Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μια εβδομάδα άκαρπων ερευνών για τον εντοπισμό των Αλβανών δραπετών!!!



Νέα επιχείρηση στα χωριά της Λάκκας Σουλίου

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από τη στιγμή που οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες πέρασαν το αστυνομικό μπλόκο στην Άρτα και βρέθηκαν στα βουνά του Σουλίου.Οι έρευνες των αστυνομικών παραμένουν άκαρπες και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ,δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους.Παρ'ολα αυτά δεν το βάζουν κάτω!Σήμερα πραγματοποιούν ευρεία επιχείρηση σε Ζωτικό,Αρτοπούλα,Παρδαλίτσα και άλλα χωριά της Λάκκας Σουλίου,έχοντας πάντα και την υποστήριξη του ελικοπτέρου.Οι έρευνες των αστυνομικών,γίνονται σε αγροικίες, απομονωμένα σπίτια και πρόχειρα κτηνοτροφικά καταλύματα.
 epirusgate.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το έλα να δεις στην εφορία Θήβας!



Οι πολίτες πληρώνουν τις αποφάσεις του ποδαριού…

Α. Λιάσκος: «Ήταν αναμενόμενο …»

Γ. Σταθάς: «Μοναδικά και πρωτότυπα απίστευτα, όσα συμβαίνουν στην Θήβα…»

Σπ. Νικολαόυ: «Ενώνοντας την φωνή μας θα  διαδηλώσουμε την αντίδρασή μας..»

Η κατάσταση στην εφορία της Θήβας έχει ξεπεράσει τα χειρότερα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα όσα πρόκειται να συμβούν…

Πολίτες όλων των ηλικιών ανεβοκατεβαίνουν τους τέσσερεις ορόφους της Δ.Ο.Υ μη καταφέρνοντας σαν εξυπηρετηθούν…

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα προκύψουν όλα αυτά τα προβλήματα  από την στιγμή που παίρνονται αποφάσεις  χωρίς να έχει προηγηθεί προγραμματισμός  και υλοποίηση πραγμάτων,  που είναι απαραίτητα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος αλλά και οι εργαζόμενοι » τονίζει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Δ.Ο.Υ Αλ. Λιάσκος, υπενθυμίζοντας πως η υποδομή της Δ.Ο.Υ Λιβαδειάς  δεν ήταν έτοιμη!

«Έχουμε όλοι μας διαπιστώσει  ότι τα τελευταία 3 χρόνια  οι κυβερνήσεις, δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη, καθώς το μόνο που σκοπεύουν να κάνουν  είναι  να βάλουν όσο το δυνατόν βαθύτερα  το χέρι στην τσέπη του   Έλληνα φορολογούμενου, μη λαμβάνοντας καμία μέριμνα για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος» υπογραμμίζει, καλούμενος ωστόσο, να περιγράψει την κατάσταση στην περίπτωση στάσης πληρωμής στην οποία προσανατολίζονται φορείς και πολίτες…

«Υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις,   που έχουν κριθεί από αντισυνταγματικές μέχρι  παράτυπες, αλλά παρόλα αυτά, ο κόσμος αντιμετωπίζει απανωτά χτυπήματα  και δεν σηκώνει ανάστημα. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει τώρα, με τον πανκοινωνικό αγώνα, που ξεκινά,   θέτοντας στόχαστρο όλα τα ζητήματα  που χτυπούν πλευρές της ζωής μας:  Υγεία, εκπαίδευση  φοροεπιδρομή διάλυση κάθε αγαθού και δημόσιας υπηρεσίας , διαφορετικά ο  καθένα μόνος δεν μπορεί αντιμετωπίσει  μια τέτοιας ευρείας κλίμακας επίθεση» καταλήγει ο κ. Λιάσκος, με τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Σταθά να βρίσκεται εκ νέου στην Δ.Ο.Υ Θηβών, μετά τις απανωτές καταγγελίες των πολιτών…

«Έχουν διαλύσει  την εφορία, δεν εισπράττουν έσοδα, ούτε καν τις υποχρεώσεις που έχουν ως κράτος , απολύουν κόσμο και όλα αυτά για συμφέροντα» τονίζει ο κ. Σταθάς, κάνοντας λόγο για ξεσηκωμό, ως την μοναδική λύση για την ανατροπή..

«Αν δεν το κάνουμε άμεσα, θα μας  πάρουν και τις ζωές μας» υπογραμμίζει, χαρακτηρίζοντας «μοναδικά και πρωτότυπα απίστευτα», τα όσα διαδραματίζονται στην Δ.Ο.Υ Θήβας, όπου ενώ υπάρχει κόσμος, που θέλει να πληρώσει, ούε αυτό το δικαίωμα δεν τους δίνεται!
 viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πέρασε η πρόταση για ΚΤΕΟ σε τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα



«Γλύτωσαν» τελικά από τους ετήσιους ελέγχους ΚΤΕΟ τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, καθώς οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε σχετική πρόταση της Κομισιόν. Η πρόταση περιλαμβανόταν στο κείμενο μιας νέας οδηγίας για τον εναρμονισμό των κανόνων ασφαλείας στα οδικά μέσα μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη.
Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ετήσιου τεχνικού ελέγχου.Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ετήσιου τεχνικού ελέγχου.
Στη συζήτηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές, στήριξαν την πρόταση της Κομισιόν να υποβάλλονται σε ελέγχους οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ, κι αυτό παρά την αντίθετη εισήγηση των 27.

Ωστόσο, στο θέμα των τρακτέρ, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση της Κομισιόν, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος για να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ενός ετήσιου τεχνικού ελέγχου.

Η αρχική πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε υποχρεωτικό έλεγχο για όλα τα τρακτέρ που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα πάνω από 40 χλμ./ώρα και για τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 750 κιλά.

Χάρη στην παρέμβαση των ευρωβουλευτών η πρόταση τροποποιήθηκε και έτσι από ΚΤΕΟ θα περνάνε μόνο τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 2 τόνους και τα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται «κυρίως» σε δημόσιους δρόμους για μεταφορές και τα οποία έχουν μέγιστη ταχύτητα πάνω από 40 χιλιόμετρα την ώρα. Ακόμα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα έγγραφα όλων των οχημάτων θα φυλάσσονται σε ένα ηλεκτρονικό εθνικό μητρώο.
Τα κράτη που το επιθυμούν θα μπορούν να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες.

Η σημασία των τεχνικών ελέγχων
Η προσπάθεια για την αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των οχημάτων έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, τα τεχνικά ελαττώματα ευθύνονται για το 6% των ατυχημάτων με παντός είδους οχήματα, πράγμα που σημαίνει 2.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες κάθε χρόνο. Το 8 % των ατυχημάτων με παντός είδους δίκυκλα συνδέεται επίσης με τεχνικά ελαττώματα.

Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία και τη Γερμανία δείχνουν ότι έως και το 10% των αυτοκινήτων κάποια στιγμή παρουσιάζουν ελάττωμα, λόγω του οποίου ενδέχεται να μην περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης, πολλά τεχνικά ελαττώματα με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια (όπως το σύστημα ABS και ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας) δεν ελέγχονται με τους σήμερα ισχύοντες κανόνες.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για την υποβολή των μηχανογραφικών από το υπουργείο Παιδείας


Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών των υποψηφίων για είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία της υποβολής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, θα είναι η Δευτέρα 15η Ιουλίου 2013.

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πως «Η συντριπτική πλειοψηφία των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των Λυκείων, τα οποία παρέμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για την υποστήριξη των υποψηφίων.

Ωστόσο, για τις ελάχιστες περιπτώσεις υποψηφίων που για κάποιο λόγο δεν τήρησαν την προθεσμία, δίνεται παράταση υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι και τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 14:30 μ.μ. στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι μόνοι τους θα οριστικοποιήσουν το δελτίο τους.

Επισημαίνεται προς τους υποψηφίους ότι αποδεικτικό της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος θα πρέπει να φαίνεται πάνω στο οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (στην πρώτη σελίδα).

Η διαδικασία υποβολής θα λήξει οριστικά τη Δευτέρα 15-7-2013, για όλους τους υποψηφίους που προέρχονται από ημερήσια ή εσπερινά ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Από ώρα 14:30 η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου.

Διοικητική στήριξη στους υποψηφίους θα παρέχεται τηλεφωνικά από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 15/7 και από 08:00 ως 14:30 στα τηλέφωνα:

Για τα ΓΕΛ 2103442699, 2103442099, 2103442072, 2103442703.

Για τα ΕΠΑΛ 2103442696, 2103442100, 2103442101.

Για τεχνικά θέματα 2103442386, 2103442009, 2103442064, 2103442044 ή στο e-mail exams-helpdesk@minedu.gov.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ του Στέφανου Ροζάνη

Μια περιήγηση στο σημαντικό αυτό φιλοσοφικό ρεύμα από τις απαρχές έως την επιρροή του στη σύγχρονη αντίληψη της ζωής.



Κυκλοφόρησε το νέο μας βιβλίο 
ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ του Στέφανου Ροζάνη. 
Εκδόσεις : βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Τιμή πώλησης 10.00 €

Μια περιήγηση στο σημαντικό αυτό φιλοσοφικό ρεύμα από τις απαρχές έως την επιρροή του στη σύγχρονη αντίληψη της ζωής.


Μετά το θάνατο του Χριστού, αναπτύχθηκε ένα ισχυρότατο φιλοσοφικό ρεύμα. Το ρεύμα αυτό έμεινε στην ιστορία της φιλοσοφίας με το όνομα Γνωστικισμός, από την Ελληνική λέξη ΓΝΩΣΙΣ. Εδώ, σε αυτό το ρεύμα, δεν θα δούμε να εμφανίζονται πρόσωπα όπως του Χριστού ή των Αποστόλων, ούτε καν του Παύλου. Δεν θα δούμε να εμφανίζεται μια τριαδική ουσία του Θεού, πολύ περισσότερο ομοούσια. Ο Γνωστικισμός αγνοεί την ύπαρξη του Χριστού ως θεού, κι όμως είναι το πρώτο και το σημαντικότερο οικοδόμημα, πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας, άλλοτε εξορκίζοντάς το  και άλλοτε τολμώντας, που και που, να αναγνωρίσουν τον Μυστικισμό, τουλάχιστον σε μερικά θεμελιώδη στοιχεία του.
Τα τέσσερα από τα πέντε κείμενα που συνθέτουν τον ανά χείρας τόμο αποτελούν διαλέξεις που δόθηκαν στο Βιβλιοπωλείο της Λιβαδειάς «Σύγχρονη Έκφραση», εξ αφορμής συγκεκριμένων εκδόσεων βιβλίων, τα οποία έχουν συμβάλλει σημαντικά στον εμπλουτισμό της σχετικής με το θέμα τους ελληνικής βιβλιογραφίας. 


Για την παρούσα έκδοση συνέβαλλαν τα μέγιστα οι  σταθερές φίλες του βιβλιοπωλείου κυρίες Αργυρώ Γερούλια και Ελπίδα Βαρθολομάτου-Γεωργοπούλου που είχαν την επιμέλεια της απομαγνητοφώνησης και ο  Γιώργος Χ. Θεοχάρης που είδε τα τελικά δοκίμια.



Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα.

 H αρχή του φωτός συγκρούεται με την αρχή του σκότους και αυτή η πάλη ανάμεσα στο σκότος και στο φως είναι συνεχής. Είναι αυτή η πάλη η οποία δημιούργησε το επίγειο, τον κόσμο, και ο κόσμος είναι καταδικασμένος να εμπλέκεται διαρκώς μέσα σε αυτήν την πάλη.
Αυτή ουσιαστικά είναι η Διαρχία , την οποία εισάγει ο Μανιχαϊσμός. Ο Χριστιανισμός όταν δομείται ως δόγμα, παίρνει τη σκυτάλη από τον Ιουδαϊσμό: τη δημιουργία ως απόρροια του καλού. Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο με μόνη αφετηρία την αγάπη. Κατά συνέπεια, δεν λειτουργεί καμία αρχή του κακού, το κακό δεν δημιουργεί και καμία δημιουργία δεν εκπορεύεται από το κακό.
Ο Μανιχαίος βέβαια μιλά για την τελική νίκη του φωτός εναντίον του σκότους, αλλά αυτό παραμένει λίγο ασαφές. Μετά τον Μανιχαϊσμό, εμφανίζεται το φιλοσοφικό ρεύμα του Γνωστικισμού. Μέσα στον Γνωστικισμό δεν εμφανίζονται τα πρόσωπα του δράματος, απουσιάζει κάθε διάλογος με την θειότητα του Ιησού, υπάρχει μια αντίληψη του θείου εντελώς γενικευμένη και προερχόμενη πλήρως από Νεοπλατωνικές πηγές και κυρίως από τον Πλωτίνο, και μέσω του Πλωτίνου, από τον Πλάτωνα . Στον Γνωστικισμό το δράμα αρχίζει με μιαν αναταραχή στο παν- ύψιστο: η ύπαρξη του κόσμου σημασιοδοτεί μιαν αμηχανία του θείου και είναι αναγκαία, μέσω μιας τελικής αποκατάστασης. Η σωτηρία του ανθρώπου είναι η σωτηρία της θειότητας.
Η διαφορά βρίσκεται στο κατά πόσο η τραγωδία της θειότητας, επιβάλλεται πάνω της εν τω έξω, με το σκότος να έχει την αρχική πρωτοβουλία, ή κινητοποιείται εκ των έσω, με το σκότος να είναι το προϊόν του πάθους της και όχι η αιτία. Η ήττα του θείου στην πρώτη περίπτωση ανταποκρίνεται στην θεία ενοχή και στη δεύτερη σε ένα σφάλμα, σε οίκτο για το θυματοποιημένο φως, σε πνευματική περιφρόνηση της τυφλότητας της δημιουργίας, σε μια τελική λύτρωση, ανάπλαση μέσω της φώτισης.
Τα πρόσωπα του δράματος δεν εμφανίζονται. Ο Χριστός ονομάζεται θυματοποίηση του φωτός, η σωτηρία του ανθρώπου είναι η σωτηρία της ίδιας της θειότητας, ο άνθρωπος δεν σώζεται δια του Θεού, ο άνθρωπος σώζει τον Θεό. Δημιουργούνται δίπολα μέσω των οποίων ο Χριστός θα κληθεί και θα φανερωθεί.
O Γνωστικισμός ηττάται βέβαια από τον Χριστιανισμό, αλλά παραμένει η Διαρχία.
Ο Γνωστικισμός επιβιώνει διαρκώς σε όλες τις μυστικές κοινότητες του Μεσαίωνα, οι οποίες δομούνται πάνω στον Γνωστικισμό.  Ηττάται μεν από τον Χριστιανισμό, διότι ο Χριστιανισμός ορθούται ως δόγμα, όμως παραμένει μια φιλοσοφική αντίληψη, πριν ο Χριστιανισμός εδραιωθεί και συνεχίζει και κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση και στον Ρομαντικό αιώνα και τελικά επηρεάζει τη φιλοσοφία του 20ου αιώνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε


Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρύσει στη γλώσσα μας χωρίς
να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.

Γράφει ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιό του sarantakos.wordpress.com:

Οι λέξεις του καταλόγου είναι 220 αλλά δύο από αυτές (μπόρα και ταπί) δεν έχουν τουρκική προέλευση, επομένως ο κατάλογος κανονικά έχει 218 λέξεις -το άφησα 220 στον τίτλο για να είναι πιο στρογγυλό. Όταν λέμε "τουρκική προέλευση" συνυπολογίζουμε και την απώτερη αραβική ή περσική προέλευση των λέξεων.

Βέβαια, λείπουν πολλές λέξεις που λέμε συχνά, αλλά αφού ο συντάκτης ήθελε να διαλέξει περίπου 200 λέξεις, κάποιες έπρεπε να αφήσει έξω. Μοιραία προκύπτει το ερώτημα, πόσα είναι τα τουρκικά δάνεια της ελληνικής γλώσσας ή (αν δεν μας ενοχλεί η ανακρίβεια), "πόσες είναι οι τουρκικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας". Δεν είναι εύκολες τέτοιες μετρήσεις, γιατί υπάρχουν λέξεις ξεχασμένες και λέξεις ζωντανές, όπως επίσης υπάρχουν αρχικές λέξεις και παράγωγες-σύνθετες λέξεις. Για παράδειγμα, από τη λέξη 'γλέντι' έχουμε και το ρήμα γλεντάω, έχουμε τον γλεντζέ και τη γλεντζού, που μας δίνουν το επίθετο 'γλεντζέδικος' και το επίρρημα 'γλεντζέδικα'. Έχουμε το υποριστικό "γλεντάκι", ενώ στον Μπαμπινιώτη υπάρχει και ο ημιλόγιος τύπος 'γλεντιστής'. Έχουμε τέλος και τον γλεντοκόπο, το γλεντοκόπι ή γλεντοκόπημα, το ρήμα γλεντοκοπώ. Η μια "αρχική" λέξη δίνει δώδεκα μαζί με τα παράγωγά της. Δεν είναι όλες τόσο παραγωγικές, αλλά κάποιες είναι περισσότερο.

Πλάι σε κάθε "τούρκικη" λέξη, ο αρχικός συντάκτης δίνει, σε παρένθεση, ένα συνώνυμο ή μια εξήγηση με "αμιγώς ελληνικές" λέξεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις "τούρκικες" λέξεις με τις "εγχώριες", όπως επιχείρησαν κάποιοι σε ένα μαζικό ηλεμήνυμα, που χρησιμοποιεί αυτόν τον κατάλογο λέξεων, και που το κοροϊδεύει δεόντως ο Γιάννης Χάρης σε πρόσφατο σχόλιό του, δίνοντας μερικά παραδείγματα τέτοιας (υποθετικής και αγλωσσολόγητης) αντικατάστασης:

«Το βράδυ τρώω μόνο ένα πηγμένο γάλα» (γιαούρτι)

«Θα μας τρελάνουν πάλι οι ετησίες άνεμοι» (μελτέμια)

«Κάναμε πολλή ευδιαθεσία χτες στου Νίκου» (κέφι)

«Με τη ζέστη ένα υδροπεπόνι είναι ό,τι πρέπει» (καρπούζι)

«Οι φοιτητές στη Λάρισα πήγαν από πύραυνο» (μαγκάλι)

«Τον κοιτούσε κι έτρεχαν τα πυκνόρρευστα διαλύματα ζάχαρης» (σιρόπια)

Λοιπόν, οι 218 (220-2) τουρκικής προέλευσης λέξεις του καταλόγου είναι:

1. Αγάς (δεσποτικός-αυταρχικός),
2. Αγιάζι (πρωινό ή νυχτερινό κρύο),
3. Αλάνα (ανοιχτός χώρος),
4. Αλάνι (αλήτης)
5. Γιακάς (περιλαίμιο),
6. Γιαπί (οικοδομή),
7. Γιαρμάς (ροδάκινο),
8. Γιαούρτι (πηγμένο γάλα)
9. Γιλέκο (περιθωράκιον)
10. Γινάτι (πείσμα),
11. Γιουρούσι (επίθεση)
12. Γκάιντα (άσκαυλος),
13. Γκέμι (χαλινάρι)
14. Γλέντι (διασκέδαση)
15. Γούρι (τύχη),
16. Γρουσούζης (κακότυχος),
17. Δερβένι (κλεισούρα),
18. Εργένης (άγαμος),
19. Ζαμάνια (μεγάλο χρονικό διάστημα),
20. Ζαρζαβατικά (λαχανικά),
21. Ζόρι (δυσκολία),
22. Ζουμπούλι (υάκινθος),
23. Καβγάς (φιλονικία),
24. Καβούκι (καύκαλο),
25. Καβουρδίζω (φρυγανίζω-ξεροψήνω),
26. Καζάνι (λέβητας),
27. Καΐκι (βάρκα)
28. Καλέμι (γραφίδα),
29. Καλούπι (μήτρα-πρότυπο),
30. Κάλπικος (κίβδηλος),
31. Καπάκι (σκέπασμα- κάλυμμα),
32. Καραούλι (φρουρά-σκοπιά),
33. Καρπούζι (υδροπέπων),
34. Κασμάς (αξίνα-σκαπάνη)
35. Κατσίκα (ερίφι-γίδα)
36. Καφάσι (κιβώτιο),
37. Κελεπούρι (ανέλπιστο εύρημα)
38. Κέφι (ευδιαθεσία)
39. Κιμάς (ψιλοκομμένο κρέας),
40. Κιόσκι (περίπτερο),
41. Κολάι (ευκολία-άνεση),
42. Κολαούζος (οδηγός),
43. Κόπιτσα (πόρπη),
44. Κοτζάμ (τεράστιος-πελώριος),
45. Κοτσάνι (μίσχος),
46. Κότσι (αστράγαλος),
47. Κουβαρντάς (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης)
48. Κουβάς (κάδος-αγγείο),
49. Κουμπαράς (δοχείο χρημάτων),
50. Κουσούρι (ελάττωμα-μειονέκτημα),
51. Κουτουρού (ασύνετα-απερίσκεπτα),
52. Λαγούμι (υπόνομος-οχετός),
53. Λαπάς (χυλός),
54. Λεβέντης (ανδρείος-ευσταλής),
55. Λεκές (κηλίδα),
56. Λελέκι (πελαργός),
57. Λούκι (υδροσωλήνας),
58. Μαγιά (προζύμη-ζυθοζύμη),
59. Μαγκάλι (πύραυνο),
60. Μαγκούφης (έρημος),
61. Μαϊντανός (πετροσέλινο-μακεδονίσι)
62. Μαντζούνι (φάρμακο),
63. Μαούνα (φορτηγίδα)
64. Μανάβης (οπωροπώλης),
65. Μαράζι (φθίση),
66. Μαραφέτι (μικρό εργαλείο),
67. Μασούρι (μικρό ξύλο),
68. Μαχαλάς (συνοικία),
69. Μεζές (ορεκτικά),
70. Μελτέμι (άνεμος ετησίας),
71. Μενεξές (εύοσμο λουλούδι),
72. Μεντεσές (στρόφιγγα),
73. Μεράκι (πόθος),
74. Μερεμέτι (επισκευή-επιδιόρθωση)
75. Μουσαμάς (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),
76. Μουσαφίρης (φιλοξενούμενος-επισκέπτης),
77. Μπαγιάτικο (μη νωπό),
78. Μπαγλαρώνω (δένω-φυλακίζω),
79. Μπαϊράκι (σημαία)
80. Μπακάλης (παντοπώλης),
81. Μπαλτάς (πελέκι),
82. Μπάμια (ιβίσκος ο εδώδιμος),
83. Μπαμπάς (πατέρας),
84. Μπάμπαλης (ο πολύ γέρος),
85. Μπαξές (περιβόλι-κήπος),
86. Μπαρούτι (πυρίτιδα),
87. Μπατζάκι (κνήμη-σκέλη),
88. Μπατζανάκης (σύγαμπρος-συννυφάδα),
89. Μπατίρισα (πτωχεύω-χρεοκοπώ),
90. Μπαχαρικό (αρωματικό άρτυμα),
91. Μπεκρής (μέθυσος),
92. Μπελάς (ενόχληση),
93. Μπινές (κίναιδος-ασελγής)
94. Μπογιά (βαφή-χρώμα),
95. Μπογιατζής (ελαιοχρωματιστής)
96. Μπόι (ανάστημα-ύψος),
97. Μπόλικος (άφθονος)
98. Μπόρα (καταιγίδα)
99. Μπόσικος (χαλαρός),
100. Μποστάνι (λαχανόκηπος),
101. Μπούζι (πάγος-ψύχρα),
102. Μπουλούκι (στίφος-άτακτο πλήθος),
103. Μπουλούκος (καλοθρεμμένος-παχουλός),
104. Μπουνταλάς (κουτός-ανόητος),
105. Μπουντρούμι (φυλακή),
106. Μπουρί (καπνοσωλήνας),
107. Μπούτι (μηρός),
108. Μπούχτισμα (κορεσμός),
109. Νάζι (κάμωμα-φιλαρέσκεια),
110. Νταβαντούρι (σύγχυση)
111. Νταμάρι (φλέβα-λατομείο),
112. Νταμπλάς (αποπληξία),
113. Νταντά (παραμάνα-τροφός),
114. Νταραβέρι (συναλλαγή-αγοραπωλησία) *** Λάθος, το νταραβέρι είναι ιταλικής προέλευσης (dare e avere, δούναι και λαβείν). Το τουρκογενές αντίστοιχο είναι το αλισβερίσι.
115. Ντελάλης (διαλαλητής),
116. Ντελής (παράφρονας),
117. Ντέρτι (καημός)
118. Ντιβάνι (κρεβάτι)
119. Ντιπ για ντιπ (ολωσδιόλου),
120. Ντουβάρι (τοίχος),
121. Ντουλάπι (ιματιοθήκη),
122. Ντουμάνι (καταχνιά-καπνός),
123. Ντουνιάς (κόσμος-ανθρωπότητα),
124. Παζάρι (αγορά-διαπραγμάτευση),
125. Παντζάρι (κοκκινογούλι-τεύτλο),
126. Πατζούρι (παραθυρόφυλλο),
127. Παπούτσι (υπόδημα),
128. Περβάζι (πλαίσιο θυρών),
129. Πιλάφι (ρύζι),
130. Πούστης (κίναιδος-ασελγής)
131. Ραχάτι (ησυχία)
132. Ρουσφέτι (χαριστική εξυπηρέτηση),
133. Σακάτης (ανάπηρος),
134. Σαματάς (θόρυβος),
135. Σεντούκι (κιβώτιο),
136. Σέρτικο (τσουχτερό, βαρύ),
137. Σινάφι (συντεχνία, κοινωνική τάξη),
138. ΣιντριβάνιΙ(πίδακας),
139. Σιρόπι (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),
140. Σαΐνι (ευφυής),
141. Σοβάς (ασβεστοκονίαμα),
142. Σόι (καταγωγή-γένος),
143. Σοκάκι (δρόμος),
144. Σόμπα (θερμάστρα),
145. Σουγιάς (μαχαιράκι),
146. Σουλούπι (μορφή-σχήμα)
147. Ταβάνι (οροφή),
148. Ταμπλάς (αποπληξία-συγκοπή),
149. Ταπί (χωρίς χρήματα)
150. Ταραμάς (αυγοτάραχο),
151. Τασάκι (σταχτοδοχείο),
152. Ταχίνι (αλεσμένο σουσάμι),
153. Ταψί (μαγειρικό σκεύος),
154. Τεκές (καταγώγιο)
155. Τεμπέλης (οκνηρός-ακαμάτης),
156. Τενεκές (δοχείο),
157. Τερτίπι (τέχνασμα-απάτη),
158. Τεφαρίκι (εκλεκτό-αριστούργημα),
159. Τεφτέρι (κατάστιχο)
160. Τζάκι (παραγώνι),
161. Τζάμι (υαλοπίνακας-γυαλί),
162. Τζάμπα (δωρεάν),
163. Τζαναμπέτης (κακότροπος-δύστροπος),
164. Τόπι (σφαίρα),
165. Τουλούμι (ασκός),
166. Τουλούμπα (αντλία),
167. Τουμπεκί (σιωπή),
168. Τράμπα (ανταλλαγή),
169. Τσαίρι (λιβάδι-βοσκοτόπι),
170. Τσακάλι (θώς),
171. Τσακίρης (γαλανομάτης),
172. Τσακμάκι (αναπτήρας),
173. Τσάντα (δερμάτινη θήκη),
174. Τσαντίρι (σκηνή),
175. Τσαπατσούλης (ανοικοκύρευτος-άτσαλος),
176. Τσάρκα (επιδρομή-περιπλάνηση),
177. Τσαντίζω (εξοργίζω-προσβάλω),
178. Τσαχπίνης (κατεργάρης-πονηρός),
179. Τσέπη (θυλάκιο)
180. Τσιγκέλι (αρπάγη-σιδερένιο άγκιστρο),
181. Τσιγκούνης (φιλάργυρος)
182. Τσιμπούκι (καπνοσύριγγα),
183. Τσιράκι (ακόλουθος),
184. Τσίσα (ούρα)
185. Τσίφτης (άψογος-ικανός) **αυτό είναι μάλλον λάθος, διότι ο τσίφτης πρέπει να πρόερχεται από τα αλβανικά· αντικαταστήστε το με το "τσιφλίκι"
186. Τσιφούτης (φιλάργυρος),
187. Τσομπάνης (βοσκός-ποιμένας)
188. Τσουβάλι (σακί),
189. Τσουλούφι (δέσμη μαλλιών),
190. Τσογλάνι (νέος)
191. Τσοπάνης (βοσκός) Υπάρχει και πιο πάνω, ας βάλω στη θέσητου το τσουρέκι να μη χαλάσει η αρίθμηση
192. Φαράσι (φτυάρι-σκουπιδολόγος),
193. Φαρσί (τέλεια-άπταιστα),
194. Φιντάνι (φυτώριο),
195. Φιστίκι (πιστάκη),
196. Φιτίλι (θρυαλλίδα),
197. Φλιτζάνι (κύπελλο),
198. Φουκαράς (κακομοίρης-άθλιος),
199. Φουντούκι (λεπτοκάρυο-λεφτόκαρο),
200. Φραντζόλα (ψωμί),
201. Χαβάς (μουσικός σκοπός)
202. Χαβούζα (δεξαμενή νερού),
203. Χάζι (ευχαρίστηση),
204. Χαλαλίζω (συγχωρώ),
205. Χάλι (άθλιο),
206. Χαλί (τάπητας),
207. Χαλκάς (κρίκος),
208. Χαμάλης (αχθοφόρος)
209. Χαμπάρια (αγγελία-νέα),
210. Χάνι (πανδοχείο),
211. Χάπι (καταπότι),
212. Χαράμι (άδικα),
213. Χαρμάνης (χασισοπότης),
214. Χαρτζιλίκι (μικρό χρηματικό ποσό),
215. Χασάπικο (κρεοπωλείο),
216. Χατίρι (χάρη),
217. Χαφιές (καταδότης),
218. Χουζούρεμα (ανάπαυση),
219. Χούι (ιδιοτροπία),
220. Χουνέρι (πάθημα-εξαπάτηση)

Διαβάστε Περισσότερα »

Eύβοια:Τον τσίμπησε φίδι και πέθανε!


Βράζουν οι κάτοικοι στο Μαντούδι, ύστερα από την είδηση πως ένας 73χρονος πέθανε επειδή τον τσίμπησε φίδι. Ο άτυχος άντρας είχε πάει στο χωράφι του και ξαφνικά το φίδι τον τσίμπησε στο πόδι.

Οι πόνοι που ένοιωσε ήταν φριχτοί και αμέσως πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ύστερα από ώρες που μεταφέρθηκε εκεί, ήταν δυστυχώς αργά μιας και είχε ξεψυχήσει.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Μαντουδίου και ζητούν από το κράτος ένα πιο οργανωμένο σύστημα υγείας.

Ο άτυχος οικογενειάρχης δούλευε στα μεταλλεία και παράλληλα του άρεσε να καλλιεργεί την φύση. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έτσι η επίσκεψη στο χωράφι του αποδείχτηκε μοιραία.

eviagreen.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη και Τετάρτη λουκέτο στα νοσοκομεία


Λουκέτο στην Υγεία μπαίνει την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν «ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας», δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και σημειώνουν πως η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία «ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας», που οδηγούν στο κλείσιμο χειρουργικών αιθουσών και κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στη διάλυση τμημάτων. «Το δημόσιο σύστημα υγείας αποσυντίθεται προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

Διαβάστε Περισσότερα »

«Λουκέτο» στους δήμους μέχρι την Τετάρτη- Απειλούν με καταλήψεις διαρκείας



Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ημέρα όπου θα τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά και την κινητικότητα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ασκούνης πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές των δήμων εκτός από την Τρίτη, την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική ειδικά για τους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις κοινωνικές δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή, ενώ όπως είπε ο κ. Ασκούνης οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν καθώς εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και δεν γίνει μια «σοβαρή και αποτελεσματική κινητικότητα σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», υπάρχει πρόταση για «λουκέτο» διαρκείας στους δήμους και για παραιτήσεις δημάρχων.

«Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ακόμη και ακραίων παρεμβάσεων, όπως οι μαζικές παραιτήσεις δημοτικών συμβουλίων σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Έξω από το ξενοδοχείο Caravel, όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ, πραγματοποιούν συγκέντρωση υπάλληλοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου. Οι κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ήδη έχει αποφασιστεί για το Σαββατοκύριακο αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την Δευτέρα θα γίνουν διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της Ομοσπονδίας.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Πλατεία Συντάγματος , όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη, η ΠΟΕ- ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ με σύνθημα: «Περικυκλώνουμε τη Βουλή- Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Υπέρ της πρότασης του κ. Ασκούνη, τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αθήνας, Νίκος Σαράντης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Ε.Κ.Λιβαδειάς στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 16 Ιουλίου




  Το    Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε έκτακτη Συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε την Τρίτη 16 Ιουλίου  2013, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή , 
     Επίσης θα συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος .
  Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Τρίτη 16 Ιουλίου ώρα 8.30΄το πρωί από Άσπρα Σπίτια και ώρα 9.00΄π.μ. από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,
 

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ για σπείρα RΟΜΑ στη Θήβα-Ανακουφίζεται η πόλη!!-Βίντεο

 15χρονος ρομά αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης!


 Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή οκτώ (8) άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί, ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 43, 40 και 37 ετών.
Επιπλέον από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (επίσης πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες), ηλικίας από 15 έως και 41 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη χθες (11-07-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά (41) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φωκίδας και Εύβοιας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι δράστες (γονείς και παιδιά) είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες 15χρονους, που φέρεται και ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, «στρατολογούσε» συνεχώς νέα άτομα (κυρίως συνομήλικούς του) και στη συνέχεια μαζί τους αναλάμβανε συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Οι δράστες επιτίθεντο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσαν αντίσταση από τα θύματά τους, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.
Μάλιστα τα κλοπιμαία τα έδιναν στη συνέχεια στα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας (γονείς τους), προκειμένου αυτοί να τα αποκρύπτουν σε διάφορες οικίες, εντός του οικισμού, έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα δύο (2) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από διερχόμενα ή σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα:

    Την 30-06-2013 στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση σωματικής βίας, από 64χρονο ημεδαπό ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
    Την 30-06-2013 επίσης στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση και πάλι σωματικής βίας, από 71χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
    Την 25-06-2013 αφαίρεσαν, από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
    Την 02-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (225) ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
    Την 05-07-2013 παραβίασαν παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, κάρτες ανάληψης τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
    Την 08-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπή και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή, φορτιστές μηχανής και κινητού και άλλα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
    Την 09-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα.
    Την 10-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπός και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μία βαλίτσα, που περιείχε μία βιντεοκάμερα, ρούχα και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ όλα τα φάρμακα που δεν απαιτούν συνταγή

«Βόμβα» ετοιμάζει στον κλάδο των φαρμακείων η Τρόικα καθώς ασκεί πιέσεις στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να περιοριστεί περαιτέρω το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% και να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ φάρμακα που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή.

Τα μέτρα αυτά, που σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τρόικας θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις τιμών των φαρμάκων και «άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2014.

Για τις προθέσεις τις Τρόικα ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ζητώντας μάλιστα την συνεργασία του ΠΦΣ έτσι ώστε σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα όπου μπορεί να τεθούν θέματα που αφορούν και ενδεχομένως θίγουν τον φαρμακευτικό κλάδο, να υπάρχει οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση εφόσον χρειασθεί. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους φαρμακοποιούς να παρουσιάσουν θέσεις με ισοδύναμα οικονομικά οφέλη ώστε να αποφευχθεί από το νέο έτος η μείωση του ποσοστού κέρδους.

Αναφορικά με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για τα οποία η Τρόικα επιθυμεί να «περάσουν» στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για εκατοντάδες σκευάσματα, όπως παυσίπονα, αναλγητικά, δερματικές αλοιφές κ.α., με ετήσιες πωλήσεις στην χώρα μας περί τα 150 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ωστόσο ότι στις 13 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) χορηγούνται από τα φαρμακεία και στις 14 και από άλλα καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ.

Ακόμη και εκεί που διατίθενται ελεύθερα, υπάρχουν περιορισμοί, κυρίως στις θεραπευτικές κατηγορίες. Σε χώρες (εκτός Ευρώπης) όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί, παρατηρούνται φαινόμενα πλήρους εμπορευματοποίησης, όπως πώληση με πιστωτικές κάρτες ή προσφορές «οικογενειακών» συσκευασιών. Στην Αμερική για παράδειγμα -όπου ισχύει η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ- η γνωστή παρακεταμόλη κοστίζει 6,32 δολάρια (τα 30 χάπια) ενώ σήμερα η ίδια συσκευασία στην Ελλάδα κοστίζει 0,76 ευρώ δολάρια. Αντίστοιχα, η αλοιφή βολταρέν στην Ελλάδα κοστίζει 4,90 ευρώ, το ίδιο σκεύασμα σε Γερμανία και Αγγλία κοστίζει 9,34 ευρώ, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ- Μπήκε… από το παράθυρο


Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με την αφρικανική αντιλόπη που εισβάλλει σε αυτοκίνητο για να γλιτώσει από δυο τσιτάχ. Το τρομοκρατημένο ζώο βρισκόταν δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο όταν άνοιξε το «παράθυρο» της τύχης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ανοιχτό παράθυρο ενός αυτοκινήτου. Το ζώο πήδηξε από το παράθυρο και εισέβαλε στο αυτοκίνητο, τρομοκρατώντας τους επιβάτες.

Οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων άρχισαν να φωνάζουν «άνοιξε την πόρτα, άνοιξε την πόρτα».

Τελικά μετά από λίγο οι επιβάτες του αυτοκινήτου, που δέχθηκαν εισβολή, κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και το ζώο έφυγε. Τα τσιτάχ είχαν εγκαταλείψει το θήραμά τους λίγη ώρα νωρίτερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότιο Αφρική.

/>ΠΗΓΗ:econews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρακιντζής: Πρωταθλητές οι δήμοι στη διαφθορά!


Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες κρατούν τα πρωτεία διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.
Ο Λ. Ρακιντζής κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής τόνισε επίσης ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή άφησε ελεύθερο το πεδίο στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνταν από δημοσίους υπαλλήλους την περσινή χρονιά κάνοντας λόγο για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι διαρκείς αναβολές στα δικαστήρια δυσχεραίνουν το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης.

Πάρτι εκατομμυρίων με νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό ανακάλυψε, σύμφωνα με το «Έθνος», ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έπειτα από έλεχγο που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Λ. Ρακιντζής, ο ΕΟΠΥΥ υποφέρει από αιμορραγία εκατομμυρίων ευρώ που δαπανώνται για νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό, καθώς διαπιστώθηκαν παράτυπες εγκρίσεις από τις επιτροπές του Οργανισμού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν υπήρξε προηγούμενος έλεγχος εάν η νοσηλεία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από εγχώριο ίδρυμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Καρπενήσι ο Λεβαδειακός

Στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Λεβαδειακού, θα αναχωρήσουν οι «πράσινοι». Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή.
Ώρα για… «μοντάρισμα» από τον Τάκη Λεμονή. Η ομάδα του Λεβαδειακού, αναχωρεί την Παρασκευή το πρωί για το Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» θα… «χτιστούν» εκεί, υπό τις οδηγίες του νέου τους τεχνικού, ο οποίος επέλεξε 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή.

Αναλυτικά:

Πριζόφσκι, Τσιντώτας, Ντελέκος, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μανόλο, Μάγκας, Μανωλάς, Πέππας, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Μαχαίρας, Πετράζι, Ζαννιάς, Πινέιρο, Μίλιεβιτς, Ροτζέριο, Ακόστα, Μπουντόπουλος, Κάντζι και Βασιλείου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο Κόλα και η παρέα του μπαινοβγαίνουν στο Αλβανικό έδαφος,κάτω από την μύτη της ΕΛ.ΑΣ!!!




 ΄Ήθελαν να  πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα",λέει ο Φλαμούρ Λίκα στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare.



Την Παρασκευή 22 Μαρτίου,11 κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων, έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν κατά των φρουρών. Την ίδια στιγμή έξω από τις φυλακές πέρασε όχημα με ενόπλους συνεργούς τους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ, κατά των εξωτερικών φρουρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί στην κοιλιά και τα πλευρά.

Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματική μάχη μεταξύ των κρατουμένων που βρέθηκαν οπλισμένοι στις ταράτσες και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Τελικά οι κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν!!!Στη συνέχεια,δολοφόνησαν την άτυχηΚατερίνα Ζώγαλη στα Ισθμια Κορίνθου και  στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο,ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας τριών πλέον παιδιών,μιας και η γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο,έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Στις 2 Ιουλίου, οι δραπέτες, άνοιξαν το κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από τους συνεργούς τους, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει το σήμα τους. Μετά από κυριολεκτική μάχη με τους αστυνομικού στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, νεκροί έπεσαν ο Eντισον Λίκα 23 ετών και ο θείος του Φλαμούρ Λίκα ο οποίος μάλιστα φέρεται πως ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση από τις φυλακές.

Αμέσως μετά,τα μέλη της συμμορίας  Μάριαν Κόλα και Ιλίρ Κούπα, πέρασαν στην Ήπειρο και αναζητούνται ακόμη και αυτήν την ώρα από την Ελληνική αστυνομία,η οποία πραγματοποιεί μια γιγαντιαία επιχείρηση στην περιοχή!

Είχαν πάει στην Αλβανία
Την ώρα όμως όμως,που οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές χτενίζουν τα βουνά του Σουλίου,την περιοχή της Ντουσκάρας και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό τους,γινόταν στην Αλβανία,η κηδεία των   Eντισον και Φλαμούρ Λίκα .Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας,προσπάθησαν να προσεγγίσουν συγγενείς και φίλους των  κακοποιών.για να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες.

Σε συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι,κάνει μια απίστευτη αποκάλυψη για την υπόθεση των δραπετών των φυλακών Τρικάλων!

Αναφέρει ότι ο ανιψιός του ,ο  Μάριον Κόλα  και κάποιοι από τους φίλους τους,  βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα και ήθελαν να  πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα!«Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω. Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο  Kola και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου. Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα.

Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αλήθεια, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει συγκεκριμένα στην Αλβανική εφημερίδα.

Η γνωριμία με τον Ριτζάι
«Ο ανιψιός μους και ο Αλκέτ Ριτζάι,ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις Ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή,όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα»,αναφέρει ο  Αμπτουλά Σινάν.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος της Αλβανικής εφημερίδας Gazeta Shqiptare τον ρωτά αν υποπτεύεστε πως ότι οι υπόλοιποι δραπέτες μπορεί να έχουν "πουλήσει" τους συγγενείς του.΄«Έχω την εντύπωση ότι μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε».

Η συνέντευξη του,δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ,την Θωράκιση των συνόρων μας και φυσικά την περίφημη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τις Αλβανικές διωκτικές αρχές...
elas-lyste.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φυλακές της Θήβας η παιδοκτόνος της Πάτρας


Προφυλακιστέα κρίθηκε η 31χρονη γυναίκα που κατηγορείται για τον φόνο του μόλις 3 μηνών βρέφους της το οποίο έβαλε στην κατάψυξη, προκειμένου να το παρουσιάσει στο σύντροφό της ως θάνατο από παθολογικά αίτια.


Η δικηγόρος που ορίστηκε για την υπεράσπισή της, κυρία Αγγελίκη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε ότι θα ζητήσει την ψυχιατρική εξέταση της 31χρονης. Την ώρα που η γυναίκα έβγαινε από το Δικαστήριο την πλησίασε ο άνδρας της και την ρώτησε αν έχει καταλάβει τι έγινε. Τότε εκείνη έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Οι αστυνομικοί που την κρατούσαν την σήκωσαν.

Η γυναίκα θα οδηγηθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Θήβας.

Η γυναίκα είχε σκυμμένο το κεφάλι και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Δεν ήθελα να το κάνω» έλεγε με κλάματα στους αστυνομικούς του Τμήματος Χαλανδρίτσας, όταν εκείνοι της έπαιρναν κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα το Σάββατο το πρωί έκοβε ξύλα στο σπίτι της στο Αλεποχώρι Αχαΐας και τότε το τριών μηνών αγοράκι άρχισε να πλαντάζει στο κλάμα. Τότε η 31χρονη που ήταν μόνη μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της,  χτύπησε το 3 μηνών βρέφος της μέχρι θανάτου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό,  άφησε το άψυχο κορμί του παιδιού της στην κατάψυξη! Μάλιστα του έβαλε και make up, για να μην φαίνονται οι μώλωπες.

Τραγική φιγούρα, εκτός από τα παιδιά της, που η ψυχούλα τους έχει στιγματιστεί μια για πάντα, και ο σύντροφός της ο οποίος σε συνέντευξή του στην Τατιάνα Στεφανίδου, ισχυρίστηκε πως  αν μπορούσε να φέρει το παιδί του πίσω, θα σκότωνε την 31χρονη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα


Ζέστη, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία για την Παρασκευή. Πιθανότητα βροχών και τοπικών καταιγίδων υπάρχει για τα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αναφέρει η πρόβλεψη για την Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αντίστοιχη είναι η πρόβλεψη και για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 12χρονη σε τροχαίο στην Εύβοια



Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στη Νέα Αρτάκη, στα Δύο Βουνά, στην Εύβοια κατά το οποίο σκοτώθηκε μία 12χρονη...

Η άτυχη οικογένεια με το μαύρο αυτοκίνητο γυρνούσε από βόλτα στη Χαλκίδα και για άγνωστους λόγους συγκρούστηκε αρχικά με το κόκκινο ΙΧ, το οποίο έπεσε στο άσπρο φορτηγάκι, αναφέρει το eviazoom.

Οι τραυματίες, τους οποίους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική, δίνουν μάχη να κρατηθούν στην ζωή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, μεταξύ αυτών και ένας 19χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προς απόλυση εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ – Σ.Ε.Κ Λιβαδειάς


 ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με μαύρες σημαίες «ντύνονται» το ένα μετά το άλλο τα τεχνικά σχολεία της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ξαφνικό θάνατο» 2500 εκπαιδευτικών και 20000 περίπου μαθητών των ειδικοτήτων του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και Κομμωτικής – Αισθητικής.
Τα ψέματα της πολιτικής ηγεσίας ξεσκεπάζονται το ένα μετά το άλλο……Το Υπουργείο Παιδείας έλεγε:
·       Στροφή προς την ΤΕΕ εννοώντας κατάργηση των πολυπληθέστερων σε μαθητές ειδικοτήτων
·       Δημόσια και δωρεάν παιδεία εννοώντας εγκαινιασμούς σε διάφορα Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ της χώρας
·       Καμία απόλυση εννοώντας οι πρώτοι 2000 εκπαιδευτικοί στον «καιάδα»
Η αξιολόγηση του ΟΑΣΑ που επικαλείται το Υπουργείο να δοθεί στη δημοσιότητα σε αντιπαράθεση της έκθεσης που παρουσιάζει τους Τομείς αυτούς στα 87 επαγγέλματα του μέλλοντος!!!
Να μας απαντήσουν ΤΩΡΑ τι θα γίνουν οι μαθητές μας.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΟΝΕΙΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τουλάχιστον 20 σφαίρες χτύπησαν τους δύο δραπέτες στη Ναυπακτία

Τι λέει η ιατροδικαστική εξέταση –


Τουλάχιστον 20 τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα είχαν τα σώματα των δύο αλβανών καταζητουμένων που σκοτώθηκαν από άνδρες των ΕΚΑΜ πριν από δέκα ημέρες στην περιοχή Κόνισκας Αιτωλοακαρνανίας, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση. Όπως αναφέρει το "Βήμα",οι δύο Αλβανοί φέρεται να γαζώθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι τους είχαν περικυκλώσει σε μαντρί της περιοχής, όταν οι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να τους πυροβολήσουν.Το βράδυ της 2ας Ιουλίου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή στην περιοχή της Κόνισκας όταν οι αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από το προσωρινό καταλυμα του 25χρονου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Λίκα Εντισον και του 45χρονου θείου του Φλαμούρ Σινάνι Εντισον. Ο δεύτερος φέρεται ως ο ένας από τους κύριους οργανωτές της απόδρασης 11 αλλοδαπών κρατουμένων από το σωφρονιστικό καταστημα της θεσσαλικής πόλης τον περασμένο Μάρτιο.Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από την αρχική ιατροδικαστική εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία της Πάτρας -προϊσταμένη η κυρία Αγγελική Τζιόλα- οι Αλβανοί δέχτηκαν βολές πολλές φορές από απόσταση περίπου 30 έως 50 μέτρων από τα πυροβόλα όπλα των αστυνομικών που επέφεραν θανατηφόρα πλήγματα. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινισθεί αν όλα τα τραύματα προέρχονται από ισάριθμες σφαίρες που έριξαν οι αστυνομικοί ή ορισμένα προκλήθηκαν και από θραύσματα βολίδων.Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ στην ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό των αλβανών δραπετών Μάριο Κόλα, Ιλίρ Κούπα και πιθανόν ενός ακόμη συνεργού τους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ίχνος παρουσίας ή κίνησης των αλβανων δραπετών -τα τελευταία 24ωρα δεν υπάρχει καμιά σχετική μαρτυρία, ούτε έχει καταγραφεί κλοπή οχήματος-, αυτοί «δεν έχουν περάσει σε αλβανικό έδαφος» και παραμένουν στην περιοχή έχοντας βρει οργανωμένο κατάλυμα ή σύστημα υποδοχής.
 epirusgate.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ