Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μάχη για να μην χάσει η ΕΛ.ΑΣ. με τους Κόλα και Κούπα 6 συνολικά δραπέτες!!!


Στο «κυνήγι» και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι


Τις τελευταίεςώρες η αστυνομία οργώνει σπιθαμή προς σπιθαμή τα Ηπειρωτικά Βουνά,προκειμένου να εντοπίσει τον 35χρονο επικίνδυνο κακοποιό Μάριο Κόλα που ευθύνεται για τον θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια και του 38χρονου αστυνομικού στη Λιβαδειά και τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα.Η επιχείρηση που ξεκίνησε από το πρωί, θα συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση ωσότου εντοπιστούν ίχνη των δύο επικίνδυνων κακοποιών. Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν σε περισσότερα από 250 καταλύματα σε διάφορα χωριά στην περιοχή της Ντουσκάρας χωρίς όμως να εντοπιστεί κανένα ίχνος,παρά το γεγονός πως στις έρευνες συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛΑΣ.


Οι "ξεχασμένοι"
Ο προβληματισμός στην ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι έντονος,γιατί πέρα από τους 2 Αλβανους δραπέτες που αναστάτωσαν την Ήπειρο,οι επιτελείς έχουν και  χάσει και τους...«ξεχασμένους» δραπέτες,οι οποίοι θεωρούνται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Πρόκειται για τον 27χρονο Λούλι Φλολάντ που κατηγορήθηκε ως αρχηγός συμμορίας η οποία την περίοδο 2009-2011 είχε διαπράξει συνολικά 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο, σε τρεις από τις οποίες διεπράχθη και ανθρωποκτονία. Η συνολική λεία ήταν μετρητά 45.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 560.000 ευρώ. Ο Φλολάντ έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης τρεις φορές σε ισόβια κι επιπρόσθετη ποινή 141 χρόνων.Ο άλλος «ξεχασμένος» δραπέτης είναι ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος που διέμενε κυρίως στην Κέρκυρα.

Άλλο επικίνδυνο «δίδυμο»
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. , έχουν χάσει ένα άλλο επικίνδυνο «δίδυμο» δραπετών από τις φυλακές των Τρικάλων: τον 41χρονο Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ, ο οποίος μαζί με τον 25χρονο Κόλα Κλεμέντ,οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν σε «συμμορία με Καλάσνικοφ» που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Ο Μουρατάζ είχε διαφύγει προ διμήνου από αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι ύστερα από απόπειρα ληστείας σε σουπερμάρκετ όπου συνελήφθη ο 38χρονος συνεργός του Λίταρ Ερμάλ. Ο Μουρατάζ και ο Κλεμέντ συμμετείχαν προ ενός μηνός σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ και έχουν υπάρξει πληροφορίες ότι ίσως είχαν διαφύγει στην Αλβανία, έχοντας πλέον στα χέρια τους ένα σημαντικό οικονομικό «απόθεμα».Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι Μουρατάζ και Κλεμέντ να μην υπήρξαν ποτέ στόχος στην «καταδίωξη» της Ναυπακτίας. Σημειώνεται ότι στη ληστεία στη Λάρισα έχει προκύψει η εμπλοκή και άλλου Αλβανού κακοποιού κατηγορούμενου για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ο οποίος παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται...Συμπερασματικά,αν καταφέρουν ή έχουν ήδη καταφέρει να περάσουν στο Αλβανικό έδαφος οι καταζητούμενοι Κόλα και Κούπα,τότε η ΕΛΑΣ θα μετρά ήδη 6 απώλειες από τους 11 κρατούμενους,που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων...Το μόνο που μπορούμε να θυμίσουμε ξανά στον Κόντε Δένδια,είναι πως σ' άλλες περιπτώσεις: Σορίν Ματέι, Πάσσαρης όπως και με τον Ρώσο Μαξίμ Ζιλίν στην Κατάρα, ξηλώθηκαν μεγαλόσχημοι και μπήκε η ... υποθήκη για το τέλος της καριέρας υπουργών.
 epirusgate
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσά» Βοιωτικά ταλέντα-Ξυδώνα,Χριστόπουλος,Ευταξίας



Στο δημοτικό στάδιο του Σχηματαρίου, που φέρει το όνομα του αείμνηστου Ευαγγελου Δεπάστα, διεξήχθησαν με επιτυχία το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου, οι αγώνες για τον νότιο όμιλο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (ΠΠ-ΠΚ) Α’.

Και σε αυτούς τους αγώνες αθλητές και αθλήτριες των σύλλογων της Βοιωτίας θριάμβευσαν.


Πάρα πολύ καλή εμφάνιση (ίσως την κορυφαία όλων) έκανε ο Χρήστος Χριστόπουλος. Ο ταλαντούχος αθλητής του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομιλου Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) (γεννημένος το 1998) δείχνει οτι υπάρχει συνέχεια στο σύλλογο στις μεγάλες αποστάσεις μετά από τον επίσης μικρό σε ηλικία (παίδας) Κωνσταντίνο Μίγα και έδειξε οτι και αυτός έχει όλα τα εφόδια για να φτάσει πολύ ψηλά. Στην κούρσα των 3.000 μέτρων των παμπαίδων Α’ έκανε χρόνο 9 λεπτά 22 δευτερόλεπτα και 42 δέκατα (!) και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στην 2η θέση, 24 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τον Χρήστο Στεφανιώτη, του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας, ο οποίος έκανε χρόνο 9.46.77.

Ο Κωνσταντίνος Ευταξίας, από την άλλη, έδειξε οτι ο λιβαδείτικος σύλλογος (Α.Κ.Ο.Λ.) έχει συνέχεια και στις ταχύτητες. Με χρόνο 37.58 κατάκτησε την 1η θέση στην κούρσα των 300 μέτρων.

Ο Φώτης Τσιώλης, της Αθλητικής Γυμναστικής Ενωσης Βοιωτίας, με καλύτερη βολή στα 49 μέτρα και 60 εκταστά κατέλαβε την 3η θέση στην δισκοβολία ενώ ήταν 4ος στην σφαιροβολία με καλύτερη βολή στα 14 μέτρα και 98 εκατοστά.

Η δυναμική του Α.Κ.Ο.Λ. φάνηκε και στην σκυταλοδρομία 4Χ300 μέτρα όπου η ομάδα του λιβαδείτικου σύλλογου αποτελούμενη από τους: Τ.Κοντη, Γ.Μάρκου, Χ.Χριστόπουλο και Κ.Ευταξία έκανε χρόνο 2.40.14 και κατέλαβε την 3η θέση.

Ο Θεοφάνης Ντασιώτης της Α.Γ.Ε.Β. είχε καλύτερη βολή στα 43 μέτρα και 19 εκατοστά και κατέλαβε την 9η θέση στον ακοντισμό.

Τέλος, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 μέτρα του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας αποτελούμενη από τους γεννηθέντες το 1998: Ρ.Τσακο, Δ.Μπεκρή, Δ.Ακριβάκη και Β.Βλάχο  έκανε χρόνο 39.13 και τερμάτισε στην 9η θέση.


Η Νίκη Ξυδώνα απο το Μαυρομάτι  σίγουρα ξεχώρισε στις παγκορασίδες Α’. Η ταλαντούχα αθλήτρια της Α.Γ.Ε.Β. (κόρη του γνωστού προπονητή, Θοδωρή Ξυδώνα) θριάμβευσε καθώς κατέκτησε την 1η θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5 μέτρα και 67 εκατοστά. Αγωνίστηκε, δε και στο αγώνισμα του άλματος σε ύψος όπου με καλύτερη επίδοση το 1 μέτρο και 55 εκατοστά κατέλαβε την 4η θέση.

Η Σταυρούλα Μανδινου του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου έτρεξε στην κούρσα των 150 μέτρων όπου με χρόνο 19.24 τερμάτισε στην 4η θέση.

Η Ιωάννα Τζαβέλα επίσης Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου έτρεξε στην κούρσα των 300 μέτρων όπου με χρόνο 43.15 κατέλαβε την 4η θέση.

Την 4η θέση κατέλαβε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 μέτρων του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου καθώς οι αθλήτριές του έκαναν χρόνο 41.76

Η Αιμιλιανή Πιπεροπουλου του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας με χρόνο 3.31.06 τερμάτισε στην 9η θέση στην κούρσα των 1.000 μέτρων.

Τέλος, η Αγγελική Μποτωνη του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας είχε καλύτερη βολή στα 9 μέτρα και 83 εκλατοστά και έτσι κατέλαβε την 10η θέση στη σφαιροβολία.



- Τους αγώνες παρακολούθησε και η πρωταθλήτριά μας στο άλμα επι κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

- Κατά την διάρκεια των αγώνων ο εκ των διοργανωτών των αγώνων, Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, βράβευσε τον Θηβαίο, Γιώργο Κατσιμπάρδη πρώην υφυπουργό εσωτερικών, πρώην και, πλέον, επίτιμο πρόεδρο του δ.σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και τον Χαλκιδέο, Κώστα Ευθυμιάδη, πρόεδρο του δ.σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας/Εύβοιας και μέλος του δ.σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για την προσφορά τους στον Κλασσικό Αθλητισμό.


Οι βαθμοί που έλαβαν οι σύλλογοι της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας συνολικά ήταν οι παρακάτω:

Α.Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 50 βαθμοί

Α.Γ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 45 βαθμοί

Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 36 βαθμοί

Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 27 βαθμοί

ΕΥΒΟΙΚΟΣ Γ.Α.Σ. 23 βαθμοί

Γ.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 10 βαθμοί

Ο.Φ.Κ.Α. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 8 βαθμοί

Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 6 βαθμοί

 viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εκπτώσεις στις 15 Ιουλίου


Ανάσα προσδοκούν οι έμποροι από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις που αρχίζουν στις 15 Ιουλίου και λήγουν στις 31 Αυγούστου. Ανεπίσημα, βέβαια, είναι σε ισχύ προσφορές. Με την ευκαιρία της ….



διενέργειας των θερινών εκπτώσεων η ΕΣΕΕ κάλεσε τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τεστ αίματος ανιχνεύει το πότε θα πεθάνουμε


Την ηλικία μας αλλά και το πότε θα πεθάνουμε υποστηρίζουν ερευνητές ότι μπορεί να ανιχνεύσει μια εξέταση αίματος.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το King' s College του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι ανέπτυξαν μία επαναστατική μέθοδο, σύμφωνα με την οποία, με μία απλή εξέταση αίματος που εξετάζει 22 ουσίες (μεταβολιτές).

«Δεδομένου ότι οι 22 μεταβολίτες που σχετίζονται με τη γήρανση είναι ανιχνεύσιμοι στο αίμα, μπορούμε τώρα να προβλέψουμε με ακρίβεια την πραγματική ηλικία ενός ατόμου από ένα δείγμα αίματος» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Αννα Βάλντες.

Ενας από αυτούς τους μεταβολίτες ο «C-glyTrp» (C-γλυκοζυλιωμένη τρυπτοφάνη) συνδέεται όχι μόνο με τη βιολογική ηλικία αλλά και με μια σειρά άλλων χαρακτηριστικών που επηρεάζονται από τη γήρανση: τη λειτουργία των πνευμόνων, την πυκνότητα των οστών και, το κυριότερο, το βάρος κατά τη γέννηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Bίντεο Σοκ: Αιγύπτιος φωτογράφος απαθανατίζει τον ελεύθερο σκοπευτή που τον δολοφονεί



Τη στιγμή που στρατιώτης γυρίζει προς το μέρος του και πυροβολεί εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, κατέγραψε με..
την κάμερά του ο 26χρονος Ahmed Samir Assem.





Ο νεαρός φωτογράφος είναι ένας από τους 51 ανθρώπους, που έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, στις διαδηλώσεις, από πυρά στρατιωτών.


Ο Assam εργαζόταν για την εφημερίδα Al-Horia Wa Al-Adala.

"Γύρω στις 6, ένας άνδρας ήρθε στα γραφεία μας με μία κάμερα γεμάτη αίματα και μας είπε, ότι ένας συνάδελφός μας είχε τραυματιστεί", δήλωσε ο Ahmed Abu Zeid, δημοσιογράφος της εφημερίδας.

"Μία ώρα αργότερα, πληροφορηθήκαμε, ότι ο Ahmed είχε δεχθεί τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή, καθώς τραβούσε φωτογραφίες από τις κορυφές των κτιρίων. Η κάμερά του ήταν η μόνη, που κατέγραφε τα γεγονότα από την πρώτη στιγμή", είπε.

Η κάμερα του Ahmed θα παραμείνει η απόδειξη των βιαιοπραγιών που έχουν σημειωθεί έως τώρα στη χώρα, όπως είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του πάντως, ο Αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε για το περιστατικό, πως οι ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ, γιατί δέχθηκαν επίθεση τρομοκρατών.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Στην υγειά μας Λιβαδειά"



Διαβάστε Περισσότερα »

Μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού


Αν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού. Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που...
απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στο καθολικό της Ι. Μονής της Αναλήψεως του Κυρίου (Visoki Dečani) στο Κόσσοβο και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Σε αυτήν ο Χριστός απεικονίζεται, να κρατά ένα μεγάλο ξίφος.

Όπως είπε στο dogma.gr που επικοινώνησε με τη Μονή, ένας από τους κληρικούς που ζουν εκεί, το ξίφος που κρατά ο Χριστός στην τοιχογραφία, δεν είναι πολεμικό αλλά πνευματικό.

Στην επιγραφή που υπάρχει στην αριστερή πλευρά, βλέποντας την εικόνα, αναγράφεται ότι πρόκειται για πνευματικό ξίφος το οποίο «κόβει» την αμαρτία από τον άνθρωπο.

Το μοναστήρι χτίστηκε από το Σέρβο βασιλιά Στέφανο του Dečani (Stephen Uroš III Dečanski of Serbia) κατά τη χρονική περίοδο το 1327-1335, και είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Τα καλά διατηρημένα fresco, το πέτρινο τέμπλο του 14ου αιώνα, ο θρόνος του ηγούμενου και η σαρκοφάγος του ιδρυτή του βασιλιά Stefan, προκαλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το μοναστήρι, ορίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO και προστατεύεται από το σερβικό κράτος.
paterikiorthodoxia.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στον Δομοκό: Της φώναζε ο γείτονας να μην αυτοκτονήσει αλλά η 35χρονη μητέρα πάτησε τη σκανδάλη


Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία στο Δομοκό, από την αυτοκτονία 35χρονης μητέρας δυο ανήλικων παιδιών. Όλα έγιναν... λίγο μετά τις 3:00΄ το μεσημέρι στη βεράντα του σπιτιού της 35χρονης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport ένας γείτονας είδε τη γυναίκα να βγαίνει με την καραμπίνα στα χέρια στη βεράντα και συμπεριφέρεται περίεργα. Επειδή προφανώς δεν ήξερε πως λειτουργεί πρώτα πυροβόλησε δοκιμαστικά στον αέρα.

Όταν ο γείτονας κατάλαβε τι πάει να κάνει άρχισε να της φωνάζει προσπαθώντας να την σταματήσει. << Σ... για όνομα του θεού μην το κάνεις>>, της φώναξε και εκείνη απάντησε: << Ξέρω εγώ τι κάνω..>>

Ο γείτονας ταυτόχρονα κάλεσε σε βοήθεια και έτρεξε προς το σπίτι της 35χρονης.

Δυστυχώς όμως μέχρι να μπουν μέσα άκουσαν το μπαμ και πάγωσαν. Η 35χρονη είχε βάλει την καραμπίνα στο κεφάλι και είχε πατήσει την σκανδάλη. Όταν οι γείτονες έφτασαν στη βεράντα δεν μπορούσαν πλέον να της προσφέρουν καμία βοήθεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η 35χρονη μητέρα εκείνη την ώρα ήταν μόνη της στο σπίτι. Δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το Α.Τ. Δομοκού διενεργεί προανάκριση, ενώ η σορός της 35χρονης θα μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

6ος Ποδηλατικός Γύρος Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών



Ποδήλατο, καλή διάθεση και χαμόγελο!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου και ο Δήμος Αλιάρτου και σας προσκαλούν το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:00, στον 6ο Ποδηλατικό Γύρο της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου.

Οι ποδηλάτες θα ενώσουν για 6η συνεχή χρονιά, όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών, ξεκινώντας από το Μαυρομάτι, διασχίζοντας το Λεοντάρι, τις Θεσπιές, το Νεοχώρι, την Άσκρη, καταλήγοντας τέλος στο Μαυρομάτι όπου και θα πραγματοποιηθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων σε όλους τους ποδηλάτες.

Δηλώσεις Συμμετοχής: στο τηλ. 6946699111, στους τοπικούς αντιπροσώπους του Ποδηλατικού Γύρου.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και όσοι μπορούν να κάνουν χρήση ποδηλάτου.

Για παιδιά κάτω των 18 ετών υπογράφει ο κηδεμόνας υπεύθυνη δήλωση.
Σε περίπτωση πολύ μικρών παιδιών θεωρείται απαραίτητη η συνοδεία του γονέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η χρήση ποδηλατικού κράνους είναι απαραίτητη όπως επίσης και η συμμόρφωση όλων των συμμετεχόντων στις υποδείξεις των διοργανωτών.

Διαδικασία:
Τον Ποδηλατικό Γύρο θα απαρτίσουν 2 ομάδες ποδηλατών με ηλικιακά κριτήρια.
Η ομάδα με τις μικρότερες ηλικίες θα ακολουθήσει την διαδρομή: Μαυρομάτι- Θεσπιές - Άσκρη - Μαυρομάτι.

Σε όλα τα χωριά θα υπάρχουν σημεία στάσης, ανασυγκρότησης και ανεφοδιασμού.
Σε όλη την διαδρομή, η ποδηλατική πορεία θα επιβλέπεται από ιατρική ομάδα, αστυνομία και εθελοντές που θα καθοδηγούν τους ποδηλάτες.

Ελάτε να αθληθούμε όλοι μαζί με σεβασμό στο περιβάλλον!

Σας περιμένουμε όλους!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η Μήδεια που σκότωσε το μωρό της γιατί έκλαιγε και το έβαλε στην κατάψυξη -βίντεο

Στο εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε η 31χρονη παιδοκτόνος από το Αλεποχώρι, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν σκότωσε το μόλις 3 μηνών παιδί της και στη συνέχεια το έβαλε στην κατάψυξη για τρεις ημέρες μέχρι να επιστρέψει ο σύζυγος της που απουσίαζε.

Οπως αναφέρει το Patrastimes κατά τη μεταφορά της στον εισαγγελέα η 31χρονη είπε στους δημοσιογράφους πως έχει μετανιώσει για την πράξη της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το κλάμα του μωρού φαίνεται πως ενοχλούσε τη μητέρα. Το χτύπησε άσχημα με τα χέρια της και το άφησε χωρίς ιατρική βοήθεια. Την επόμενη το βρέφος πέθανε. «Έκλαιγε πολύ και το χτύπησα για να ησυχάσει. Δεν ήθελα να το σκοτώσω" φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν».

Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τον εισαγγελέα ανηλίκων, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας (16 μηνών το καθένα). Εάν δηλαδή θα παραμείνουν με τον πατέρα και την γιαγιά τους ή εαν θα τα αναλάβει κάποια κοινωνική υπηρεσία. Στη Χαλανδρίτσα βρίσκεται και η γιαγιά των παιδιών η οποία τα φρόντιζε. Η ίδια μίλησε στο dete.gr και δήλωσε πως έφυγε την περασμένη Παρασκευή (05-07-2013) από το σπίτι στο Αλεποχώρι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνημα του θερινού κινηματογράφου Θήβας με τους «Μαχητές των Δρόμων 6»




Με τους «Μαχητές των Δρόμων 6»  
ξεκινά την λειτουργία του ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Σόνια» την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2013.


Fast & Furious 6- Μαχητές των Δρόμων
Από Πέμπτη 11 Ιουλίου έως Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013
Εκτός Σαββάτου



Σκηνοθεσία:
   
ΤΖΑΣΤΙΝ ΛΙΝ
Σενάριο:
   
ΚΡΙΣ ΜΟΡΓΚΑΝ
Ηθοποιοί:
   
ΤΖΟΡΝΤΑΝΑ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ , ΠΟΛ ΓΟΥΟΚΕΡ , ΒΙΝ ΝΤΙΖΕΛ, ΜΙΣΕΛ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ , ΝΤΟΥΕΙΝ ΤΖΟΝΣΟΝ (ΤΗΕ ROCK) , ΤΑΙΡΙΖ ΓΚΙΜΠΣΟΝ , ΚΡΙΣ ΜΠΡΙΤΖΕΣ , ΣΟΥΝΓΚ ΚΑΝΓΚ , ΕΛΣΑ ΠΑΤΑΚΙ , ΛΙΟΥΚ ΕΒΑΝΣ , ΤΖΙΝΑ ΚΑΡΑΝΟ
Διάρκεια:
   
130 λεπτά
Πρεμιέρα:
   
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013
Χρονολογία παραγωγής:
   
2013
Είδος ταινίας:
   
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής:
   
ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας:
   
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Περίληψη

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απο το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Ερώτηση και Α.Κ.Ε
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
-Παιδείας και Θρησκευμάτων
-Υγείας


Θέμα: Ανάγκη άμεσης μετακίνησης της κεραίας των εταιρειών Wind και  Vodafone, που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς


Από τις αρχές του 2000 έχει εγκατασταθεί στον λόφο ‘Κολιτσανόραχη’ και λειτουργεί Κοινός Σταθμός Ξηράς (κεραία) των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας WIND και Vodafone, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Η άμεση γειτνίαση της κεραίας με το νοσοκομείο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα μηχανήματα του χειρουργείου λόγω των παρεμβολών που προκαλούνται από την κεραία κατά την διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ασθενών, όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί από ιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Επίσης, σε περίμετρο μερικών μέτρων, υπάρχει το Γηροκομείο της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, οικισμός που εφάπτεται με των χώρο της κεραίας με εκατοντάδες κατοίκους, ενώ πολύ κοντά λειτουργεί Γυμνάσιο της πόλης με εκατοντάδες μαθητές.
Παρά τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες από τους ιατρούς και εργαζόμενους τους νοσοκομείου, αλλά και τους κατοίκους της Λιβαδειάς, και παρά το γεγονός ότι η ανέγερση της κεραίας, για την οποία εκδόθηκε άδεια και εκπονήθηκε περιβαλλοντική μελέτη εκ των υστέρων -δέκα περίπου χρόνια μετά την ανέγερσή της- βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε νοσοκομείο, Γυμνάσιο και σε γηροκομείο. Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η κεραία εξακολουθεί να υφίσταται στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, να υπογραμμιστεί ότι έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Λεβαδέων ειδικός χώρος για την εγκατάσταση κεραιών τόσο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όσο και για τηλεοπτικούς σταθμούς, σε παρακείμενο λόφο και σε απόσταση από την πόλη της Λιβαδειάς και έχει ζητηθεί επανειλημμένα να μετακινηθεί στην εν λόγω τοποθεσία η κεραία. Παρά ταύτα, η κεραία εξακολουθεί να παραμένει παράνομα στον ίδιο χώρο και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, των εργαζομένων του νοσοκομείου, των ηλικιωμένων, των κατοίκων και φυσικά των μαθητών.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί και αιτούμαστε την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και στοιχείων:

-Πώς εκδόθηκε εκ των υστέρων άδεια για την κεραία η οποία γειτνιάζει άμεσα με νοσοκομείο και με κατοικημένη περιοχή και επιτρέπεται να της παρέχει ρεύμα η ΔΕΗ;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβούν για την απομάκρυνση και την τοποθέτηση της κεραίας στον προβλεπόμενο χώρο, ώστε να σταματήσει να τίθεται η ζωή των ασθενών, των εργαζομένων του νοσοκομείου, των ηλικιωμένων, των κατοίκων και των μαθητών σε κίνδυνο;
-Παρακαλούνται όπως επιδώσουν τα τιμολόγια που έχουν πληρώσει στην ΔΕΗ και τον ΟΤΕ οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την λειτουργία της κεραίας από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγροφύλακες: Μητσοτάκης τους προσέλαβε, Μητσοτάκης τους διώχνει!

Είχαν προσληφθεί επι Κωστα, με τον Κυριάκο ετοιμάζονται  για διαθεσιμότητα ή απόλυση.
Οι αγροφύλακες,  μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί.

Όσοι έχουν μεταφερεθεί στα δασαρχεία τα οποία ανήκουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις φαίνεται ότι είναι περί τους 1.200 ωστόσο άλλες πληροφορίες μαζί με αυτούς που έχουν μετακινηθει άλλες υπηρεσίες, τους ανεβάζουν ακόμη και στις 8.000.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλείται τώρα να θέσει σε διαθεσιμότητα τους αγροφύλακες οι οποίοι είχαν προσληφθεί επί πρωθυπουργίας του πατέρα του, Κ.Μητσοτάκη.

Σχετική πρόταση για μετακίνησή τους στους δήμους ετέθη από τον επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και κατετέθη από το προεδρείο της ΚΕΔΕ κατά την συνάντηση με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Διαβάστε Περισσότερα »

5 τόνους αλεύρι σε άπορες οικογένειες απο τον Δήμο Αλιάρτου


Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του, προς διανομή, πέντε (5) τόνους αλεύρι που προέρχεται από καλλιέργεια σιταριού σε αναξιοποίητη δημοτική έκταση, την οποία η δημοτική αρχή αξιοποίησε με εθελοντές και χωρίς κανένα κόστος για το Δήμο.

Το αλεύρι θα μοιραστεί σε άπορες οικογένειες, οι οποίες  πληρούν τα κριτήρια, που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου.

Ωστόσο, επειδή στην κρίση δεν πρέπει κανένας να είναι μόνος του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, αποφάσισε να διαθέσει, ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, από 200 κιλά αλεύρι στους παρακάτω φορείς που επίσης αγωνίζονται να βοηθήσουν ανήμπορους συμπολίτες.

1.      Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας.

2.      Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

3.      Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεβαδέων.

4.      Κοινωνικό παντοπωλείο Εργατικού Κέντρου.

5.      Δήμο Ορχομενού.


Δήμος Αλιάρτου-Κανένας Μόνος του στην Κρίση



Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχή και καύσωνας: Συννεφιά με τοπικές καταιγίδες και υψηλές θερμοκρασίες


Καλοκαιρινές μπόρες και καύσωνα έχει το μενού, αφού σήμερα Πέμπτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξέπεμψε η νέα ΕΡΤ -Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης

Στον αέρα το νέο σήμα της νέας ΕΡΤ από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης με την ονομασία Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση. Στους δέκτες της ΕΡΤ εμφανίστηκε μία εικόνα σε γαλάζιο φόντο, με τρεις αποχρώσεις του μπλε και με τρεις κυματιστές γραμμές -πράσινο, μπλε πορτοκαλί και μπλε-, στην αριστερή πλευρά υπάρχει η υδρόγειος ενώ το logo που εμφανίζεται πάνω αριστερά είναι το ΕΔΤ.

Εντονα αντέδρασαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μόλις βγήκε στον αέρα το νέο σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης. Χαρακτηρίζουν το νέο φορέα ψεύτικο αντίγραφο της ΕΡΤ και καταγγέλλουν ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί από το ΕΣΡ και δεν έχουν προκηρυχθεί οι συμβάσεις – προσλήψεις.

Στην πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων της διαδικτυακής ΕΡΤ ο τεχνικός της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

    Αν ο νέος τίτλος έχει αναγνωριστεί από το ΕΣΡ και αν έχει ζητηθεί αδειοδότηση από την κυβέρνηση;
    Πως οι δύο φορείς DIGEA και ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς αδειοδότηση;
    Ποιος πληρώνει τους εργαζόμενους, σκηνοθέτες και τεχνικούς της της νέας δημόσιας τηλεόρασης, με ποιες συμβάσεις και «ποια είναι τα ανταλλάγματα που παίρνουν»;, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μιχαλίτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναρτήσει προκήρυξη διαγωνιστικής διαδικασίας και δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις-συμβάσεις, ενώ ανέφερε με βεβαιότητα ότι η εκπομπή της ΕΔΤ γίνεται από στούντιο της Παιανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραπέτες: "Γιαγιά, κάτι να φάμε;"



Μία ηλικιωμένη Ηπειρώτισσα στο χωριό Φροσύνη Σουλίου, όπου εντοπίσθηκε το κόκκινο μηχανάκι, το οποίο είχαν κλέψει ο Κόλα και η παρέα του για να διαφύγουν από τα αστυνομικά μπλόκα, φέρεται ότι τάισε και ξεπροβόδισε στα μονοπάτια των βουνών τους αδίστακτους Αλβανούς φυγάδες, την ώρα που τους έψαχναν 1.000 αστυνομικοί, καταδρομείς και βατραχάνθρωποι. Το περιστατικό μεταφέρουν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι λένε ότι συνομίλησαν με τη συμπαθή γιαγιά.

Την Παρασκευή το πρωί (5 Ιουλίου) οι κυνηγημένοι Αλβανοί δραπέτες βρέθηκαν μπροστά στη γιαγιά. "Συνεχίζει ο δρόμος προς τα πάνω;" φέρεται να τη ρώτησαν πάνω στο κλεμμένο μηχανάκι. "Δεν έχει άλλο από δω. Μόνο με τα πόδια συνεχίζουν στα βουνά" τους απάντησε η ανυποψίαστη ηλικιωμένη. "Μήπως έχεις τίποτα να φάμε; Λίγο ψωμί;" τη ρώτησαν. 

Η γυναίκα τους πήγε σπίτι της, τους φίλεψε ψωμί και τους ξεπροβόδισε στα απάτητα μονοπάτια του βουνού.
enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβλήθηκε το Γκραν Πριν της Θήβας για τις 24/7



Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αποδέχθηκε το αίτημα των διοργανωτών για αναβολή του προγραμματισμένου για την προσεχή Πέμπτη (11/7) τελικού της σειράς του «Ελληνικού Γκραν Πρι στίβου» στο δημοτικό στάδιο της Θήβας και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου Βουδούρη.
Οι διοργανωτές όρισαν νέα ημερομηνία η οποία είναι η Τετάρτη 24 Ιουλίου. _
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολο το νομοσχέδιο για τον «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδων υπαλλήλων

Μέχρις τις 19 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν οι αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο. Το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ..

Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για να επιλεγούν οι 4.200 σε πρώτη και 8.300 σε δεύτερη φάση -συνολικά 12.500- δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο ο αριθμός των αποχωρήσεων θα φτάσει τις 25.000 όπως περιγράφει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Ποιοι υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Η επιλογή των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της οργανικής τους θέσης, διενεργείται μετά από αποτίμηση και μοριοδότηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Θα συνεκτιμηθεί η εργασιακή και διοικητική εμπειρία τους, η άσκηση ειδικών καθηκόντων και η εργασιακή φυσιογνωμία του υπαλλήλου. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου. Αυξημένη μοριοδότηση λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί μετά από διαγωνισμό.

Η αποτίμηση των προσόντων αποτυπώνεται σε βαθμολογικό πίνακα από τα Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να ξεπερνά τους 8 μήνες.

Από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται οι υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή έχουν εξαρτώμενο μέλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι, οι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας, υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Τι θα ισχύσει για όσους μπουν σε καθεστώς κινητικότητας

Στο πλαίσιο της κινητικότητας επιτρέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των Ν.Π.Δ.Δ..

Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα. Η μετάταξη ή μεταφορά αυτών των υπαλλήλων είναι υποχρεωτική.

Η κινητικότητα των υπαλλήλων διασφαλίζεται ότι αντιστοιχεί στην εργασιακή τους φυσιογνωμία και λαμβάνει υπόψη τα περιγράμματα θέσης και καθηκόντων τους, εφόσον αυτά υπάρχουν και τις δηλώσεις προτίμησής τους. Η διαδικασία της μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων γίνεται από τα αρμόδια Τριμελή Συμβούλια των φορέων υποδοχής τους.

Ειδικά, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργούνται οι αρμοδιότητες των Τμημάτων Κίνησης και Επισκευών της Δ/νσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών. Η αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης κυβερνητικών προσώπων, επισήμων, επικεφαλής οργανισμών και λοιπών προσώπων μεταφέρεται στις οικείες υπηρεσίες των υπουργείων ή φορέων.

Η αρμοδιότητα διάθεσης αυτοκινήτων και οδηγών για την εξυπηρέτηση ξένων επισήμων μεταφέρεται στο υπ. Εξωτερικών και στη Δ/νση Εθιμοτυπίας.

Η αρμοδιότητα της κίνησης, συντήρησης και επισκευής οχημάτων μεταφέρεται στο υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στις Υπηρεσίες Συνοδείας Ασφαλείας και Προστασίας επισήμων.

Από το κείμενο του νομοσχεδίου καθίσταται σαφές ότι οι επόμενες απολύσεις θα γίνουν με υπουργικές αποφάσεις καθώς εξουσιοδοτούνται πλέον οι αρμόδιοι Υπουργοί για να προβαίνουν στις κατά περίπτωση ενέργειες.

Στο Πολυνομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής

    Κατάργηση ειδικότητας σχολικών φυλάκων
    Κατάργηση θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας

Οι ειδικότητες των αντίστοιχων κλάδων και κατηγοριών του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων καταργούνται:

1. ΠΕ12.12 - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

2. ΠΕ14.01 – ΙΑΤΡΟΙ

3. ΠΕ14.02 – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

4. ΠΕ14.03 – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

5. ΠΕ14.06 – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

6. ΠΕ17.09 - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

7. ΠΕ17.13 - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

8. ΠΕ18.01 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

9. ΠΕ18.04 – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

10. ΠΕ18.05- ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

11. ΠΕ18.07 - ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

12. ΠΕ18.08 – ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ

13. ΠΕ18.09 - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

14. ΠΕ18.10 – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

15. ΠΕ18.11 – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

16. ΠΕ18.20 – ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

17. ΠΕ18.21 - ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

18. ΠΕ18.24 – ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

19. ΠΕ18.25 – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

20. ΠΕ18.26 – ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ

21. ΠΕ18.27 – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ

22. ΠΕ18.29 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

23. ΠΕ18.33 – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ

24. ΠΕ18.37 - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

25. ΠΕ18.39 - ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

26. ΠΕ34 – ΙΤΑΛΙΚΗΣ

27. ΠΕ40 – ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ

28. ΤΕ01.08 - ΧΗΜΙΚΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

29. ΤΕ01.10 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

30. ΤΕ01.11 - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

31. ΤΕ01.12 – ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗΣ

32. ΤΕ01.14 - ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

33. ΤΕ01.19 – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

34. ΤΕ01.20 – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

35. ΤΕ01.25 – ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ

36. ΤΕ01.26 – ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ

37. ΤΕ01.29 - ΒΟΗΘ.ΙΑΤΡ. ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓ. ΕΡΓΑΣΤHΡΙΩΝ

38. ΤΕ01.30 - ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ – ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ

39. ΤΕ01.31 - ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

40. ΔΕ01.01 – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

41. ΔΕ01.02 – ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

42. ΔΕ01.04 – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ

43. ΔΕ01.05 – ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

44. ΔΕ01.08 – ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΕΣ

45. ΔΕ01.10 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

46. ΔΕ01.11 - ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΨΥΞΕΩΝ (ΨΥΚΤΙΚΟΙ)

47. ΔΕ01.12 – ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ

48. ΔΕ01.13 – ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ

49. ΔΕ01.14 - ΚΟΠΤΙΚΗΣ-ΡΑΠΤΙΚΗΣ

50. ΔΕ01.15 – ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ

51. ΔΕ01.16 - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΩΝ

52. ΔΕ01.17 – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Το προσωπικό των καταργούμενων ειδικοτήτων τίθεται σε διαθεσιμότητα, από την 22η Ιουλίου 2013

Ποιοι γλιτώνουν την απόλυση και παραμένουν στη θέση τους

Κατ' εξαίρεση της προηγούμενης παραγράφου, δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα

    υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος εφόσον τα τέκνα συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα
    υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%,
    υπάλληλος ο οποίος, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως ασκεί κατ' αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,
    υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει του παρόντος νόμου.

Οι εκπαιδευτικοί του προηγούμενου εδαφίου καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος εκ των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα μετατάσσονται υποχρεωτικά, έως την 22η Ιουλίου 2013, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονται ή στην εγγύτερη αυτής, εντός της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, σε συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, της ίδιας κατηγορίας, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών οργανικών θέσεων της αυτής ή ανώτερης κατηγορίας.

Οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, μετά το πέρας της περιόδου διαθεσιμότητας και εφόσον λυθεί η υπηρεσιακή τους σχέση κατ' εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας μπορούν να προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα έναντι των άλλων εκπαιδευτικών ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, για την κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Διαβάστε εδώ όλη την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου
Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του νομοσχεδίου
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απογοήτευση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ