Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Βρέθηκε στους νεκρούς δραπέτες το πιστόλι του άτυχου αστυνομικού - Λεπτό προς λεπτό η μάχη στην Κόνισκα

Βρέθηκε στους νεκρούς  δραπέτες το πιστόλι κλοκ του άτυχου 37χονου αστυνομικού Γ.Ανδριτσόπουλου που έπεσε από πυρά τους στο Δίστομο

Λήξη συναγερμού έχει σημάνει στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας έπειτα από την μεγάλη επιχείρηση που έλαβε χώρα στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση δύο εκ των δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας,των ΕΚΑΜ καθώς και των βατραχανθρώπων του Λιμενικού έχουν φύγει από την περιοχη μιας και η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 12:30 το μεσημέρι.Οι έρευνες τώρα προσανατολίζονται προς την Ευρυτανία,με την Αστυνομία να μελετά προσεκτικά την επόμενη κίνηση της, ενώ δεν αποκλείεται οι υπόλοιπο δραπέτες να έχουν χωριστεί σε ομάδες ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις η κάθε μία.

Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 90 κάλυκες, ενώ οι πληροφορίες θέλουν οι δραπέτες να δέχτηκαν 4 με 5 σφαίρες ο καθένας σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το cityVoice.gr στη κατοχή του ενός από τους νεκρούς δραπέτες  βρέθηκε μεταξύ άλλων το πιστόλι κλοπ του 37χρονου αδικοχαμένου αστυνομικού στο Δίστομο, Γ.Ανδριστόπουλου.   

Δείτε λεπτό προς λεπτό την μάχη στην Κόνισκα έτσι όπως της έζησε κάτοικος της περιοχής από το σημείο της συμπλοκής: City Voice

0aa04         

0aa01

Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπησε Κόκκινο χθες το Permissospress- Σας ευχαριστούμε!!!

Χθες το μεσημέρι το Permissospress  μετέδωσε πρώτο πανελλαδικώς τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών. Ο συνεργάτης του Permissospress και Viotiashop.gr Δημήτρης Σκαρτσιούνης καθώς και το blog μας, πήραμε το ρίσκο και δώσαμε μια είδηση που αναμεταδόθηκε στην πορεία από σημαντικούς ιστότοπους όπως το zougla, iefimerida, protothema κλπ. Βέβαια υπήρξαν και τοπικά μέσα που λοιδόρησαν και λασπολόγησαν το ρεπορτάζ μας.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Η συνέχεια γνωστή… Η επιβεβαίωση ήρθε και το θέμα «έπαιξε» μετά από λίγες ώρες διαδικτυακώς παντού. Επανήλθαμε με νέο αποκλειστικό, σχετικά με τον θάνατο δύο εκ των δραπετών των φυλακών Τρικάλων ενώ παράλληλα μεταφέραμε μέχρι αργά το βράδυ όλες τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος που σας κράτησαν στο permissospress.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Χαρακτηριστικό ήταν το ρεκόρ επισκεψιμότητας στο blog μας που ξεπέρασε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του google statistics τα 10.000 χτυπήματα!!!
Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας για αυτή την μεγάλη ανταπόκριση στην προσπάθεια που κάνουμε…και θα κάνουμε για την ενημέρωσή σας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Εmail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΑΜ – Οι επίλεκτοι της Ελληνικής Αστυνομίας-βίντεο




Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα(ΕΚΑΜ) ιδρύθηκε το 1987. Επιχειρησιακά υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και επεμβαίνει μόνο με εντολή του. Ως αποστολή της έχει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις όπως: θέματα τρομοκρατίας, οργανωμένες ληστείες, συλλήψεις επικίνδυνων κακοποιών, αντιμετώπιση αεροπειρατείας/λεωφορειοπειρατείας, καθώς και

ενεργοποίηση σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κληθεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση (πχ επέμβαση σε περιοχές που έχουν σκόπιμα μολυνθεί από χημικούς/βιολογικούς παράγοντες ή που έχουν ρυπανθεί από ραδιολογικές/πυρηνικές ουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιμετώπισης αεροπειρατείας αποτελεί η πτήση ΤΚ 160(αεροσκάφος Airbus A310) από Κωνσταντινούπολη για Άγκυρα που τον Μάρτιο του 2003 προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρόλα αυτά, η ΕΚΑΜ υποστηρίζει και συμμετέχει όταν κληθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς και στον απεγκλωβισμό θυμάτων σε μεγάλες φυσικές/τεχνολογικές καταστροφές ή μεγάλα ατυχήματα.


Το προσωπικό της μονάδας αποτελείται από εθελοντές αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και υπόκεινται σε τρίμηνη δοκιμασία. Στα μέλη αυτής περιλαμβάνονται ελεύθεροι σκοπευτές, ειδικοί παραβιάσεων(πχ θυρών) που χρησιμοποιούν μηχανικά/υδραυλικά και εκρηκτικά μέσα, αναρριχητές/καταρριχητές, νοσοκόμοι πεδίου μάχης, καθώς και χιονοδρόμοι.


Η Μονάδα διαθέτει πλήθος ειδικών μέσων μεταφοράς, καθώς και εργαλείων για την εκτέλεση των ειδικών αποστολών της, όπως:

         Οχήματα (ταχυκίνητα JEEP, μοτοσικλέτες, φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκινούμενες σκάλες, κ.λπ.)
/>         Φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη.
         Υλικά αναρρίχησης – καταρρίχησης διαφόρων τύπων.
         Συλλογές Fast Rope για όλα τα ελικόπτερα.
         Ειδικά υλικά παραβιάσεως θυρών (υδραυλικά συστήματα, κοριοί, κ.λπ.)
         Τυποποιημένα εκρηκτικά γεμίσματα
         Ενδοσκόπια
         Κάμερες θερμικής απεικόνισης
         Συσκευές υπέρυθρης παρατήρησης
         Χειροβομβίδες κρότου – λάμψεως
         Χημικές ουσίες, καπνογόνες ουσίες, κ.λπ.

Ο ρεαλισμός στην εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ΕΚΑΜ και γι’  αυτό το λόγο στο πεδίο βολής τοποθετούνται μέλη της ομάδας ανάμεσα στους στόχους.  Αν και αυτή η διαδικασία φαίνεται εξαιρετικά ριψοκίνδυνη, για τους εκπαιδευμένους άντρες της μονάδας είναι κάτι το συνηθισμένο. Εκτός από τη βασική εκπαίδευση με την ένταξη στη μονάδα, το προσωπικό παρακολουθεί σε ετήσια βάση τριμηνιαίο πρόγραμμα συντηρητικής εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Στη διάθεση της μονάδας υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα Αττικής καθώς και πολλά κτίρια, είτε σε στρατόπεδα είτε στις διάφορες εγκαταστάσεις που κρίνονται κατάλληλες για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια διεθνή άσκηση με διοργανώτρια αρχή την ΕΚΑΜ , κατά την οποία έγινε ανακατάληψη αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ από ένοπλα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.bloko.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνει Πετράζι ο Λεβαδειακός


Κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου, Πέδρο Σας Πετράζι, βρίσκεται ο Λεβαδειακός.


Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού βρίσκεται ο Πέδρο Σας Πετράζι.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος προορίζεται για την ενδυνάμωση της μεσαίας γραμμής της ομάδας της Βοιωτίας.

Ο Πετράζι έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βραζιλία, ωστόσο από το 2009 βρίσκεται στην Ουγγαρία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Καποσβόλγκε και Κάποσβαρ.

Όσον αφορά τον Γουόρντεν σήμερα (Τετάρτη, 3/7) αναμένεται η ανακοίνωση απόκτησής του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο- Οδηγός τρακάρει με δύο αγελάδες που ερωτοτροπούν

Ένας πολυσύχναστος δρόμος δεν ενδείκνυται για "ρομαντικές" καταστάσεις και ερωτοτροπίες. Και αυτό γιατί όλα είναι πιθανά μέχρι να έχετε κάποιο ατύχημα.

Αυτό έπαθαν δύο ερωτευμένες αγελάδες οι οποίες φανερά προσηλωμένες η μία στην άλλη, ζώντας κυριολεκτικά τον έρωτά τους, έπεσαν θύματα τροχαίου.

Το βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα ο Ρώσος Andrei Komarov, υπό τον τίτλο "Χτύπησα μια αγελάδα"

Ο νεαρός δε πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως όταν ξαφνικά είδε στο δρόμο δύο αγελάδες να... ζευγαρώνουν!

Έτσι, έπεσε πάνω στη μία με αποτέλεσμα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του να θρυματιστεί.

Ευτυχώς το ζώο δεν φαίνεται να έπαθε κάτι αφού σηκώθηκε αμέσως και έφυγε. Ο οδηγός στάθηκε τυχερός αφού το μεγαλόσωμο ζώο θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί στην αγκαλιά του και να τραυματιζόντουσαν και οι δυο σοβαρά.

Το βίντεο έχει γυριστεί με κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, (Dash Cam), η οποία γενικά χρησιμοποιείται στη Ρωσία καθότι καταγράφουν με αυτόν τον τρόπο τις διαδρομές τους σαν λύση στην αστυνομική αυθαιρεσία, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τέτοιου είδους βίντεο για το κατά πόσο είναι πραγματικά ή fake.




Διαβάστε Περισσότερα »

Εντολή Ιερώνυμου να μην χτυπάνε οι καμπάνες σε ώρα κοινής ησυχίας




Με εγκύκλιό του που απέστειλε σε όλες τις ενορίες της, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητάει να μην χτυπάνε οι καμπάνες των εκκλησιών σε ώρες κοινής ησυχίας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Μάξιμος Παπαγιάννης, που υπογράφει την εγκύκλιο με εντολή του Ιερώνυμου επισημαίνει, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος romfea, ότι έχουν διατυπωθεί παράπονα από αρκετούς πολίτες για υπερβολική και άκριτη χρήση των καμπανών των ναών.

Για το λόγο αυτό καλεί τους ιερείς να τις χτυπούν «ηπιότερα» και «συντομότερα» και κατά τις βραδινές ώρες και τις ώρες κοινής ησυχίας να μην χτυπούν καθόλου.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποδείξεις τέλος από το 2014



Το ..μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι -γνωστοί και ως "υποζύγια"- μέσω της αύξησης της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.


Μεγάλες ανατροπές με κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών, αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους και της.. προκαταβολής φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στο εισόδημα από ακίνητα αλλά και αύξηση του συντελεστή φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ και εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για αγορές ακινήτων, επιχειρήσεων και μετοχών από την 1-1-2014 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο προβλέπει:

•Κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του εισοδήματος. Σημειώνεται ότι για τα φετινά εισοδήματα το μέτρο ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
•Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5%.!
Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων σε 43 οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου διανεμήθηκαν σε σαράντα τρεις (43) οικογένειες, που εξυπηρετούνται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων, τρόφιμα (μελιτζάνες, γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και αυγά), ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια.

Ιδιαίτερα συγκινητική και αξιέπαινη ήταν η κίνηση δημοτών μας, οι οποίοι, το πρωί του Σαββάτου, μας ειδοποίησαν ότι σε λαχαναγορά της Αθήνας περίσσεψε μεγάλη ποσότητα σε μελιτζάνες και προθυμοποιήθηκαν, με δικά τους έξοδα, να μεταφέρουν το φορτίο στην περιοχή των Θηβών, προκειμένου να διατεθεί για τις ανάγκες του Παντοπωλείου.

Ο μηχανισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενεργοποιήθηκε άμεσα, παρέλαβε το φορτίο και το διατήρησε σε ειδικό ψυγείο που παραχώρησε δημότης στο χώρο της δημοτικής αγοράς, μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπου είχε προγραμματιστεί διανομή.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν πυρετωδώς για να γίνει η διανομή προς τις άπορες οικογένειες, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 140 οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Πρόσφατα εγκριθήκαν από την Επιτροπή του Παντοπωλείου άλλες 20 οικογένειες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εξυπηρετούμενων οικογενειών στις 160.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν διανομές και στις υπόλοιπες οικογένειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να είναι γεμάτα τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε τη συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:

Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
Γαλαξίας
Lidl
ΑΒ Βασιλόπουλος
Μy Market

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603, 2262350607 και 2262350600.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ανοιχτό για προσφορές κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο συλλήψεις αγροτών στη Θήβα


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για οφειλές προς το Δημόσιο στη Θήβα
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα - 2 - εκατομμύρια ευρώ

Συνελήφθησαν, σήμερα (03-07-2013) το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 50χρονη ημεδαπή και ένας 52χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών τους, ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 2.197.373,96 ευρώ και συγκεκριμένα:

•    Σε βάρος της 50χρονης, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους  1.700.909,73 ευρώ.
•    Σε βάρος του 52χρονου, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους     496.464,23 ευρώ.

Οι ανωτέρω οφειλές προς το Δημόσιο, προήλθαν από δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, κατά το παρελθόν, στον τομέα της εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοντά στα ίχνη των υπόλοιπων φονιάδων η Αστυνομία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress γίνεται ανακατεύθυνση των Αστυνομικών δυνάμεων,για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων δραπετών.
Ανοίγει η ακτίνα δράσης της Αστυνομίας  για τον εντοπισμό τους στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας,Ακαρνανίας,και Ναυπακτίας.Πληροφορίες που μεταφέρουμε με επιφύλαξη δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή της Ναυπακτίας,επειδή οι πληροφορίες θέλουν μετα τον χωρισμό των δραπετών σε ομάδες οι υπόλοιποι να κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση.
Αστυνομικός της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Προυσσού Ευρυτανίας κατα το στήσιμο της ενέδρας,και λόγω του δύσβατου της περιοχής γλίστρησε απο βράχο με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχύο,μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για νοσηλεία και μετά απο επιθυμία του θα διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για την αποκατάσταση του τραυματισμού του.
Τέλος θέλουμε απο την μεριά μας να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Αστυνομικούς οι οποίοι εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχουν απαρνηθεί τις οικογενειές τους για να συλλάβουν τους Αλβανούς δραπέτες,και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν στην χθεσινή επιχείρηση.Είναι ζήτημα τιμής για τους Αστυνομικούς η σύλληψη των υπόλοιπων δραπετών φονιάδων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ


alvanoi-soroi
Σας μεταφέρουμε στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Αλβανών δραπετών και ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στη Κόνισκα στο ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας .
Δείτε εικόνες που εξασφάλισε το agriniopress.gr από την μεταφορά των σωρών των δυο νεκρών , του Λίκα Έντισον και του θείου του Λίκα Σινάνι καθώς και εικόνες από την αποκλεισμενη περιοχή.
topos-alvanoi-nekroi-drapetes
Το χωριό παραμένει από το πρωί αποκλεισμένο από Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κάνει φύλλο και φτερό το σημείο της συμπλοκής. Άνδρες των Εγκληματολογικών εργαστηρίων προσπαθούν να συλλέξουν κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο για την συνέχιση της μεγάλης επιχείρησης, αφού όπως αιφνιδιαστικά προέκυψε σήμερα, οι τέσσερις από τους πέντε δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων παραμένουν ασύλληπτοι. Αυτό πρακτικά δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο οι υπόλοιποι τέσσερις να έχουν επίσης χωριστεί σε ομάδες των δυο.
Δεκάδες είναι οι κάλυκες που έχουν μαζευτεί αλλά και πολλά ακόμη τα στοιχεία που είναι προς αξιοποίηση. Πριν από λίγη ώρα με φορτηγάκια γραφείου τελετών, οι σωροί των δυο νεκρών μεταφέρθηκαν για το νοσοκομείο του Ρίου.
topos-alvanoi-nekroi-drapetes2
Οι κάτοικοι είναι όπως είναι φυσικό σοκαρισμένοι από αυτά που έγιναν το βράδυ, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που πήγαν σήμερα στο χωριό, αν και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά διατηρούν σπίτια στην περιοχή, για να μάθουν τι έγινε. Πληροφορίες πάντως που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως στην ευρύτερη περιοχή της Κόνισκας, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν ξανά. Προς το παρόν όμως είναι άγνωστο το που μπορεί να βρίσκονται οι υπόλοιποι τέσσερις δραπέτες και εάν αποσπάστηκαν από τους άλλους δυο για να ακολουθήσουν άλλο δρομολόγιο προς την Ευρυτανία.Εάν έχει συμβεί αυτό, τότε η επιχείρηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού θα απαιτηθούν έρευνες σε μια τεράστια έκταση απάτητων δασών και βουνών.makeleio.gr
topos-alvanoi-nekroi-drapetes3
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ LIKA EDISON Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ. ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 500.000 ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ



 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο δεύτερος νεκρός μετά την χθεσινοβραδυνή συμπλοκή στον Άη-Γιάννη Κόνισκας φέρεται να είναι ο 40χρονος θείος του LIKA EDISON(ο οποίος έπεσε γαζωμένος από τα ΕΚΑΜ)

(.-LIKA (Ον.) EDISON του HASIS ή HASIZ και της NAFIE , ο οποίος γεννήθηκε την 04-04-1988 στην Αλβανία,)

Τα στοιχεία του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι SINANI-LIKA FLAMOUR και είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο αφού έκλεβε αυτοκίνητα και έκανε μπούκες στα σπίτια.

Τώρα η αστυνομία εξαετάζει το ενδεχόμενο οι άλλοι τρείς κακοποιοί που διαφεύγουν τη σύλληψη να είναι οι Μάριο Κόλα, 36 ετών, KUPA (Ον) ILIR του FATMIR και της MELEQE , ο οποίος γεννήθηκε την 24-01-1986 στην Αλβανία,και πιθανόν ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία, ο οποίος κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εθεωρείτο μέχρι το ξημέρωμα σκοτωμένος. Από αστυνομικές πηγές διαψεύδεται ότι πάνω στους νεκρούς Αλβανούς εντοπίστηκε ποσό 500.000 ευρώ.elas-lyste.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως σχολιάζεται η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αλβανία


Νεκροί έπεσαν δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων από πυρά αστυνομικών σε επιχείρηση στο χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία, που βρισκόταν από το πρωί στην περιοχή, με τη βοήθεια θερμικής κάμερας είχε καταφέρει να εντοπίσει τους επικίνδυνους δραπέτες, στήνοντας ενέδρα για τη σύλληψή τους σε μία χαράδρα.

Λίγο μετά τις 9 ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν οι καταζητούμενοι επιχείρησαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους αστυνομικούς και να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες, ενώ εικάζεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι κατάφεραν να διαφύγουν.


Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επικίνδυνη ομάδα να είχε από καιρό χωριστεί.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε καταζητούμενοι είχαν δραπετεύσει το Μάρτιο από τις φυλακές των Τρικάλων. H αστυνομία εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται σε συναγερμό για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι κακοποιοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.

Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη κοπέλα.

Επίσης, οι δραπέτες των φυλακών είχαν συμμετοχή και στην ένοπλη ληστεία που έγινε τον Μάιο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα με λεία που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ένας από τους δραπέτες, ο 36χρονος Μάριο Κόλα υπήκοος Αλβανίας, συμμετείχε στη συγκεκριμένη ληστεία, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης κοπέλας στα Ίσθμια.

Ποιο είναι οι δύο νεκροί
Συμφωνα με τα αλβανικά μέσα που επικαλούνται πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι: Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.



Πως σχολιάστηκε στην Αλβανία
Η δράση και καταδίωξη των κακοποιών παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον και από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ενώ τονίζεται με έμφαση πως για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους επιχείρηση λαμβάνουν μέρος οι ειδικές δυνάμεις του στρατού. Πολλά είναι τα σχόλια που γράφονται σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπου στα περισσότερα σχόλια οι συμπατριώτες τους εκφράζουν την ικανοποίηση για τον εντοπισμό τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ενώ δε λείπουν και αυτά που εκφράζουν τη συμπαράσταση στους εγκληματίες καθώς θεωρών ως αντίποινα στη βαρβαρότητα των ελλήνων έναντι των αλβανών!!!  Μεταφέρουμε χαρακτηριστικό σχόλιο στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν οι περισσότεροι το οποίο αναφέρει «… να σκοτώσουν και τους άλλους, πέντε εγκληματίες λιγότεροι …» 
borioipirotis.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε δυο νεαρούς ο Λεβαδειακός

 Με δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές ενισχύθηκε ο Λεβαδειακός, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας περιόδου.

Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας ανακοίνωσαν την απόκτηση των Ιωακείμ Αποστολόπουλου και Κώστα Δάβρη. Οι δυο ποδοσφαιριστές είναι 16 ετών και αγωνίζονταν στον Ατρόμητο Σχηματαρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ανήκουν από σήμερα οι νεαροί ποδοσφαιριστές Ιωακείμ Αποστολόπουλος και Κωνσταντίνος Δάβρης. Η ένταξη στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ των δύο ποδοσφαιριστών δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της ομάδας να επενδύσει στο μέλλον και, παράλληλα, να αναδείξει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ευρύτερη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο.

Αμφότεροι οι παίκτες θεωρούνται από τα περισσότερο υποσχόμενα ταλέντα του βοιωτικού ποδοσφαίρου, έχουν γεννηθεί το 1997 και την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίζονταν στον Ατρόμητο Σχηματαρίου, ενώ είναι βασικά στελέχη των μικτών ομάδων της Βοιωτίας».
sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : Όχι σπουδές ντεμέκ ! Σπουδές Ι.Ε.Κ. !!!


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, νέοι που τελείωσαν το λύκειο και οι γονείς τους, προβληματίζονται για την πορεία που θα ακολουθήσουν και για τα εφόδια που θα αποκτήσουν ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για μια θέση στην αγορά εργασίας.
Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει όλους, είναι να επιλέξουν μια ειδικότητα πρωτοποριακή,  καινοτόμα και περιζήτητη με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση.
Είναι όμως εφικτό μια τέτοια επιλογή να συνδυαστεί με μηδενική οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους;
Η απάντηση είναι ναι !!!
Σπουδές στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)!!!
·         Δωρεάν φοίτηση
·         Δυο έτη κατάρτισης
·         Πρωτοποριακές ειδικότητες (πχ τεχνικός  φωτοβολταϊκών )
·         Πρακτική άσκηση επιδοτούμενη
·         Επαγγελματικά δικαιώματα
·         Δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο  (επί πλέον μόρια σε διαγωνισμούς του δημοσίου)
·         Ανεγνωρισμένο πτυχίο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση
·         Αναβολή στράτευσης
Επιλέξτε τώρα την ειδικότητα που εσείς θέλετε, κάνοντας κλικ εδώ: http://ieklivadias.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από πυρκαγιά στον Διόνυσο ζητά ο Γιάννης Σταθάς


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ανάγκη άμεσης αποζημίωσης πληγέντων από πυρκαγιά αγροτών και κτηνοτρόφων περιοχής Διονύσου Δήμου Ορχομενού

Στις 29 και 30 Ιουνίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή του Διονύσου του Δήμου Ορχομενού, η οποία κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών.
Καταστράφηκαν περίπου 50 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας και εκατοντάδες ελαιόδεντρα, ενώ σημαντικές ήταν και οι καταστροφές σε έγγειο κεφάλαιο (καταστράφηκαν ολοσχερώς περίπου 2000 μέτρα σωλήνων αλουμινίου 3΄΄ και σωληνάκια πλαστικά «στάγδην» άρδευσης για 300 στρέμματα βαμβακιού). Επιπλέον, κάηκαν ολοσχερώς σχεδόν 5000 στρέμματα βοσκοτόπων και δασικών εκτάσεων.
Με βάση τα ανωτέρω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως ο ΕΛΓΑ , ώστε να γίνουν άμεσα έλεγχοι, για να αποκατασταθούν οι ζημίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ


Ο 25χρονος LIKA  EDISON του HASIS ή HASIZ και της NAFIE , ο οποίος γεννήθηκε την 04-04-1988 στην Αλβανία.
 Ο 41χρονος MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ (Ον) ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κόλα
Ο 36χρονος Μάριο Κόλα δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ίδιου και των δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί λίγο πριν την αιματηρή συμπλοκή προκειμένου να μην συλληφθούν από τους αστυνομικούς που «χτένιζαν» την περιοχή κι οι τρεις δραπέτες που αναζητούνται, ανάμεσά τους και ο Κόλα, δεν ήταν παρόντες στο σημερινό επεισόδιο. Οι επικεφαλής της επιχείρησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι έρευνες να επεκταθούν πλέον και προς την Ευρυτανία.

Στην επιχείρηση και τις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ.

 ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ PERMISSOSPRESS ΠΡΩΤΟΙ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΕΣ  TΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Να ευχαριστήσουμε τον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Permissospress και Viotiashop Δημήτρη Σκαρτσιούνη που έδωσε πρώτος πανελλαδικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ όπως και όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την έκβαση της υπόθεσης των Αλβανών δραπετών.
Εmail: dimskarts@yahoo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ