Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Άσκρη

Εντυπωσιακό το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Άσκρη Βοιωτίας στις 13/7. Τα είχε όλα,χορούς απο όλη την Ελλάδα,κέφι,ζωντάνια.Η κεντρική πλατεία της Άσκρης γέμισε από κόσμο που ήρθαν να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας από τα χορευτικά της Άσκρης, της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας,τα οποία απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα και κολακευτικά σχόλια απο τους παρευρισκόμενους.Το συγκρότημα του Θοδωρή Γεωργόπουλου έπαιξε μουσική για αυτή την υπέροχη εκδήλωση.

Το Permissospress με το Viotiashop.gr ήταν εκεί και κάλυψαν την εκδήλωση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο που θα ακολουθήσει από όλη την εκδήλωση και επίσημο δελτίο τύπου για περισσότερη ενημέρωση.

Μία αξέχαστη βραδυά στην Άσκρη!!!




 







Διαβάστε Περισσότερα »

Παλινωδίες με τις αποδείξεις - Θα μαζεύουμε χωρίς να ξέρουμε ποιες μετρούν στην εφορία



To κυβερνητικό σχέδιο που ετοιμάζεται για τις αποδείξεις, προβλέπει ότι τον Δεκέμβριο κάθε έτους, αρχής γενομένης από το 2014, θα ανακοινώνονται από το υπουργείο Οικονομικών ποιες αποδείξεις θα μετράνε στην εφορία και ποιες όχι.

Τουτέστιν, οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν κατά τη διάρκεια του έτους ποιες είναι αυτές, ώστε να αναγκάζονται να συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις. Στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης, οι φορολογούμενοι θα καλούνται να τις αναγράψουν αναλυτικά στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Στο πλαίσιο των κινήτρων, εξάλλου, για την συλλογή αποδείξεων, που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι, είτε η επιστροφή μέρους του καταβληθέντος ΦΠΑ για αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, είτε η επιστροφή μέρους του φόρου εισοδήματος που αναλογεί βάσει του κατώτερου φορολογικού συντελεστή (22%).

Από το 2014, άλλωστε, ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου θα συνδέεται αποκλειστικά με το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων και όχι με τις αποδείξεις.

Έτσι, τα εισοδήματα έως 9.500 ευρώ είναι αφορολόγητα και η μέγιστη έκπτωση των 2.100 ευρώ ισχύει για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα από 21.000 ευρώ και άνω, η έκπτωση περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος, με όριο τα 42.000 ευρώ.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Φολκλορικό Φεστιβάλ στην Καλλιθέα Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατό εκατομμύρια ευρώ σε νέους αγρότες

Πρόγραμμα 100 εκ ευρώ για νέους αγρότες έχει προωθήσει στην ΕΕ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένει την έγκριση του, όπως δηλώνει στον "Τύπο της Κυριακής" ο αναπληρωτής υπουργός Μαξ. Χαρακόπουλος.

Τα κονδύλια θα προκύψουν από την αναθεώρηση του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και αφορούν στην πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών.

"Το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής ταυτίζεται με το μέλλον των νέων ανθρώπων που στρέφονται σε αυτή", σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος.

Τονίζει πως είναι αδιανόητη η συνέχιση της χρηματοδότησης του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού με αφορμή προτάσεις για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ.

Σημειώνει με νόημα πως ελπίζει να μην κρύβονται πίσω από τις καθυστερήσεις για αλλαγή του νόμου Σκανδαλίδη για τους συνεταιρισμούς σκοπιμότητες, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ Σαμαράς έχει δηλώσει ότι τα χρήματα θα δίνονται ως επίδομα οικογενειών πολυτέκνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 31.000 ευρώ γιατί ..πέταξε το σκύλο του απο το αυτοκίνητο




Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 31.000 ευρώ επέβαλε -και πολύ ορθά έπραξε- ο δήμος Κιλκίς σε ασυνείδητο ιδιοκτήτη σκύλου, που έβαλε το ζώο σε ένα σακί και το... πέταξε από το αυτοκίνητό του, ζωντανό.

Στις 26 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι κάποιος στο Σταυροχώρι πέταξε από το αυτοκίνητο του ένα σακί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σκυλί ζωντανό.

Mια γυναίκα, που περνούσε από το σημείο, είδε τι έγινε, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι μέσα στο τσουβάλι ήταν ένα ζώο ζωντανό και κάλεσε την Αστυνομία.

Εις βάρος του δράστη – που είναι κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – δεν έγινε μόνο καταγγελία για την ποινική του δίωξη, αλλά όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Έφη Σημαιοφορίδου εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, έφτασε στα χέρια τους το χαρτί του Δήμου Κιλκίς με ημερομηνία 1/7 το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τ.Ο.Α. Φώτης Μισόπουλος, που του επιβάλλει πρόστιμο 31.200 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο του φιλοζωικού Χριστόφορο Τουτουντζίδη στο ποσό των 31.200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα εξής πρόστιμα για επιμέρους αδικήματα: 300 ευρώ για την απουσία μικροτσίπ, 300 ευρώ για μη τήρηση ευζωίας του ζώου, 300 ευρώ γιατί το σκυλί δεν είχε βιβλιάριο, και 300 ευρώ για την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με την κα. Σημαιοφορίδου τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στις 26/6 στο Σταυροχώρι και είδαν το ταλαίπωρο ζώο στο οποίο έδωσαν αρχικά νεράκι για να συνέλθει, αφού ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο. Ευτυχώς δεν είχε τραύματα εξωτερικά και έτσι το πήραν μαζί τους και το πήγαν στο Κυνοκομείο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτούνται απο το ΔΗΚΕΘ του Δ.Θηβαίων


Για το συνδυασμό « ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»

Προς

1. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Της ΔΗΚΕΘ

2. Τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

του Δ. Θηβαίων

Τα μέλη του συνδιασμού μας έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις, για το πώς πρέπει να διοικείται και να λειτουργεί η ΔΗΚΕΘ.

Για εμάς το Α και το Ω είναι η σωστή λειτουργία της επιχείρησης και κυρίως στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται για την εργασία που προσφέρουν και η επιχείρηση βεβαίως πρέπει να παραμείνει ανοιχτή.

Δεν χρειάζεται να κρύβουμε τα πάντα « κάτω από το χαλί », για ότι συμβαίνει στην επιχείρηση.
Για αρκετό διάστημα οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Πολλές φορές παρουσιάζονται στο Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ και μας μεταφέρουν τα προβλήματά τους ( οικονομικά , κ.αλ.).

Αναφερόμαστε σε ένα παράδειγμα : Απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΘ για 3 μήνες.

Ασκήθηκαν πιέσεις τόσο από εμάς, όσο και από τους εργαζόμενους προς τη διοίκηση της ΔΗΚΕΘ και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξουν ένα μέρος από τα οφειλόμενα σε αυτούς χρήματα.

Άλλο ένα γεγονός, που μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και λύπη είναι ότι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, έχουν να εισπράξουν χρήματα από το Δεκέμβριο του 2012.

Επίσης, η διοίκηση της ΔΗΚΕΘ θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη σωστή λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου . Να μη μένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο χειμερινός κινηματογράφος και να εφοδιάζει το κυλικείο με τα απαραίτητα είδη, ώστε κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεων να μπορεί να λειτουργεί και να έχει έσοδα.

Ακόμη, ενώ διανύουμε το μέσον του καλοκαιριού, ο θερινός κινηματογράφος ( ΣΟΝΙΑ ) για 2η συνεχή χρονιά παραμένει κλειστός, στερώντας από τους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες ταινίες και να ψυχαγωγηθούν.

Για αυτούς τους λόγους και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατική διοίκηση της ΔΗΚΕΘ , εμείς δε θέλουμε να είμαστε συνένοχοι.

Γι΄ αυτό δηλώνουμε την παραίτησή μας ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ.

Με τιμή

Τα τακτικά μέλη

1. Βενιζέλος Κων/νος

2. Θαλασσινού Μαρία

3. Μαρίνης Θεοδωρής

Τα αναπληρωματικά μέλη

1. Κεφαλάς Κων/νος

2. Μασοκώστα Μαρία
3. Αγγελή Νίκη

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαλκανικοί Πόλεμοι -Άρθρο του Ιστορικού Ν. Κόλλια


Δρ Νικόλαος Κόλλιας,Ιστορικός
Οι Βαλκανικοί πόλεμοι αποτελούν αναμφισβήτητα το σημαντικότερο εθνικό γεγονός του νεοελληνικού κράτους.
Και χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο γεγονός, διότι οι Έλληνες με τους αγώνες και τις θυσίες τους μόνο και χωρίς την βοήθεια ή την παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, διπλασίασαν την Ελλάδα.
Με ενωμένο τον λαό, τον στρατό, την πολιτική ηγεσία και την πολιτειακή (ανάκτορα),  η Ελλάδα κατήγαγε θρίαμβο μοναδικό.
Απεδείχθη τι δυνατότητες έχει ο λαός μας, αν εμπνευστεί από μια ικανή ηγεσία και είναι ενωμένος.

Το 1912, παρά τις δύσκολες οικονομικές – κοινωνικές – στρατιωτικές συνθήκες, μπόρεσε το έθνος ενωμένο, ν’ αντιμετωπίσει πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Στην αρχή τους Τούρκους και στη συνέχεια τους  Βουλγάρους.
Είναι καίριο το μήνυμα που αναδύεται απ’ το κατόρθωμα αυτό του ελληνισμού, για τις δύσκολες τωρινές στιγμές του έθνους.
Αν ο λαός εμπνευστεί απ’ την ηγεσία του έθνους,  οικονομική, πνευματική και προ πάντων πολιτική, μπορεί να σπάσει τον γόρδιο δεσμό της σημερινής τραγικής κατάστασης και να δει ν’ ανατέλλει πάλι ο ήλιος της προόδου και της ακμής του έθνους.
Μέχρι τότε, ότι είχαμε επιτύχει, είχε πραγματοποιηθεί με την βοήθεια των ξένων. Και την ελευθερία μας, με την βοήθεια των ξένων την επιτύχαμε το 1829. Γιατί  ότι είχαν κερδίσει με τα κατορθώματά τους οι Έλληνες τα πρώτα χρόνια της επανάστασης, το κατέστρεψαν με τον εμφύλιο σπαραγμό.
Και τα Ιόνια νησιά, μας τα δώρισε η Αγγλία το 1864. Και το 1881, μας παραχώρησαν την Θεσσαλία και ένα τμήμα της Ηπείρου.
Το 1912-13, καμία παρέμβαση και καμία βοήθεια δεν είχαν οι Έλληνες. Κι όμως διπλασίασαν την Ελλάδα μέσα σε δυο χρόνια.
Το δίδαγμα είναι ολοζώντανο. Το παράδειγμα είναι μοναδικό.
Για να αντιμετωπίσουμε την τραγικότητα αυτής της περιόδου που ζούμε, από τις δυσκολότερες  εθνικές μας στιγμές, μόνο με ενωμένο τον λαό και την ηγεσία μπορούμε να το πετύχουμε.
Δυστυχώς η ηγεσία δεν φαίνεται να έχει λάβει το μήνυμα των Βαλκανικών πολέμων.
Είναι ανάγκη  να εορταστεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε κάθε γωνιά όπου υπάρχουν Έλληνες.
Για να διδαχτούμε από τις θείες αυτές στιγμές, απ’ το συγκλονιστικό κατόρθωμα των Ελλήνων τότε.
Διότι ‘’οι καιροί ου  μενετοί’’
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και λίγη συννεφιά

Ηλιοφάνεια, με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και πιθανότητα απογευματινών βροχών στα ορεινά περιμένουμε για σήμερα Κυριακή, σε μια μια μέρα ιδανική για μπάνιο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Eurobank περνάει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

H Eurobank είναι ο προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ), ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Συγκεκριμένα, το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ότι αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του στην Eurobank.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013».

Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.

Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα των εκπαιδευτικών ...


Το υπουργείο Παιδείας θα ελέγχει ποιος δουλεύει...
Από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος εκπαιδευτικός δουλεύει. Αυτό φιλοδοξεί να πετύχει το υπουργείο Παιδείας, εγκαθιστώντας την ηλεκτρονική κάρτα σε ...
όλη την Ελλάδα από τη νέα σχολική χρονιά. Με αυτή θα ελέγχεται η παρουσία των εκπαιδευτικών.

«Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιος εργάζεται, πού και πόσο», δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο ίδιος επισημαίνει πως οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών εκτός τάξης είναι πολύ λίγες και δεν μπορούν να στιγματίζουν όλο τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη προανήγγειλε αλλαγές για τους αποσπασμένους στο υπουργείο και τα Δημόσια ΙΕΚ, καθώς όπως σημείωσε, «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».

Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι παρά την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που έχουν επιλέξει αυτές τις ειδικότητες «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους»....

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Καραχάλιο Βοιωτίας ο Καραμανλής

Επιστροφή Καραμανλή στο ... Καραχάλιο!...
Σε «γαλάζιο» σπίτι φιλοξενείτε ο πρώην πρωθυπουργός στη Βοιωτία...

Στο αγαπημένο του Καραχάλιο, στη Βοιωτία κάνει τις βουτιές του ο Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του. Μαζί του είναι και η οικογένεια Βαλυνάκη, ενώ ...
σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρώην πρωθυπουργός φιλοξενείται στο σπίτι του Χαράλαμπου Μίχα, του αδελφού του πρώην Νομάρχη Πειραιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραμανλής περνάει ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο απολαμβάνοντας την παραλία και την γραφική ομορφιά της περιοχής. Εκτός από τους εκλεκτούς μεζέδες της περιοχής το μενού δεν μπορεί να μην περιέχει και συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις μιας και το καυτό θέμα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου αποτελεί το κύριο θέμα της καυτής πολιτικής εβδομάδας που έρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το πρώην πρωθυπουργικό ζευγάρι προτιμάει την συγκεκριμένη περιοχή για να περάσει το Σαββατοκύριακό του και
να απολαύσει το μπάνιο του...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ