Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σοκ στο Πανελλήνιο..Μάνα σκότωσε το αγοράκι της στην Αχαία και το έβαλε μέσα στο ψυγείο!

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Αχαΐας η υπόθεση παιδοκτονίας που αποκαλύφθηκε στην περιοχή Αλεποχώρι το απόγευμα της Τρίτης.

Μια 31χρονη μητέρα, σε ρόλο Μήδειας, σκότωσε το περασμένο Σάββατο με τα ίδια της τα χέρια -το ηλικίας- δύο μηνών παιδί της και το έκρυψε αρχικά στο ψυγείο του σπιτιού της. Στη συνέχεια φοβούμενη τον σύζυγό της, εναπόθεσε το άψυχο κορμί του στην κούνια.

Τραγική φιγούρα ο σύζυγος της παιδοκτόνου, ο οποίος έλειπε από την Πέμπτη και όταν επέστρεψε στο σπίτι ανακάλυψε το πτώμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα, δύο ακόμη παιδιών, ισχυρίζεται ότι χτύπησε το παιδί το Σάββατο και μόλις αντελήφθη ότι αυτό δεν είχε τις αισθήσεις του, το έβαλε στην κατάψυξη.

Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους.

Η οικογένεια αυτή έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις αστυνομικές Αρχές τόσο για χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και πολλές κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα και τα περίχωρα, ενώ η ίδια η γυναίκα αλλά και μέλη της οικογένειας έχουν επιβαρυμένο ιστορικό ψυχικής υγείας και κάποιοι μάλιστα έχουν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

 patrastimes/thebest

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τους δραπέτες


Ο χρόνος  κυλά υπέρ του Μάριαν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται την τελευταία ώρα στην Ήπειρο, νέα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων.Ο χρόνος έχει  αρχίσει να κυλά υπέρ του Μάριαν Κόλα και του Ιλίρ Κούπα.Παρά όμως, τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να έχουν διαφύγει σε Αλβανικό έδαφος είτε από την ξηρά είτε από τη θάλασσα, η εντολή είναι να συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι προσπάθειες, ενώ στη Θεσπρωτία έφτασε και προηγμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός μαζί με τις θερμικές κάμερες, που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στον εντοπισμό λαθρομεταναστών.Τα ελικόπτερα σταμάτησαν πριν λίγα λεπτά τις πτήσεις τους και οι έρευνες γίνονται πλέον μόνο με επίγεια μέσα.Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ,έχουν παραταχθεί σε τρεις ζώνες επιτήρησης στην περιοχή της Ηπείρου. Η πρώτη εκτείνεται κατά μήκος του Καλαμά στη Βορειοδυτική Θεσπρωτία, η δεύτερη κατά μήκος των συνόρων, ώστε να αποτραπεί -ει δυνατόν- η διαφυγή των κακοποιών στην Αλβανία και μία τρίτη ζώνη στα μετόπισθεν, προκειμένου να αποφευχθεί αιφνιδιαστική διαφυγή των Αλβανών δραπετών προς το εσωτερικό της χώρας.Οι αστυνομικοί είναι πανέτοιμοι για μια ακόμη δύσκολη νύχτα.Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί,πως αρκετοί αξιωματικοί,δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την έκβαση των ερευνών...
 epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαλύουν τα τεχνικά λύκεια: Οι 2.500 θέσεις 46 ειδικοτήτων που καταργούνται


Δεδομένου ότι το πρόγραμμα κινητικότητας της κυβέρνησης πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας η οποία έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αναζητούνται οι δεξαμενές από τις οποίες θα πρόελθουν αρχικά οι 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλος Ιουλίου και οι  υπόλοιποι 8.300 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Από τα υπουργεία και τους υπολοίπους δημόσιους οργανισμούς ζητούνται οργανογράμματα και αναλυτικά στοιχεία για τους υπαλλήλους τους προκειμένου να ανευρεθεί το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα μπει σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές για την κινητικότητα, όπως αποκαλύπτει non paper του υπουργείου Παιδείας θα αποτελέσουν οι εκπαιδευτικοί. Οπως προκύπτει από το συγκεκριμένο έγγραφο οι εκπαιδευτικοί που δύνανται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.000 σε συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες.

Στο non paper σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν συνολικά έως σήμερα, με συνέπεια την κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις.

«Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια και Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους αντιμετωπίζοντας σειρά στρεβλώσεων και πελατειακών σχέσεων», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας για να δικαιολογήσει την αποφάση ου αυτή και προσθέτει: «Γι αυτό σχεδιάζουμε ένα Τεχνικό Λύκειο που θα μεταδίδει τις απαιτούμενες τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, παράλληλα με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις και επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης».

Ποιες ειδικότητες καταργούνται

Σύμφωνα με το non paper του υπουργείου Παιδείας, βάσει μελετών και σύγκρισης του εκπαιδευτικού συστήματος με αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν υπάρχει σκοπιμότητα να υφίστανται οι εξής ειδικότητες:

  • Βοηθοί Φαρμακείων,
  • Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών,
  • Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων,
  • Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών,
  • Βοηθοί Νοσηλευτών,
  • Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων
  • Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων
  • Γραφικών Τεχνών,
  • Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος,
  • Αισθητικής Τέχνης,
  • Κομμωτικής Τέχνης 
  • Αργυροχρυσοχοΐας
Από τις ειδικότητες που καταργούνται περίπου 2.000 καθηγητές θα τεθούν  σε διαθεσιμότητα και περίπου 500 να μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις. Οσοι δεν τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις και συνεπώς θα απολυθούν το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι θα φροντίσει να απασχολούνται κατά προτεραιότητα, όλων των υπολοίπων, ως ωρομίσθιοι σε μαθήματα των ειδικοτήτων τους.
Ποιοι εξαιρούνται
  • Εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν οργανική θέση σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
  • Εκπαιδευτικοί των σχετικών κλάδων που έχουν και δεύτερη ειδικότητα γιατί αυτή τους αποδίδει οργανική θέση εκ της δεύτερης ειδικότητας
  • Εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων που είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με Αναπηρίες, οι οποίοι και θα υποχρεωθούν σε μετάταξη σε διοικητικές θέσεις στις εγγύτερες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της περιοχής που σήμερα υπηρετούν.iefimerida.gr
Πλήθος εκπαιδευτικών ανά κατηγορία/κλάδο/ειδικότητα που χάνουν την οργανική τους θέση:


Διαβάστε όλο το non paper του υπουργείου Παιδείας πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κενές θέσεις στα ΚΠΑ Λιβαδειάς & Θήβας!



Της εβδομάδας που ξεκίνησε…

Εμπλουτισμένες είναι οι υπό κάλυψη θέσεις της εβδομάδας, που άρχισε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ σε Θήβα και Λιβαδειά….

Στα ΚΠΑ Θήβας υπάρχουν κενές θέσεις Πωλητών σε καταστήματα (ενιαίου Λυκείου), Οδηγών  Φορτηγών και Βαρέων Φορτηγών (Γυμνασίου), Αποθηκαρίων (Ενιαίου Λυκείου), Ανειδίκευτων  Εργατών, Χειρωνακτών και μικροεπαγγελματιών και  Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων, Εστιατορίων, Πρακτορείων Συστημάτων (Γυμνασίου)..

Στα ΚΠΑ Λιβαδειάς οι κενές θέσεις αφορούν Ανειδίκευτους Εργάτες, Χειρωνάκτες και Μικροεπαγγελματίες (Γυμνασίου), Υπαλλήλους Γραφείου (Ενιαίου Λυκείου), Γεωπόνους (ΑΕΙ), Λατζέρηδες, Μηχανικούς Αυτοκινήτων (Ενιαίου Λυκείου) και Υπαλλήλους Γραφείου (ΑΕΙ).
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεταγραφή της 10ετίας στον Λεβαδειακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Το μεσημέρι της Δευτέρας η γη σχίστηκε στα δύο. Οι ουρανοί άνοιξαν και τα τσιμέντα της Λιβαδειάς έπεσαν. Σε λίγα λεπτά η είδηση της μεγάλης μεταγραφής ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Ο Μανόλο έκλεισε στην αρμάδα του Κομπότη.

Επειδή όπως καταλαβαίνετε "Μανόλο", έχει το δικαίωμα να ονομάζεται μόνο ένας άνθρωπος σ΄ αυτή τη γη, τα "SOSial Media" αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την τάξη! Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν Ισπανό μ΄ αυτό το όνομα. "Μανόλο", ήταν είναι και θα είναι ο Μανώλης Μαυρομμάτης.



Και επειδή αφορμή ψάχναμε για να ξαναθυμηθούμε τα καλύτερα του "Μανόλο", δυναμώστε τον ήχο και ετοιμαστείτε! Συγκεντρώσαμε (με τη βοήθεια των μερακλήδων που τα ανέβασαν youtube) και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα αριστουργήματά του Μανώλη Μαυρομμάτη, που έγραψαν ιστορία.sportdog.gr

Απολαύστε υπεύθυνα! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΑΣ Λιβαδειάς προκηρύσσει διαγωνισμό για την πώληση σίτου



Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προσφορές τους για τη συμμετοχή τους σε αυτόν. Αντικείμενο του διαγωνισμού που προκηρύσσεται είναι η πώληση 1.800.000 έως 2.060.000 κιλών σίτου εσοδείας του έτους 2013.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν Έλληνες και αλλοδαποί υποψήφιοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συνεταιρισμοί ή/και κοινοπραξίες ή ενώσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Οι προσφορές θα υποβληθούν μέσα σε σφραγισμένους φακέλους.

Προσφορές είναι δυνατόν επίσης να αποσταλούν και με συστημένη επιστολή.
Απαραίτητο περιεχόμενο των εγγράφων που θα περιλαμβάνουν οι φάκελοι είναι πέραν της τιμής της προσφοράς και της λεπτομερούς περιγραφής του τρόπου πληρωμής, το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερομένου ή, εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο η πλήρης επωνυμία του καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπός του καθώς και όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Η σύνταξη των εγγράφων πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα. Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από την καταβολή εγγύησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, η οποία θα αντιστοιχεί στο (0,5)% επί της αξίας της προσφοράς των ενδιαφερομένων. Προσφορές που θα κατατεθούν χωρίς εγγύηση ή που αυτή δε θα είναι σύμφωνη με τα ανωτέρω θα απορρίπτονται ως τυπικά απαράδεκτες.

Οι εγγυήσεις συμμετοχής επιστρέφονται σε εκείνους τους ενδιαφερόμενους στους οποίους δεν έγινε η κατακύρωση του διαγωνισμού μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της ανακοίνωσης της κατακύρωσης. Η υποβολή των προσφορών των ενδιαφερομένων δέον να γίνει έως και την 19.07.2013 και ώρα 3 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς ή να αποσταλούν ταχυδρομικώς στην παραπάνω διεύθυνση.

Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την ως άνω ημερομηνία δε θα ληφθούν υπόψη. Επίσης, προσφορές, οι οποίες θα αποσταλούν ταχυδρομικώς και θα περιέλθουν στην Ένωση μετά την ως άνω ημερομηνία δε λαμβάνονται υπόψη, ακόμη κι αν έχουν εγκαίρως ταχυδρομηθεί. Η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών θα λάβει χώρα στα γραφεία της Ένωσης την 19-07-2013 και ώρα 06.00 μ.μ. από το Δ.Σ. και την Αρμόδια Επιτροπή Συγκέντρωσης Σιτηρών με την παρουσία των ίδιων ή των εκπροσώπων των προσφερόντων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν του ανοίγματος των κατατεθειμένων προσφορών να επανέλθουν με νέα προφορική προσφορά επί τόπου.

Μετά την αποσφράγιση των φακέλων θα ακολουθήσει ανακοίνωση των κυρίων στοιχείων των προσφορών καθώς και σύνταξη και υπογραφή σχετικού πρακτικού παραλαβής τους.

Σε περίπτωση που οιοσδήποτε ενδιαφερόμενος το επιθυμεί, δύναται να λάβει δείγμα για ποιοτικό έλεγχο του προϊόντος, πριν την από μέρους του κατάθεση προσφοράς.
Μετά την κατακύρωση, η οποία θα γίνει με κριτήριο τη συμφερότερη προσφορά, ο πλειοδότης υποχρεούται να προβεί, πρώτος αυτός, στην καταβολή του ποσού, που αντιστοιχεί στην υποβληθείσα προσφορά του και κατόπιν θα δύναται να προχωρήσει στην παραλαβή και φόρτωση του σίτου.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να θεωρήσει ασύμφορο το διαγωνισμό και να τον κηρύξει άγονο.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, που εδρεύει στη Λιβαδειά, οδός Θεσσαλονίκης αριθμ. 35-39 καθώς και στο τηλέφωνο 2261022576, 2261029898.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Εντόπισαν φορτηγάκι γεμάτο σφαίρες και καλάσνικοφ στον Πειραιά


Eνα ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβαν άγνωστοι μέσα στο ύποπτο βαν που εντόπισε στον Πειραιά και παρακολουθούσε επί δύο ημέρες η ΕΛ.ΑΣ..

Το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα ύποπτο βαν που ήταν παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Δερβενακίων και Δραγατσανίου στον Πειραιά. Η αντιτρομοκρατική το παρακολούθησαν διακριτικά και το μεσημέρι της το άνοιξαν. Μέσε σε αυτό βρήκαν:

    Επτά καλάσνικοφ

    Ενα πιστόλι

    Τέσσερα σώματα χειροβομβίδων

    Τρεις πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων

    Εναν σιγαστήρα όπλου

    Πέντε γεμιστήρες καλάσνικοφ

    150 σφαίρες καλάσνικοφ

το φορτηγάκι ένα λευκό Renault Kangoo ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί στις 22 Ιουνίου στο Φάληρο, ενώ οι δράστες, για να μην κινούν υποψίδς είχαν καολλήσει απέξω αυτοκόλλητα από συνεργείο καθαρισμού.

Το γεγονός πως τα όπλα που ήταν κρυμμένα στο λευκό φορτηγάκι ήταν λαδωμένα, γρασαρισμένα και συσκευασμένα παραπέμπει στο συμπέρασμα πως ίσως πίσω απ' όλα να βρίσκονται λαθρέμποροι όπλων, που είχαν αφήσει τα όπλα στο φορτηγό μέχρι να τα πουλήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 40χρονος από το Στείρι- Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς


Διέφυγε τον κίνδυνο ο 40χρονος από το Στείρι Βοιωτίας που το απόγευμα της Δευτέρας σκότωσε με μαχαίρι την 32χρονη νύφη του μητέρα δύο παιδιών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, όπου και μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά από το ίδιο μαχαίρι στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στη ζωής του, κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε μία από τις πτέρυγες του νοσοκομείου και τις επόμενες ώρες οι γιατροί θα κρίνουν αν θα μεταφερθεί σε κλινική των Αθηνών.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον νεαρό στην αποτρόπαια πράξη του.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει αύριο Τετάρτη αν και εφόσον διενεργηθεί η νεκροψία νεκροτομή που απαιτείται.

Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.

lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Άγίου Γεωργίου Λιβαδειάς-ΟΧΙ Στην κατάργηση του Ταχυδρομικού μας Καταστήματος


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη: Ο Κόλα έγραψε με το αίμα πτώματος σε τοίχο «βρωμοέλληνες θα σας εκδικηθούμε»

Μια νέα ανατριχιαστική πτυχή για το παρελθόν του αδίστακτου Αλβανού κακοποιού Μάριον Κόλα αναφέρεται σε παλαιότερο δημοσίευμα της Μακεδονίας, καθώς το 1995 όταν ο Κόλα είχε συλληφθεί για σωρεία ληστειών, είχε κατηγορηθεί και για την άγρια δολοφονία ενός ταξιτζή, με του οποίου του αίμα έγραψε στη συνέχεια σε έναν τοίχο «βρωμοελληνες θα σας εκδικηθούμε».

Σύμφωνα με φύλλο της εφημερίδας Μακεδόνία το οποίο εκδόθηκε στις 12/11/1995, ο Κόλα σε ηλικία 18 χρονών είχε συλληφθεί μαζί με την τότε συμμορία του πως είχε διαπράξει σωρεία ληστειών, «ρημάζοντας» στην κυριολεξία τα χωριά της Πιερίας.

Οταν δολοφόνησε έναν άνθρωπο για λίγα κέρματα

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Κόλα φέρεται να δολοφόνησε μέσα στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα έναν Αλβανό για δύο χιλιάδες δραχμές σε κέρματα. Η Μακεδονία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αρχές Οκτωβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο Kola, πήγε μόνος στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα, και οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, αναρριχήθηκε από μπαλκόνι, έσπασε το τζάμι παραθύρου και, μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, εξανάγκασε τους τρεις Αλβανούς αδελφούς του Adriatik Goce, να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν, που δεν ήταν παρά δύο χιλιάρικα και αυτά σε κέρματα.

Κατόπιν τους εξανάγκασε να του μεταφέρουν μία συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου, όπου την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Κατόπιν ο Kola πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο Goce. Ο δράστης διέφυγε πεζός, εγκαταλείποντας και την τηλεόραση, αφού πυροβόλησε μία φορά εναντίον των άλλων δύο αδελφών, χωρίς, ευτυχώς, να τους πετύχει».

Οπως προκύπτει από την εφημερίδα, ο Κόλα από νεαρή ηλικία είχε δείξει μια άγρια πτυχή, καθώς και σε ένα άλλο περιστατικό εισέβαλε σε σπίτι όπου διέμενε μια οικογένεια με τα δύο ανήλικα παιδιά της και πυροβόλησε με καραμπίνα προκειμένου να κλέψει πέντε χιλιάδες δραχμές (περίπου 15 ευρώ).

Ωστόσο, η συμμορία του Κόλα τότε είχε ανακριθεί και για ένα άλλο ιδιαιτέρως άγριο έγκλημα, την δολοφονία του ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει ο δράστης ή οι δράστες. Πάνω σε τοίχο οι φονιάδες είχαν γράψει, με το αίμα του θύματος "βρομοέλληνες θα σας εκδικηθούμε». Η συμμορία του Κόλα είχε ανακριθεί ως υπαίτια για το ειδεχθές έγκλημα.

Ολόκληρο το δημοσίευμα της Μακεδονίας:

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Συμμορία Αλβανών φονιάδων, ληστών και διαρρηκτών, εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη τεσσάρων λαθρομεταναστών. Οι Αλβανοί αυτοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή, στη Μελίκη Ημαθίας, που το πτώμα του βρέθηκε προχθές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης ασφαλείας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Σίνδου, κοντά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, στη Σίνδο, οι Marjan Kola, 18 χρόνων, Jani Thanous, 19 χρόνων, Argilea Leshi, 19 χρόνων και Ziber Leshi, 20 χρόνων.

Ο Kola, κατά την προανάκριση, ομολόγησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, ότι προ τετραμήνου περίπου, πήγε σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της νέας εθνικής οδού, στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με διαφανή κάλτσα, απείλησε με ψεύτικο πιστόλι, άγνωστο άνδρα, τη στιγμή που έβγαινε από το Ι.Χ. του, ενώ άγνωστη, επίσης, γυναίκα, παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Αλβανός, με τον τρόπο αυτόν, απέσπασε 120.000 δρχ. Η επίθεση αυτή δεν είχε καταγγελθεί στην αστυνομία.

Ο Kola, μαζί με τον επίσης Αλβανό, ονόματι Nretw, 18 χρόνων, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στις 2 το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, οπλισμένοι, ο πρώτος με το ψεύτικο πιστόλι και ο άλλος με μακρύκανη κυνηγετική καραμπίνα, πήγαν στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο 20ό χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, όπου και επιτέθηκαν σε ένα ζευγάρι, που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Επρόκειτο για τον Γεώργιο Μερτζανίδη και την Ουκρανή φίλη του Tatiana Perysta, που είχαν αποκοιμηθεί, όταν δέχθηκαν την επίθεση.

Οι Αλβανοί πυροβόλησαν τέσσερις φορές, σπάνοντας το "παρ - μπριζ" του Ι.Χ. Ο Μερτζανίδης, ωστόσο, είχε την ετοιμότητα, να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο και να διαφύγει, γλιτώνοντας έτσι από τα "νύχια" των δύο επικινδύνων Αλβανών.

Αρχές Οκτωβρίου, πρώτες πρωινές ώρες, ο Kola, πήγε μόνος στη βιοτεχνική μονάδα γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστέα, και οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο, αναρριχήθηκε από μπαλκόνι, έσπασε το τζάμι παραθύρου και, μπαίνοντας στο εσωτερικό του κτιρίου, εξανάγκασε τους τρείς Αλβανούς αδελφούς του Adriatik Goce, να του παραδώσουν όσα χρήματα είχαν, που δεν ήταν παρά δύο χιλιάρικα και αυτά σε κέρματα.

Κατόπιν τους εξανάγκασε να του μεταφέρουν μία συσκευή τηλεόρασης σε απόσταση 700 μέτρων, περίπου, όπου την εναπόθεσαν σε οικόπεδο. Κατόπιν ο Kola πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άτυχο Goce. Ο δράστης διέφυγε πεζός, εγκαταλείποντας και την τηλεόραση, αφού πυροβόλησε μία φορά εναντίον των άλλων δύο αδελφών, χωρίς, ευτυχώς, να τους πετύχει.

Πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου, η συμμορία των Αλβανών, σε πλήρη απαρτία, πήγε στο 10ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κατερίνης, στο εργοστάσιο επίπλων του Δ. Ζεράκη, όπου έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου μικρής κατοικίας, όπου διέμενε ο Αβραάμ Λαζίδης με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Και πάλι ο... πολύς Kola, πυροβολώντας με τη μακρύκανη καραμπίνα και ο Thanus με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο, άρπαξαν ένα... πεντοχίλιαρο. Οι άλλοι δύο Αλβανοί της συμμορίας ήταν οπλισμένοι με ψεύτικο πιστόλι και ένα ρόπαλο.

Η τετραμελής συμμορία, πριν από ένα μήνα, διέπραξαν μεγάλο αριθμό κλοπών στην περιοχή της Σίνδου και σε χωριά της Πιερίας.

Οι Αλβανοί ανακρίνονται και για την άγρια δολοφονία του ταξιτζή.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές βρέθηκε, στην περιοχή του Αιγινίου, το πτώμα του 50χρονου ταξιτζή Νίκου Τσάκαλου, που είχε εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες από τη Μελίκη Ημαθίας.

Ο Τσάκαλος βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει ο δράστης ή οι δράστες. Πάνω σε τοίχο οι φονιάδες είχαν γράψει, με το αίμα του θύματος "βρομοέλληνες θα σας εκδικηθούμε".

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Τσάκαλος έφυγε από τη Μελίκη μεταφέροντας με το ταξί του Αλβανούς λαθρομετανάστες, πιθανότατα στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής αλλά έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες βρέθηκε νεκρός στο ξεροπήγαδο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (το δημοσίευμα της δολοφονίας του Αλβανού από τον Κόλα)

Αλλη μία δολοφονία, μεταξύ Αλβανών, διαπράχθηκε χθες τα ξημερώματα, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.

Ενας άνδρας γύρω στα 22-25, που εικάζεται ότι ήταν Αλβανός, αναρριχήθηκε στο α όροφο και αφού έσπασε παράθυρο της αντιπροσωπείας γεωργικών φαρμάκων των αδελφών Χριστιά, μπήκε στα γραφεία, όπου διέμεναν τρείς Αλβανοί.

Με την απειλή κυνηγετικού όπλου, τους ανάγκασε να του παραδώσουν 2.000 δρχ. και μία τηλεόραση. Κατόπιν τους υποχρέωσε, όπως και στην προηγούμενη υπόθεση, να μεταφέρουν τη συσκευή σε οικόπεδα, σε μία απόσταση 400 μέτρων από τη βιοτεχνία.

Ενα από τα θύματα της ληστείας, ο Adriatik Goce, 23 χρόνων, επιχείρησε σε κάποια στιγμή να εκσφενδονίσει πέτρα, δέχθηκε κατάστηθα, μία μπαταριά από το όπλο του δράστη, από απόσταση δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να καταπέσει νεκρός.iefimerida.gr

Πηγή: Αρχείο εφημερίδας Μακεδονίας στο hyper.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Εκστρατεία ενημέρωσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων


Εκστρατεία ενημέρωσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ της περιοχής των Θηβών, όπου έχουν τοποθετηθεί καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εθελοντές και μέλη της Επιτροπής του, μοίρασαν φυλλάδια στους πελάτες των σούπερ μάρκετ, στα οποία  ενημέρωναν για το σκοπό ίδρυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τον τρόπο που λειτουργεί, τον αριθμό ατόμων που εξυπηρετεί και τις ανάγκες του, κυρίως σε τρόφιμα.

Παράλληλα, υπενθύμιζαν στον κόσμο την ύπαρξη Κοινωνικού Καλαθιού, αμέσως μετά τα ταμεία των σούπερ μάρκετ.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Καλαθιού του Παντοπωλείου μας. Δυστυχώς, οι εξυπηρετούμενες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο οικογένειες, έχουν ανέλθει στις 160. Tο γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα και μας προβληματίζει για το τι μέλει γενέσθαι.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων και συλλόγων. Όσο έχουμε γεμάτα τα ράφια του μπορούμε να βοηθήσουμε τις άπορες οικογένειες του Δήμου μας.  Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει όλοι, από το υστέρημά μας, να αφήνουμε έστω ένα προϊόν μακράς διαρκείας, που δεν χρειάζεται ψυγείο, στα Καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Δεν χρειάζεται να είναι γνωστής εταιρείας, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Ότι μπορεί ο καθένας μας».



Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων:

    Ενισχύει την κοινωνική συνοχή & καταπολεμά τη φτώχια και την οικονομική κρίση
    Παρέχει δωρεάν είδη διατροφής, ένδυσης κτλ., σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καλύπτοντας τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους.
    Μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 160 οικογένειες.
    Στηρίζεται σε εθελοντικές προσφορές, γι’ αυτό και έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ  της πόλης, καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων».
    Βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδου & Αγγελίδη και είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00
    Τηλέφωνα Επικοινωνίας :2262350603, 607, 600

Ότανπάωστοsupermarket:

    Να θυμηθώ, ν’ αφήσω ένα προϊόν μακράς διαρκείας που δεν χρειάζεται ψυγείο (π.χ. γάλα παιδικό ή βρεφικό, ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, χυμό ντομάτας κα.)  στο Καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων, αμέσως μετά το ταμείο…
    Γιατί θέλω να στηρίξω τους άπορους συμπολίτες μου & να συμμετέχω και εγώ σ’ αυτό το έργο αγάπης.
    Γιατί ΜΑΖΙ χτίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Πρωτοφανής καθυστέρηση στη συγκρότηση και λειτουργία των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων



Θέμα: Πρωτοφανής πολύμηνη καθυστέρηση στη συγκρότηση και λειτουργία των Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 


Η θητεία των Συμβούλιων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  έχει λήξει από 31/12/2012. Στις αρμοδιότητες των ανωτέρω Συμβουλίων εντάσσεται και η πλήρωση των κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης από τους υπάρχοντες αξιολογικούς πίνακες κρίσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Μέχρι σήμερα και ενώ η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε τους προτεινόμενους για Προέδρους και αναπληρωτές Προέδρους των  Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα ανωτέρω Συμβούλια δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί.
Συνέπεια της αδράνειας αυτής είναι σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, οι θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης να παραμένουν κενές επί μακρόν είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων είτε λόγω παραιτήσεων και να καλύπτονται «προσωρινά» από αναπληρωτές ή ακόμα και από αναπληρωτές των αναπληρωτών οι οποίοι αναπληρώνουν πρόσωπα και όχι τις θέσεις.
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο για την εκπαιδευτική κοινότητα, την διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και την οργάνωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. 
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην Διοίκηση της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ν. Βοιωτίας;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε, για λόγους ηθικής τάξης, χρηστής διοίκησης λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας, να επιλυθεί άμεσα η εκκρεμότητα αυτή, η οποία παραμένει επί μακρόν και να αποκατασταθεί η δυσλειτουργία στην Διοίκηση της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ν. Βοιωτίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Τρίχινο γεφύρι της Λιβαδειάς προτεραιότητα στη Βοιωτία



ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΡΙΧΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΚΥΝΑΣ» ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη  Κλέαρχου Περγαντά, περί ένταξης του έργου: «Διαμόρφωση μονοπατιού και αποκατάσταση – στερέωση Τρίχινου γεφυριού» του Δήμου Λεβαδέων, προϋπολογισμού 332.417,47 € στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε  την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Λεβαδέων και την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού, προκειμένου να διευκολυνθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της άρτιας και έγκαιρης  υλοποίησης του έργου.
«Το Τρίχινο Γεφύρι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο της Βοιωτίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης. «Πρόκειται για τμήμα υδραγωγείου που λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας για την υδροδότηση του οικισμού εντός του κάστρου της Λιβαδειάς, έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο και είναι υποχρέωσή μας να το διατηρήσουμε « όρθιο», και επισκέψιμο. Επίσης μέσω της κατασκευής του μονοπατιού, κατά μήκος του φαραγγιού της Έρκυνας», θα δειχθεί το συγκεκριμένο και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους σημείο αυτό της περιοχής. Η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά μας, αποτελεί σημαντικό και ανεκτίμητο περιουσιακό μας στοιχείο. Δεν ανταλλάσσεται, δεν παραχωρείται και  υποχρεούμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια όλοι μας, φορείς και πολίτες, να το διατηρήσουμε να το αναδείξουμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Ήπειρο


Το ανθρωποκυνηγητό στα όρη του Σουλίου, στη Ντουσκάρα και στην παραμεθόριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση,περιμένοντας την πρώτη ύποπτη κίνηση για να αναλάβουν δράση,ενώ τα στελέχη της ΕΛΑΣ,διαμηνύουν,πως οι έρευνες συνεχίζονται και στην περίπτωση που οι δραπέτες,βρίσκονται ακόμα στο Ελληνικό έδαφος,θα καταφέρουν να τους ξετρυπώσουν.Αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν σε δυο σημεία:Στο κάτω Ζάλογγο και στην περιοχή "Δυο Γέφυρες" έξω από το χωριό Γκρίμποβο Ιωαννίνων.
 epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαλκανική Πρωτιά του Χορευτικού Συλλόγου Καλλιθέας Βοιωτίας"Σίδες"

O Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Βοιωτίας ''Σίδες'' επισκέφθηκε τις πόλεις Constanta, Neptun, Albesti, Cumpana, Mamaia, Dulcesti και Mangalia της Ρουμανίας στις 26-27-28-29 Ιουνίου για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο τετραήμερο Φεστιβάλ Βαλκανικών παραδοσιακών χορών με την ονομασία "DOBROGE. MANDRA. GRADINA" οπου κατέκτησε τη πρώτη θέση ανάμεσα σε 50 χορευτικές ομάδες απο ολα τα Βαλκάνια. Η στιγμή της απονομής μεταλλίου και τιμητικής πλακέτας στο δάσκαλο μας Δημήτρη Σαμπάνη.
Μαζί μας ηταν και ο πρόεδρος unesco Πειραιώς και νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καθως και η προεδρος του συλλογου "Αρμονια" κυρια Μανουέλα Μαρινέσκου οι οποιοι μας στηριζουν σε καθε μας βημα. Τα συγχαρητήρια μας και τη μεγάλη μας ευγνομωσύνη θελουμε να εκφράσουμε στους δασκάλους μας Δημήτρη και Θανο Σαμπάνη που εχουν αφιερώσει τη ζωη τους στην επιτυχια του χορευτικού και της χορωδί
ας μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη  απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ – ΟΤΑ , για την Τρίτη 09/07/2013.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , τώρα είναι η κρίσιμη ώρα που θα πρέπει όλοι μαζί , πιο ενωμένοι από ποτέ , να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της τρόικας και των εδώ εντολοδόχων τους , που προσπαθούν να εξαθλιώσουν τις ζωές μας  και να κλέψουν τα όνειρα μας.

                          ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.



ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 
      ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                  ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας



Από φέτος θα αρχίσουν να πληρώνουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, σκαφών αναψυχής, πισίνων και αεροσκαφών, όπως συμφώνησαν η κυβέρνηση και η τρόικα, στο πλαίσιο του κλεισίματος του δημοσιονομικού κενού και ενδεχομένως της αποδοχής από τους δανειστές του αιτήματος της χώρας για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Ανεξαρτήτως της εξέλιξης στο θέμα του ΦΠΑ, ο συγκεκριμένος φόρος θα επιβληθεί από το τρέχον έτος και όχι από το 2014, όπως αρχικώς προγραμματιζόταν.

Ο φόρος αφορά αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη, ενώ αναζητείται φόρμουλα για τα σκάφη αναψυχής καθώς οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν τέλος πλόων.

Η επίσπευση εφαρμογής του φόρου συνδεόταν αρχικά με την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του ελληνικού αιτήματος για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς τα αναμενόμενα έσοδα από τον συγκεκριμένο φόρο (υπολογίζονται στα 110 εκατ. ευρώ περίπου) θα κάλυπταν τις απώλειες από τη μείωση του ΦΠΑ πιλοτικά για ένα εξάμηνο.

Τελικώς όμως ο φόρος αποσυνδέθηκε από την πιθανή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (αναμένεται η απάντηση της τρόικας εντός της εβδομάδας), και θα εφαρμοστεί από το τρέχον έτος, παρότι είχε θεσμοθετηθεί για το 2014.
Ο φόρος «πολυτελούς διαβίωσης» αφορά:

- Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών:

Ο νέος φόρος ξεκινά από τα 418 ευρώ για αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών που δεν έχουν κλείσει πέντε χρόνια από την ημέρα ταξινόμησης. Για οχήματα 1.929-2.500 κυβικών ο φόρος ανέρχεται στο 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης και για αυτοκίνητα άνω των 2.501 κυβικών στο 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης. Ενδεικτικά, για όχημα 2.000 κ.εκ. που έχει συμπληρώσει πάνω από 5 και μέχρι 10 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του στην Ελλάδα, ο φόρος πολυτελείας θα είναι 308 ευρώ ετησίως. Για όχημα 3.000 κ.εκ., ηλικίας έως και 5 ετών, ο φόρος θα είναι 1.780 ευρώ. Εξαιρούνται τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα με παλαιότητα άνω των 10 ετών και τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα αναπήρων.

- Ιδιωτικά σκάφη αναψυχής:

Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί των προβλεπόμενων ποσών των τεκμηρίων διαβίωσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δαπάνη για την αμοιβή του πληρώματος. Εξαιρούνται τα μηχανοκίνητα σκάφη ανοιχτού τύπου, ταχύπλοα ή μη ολικού μήκους μέχρι 6 μέτρα. Στα σκάφη αναψυχής ανοικτού τύπου (φουσκωτά) ο νέος φόρος είναι 800 ευρώ για όσα έχουν μήκος 7 μέτρα και 1.200 ευρώ για τα 9 μέτρα.

- Πισίνες (εσωτερικές και εξωτερικές):

Ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Ετσι, σε πισίνα 30 τ.μ. ο φόρος που θα προκύπτει είναι 960 ευρώ ετησίως και σε πισίνα 50 τ.μ. είναι 1.600 ευρώ.

Αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα:

Ο φόρος θα αντιστοιχεί στο 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης.



Πηγή: euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια


Σε συναγερμό έχουν τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και την Εύβοια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας) και την Εύβοια (Κύμη - Αλιβέρι).

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199

Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να εντάξει δημοτικό προσωπικό στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Παράλληλα, το προεδρείο κάλεσε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Επίσης, σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους που συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σήμερα θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ