Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πήγε με το πανάκριβο τζιπ να λάβει το συσσίτιο



Ανέβασε τη τζιπάρα στο πεζοδρόμιο, στήθηκε στην ουρά, πήρε τσάμπα πατάτες και πεπόνι, αξίας περίπου 2 ευρώ, αντί να τα αγοράσει από το μανάβη της γειτονιάς του, έβαλε μπρος τα δυο χιλιάδες κυβικά του και επέστρεψε σπίτι του.  Καλοφάγωτα "πατριώτη" και καλή ψήφο!
left.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο μηχανοδηγός του τρένου στην Ισπανία πανηγύριζε στο Facebook όταν έφτασε τα 200 χιλιόμετρα-βίντεο


 Ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο, ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151, του τρένου που χθες εκτροχιάστηκε στην περιοχή Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα της Γαλικίας σκορπώντας το πένθος σε όλη την Ισπανία, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC είναι «φαν» των υψηλών ταχυτήτων.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και μια φωτογραφία που ανέβασε Το περασμένο Μαρτίο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου φαίνεται το κοντέρ του τρένου που οδηγεί να έχει πιάσει «κόκκινο». Μάλιστα κάτω από τη φωτογραφία υπάρχουν συζητήσεις του Γκαρθόν Αμο με φίλους του, με τον οδηγό να περηφανεύεται για τα κατορθώματά του.

Η συνομιλία του μηχανοδηγού με τους φίλους του είναι η εξής:

Χοσέ Φερνάντεζ: Φίλε, σταμάταααα
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Είμαι στο όριο. Δε μπορώ να τρέξω πιο πολύ γιατί θα μου κόψουν πρόστιμο
Χοσέ Φερνάντεζ: Γ@μώτο πας με 200
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Και το καντράν δεν είναι «φτιαγμένο»
Πέδρο Εράς Γκαρθόν: Θα σε πιάσει η αστυνομία και θα σου αφαιρέσει πόντους χαχα
Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο: Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα μικρό πρόστιμο για την Renfe (Ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων)

Η ισπανική εταιρία Renfe απέφυγε να επιβεβαιώσει αν ο Γκαρθόν Αμο ήταν ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε, ωστόσο η ισπανική ABC βρήκε το όνομά του στη λίστα με τους μηχανοδηγούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητούνται επειγόντως οι βουλευτές της Βοιωτίας!


Ανάστατοι οι πολίτες της Θήβας ζητούν την άμεση παρέμβασή τους για το θέμα των ΡΟΜΑ, πριν είναι αργά……

Απίστευτες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών της Θήβας, στις «καταγγελίες» του Προέδρου των ΡΟΜΑ Θήβας  Γ. Μιχαλόπουλου, ότι δεν υπάρχουν ξένοι ΡΟΜΑ στον καταυλισμό και πως οι «κακοποιοί» είναι συγκεκριμένοι, επομένως «κακώς μπαίνουν όλοι μέσα στο ίδιο τσουβάλι», αλλά και για τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της ΕΛ.ΑΣ, για τις συλλήψεις του Μαϊου και τις προηγούμενες ημέρες…

Το πρωϊ της Κυριακής, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και μετά πορείας των πολιτών στον κόμβο, ΡΟΜΑ εισέβαλαν σε σπίτια, κλέβοντας κοσμήματα, χρήματα και άλλα, το ίδιο έπραξαν και το βράδυ , ενώ κάποιους άλλους κυνήγησε η PITBUL, πριν τα καταφέρουν…

Είναι προφανές ότι ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρεται στους 16 συλληφθέντες, από τους οποίους άλλοι προφυλακίστηκαν, άλλοι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους  και άλλοι όχι, ένεκα του Νόμου που εφαρμόζει ο Εισαγγελέας και όχι η ΕΛ.ΑΣ…

Και για να γίνει σαφές και αυτό, ας δούμε την εξάρθρωση των σπειρών και την εξέλιξη στην πορεία…

Στις 23 Μαϊου 2013,  61 Αστυνομικοί,  μπήκαν στον καταυλισμό της Θήβας, εξαρθρώνοντας σπείρα ΡΟΜΑ, που συστηματικά λήστευε και έκλεβε οχήματα που σταματούσε στην γέφυρα του Πυριού, αλλά και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας…

Στην σπείρα συμμετείχαν 10 ΡΟΜΑ. ηλικίας 23, 21,16,15και 9 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν  5 και ταυτοποιήθηκαν ακόμη 5, από τους οποίους ο 23χρονος είχε συλληφθεί μια εβδομάδα νωρίτερα για ληστεία και κλοπή και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των γονιών των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος εφάρμοσε τους νόμους του κράτους, με πολλές πόρτες και παραθυράκια, οπότε άλλοι προφυλακίστηκαν (3 ανήλικοι στις φυλακές Βόλου), άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και σε άλλους έγιναν συστάσεις….

Στις 11 Ιουλίου 2013, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας, εξάρθρωσαν άλλη σπείρα, 16μελή αυτή την φορά,  αποτελούμενη από γονείς και παιδιά, που έκαναν τα ίδια πράγματα στην γέφυρα και στην περιοχή της Θήβας, η οποία σπείρα είχε αρχηγό έναν 15χρονο, ο οποίος «στρατολογούσε» συνομήλικούς του, που στην συνέχεια μαζί τους αναλάμβανε  δράση…

Πιάστηκαν, δηλαδή, 8 άτομα, από τα οποία τα 5, ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 40 και 37 ετών και ταυτοποιήθηκαν ακόμη 8 μέλη της σπείρας, 5 άνδρες και 3 γυναίκες, ηλικίας από 15 έως και 41 ετών.

Τα μισά περίπου μέλη της 16μελού σπείρας, συμμετείχαν στην σπείρα που εξαρθρώθηκε στις 23 Μαΐου 2013…

Είναι ηλίου φαεινότερο έτσι, ότι πρόκειται για τα ίδια περίπου άτομα, που συλλαμβάνονται και αφήνονται ελεύθερα με περιοριστικούς όρους ή μπαινοβγαίνουν στις φυλακές, σύμφωνα με τον νόμο, για να ξαναεπαναλάβουν τα ίδια και χειρότερα…

Δεν φταίει λοιπόν, ούτε η ΕΛ.ΑΣ που κάνει σωστά την δουλειά της, ούτε ο Δήμαρχος που δεν τους κόβει το ρεύμα και το νερό, γιατί δεν μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι, ούτε οι πολίτες που αγανακτισμένοι φωνάζουν «έξω οι γύφτοι από το Πυρί», αλλά ούτε και ο κ. Μιχαλόπουλος, που αγανακτισμένος φωνάζει «δεν είμαστε όλοι ίδιοι»…

Φταίει η πολιτεία, χάρη στους νόμους της οποίας, οι κακοποιοί δεν σωφρονίζονται, αλλά και οι βουλευτάδες, που ούτε καν σκέφτηκαν να μεταφέρουν την κατάσταση στην Βουλή, εκτός του Γ. Σταθά, προκειμένου να δοθεί η ποθητή λύση, η οποία δεν είναι άλλη από την εξεύρεση χώρου για την εγκατάσταση των εκτός τσουβαλιού ΡΟΜΑ, προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ να κάνει την δουλειά της, πριν είναι πολύ αργά για την Θήβα!
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητικοί "Πυρήνες": "Προκήρυξη" ύμνος στον Κόλα


Προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με κείμενό τους «αποχαιρετούν» τον Αλβανό φυγά που έπεσε νεκρός σε σύγκρουση με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όπως υποστηρίζουν βρέθηκαν μαζί του στις φυλακές Τρικάλων πριν αυτός αποδράσει.

    Εύχονται στους αστυνομικούς να πενθούν πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων τους!


Στην... επιστολή που δημοσιεύεται σε διαδικτυακά μέσα, οι συντάκτες της επιτίθενται στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι ο Κόλα «ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας».
Αυτό που σοκάρει ωστόσο στο τέλος της επιστολής είναι η αναφορά τους σε αστυνομικούς που έχουν πέσει την ώρα του καθήκοντος.\


Το πλήρες κείμενο

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΩΝ ΣΠΦ ΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝ ΚΟΛΑ

MIRUPAFSHIM*

Και τελικά πώς κερδίζεται πραγματικά η ελευθερία; το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεται έξω από τα κλουβιά της Δημοκρατίας, έξω από τις αποθήκες ανθρώπινων ψυχών, έξω από τη χώρα του «σωφρονισμού», της υποταγής, της απάθειας και των ψυχοφαρμάκων.

Κάθε μέρα μια επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα. Κάθε πρωί, μεσημέρι, βράδυ ακούγεται ο ήχος των κλειδιών. Καταμέτρηση. Πρέπει να είναι σίγουροι ότι εξακολουθείς να βρίσκεσαι εκεί, κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους. Και μονάχα μια βόλτα στο προαύλιο, κοιτάζοντας το γαλάζιο του ουρανού, σε κάνει να αναπολείς το έξω… και αύριο πάλι από την αρχή… Σε μια καθημερινότητα που ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει…

Σε αυτό το περιβάλλον αν είσαι τυχερός, θα γνωρίσεις και ανθρώπους που το τσιμέντο δεν τους έχει φυλακίσει το μυαλό. Σκέφτονται διαρκώς πως θα ρίξουν τους τοίχους, πως θα δραπετεύσουν… Κάπου εκεί στα κολαστήρια των Τρικάλων γνωρίσαμε τον Μαριάν.

Δεν επιθυμούμε να πλέξουμε το εγκώμιο κανενός. Γνωρίζουμε ούτως ή άλλως ότι ο Μαριάν ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας. Γνωρίζουμε όμως επίσης πως είχε ελεύθερη ψυχή, και πως τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής.

Για αυτό θέλαμε να μιλήσουμε. Για τα λιγοστά λόγια που είχαμε ανταλλάξει μαζί του. Για το πώς ήθελε και απαιτούσε την ελευθερία του άνευ όρων. Για τον τρόπο που παθιασμένα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Για την ελευθερία που μάτωσε και έδωσε τελικά τη ζωή του. Για έναν δρόμο που ελάχιστοι επιλέγουν να ακολουθήσουν ως το τέλος. Για όλα όσα εκτιμήσαμε σε εκείνον όταν τον γνωρίσαμε.

Ένα αντίο σε σένα φίλε. Ένα αντίο σε όλους αυτούς που «φύγανε» στην προσπάθεια τους να αποδράσουν από τα κλουβιά της Δημοκρατίας.

Μερικά φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ
που βρέθηκαν μαζί με τον Μάριαν
στις φυλακές Τρικάλων

ΥΓ. Όσο για τις ενέδρες θανάτου και τους θρασύδειλους σύγχρονους κυνηγούς κεφαλών, τα λόγια περιττεύουν. Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας.

*Mirupafshim σημαίνει καλή αντάμωση στα αλβανικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή αντίδραση Μουλκιώτη για το κλείσιμο σχολείων στη Βοιωτία

Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την τελική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου προβλέπεται:
ο υποβιβασμός  των δημοτικών σχολείων Χαιρωνείας, Αγ. Τριάδας και Λεονταρίου
η κατάργηση των νηπιαγωγείων Ξηρονομής, Νεοχωρακίου και Υψηλάντη
και η συγχώνευση των νηπιαγωγείων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου.
    Πρόκειται για μια πρωτοφανέστατα αψυχολόγητη απόφαση,  με το παράνομο, άδικο και ασύμβατο της οριζόντιας και πλήρους ισοπεδωτικής λογικής, περί μείωσης των δημοσίων δαπανών, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, όπως τα δημόσια σχολεία,   η οποία στην ουσία και στην πράξη, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα, στους ήδη επιβαρυμένους και εξασθενημένους οικονομικά κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.   
    Θεωρούμε, ότι οι αυταρχικές και αυθαίρετες αυτές παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, από τα άγνωστα και δυσεξήγητα για εμάς δήθεν «προσδοκώμενα οφέλη» και θα δυσχεράνουν την οικονομική θέση των οικογενειών αλλά και των εκπαιδευτικών, που ήδη, δοκιμάζονται, αφού επιτείνονται καθημερινά  οι δυσκολίες για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, αλλά και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. 
     Μετά την κατάργηση ουσιαστικών τομέων εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, που αναγκάζει τους μαθητές να οδηγηθούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα, η σημερινή απόφαση, αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καμία εκπαιδευτική και κοινωνική αναστολή.
Τασσόμαστε ενάντια και καταδικάζουμε, την απόφαση υποβάθμισης κοινωνικών παροχών, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης,  που εντάσσεται σε ψυχρές και «λογιστικές» λογικές και αποφέρει πολλαπλά αρνητικά και μόνο αποτελέσματα, καταδικάζοντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν με τη στάση τους, τέτοιου είδους ισοπεδωτικές πολιτικές.
Αξιώνουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά, για ομαλή και ανέξοδη πρόσβαση στην γνώση.
 Όλα τα σχολεία ανοικτά.
Αυτό είναι συνταγματικό κοινωνικό δικαίωμα και χρέος της Πολιτείας.




ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα συλλήψεις -Εντοπίστηκε στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ και την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων σε συνεργασία με τις Ισπανικές αρχές, τη συνδρομή της Europol και των Αμερικανικών αρχών σε Αθήνα, Καβάλα, Βόλο, Κόρινθο και Κρήτη για την εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας και την Ισπανία μέσω Τουρκίας.

Ηδη έχουν γίνει 10 συλλήψεις ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθορίστηκαν οι υπερωρίες -Τι ισχύει και για ποιες επιχειρήσεις



Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση καθορίσθηκαν τα ανώτατα όρια των υπερωριών των εργαζομένων σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες, για το Β΄ ημερολογιακό εξάμηνο 2013.

Σύμφωνα με την απόφαση, ως ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες για το Β΄ ημερολογιακό εξάμηνο 2013, προβλέπονται οι τριάντα (30) ώρες.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο με εναλλασσόμενες ομάδες σε περιπτώσεις έκτακτης ασθένειας ή αυθαίρετης απουσίας εργαζομένου κάποιας ομάδας, μπορεί, για την κάλυψη της θέσης του εργαζομένου που απουσιάζει και για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) ημέρες στον ίδιο μήνα, να απασχοληθούν υπερωριακά μέχρι τέσσερις (4) ώρες την ημέρα και εντός των πλαισίων των παραγρ. 1 και 2 αντίστοιχα εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας των άλλων ομάδων εργασίας με καταχώρηση της υπερωριακής εργασίας, πριν την έναρξη πραγματοποίησής της, στο ειδικό βιβλίο υπερωριών.

Οι διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν εφαρμόζονται στο προσωπικό των αρτοποιείων, των αυτοκινήτων, των επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στις διατάξεις του Π.Δ. 27.6/4.7/1932 καθώς και επί των επιχειρήσεων στις οποίες οι διατάξεις «περί οκταώρου» επεκτάθηκαν με τη μορφή αυτοτελών ρυθμίσεων χωρίς αναφορά στις διατάξεις του Π.Δ. 27.6/4.7/1932.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να εντοπίζετε το "μαύρο χρήμα"


Εγκύκλιο με οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών. Οι ύποπτες συμπεριφορές, που μπορεί να κρύβουν παράνομες συναλλαγές μέσα στην εταιρεία που εργάζεστε


Οδηγίες προς συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών (φοροτεχνικούς, λογιστές, κτηματομεσίτες, εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών) για τους τρόπους με τους οποίους θα εντοπίζουν ύποπτες περιπτώσεις για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων καλούνται τα αρμόδια στελέχη και υπεύθυνοι των επιχειρήσεων αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εντοπίζουν τα ακόλουθα:

- Απροθυμία πελάτη να προσκομίσει κατά τη σύναψη της συναλλαγής τα προβλεπόμενα έγγραφα επαλήθευσης της ταυτότητάς του ή δίνει ανεπαρκείς ή ανακριβείς πληροφορίες.

- Εκπρόσωπος νομικού προσώπου που επιχειρεί να πραγματοποιήσει συναλλαγή για λογαριασμό του αρνείται να δώσει τα προβλεπόμενα έγγραφα πιστοποίησης και επαλήθευσης της ταυτότητας του νομικού προσώπου

- Επιμονή του πελάτη για διενέργεια και πληρωμή σε μετρητά συναλλαγών μεγάλης αξίας (ιδίως άνω των 15.000 ευρώ).

- Υπάρχουν πληροφορίες από εξωτερική πηγή (τοπική κοινωνία, μέσα ενημέρωσης, κ.λπ.) ότι πελάτης εμπλέκεται σε δραστηριότητες που πιθανώς συνδέονται με φοροδιαφυγή ή ότι διάγει πολυτελή βίο.

- Διενεργούνται συχνές ή σημαντικού ύψους συναλλαγές επί αγαθών μεγάλης αξίας οι οποίες δεν είναι συμβατές με το συνήθη τρόπο συναλλακτικής δραστηριότητας

- Χρησιμοποιείται προσωπικός λογαριασμός του ιδιοκτήτη ή του υπαλλήλου εταιρείας, αντί του εταιρικού λογαριασμού, για τη διενέργεια συναλλαγών της εταιρείας, με σκοπό την απόκρυψη πωλήσεων ή άλλων εταιρικών γεγονότων.

- Πραγματοποιούνται αγορές αγαθών μεγάλης αξίας, όπως σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων ή έργων τέχνης, από πρόσωπα εγκατεστημένα σε περιοχή εξωχώριων δραστηριοτήτων ή χώρα χαμηλής φορολογίας, των οποίων ο πραγματικός δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο με δηλούμενο εισόδημα (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος) που δεν δικαιολογεί τις αγορές αυτές.

- Δικηγόρος φέρεται να χρησιμοποιεί προσωπικούς του λογαριασμούς για συναλλαγές φυσικών ή νομικών προσώπων που εκπροσωπεί.

- Ασυνήθης νευρικότητα στη συμπεριφορά προσώπων κατά τη διεξαγωγή συναλλαγής.

- Μη επίδειξη εύλογου ενδιαφέροντος από τον πελάτη για τους κινδύνους ή τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

- Άρνηση του πελάτη να έχει προσωπικές επαφές με την επιχείρηση.

- Επαναλαμβανόμενες όμοιες συναλλαγές για ποσά λίγο κάτω από το ελάχιστο όριο, για το οποίο απαιτείται εφαρμογή μέτρων δέουσας επιμέλειας (15.000 ευρώ).

- Συχνή αλλαγή διεύθυνσης του πελάτη που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

- Περιπτώσεις πελατών, των οποίων αλλάζει συνεχώς η εμφάνισή και η συμπεριφορά, υποδηλώνοντας αλλαγή του βιοτικού τους επιπέδου.

- Το τηλέφωνο του σπιτιού ή της επιχείρησης του πελάτη είναι απενεργοποιημένο.

- Η ύπαρξη υπόνοιας ή η διαπίστωση ίδρυσης εικονικών επιχειρήσεων από τον πελάτη.

- Αγοραπωλησία ακινήτου εμφανίζεται να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς να έχει τηρηθεί ο απαιτούμενος από το νόμο τύπος, π.χ. με ιδιωτικό συμφωνητικό.

- Από τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης προκύπτει ότι το ακίνητο έχει περιέλθει στην κυριότητα του πωλητή πολύ πρόσφατα (διαδοχικές αγοραπωλησίες ακινήτων).

Επίσης σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενδείξεις συμπεριφοράς υπαλλήλων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες ότι συνδέονται με πρόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι οι ακόλουθες:

- Ο υπάλληλος κάνει σπάταλο τρόπο ζωής που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το μισθό του.

- Ο υπάλληλος παραλείπει να συμμορφωθεί με αναγνωρισμένες πολιτικές, διαδικασίες και μεθόδους.

- Ο υπάλληλος είναι απρόθυμος να πάρει άδεια.

- Αλλαγές στην απόδοση ή στον τρόπο συμπεριφοράς του υπαλλήλου.

- Υπάλληλος διατηρεί κοινωνικές σχέσεις πέραν του συνήθους με πελάτες της εταιρείας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εδώ κρυβόταν ο Ιλίρ Κούπα-βίντεο

Δείτε το κρησφύγετο του Αλβανού δραπέτη στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας
Στενεύει ο κλοιός για τον Αλβανό δραπέτη, Ίλιρ Κούπα, καθώς η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν δακτυλικό αποτύπωμα του συνεργάτη του Μαριάν Κόλα, σε σπίτι στο χωριό Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κακοποιός που ξέφυγε μετά τη συμπλοκή στη Βροσίνα στην οποία έπεσε νεκρός ο Κόλα, βρήκε καταφύγιο σε εγκαταλειμμένο σπίτι του χωριού, παραβιάζοντας την εξώπορτα. Στο σπίτι βρέθηκαν μακαρόνια και ένα μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποίησε ενδεχομένως για να φάει. Όμως ο κακοποιός στάθηκε απρόσεχτος καθώς στο  ψυγείο και σε άλλα σκεύη που υπήρχαν στην κουζίνα του σπιτιού βρέθηκαν τα αποτυπώματά του.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Κούπα έμεινε στο σπίτι το βράδυ της Τρίτης, ενώ όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Ζαλόγγου, ο δραπέτης γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς παλαιότερα δούλευε εκεί ως βοσκός.

Παράλληλα, σε ένα άλλο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο, βρέθηκαν τα αποτυπώματα του Ίλιρ Κούπα, αλλά και του Μαριάν Κόλα. Το εγκαταλειμμένο σπίτι ήταν το καταφύγιο των δύο κακοποιών έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Τότε ήταν που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Αλβανία και τελικά έπεσαν στην ενέδρα των αστυνομικών των ΕΚΑΜ.

Οι έρευνες των αστυνομικών πλέον έχουν στραφεί στο νέο καταφύγιο που ενδεχομένως ψάχνει ή ήδη έχει βρει ο Κούπα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι κλήσεις και οι συνομιλίες του Κόλα από τις κάρτες SIM που βρέθηκαν, είναι πολύ πιθανό να «δείξουν τα κρησφύγετά τους στην περιοχή.

Το ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη, με τους άνδρες των ΕΚΑΜ και του λιμενικού να «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΚ Λιβαδειάς : Ειδικότητες 2013 - 2014





To "προφίλ" των ΙΕΚ
Γιατί να σπουδάσετε στα ΙΕΚ

Στόχος των Ι.Ε.Κ. είναι να παρέχουν οιουδήποτε τύπου επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική, να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Η επαγγελματική κατάρτιση που προσφέρουν τα Ι.Ε.Κ. αφορά όλους όσους:

    Επιθυμούν να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν συγκεκριμένα επαγγελματικά προσόντα.
    Είναι ενήλικες που προέρχονται με γνώσεις κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και επιθυμούν να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις, να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, να εξοικειωθούν με τις νέες μεθόδους και τεχνολογίες ή να μετακινηθούν από ένα επάγγελμα σε ένα άλλο.
    Είναι ενεργοί επαγγελματίες χωρίς τίτλο επαγγελματικής κατάρτισης και επιθυμούν να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση με στόχο την αναβάθμιση στο χώρο εργασίας τους και την απόκτηση -συγκεκριμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Δικαίωμα εγγραφής στα ΙΕΚ έχουν οι:

    Απόφοιτοι ΓΕ.Λ.
    Απόφοιτοι Τ.Ε.Ε., ΕΠΑ.Λ - ΕΠΑ.Σ 
    Απόφοιτοι οποιουδήποτε άλλου τύπου λυκείου
    Απόφοιτοι Γυμνασίου σε μερικές ειδικότητες
    Αλλοδαποί υπήκοοι τόσο των χωρών της Ε.Ε. όσο και εκτός Ε.Ε.

Φοίτηση

Η φοίτηση είναι 4 εξάμηνα (2 έτη), διάρκειας 14 εβδομάδων το καθένα.
Το πρώτο, Χειμερινό Εξάμηνο - αρχίζει την 1η Οκτωβρίου
και λήγει την 14η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.
Το δεύτερο, Εαρινό Εξάμηνο, αρχίζει την 15η Φεβρουαρίου και λήγει την 30ή Ιουνίου του ίδιου έτους.
Τα δίδακτρα είναι 367 ευρώ ανά εξάμηνο, αλλά επιστρέφονται με την Επιταγή (Voucher) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, δηλαδή η φοίτηση ουσιαστικά είναι ΔΩΡΕΑΝ 
Η κατάρτιση περιλαμβάνει μαθήματα:
Θεωρητικά: η διδασκαλία τους πραγματοποιείται από έναν εκπαιδευτή και μόνο σε αίθουσες διδασκαλίας. Με τα θεωρητικά μαθήματα οι καταρτιζόμενοι αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση του γνωστικού τους αντικειμένου.
Εργαστηριακά: βοηθούν τον καταρτιζόμενο να εμπεδώσει το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης και να ενημερωθεί για τις νέες δεξιότητες. Πραγματοποιούνται αποκλειστικά στους εργαστηριακούς χώρους.
Μικτά: απαιτούν ταυτόχρονη θεωρητική κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων.

Αποτελέσματα

Μετά την επιτυχή περάτωση της κατάρτισης, η Διεύθυνση του Ι.Ε.Κ. χορηγεί στους καταρτιζομένους Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) η οποία τους δίνει το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης

Δύο φορές του χρόνο πραγματοποιούνται, σε εθνικό επίπεδο, Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης,.
Στις εξετάσεις αυτές, που περιλαμβάνουν Πρακτικό και Θεωρητικό Μέρος, οι απόφοιτοι των Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. διαγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο με βάση τον ισχύοντα, κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, Κανονισμό Κατάρτισης κάθε ειδικότητας.
Πρακτική άσκηση Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ, εάν το επιθυμουν, πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο αντικείμενο των σπουδών τους. Η πρακτική άσκηση διαρκεί έξι μήνες, είναι επιδοτούμενη και προσμετρείται ως προϋπηρεσία. 

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Οι διπλωματούχοι ειδικοτήτων των ΙΕΚ, έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και  πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Στον ιδιωτικό τομέα:
με το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποκτούν άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται.
Στο Δημόσιο Τομέα
το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αναγνωρίζεται ως τυπικό προσόν διορισμού ( Π.Δ. 50, Φ.Ε.Κ.    39/Α/5-3-2001 «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα» όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 347 /2003 , Φ.Ε.Κ. 315Α').
Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, μοριοδοτείται σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/Α'/20-9-02).
Επιπλέον,
όλες οι ειδικότητες του τομέα της πληροφορικής δικαιούνται να παίρνουν μέρος στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μέσω Α.Σ.Ε.Π. όταν ζητούνται Xειριστές Η/Υ.

Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που λειτουργούν και προσφέρονται στα Ι.Ε.Κ. ανταποκρίνονται στις πολλαπλές απαιτήσεις και στις ραγδαίες εξελίξεις της σύγχρονης εποχής. Προσφέρονται σύγχρονες επιστημονικές, τεχνικές, επαγγελματικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες, ώστε οι απόφοιτοι να εξοπλίζονται με τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.
Οι ειδικότητες που προσφέρονται σε περιφερειακό επίπεδο προκύπτουν κατόπιν τεκμηριωμένων προτάσεων από κοινωνικούς φορείς ή εταίρους.Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν θα είναι αυτές που θα δηλώσουν ηλεκτρονικά οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Υπενθυμίζουμε :

     Οι εγγραφές θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο
     Όπως πρόπερσι και πέρυσι, έτσι και φέτος, λόγω επιστροφής διδάκτρων με τη Επιταγή, Voucher, Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ, είναι, ΔΩΡΕΑΝ.


ΙΕΚ Λιβαδειάς
Για το σχολικό έτος 2013 - 2014, οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Λιβαδειάς, θα είναι αυτές που θα δηλώσουν ηλεκτρονικά οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στη διεύθυνση : http://ieklivadias.blogspot.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Το τρένο του θανάτου στην Ισπανία -Χάος μετά τον εκτροχιασμό


Τουλάχιστον 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που σημειώθηκε χθες βράδυ στη βορειοδυτική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το δικαστήριο της περιφέρειας της Γαλικίας.

Οι διασώστες ανέσυραν 73 πτώματα από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ορισμένα τμήματα» του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί.

Νέο δυστύχημα με εκτροχιασμό τρένου σοκάρει την Ευρώπη. Μετά το περιστατικό στη Γαλλία, ένα αντίστοιχο συνέβη στην Ισπανία. Ο συρμός που συνδέει τη Μαδρίτη με την πόλη Φερόλ εκτροχιάστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά την είσοδο του τρένου στο σταθμό της Κομποστέλα στη Γαλικία.

Μάλισταεκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα ανέβει, αφού δεν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι 240 επιβάτες από τα 13 βαγόνια που βγήκαν εκτός τροχιάς.

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα του δικτύου λόγω της κλειστής στροφής ανάμεσα στην περιοχή Ουρένσε και την περιοχή Σαντιάγο. Οσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο του εκτροχιασμού μιλούν σοκαρισμένοι για μια δυνατή έκρηξη που ταρακούνησε την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης μια από τις μηχανές εκτοξεύτηκε μακριά, ευτυχώς, δίχως να πετύχει κανέναν.






Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κλοιό καύσωνα σήμερα η χώρα - Στους 36 ο υδράργυρος |


«Κόκκινο» θα χτυπήσει την Πέμπτη η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμη και στους 36 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ αναμένεται να σαρώσουν το Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση του ΕΚΚΝ Αυλώνα στις φυλακές Ελεώνα


Η θεατρική παράσταση της θεατρική ομάδας του Ειδικού Κέντρου Κράτησης Νέων Αυλώνα παρουσιάζει την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 στις 16.00 την παράσταση «Επιστροφή».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Κράτησης Γυναικών Ελεώνα με την καθοδήγηση του εθελοντή σκηνοθέτη Στάθη Γράψα καθώς και με τον επίσης εθελοντή εμψυχωτή Γιώργο Δάμπαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ