ύψος των Βαγίων σημειώθηκε έντονη τοπική αμμοθύελλα! Ο λόγος; Δύο εταιρικά φορτηγά που μετέφεραν τόνους άμμου δίχως τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες του φορτίου να σχηματίζουν  σύννεφα που δυσκόλευαν την όραση των ανυποψίαστων οδηγών που πέρναγαν από το σημείο, καθ’ όλη τη διαδρομή τους. Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από το συμβάν.
Οι φωτογραφίες  στάλθηκαν από έναν αναγνώστη του permissospress που είχε την «τύχη» να συνταξιδεύει με τα φορτηγά…





Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν τα κριτήρια για τους παιδικούς σταθμούς



Για μια  θέση…στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς  θα «αγωνιστούν» χιλιάδες μητέρες δικαιούχες του προγράμματος φιλοξενίας τέκνων, μέσω του ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά πως 60.000 παιδιά θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. Το ποσό όπου έχει διασφαλισθεί για το ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και οι αιτήσεις αναμένονται να ξεπεράσουν τις 120.000.

Τα κριτήρια πάντως θα είναι αυστηρά για τις οικογένειες διότι το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να είναι στις 30.000 ευρώ από τις 40.000 που ήταν πέρυσι. Αυτή η απόφαση αφορά και εισοδήματα του 2011 όπου πολλές μητέρες και οικογένειες είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο εισόδημα τους.

Για όσες είναι μητέρες τεσσάρων παιδιών το πλαφόν είναι 35.000 ευρώ.  Όσες όμως έχουν πέντε παιδιά το όριο είναι στα 40.000 ευρώ. Το 2012  έμειναν εκτός παιδικού σταθμού 35.000 παιδιά.  Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει στα 60.000.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα έχουν φέτος και οι άνδρες οι όποιοι μέσω δικαστικής απόφασης έχουν αναλάβει  την επιμέλεια των παιδιών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μίγας-Ο ταλαντούχος Λιβαδείτης αθλητής-Πρωταθλητής Ελλάδας



Ο Κώστας Μίγας (φωτο αρχείου), όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν αφού βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δίκαια συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους αθλητές της χώρας μας στην κατηγορία του, ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των αγώνων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε, 22-23/6, στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων.

Ο ταλαντούχος, λιβαδείτης, αθλητής μας ο οποίος γυμνάζεται από τον Δημήτρη Σκαπέτη, ¨υπό την σκέπη¨ του Α.Κ.Ο.Λ., το Σάββατο 22/6, πρώτη ημέρα των αγώνων, κατάφερε και πήρε τη νίκη στην κούρσα των 2.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια (στιπλ) καθώς τερμάτισε σε χρόνο 5 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και 80 δέκατα.

Με την επίδοσή του αυτή «σφράγισε» και το «εισιτήριο» για το Ντόνετσκ όπου θα γίνουν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων αφού έκανε επίδοση καλύτερη από το 5.58.00, που είχε ορίσει η ομοσπονδία για συμμετοχή στη διοργάνωση.


- Αξίζει να τονίσουμε ότι το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα στην κατηγορία κατέχει με χρόνο 5:52.64 από τις 15/07/2001 ο Γιώργος Διαλεκτός, ο λιβαδείτης, αθλητής ο οποίος πλέον τρέχει στα… βουνά. Διαλεκτός και Μίγας (σαν δάσκαλος και μαθητής) προπονούνται μαζί σχεδόν καθημερινά στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς -



Ο Κώστας Μίγας, μάλιστα, την επόμενη ημέρα (Κυριακή 23/6) έτρεξε και στην κούρσα των 3.000 μέτρων όπου με χρόνο 9.06.07 πήρε την 2η θέση, πίσω από τον Μυλωνά του Παλαιού Φάληρου, ο οποίος έκανε  8.58.31. Τρίτος ήταν ο Νικέλλης (Π.Α.Ο. Θερσιπου) με 9.08.41.



Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του πανελλήνιου πρωταθλήματος Π-Κ, τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ, εξασφάλισε και ο Γιάννης Γιαζιτζόγλου. Ο αθλητής του Φ.Σ. Καλλιθέας προσγειώθηκε στα 15,42 μ. στο τριπλούν βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Αλέξης Προδανάς, ο οποίος είχε ήδη το όριο για το Ντόνετσκ στη σφυροβολία επικράτησε με 74.13 μετρα.

Νέο μέλος για τη διοργάνωση του Ντόνετσκ είναι ο Γιάννης Μπέικος, που ήταν δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 68.73μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Πολύ καλές επιδόσεις έγιναν στα 100 μ. κοριτσιών με την Πιτσάβου να είναι νικήτρια με 12.29.

Τις δυνατότητες της στο τριπλούν έδειξε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που ήταν νικήτρια με 12,30 μ., με το όριο για Ντόνετσκ να έχει οριστεί στα 12,45 μέτρα.

Την Κυριακή το ¨πρόσωπο της ημέρας¨ ήταν ο Γιάννης Κυριαζής. Ο νεαρός ακοντιστής έστειλε το ακόντιο στα 74,63 μ. , σημειώνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην κατηγορία των παίδων. Ο αθλητής, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του Θωμά Κυριαζή, εξασφάλισε το όριο συμμετοχής στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ, εκεί όπου αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την καλύτερη βολή όλων των εποχών στην κατηγορία των κορασίδων πέτυχε η Δήμητρα Ζώτου στη σφυροβολία με 65,39 μέτρα. Η αθλήτρια του Γ.Σ. Μανδρών, αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Στο ίδιο αγώνισμα το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας έπιασε η Γρηγοριάδου με βολή στα 60,35 μ.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια ο Δημήτρης Λεβαντινός έχασε οριακά το όριο για το Ντόνετσκ, καθώς τερμάτισε σε 53.85 (χρειαζόταν 53.50).

Πολύ καλή εμφάνιση από το Διάκο στα 200 μ., όπου τερμάτισε σε 22.09, αλλά και από την Ολυμπία Μπέκου – Φερρές στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών, όπου ήταν πρώτη με 25.12.
viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Από τον Ιούλιο τα οικογενειακά επιδόματα



Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στους πρώτους δικαιούχους και τμηματικά θα χορηγηθούν σε όλους όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων καθώς και των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών μέσω του ΤaxisNet συνεχίζεται και οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) προκειμένου να τους χορηγηθούν τα νέα επιδόματα.

Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα θεσπίστηκαν δύο καινούρια επιδόματα:

1. Tο ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, που καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

2. Tο ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος για οικογένειες με τέσσερα και άνω τέκνα κατά 3.000 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέταξε τα ράσα ο πρώην Ζακύνθου ...


.
Τον γνωρίζετε τον...κύριο στις παρακάτω φωτογραφίες;






Ναι, καλά θυμάστε:

Είναι ο γνωστός  Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) Χρυσόστομος!!!
Φορώντας πολιτικά (!!!), ο υπέρμαχος της κατάργησης του ράσου  ταξίδεψε στην Κίνα για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος!
 Σήμερα το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου άνοιξε τις πύλες της η περίφημη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Expo 2013, με τη συμμετοχή ευάριθμων χωρών και πολιτισμών από ολόκληρο τον κόσμο. Η Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα το Συνοδικό Γραφείο για τις Θρησκευτικές Περιηγήσεις και τον Προσκυνηματικό Τουρισμό συμμετέχει για πρώτη φορά και μάλιστα φιλοξενείται στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Παρόντες, από κυβερνητικής πλευράς της πατρίδας μας, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και από πλευράς εκκλησιαστικής ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Γραμματέας Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος και οι συνεργάτες του κ.κ. Χρήστ
ος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος. Οι πολλοί και διάφοροι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου και μάλιστα οι τουριστικοί παράγοντες της Κίνας εξέφρασαν το θερμό ενδιαφέρον τους τόσο για τις προβαλλόμενες ελληνικές ομορφιές, όσο και για τους θησαυρούς της Ορθοδοξίας. Αν και αδιάφορο θρησκευτικά κράτος, δήλωσαν ότι η πρόσφατη επίσκεψη (τον περασμένο Μάιο μόλις) του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου στην Κίνα, έδωσε το έναυσμα στην αύξηση τουριστικού ενδιαφέροντος των Κινέζων στις ορθόδοξες χώρες, ώστε να συναντηθούν φιλικά και με αυτή την εκδοχή των Ευρωπαίων.pentapostagma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Ιερώνυμος στη Θήβα


Συνεδριακό Θήβας: Παρουσίαση βιβλίου "Στα μονοπάτια της αγάπης του Θεού"
25/6 Γέμισε το συνεδριακό της Θήβας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καραπέτσα και του πατέρα Σπυρίδωνα του Οσίου Λουκά.
Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδυά Μπαλέτου στην Κρύα απο τη Σχολή Χορού της Γιόλας Μαυροδήμου σήμερα στις 21:30


Διαβάστε Περισσότερα »

11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας




Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία με την ορχήστρα του Ο.Τ.Ε. στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγαλύτερο φεγγάρι στο Λεοντάρι


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚAN ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ   ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Φωτορεπορτάζ εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι «ευάλωτοι» πελάτες που δικαιούνται φθηνότερο ρεύμα



Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις πληρωμές των λογαριασμών και τις διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με την Ημερησία, η απόφαση αφορά στους «ευάλωτους» πελάτες και περιγράφει τις διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο μητρώο «ευάλωτων» πελατών μέσα από την ιστοσελίδα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Βάσει της απόφασης, όσοι είναι ήδη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο δεν υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο μητρώο, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ για την πρώτη εφαρμογή οι αιτήσεις θα στέλνονται μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι οι «ευάλωτοι» πελάτες των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και της ΔΕΗ δικαιούνται περισσότερες δόσεις στους διακανονισμούς πληρωμής των λογαριασμών τους, δεν διακόπτεται η παροχή ρεύματος για τρεις μήνες το καλοκαίρι και τρεις μήνες τον χειμώνα, ενώ οι περισσότερες κατηγορίες πληρώνουν φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος.

Ποιοι θεωρούνται «ευάλωτοι πελάτες»

1. Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης, ως Ευάλωτοι Πελάτες εννοούνται οι Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας, κατά την έννοια της περίπτωσης (ιζ) της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4001/2011 (εφεξής καλούμενοι «Πελάτες»), και αποκλειστικά σε σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας τους, εφ' όσον εντάσσονται σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες και εφ' όσον η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για την αντίστοιχη κατηγορία.

α) Α' Κατηγορία

Πελάτες που έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1500kWh.

β) Β΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν τρία προστατευόμενα τέκνα, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 23.500 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.
Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1700kWh.

γ) Γ΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι είναι άνεργοι την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου του έτους ένταξης έτους για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών και έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 12.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη, όπως αυτά ορίζονται στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Στο παραπάνω φορολογούμενο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1500kWh.

δ) Δ΄ Κατηγορία

Πελάτες οι οποίοι είναι άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, όπως προκύπτει από την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωσή τους κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης έτος και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από το όριο της Κατηγορίας Β, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1700kWh.

ε) Ε΄ Κατηγορία

Πελάτες οι οποίοι έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωή τους ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 30.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

στ) ΣΤ΄Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνοικούν με άλλο πρόσωπο το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας και επιπροσθέτως το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, είναι μικρότερο από 25.000 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 2.000 kWh.

η) Η΄ Κατηγορία

Πελάτες, οι οποίοι έχουν άνω των τριών προστατευόμενων τέκνων, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο από 26.500 ευρώ, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, προσαυξανόμενο κατά 50% στις περιπτώσεις όπου οι εν λόγω Πελάτες κατοικούν μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.

Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πέμπτο και έκτο προστατευόμενα τέκνα του Πελάτη και κατά 1.500 ευρώ για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο πλέον του έκτου, όπως αυτά ορίζονται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 2.500 kWh.

2. Σε περίπτωση που η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση Ευάλωτου Πελάτη για συγκεκριμένο τετράμηνο υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης, δεν εφαρμόζονται για το συγκεκριμένο τετράμηνο οι διατάξεις του Κώδικα Προμήθειας, και ειδικότερα οι διατάξεις του κεφαλαίου 6, εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου στο άρθρο 2.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΓΙΛΕΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ



Στο πόδι βρίσκεται η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων Αλβανών φονιάδων, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών στο Δίστομο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο αστυνόμος Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr νωρίτερα βρέθηκαν σε χωράφι στο Τείχιο, πεταμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα των αστυνομικών που τους είχαν επιτεθεί οι κακοποιοί.
Οι αστυνομικοί χτενίζουν εδώ και ημέρες την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών και τη σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Τα μπλόκα που έχουν στηθεί αλλά και οι ελεύθεροι σκοπευτές που υπάρχουν εχούν και έναν επιπλέον στόχο: να εξαντλήσουν τους δολοφόνους με σκοπό να γίνει πιο εύκολο το έργο της αστυνομίας, όταν έρθει η ώρα της επιχείρησης.
Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ καθημερινά προστίθενται και νέες δυνάμεις προσωπικού οι οποίες καταφθάνουν από διάφορα μέρη της χώρας και τοποθετούνται σε ακόμη περισσότερα σημεία προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος των σημείων και των περασμάτων.makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλή ανασκαφή φέτος στην Καδμεία !




Αντιγόνης – Πελοπίδα – Λόφος Ισμηνίου….

50 χρόνια μετά «ανοίγει» εκ νέου η Οπλοθήκη…

Β. Αραβαντινός: «Είμαστε περικυκλωμένοι  από ελεφαντόδοντο  με παραστάσεις… Καίρια διαμερίσματα στο κεντρικό ανάκτορο..»

Περικυκλωμένοι από ελεφαντόδοντο  με παραστάσεις  είναι οι Αρχαιολόγοι, που ανασκάπτουν στην Οπλοθήκη της Καδμείας και παράλληλα συνεχίζουν τις ανασκαφές στην οδό Αντιγόνης, σίγουροι ότι θα βρούν καίρια διαμερίσματα του ανακτόρου…

Ο λόγος για τέσσερεις ομάδες Αρχαιολόγων  από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, Γαλλίας, Ρωσίας και  των ΗΠΑ, που για δεύτερη χρονιά φέτος, συνεχίζουν τις συστηματικές ανασκαφές στην Καδμεία,   με στόχο το Μηκυναϊκό ανάκτορο  και φυσικά όλη την ιστορία και την αρχαιολογία  στο κέντρο της Θήβας…

Οι ανασκαφές γίνονται σε συνεργασία με την 9η Εφορία Αρχαιοτήτων και την Α. Χαραμή, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρίας  υπό την διεύθυνση του Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων Β. Αραβαντινού, το πρόγραμμα των ανασκαφών είναι 5ετές και μάλιστα η περυσινή δραστηριότητα δημοσιεύθηκε στο έργο της Αρχαιολογικής Εταιρίας,  εννέα στρώματα δηλαδή, επιγραφές ελληνικές και περισσότερα διαμερίσματα του ανακτόρου στο κέντρο..

«Συνεχίζουμε στην οδό Αντιγόνης, καθώς πιστεύουμε ότι τα διαμερίσματα μπορεί να είναι και πιο καίρια φέτος, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσαμε να δούμε και τα παραρτήματα του ανακτόρου και συγκεκριμένα το πιο σημαντικό στην παγκόσμια βιβλιογραφία, που συμβολικά ονομάστηκε Οπλοθήκη,  που συμβολικά ονομάστηκε έτσι γιατί βρέθηκαν όπλα  και   χάλκινα και ελεφαντόδοντα» τονίζει ο κ. Αραβαντινός, υπενθυμίζοντας πως 5 μέτρα πιο δίπλα είχαν βρεθεί  τα αρχεία των πινακίδων με την ευκαιρία των έργων  αποχέτευσης …

Οι ανασκαφές τις οδού Πελοπίδα (Οπλοθήκη) γίνονται με χρηματοδοτήσεις  από το Ινστιτούτο  Αιγιακών Σπουδών των ΗΠΑ και μικρές δωρεές από εταιρίες, θα διαρκέσουν 6 εβδομάδες  και οι ομάδες των Αρχαιολόγων  θα προχωρήσουν σε τομές, που είχε ξεκινήσει ο Β. Αραβαντινός την δεκαετία 2.000 – 2010… Μυκήνες

«Είμαστε πλέον στα Μυκηναϊκά στρώματα   και δίπλα στο κτίριο των ελληνικών χρόνων της τελευταίας αρχαιότητας» επισημαίνει ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, δηλώνοντας υπεραισιόδοξος, ότι την φετινή χρόνια θα καταφέρουν να λύσουν τα  περισσότερα προβλήματα του Θηβαϊκού ανακτόρου …

Έτσι, 50 χρόνια από τότε είχαν βρεθεί  οι πρώτες πινακίδες «άνωθεν του  ισθμού», πάνω δηλαδή στην κεντρική Ελλάδα» κατά τον κ.  Αραβαντινό, η Θηβαϊκή Γη αναμένεται να δώσει ακόμη περισσότερα ευρήματα στους Αρχαιολόγους…
Ο Β. Αραβαντινός έχει σαφή εικόνα των ευρημάτων, που θα ανακαλύψουν, καθώς έχουν ήδη δοθεί δείγματα ότι η ομάδα του είναι περικυκλωμένη από ελεφαντόδοντο  με παραστάσεις, όπως άλλωστε είχαν βρεί το 1995 από τις πινακίδες που ήσαν εκατοντάδε
ς.

Παράλληλα με τις ανασκαφές των οδών Αντιγόνης και Πελοπίδα, αντίστοιχες γίνονται και στον Λόφο του Ισμηνού, από το Αμερικάνικο πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την Τοπική Εφορία  Αρχαιοτήτων.viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δροσίζει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, δίνοντας σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι ΟΤΑ οι πρώτοι 12.500..



Το δρόμο της διαθεσιμότητας με οριζόντια μέτρα και έως τις 8 Ιουλίου παίρνουν 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων με δύο τροπολογίες που αναμένεται να ενταχθούν εμβόλιμα στο πρώτο σχέδιο νόμου που βρίσκεται για επεξεργασία και ψήφιση στη Βουλή...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη... πριν από λίγες ημέρες και παρά την άρνηση του μέχρι πρότινος υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη...
Ο κ. Μανιτάκης έγινε δέκτης των δύο τροπολογιών που είχαν ετοιμάσει οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, αλλά αρνήθηκε να τις προωθήσει στη Βουλή υποστηρίζοντας το δικό του σχέδιο νόμου, που προέβλεπε διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους ύστερα από αξιολόγηση υπουργείων και φορέων τους, μέσω οργανογραμμάτων, από τα οποία θα προέκυπτε το πλεονάζον, για διαθεσιμότητα-κινητικότητα, προσωπικό.

Ωστόσο η πίεση της τρόικας να εφαρμοστεί το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου το πρώτο κύμα των 12.500 διαθέσιμων (ακολουθούν άλλοι 12.500 από τις αρχές του 2014) αναγκάζει τώρα την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων με οριζόντια μέτρα, καθώς δεν επαρκεί, όπως υποστηρίζεται, ο χρόνος.
Ετσι σχεδιάζεται έως τη μεθεπόμενη εβδομάδα να κατατεθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο νόμου οι δύο τροπολογίες έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Με 75% του μισθού
Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας θα θέτει σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με την καταβολή του 75% του βασικού τους μισθού 8.000 εκπαιδευτικούς. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση οργανικών θέσεων σε ειδικότητες, όπως θεολόγοι, γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής, που θεωρείται ότι πλεονάζουν σε σχολεία. Η επιλογή τους θα γίνει κυρίως με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας και ήδη οι αρμόδιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο λίστες με τις θέσεις και τα ονόματα των εκπαιδευτικών που περισσεύουν και πρέπει να οδηγηθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

** Οι συγκεκριμένοι 8.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ανάμεσά τους και συνάδελφοί τους που έχουν αποσπαστεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) εντός του Ιουλίου θα χάσουν κάθε οργανική σχέση που διατηρούν σήμερα με την εκπαίδευση και θα αναμένουν για τουλάχιστον ένα χρόνο τη μετακίνησή τους σε κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ενα μέρος όμως από αυτούς πιθανότατα δεν θα επιστρέψει στο Δημόσιο και ίσως περιληφθεί στον κατάλογο των 15.000 υπαλλήλων, που θα απολυθούν έως το τέλος του 2014.
Ανάλογα οριζόντια μέτρα θα προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για 4.000 υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) που υπηρετούν σήμερα σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Οι δύο τροπολογίες που παρουσιάστηκαν στον κ. Μανιτάκη έχουν ετοιμαστεί από τους υπουργούς Αρβανιτόπουλο και Στυλιανίδη από τη θέση τους ως υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών.

Στο πάρα πέντε
Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αυτή της απόλυσης, θα βρίσκονταν πριν από 20 ημέρες οι περίπου 2.000 διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ΦΕΚ για τη μετακίνησή τους σε κενές διοικητικές θέσεις διάφορων δημόσιων υπηρεσιών, όπως στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα), Δικαιοσύνης (Πρωτοδικεία, Εφετεία κ.λπ.), Εργασίας (Ασφαλιστικά Ταμεία), Υγείας (νοσοκομεία) κ.λπ.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας (λαμβάνοντας το 75% του βασικού τους μισθού) αναμένοντας την τοποθέτησή τους, ύστερα από αιτήσεις ενδιαφέροντος που υπέβαλαν στο ΑΣΕΠ, σε κενές θέσεις που είχαν προκηρυχθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πριν από ενάμιση μήνα είχαν αναρτηθεί από το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης-μετακίνησής τους στις νέες θέσεις άλλων υπηρεσιών, εντός όμως των γεωγραφικών ορίων του δήμου, όπου υπηρετούσαν μέχρι τον Νοέμβριο.


Τι συνέβη με Μανιτάκη
Τι ακριβώς συνέβη και πώς αποσοβήθηκαν οι αιφνίδιες απολύσεις αντί της σχεδιαζόμενης μετακίνησης και τοποθέτησής τους στις νέες θέσεις;
Ενα πρωινό πριν από 20 ημέρες ο μέχρι πρότινος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος του ζήτησε να μην προχωρήσει στη μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου αλλά στην απόλυσή τους μη αποστέλλοντας τα ονόματά τους για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με ένα λόγο, στόχος ήταν οι διοικητικοί αυτοί υπάλληλοι να αποτελέσουν τους πρώτους 2.000 που θα απολύονταν εντός του Ιουνίου σε εφαρμογή της μνημονιακής υποχρέωσης.
Ο Αντώνης Μανιτάκης αντέδρασε αρνούμενος να προχωρήσει στην απόλυσή τους αντί της μετακίνησής τους με το αιτιολογικό ότι είχε καταθέσει σχετικό νόμο, είχε προχωρήσει σε σχέδια αξιολόγησής τους και εντός των επόμενων ημερών -όπως και έγινε- θα δημοσιευόταν η μετακίνησή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο κ. Μπαλτάκος, όπως λένε οι πληροφορίες, εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τη στάση του κ. Μανιτάκη, αλλά στη συνέχεια αποδέχθηκε, μετά τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, να μην απολυθούν αλλά να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις όπως προέβλεπε το σχέδιο του Μανιτάκη, μιας και αποτελούσαν μέρος των υπαλλήλων από τους οποίους άρχισε το καθεστώς της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στο Δημόσιο.
Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.
Τα 2.000 «κεφάλια» προς απόλυση βρέθηκαν με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ...
Του κ.Θ.Πασχάλη greece-salonika

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...


ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ...
Τα ήθελαν τα υπουργεία - λαιμητόμους κατά συνέπεια δεν πρόκειται να τους λυπηθεί κανένας. Ούτε τον Κυριάκο, ούτε τον Άδωνι. Γνώριζαν όταν ανέλαβαν ότι θα πρέπει να πάρουν τα κεφάλια χιλιάδων δημοσίων...

υπαλλήλων με λουκέτα σε οργανισμούς και νοσοκομεία. Επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά στην απογευματινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Με μόνη διαφορά την παράταση στην κινητικότητα που θα ζητήσει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου. Το τι θα γίνει μετά τα μπάνια του λαού δεν χρειάζεται να το περιγράψουμε. Το έχετε καταλάβει από μέτρα και τις απολύσεις που θα έρθουν...


























Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πυροσβεστική στο... facebook

Επίσημη σελίδα στο facebook διαθέτει από σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στόχος της λειτουργίας της σελίδας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, είναι να παρέχονται συμβουλές προς τους πολίτες, ενώ θα αναρτώνται και ανακοινώσεις για την επιχειρησιακή δράση και τις δραστηριότητες του Σώματος.

Η διεύθυνση της Πυροσβεστικής στο facebook, είναι: https:// www.facebook.com/pages/Πυροσβεστικό-Σώμα-Ελλάδας/425376174197277?fref=ts
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή στις εφορίες


Την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή (28 και 29 Ιουνίου) αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες αντιδρούν «στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά στο «πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης (για το σύνολο των φορολογικών Υπηρεσιών του ΥΠ.ΟΙΚ.) έως την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, καθώς επίσης και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εφορίες ζητούν «γραπτές απαντήσεις για την διασφάλιση των οργανικών θέσεων του κλάδου καθώς και όσων υπηρετούν σήμερα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και κατά νομό», αλλά και «να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια ΔΟΥ ανά Νομό και να υπάρξουν επιπλέον της μιας ΔΟΥ ανά νομό και άλλες, με συνδυασμό κριτηρίων όπως: πληθυσμιακά, γεωγραφικά (νησιά, ορεινές περιοχές κ.λπ.), εθνικά (παραμεθόριες, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές), οικονομικά-φορολογικά».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο (video)




Τρισάγιο στη μνήμη του 37χρονου Γιώργου Ανδριτσόπουλου τελέστηκε το πρωί στο σημείο όπου ο άτυχος αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδίστακτων Αλβανών κακοποιών.

Ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο Διστόμου αποφάσισε σε ένδειξη τιμής την μετονομασία της οδού αναπαύσεως όπου έγινε το φονικό, σε οδό Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Μακελειό, φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα θετικό νέο από την αναζήτηση των κακοποιών Αλβανών δολοφόνων, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα η αστυνομία να έχει χάσει τα ίχνη τους.

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ