Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Θριάμβευσαν οι Βοιωτοί αθλητές και αθλήτριες στο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου


 Πρωταθλητής Ελλάδας στα 400μ. έφηβων ο Τάσος Φράγκος (48.30)


«Χάλκινος» (3ος) ο Β.Κρεμμύδας στα 100μ. με 10.80


Στο Εθνικό στάδιο της Λάρισας ("Αλκαζάρ") πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο 29-30/6 οι αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην κατηγορία έφηβων-νεάνιδων. Και σε αυτούς τους αγώνες Βοιωτοί αθλητές και αθλήτριες θριάμβευσαν.

Κορυφαίος όλων ήταν ο Τάσος Φράγκος, του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας. Στην τελική κούρσα των 400 μέτρων έφηβων που έγινε το Σάββατο 29/6 έκανε χρόνο 48 δευτερόλεπτα και 30 δέκατα και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.

Θυμίζουμε οτι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 15/6, στους αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων (κάτω των 23 ετών) ανδρών-γυναικών που είχε γίνει στις Σέρρες είχε κάνει 48.02 και είχε πάρει τη 3η θέση.


Αθλητής του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας ήταν και ο αμέσως επόμενος από πλευράς επιτυχίας μιας και ο Βίκτωρας Κρεμμύδας συμμετείχε στην τελική κούρσα των 100 μέτρων που έγινε επίσης το Σάββατο και με 10.80 κατέλαβε την 3η θέση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωταθλητής Ελλάδας στα 2.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια (στιπλ) στην κατηγορία των παίδων (5.56.80), ο Κώστας Μίγας, συμμετείχε στην κούρσα των 1.500 μέτρων. Ο αθλητής του Α.Κ.Ο. Λιβαδειάς έκανε χρόνο 4.00.66 κι έτσι κατέλαβε την 4η θέση.

Την 4η θέση στα 400 μ. νεάνιδων κατέλαβε και η Σοφία Σιδέρη του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας με χρόνο 59,18.

Την 4η θέση στον ακοντισμό κατέλαβε και ο Κώστας Ζιώγας της Α.Γ.Ε.Β. με βολή στα 58 μέτρα και 20 εκατοστά.

Την ίδια θέση (4η) κατέλαβε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ. των έφηβων του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας αποτελούμενη από τους: Τάσο Φράγκο, Βίκτωρα Κρεμμύδα, Αντώνη Στυλιανού και Γιώργο Φούκα, με χρόνο 43,57.

Η Ιωάννα-Μαρία Μενεγάτου του Α.Κ.Ο.Λ., με χρόνο 60.30, κατέλαβε την 6η θέση στα 400μ. Την ίδια θέση κατέλαβε και η Νεκταρία Βοιλάκη, του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου  στην δισκοβολία με βολή στα 36,33μ viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική θέση – Οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις


Σε ισχύ είναι από σήμερα το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που επιχορηγεί επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν άμεσα άτομα τα οποία βρίσκονται σε «μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση». Το πρόγραμμα στοχεύει στην δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Ως άτομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι:

    κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή
    είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή
    είναι άνω των 50 ετών, ή
    είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τα άτομα, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους i) δώδεκα (12) μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση σύμφωνα με το εδ. α του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008, και ii. από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση, σύμφωνα με το εδ. β του άρθρου 40.3 του Καν.800/2008 και το ν. 3614/2007.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο 50% τoυ συνόλου των i. ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών (καθαρές αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου) και ii. των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), με ανώτερο ποσό τα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως, κατ΄ ανώτατο όριο.

Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ.4 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ.800/2008 της Επιτροπής της 6ης Αυγούστου 2008, να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με το μέσο όρο των δώδεκα (12) τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μουλκιώτη στον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές από τη φωτιά στον Διόνυσο Βοιωτίας



Άμεση ήταν η παρέμβαση στον ΕΛΓΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι στο Διόνυσο του δήμου Ορχομενού.

Επειδή η φωτιά επεκτάθηκε σε αγροτικές περιοχές Διονύσου του Δήμου Ορχομενού, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών έκτασης και στην συνεχεία ενημερώθηκαν το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο ΕΛΓΑ.

Διαπιστώθηκαν ζημιές: 1) σε φυτική παραγωγή περί τα 50 στρέμματα με βαμβακοκαλλιέργεια με ποσοστό ζημιάς 70-90% περίπου. 2) σε φυτικό Κεφάλαιο επλήγησαν περί τα 20 στρέμματα με ελαιόδεντρα παραγωγικής ηλικίας με 250 έως 300 δέντρα, με ποσοστό ζημιάς στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους από 80-100% περίπου. 3) σε έγγειο κεφάλαιο: α) καταστράφηκαν ολοσχερώς 2000 μέτρα σωλήνων αλουμινίου 3΄΄, β) καταστράφηκαν σωληνάκια πλαστικά στάγδην άρδευσης για 300 στρέμματα βαμβακιού (150000m).

Κάηκαν ολοσχερώς περί τα 5000 στρέμματα βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ζήτησε από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,  κλιμάκιο αρμόδιων υπαλλήλων, να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.

Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 4 υδροφόρες μεγάλες (12 με 20 τόνους), 1 φορτωτή επιστριοφόρο και 6 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα σε Ευρυτανία-Θήβα-Εύβοια




Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 426.000 €.

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά τρεις νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013» των έργων:
     «Δράσεις για την Απασχόληση στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας», με προϋπολογισμό 192.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 80 άτομα,
     «Τοπικές Δράσεις Ενίσχυσης του Εμπορικού Τομέα στο Δήμο Θήβας», με προϋπολογισμό 80.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 40 άτομα και
     «ΔΙΟΔΟΣ – Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στην Εύβοια, μέσω ανάπτυξης θερμοκοιτίδων κοινωνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τομείς του εναλλακτικού τουρισμού, της προώθησης τοπικών προϊόντων και της πράσινης οικονομίας», με προϋπολογισμό 154.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 70 άτομα.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.
Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 426.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθούν τρία σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Εύβοια, την Ευρυτανία και τον Δήμο Θηβαίων για συνολικά 190 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση 9 ακόμη πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 1.784.000,00 € για 770 συνολικά ωφελουμένους. Η Περιφέρειά μας επλήγη σε υπερθετικό βαθμό από την οικονομική κρίση στον τομέα της απασχόλησης και γι’ αυτόν τον λόγο βασικό μας μέλημα αποτελεί η παροχή των απαραίτητων εφοδίων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους σημερινούς ανέργους, όπως επίσης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αξιοποίησή τους».

Διαβάστε Περισσότερα »

"Διακοπές για όλους 2013" από τον ΕΟΤ


Οι Δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά.



Στόχος του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2013-2014 είναι η... παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Το πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους 2013-2014, συνολικής δαπάνης 5 εκ. ευρώ, αφορά 72.000 δικαιούχους και στην υλοποίησή του συμμετέχει και ο ΕΟΤ.
Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δυο χρονικές περιόδους, η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο πρόγραμμα, αυτά διαμορφώνονται ως εξής: σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ. Συνολικά, θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης, θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.

Αρχίζει από τις 19 Ιουλίου το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού. Η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά στην περίοδο από 19 Ιουλίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2013 Είναι η πρώτη φάση αφορά 43.000 δικαιούχους και χωρίζεται σε δύο υποπρογράμματα: Εξαήμερες διακοπές και πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία.

Πρόγραμμα εξαήμερων διακοπών

Αυτό το πρόγραμμα αφορά 38.000 δικαιούχους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια, σε ξενοδοχεία καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για πέντε διανυκτερεύσεις.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

- Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.

- Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.


- Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ

- Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ

Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ

- Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ

- Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005

-Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

- Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

- Ατομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.

- Πολύτεκνοι με περισσότερα από πέντε παιδιά

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : 16.000,00 ευρώ

- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : 28.000,00 ευρώ

- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : 35.000,00 ευρώ

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ

Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι δικαιούχοι Προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του

Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) καθώς και του Ταμείου Νομικών

- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 3-08-2012 έως 31-05-2013, ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γ΄ Ηλικίας του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους. δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Οι αιτήσεις γίνονται στα ΚΕΠ και χρειάζονται τα εξής δικαιολογητικά:

-Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2013 που αφορά εισοδήματα του 2012 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2013. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με

αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.

-Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας .

- Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

- Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να

υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω e-banking

Πρόσθετα δικαιολογητικά:

-Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της τέως Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.

-Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας.

-Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.

- Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24

ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.


- Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.

- Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.

- Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.

- Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

Πρόγραμμα διακοπών για την τρίτη ηλικία

Οι διακοπές για την τρίτη ηλικία αφορά 5.000 δικαιούχους για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου

Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα ενώ δικαιούχοι είναι όλοι όσοι

έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω και είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της τέως Εργατικής Εστίας, της Αγροτικής Εστίας και του Ταμείου Νομικών

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά :

α) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας

β) Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

γ) Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί

απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω e banking

Πρόσθετα δικαιολογητικά

1. Οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.

2. Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την

αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

3. Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής.

Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ


Τέσσερα άτομα, ένας εργάτης και τρεις μηχανικοί, τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ σε ατύχημα που σημειώθηκε στο καμίνι 3 κατά τη διαδικασία της αποσκουρίωσης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

2o Αθλητικό Τουρνουά του "Δημόφιλου" στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμή στο Δήμαρχο των έργων (video)






Εκπρόσωποι κομμάτων, αυτοδιοικητικοί, ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Δήμαρχο Λιβαδειάς Χρήστο Παλαιολόγο.

Το ΔΣ του Δήμου υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή του μετονόμασε σε ειδική εκδήλωση την οδό Αισχύλου από το ύψος του Διοικητηρίου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και το συνεδριακό κέντρο της Κρύας σε συνεδριακό Χρήστου Παλαιολόγου.

από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Θηβαίων:Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για την Πράξη «Ανοιχτοί δρόμοι στην κοινωνική οικονομία»



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ στην πράξη που υλοποιείται στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ με τίτλο: ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

στο πλαίσιο της δράσης 3: «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού ?ξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)



Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΒΟΙΩΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ως φορέας υλοποίησης της Πράξης «Ανοιχτοί δρόμοι στην κοινωνική οικονομία», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων ως συμπράττων φορέας
ΚΑΛΕΙ

Ανέργους /ες, εγγεγραμμένους/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός μητρώου ανεργίας και ειδικότερα αυτούς που εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

Μακροχρόνια άνεργους/ες άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα: Ως μακροχρόνια άνεργοι/ες, στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 45 ετών) νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργα για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.
?τομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια: Νοούνται τα άτομα που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ’ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και το οποίο ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην προαναφερθείσα Πράξη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Οι υποψήφιοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες – ωφελούμενοι/ες μπορούν να προμηθευτούν την Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και την Αίτηση Υποψηφίου για τη συμμετοχή στην πράξη, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει ο κάθε ωφελούμενος/η τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10.00 μέχρι 13.00.

1. Στο Δήμο Λιβαδειάς ( Σοφοκλέους 15, 4ος Όροφος) κα Μαρίνα Κριμπά τηλ. 22613-50841

2. Στο Δήμο Θήβας ( Κύπρου 3,  ) κα Ευγενία Βενιζέλου τηλ. 22623-50607


Οι αιτήσεις συμμετοχής μαζί με τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στα προαναφερθέντα γραφεία μέχρι και 15 Ιουλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν την Πρόσκληση και την Αίτηση στην ιστοσελίδα: www.asviotonsympraxi.gr

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:
Αίτηση συμμετοχής
Πρόσφατη φωτογραφία
Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή υπεύθυνη δήλωση
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι ο/η ωφελούμενος/η δεν συμμετέχει την ίδια περίοδο σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα
Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία αίτησης ή Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ εάν ο αιτών είναι εγγεγραμμένος σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας
Εκτύπωση του Εκκαθαριστικού Σημειώματος ή αντίγραφο, για το οικονομικό έτος (2011) για τυχόν εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί, ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω εισοδήματος.
Σε περίπτωση απορίας, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας (πρόνοιας)
Για τους άνδρες απαιτείται επιπλέον: Απολυτήριο Στρατού ή νόμιμη απαλλαγή.
Φωτοτυπία τίτλου σπουδών

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
Πιστοποιητικά γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης υπολογιστών εάν υπάρχουν
Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας επαγγέλματος εάν υπάρχουν
Σύντομο βιογραφικό

Επιπλέον θα συνεκτιμηθεί η ύπαρξη επιχειρηματικής ιδέας αλλά και η ετοιμότητά για την υλοποίηση αυτής, ως επιπλέον κριτήριο για τους ανέργους που επιθυμούν να αυτοαπασχοληθούν ή να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Η πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

1. Συντονισμός και διαχείριση της πράξης: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2. Οργάνωση και λειτουργία κόμβου ωφελούμενων και εργοδοτών & παρακολούθησης και αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών υποστήριξης των ωφελούμενων
3. Δικτύωση της πράξης «Ανοικτοί Δρόμοι Κοινωνικής Οικονομίας»
4. Δημιουργία Κέντρου Απασχόλησης – Μικρής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Οικονομίας (ΚΑΜΕΚΟ)
5. Προσέγγιση . ενημέρωση . ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των ωφελούμενων
6. Ανίχνευση των αναγκών, ομαδοποίηση & σύνταξη ατομικού σχεδίου δράσης
7. Ανάπτυξη κοινωνικών, επαγγελματικών δεξιοτήτων, εξειδικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός στον αγροτικό τομέα και τη μεταποίησή του
8. Ανάπτυξη κοινωνικών, επαγγελματικών δεξιοτήτων, εξειδικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός στις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού
9. Επιχειρηματική Συμβουλευτική ωφελούμενων για ανάπτυξη επιχειρηματικότητας
10. Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων ωφελούμενων στον αγροτικό τομέα και την μεταποίηση και προώθηση των προϊόντων του.
11. Ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων ωφελούμενων στον εναλλακτικό τουρισμό
12. Διαχείριση και προώθηση υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού. Ανάπτυξη και στελέχωση επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού
13. Παραγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων και οργάνωση - διαχείριση μικρών μονάδων μεταποίησης, τυποποίησης και προώθησης τους
14. Δημοσιότητα-ευαισθητοποίηση της πράξης «Ανοικτοί Δρόμοι στην Κοινωνική Οικονομία»

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση Ανέστη να κλείσουν οι εκκρεμότητες του ΟΣΔΕ


Έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς προς όλους τους παραγωγούς που έχουν αφήσει εκκρεμότητες στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ να σπεύσουν να τις καλύψουν προκειμένου να οριστικοποιηθούν και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις πληρωμές τους.
Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται στη διαδικασία των φετινών δηλώσεων εντοπίζονται στα βοσκοτόπια χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οι κτηνοτρόφοι καθώς τη λύση αναμένεται να δώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2013

Περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά
καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας-τετραπληγίας.
Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 2013 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 24-5-2013 ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 2012


ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013
Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις), οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία, τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται με ένα σταθερό ποσό από τον ΟΓΑ (130 Ευρώ/άτομο) και το ποσό της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή της εκδρομής και δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 20 ΕΥΡΩ κατ' ανώτατο όριο ανά άτομο ανά εκδρομή. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας-τετραπληγίας.
Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2013  (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 24-5-2013 ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 2012


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 2013
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Η ημ/νία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013-2014
Τα δελτία Θεάματος θερινής περιόδου 2013 και χειμερινής περιόδου 2013-2014 θα διανεμηθούν σε 100.000 δικαιούχους του ΟΓΑ . Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της "Αγροτικής Εστίας", διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Για την ημερομηνία έναρξης διανομής των Δελτίων Θεάματος θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
- Ιδιωτικό Συμφωνητικό για Θεατρικούς Επιχειρηματίες
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ
- ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησε με Λαμπρόπουλο o Λεβαδειακός



Παίκτης του Λεβαδειακού θα πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο οποίος έχει συμφωνήσει ήδη με τη διοίκηση του συλλόγου.


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Γιώργου Λαμπρόπουλου στον Λεβαδειακό.

Οι Βοιωτοί συμφώνησαν προφορικά με τον 28χρονο αμυντικό και σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο παίκτης έπαιζε στη Νέα Σαλαμίνα, ενώ το 2009 κατέβηκε στην Κύπρο για την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Λαμπρόπουλος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το Αιγάλεω, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αχαρναϊκό και Χαϊδάρι.

Από εκεί και πέρα, μόνο οι υπογραφές απομένουν για την απόκτηση του Γουόρντεν από τον Φωκικό, ενώ και άλλες μεταγραφικές κινήσεις βρίσκονται στα «σκαριά» τις τελευταίες μέρες (με πιο σημαντική εκείνη του τερματοφύλακα).
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι επαγγελματίες που μας κλέβουν στο ΦΠΑ – Χρεώνουν 23%, ενώ έχουν 13% |


Υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες που βαρύνονται με ΦΠΑ 13% και όχι 23%, κι όμως πληθώρα επιτήδειων, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών, χρεώνουν με 23%.

Προτρέπουν δε, τους καταναλωτές να μην πάρουν απόδειξη για να γλιτώσουν το ΦΠΑ 23%, που στην πραγματικότητα είναι 13%, καταφέρνοντας έτσι να κλέψουν και το Δημόσιο και τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εργολάβων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συντηρητών καυστήρων, ανελκυστήρων που προτείνουν συχνά μαύρες δοσοληψίες ώστε να μην επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23%. Πρώτον δεν έχουν 23%, αλλά 13%, δεύτερον ξεγελούν τους πελάτες και τρίτον τους καθιστούν συνενόχους στη φοροδιαφυγή.

Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει τις ουκ ολίγες υπηρεσίες που έχουν ΦΠΑ 13%, κι όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν. Πρόκειται για:

- Ανακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιών

- Η παροχή ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών (δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί)

Οι επιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης

Η επισκευή ποδηλάτων

Οι συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης

Οι υπηρεσίες γραφείων κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών

Η παροχή υπηρεσιών κατ' οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

EKTAKTO- ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress η Αστυνομία φαίνεται  να  είναι κοντά  στα ίχνη των Αλβανών "ουτσεκάδων".Μέχρι και αυτή τη στιγμή παρατηρείται έντονη  κινητικότητα και μεγάλη αναδίπλωση Αστυνομικών δυνάμεων στα όρια Ακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες εκπονείται άμεσο υπηρεσιακό σχέδιο το οποίο αναμένεται σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς να  έχει αποδώσει  καρπούς εντός των επόμενων 48 ωρών.
ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ