Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με πανελλαδική αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων.



Σήμερα, 24 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατουλη, Γιάννη Αμανατίδη και Γιάννη Σταθά με πανελλαδική αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν στην αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων ότι στηρίζουν όλες τις μορφές του αγώνα τους (κινηματικές, νομικές, πολιτικές) για να μην περάσουν σε διαθεσιμότητες που είναι ο προθάλαμος για τις απολύσεις τους. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση, γιατί την ίδια στιγμή που οδηγεί τους σχολικούς φύλακες σε διαθεσιμότητες-απολύσεις αναγνωρίζει την αναγκαιότητά του έργου τους, μέσω δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας, που διευκρίνισε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των σχολείων θα προχωρήσουν σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου (ενός χρόνου) μέσω προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, που σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν στους σχολικούς φύλακες ότι θα καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία για να αναγνωριστεί πλήρως ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ο χρόνος προϋπηρεσίας τους από την πρώτη ημέρα εργασίας τους. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσαν για την ομόφωνη απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί και σε πρόταση νόμου του, που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του, ότι εφόσον συμμετέχει σε αριστερή κυβέρνηση, αυτή θα επαναπροσλάβει, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν, όσους και όσες απολύθηκαν από το Δημόσιο με βάση μνημονιακές ρυθμίσεις για εργασιακή εφεδρεία, διαθεσιμότητα, κινητικότητα και με όποιο άλλο παράνομο και καταχρηστικό τρόπο.

Αθήνα, 24/7/2013
Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Νέα απάτη μέσω SMS




Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς το τελευταίο διάστημα πολίτες λαμβάνουν γραπτά μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο.

Στο επίμαχο μήνυμα αναγράφεται ότι ο κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης έχει κερδίσει σημαντικό χρηματικό ποσό από διαγωνισμό και στη συνέχεια προτρέπεται να στείλει προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο για την προπληρωμή φόρων του ποσού ή για την εκταμίευση του.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

 Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες, για την αποφυγή εξαπάτησής τους, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο αποδέκτης κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) με την ονομασία “The Millions Mobile Award”, ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com»

Εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.



Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:

-Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.

-Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.

-Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.

-Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.



Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά .
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ Θήβας-Ειδικό σήμα στα φαγάδικα με μειωμένες τιμές!


Υπέρ του συστήματος η ΟΕΒΕ Θήβας…

Χ. Χαρατσής: «Η  Ομοσπονδία θα τροφοδοτήσει  με το σήμα όσους κάνουν αίτηση, δεν είναι υποχρεωτικό, άλλο είναι το σήμα για τους παραμένοντες και άλλο για τις μειώσεις..»

Ειδικό σήμα στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν στις τιμές την μείωση του ΦΠΑ θα απονέμουν οι οργανώσεις των επιχειρήσεων, καθώς έτσι συμφωνήθηκε στην συνάντηση του υπ. Ανάπτυξης με την ΓΣΕΒΕΕ, του εστιάτορες και το ΣΕΤΕ, ενώ παράλληλα ο Γ.Γ Εσόδων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση του ΣΕΤΕ για κλείσιμο εντός 24ώρου των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις.

Πρόκειται για την εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου, που εφαρμόστηκε το 2009 στην Γαλλία οπότε έγινε ανάλογη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εισοδημάτων..

Υπέρ του συστήματος δηλώνει και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χ. Χαρατσής, γνωστοποιώντας πως η Ομοσπονδία θα τροφοδοτήσει  με το σήμα όσους κάνουν αίτηση , όσους φέρουν τους καταλόγους, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό….

«Αν θέλει κάποιος να παραμείνει με τις ίδιες τιμές λαμβάνει άλλο σήμα και αν θέλει να τις μειώσει  διαφορετικό» σημειώνει, διευκρινίζοντας πως οι ποινές που εξαγγέλθηκαν αφορούν όσους δεν χτυπήσουν ταμειακή μηχανή…

Ο κ. Χαρατσής ωστόσο, χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα «παιχνίδι  των επωνύμων αλυσίδων,  προκειμένου να χτυπηθεί η μικρομεσαία  μικρή επιχείρηση, καθώς εκεί η δυνατότητα  μείωσης τιμών λόγω του πλαστικού φαγητού..»!

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ποιος θα φέρει δουλειά και  κόσμο στα εστιατόρια και κυρίως το χρήμα που δόθηκε στις τράπεζες ,  για να το πάρει ο κόσμος και να πάει στα εστιατόρια» υπογραμμίζει, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την υποσχόμενη ανάπτυξη που ακόμη δεν λέει να φανεί!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ



Ανακοινώνεται ότι για την νέα σχολική χρονιά 2013-2014 οι δομές «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας» και « Παιδικός Σταθμός Δήμου Βαγίων» του  Φορέα «Δημοτικός Οργανισμός Θήβας» θα συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά την δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών,  που: α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage,Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

α) Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr), από τις 25/7/2013.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25/7/2013 έως τις 2/8/2013 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η 2/8/2013 και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή Εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).

Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε  Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436, Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες για να προμηθευτούν το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr),
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ελλάδα γειά σου" ...στο Σαράντι



Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Σαραντίου "Ο Ποσειδώνας" σας προσκαλεί σε μία μοναδική βραδιά στο μαγευτικό Σαράντι Βοιωτίας στην εκδήλωση "Ελλάδα γεια σου"

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ώρα 21.00

Βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά συγκροτήματα:

Χωστίων - Μαυρομματίου - Τερψιχόρειον Θήβας - Νισύρου - Ο Γνωμάγορας

Τιμή εισόδου 3€με αναψυκτικό
Διαβάστε Περισσότερα »

Θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου



Το θαύμα του ασθενούς που συγκλονίζει.

Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στη Λάρνακα του Οσίου Ρώσου.

Φορούσε πιζάμες και ένα ταξί τον περίμενε στην Βορεινή πύλη της Εκκλησίας. Όταν τελείωσε τη μυστική του συνομιλία με τον Όσιο, ξεκίνησε με αργά βήματα, σέρνοντας τις παντόφλες στο δάπεδο και προχωρούσε προς την έξοδο.

Τον σταμάτησε ένας ιερέας της μονής και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά και ήρθε στην εκκλησία με πιζάμες και αν...

επιθυμούσε να του έδινε δωμάτιο στον ξενώνα να αναπαυθεί για λίγο αν το είχε ανάγκη.

- Όχι πάτερ, απάντησε και συνέχισε, με ξεκούρασε για πολλά χρόνια ο Άγιος, αυτός, ο μεγάλος και θαυματουργός γιατρός που υπηρετείτε. Σήμερα το πρωί στον «Ευαγγελισμό», στο Νοσοκομείο, ήρθε η γυναίκα μου να με δει.

Έχει περάσει δεκαετία και πλέον να σταθώ όρθιος όπως με βλέπετε τώρα. Μία χρόνια πάθηση του νευρικού συστήματος και μία αρρώστια που είχα περάσει μου έφεραν αναπηρία τόση που έχασα τη θέση μου, πήρα πρόωρα σύνταξη και οδηγήθηκα στα Νοσοκομεία γιατί μετά το δεύτερο χρόνο είχα πάνω από 80% παράλυση των κάτω άκρων.

Ή παράλυση, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η πρόωρη έξοδος μου από τη δραστηριότητα της ζωής με οδηγούσαν σε μαρασμό, σχεδόν στο θάνατο.

Σήμερα, λοιπόν, το πρωί η γυναίκα μου ήρθε στο Νοσοκομείο, με βρήκε να κοιμάμαι, δεν με ξύπνησε, παρά κάθισε δίπλα στο κρεβάτι μου σε μια καρέκλα. Για λίγα δευτερόλεπτα την πήρε ο ύπνος.

Βλέπει στο όνειρο της ότι, στο διπλανό θάλαμο γινόταν επισκεπτήριο γιατρών. Ανάμεσα τους ήταν ένας άγνωστος ξένος γιατρός.

Τον πλησιάζει η γυναίκα μου και του λέει: Γιατρέ μου, είστε ξένος; Σας βλέπω για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο. Σας παρακαλώ στο διπλανό θάλαμο έχω τον άνδρα μου πάνω από δέκα χρόνια παράλυτο. Οι γιατροί μου έχουν πει την αλήθεια, ότι χάνω το σύντροφο μου. Χάνω το στήριγμα μου. Θα πεθάνει ο σύζυγος μου. Ελάτε, γιατρέ μου, να τον δείτε, να του δώσετε κουράγιο, να μας πείτε κάτι και σεις.

- Πήγαινε, κυρία μου, περίμενε και θα δω και το σύζυγο σου.

Ναι, γιατρέ μου, πέστε μου το όνομα σας, να σας περιμένω…

- Ιωάννης Ρώσος, της απαντά.

Ξυπνάει, πετιέται από το κάθισμα της.

Με βλέπει που προσπαθώ μόνος μου, στηριγμένος στους αγκώνες μου, να σηκωθώ.

Βοήθησε με, γυναίκα, της λέγω, κάποιος με κρατάει άπ’ τις μασχάλες και με σηκώνει, βοήθησε και συ…

Σηκώθηκα, πάτησα στο έδαφος, όταν τα κλάματα της γυναίκας μου είχαν φέρει γύρω μας γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό.

Ό υπεύθυνος γιατρός του τμήματος, ένας πιστός χριστιανός, συγκλονίζεται από τη διήγηση της συζύγου μου και προτρέπει: Κύριε Πολυχρονίου όπως είσαι, μη ζητάς, να αλλάξεις τις πιζάμες σου, φύγετε, πάρτε ταξί στην είσοδο του Νοσοκομείου και πηγαίνετε στο Πνευματικό θεραπευτήριο, στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που είναι στην καταπράσινη κοιλάδα του Προκοπίου της Ευβοίας, όπου και ολόκληρο το ιερό του Λείψανο. Πηγαίνετε, πέστε το μεγάλο σας ευχαριστώ και γυρίστε για το εξιτήριο που αυτή τη φορά –σπάνια βέβαια– το υπογράφει όχι γιατρός αλλά ένας “Άγιος!

Και σαν χριστιανός και σαν επιστήμονας ό,τι είπα το πιστεύω. Πάνω από την επιστήμη μας είναι η παντοδυναμία του Θεού και των Αγίων του.

Αυτά μας είπε, Πάτερ. Αυτά … Δώστε μας και σεις την ευλογία σας.

Αυτά είπε, αυτά είδαμε από τον ευλογημένο αυτό άνθρωπο που με τα κλάματα του (οι άνδρες για να κλάψουν πρέπει κάτι το πολύ σοβαρό να συμβαίνει) έλεγε στον Άγιο εκείνο το «ευχαριστώ» που είναι πρόθυμοι να το πουν όσοι άρρωστοι στα Νοσοκομεία, στα παντός είδους Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Άσυλα ανιάτων περιμένουν κάποιον Άγγελο, κάποιον Άγιο, τον Ίδιο τον Κύριο να ταράξει τα νερά για να μπουν σ’ αυτό το μυστήριο που λέγεται θαυματουργική θεραπεία, που όντως γίνεται κατά καιρούς σε ασθενείς που ο Θεός επιλέγει με τα δικά του κριτήρια, σχεδόν άγνωστα σε μάς.

ΠΗΓΗ: ΠΕΝΤΑΠΟΣΠΑΓΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύκλωμα εισάγει και διακινεί κοκαΐνη μέσα σε μπανάνες - Βρέθηκαν 480 κιλά σε Ρέντη και Ρόδο


Στην αναζήτηση μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι στιγμής σε Αγιο Ιωάννη Ρέντη και Ρόδο έχουν ανακαλυφθεί 480 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες.

Η έρευνα γίνεται από τη δίωξη ναρκωτικών σε συνεργασία με τις κατά τόπους περιφέρειες και στόχος είναι η εξάρθρωση κυκλώματος που φέρεται να εισάγει ναρκωτικά στη χώρα μας «φυτεμένα» μέσα σε οπωροκηπευτικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η επιχείρηση διεξάγεται σε περισσότερους από 30 νομούς και το δίκτυο εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά του μεγέθους του κυκλώματος. Σε αποθήκη με μπανάνες στου Ρένη βρέθηκαν 240 κιλά κοκαΐνης κι άλλα τόσα βρέθηκαν σε άλλη αποθήκη στη Ρόδο. Όπως λένε τα στοιχεία, τα κιβώτια είχαν εισαχθεί από την Ιταλία, ενώ ως χώρα προέλευσης φαίνεται η Κολομβία.

Ο συναγερμός στην ΕΛΑΣ σήμανε όταν παραλήπτης δέματος με μπανάνες στην Ρόδο ανακάλυψε μέσα στο πακέτο του κοκαΐνη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αμέσως βρέθηκε ποια εταιρεία είχε κάνει τη μεταφορά και ξεκίνησαν έλεγχοι και έρευνες. Έτσι βρέθηκαν τα 240 κιλά στην Ρόδο και τα άλλα 240 στου Ρέντη.

Τα φορτία έρχονταν από Ιταλία (σταθμός μεταφόρτωσης) και η εταιρεία στην Ελλάδα έκανε τη διανομή.Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η εταιρεία διανομής γνώριζε πράγματι τι υπήρχε μέσα στο φορτίο από την Ιταλία - Κολομβία.

Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, καθώς υπήρχαν διανομές για Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γύθειο και αλλού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία -Ποια σχολεία κλείνουν οριστικά

Κλειστές πόρτες θα βρουν μαθητές και γονείς από τον Σεπτέμβριο αφού υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 -μιας και οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους- ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ συνολικά συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία, ενώ καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία ανά περιφερειακή διεύθυνση, ενώ υποβιβάζονται πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων τους.

Ανάμεσα στα 118 λουκέτα όμως έρχεται και η ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρωθούν με εκπαιδευτικούς
Δείτε τη λίστα με τα σχολεία που κλείνουν ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς


Ξεκινά από αύριο η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στους βρεφικούς-παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

«Για μας, παραμένει σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας η ελληνική οικογένεια και γι’ αυτό εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από το γεγονός ότι με τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ, επιλύθηκε ένα κρίσιμο ζήτημα που θα ωφελήσει πάνω από 60.000 οικογένειες», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

«Το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στοχεύει στη στήριξη των εργαζόμενων γονιών, αλλά και των ανέργων, με την ένταξη των παιδιών τους στις δομές προσχολικής αγωγής προκειμένου να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις πα­ρακάτω προϋποθέσεις: α) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Έλληνες και Ελληνίδες ομογενείς ή να είναι αλλοδαποί και αλ­λοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι ή αυ­τοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ή να είναι άνεργοι και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή είναι άνεργοι και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσ­κλησης.

γ) Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

δ) Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για δικαιούχους που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και άνω.

Οι αιτήσεις συμμετοχής διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ισ­τοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html) και μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ, συ­νοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δικαιολογητικών, είναι η Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14.00 βάσει απόδειξης του ταχυδρομείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Διονύσια 2013" ~ Δημοτική Βραδιά στο Διόνυσο Βοιωτίας


Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Διονύσια 2013", σας προσκαλεί να περάσετε μια αξέχαστη δημοτική βραδιά, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, στην κεντρική πλατεία του χωριού (Διόνυσος Βοιωτίας)!

Τραγουδούν: Φυλιώ Πυργάκη, Γιώργος Βελισσάρης, Γωγώ Τσαμπά, Λάμπρος Σκάρλας
Κλαρίνα: Πάνος Πλαστήρας & Δημήτρης Κουτής
Βιολί: Θανάσης Ρόκας

Χορός Ελεύθερος

Έναρξη της βραδιάς με Ρουμελιώτικους χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου μας!

Ώρα έναρξης: 22.15
Τιμή εισόδου: 5 ¤
Μπύρα Kaiser: 2,5 ¤
Φιάλη απλή: 60 ¤
Φιάλη special: 80 ¤
 Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα έρθετε κτλ: www.epimorfotikos.blogspot.gr

Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτάκι της εκδήλωσης: http://www.youtube.com/watch?v=6Cy32eR2F4o
Βρείτε το Σύλλογο μας στο Facebook: https://www.facebook.com/epimorfotikos
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Αλίαρτο και Αταλάντη για κλοπές αυτοκινήτων



Συνελήφθησαν, χθες (23-07-2013) το πρωί στην περιοχή του Έξαρχου Αταλάντης Φθιώτιδας και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, δύο ημεδαποί ROMA, πατέρας και γιος, ηλικίας 42 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη 18χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό τους που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε χθες τα ξημερώματα στον Έξαρχο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ενώ η σύλληψη του 19χρονου πραγματοποιήθηκε αργότερα χθες το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, μετά από κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στην τοπική κοινότητα Έξαρχου Φθιώτιδας και αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας του.

Στη συνέχεια ο 42χρονος επιβαίνοντας στο κλεμμένο όχημα και ο 19χρονος με τον 18χρονο στο δικό τους Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 42χρονο και ακολούθως αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, που είχαν στο μεταξύ ενημερωθεί για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Την αστυνομική έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, το οποίο ταυτοποίησε σύντομα τους δύο συνεργούς του 42χρονου και μετά από επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε αργότερα χθες το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από τις  Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και Βοιωτίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 19χρονος δράστης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, στις ευρύτερες περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 18χρονου συνεργού τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Party "Ότι να ναι" στο Μαυρομάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας!


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ,μετά την ανακάλυψη αποτυπομάτων που ανήκουν στο Αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα,σε σπίτι στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας.Αυτή την ώρα,το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών δυνάμεων,μετακινείται προς την περιοχή,μιας και εκεί  θα επικεντρώσουν πλέον τις έρευνες τους οι αστυνομικοί.

Βρήκαν αποτυπώματα του Ιλίρ Κούπα σε σπίτι στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας!!!

Σε ένα σπίτι στο Πολύδροσο(Βλαχώρι) Θεσπρωτίας,το οποίο έχει διαρρηχθεί,επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί!Σύμφωνα με πληροφορίες,έχουν βρει αποτυπώματα του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα.
 epirusgate.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση κατοίκων συνοικίας Πυρί σχετικά με το θέμα του οικισμού των ΡΟΜΑ


Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της συνοικίας Πυρί της Θήβας, σχετικά με τις ενέργειες, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση των παράνομων και εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από ομάδες ΡΟΜΑ, που διαμένουν στον καταυλισμό στη θέση «ΚΑΖΙ» της συνοικίας Πυρί, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013, η δεύτερη συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας Πυρί Θηβών, έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων της εν λόγω συνοικίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας.

Η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων του Πυριού και ο Δήμαρχος Θηβαίων ενημέρωσαν για όλες τις ενέργειες που έχουν προβεί για την επίλυση του προβλήματος, με τον κ. Δήμαρχο να τονίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος, το οποίο πρέπει να λυθεί μέσω της νόμιμης οδού και χρειάζεται πολιτική απόφαση- πολιτική βούληση. Γι’ αυτό το λόγο έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι κάτοικοι του Πυριού, προχώρησαν σε πορεία και συμβολικό κλείσιμο του κόμβου της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς, πάνω από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, διαδηλώνοντας κατά των παράνομων και εγκληματικών πράξεων που διαπράττονται από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό.
_______________________________________________________________________

Το θέμα των τσιγγάνων που διαμένουν στη θέση Καζί στο Πυρί Θηβών, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, που ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει διογκωθεί. Πριν από 20 χρόνια περίπου σχεδιάστηκε να εγκατασταθούν προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο, οι Θηβαίοι τσιγγάνοι που υπήρχαν στην περιοχή, οι οποίοι εκείνη την εποχή απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο αριθμός των τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε, με την προσέλευση άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας, που εγκαταστάθηκαν εκεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Από τότε τα προβλήματα ολοένα και μεγάλωναν. Από τη μια δημιουργήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από την άλλη αύξηση της εγκληματικότητας, αφού ομάδες τσιγγάνων δρουν ανεξέλεγκτα, κλέβοντας και ληστεύοντας πολίτες, διερχόμενους οδηγούς, σπίτια, καταστήματα, αγροτικές εγκαταστάσεις. Σήμερα, καταυλίσμός έχει καταστεί «γκέτο» με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα έχουν γίνει αυθαίρετες κατασκευές εντός του οικισμού και παρατηρούνται επίσης παράνομες συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Δήμος, ανησυχώντας για το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει, προσπαθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα και τους κατοίκους της περιοχής Πυριού να βρεθεί λύση το συντομότερο, προκειμένου να ηρεμήσει η περιοχή και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Πυριού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει σιγά σιγά ο καύσωνας -Άνοδος της θερμοκρασίας


Βελτιώνεται ο καιρός, αφού οι βροχοπτώσεις επιτέλους σταματούν και από σήμερα Τετάρτη το καλοκαίρι επιστρέφει με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μονό τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη έρευνες σε δύσβατη περιοχή για τον Ιλίρ Κούπα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των ορίων μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του συνεργού του Μαριάν Κόλα, επίσης δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή κρατώντας μόνον το καλάσνικοφ που είχε μαζί του και πετώντας ό,τι άλλο κουβαλούσε. Στις έρευνες εκτός από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ παίρνουν μέρος και λιμενικοί.Για καλή συνεργασία λιμενικών - αστυνομικών της ΕΚΑΜ κάνει λόγο η ανακοίνωση του Λιμενικού τονίζοντας ότι οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή τελούν υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.Το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει δεκαμελείς ομάδες βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) , οι οποίες τον τελευταίο μήνα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα στην περιοχή των επιχειρήσεων. Επίσης συμμετέχει και ελικόπτερο του Λιμενικού καθώς και δεκαμελής ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κούπα κρύβεται σε χαράδρα και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω του. Φαίνεται να μην μπορεί να βγει από εκεί για να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο χώρο ή σε πλησιέστερο χωριό, ώστε να προμηθευτεί και με τρόφιμα. Υπενθυμίζεται πως στο σημείο της συμπλοκής, στα πράγματα που είχε πετάξει, οι αστυνομικοί βρήκαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα σάκο με τρόφιμα.Παράλληλα έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.Σε σχετική ανακοίνωσή του το Λιμενικό επεκτείνει το εύρος των επιχειρήσεων των διωκτικών Αρχών καθώς «στις ακτές της Θεσπρωτίας περιπολούν επί 24ωρου βάσης περιπολικά σκάφη του Λιμενικού τα οποία είναι εξοπλισμένα και στελεχωμένα με ομάδες Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), για τον αποκλεισμό της περιοχής και αποφυγή τυχόν διαφυγής δια θαλάσσης του Ιλίρ Κούπα».Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Οπως διαπιστώθηκε φρόντιζε να βγάζει την μπαταρία και την κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.
 epirusgate.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Υγεία – Πρόνοια & Αισθητική - Κομμωτική σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Θήβας



Άγνωστος ο Σεπτέμβριος για 60 μαθητές…

Κ. Χαρέμης: «Οι μαθητές οδηγούνται ξεκάθαρα προς τον ιδιωτικό τομέα,  αφού  οι ειδικότητες αυτές θα παρέχονται από τα ιδιωτικά κέντρα..»

Ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας,  οι  βοηθοί δηλαδή νοσηλευτών  στην ΕΠΑΛ και στην ΕΠΑΣ  η κομμωτική και αισθητική, είναι οι ειδικότητες που καταργούνται στις σχολές της Θήβας, προκαλώντας αντιδράσεις σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς…

«Πρόκειται για πολυπληθείς ειδικότητες, στις οποίες «εμπλέκονται» 60 μαθητές, που μένουν πλέον χωρίς ειδικότητα  και είναι άγνωστο το πώς θα συνεχίσει η δεύτερη σχολική χρονιά των παιδιών,   που ήδη  βρίσκονται και στην δευτέρα  τάξη και του ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ» επισημαίνει ο Κ. Χαρέμης, εκπαιδευτικός και Υποδιευθυντής της ΕΠΑΛ Θηβών…

Οι καταργήσεις οδηγούν στην ανεργία τους καθηγητές και στην απελπισία τις οικογένειες των μαθητών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις…

«Οι μαθητές οδηγούνται ξεκάθαρα προς τον ιδιωτικό τομέα,  αφού  οι ειδικότητες αυτές θα παρέχονται από τα ιδιωτικά κέντρα.  Οι επιλογές των μαθητών είναι ελάχιστες, γιατί θα αναγκαστούν είτε να φύγουν σε άλλες πόλεις, είτε να μείνουν ανεπάγγελτοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς και τους ίδιους» τονίζει ο κ. Χαρέμης, βλέποντας το υπ. Παιδείας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση και προηγούμενη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, να καταργεί ειδικότητες που λειτουργούν επιτυχώς στα ελληνικά τεχνικά λύκεια εδώ και δεκαετίες!viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. το 2013




Τον καθορισμό των μέσων Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. το 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου.
Στο νέο πρόγραμμα έχουν γίνει βελτιώσεις αφού έχουν ληφθεί υπόψη προτάσεις Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων φορέων. Επίσης, ελήφθη υπόψη η ειδική έκθεση τεχνικών χαρακτηριστικών για τις εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβροχικών μεμβρανών που συνέταξε και υπέβαλε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, η σχετική Ομάδα Εργασίας.

Η σημαντικότερη προσθήκη είναι η ένταξη της καλλιέργειας της αμπέλου στις επιχορηγούμενες καλλιέργειες για προστασία από βροχόπτωση. Το ύψος της επιχορήγησης θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ (10.000.000,00 €) και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΛ.Γ.Α..

Τα συστήματα Ενεργητικής Προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι τα εξής:
- Ο ηλεκτρικός αντιπαγετικός ανεμιστήρας, 30, 40, 50 ΗΡ, για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών από τον παγετό,
- Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών από το χαλάζι,
- Η αντιβρόχινη μεμβράνη σε συνδυασμό με το αντιχαλαζικό δίχτυ για την προστασία της κερασιάς και της αμπέλου από τη βροχή και το χαλάζι (συνδυαστική εγκατάσταση).

Τα επιμέρους μέτρα που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι τα εξής:

Μέτρο 1. Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτρικών αντιπαγετικών ανεμιστήρων. Στόχος του μέτρου είναι η προστασία των γεωργικών καλλιεργειών από τον παγετό. Δικαιούχοι του μέτρου είναι:
α) Φυσικά πρόσωπα (μη συνταξιούχοι, οποιουδήποτε ταμείου), όταν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, σύμφωνα με τον Ν. 3877/2010 και καλλιεργούν εσπεριδοειδή, βερίκοκα ή ακτινίδια στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που υπάγονται στο Μέτρο
β) Φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε θέσεις που καλύπτονται από πετρελαιοκίνητους αντιπαγετικούς ανεμιστήρες, των οποίων η διάρκεια ζωής έχει πλέον λήξει και τους οποίους ο ΕΛ.Γ.Α. είχε μεταβιβάσει κατά το παρελθόν σε φορείς.

Το ποσοστό επιχορήγησης του μέτρου ανέρχεται σε 60% της επιλέξιμης δαπάνης.

Μέτρο 2. Αγορά υλικών και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας αγροτικών καλλιεργειών από το χαλάζι (αντιχαλαζικό δίχτυ). Στόχος του μέτρου είναι η προστασία των γεωργικών καλλιεργειών από το χαλάζι.

Δικαιούχοι του μέτρου είναι:
α) φυσικά πρόσωπα (μη συνταξιούχοι, οποιουδήποτε ταμείου) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, σύμφωνα με τον Ν. 3877/2010 και καλλιεργούν τα μηλοειδή, τα πυρηνόκαρπα, την ακτινιδιά, τη ροδιά και τα αμπελοειδή στις επιλέξιμες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
β) αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, εφόσον είναι ασφαλιστικά ενήμεροι σύμφωνα με τον Ν. 3877/2010 και υλοποιούν το μέτρο για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων μελών τους, τα οποία μέλη τους πληρούν τις προϋποθέσεις των φυσικών προσώπων της περίπτωσης α.

Το ποσοστό επιχορήγησης του μέτρου ανέρχεται σε 60% της επιλέξιμης δαπάνης. Ως επιλέξιμες για τον υπολογισμό της επιχορήγησης θεωρούνται οι δαπάνες που αφορούν:
- το κόστος αγοράς των υλικών για την υλοποίηση της εγκατάστασης (πλην ΦΠΑ)
- την αμοιβή της εργασίας σε τρίτους, με ανώτερο ποσοστό επί του συνολικού κόστους το 20%, για την υλοποίηση της εγκατάστασης (πλην ΦΠΑ) 
- τη δαπάνη αγοράς αντιχαλαζικού διχτυού και των προβλεπόμενων συνοδευτικών υλικών (πλην ΦΠΑ)

Μέτρο 3. Αγορά υλικών και εγκατάσταση συστημάτων προστασίας καλλιέργειας κερασιάς και αμπέλου από το χαλάζι και τη βροχή. Στόχος του μέτρου είναι η προστασία της καλλιέργειας της κερασιάς και της αμπέλου από το χαλάζι και τη βροχή. Δικαιούχοι του μέτρου είναι:
α) φυσικά πρόσωπα (μη συνταξιούχοι, οποιουδήποτε ταμείου) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, σύμφωνα με τον Ν. 3877/2010 και καλλιεργούν την κερασιά και τα αμπελοειδή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.
β) αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, εφόσον είναι ασφαλιστικά ενήμεροι σύμφωνα με τον Ν. 3877/2010. και υλοποιούν το μέτρο για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων μελών τους, τα οποία μέλη τους πληρούν τις προϋποθέσεις των φυσικών προσώπων της περίπτωσης α.

Το ποσοστό επιχορήγησης του μέτρου ανέρχεται σε 60% της  επιλέξιμης δαπάνης. Ως επιλέξιμες για τον υπολογισμό της επιχορήγησης θεωρούνται οι δαπάνες που αφορούν:
α) το κόστος αγοράς των υλικών, για την υλοποίηση της εγκατάστασης (πλην ΦΠΑ)
β) την αμοιβή της εργασίας σε τρίτους, με ανώτερο ποσοστό επί του συνολικού κόστους το 15%, για την υλοποίηση της εγκατάστασης (πλην ΦΠΑ)
γ) τη δαπάνη αγοράς αντιχαλαζικού διχτυού και των προβλεπόμενων συνοδευτικών υλικών (πλην ΦΠΑ)
δ) τη δαπάνη αγοράς αντιβροχικής μεμβράνης και των προβλεπόμενων συνοδευτικών υλικών (πλην ΦΠΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. της περιοχής, όπου βρίσκεται η προς προστασία γεωργική εκμετάλλευση.

Αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή και καταχώριση των αιτήσεων είναι το Τμήμα Εφαρμογών και Επικοινωνίας κάθε Υποκαταστήματος.

Μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων και τον έλεγχο των φακέλων από τη Δ/νση Μελετών & Εφαρμογών, το ΔΣ του ΕΛΓΑ αποφασίζει για την έγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια υλοποίησης της εγκατάστασης, να ενημερωθούν αναλυτικά από το τοπικό Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας 2013, καθώς και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των μέτρων 2 και 3.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών σε ηλεκτρονικό βιβλίο

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος σε 39.381 δικαιούχους

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους
Στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων προχωρά  Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων και των εντύπων Α21 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γ.Γ.Π.Σ., συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαι­ούχοι μετά τους ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πάνω και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενημερώνει ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet.

Με αφορμή το γεγονός αυτό ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε τα εξής:

«Η εφαρμογή για πρώτη φορά ενός ενιαίου και διαφανούς συστήματος απονομής των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί με την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος TaxisNet συμβάλλει στον εξορθολο­γισμό και εκσυγχρονισμό του συστήματος οικογενειακών παροχών, χωρίς γραφειοκρατία, με δίκαιο τρόπο και βάσει των εισοδημάτων. Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον Ο.Γ.Α. και τη Γ.Γ.Π.Σ. εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας-Συσκέψεις σε ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και Θήβας


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συσκέψεις με σκοπό τη συζήτηση- ενημέρωση για όσα  έχουν προηγηθεί και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Οι συσκέψεις θα γίνουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί, για τη Λιβαδειά στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και για τη Θήβα στο ΕΠΑΛ Θήβας.                                                         

Οι  εκπαιδευτικοί που η κυβέρνηση βγάζει σε διαθεσιμότητα με σκοπό την απόλυση, αναπληρωτές που υπηρετούν για χρόνια την εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τώρα οδηγούνται στην ανεργία, εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας και κατηγορίας που αρνούνται να μείνουμε θεατές σε όλα αυτά, περιμένοντας απλά τη σειρά τους, δεσμεύονται να δώσουν με αποφασιστικότητα και μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, τον αγώνα για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς να μην απολυθεί!
Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά. Η βαρβαρότητα της απόλυσης δεν κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα για μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις, «σωτηρία της πατρίδας». Καμιά πατρίδα δεν σώζεται όταν προστίθενται 2.500 εκπαιδευτικοί και 12.500 δημ. υπάλληλοι συνολικά στο 28% της ανεργίας, από μια πολιτική που δεν μπορεί να διασφαλίσει το μεροκάματο κανενός. Καμιά αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρχει ότι η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί στην απόλυση, ειδικά όταν γίνεται συστηματική προσπάθεια να περιοριστούν και να αποκλειστούν όσοι ανήκουν σε κατηγορίες που εξαιρούνται.
Η συζήτηση περί προσόντων, «σκληρού ΑΣΕΠ», αξιολόγησης δεν έχει άλλο στόχο από τον εφησυχασμό, τη διαίρεση, την παθητικότητα και την ηττοπάθεια. Εξάλλου ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζει τις λίστες των χρόνια πασχόντων για να μπουν σε διαθεσιμότητα ως «κοπανατζήδες», συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων κ.ά., κατασκευάζει πλασματικά πλεονάσματα εκπαιδευτικών με τις υπεραριθμίες, ετοιμάζεται για μαζικές υποχρεωτικές μετακινήσεις, στοχοποιεί συναδέλφους με αγωνιστική δράση.
Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες υπηρεσίες και το δημόσιο τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες πριν η κυβέρνηση επιχειρήσει αυτό το θανάσιμο πλήγμα στην τεχνική εκπαίδευση καθιέρωσε το λεγόμενο «κουπόνι» (voucher) με το οποίο πληρώνει τις σπουδές των σπουδαστών ΙΕΚ στους ιδιώτες που λειτουργούν σαν εργολάβοι παιδείας!
Ο αγώνας αυτός μας ενώνει με τους μαθητές και τους γονείς τους.
 Θα παλέψουμε σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημοσίου που απειλούνται.
 Η πάλη αυτή μας ενώνει με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Έχουμε μια δύσκολη επιλογή, αλλά η υποταγή στη μοίρα της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν δεν είναι απλά δυσκολότερη, είναι αβίωτη. Αποφασίζουμε έναν ανένδοτο αγώνα, με όπλο το δίκιο μας, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας, την πεποίθησή μας ότι υπερασπιζόμαστε κοινωνικά αγαθά και πανανθρώπινες αξίες. Ξεκινώντας αυτόν τον αγώνα θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας, οδηγώντας τον ως το τέρμα θα σώσουμε το σχολείο και την εργασία μας.
Προχωράμε αποφασιστικά με τις αποφάσεις του κλάδου, όπως αποτυπώθηκαν στο πρόσφατο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενημερώνοντας και ενώνοντας την κοινωνία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Προετοιμάζουμε το γύρο των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με θέμα την πρόταση του συνεδρίου για απεργιακό αγώνα διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συσκέψεις με σκοπό τη συζήτηση- ενημέρωση για όσα  έχουν προηγηθεί και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Οι συσκέψεις θα γίνουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί, για τη Λιβαδειά στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και για τη Θήβα στο ΕΠΑΛ Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προθεσμία 30 ημερών σε όσους χρωστούν στην Εφορία - Μετά έρχονται οι κατασχέσεις

Αγριεύει το υπουργείο Οικονομικών και οπλίζει τις ελεγκτικές του υπηρεσίες με «όπλα» βαρέως τύπου, προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή αλλά και να συνετίσει τους οφειλέτες του Δημοσίου, που επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το στοίχημα, όμως, είναι να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις εκεί που πρέπει και να μη πέσουν στα κεφάλια των μικροοφειλετών και όσων βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής, οι οποίοι με βάση το νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, κινδυνεύουν με κατασχέσεις- εξπρές.

Ειδικότερα, οι εφορίες θα μπορούν να προχωρούν στη συντηρητική κατάσχεση κινητών και ακινήτων χωρίς δικαστική απόφαση σε επείγουσες περιπτώσεις. Επιπλέον, θα ξεκινούν κατασχέσεις με τη παρέλευση των 30 ημερών από την ατομική ειδοποίηση προς τον υπόχρεο, ενώ δίνεται η δυνατότητα κατασχέσεων και πριν την ημερομηνία καταβολής των οφειλόμενων φόρων εάν θεωρείται ότι τίθεται σε κίνδυνο η είσπραξη του φόρου.

Οσο για τους εφόρους που δεν θα προχωρούν σε κατασχέσεις εντός 5ετίας από την ημερομηνία που γεννάται η υποχρέωση καταβολής φόρου, θα διώκονται πειθαρχικά. Στα νέα εργαλεία κατά της φοροδιαφυγής προστίθενται η δυνατότητα επιβολής πρόσθετου φόρου εντός 20ετίας σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η δυνατότητα υπολογισμού του φόρου χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν «τεχνητές ρυθμίσεις» όπως κυκλικές συναλλαγές με σκοπό τη μείωση του φόρου, καθώς και η δυνατότητα προληπτικού προσδιορισμού φόρου εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος θα εγκαταλείψει τη χώρα.

Τα νέα πρόστιμα γίνονται πιο ελαφρά για τις τυπικές φορολογικές παραβάσεις και δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Ειδικότερα, κυμαίνονται από 100 έως 2.500 ευρώ για τυπικές παραβάσεις όπως η μη υποβολή δήλωσης, αλλά διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής εντός 5ετίας και τετραπλασιάζονται σε περίπτωση 2ης υποτροπής εντός 5ετίας. Για τα βαριά παραπτώματα το πρόστιμο φτάνει ως το 100% της αξίας εικονικού- πλαστού τιμολογίου, στο 10% επί του φόρου που δεν καταβάλλεται εντός 2μήνου, αλλά και έως το 100% στη διαφορά φόρου αν υποβληθεί ανακριβής δήλωση με δόλο. Συγκεκριμένα, ο φορολογούμενος υπόκειται σε πρόστιμο επί της διαφοράς ως εξής:

α) 10% του ποσού της διαφοράς, εάν το εν λόγω ποσό ανέρχεται σε ποσοστό από 5% έως 20% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση

β) 30% του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει σε ποσοστό το 20% του φόρου που προκύπτει βάσει της φορολογικής δήλωσης,

γ) 100% του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει σε ποσοστό το 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση και αποδεικνύεται ότι η ανακρίβεια οφείλεται σε πρόθεση του φορολογουμένου.

Επιπλέον, το πρόστιμο ορίζεται στο 100% του ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων που δεν αποδίδονται, ενώ θα πρέπει να καταβάλλεται το 50% του φόρου στη περίπτωση προσφυγής για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ από την Αγία Τριάδα Βοιωτίας.

  Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις ελληνικές εκστρατείες (1918-1922)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
από την Αγία Τριάδα Βοιωτίας
(1918-1922)
Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις ελληνικές εκστρατείες
Τιμή πώλησης € 12,50

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ
Ο Χρήστος Καραγιάννης πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Συμμετείχε με το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα εναντίον των Μπολσεβίκων στην Ουκρανία (1919). Η εκστρατεία κατέληξε σε πανωλεθρία, γεγονός που δεν έχει φωτίσει η επίσημη Ιστορία μας. Μετά την επιστροφή στη γενέτειρά του, η πατρίδα κάλεσε τον Χρήστο Καραγιάννη και πάλι στα όπλα, για να φτάσει στη Σμύρνη, που τη διεκδικούσε η Μεγάλη Ιδέα. Λίγο αργότερα, ο λαός καταψήφισε τον Βενιζέλο και επανέφερε στο θρόνο τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Η εκστρατεία της Μικρασίας το 1921, που ξεκίνησε ως θρίαμβος, κατέληξε σε ήττα στον ποταμό Σαγγάριο και στην καταστροφή της Σμύρνης.
Οι μαρτυρίες και τα χρονικά εκείνης της περιόδου δεν είναι λίγα. Κανένα όμως δεν έχει τη συνέχεια των γεγονότων από το 1918 ως το 1922. Το ημερολόγιο του Αρβανίτη Χρήστου Καραγιάννη αποτελεί μια σπάνια συνεισφορά στην Ιστορία.
Ο Φίλιππος Δρακονταειδής αντιμετώπισε με σεβασμό το κείμενο του Καραγιάννη, το ανέδειξε και το φώτισε με πλούσιες και αναγκαίες υποσημειώσεις.
Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη Φώτο του Μικρού πρίγκιπα!

Διαβάστε Περισσότερα »

Άμφισσα-Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Φρειδερίκη...



Έκπληκτοι έμειναν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άμφισσας όταν είδαν ξαφνικά στους διαδρόμους του κτιρίου τη σύζυγο του υπουργού Άδωνι, την Ευγενία...

Η Ευγενία βρέθηκε στην περιοχή για τη συναυλία «Μιούζικαλ Αγάπη μου». Η σύζυγος του υπουργού κατέβηκε στην πόλη μαζί με την αντιδήμαρχο Δελφών, Λέλα Μπακολουκά. Κατά τη διάρκεια της βόλτας όμως, προφανώς μη έχοντας πώς να σκοτώσουν την ώρα τους, είπαν να περάσουν και καμιά τσάρκα από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας, όταν βαριόμαστε και δεν έχουμε πού να πάμε, λέμε «ρε συ, δεν πάμε στην ορθοπεδική του ΚΑΤ να χαζέψουμε λιγάκι, που φέρανε και κάτι καινούργια κατάγματα»;

Και φυσικά δεν είναι έτσι τα πράγματα, η κυρία Ευγενία δεν πήγε επειδή δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει, απλά πήγε να νιώσει και κείνη λίγο σύζυγος υπουργού... Έτσι είναι αυτά τα πράματα... Τέτοιες δόξες δεν είναι να τις αφήνεις για αύριο, γιατί δεν ξέρεις αν θα υπάρχει «αύριο»... Τη δόξα πολλοί ηγάπησαν, τη λόξα ουδείς...

Πληροφορίες που θέλουν μετά το νοσοκομείο Άμφισσας την Ευγενία να επισκέπτεται ορφανοτροφεία και φορώντας λευκά γάντια να χαϊδεύει ξυρισμένα κεφαλάκια, ελέγχονται ως ανακριβείς... (μέχρι στιγμής τουλάχιστον...)zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΔΟΕ: Πρωταθλήτρια στην παραβατικότητα η Εύβοια...


Σε όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν εντοπίστηκε τουλάχιστον από μια παράβαση – Ακολουθούν Φωκίδα, Σαντορίνη, Πάρος και Λακωνία
Μια στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ στο διάστημα 16-22 Ιουλίου βρέθηκε να...
είναι παραβάτης. Συνολικά στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπήκαν 838 επιχειρήσεις σε 409 από τις οποίες εντοπίστηκαν παραβάσεις που αθροιστικά έφτασαν τις 2.020.

Το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας εντοπίστηκε στην Εύβοια (100%) και ακολουθούν Φωκίδα, Σαντορίνη, Πάρος και Λακωνία.

Αναλυτικά η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν:

Εύβοια 100%
Φωκίδα 80%
Θήρα 79,31%
Πάρος 75,76%
Λακωνία 71,27%
Ίος 66,67%
Αττική 60%
Κρήτη 56,83%
Λουτράκι – Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%
Πόρτο Χέλι Ερμιόνη 50%
Κέρκυρα 46%
Ρόδος 44%
Μύκονος 43,75%
Σύρος 42,11%
Χαλκιδική 40%
Πιερία 33%
Τήνος 26,67%
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ