Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τι δουλειά είχε στη Φωκίδα το κατασκοπευτικό αεροπλάνο του ελληνικού στρατού που έπεσε


Μυστήριο αποτελεί η υπόθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Στρατού, το οποίο κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στη Φωκίδα. Αν και πρόκειται για περιοχή στην οποία η Αστυνομία κάνει έρευνα για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αρνείται πως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», το μη επανδρωμένο σκάφος κατέπεσε στην περιοχή Αγία Ευθυμία. Το Πεζικό διαθέτει 7-10 τέτοια σκάφη, τύπου «spyware», για την κατόπτευση περιοχών. Είναι τηλεκατευθυνόμενα και έχουν εμβέλεια 15-30 χλμ., ενώ προσγειώνεται με αλεξίπτωτο.

Τα συγκεκριμένα μπορούν να φέρουν κάμερες, συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. Ομως η ΕΛ.ΑΣ αρνείται πως ζήτησε τη συγκεκριμένη βοήθεια στην έρευνα που διενεργείται για τους δραπέτες, αλλά παράλληλα κανένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν διευκρίνιζε το λόγο πτήσης του μη επανδρωμένου σκάφους στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αντίθετες πληροφορίες πως όντως είχε επιστρατευθεί για τον εντοπισμών των Αλβανών κακοποιών και ότι το αεροσκάφος είχε θερμικές κάμερες για αυτό το σκοπό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι για την μεταφορά του ΙΚΑ έξω από την Λιβαδειά





Άμεση ήταν η αντίδραση των οργανώσεων συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου μόλις πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της διοίκησης του ΙΚΑ μεταφέρει τα ιατρεία και τις διοικητικές υπηρεσίες εκτός Λιβαδειάς, περίπου τρία χιλιόμετρα από την πόλη στον περιφερειακό δρόμο προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα σωματεία ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρη και αμέσως απέστειλαν στην διοίκηση του Ιδρύματος έγγραφη διαμαρτυρία για την συγκεκριμένη επιλογή.

«Χρόνια τώρα ζητούσαμε την μετεγκατάσταση σε κτήριο σύγχρονο και ευρύχωρο για να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των ιατρείων και γραφείων του ΙΚΑ» σημείωσε σε δηλώσεις του ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Βοιωτίας Δημήτρης Παπαγεωργίου τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς όμως δεν είχε φανταστεί το σημείο που θα επέλεγε η διοίκηση του ΙΚΑ αυξάνοντας την ταλαιπωρία αλλά και το κόστος μετακίνησης των ασφαλισμένων.

«Δεν ξέρουμε αν η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα ανόητης και διεστραμμένης σκέψης κάποιων ή αν πρόκειται για εξυπηρέτηση, αγνώστων σε μας, συμφερόντων» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι τρείς σύλλογοι των συνταξιούχων.

Και προσθέτουν: «Σκεφτείτε τι σημαίνει για τον ασφαλισμένο και κυρίως τον άνεργο ή συνταξιούχο, το πήγαιν΄ έλα για εξετάσεις, θεωρήσεις βιβλιαρίων, παραλαβή αποτελεσμάτων κλπ».

Γεγονός είναι ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι τόσο της Λιβαδειάς θα χρειάζεται να μετακινηθούν με συγκοινωνία ή ταξί.

Πρόσθετα προβλήματα όμως θα δημιουργηθούν και για τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής όπως για παράδειγμα της Αλιάρτου που θα χρειάζεται δυο διαφορετικές γραμμές συγκοινωνίας για να επισκεφτεί το ΙΚΑ ή του Ορχομενού  ο οποίος με αυτή τη μεταστέγαση δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτε αφού και πάλι θα χρειάζεται υπεραστική συγκοινωνία ή ταξί.

Ευνόητο είναι λοιπόν σύμφωνα με τους συνταξιούχους ότι η μεταφορά του ΙΚΑ μακριά από την πόλη που απαιτεί πρόσθετα έξοδα μετακίνησης αλλά και περισσότερες ώρες καθιστά απαγορευτική την μεταφορά.

«Σαν συνεργαζόμενοι σύλλογοι συνταξιούχων όλων των κλάδων της περιοχής, δηλώνουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι και δεν θα αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση. Θα συνεργαστούμε και με τους συλλόγους των εργαζομένων εναντίον αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης και θα την εμποδίσουμε με κάθε τρόπο» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Βοιωτίας με την οποία καλεί σε αγώνες «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιώματα που αποκτήσαμε από την εργασία μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν μπορεί κανείς να μας τα στερήσει για να ικανοποιήσει τις βλέψεις κάποιων».

Ακολούθως κάνει γνωστό ότι το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στο Δ.Σ. του ΙΚΑ τελικά αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση και αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο πραγματογνωμόνων για την εκτίμηση του ζητήματος.

Καταλήγοντας τονίζει ότι η έκβαση του θέματος δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι η επαγρύπνηση όλων είναι αναγκαία.
ΙΚΑ έξω από την Λιβαδειά
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Μέχρι 31 Αυγούστου 2013 παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012


Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής
ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ". ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Διευρημένο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιείται στην Άμφισσα στο οποίο θα συμμετάσχει και ..
η Ένωση Αστ.Υπαλλήλων Ακαρνανίας αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις όμορων νομών.

Στο συμβούλιο αναμένεται να παραστεί ο αστυνομκός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας κ.Α.Κασκανης,καθώς επίσης και διευθυντές τοπικών αρχών της περιοχής οι οποίοι και θα προχωρήσουν σε ενημέρωση για την πορεία της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αδίστακτων δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκφράσουν την ανησυχία τους για τον σχεδιασμό-προοπτική της επιχείρησης καθώς και την διοικητική μέριμνα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν όπως υποστηρίζουν την ηγεσία και να "αποφευχθούν τα χειρότερα".

Με λίγα λόγια, οι συνδικαλιστές ζητούν να μάθουν που μένουν οι πάνω από 400-500 μπορεί και παραπάνω ένστολοι, τι τρώνε, εαν ξεκουράζονται και κυρίως εαν με όσα γίνονται εκεί, κινδυνεύει να σκοτωθεί κι άλλος συνάδερφός τους.

Κάποιο κομμάτι της αστυνομίας αμφισβητεί και τις αποφάσεις ηγεσίας και ανώτατων αξιωματικών.

Υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή των αναζητήσεων. Και δυστυχώς οι Αλβανοί δεν υπάρχουν πουθενά.makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ» ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ





Για μία ακόμη φορά, ο  Σύλλογός μας «Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ» ακούστηκε  στους Πανελλήνιους αγώνες ανοικτού στίβου Παίδων-Κορασίδων, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ  & πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα :
    η ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ με χρόνο 59:80’ στα 400μ. κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ και να καταλάβει την 4η θέση κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή της με την Εθνική Ελλάδας  στους Βαλκανικούς αγώνες παίδων - Κορασίδων.
Επίσης η ίδια αθλήτρια  με χρόνο 26:54’ στα 200μ. και νέο ατομικό ρεκόρ χωρίς όμως να καταφέρει να μπεί στον τελικό.

    Η Κρεμμύδα Τριανταφυλλιά  κατάφερε στο τριπλούν με 11,64 να κερδίσει την 4η θέση,  παρόλο που συμμετείχε με τραυματισμό και έντονους πόνους και τη συμμετοχή της μαζί με τη Σιδέρη Σοφία με την  Εθνική Ελλάδος στους Βαλκανικούς αγώνες παίδων - Κορασίδων.
Η ίδια αθλήτρια συμμετείχε και στο μήκος.

    Επίσης στους ίδιους αγώνες συμμετείχαν και οι αθλητές Ζωγανά Αναστασία στο δίσκο, Παυλιώτης Φώτης στο ακόντιο  που όμως παρά την πολύ καλή τους προσπάθεια δεν κατάφεραν να πετύχουν  το καλύτερο δυνατόν του εαυτού τους.

       Το Δ.Σ. του Γ.Σ.ΠΙΝΔΑΡΟΣ  εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους προπονητές τους για τη σκληρή δουλειά που προσφέρουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο συλλήψεις για κλοπή μοτοσικλέτας στη Θήβα

Συνελήφθησαν, χθες (26-06-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 27 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών από 28χρονο ημεδαπό, η κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία έγινε πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας σε περιοχή της Θήβας.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ανήκει σε ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο ο 28χρονος εργάζεται ως διανομέας.

Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν τον 40χρονο και τον 27χρονο, να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στην πόλη της Θήβας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η ανωτέρω μοτοσικλέτα ήταν αυτή που είχε κλαπεί χθες το πρωί και αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα από το Ε.Κ. Λιβαδειάς για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και η ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας  καλούν όλους τους Εργαζόμενους , τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που  θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, στην Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα, ώρα 11.30΄το πρωί.

Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο πραγματοποιούν  Ομοσπονδίες εργαζομένων.

Για το Συλλαλητήριο, θα αναχωρήσει Λεωφορείο το Σάββατο 29/6/2013, από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  ώρα 9.00΄ το    πρωί.    

   Η παρουσία  όλων είναι απαραίτητη για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών.



            Ο   ΑΓΩΝΑΣ   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση UAV στη Φωκίδα -Συμμετείχε στον εντοπισμό των δραπετών

Έξω από το χωριό Αγία Ευθυμία της Φωκίδας κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα γαλλικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πιθανόν έχει δανείσει ο Ελληνικός Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο συμμετείχε στον εντοπισμό της ομάδας του Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται των δραπετών των Τρικάλων.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους δεν έχουν διευκρινιστεί. Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει.



Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι το αεροσκάφος έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα, ενώ το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 300 κιλά.

«Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές.


(Στρατιωτικό όχημα κοντά στο σημείο που κατέπεσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος)

Ήδη από χθες νωρίς το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν πως ισχυρές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν στη Φωκίδα, για να εγκλωβίσουν τους δραπέτες των Τρικάλων που βρίσκονται σε κλοιό εδώ και ημέρες και κινούνται μεταξύ των ορεινών όγκων της Ναυπακτίας και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πευκιώτισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Αεροπορίας Στρατού, για να καλύψει την περιοχή από αέρος, ώστε η ιχνηλάτηση των δραπετών να είναι πιο εύκολη.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκείνοι δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στρατιωτικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού Αγία Ευθυμία, κ. Ανδρέας Σολδάτος, ανέφερε στην ηλεκτρονική εφημερίδα πως οι κάτοικοι του χωριού από τις 03.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης παρατήρησαν ένα αντικείμενο με κόκκινα φώτα να ίπταται πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια το έχασαν από τα μάτια τους.

«Ο ήχος που έβγαζε θύμιζε ελικόπτερο. Πετούσε για λίγα λεπτά πάνω από την περιοχή και στη συνέχεια χάθηκε» τόνισε.

Σε κλοιό οι δραπέτες

Οι αστυνομικές δυνάμεις, πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως κινούνται στη Στερεά Ελλάδα.

Χθες, σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας εντοπίστηκαν δύο από τα τρία αλεξίσφαιρα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, καθώς και ένα πιστόλι ρέπλικα που είχε κλαπεί από σπίτι στο Τείχιο Δωρίδας.

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών και το κλεμμένο όπλο ήταν τυλιγμένα μέσα σε ένα σεντόνι και πεταμένα σε χωράφι κοντά στη μονή Βαρνάκοβα. Εκεί, την περασμένη Κυριακή είχαν εντοπιστεί τα ίχνη των αδίστακτων δραστών, για να χαθούν λίγο αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες και το G3 που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς στο Δίστομο. zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι δήμοι από τους οποίους θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων


Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων από 30 δήμους.

Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει o ιστότοπος aftodioikisi.gr, πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει παράταση

Παράταση για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων από το στενό δημόσιο τομέα προσανατολίζεται να ζητήσει από την τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα της Δευτέρα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιτήματος για παράταση, δηλώνοντας ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί χρονική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι με την τρόικα θα συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ότι στόχος είναι «να εξασφαλιστεί η χρονική άνεση, για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Μέχρι το τέλος του έτους, εκτός από τους 2.000 της ΕΡΤ, θα πρέπει να βρεθούν εκτός δημοσίου πάνω από 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για «λουκέτο» τύπου ΕΡΤ σε μεγάλη ΔΕΚΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στο Μαυρομάτι

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Μαυρομάτι Βοιωτίας εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σήμερα 27/6. Η πυροσβεστική πηγαίνει στο σημείο άμμεσα. Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές. O  Δημήτρης Παπαθεοδοσίου από το PermissosPress συνεργάτης του viotiashop πηγαίνει στο σημείο της πυρκαγιάς για να μας μεταφέρει νεότερα.
Θα σας κρατάμε ενήμερους!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.24
Απ'ότι μας ενημερωνουν η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο, και καίγονται ελαιόδεντρα. Πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη στο σημείο, και η φωτιά αν και είναι μακρυά ακόμα από τις Θεσπιές έχει κατεύθυνση προς τα εκεί.
Έσβησε η φωτιά στο Μαυρομάτι Βοιωτίας πολύ γρήγορα αν και ήταν πολύ μεγάλη, χάρη στην βοήθεια της πυροσβεστικής και των αγροτών της περιοχής που βοήθησαν πολύ φτιάχνοντας αντιπυρικές  ζώνες.
Πολύτιμη η βοήθεια του Κωνσταντίνου Κώνστα απο το Μαυρομάτι ο οποίος έδωσε μάχη με τις φλόγες και βοήθησε πολύ με το τρακτέρ του μέσα στη φωτιά όπως μας πληροφόρησαν οι συγχωριανοί του.







Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Βοιωτία

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Μαυρομάτι Βοιωτίας εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σήμερα 27/6. Η πυροσβεστική πηγαίνει στο σημείο άμμεσα. Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές. O  Δημήτρης Παπαθεοδοσίου από το PermissosPress συνεργάτης του viotiashop πηγαίνει στο σημείο της πυρκαγιάς για να μας μεταφέρει νεότερα.
Θα σας κρατάμε ενήμερους!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.24
Απ'ότι μας ενημερωνουν η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο, και καίγονται ελαιόδεντρα. Πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη στο σημείο, και η φωτιά αν και είναι μακρυά ακόμα από τις Θεσπιές έχει κατεύθυνση προς τα εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει απότομα ο καιρός: Συννεφιά με καλοκαιρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη αλλαγή του καιρού προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, αφού θα σημειωθούν νεφώσεις σε όλη τη χώρα με πιθανές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, αργότερα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις με πιθανές βροχές το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Το πεύκο της έριδος στον Αμφείο Λόφο!



Γ. Πέππας: «Κατακρεουργούν τα δέντρα..»

Σπ. Νικολάου: «Είναι ξερό και οι κίνδυνοι δεδομένοι..»

`Ένα πεύκο μείον μετρά ο Αμφείος Λόφος, το οποίο «έπεσε» κατά την διάρκεια της αποψίλωσης στην περιοχή…

Το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας, που έχει υιοθετήσει το Αμφείο, καταγγέλλει «κατατακρεούργημα  των δέντρων», ενώ ο Πρόεδρος του Γ. Πέππας καταγγέλλει συγκεκριμένα την Έφορο Αρχαιοτήτων «η οποία απολαμβάνει τον καφέ της  στο γραφείο της,  χωρίς να αντιλαμβάνεται τι γίνεται έξω,   με συνέπεια  να κόβει ο καθένας δέντρα»…

Βέβαια, την αποψίλωση του Αμφείου Λόφου έχει αναλάβει εργολάβος, που ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων…

«Ακόμη χειρότερα, γιατί  έτσι αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ο σημερινός Δήμαρχος  Σ. Νικολάου, που μέσα από το γραφείο του αδιαφορεί αν κόβουν δέντρα για τον χειμώνα» προσθέτει ο κ. Πέππας, υπενθυμίζοντας την διαδικασία που τηρείται στην κοπή δέντρων, όπου προηγείται αίτηση στο Δασαρχείο, χαρακτηρισμός και μαρκάρισμα του προς κοπή δέντρου …

Μάλιστα, το Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας θα προχωρήσει σε αγωγή, προκειμένου «να σταματήσει η αυθαιρεσία στους αρχαιολογικούς, οι οποίοι δεν είναι τσιφλίκι κανενός»…

«Και σημασία δίνουμε και στα γραφεία δεν μένουμε  και τα πάντα γνωρίζουμε» απαντά ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, αναφερόμενος στην λειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, η οποία με συγκεκριμένη μελέτη έχει καθορίσει  τι ακριβώς θα γίνει με  την αποψίλωση δέντρων και κλαδιών…

«Για ποιο λόγο ξεκινά ο Σύλλογος τις καταγγελίες είναι θέμα δικό τους και δεν θα ασχοληθούμε» δηλώνει, κάνοντας λόγο για ένα πεύκο, το οποίο σύμφωνα με την μελέτη ήταν ξερό και έπρεπε να κοπεί σύμφωνα με την αυτοψία της υπηρεσίας..

«Μερικοί  ξεχνούν βασικά πράγματα,  ειδικά για τους κινδύνους από τα ξερά δέντρα» επισημαίνει, μιλώντας για την κοπή και δεύτερου ξερού πεύκου στην δυτική πλευρά του Αμφείου Λόφου, του οποίου μάλιστα οι ρίζες έχουν βγεί  στην επιφάνεια,, εγκυμονώντας κινδύνους!viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Θήβα!


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση μέχρι και 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις


Δίνεται παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μέχρι το Σεπτέμβριο.

Μέχρι και 30 Αυγούστου, θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Μέχρι τις οκτώ Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα.

Αυτά επισήμανε ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μέσω twitter.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,

για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Παρατείνεται μέχρι και την 8η Ιουλίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η πιο πάνω προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην Δ.Ο.Υ., εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε. ( περιπτώσεις δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 1).

Διαβάστε Περισσότερα »

Χάλκινος ο Λεμπέσης



Την τρίτη θέση στον ακοντισμό πήρε ο Σπύρος Λεμπέσης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Ο έβδομος Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος στο Λονδίνο έριξε βολή στα 78.53 στην πέμπτη του προσπάθεια και κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στον στίβο την Τετάρτη, ξεπερνώντας, έτσι, τον Βόσνιο Ντέγιαν Μιλέουσνιτς, που είχε ρίξει μέχρι εκείνη τη στιγμή 76.23 στην τέταρτη προσπάθεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Βρήκαμε τον τρόπο για να γίνεται.. φέτες!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι διάχυτες στον μαθητικό πληθυσμό , τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Ιούνη , ομάδα οκτώ εφήβων που επέστρεφαν από την νυκτερινή τους έξοδο δέχθηκαν επίθεση από τέσσερις νεαρούς .. . φουσκωτούς!

Τα γεγονότα :

Κατά τις 3.30 – 4.00πμ τα ξημερώματα της Κυριακής η παρέα των εφήβων (αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16-18 χρόνων) βρισκόντουσαν στην οδό Δημοκρίτου , έξω από το ξενοδοχείο Διονύσιο.. Εκείνη την ώρα τέσσερις φουσκωτοί περνώντας τυχαία?? από το σημείο άρχισαν να επιτίθενται φραστικά στους νεαρούς απαιτώντας να φωνάξουν «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή». Όταν οι νεαροί αρνήθηκαν , άρχισαν να τους ξυλοκοπούν με στυλ «κασιδιάρη» προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε τουλάχιστον ένα από τα παιδιά. Η κατάληξη ίσως να ήταν πολύ χειρότερη εάν τα θρασύδειλα φασιστοειδή δεν τρέπονταν σε φυγή μετά τις αντιδράσεις γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια τους από τις φωνές των νεαρών.

Μετά από τα δεκάδες περιστατικά ξυλοδαρμού μεταναστών στην περιοχή μας, τις εφόδους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής όπου απαιτούν να προσληφθούν έλληνες εργαζόμενοι με συνθήκες όμως και αμοιβές μετανάστη , την ανεξέλεγκτη δράση των διαφόρων ιδιωτικών security που συνδέονται φανερά ή όχι με την εν λόγω  φασιστική συμμορία, τώρα αποφάσισαν να γίνουν και τιμητές του «τάξης και ηθική» των νέων.

Η «Αντιφασιστική Κίνηση» έχει επισημάνει τους κινδύνους από τη συγκεκριμένη νεοναζιστική συμμορία αλλά και από την ανοχή της κοινωνίας στο γενικότερο εκφασισμό της. Χθες οι μετανάστες , σήμερα οι αγωνιζόμενοι , οι αριστεροί, οι αναρχικοί και αύριο ολόκληρη η κοινωνία , κάθε διαφορετικός , καθένας που θα αντιδράσει στη «Μαύρη Νύχτα» της υποταγής , της τρομοκρατίας , του φόβου και της σιωπής που θέλουν να επιβάλλουν στην κοινωνία.

Ας το σκεφτούν ξανά όσοι στήριξαν ή ανέχτηκαν τη νεοναζιστική συμμορία ως δήθεν «αντισυστημική δύναμη» , αφού έχει στηρίξει  κάθε κορυφαία επιλογή του συστήματος από την πώληση της Αγροτικής στο Σάλλα, τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών , έως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (Σκουριές , ΕΡΤ κλπ)….

Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο , θα μας βρούν απέναντί τους , ξέρουν ότι δεν έχουν τη δύναμη , ξέρουν ότι είναι μια παρακρατική συμμορία που μόνο το σκοτάδι καλύπτει τις δολοφονικές τους πρακτικές. Θέλουν να φέρουν το σκοτάδι σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Γνωρίζουμε πως από τους εχθρούς της ελευθερίας δεν έχει να ελπίζει τίποτα η κοινωνία.

Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να παίξουμε το ρόλο του εισαγγελέα , αν θέλουν οι εισαγγελείς και η αστυνομία έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν και να αποδώσουν ευθύνες. Όπως πληροφορηθήκαμε άλλωστε έχει ήδη υποβληθεί καταγγελία από τον γονιό του παιδιού που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Αν δεν το κάνουν θα επιβεβαιώσουν για  ακόμη μια φορά ότι είναι ο «επίσημος/ανεπίσημος προστάτης» της νεοναζιστικής συμμορίας.

Καλούμε την κοινωνία να πάρει θέση , να αντιδράσει σε κάθε μορφής φασιστική βια , δεν εμφανίζονται στο φως της μέρας , να φοβούνται να βγούν και στα σκοτάδια της νύχτας.

Το πρώτο βήμα είναι να μην μένουν στην αφάνεια τέτοια περιστατικά, να τα καταγγέλλουμε , να τα δημοσιοποιούμε , το blog & to mail της Αντιφασιστική Κίνησης είναι στη διάθεση του καθενός..
φασιστοειδή ανδρείκελα της Χρυσής Αυγής αποθρασύνονται όλο και περισσότερο.



antifasistikikinisithivas.






Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ακριβώς κερδίζει η Ελλάδα με τον αγωγό ΤΑΡ.






 Η επιλογή του αγωγού TAP, που όπως όλα δείχνουν αποφάσισαν οι πολυεθνικές του κοιτάσματος του Σαχ Ντενίζ ΙΙ, αναμένεται να προκαλέσει επενδύσεις της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, στη χώρα μας -πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα- και να... δημιουργήσει 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Βέβαια, ο TAP θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2015, ενώ το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ ΙΙ στο Αζερμπαϊτζάν, θα είναι έτοιμο να δώσει τις πρώτες ποσότητες το 2017 ή το 2018. Οι πρώτες ποσότητες θα είναι της τάξης των 10 δισ. κ.μ. ετησίως.

Από τα μέσα του 2012 η Ελλάδα, από κοινού με την Ιταλία και Αλβανία, στηρίζει το επιχειρηματικό σχέδιο του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αερίου αυτού στην Ευρώπη, ένεκα των προφανών πλεονεκτημάτων από την άμεση αυτή ξένη επένδυση στην απασχόληση και την ανάπτυξη, και της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονότα τα οποία αναβαθμίζουν τη χώρα ως ενεργειακό κόμβο στην Ν.Α. Ευρώπη.

Η πολιτική σημασία του αγωγού TAP έγκειται στο γεγονός ότι τα 478 χλμ. από το συνολικό μήκος των 800 χλμ., διατρέχουν τις βόρειες περιοχές της ελληνικής επικράτειας με όλα τα θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας που έχει μία σημαντική επένδυση, η οποία ταυτόχρονα προβάλει και θετικά πολιτικά μηνύματα, τόσο στην περιοχή όσο και στην Ευρώπη, για τη σημασία της Ελλάδας στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τη διέλευση του αγωγού TAP η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολική Μεσογείου, με δεδομένες και τις εκτιμήσεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Τα πλεονεκτήματα του πρότζεκτ για την Ελλάδα

Στο μεταξύ, έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα των αγωγών, καταγράφει σειρά πλεονεκτημάτων για τη χώρα μας εφόσον επικρατήσει το πρότζεκτ του αγωγού TAP:

1. Γεωστρατηγική σημασία
Η ολοκλήρωση του αγωγού TAP θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας και θα σηματοδοτήσει την δυναμική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό περιβάλλον και στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

2. Αύξηση πολιτικής βαρύτητας
Η ύπαρξη του αγωγού προβάλλει θετικά πολιτικά μηνύματα τόσο στην περιοχή όσο και στην Ευρώπη για τη βαρύτητα της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της. Επίσης, ενισχύει την ταυτότητά της ως παράγοντα σταθερότητας. Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον Νότιο Διάδρομο Αερίου, είναι παρούσα στις εξελίξεις που αφορούν την εκμετάλλευση των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κασπίας.

3. H Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος και άξονας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης
Πέραν της μεταφοράς τράνζιτ αερίου προς την δυτική Ευρώπη θα υπάρχει η δυνατότητα διανομής ποσοτήτων στα Βαλκάνια μέσω διασυνδετηρίων αγωγών. Η αγορά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα μπορεί να τροφοδοτείται μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού IGB και τα Δυτικά Βαλκάνια μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού Ιονίου Αδριατικής (Ionian Adriatic Pipeline—IAP).

4. Διαφοροποίηση πηγών φυσικού αερίου για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά
H δυνατότητα προμήθειας της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TAP σημαίνει μία πρόσθετη πηγή, άρα αύξηση των επιλογών και της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας μας έναντι των προμηθευτών της. Συνεπώς, ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και της ευρωπαϊκής αγοράς.

5. Σημαντική άμεση ξένη επένδυση
Ο TAP αποτελεί άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

6. Αύξηση απασχόλησης
Δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας.

7. Πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία
Η κατασκευή και λειτουργία του έργου θα απαιτήσει την προμήθεια πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.

8. Επενδυτική εμπιστοσύνη
Η ολοκλήρωση του έργου δείχνει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.


Η «ταυτότητα» του αγωγού TAP

Μέτοχοι:
TAP AXPO(EGL) (Ελβετία — 42,5%) Statoil (Νορβηγία — 42,5%) ΕΟΝ (Γερμανία—15%)

Μεταφορική ικανότητα:
10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως - με δυνατότητα επέκτασης σε 20 δις. με την προσθήκη δύο σταθμών συμπίεσης στις Σέρρες και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Διάμετρος αγωγού:
στο χερσαίο (onshore) τμήμα 48 ίντσες (1,2 μέτρα)
στο υποθαλάσσιο (offshore) τμήμα 36 ίντσες (0,91 μέτρα)

Μήκος:
870 χιλιόμετρα συνολικά. Ελλάδα 550 χλμ. Αλβανία 205 χλμ. Αδριατική Θάλασσα 110 χλμ. Ιταλία 5 χλμ.

Υψομετρικές διαφορές:
Υψηλότερο σημείο στα 1800 μέτρα στην Αλβανία
Χαμηλότερο σημείο σε βάθος 810 μέτρων στην Αδριατική Θάλασσα
 Greece-Salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τρύπα» 135 εκατ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας



«Βούλιαξαν» τα κρατικά έσοδα που προέρχονται από τον κλάδο του αυτοκινήτου στο πρώτο 5μηνο που προέρχονται από τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Τέλος Ταξινόμησης, το Φόρο Πολυτελείας ενώ στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός πως μεγάλο μέρος των δημοσιονομικών εσόδων από τον ΦΠΑ και ασφάλιστρα προέρχονται επίσης από τον κλάδο του αυτοκινήτου.


Ειδικότερα.. σύμφωνα με τα Δελτία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού στο πρώτο 5μηνο τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας κατέγραψαν πτώση 104,3% καθώς κυμάνθηκαν σε μόλις 114 εκατ. ευρώ έναντι 233 εκατ. ευρώ ενώ ο στόχος που είχε τεθεί βάσει Μεσοπρόθεσμου ανέρχονταν σε 247 εκατ. ευρώ!

Πρακτικά σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί έλλειμμα 119 εκατ. ευρώ το οποίο όπως δείχνουν τα δεδομένα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες με αποκορύφωμα στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά στο Τέλος Ταξινόμησης τα έσοδα στο 5μηνο κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και ειδικότερα στα 21 εκατ. ευρώ ωστόσο ο στόχος που έχει θέσει το Μεσοπρόθεσμο ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με το Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο τα δημοσιονομικά έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης εκτιμάται πως θα κυμανθούν στα 45 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα από τα Τέλη Κυκλοφορίας στα 1,22 δισ. ευρώ. Τα αντίστοιχα ποσά του 2012 στα Τέλη Κυκλοφορίας ήταν 1,30 δισ. ευρώ και από το Τέλος Ταξινόμησης στα 53 εκατ. ευρώ.

Πάντως ο κλάδος του αυτοκινήτου βάσει στόχων του Επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου στο 5μηνο έχει δημιουργήσει έλλειμμα 135 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο καθώς από την μία μεριά οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων κάθε μήνας που περνά βυθίζονται ακόμη περισσότερο ενώ από την άλλη μεριά τα υψηλά τεκμήρια, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης και η ανεργία θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω προβλέψεις τότε το έλλειμμα που θα δημιουργθεί στον προϋπολογισμό θα είναι πολύ υψηλό και σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί από κάποια... ισοδύναμα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία χωρίς όρια: Και ο γιος της μάνας που οδηγούσε το αυτοκίνητο στον Αγιο Στέφανο είχε σκοτωθεί σε τροχαίο

  
Ο σύζυγος της 41χρονης οδηγού και πατέρας της 16χρονης, δύο εκ των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος στον Αγιο Στέφανο που είχε
σαν συνέπεια να βρουν το θάνατο πέντε γυναίκες, βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει και τον γιο του, επίσης από τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το Star η 41χρονη οδηγός -θύμα και αυτή του τροχαίου, εκτός από τη 16χρονη κόρη της που σκοτώθηκε στο ίδιο δυστύχημα με εκείνη, είχε έναν ακόμη γιο ο οποίος έφυγε από τη ζωή με ανάλογο τρόπο.

Ο θείος του παιδιού κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο δρόμο, όταν ξαφνικά και κατά λάθος πάτησε τον ανιψιό του, το γιο της 41χρονης μητέρας... μόλις 10 μέτρα από το σπίτι τους

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας και πατέρας των δύο αδικοχαμένων παιδιών είναι οδηγός φορτηγού και την ημέρα που έγινε το ατύχημα κι έχασαν τη ζωή τους η γυναίκα του και μοναχοκόρη του έλειπε στο εξωτερικό για δουλειά και γύρισε μία μέρα μετά.













Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός πουλούσε λαθραία τσιγάρα στη Θήβα



Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στη Θήβα

Κατασχέθηκαν συνολικά -280- λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, σήμερα (26-06-2013) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Επιπλέον είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής στην χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 11:15΄ το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη στη Θήβα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (280) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε πυρομαχικό υλικό στην παραλία της Αυλίδας


Το απόγευμα της Τετάρτης, εντοπίστηκε από ερασιτέχνη αλιέα μια οβίδα μήκους δύο 2 μέτρων και διαμέτρου 40 εκατοστών στη... θαλάσσια περιοχή της παραλίας της Αυλίδας του νότιου Ευβοϊκού κόλπου, σε βάθος τριών μέτρων και σε απόσταση από την ακτογραμμή 70 μέτρα περίπου.

Στο σημείο ανεύρεσης του πυρομαχικού υλικού πραγματοποιήθηκε σήμανση, ενώ στο σημείο της παραλίας απαγορεύθηκε η λήψη θαλάσσιου λουτρού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση έχει ειδοποιηθεί η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για την περισυλλογή - εξουδετέρωση του εν λόγω πυρομαχικού υλικού.
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ