Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΔΡΑΠΕΤΗ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ



Κόλα: να πάτε να γ@μηθείτε ήταν οι τελευταίες λέξεις του Αλβανού δραπέτη και δολοφόνου όταν οι ΕΚΑΜίτες τoν κάλεσαν να παραδοθεί Μπορούσαν να σκοτώσουν και τον...
Ιλίρ Κούπα αλλά τον θέλουν ζωντανό.


Αυτή είναι η σορός του Αλβανού δραπέτη Μάριαν Κόλα που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, στην Βροσύνα. Λίγα λεπτά νωρίτερα μαζί με τον συνεργό του είχε πέσει στην ενέδρα της αστυνομίας και ακολούθησε πραγματική μάχη.

Περισσότερες από 200 σφαίρες υπολογίζεται ότι έπεσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο διαβόητος Μάριον Κόλα.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Κόλα ήταν εκείνος που άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια έπεσε πραγματικά βροχή από σφαίρες με την ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας έντονης ομίχλης.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ο Μάριον Κόλα και ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διαφεύγει ακόμη της σύλληψης, έκαναν το μοιραίο λάθος να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους και να κινηθούν προς την Αλβανία σε μια ακόμη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα. Στόχος του να εκμεταλλευτούν την ομίχλη και την πυκνή βλάστηση της περιοχής και να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των Αρχών.

Περιπου στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο, οι θερμικές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δύο φιγούρες να κατευθύνονται προς την γέφυρα της Βροσύνας και κάπου εκεί έστησαν την ενέδρα.

Ο Κόλα που περπατούσε μπροστά σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον Κούπα μόλις αντιλήφθηκε τους άνδρες της ΕΚΑΜ άνοιξε αμέσως πυρ με το καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να τον καλούν να παραδοθεί και τελικά να απαντούν και να ακολουθεί μεγάλη μάχη.

Οπως αναφέρει το mega η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που οι άνδρες της ΕΚΑΜ ουσιαστικά μπορούσαν να διακρίνουν τους δύο δραπέτες μόνο από τις σπίθες που έβγαιναν από τα καλάσνικοφ.

Μια από τις σφαίρες από τα όπλα τω ΕΚΑΜιτών βρήκε τον Κόλα στην πλάτη, διαπέρασε τον πνεύμονά του και έφερε «τυφλό θανατηφόρο χτύπημα» με τον δραπέτη να πέφτει νεκρός.

Εκτός από το καλάσνικοφ και το ρολόι του Μάριον Κόλα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και ένα όπλο τύπου Glock το οποίο πιθανότατα ανήκει στον δολοφονημένο από τους δραπέτες αστυνομικό, Γιώργο Ανδριτσόπουλο, ο οποίο έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή στο Δίστομο.

Στα ίχνη και του Κούπα οι Αρχές

Κατά τη διάρκεια της νέας αιματηρής συμπλοκής ο έτερος καταζητούμενος, Ιλίρ Κούπα, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος κάπου στην ευρύτερη περιοχή και πιθανότατα είναι και τραυματισμένος.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κόλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα.

Τα ευρήματα, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι ανήκουν στον καταζητούμενο Αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής έχουν εντατικοποιήσεις τις έρευνες.

Ερωτηματικά για τις κινήσεις και τους συνεργούς τους

Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι το γεγονός πως παρά το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό οι δραπέτες των φυλακών γνώριζαν πολύ καλά τους δρόμους στους οποίους κυκλοφορούσαν ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η περιοχή στην οποία στήθηκε η ενέδρα υπάρχει μονοπάτι που χρησιμοποιούν συνήθως λαθρέμποροι ναρκωτικών.

Αυτό σημαίνει πως οι Κόλα και Κούπα ενδέχεται να είχαν και βοήθεια από ανθρώπους της περιοχής, πιθανόν ομοεθνείς τους για το πως θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα.

Επιπλέον, δίπλα στη σωρό του Μάριον Κόλα αλλά και μερικά μέτρα παραπέρα όπου φέρεται πως άφησε τα πράγματά του ο Κούπα βρέθηκαν τάπερ με μαγειρεμένο φαγητό κάτι που σημαίνει ότι οι δύο κακοποιοί είχαν επισκεφθεί κάποιο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

6ος Ποδηλατικός Γύρος Δημ.Ενότητας Θεσπιών

 Για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε ο καθιερωμένος Ποδηλατικός Γύρος της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιών Δήμου Αλιάρτου.

Ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροματίου και τον Δήμο Αλιάρτου.

Αφετηρία και τερματισμός του Ποδηλατικού Γύρου ήταν το Μαυρομάτι.

Σε όλους τους ποδηλάτες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια από τον Δήμαρχο Αλιάρτου Κο Ντασιώτη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κο Πελώνη.
Η ασφάλεια της διαδρομής του ποδηλατικού γύρου ηταν μια χορηγία της   HELLENIC   PIT BULL-SECURITY.










Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί εξαφανίζονται οι Πακιστανοί από τα φανάρια στις αρχές κάθε μήνα;


Η ιστορία ξεκίνησε από μια τυχαία κουβέντα και εξελίχθηκε σε ένα ρεπορτάζ με πολλές παραμέτρους και ερωτήματα.
Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα ευρήματα της μικρής έρευνας, που δεν σας κρύβω με προβλημάτισαν πάρα πολύ. Τι κάνουν λοιπόν οι Πακιστανοί όταν δεν καθαρίζουν τζάμια σε φανάρια μεγάλων λεωφόρων;...
Τέλος του μήνα παραδοσιακά, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν τα χρήματα του μήνα. Οι Πακιστανοί, που τουλάχιστον 2 στους 3 γνωρίζουμε ότι έχουν σοβαρές ασθένειες, όπως φυματίωση, ηπατίτιδα κ.α. έχουν γίνει οι "εραστές" της 1ης του μήνα για τις μοναχικές γιαγιάδες. Σοκαριστικό; Αηδιαστικό ή θλιβερό;

Οι "τετραπέρατοι" Πακιστανοί λοιπόν, κάθε τέλος του μήνα έχουν πολύ δουλειά να βγάλουν εις πέρας. Τι ραμαζάνια και τι πράσινα άλογα; Οι τύποι παρέχουν υπηρεσίες "εραστή" σε γριές για μια βραδιά, με δεκάδες ευρώ για κάθε επαφή. Και θα μου πείτε...ισχύει;

Ναι, ισχύει και μάλιστα γίνεται κατά κόρον γύρω μας, στη διπλανή μας πόρτα, ακόμα και μέσα στην οικογένειά μας.

70αρες και πάνω, συνήθως χήρες ή μόνες, διασκεδάζουν με Πακιστανούς, πολλές φορές και...πάνω από έναν σε μια βραδιά. Και μάλιστα, με ζήλο που θα ζήλευαν ακόμα και 40άρες. Κοινώς ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ...

Πως διαδόθηκε αυτή η ιστορία, πως δικτυώθηκαν οι Πακιστανοί και γιατί όχι Αλβανούς, Ρώσους, Βούλγαρους ή ακόμα και Έλληνες;

Γιατί απλά, οι Πακιστανοί, ήταν οι μόνοι, που τα έκαναν όλα χωρίς να μιλάνε και να αντιδρούν. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν 100-150 ευρώ για κάθε συνεύρεση ακόμα και αν χρειαστεί να κάνουν ότι πιο αρρωστημένο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Η ιστορία διαδόθηκε, από στόμα σε στόμα. Μεταξύ των κυριών άνω των 70 ετών, την ώρα που έπιναν τον καφέ τους μαζί με συνομήλικες. Οι Πακιστανοί, που ως γνωστόν, μένουν ανά δεκάδες σε σπίτια, άδραξαν την ευκαιρία και έπεσαν στο...ψητό!

Γιατί το κάνουν αυτό πολλές συνταξιούχοι;
Γιατί όπως κάλλιστα μας είπε μια από αυτές, έχουν θυμό. Τις ξέχασαν τα παιδιά τους, τους παράτησε ο άντρας τους, δεν τους δίνει κανείς σημασία μετά το θάνατο του συζύγου.

Που γίνονται όλα αυτά;
Μέσα στα σπίτια των ίδιων των συνταξιούχων. Συνήθως, για να μη δίνουν στόχο, λένε πως τους έχουν για εργασίες μέσα στο σπίτι (υδραυλικά, καθαρισμούς, βαψίματα), αλλά στην ουσία, τους έχουν για να βγάζουν τα ΜΑΤΙΑ τους με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

Ποιος ο κίνδυνος όμως από όλη αυτή την ιστορία;
Είναι δεδομένο πως όλες οι επαφές γίνονται ΧΩΡΙΣ προφυλάξεις. Όπως προανέφερα πιο πάνω, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, Πακιστανοί φέρουν πολύ βαριές αρρώστιες, όπως φυματίωση και ηπατίτιδα που είναι ταυτόχρονα και μεταδοτικές. Έτσι λοιπόν, οι 70αρες που ξαφνικά μετά από 50 χρόνια θυμούνται ότι έκαναν με καταπίεση πολλές φορές στα νιάτα τους, απελευθερωμένες πλέον από την ελληνική τηλεόραση που δείχνει τα αίσχη και ξεφτιλίζει το γυναικείο φύλο, βρίσκουν την ευκαιρία να "παίξουν" το πιπίνι με τους "επαγγελματίες" Πακιστανούς. Και τα ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ...Όταν λέω όλα, το εννοώ. Δεν θέλω να περιγράψω γιατί απλά θα γίνω τουλάχιστον γραφικός.
Οι "κυρίες" λοιπόν, κάνουν από 1 έως 5 μέρες ξέφρενο πάρτι στα σπίτια τους, και μετά χαρούμενες και με δεκάδες αρρώστιες από τις επαφές τους, πηγαίνουν και φιλάνε τα εγγόνια τους, κάνουν την ανάγκη τους σε ξένα σπίτια, αδιάφορες και χωρίς ηθικούς φραγμούς για το τι μπορούν να προκαλέσουν. Με αποτέλεσμα, να μεταδίδουν αρρώστιες, τις οποίες κληρονομούν από τα πάρτι που διοργανώνουν κάθε μήνα.

Και όλα αυτά γίνονται ανάμεσά μας, δίπλα μας, ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με γέρους και είναι ήδη πολύ γνωστό, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Αλβανίδες, που κάνουν αφαίμαξη των συντάξεών τους, προσφέροντας "παρέα" για ένα, δυο βράδια συνήθως τον μήνα. Και αυτό γιατί η "ταρίφα" των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι των Πακιστανών.

zoomblog

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το βίντεο απο την Καλλιθέα Βοιωτίας



Διαβάστε Περισσότερα »

Συμπλοκή κατοίκων με τα ΜΑΤ στο Πυρί της Θήβας, έκρυθμη η κατάσταση για τους ΡΟΜΑ(video)



Συμπλοκή κατοίκων με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ το πρωί στην συνοικία Πυρί στη Θήβα.

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για μία ακόμη φορά για την ανεξέλεγκτη όπως χαρακτηρίζουν εγκληματικότητα των ΡΟΜΑ που διαμένουν στην περιοχή. Θέλησαν να εισβάλουν στον συνοικισμό των ΡΟΜΑ και οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν. Οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν δηλώνουν καθώς απουσιάζει η πολιτική βούληση, και το ενδιαφέρον από πλευράς Δημοτικής αρχής μοιάζει με "σταγόνα στον ωκεανό" καθώς οι αρμοδιότητες για το θέμα αυτό είναι περιορισμένες

 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό 300 έως 700 μόρια κατακρημνίζονται οι βάσεις εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές

Θεαματικά πέφτουν οι βάσεις και στα πέντε επιστημονικά επίπεδα για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Το νέο τοπίο που δημιουργείται πλέον στο μηχανογραφικό δελτίο, είναι συνέπεια των πολύ δύσκολων θεμάτων και της μείωσης των τμημάτων και των εισακτέων.

Στις Νομικές, Φιλολογικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται πτώση από 300 μέχρι και 700 μόρια, ενώ κοντά στα περσινά επίπεδα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν μόνο κάποια Παιδαγωγικά και Στρατιωτικά τμήματα, όπως και τα ΤΕΙ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Σχολή                                              Εκτίμηση για το 2013    Βάση 2012

Νομική Αθηνών                                 18.500-18.750              18.879

Νομική Θεσσαλονίκης                       18.400-18.600              18.715

Νομική Κομοτηνής                            18.150-18.350              18.276

Φιλολογίας Αθηνών                           17.650-17.850              17.781

Φιλολογίας Θεσσαλονίκης                 17.500-17.700              17.745

Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής κ Ψυχολογίας 16.600-16.800         16.661

Δημόσιας Διοίκησης Παντείου            14.600-14.800              14.677

Πολιτικής Επιστήμης Αθηνών             16.250-16.450              16.395

Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης   15.900-16.100              16.354

Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθηνών          18.150-18.350               18.414

Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ Θεσ/νίκης 17.800-18.000               18.102

Ψυχολογίας Αθηνών                          18.000-18.200               18.115

Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης                17.950-18.150               18.184

Οικονομικών Επιστημών Αθηνών         14.700-14.900               15.298

Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ             15.000-15.200               15.568

Διαβάστε Περισσότερα »

Το "Τέλος" του δολοφόνου-φωτο-βίντεο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το σημείο όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε η συμπλοκή μεταξύ των αδίστακτων κακοποιών και των ανδρών των ΕΚΑΜ, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με τα Ιωάννινα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον θανάσιμο τραυματισμό του διαβόητου εγκληματία και δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριο Κόλα, o oποίος δεν είχε διστάσει να αφαιρέσει δύο ανθρώπινες ζωές σε προσπάθεια διαφυγής του.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι, όπως διακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά, ο ένοπλος δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα τα ξημερώματα (21.07.2013), στην περιοχή Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, είναι ο αναζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, υπήκοος Αλβανίας (Επ.) KOLA (Ον.) MARIAN.

Στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα,
• Ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες,
• Μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου ένοπλου δράστη.





To xρονικό της αιματηρής συμπλοκής


«Ήταν 04.30 τα ξημερώματα. Είχε σκοτάδι και το οπτικό πεδίο ήταν περιορισμένο λόγω της ομίχλης. Όταν οι δραπέτες περάσανε από το σημείο (γέφυρα Βροσύνας) και βγήκαν οι άντρες των ΕΚΑΜ από την ενέδρα, τους χώριζε μια απόσταση 15-20 μέτρων. Με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών σήκωσαν κατευθείαν τα καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός».

Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί στέλεχος των ΕΚΑΜ μιλώντας στο zougla.gr για τη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα μεταξύ των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ο διαβόητος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Τρικάλων Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Ωστόσο ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει.

Κατά τις αστυνομικές πηγές, στο σακίδιο του Κόλα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα, γεμιστήρες, φαγητά και ένα όπλο Glock το οποίο είχε κλαπεί από το Δίστομο.

«Πρόκειται για ενέδρες που δουλεύονται όσο καιρό επιχειρούμε στην περιοχή. Τα πιο επικίνδυνα σημεία τα αναλαμβάνουν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Ένα από αυτά ήταν και το σημείο που έγινε η συμπλοκή. Πρόκειται για κομβικό σημείο, το οποίο ενώνει Γιάννενα και Θεσπρωτία, κι εκεί κοντά υπάρχει ένας παραπόταμος με μια γέφυρα που οδηγεί στον ποταμό Καλαμά. Θεωρούνταν πολύ κρίσιμη περιοχή όσον αφορά τους δραπέτες. Τελικά όχι άδικα» δηλώνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το Καλάσνικοφ και δίπλα το ρολόι που φόραγε ο αρχιδολοφόνος Μάριαν Κόλα-

 Έριξε 4 σφαίρες στους αστυνομικούς ο Κόλα!
Το Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ περισυνέλεξε τους κάλυκες από το Καλάσνικοφ
Στο σημείο της συμπλοκής το Εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ περισυνέλεξε 4 κάλυκες από Καλάσνικοφ και ήταν αυτές που πρώτος έριξε σε απόσταση 10 μέτρων ο Αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα, για να δεχτεί αμέσως μετά τις χαριστικές βολές της ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το Καλάσνικόφ του Κόλα  είχε διπλή γεμιστήρα.
ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ:Μια σφαίρα στην καρδιά του Μάριαν Κόλα!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης

Πραγματική μάχη έγινε τα ξημερώματα στη γέφυρα της Βροσίνας, όπου ο Αλβανός δραπέτης Μάριαν Κόλα έχασε τη ζωή του, ύστερα από ένοπλη μάχη με τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Στο σημείο που έπεσε νεκρός βρέθηκαν τέσσερις (4) κάλυκες από Καλάσνικοφ που είχαν οι δύο Αλβανοί και ήταν αυτά με τα οποία έριξαν οι Κόλα και Κούπα από απόσταση περίπου 10 μέτρων, προτού επιχειρήσουν να τρέξουν και να κρυφτούν στο δάσος και δεχτεί ο Αλβανός δολοφόνος την καθοριστική βολή των ανδρών της ΕΚΑΜ. Η σφαίρα τον βρήκε στην πλάτη, όμως το τραύμα δεν ήταν διαμπερές και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, του προκάλεσε ακαριαίο θάνατο. Η νεκροτομή του Κόλα θα γίνει αύριο Δευτέρα, οπότε θα υπάρξει και πιο αναλυτική ενημέρωση για τις συνθήκες από τις οποίεςέχασε τη ζωή  του.
epirusgate.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπυώσεις και ενισχυμένους ανέμους στην  στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική στερεά, τη βόρεια Εύβοια και από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές..

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Εως 32 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος στα νησιά του ιονίου. Στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες στην ήπειρο και τα υπόλοιπα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Εως 33 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική και κεντρική στερεά και τη βόρεια Εύβοια τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Εως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Εως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Εως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Εως 34 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Ως 32 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

40 ημέρες από τον θάνατο του Ανδριτσόπουλου-Νεκρός ο δολοφόνος του


Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο του αδικοχαμένου αστυνομικού-Για θεία δίκη κάνουν λόγο οι συνάδελφοι του

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα μετά από άγρια συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα. Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες, ενώ αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.Κατα την διάρκεια της συμπλοκής, ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ τραυματίστηκε από τα πυρά των Αλβανών κακοποιών,ο οποίος και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου και χειρουργείται.

Θεία δίκη για τον Ανδριτσόπουλο
Πριν από λίγη ώρα τελέστηκε στον Δαφνιά Αιτωλοακαρνανίας, το 40 ήμερο μνημόσυνο του αδικοχαμένου αστυνομικού Γ. Ανδριτσόπουλου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδίστακτων κακοποιών στο Δίστομο Βοιωτίας.Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του αδικοχαμένου αστυνομικού, και σύσσωμη η Ελληνική αστυνομία, ανάμεσα τους ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Ματσίκας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ακαρνανίας και Αιτωλίας κ.κ. Αποστολόπουλος και Πιστιώλης.Το κλίμα ήταν βαρύ, και μουδιασμένο ενώ τραγική φιγούρα για ακομή μια φορά , η γυναίκα του η οποία είχε μαζί της και το νεογέννητο μωράκι τους που δεν πρόλαβε να δεί τον πατέρα του, και όλοι έκαναν λόγο για παιχνίδι της μοίρας και δικαίωση που έτυχε να'ρθεί την ημέρα του μνημοσύνου του αδικοχαμένου αστυνομικού.Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε στο cityVoice.gr ο κ.Τολίκας Μιχάλης πρόεδρος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ 4.30 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ






Ήταν τέσσερις και μισή περίπου τα ξημερώματα όταν στη δύσβατη περιοχή στο μονοπάτι της Πλακωτής, το οποίο αποτελεί και πέρασμα παράνομα εισερχομένων μεταναστών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από θερμικές κάμερες και κιάλια να περπατάνε δύο άτομα.

Αναγνωρίζοντας ότι ο μπροστινός ήταν ο Μάριο Κόλα και ο δεύτερος ο Ίλιρ Κούπα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους δραπέτες να παραδοθούν!

Ο Μάριο Κόλα αρνήθηκε σηκώνοντας το όπλο του και πυροβολώντας και τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφριά, έναν αστυνομικό των ΕΚΑΜ. Οι αστυνομικοί τότε άνοιξαν πυρ κατά των δραπετών. Ο Μάριο Κόλα αν και χτυπήθηκε από τα πυρά, αυτό δεν έγινε αμέσως αντιληπτό από τους αστυνομικούς οι οποίοι ανακάλυψαν το ότι είχε πέσει νεκρός λίγη ώρα αργότερα...
makeleio.gr
ΕΔΩ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ
 Στο σημείο της συμπλοκής βρίσκεται ακόμα το πτώμα του Κόλα
Σε λίγο φτάνει στο σημείο ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης

Εντολή να μην πλησιάσει κανείς και πολύ περισσότερο να μην μετακινηθεί το πτώμα του Μάριαν Κόλα έχει δοθεί από την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο σε λίγα λεπτά θα εξεταστεί από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, προκειμένου να εξεταστεί και να υπάρξει ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του από τα πυρά στην ένοπλη μάχη με τα ΕΚΑΜ ο Αλβανός δραπέτης. Για το λόγο αυτό, ο ιατροδικαστής θα μεταβεί  στον τόπο της ένοπλης σύρραξης και με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμά του.Θα ακολουθήσει και εξέταση στο εργαστήριο ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Συνεχίζεται η εγχείρηση στο γόνατο του 26χρονου αστυνομικού των ΕΚΑΜ
Οι γιατροί που τον χειρουργούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που η σφαίρα τρύπησε το γόνατό του

Σοβαρό είναι το τραύμα από τη σφαίρα των Αλβανών δολοφόνων στο γόνατο του 26χρονου αστυνομικού των ΕΚΑΜ, ο οποίος νωρίς το πρωί σήμερα, δέχτηκε σφαίρα στην περιοχή της Βροσίνας μετά από ανταλλαγή πυρών της ένοπλης ομάδας του Μάριαν Κόλα. Ο Αθηναίος αστυνομικός αυτή την ώρα χειρουργείται από τρεις χειρουργούς της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων  και όπως ενημερωθήκαμε, ευτυχώς δεν έχει πειραχτεί κάποιο νεύρο στην περιοχή. Οι γιατροί που τον χειρουργούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που η σφαίρα τρύπησε το γόνατό του χωρίς όμως έχει κοπεί κάποιο νεύρο που θα του δημιουργούσε μόνιμα κινητικά προβλήματα. Ήταν πραγματικά τυχερός ο 26χρονος αστυνομικός μέσα στην ατυχία του. Δεν έχει χάσει πολύ αίμα και δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του και τη μετ εγχειρητική πορεία της υγείας του.
  Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αστυνομικό της ΕΚΑΜ
 Σήμερα, περί τις 05.30 π.μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας αστυνομικός της ΕΚΑΜ με βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο στην περιοχή του δεξιού γόνατος, με πύλη εισόδου πρόσθια έσω επιφάνεια άνω τριτημορίου της κνήμης και πύλη εξόδου πρόσθια έξω επιφάνεια έξω μηριαίου κονδύλου.Η διέλευση προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα δεξιού μηριαίου, χωρίς νεύρο-αγγειακές βλάβες, το οποίο χειρουργήθηκε άμεσα.Ο ασθενής εξήλθε από το Χειρουργείο και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας για την μετεγχειρητική του παρακολούθηση.Τον ασθενή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας Αντώνης, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες ιατρούς.
 epirusgate.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τον Ιλίρ Κούπα

Το μπλόκο στην περιοχή της Νεράιδας(Μενίνας)
Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας,λίγο πριν τη Βροσύνα
Οι περίπολοι και τα μπλόκα της αστυνομίας με στόχο τον εντοπισμό του κακοποιού Ιλίρ Κούπα,έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,που συνορεύουν με την Βροσύνα.Η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας,έχει διακοπεί,μιας και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο.Από την πλευρά της Θεσπρωτίας,το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Νεραίδας(Μενίνα) και από εκεί απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς Πλακωτή-Βροσύνα.Η ίδια εικόνα και από την πλευρά των Ιωαννίνων,όπου έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή του πρώην Δήμου Μολοσσών,όπου και σταματά η διέλευση όλων των οχημάτων!

Διαβάστε Περισσότερα »

15 μέρες κρυβόταν κοντά στο Ζαλογγοπόταμο!-"Ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε"


Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι εκτιμήσεις των αξιωματικών  της ΕΛΑΣ,πως οι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν καταφέρει να περάσουν στην γειτονική χώρα.Ο Μάριο Κόλα,έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών,πολύ κοντά στην περιοχή,όπου αρχικά είχαν εντοπιστεί οι Αλβανοί δραπέτες με τις θερμικές κάμερες,στις 2 τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου.Τότε οι αστυνομικοί είχαν δει τους Κούπα και Κόλα να περπατούν κοντά στον Ζαλλογοπόταμο.Σήμερα,η συμπλοκή έγινε στην γέφυρα της Βροσύνας,όπου και συναντά ο Ζαλογγοπόταμος τον ποταμό Καλαμά.Επί 15 ημέρες δηλαδή,οι Αλβανοί κακοποιοί κρύβονταν σε ασφαλές καταφύγιο στη συγκεκριμένη περιοχή.


ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς των τελευταίων ετών αποδεικνύεται ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Μάριον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών,σήμρα τα ξημερώματα  στη Βροσύνα.Ο Κόλα είχε δολοφονήσει δύο ανθρώπους από τη στιγμή που απέδρασε, ενώ σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη.Οι δολοφονικές προθέσεις του Κόλα, είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών, μετά από αιματηρή συμπλοκή.Ο Κόλα τότε, είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που τον έπιασαν, πως «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε»,είχε πει στους αστυνομικούς ο Κόλα...
epirusgate.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο χειρουργείο αυτή την ώρα ο αστυνομικός των ΕΚΑΜ-Παρέμεναν κρυμμένοι στα βουνά του Σουλίου


Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ο αστυνομικός της μονάδας των ΕΚΑΜ της Αθήνας,ο οποίος έχει τραυματιστεί στην κνήμη από  σφαίρα των Αλβανών κακοποιών και αυτή την ώρα εισάγεται στο χειρουργείο.Σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.
Παρέμεναν κρυμμένοι στα βουνά του Σουλίου
Στα βουνά του Σουλίου παρέμειναν τελικά κρυμμένοι επί δυο ολόκληρες εβδομάδες οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες
και προσπάθησαν-όπως όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν-να προσπαθήσουν να κινηθούν προς την περιοχή της Βροσύνας,μέσω του μονοπατιού της Πλακωτής,το οποίο αποτελεί και γνωστότερο πέρασμα των παράνομα εισερχομένων μεταναστών. Οι Μάριον Κόλα και Ιλίρ Κούπα,ήταν "κουρνιασμένοι" σε ασφαλές σημείο και  σήμερα τα ξημερώματα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο χωριό Βροσύνα,όπου και έπεσαν πάνω σε μπλόκο αστυνομικών και μετά από μάχη,ο Μάριον Κόλα έχασε την ζωή του.epirusgate


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Νεκρός ο Κόλα, κυνηγούν τον Κούπα - Μάχη της αστυνομίας με τους δραπέτες των Τρικάλων

Σκηνές από τη «μάχη» στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ο διαβόητος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα, έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα Βροσύνας στην Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς να κινούνται πεζή και έκτοτε ακολούθησε μάχη.

Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ο Μάριαν Κόλα και τραυματίστηκε στο πόδι ένας αστυνομικός ενώ η όλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου συνεργού του.

Έπειτα από πέντε περίπου μήνες συνεχούς καταδίωξης, ο αδίστακτος κακοποιός εξουδετερώνεται, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως παρέμεναν σε ελληνικό έδαφος.

Το προφίλ του επικίνδυνου δραπέτη

Ο Κόλα ήταν γνωστός των ελληνικών αστυνομικών αρχών και πάντα είχε αρχηγικό ρόλο.

Άλλωστε, με βάση τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο, αλλά και τη δολοφονία της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, έγινε φανερό σε όλους ότι δε φοβάται σε κάθε περίπτωση να τραβήξει πιστόλι.

Από το 2010, όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή ληστεία στο Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις.

Στην ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει, θυμούνται τα λόγια του: «είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε».

Εξουδετερώνουν την «ομάδα των 11»

Η οργανωμένη απόδραση των 11 ατόμων από τις φυλακές Τρικάλων έγινε στις 23 Μαρτίου, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τότε δύο εξωτερικοί φρουροί, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

-Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί πιάστηκαν λίγες ώρες μετά την απόδραση.

- Ο Λίτα Ερμάλ συνελήφθη μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ (Μάιος 2013) στο Περιστέρι

- Δύο δραπέτες διέπραξαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Λάρισα (πιθανολογείται ότι έφυγαν από Ελλάδα)

- Δύο σκοτώθηκαν κατά τη συμπλοκή στη Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας

- O Mάριον Κόλα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στη Θεσπρωτία

- Αναζητούνται ακόμη δύο κακοποιοί-πρωτοπαλίκαρα του Κόλα
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ