Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Γέννησε η χήρα του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στο Δίστομο


Να την ενισχύσουν οικονομικά αποφάσισαν οι αστυνομικοί


Το τρίτο της παιδί έφερε στον κόσμο η χήρα του αδικοχαμένου αστυνομικού, Γιώργου Ανδριτσόπουλου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των δραπετών στη συμπλοκή στο Δίστομο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται στην περιοχή της Θεσπρωτίας οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.Λίγες μόνο ημέρες μετά τον άδικο χαμό του συζύγου της, η χήρα του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, έφερε χθες στον κόσμο το τρίτο της παιδί, το οποίο δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι αστυνομικοί της Βοιωτίας αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού.Συγκεκριμένα ένα ποσό από τις μηνιαίες αποδοχές τους θα το καταθέσουν σε λογαριασμό προκειμένου να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες της οικογένειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αστυνομικό κλοιό τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Σφίγγει ο αστυνομικός κλοιός, στην ελληνοαλβανική μεθόριο από την Σαγιάδα μέχρι την Μουργκάνα στα βουνά του Τσαμαντά, καθώς και τα όρη του Σουλίου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών κακοποιών, που δραπέτευσαν από τις φυλακές των Τρικάλων.Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,στην γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συμμετέχουν, εκτός από τις ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, βατραχάνθρωποι αλλά και τουλάχιστον δύο ελικόπτερα, που χτενίζουν την περιοχή.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θερμική κάμερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντόπισε σε δύσβατη περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου, κοντά σε παραπόταμο του Καλαμά δύο άτομα να κινούνται, όμως γρήγορα χάθηκαν τα ίχνη τους σε χαράδρα.Στο Δρυμώνα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλελειμμένο σε δασώδη περιοχή, το Ι.Χ. που οι κακοποιοί έκλεψαν από την Περδικόβρυση Ναυπακτίας, για την διαφυγή τους. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος απουσίαζε στην Αθήνα και η κλοπή δεν είχε γίνει αμέσως αντιληπτή.
 epirusgate.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Βραζιλιάνο φορ ο Λεβαδειακός


Μία ακόμα μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Λεβαδειακός που ανακοίνωσε την απόκτηση του Πέδρο Σας για τα επόμενα τρία χρόνια.


Ενίσχυσης συνέχεια για τον Λεβαδειακό που το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Πέδρο Σας Πετράτζι.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό που αγωνιζόταν στην Ουγγαρία και ήταν «κλεισμένος» και έμενε η επισημοποίηση της μεταγραφής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός
Ολοκληρώθηκαν οι επαφές για την απόκτηση του 22χρονου βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Pedro Petrazzi Sass.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διαρκείας τριών χρόνων με την ΠΑΕ και ενσωματώθηκε στην ομάδα ξεκινώντας την προετοιμασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ -Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»


Ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές η εισαγωγή στη χώρα μας ενός επικίνδυνου ναρκωτικού που επιτήδειοι ρίχνουν στο ποτό ανυποψίαστων γυναικών κάμπτοντας κάθε πιθανή αντίστασή τους και στη συνέχεια τις κακοποιούν σεξουαλικά. Το λεγόμενο σιρόπι του βιασμού βρέθηκε στην κατοχή δύο νεαρών στη Θεσσαλονίκη. Είχαν πάνω τους 1.815 γραμμάρια σιρόπι GBL ή αλλιώς γαμα-βουτυρολακτόνη.

Στην ΕΛ.ΑΣ σήμανε συναγερμός καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης.

Τι είναι το σιρόπι και τι προκαλεί

Κύριο χαρακτηριστικό του GBL είναι ότι τα θύματα δεν θυμούνται πώς βρέθηκαν από το μπαρ που είχαν πάει για διασκέδαση στο κρεβάτι ενός άγνωστου γυμνές. Το σιρόπι προκαλεί ναυτία, ζάλη, υπνηλία, διέγερση, οπτικές διαταραχές, κατάθλιψη, προβλήματα στην αναπνοή, απώλεια των αισθήσεων και σε κάποιες περιπτώσεις η κατανάλωση του σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Διαβάστε Περισσότερα »

160 μέρες αλωνίζουν ανενόχλητοι οι Αλβανοί δραπέτες!!



Από τις 22 Μαρτίου όταν και απέδρασαν οι Αλβανοί εγκληματίες από τις Φυλακές Τρικάλων, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 160 ημέρες, μέσα στις οποίες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν!!!Η απόδραση Αλβανών κακοποιών από τις φυλακές Τρικάλων, έγινε την Παρασκευή 22 Μαρτίου όταν οι 11 κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Αρχηγός φέρεται να είναι ο «σκληρός» δολοφόνος Μάριο Κόλα, χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ως μία «στρατιωτικού τύπου επιχείρηση». Σύντομα τρεις από τους έντεκα συνελήφθησαν, ωστόσο οι υπόλοιποι οκτώ διέφυγαν τη σύλληψη. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Λαμία όπου πραγματοποίησαν κλοπές αυτοκινήτων και ρούχων αναστατώνοντας την περιοχή και κατευθύνθηκαν προς τη νότιο Ελλάδα, όπου προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους μέχρι το τραγικό περιστατικό με την δολοφονία της άτυχης Κατερίνας Ζώγαλη στα Ισθμια Κορίνθου.Στην συνέχεια,η συμμορία του Μάριον Κόλα, κατευθύνθηκε προς τη Στερεά Ελλάδα και μετά από μια «συνάντηση» με πυροσβέστες σε περιοχή της Φθιώτιδας- χωρίς ευτυχώς να τους κάνουν κακό- ήρθε η τραγική δολοφονία ενός υπαρχιφύλακα στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας δύο παιδιών με την γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό της συμμορίας των κακοποιών, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.Στις 2 Ιουλίου, οι δραπέτες, άνοιξαν το κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από τους συνεργούς τους, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει το σήμα τους. Μετά από κυριολεκτική μάχη με τους αστυνομικού στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, νεκροί έπεσαν ο Eντισον Λίκα 23 ετών και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα ο οποίος μάλιστα φέρεται πως ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση από τις φυλακές.

Σοβαρές ευθύνες
Στη συνέχεια οι Αλβανοί δραπέτες πέρασαν στην Ήπειρο,μιας και η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα!!! Με άνωθεν εντολές,οι άνδρες της ΟΠΚΕ,είχαν υποχωρήσει από τα βουνά της Ευρυτανίας, ενώ ο αρμόδιος Αντιστράτηγος Δικόπουλος είχε πλέον επιστρέψει στην βάση του στο γραφείο του στην οδό Κατεχάκη στην Αθήνα!Πέταξε δηλαδή την..."καυτή πατάτα",στο αναντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητή  Βορείου Ελλάδας Δημήτρη Τσακνάκη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Ήπειρο,οι οποίο και καλούνται από προχθές,να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.Ο λαλίστατος κατά τα άλλα  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας θα πρέπει να αναλάβει τις σοβαρότατες ευθύνες του για το μπάχαλο των 160 ημερών που ξεκίνησε από τα Τρίκαλα, συνεχίστηκε στη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία, πριν έρθει στην Ήπειρο.
 epirusgate.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνιμο φοροενοίκιο για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων

Νέο χαστούκι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται από το 2014 αφού 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, και καταστημάτων θα πληρώνουν εφ' όρου ζωής ένα νέο μόνιμο φόρο, ο οποίος δημιουργείται βάσει μία νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές. Το φοροενοίκιο που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα διαμορφώνεται ανάλογα με της περιοχής όπου βρίσκονται τα σπίτια, τα γραφεία και τα καταστήματα, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές ζώνης.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» η κλίμακα θα διαμορφώνεται μετά από το συνυπολογισμό του χαρατσιού και του Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαιστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί.
Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ποιοι θα ανασάνουν
Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί, οι οποίοι θα πληρώσουν μειωμένο φόρο, αφού τα ακίνητα τους βρίσκονται σε χαμηλή τιμή ζώνης. Συγκεκριμένα μειωμένο φόρο περίπου κατά 21% θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ως 750 ευρώ ανά τετραγωνικό. Μικρότερες μειώσεις θα έχουν όσων τα ακίνητα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 750 έως 2.000 ευρώ. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.000 ευρώ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού θα δουν αύξηση της φορολογίας και επομένως το φοροενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσουν θα είναι υψηλό.
Τι αλλάζει με τα αγροτεμάχια
Φόρος αναμένεται να μπει και στα αγροτεμάχια και οι κατ' επάγγελμα αγρότες θα πληρώσουν από 1 έως 3 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι υπόλοιποι θα επιβαρυνθούν με το διπλάσιο ποσό. Παράλληλα όσοι διαθέτουν ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, η οποίες θεωρούνται ακριβές, η φορολογία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή των αγροτών.iefimerida.gr
Τι πλήρωναν και τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριο έγκλημα στη Βραζιλία: Οπαδοί διαμέλισαν διαιτητή και κάρφωσαν το κεφάλι του σε παλούκι

Ανατριχιαστικό έγκλημα έλαβε χώρα σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, όταν ένας διαιτητής μαχαίρωσε και σκότωσε ποδοσφαιριστή, με τους φίλους του θύματος στη συνέχεια να εισβάλουν στο αγωνιστικό χώρο και να τον τεμαχίζουν, ενώ στη συνέχεια διαμέλισαν το πτώμα του και κάρφωσαν το κεφάλι του σε ένα παλούκι.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, όλα ξεκίνησαν όταν ο 31χρονος ποδοσφαιριστής Ζοσεμιρ Αμπρέου Σάντος, εκνευρίστηκε μετά από ένα σφύριγμα του 20χρονου διαιτητή Οτάβιο Ζορντάο ντα Σίλβα και άρχισε να τον βρίζει και να τον κλωτσά.
Ο 20χρονος διαιτητής τότε, πήρε ένα μαχαίρι επιτέθηκε στον 31χρονο ποδοσφαιριστή και τον μαχαίρωσε, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η συνέχεια ωστόσο ήταν ακόμα πιο αιματηρή, αφού μόλις οι φίλοι του θύματος αντιλήφθηκαν τον θάνατο του Ζοσεμίρ, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον διαιτητή.
Το μένος τους ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθως διαμέλισαν το πτώμα του κι αφού τον αποκεφάλισαν, κάρφωσαν το κεφάλι του σε ένα παλούκι.
Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ακατάλληλες για ανηλίκους
Ο διαιτητής




Το διαμελισμένο πτώμα του [Εικόνα ακατάλληλη για ανηλίκους]


Διαβάστε Περισσότερα »

Πλησιάζουν βήμα-βήμα τα Ελληνοαλβανικά σύνορα οι δραπέτες


Ένα ακόμη βράδυ πέρασε,χωρίς οι αστυνομικοί να καταφέρουν να βρουν κάποιο ίχνος των Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα στα βουνά της Θεσπρωτίας. Ο χρόνος περνά,και οι αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί, πλησιάζουν βήμα-βήμα τα αλβανικά σύνορα.Στην περιοχή του Κάτω Ζαλλόγγου,είχαν παραταχθεί όλη την νύχτα,ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις,στήθηκαν ακόμα περισσότερα μπλόκα στην περιοχή του Καλαμά,ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ παρακολουθούν στενά και το μονοπάτι της Πλακωτής,το οποίο οδηγεί στον Τσαμαντά.Από την άλλη μεριά του ποταμού,στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας και Ασπροκκλησίου, παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, οι οποίες περίμεναν καρτερικά τη μετακίνηση των δραπετών.Όμως,δυστυχώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον,δεν υπάρχει κανένα σημάδι των δραπετών στον ορίζοντα...Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε στην περιοχή νέα κλοπή αυτοκινήτου ή δικύκλου.Συνεπώς οι Αλβανοί κακοποιοί θα πρέπει να κινούνται πεζοί.
epirusgate.blogspot

Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος για πυρκαγιές στη Στερεά σήμερα



Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια.....



Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν τις εργασίες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Κακοποιός πεθαίνει από καρδιακή προσβολή την ώρα της ληστείας

Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο και δείχνει τη στιγμή που ένας νεαρός ληστής παθαίνει καρδιακή προσβολή και πεθαίνει μέσα στο μαγαζί το οποίο ετοιμαζόταν να ληστέψει.

Το βίντεο που είναι από το κλειστό κύκλωμα βενζινάδικου δείχνει δύο νεαρούς να πλησιάζουν στο κατάστημα με μηχανάκια.

Ο ένας εκ των δύο μπαίνει μέσα στο κατάστημα και υπό την απειλή όπλου ζητάει από τον ταμία και τον ιδιοκτήτη να του δώσουν τα χρήματα από την είσπραξη.

Εκείνη τη στιγμή ο νεαρός καταρρέει και πέφτει στο πάτωμα, ενώ, παρά τις μάταιες προσπάθειες των θυμάτων να τον επαναφέρουν, ο ληστής ξεψύχησε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο νεαρός έπαθε καρδιακή προσβολή και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα φλέβα «χρυσού» - Ξεκινούν έρευνες και στη στεριά για κοιτάσματα υδρογονανθράκων



Σχέδιο για εξονυχιστικούς ελέγχους όχι μόνο σε θαλάσσιες περιοχές αλλά και στο χερσαίο τμήμα της χώρας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχει έτοιμο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη νέων πεδίων υδρογονανθράκων.

Μάλιστα όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, συγκεκριμένες ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο.

«Θα διερευνηθεί απολύτως όχι μόνο ο θαλάσσιος αλλά και όλος ο χερσαίος χώρος. Σε δύο-τρεις μήνες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε συγκεκριμένα στοιχεία».

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μες στην εβδομάδα που πέρασε, πρώτον, ανακοινώθηκαν οι ανάδοχες κοινοπραξίες που θα αναλάβουν να διερευνήσουν περαιτέρω τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου και των Ιωαννίνων και δεύτερον, ξεκίνησε η πώληση των δεδομένων των σεισμικών ερευνών για τρεις ακόμη περιοχές της χώρας, προκαλούν αισιοδοξία για τα πιθανά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη της ελληνικής οικονομίας από την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Από την αξιοποίηση των πεδίων του Πατραϊκού και των Ιωαννίνων, το Δημόσιο αναμένει έσοδα ύψους 11 δισ. ευρώ σε βάθος 25ετίας, χρήματα που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μανιάτης «είναι πάνω κι από το μισό ΤΑΙΠΕΔ». Τα αναμενόμενα έσοδα σε περιφερειακό επίπεδο για έργα ανάπτυξης και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, πόροι που αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, οι άμεσες -με δεδομένα τα όσα ισχύουν για το κοίτασμα του Πρίνου-υπολογίζονται σε 500600 και για τα δύο πεδία (Ιωαννίνων και Πατραϊκού), ενώ οι έμμεσες εκτιμάται ότι μπορεί να είναι και τριπλάσιες του παραπάνω αριθμού.

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται, η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την κοινοπραξία που θα αναλάβει τις γεωτρήσεις στην περιοχή του Κατάκολου, την τρίτη περιοχή για την οποία είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω της διαδικασίας ανοιχτής πρόσκλησης (OpenDoor). H Energean Oil είναι η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου και πρόσφατα σε αυτήν επένδυσε και το fund Third Point, ενώ η Petra είναι καναδική εταιρεία. Η έτερη κοινοπραξία αποτελείται από επίσης έναν ελληνικό όμιλο, τα ΕΛΠΕ, την ιταλική Edison και την ιρλανδική Petroceltic.

Σε πιο πρώιμο στάδιο, αλλά με τις πρώτες ενδείξεις να είναι θετικές, βρίσκεται η υπόθεση των πιθανών κοιτασμάτων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Από την Πέμπτη ξεκίνησε η πώληση των πρώτων στοιχείων των σεισμικών ερευνών που διενήργησε η νορβηγική PGS με την ίδια την εταιρεία να κάνει λόγο για περιοχή που εμφανίζει μεγάλη προοπτική. Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων αναμένεται έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ ο νέος γύρος παραχωρήσεων από το ΥΠΕΚΑ για τις περιοχές αυτές αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
 iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ...μπόρα απολύσεων στους ΟΤΑ.



Στους ΟΤΑ στρέφεται, πλέον, η κυβέρνηση ώστε να βρει επιπλέον 5.000 «διαθέσιμους».


Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας παρά τα όσα είχαν... αφήσει να διαφανεί περί του αντιθέτου,απέρριψαν κατά τη διάρκεια συνάντησης το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών την πρόταση να υπολογιστούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών της β’ βάθμιας εκπαίδευσης στην α΄ βαθμια ως διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωράει στην εφαρμογή εναλλακτικών σεναρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.

Μέσα σε αυτούς είναι και 2.741 δημοτικοί υπαλληλοι οι οποίοι είχαν καταγραφεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Ε. Στυλιανίδη ως υποψήφιοι για μετάταξη.

Πάντως, είναι πιθανόν εφόσον τελικώς ενταχθούν στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας οι περίπου 3.000 υπάλληλοι των υπουργείων των οποίων οι θέσεις καταργούνται με βάση τα νέα οργανογράμματα να μην απαιτηθεί να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 αλλά περί τους 3 με 3.500.

Υπενθυμίζεται ότι από τους δήμους θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και 3.500 ως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί, άρα συνολικά ο αριθμός των υπαλλήλων των ΟΤΑ που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μπορεί να προσεγγίσει και τις 9.000.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που ρωτήθηκαν, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο με τη νέα αυτή εξέλιξη, με την οποία το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότας, πέφτει στους ΟΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Φυλακές Ελαιώνα-Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας Ελληνίδας φυλακισμένης μάνας!


Στις Φυλακές Ελαιώνα Θήβας η καθημερινότητα των κρατουμένων είναι πολύ σκληρή.
Τουλάχιστον αυτό περιγράφει μία μητέρα κρατούμενη η οποία έχει κοντά της το ανήλικο παιδί της.

Η γυναίκα αυτή κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και τα τελευταία δυόμιση χρόνια βλέπει τον κόσμο μέσα από κάγκελα. Όμως μαζί της και με τον ίδιο τρόπο βλέπει τον κόσμο και ένα μικρό παιδί για το οποίο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η πιπίλα και το γάλα που έχουν άλλα παιδιά στην ηλικία του που ζουν με τους δικούς τους στο σπίτι και χαίρονται την καθημερινότητά τους.

Το mothersblog ήρθε σε επαφή με την Αγγελική Καρδαρά, Διδάκτωρ του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών και Φιλόλογο. Η κυρία Καρδαρά, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αυτή τη γυναίκα, η οποία μίλησε ανοιχτά για τις καθημερινές αγωνίες της και τον αγώνα που κάνει ακόμα και για την επιβίωση της ίδιας και του παιδιού της μιας και όπως καταγγέλλει, δεν υπάρχει ούτε καν η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους δυο τους.

Η κρατούμενη μητέρα περιγράφει την σκληρή καθημερινότητα που ζει μαζί με το παιδί της στις φυλακές: «Μας ανοίγουνε στις 7.30. Ετοιμάζουμε τα παιδιά μας, καθαρίζουμε τα κελιά, πλένουμε τα ρούχα μας κ.λπ.» λέει και συνεχίζει: «Το μεσημέρι παίρνουμε το φαγητό, ταΐζουμε τα παιδιά, τα βάζουμε για ύπνο, κλείνουμε στις 12 και ανοίγουμε στις 15:00, βγαίνουμε στο προαύλιο κ.λπ. Κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, το ίδιο πρόγραμμα». Η σχέση της μητέρας με τις υπόλοιπες κρατούμενες είναι καλές αλλά τυπικές καθώς η ίδια αποκαλύπτει: «Καλό είναι να κρατάς ήπιους τόνους και να προσπαθείς να μην απαντάς».

Η ίδια γυναίκα όταν ερωτάται ποιο πιστεύει ότι είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μητέρες με παιδιά στη φυλακή στην Ελλάδα, απαντά χωρίς περιστροφές: «Δεν υπάρχει γιατρός σε καθημερινή 24ώρη βάση και μόνοι μας αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά. Κυρίως έχουμε ανάγκη παιδιάτρου και γυναικολόγου». Αν αυτή η γυναίκα είχε τη δυνατότητα να ζητήσει κάτι από τους κυβερνώντες ώστε να βελτιωθεί η ζωή της ίδιας και του παιδιού της μέσα στις φυλακές, θα παρακαλούσε για: «Ένα ακόμα καλύτερο χώρο, ίσως μία παιδική χαρά έξω στο προαύλιο». Και για όσους πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν τις μητέρες φυλακισμένες με τα παιδιά τους, η ίδια ζητά: «Σαμπουάν για εμάς και τα παιδιά, είδη πρώτης ανάγκης και γενικά ό,τι αφορά παιδικά, όπως πιπίλες, μπουκάλια, βραστήρες κ.λπ. Επίσης, χρειαζόμαστε κάρτες, τσιγάρα, ρούχα και νερά».

Η κρατούμενη μητέρα, μιλώντας για τον αγώνα που κάνει καθημερινά μέσα από τα κάγκελα της φυλακής, λέει μεταξύ άλλων: «Προσπαθώ να μεγαλώσω το παιδί μου, όπως θα έκανα και έξω, αν και οι δυνατότητες μέσα είναι περιορισμένες. Τα προβλήματα είναι η μη κοινωνικοποίηση του παιδιού και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Πώς είναι, όμως, η ψυχολογία των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στη φυλακή; Η κρατούμενη μητέρα λέει: «Αναλόγως την ηλικία που θα βρεθούν μέσα στη φυλακή. Όταν ένα παιδί γεννιέται μέσα στη φυλακή, την θεωρεί σπίτι του. Όταν έρθει από έξω, προσαρμόζεται γιατί στην παιδική ηλικία τους είναι αρκετό να έχουν τη μητέρα κοντά τους. Φυσικά υπάρχουν αλλαγές στην ψυχολογία του παιδιού, αλλά όχι αδιόρθωτες». Όμως, παραδέχεται συγχρόνως: «Δεν είναι το καλύτερο να είναι στη φυλακή το παιδί σου, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα με εμένα εδώ παρά χωρίς εμένα έξω».

Η ίδια πιστεύει πως θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη η ζωή για τις μητέρες κρατούμενες, αν οι νόμοι το επέτρεπαν: «Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει κοινωφελής εργασία ή κατ' οίκον περιορισμός, ώστε τα παιδιά να μην αποκόβονται από την κοινωνική ζωή και να μεγαλώνουνε σε πραγματικές συνθήκες για να μην αλλάζει η ζωή τους τόσο έντονα».
zoomblog.org
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ