Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνηση της Κοινοτικής Βρύσης στο Μάζι Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

To Permissospress με το Viotiashop σας πάνε Σαράντι Βοιωτίας

 Κρυστάλλινα νερά, στη σκιά του Ελικώνα, φρέσκο ψάρι, νυχτερινή ζωή αλλά συγχρόνως ηρεμία και γαλήνη για όσους το επιθυμούν, μία ώρα από την Αθήνα, θεραπευτικό κλίμα, οικονομικές τιμές! τι άλλο θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί για τις καλοκαιρινές του διακοπές ή ακόμα και για γρήγορη εξόρμηση σε ένα υπέροχο μέρος που παρέχει τα πάντα.

Το Σαράντι το γνωρίζει ο Βοιωτικός κόσμος, η παραλία γεμίζει από τις 9 το πρωί όλο το καλοκαίρι. Είναι πολύ κοντά και προσφέρει τα πάντα. Αποφασίσαμε λοιπόν να σας ξεναγήσουμε και εσάς που δεν την γνωρίζετε. Να την εξερευνήσετε μέσα από το φακό του viotiashop και του permissospress  και στη συνέχεια να την επισκεφτείτε.

Στο βίντεο που θα ακολουθήσει θα κάνουμε όλοι μαζί μία υπέροχη διαδρομή από τη Θήβα μέχρι τον κόλπο στα καταγάλανα νερά του Σαράντι. Θα διασχίσουμε τον Ελικώνα, θα περάσουμε από όμορφα γραφικά χωριά, μικρά αλλά με μεγάλη ιστορία και θα καταλήξουμε στο λιμανάκι της παραλίας μας. Θα μιλήσουμε με κόσμο, θα πάμε βαρκάδα, θα επισκεφτούμε τις επιχειρήσεις της περιοχής. Φρέσκο ψάρι στις μοναδικές ψαροταβέρνες, εστιατόρια με ποικιλία φαγητών, καφέδες, μπαράκια, ποικιλίες, νόστιμα γλυκά, πιτσαρίες, ότι φανταστεί κανείς με τα πιο φρέσκα προϊόντα αλλά και τις πολύ οικονομικές τιμές.

Άνετη Διαμονή μας προσφέρουν τα ενοικιαζόμενα studios ακριβώς δίπλα στην παραλία.  Τα δύο σουπερμαρκετ της περιοχής παρέχουν τα πάντα για μία πλήρη διαμονή χωρίς να μας λείψει τίποτα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αν είστε τυχεροί θα πετύχετε και τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις του  Συλλόγου Ποσειδών όπου προσπαθεί για αυτό το μέρος πάντα το καλύτερο.







 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
 Οι επιχειρήσεις που θα εξυπηρετηθείτε εδώ

 Θα εξυπηρετηθείτε στα δύο σούπερμάρκετ που υπάρχουν στην παραλία για όλα τα είδη που θα χρειαστείτε στις διακοπές. Το ένα βρίσκεται στην είσοδο ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ στο οποίο θα βρείτε τα πάντα από μπακαλική και μαναβική σε πολύ καλές τιμές. Έχει επίσης και ήδη θαλάσσης.

Το δεύτερο βρίσκετε στην πρώτη παράλληλο της παραλίας όπου διαθέτει και προϊόντα για διαβητικούς και είναι μέλος του ομίλου ΕΛΕΓΑ με προϊόντα PROTON. Είδη θαλάσσης και εφημερίδες - περιοδικά

Στο δρόμο από τον Πρόδρομο για το Σαράντι υπάρχει η μεγάλη κάβα του Μικέλη η οποία είναι γενικός αντιπρόσωπος της AMSTER-HEINEKEN και εκτελεί διανομές σε όλη την περιοχή.

Ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι της ώρας θα βρείτε εδώ στο Σαράντι όπως η ταβέρνα το Αγνάντι,  Ο Στάθης και Ο φάρος. Θαλασσινά και όχι μόνο, οικονομικά και φρέσκα κατευθείαν από τη θάλασσα στο πιάτο σας, Τραπεζάκια δίπλα στην θάλασσα.

Τα υπέροχα στούντιος-δωμάτια "Το Κοχύλι" βρίσκονται στην πρώτη παράλληλο με την παραλία. Πολύ κοντά σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, αλλά παράλληλα στην πίσω μεριά ώστε να απολαμβάνεται και την ηρεμία σας. Με έναν υπέροχο κήπο, με υπέροχη διακόσμηση, μοναδική θέα τον Κορινθιακό. Όλες οι ανέσεις με τις καλύτερες τιμές.

Στα Λιονταράκια, στη Λήδρα και στο Μαϊστράλι θα απολαύσετε από καφέ-γλυκό-ποικιλίες, κρύα και ζεστά πιάτα για τον κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Για τις παρέες που δε συμβιβάζονται μόνο με θαλασσινά εδώ θα βρείτε ότι πιάτο επιθυμείτε και όπως πάντα οικονομκά και με άψογο σέρβις.

Στο Γεφυράκι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της παραλίας στο δεύτερο τετράγωνο (28ης Οκτωβρίου 23), θα βρείτε οτιδήποτε θέλετε να σας γλυκάνει ή να σας χορτάσει κατά την διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχάσετε να το επισκεφτείτε όταν φτάσετε στο Σαράντι για να δοκιμάσετε τις γλυκές-αλμυρές-ζεστές αλλά και κρύες λιχουδιές. Χειροποίητα σφολιατοϊδή, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, κέικ, λικέρ. Αναλαμβάνει και κάθε ιδιαίτερη εκδήλωσή σας.

Στο καφέ μπαρ Ρεμέντζο, καθώς και στο καφέ μπαρ Καφωδείο θα πιείτε το καφεδάκι σας, θα απολαύσετε το πρωινό σας, το παγωτό σας το σνακ κάνοντας το μπάνιο σας στην καρδιά του Σαράντι.Και το βραδάκι η μεγαλύτερη απόλαυση να πιείτε το ποτό σας συντροφιά με υπέροχη μουσική στο χαρούμενο και κεφάτο περιβάλλον.   Και για όσους πεινάσουν αργά το βράδυ , η λύση είναι μία υπέροχη κρέπα!!!

Για όσους είναι λάτρεις του κάμπινγκ στο τέλος του δρόμου ένα μονοπατάκι μας οδηγεί σε μια πολύ ήσυχη παραλία, όπου έχει δημιουργηθεί ένας χόρος για εσάς με όλες τις ανέσεις του κάμπινγκ. Καφετέριες, σνακ μπαρ ξαπλώστρες! Όλα σε ένα. Επίσης ένας υπέροχος χόρος για τους μικρούς μας φίλους.



Όλα εδώ....Στο Σαράντι Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνίδα μάνα: Οι φράσεις που την κάνουν τόσο ξεχωριστή

Είναι γεγονός πως η Ελληνίδα μητέρα έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην ελληνική κοινωνία μέσα από συμπεριφορές και φράσεις που «μεταφέρονται» από γενιά σε γενιά και όλες έχουν τον ίδιο στόχο: Να προστατεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το... παιδί σε όποια ηλικία και να είναι αυτό.

1. «Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί.»

2. «Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ.»

3. «Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου.» ...

4. «Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου»

5. «Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια σήμερα γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος.»

6. «Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας από πάνω.»

7. «Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες.»

8. «Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις.»

9. «Θα κάνεις και συ παιδιά μια μέρα. Μακάρι να σου κάνουν ό,τι κάνεις εσύ σε μένα.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικές εικόνες στη Σέριφο από τη μεγάλη φωτιά – Οι τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί με βάρκες

Οι κάτοικοι των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά εκκενώθηκαν προληπτικά, από τον Μάριο Κουρσουλίδη, διοικητή της αστυνομίας Σερίφου. Οι κάτοικοι και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στο Μέγα Λιβάδι έφυγαν με βάρκες διότι κινδύνευαν και η φωτιά είχε αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο.
Αποκλειστικές εικόνες απο το plektani.gr






Διαβάστε Περισσότερα »

Σε άνοδο η θερμοκρασία στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών!


Πολύ καλή η πρώτη αντιπυρική περίοδος – πρόβλημα οι καύσεις σε αγρούς..

Γ. Οικονόμου: «Πλήρης συνεργασία με την Π.Υ  και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της για όλες τις καύσεις, προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα»

Σε 53 περιπτώσεις έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζοντας  περιπτώσεις αγροτικών πυρκαγιών και αποδεικνύοντας περίτρανα πως το κύριο πρόβλημα της περιοχής είναι οι καύσεις αγροτικών υπολειμμάτων….

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών Γ. Οικονόμου, το πρώτο μισό  του εξαμήνου της αντιπυρικής περιόδου,  έγιναν  284  αιτήσεις για ελεγχόμενες καύσεις, σε αντίθεση με την περσινή που έγιναν 2.500 αιτήσεις ..

«Ο αριθμός  από μόνος του αποδεικνύει ότι πρέπει να έχουμε αυξημένη προσοχή» επισημαίνει ο κ. Οικονόμου, απευθύνοντας έκκληση οι καύσεις να γίνονται πάντα σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος, καθώς υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς σε περιοχές  όπως είναι ο Κιθαιρώνας, το γνωστό δηλαδή τόξο, μεταξύ Ερυθρών – Πλαταιών – Λέυκτρων – Καπαρελλίου, με πολύ δυσμενή αποτελέσματα…

«Το φετινό τρίμηνο της αντιπυρικής περιόδου  δεν είχε  έντονα χαρακτηριστικά παρά τους έντονους ανέμους, που άλλοτε βοήθησαν και άλλοτε όχι» τονίζει ο Διοικητής της Π.Υ Θηβών, αναφερόμενος ωστόσο,  στα δυο σοβαρά συμβάντα στην περιοχή της Δάφνης, από τα οποία το ένα οφειλόταν σε καύση υπολειμμάτων χωρίς την άδεια της Π.Υ, καίγοντας αρκετά στρέμματα  και το δεύτερο πάνω στο οδικό δίκτυο  από Ερυθρές προς  Δάφνη, καίγοντας δασική έκταση, όπου  και χρειάστηκε η επέμβαση εναέριων μέσων για την κατάσβεση ..

Για όλα τα μέχρι σήμερα περιστατικά πάντως, έχουν ήδη παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα 7 άτομα, με τον κ. Οικονόμου να δηλώνει πως η Π.Υ θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή  στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης…

Από χθες όμως, ξεκίνησαν υψηλές θερμοκρασίες , αλλά και αέρηδες, που σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί…

«Πλήρης συνεργασία με την Π.Υ  και συμμόρφωση με τις υποδείξεις της για όλες τις καύσεις, προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα» επαναλαμβάνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών
viotiki-ora.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Αύγουστος 2013" στη Θίσβη

 


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

«Τρίζει» το στέγαστρο Καλατράβα -Δεν έχει ποτέ συντηρηθεί και γίνεται επικίνδυνο


Ουδέποτε έχει συντηρηθεί από τους Ολυμπιακούς του 2004 το έργο των 130 εκατ. ευρώ, το στέγαστρο Καλατράβα και εκπέμπει πλέον σήμα κινδύνου.

Το στέγαστρο σχεδίασε ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στοίχισε συνολικά 130 εκατ. ευρώ. Στο εντυπωσιακό αυτό έργο ουδέποτε έχει γίνει η βαριά συντήρηση που προβλέπεται από την περίπλοκη κατασκευή του, με αποτέλεσμα να έχει αφεθεί στη φθορά της χρήσης και του χρόνου, εξαιτίας της έλλειψη οικονομικών πόρων που καθιστούν αδύνατη τη δημοπράτηση των απαραίτητων διαγωνισμών για την προβλεπόμενη συντήρηση του θόλου.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί η διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών για τα έργα του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη συνεχή καταγραφή της δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το στέγαστρο, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος προβλέπει τη συντήρηση (βάσει των αποτελεσμάτων και ευρημάτων του πρώτου διαγωνισμού) όλων των μεταλλικών κατασκευών του συγκροτήματος ΟΑΚΑ, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονται σε 9,5 εκατ. ευρώ.

«Επειδή ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες, η υπηρεσία μας δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμών της συντήρησής του» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Και αυτό διότι «οι διατεθείσες πιστώσεις του 2009 ανήλθαν τελικά στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και με αυτές πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του αναδόχου (Bung) του αρχικού πολιτικού προγράμματος παρακολούθησης της δομοστατικής συμπεριφοράς του στεγάστρου» σημειώνεται και συμπληρώνεται ότι τα επόμενα έτη τα χρήματα «κάλυπταν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

«Συμπερασματικά», αναφέρει στο έγγραφο ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, «το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου είναι μια μεταλλική κατασκευή η οποία χρήζει συνεχούς συντήρησης και ελέγχου κατά τη διάρκεια της ζωής της, όπως όλες οι μεταλλικές κατασκευές αυτού του μεγέθους». «Ως εκ τούτου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις και να προχωρήσουμε στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με αναδόχους που θα αναδειχθούν από τους σχετικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου και του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ» σημειώνει.

Αρμόδια για τη συντήρηση του στεγάστρου είναι η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων και Εγκαταστάσεων Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ) του υπουργείου Πολιτισμού. Η κατασκευή του μεταλλικού θόλου Καλατράβα αποτελούσε τμήμα του έργου «Αισθητική Ενοποίηση Ολυμπιακού Σταδίου - Ειδικές Κατασκευές» και η αποπεράτωσή του ξεπέρασε σε κόστος τα 130 εκατ. ευρώ. Το υλικό κατασκευής είναι ο δομικός χάλυβας και ο θόλος διαθέτει σύστημα αντιοξειδωτικής προστασίας, όμως χρήζει συντήρησης βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κανονισμών. Η ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ πριν από την παραλαβή του έργου είχε κάνει επιδιορθώσεις και αποκαταστάσεις σε προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη φάση της κατασκευής, ενώ εγκατέστησε μέσω του συμβούλου κατασκευής του έργου πιλοτικό σύστημα παρακολούθησης της συμπεριφοράς του στεγάστρου μέσω ηλεκτρονικών οργάνων που κατέγραψαν τις μετακινήσεις.

Η υπηρεσία έχει συντάξει εγχειρίδιο συντήρησης και λειτουργίας βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και είχε προχωρήσει κατά καιρούς σε επιδιορθώσεις και οπτικούς ελέγχους στην κατασκευή προκειμένου να διαπιστώσει την ύπαρξη φθορών που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα ασφαλείας και έχει καταγράψει παρατηρήσεις ή αστοχίες, μεταξύ των οποίων και θέματα συγκολλήσεων στη βάση του στεγάστρου που απαιτούν παρακολούθηση «αλλά δεν καθιστούν επικίνδυνη την κατάσταση του στεγάστρου», όπως αναφέρεται. Η κατά τόπους φθορά της βαφής των μεταλλικών κατασκευών είναι καθαρά επιφανειακή, σημειώνει το υπουργείο, και η οποία είναι «αναμενόμενη λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών», η δε αποκατάστασή της προβλέπεται στον φάκελο ασφαλείας και υγείας του έργου και θα ολοκληρωθεί μέσω διαγωνισμών.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δάσος σαν το αγρίμι έχει βρει καταφύγιο ο επικίνδυνος κακοποιός Ιλίρ Κούπα


Στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και επικίνδυνου κακοποιού Ιλίρ Κούπα.

Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί σε μια μεγάλη και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA o κακοποιός πιθανότατα έχει βρει καταφύγιο στο δάσος καθώς φέρεται ότι έκλεψε έναν υπνόσακο από το Πολύδροσο.

Οι αστυνομικοί που έχουν σχηματίσει ένα κλοιό 20 χιλιομέτρων πιστεύουν ότι ο Κούπα περιμένει να χαλαρώσουν τα μέτρα και να βρει ευκαιρία να περάσει στην Αλβανία.

Ο Ιλίρ Κούπα, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει μαζί του ένα καλάσνικοφ με διπλή γεμιστήρα, ένα πιστόλι και πιθανόν χειροβομβίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ....ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ !!!


 Στιγμιότυπο από το τετραήμερο πεζοπορίας στη Nijmegen Της Ολλανδίας ΤΟΥ Κώστα Χατζή.
 ΚΑΘΕ Χρόνο ΤΗΝ Τρίτη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ Πολη Nijmegen της Ολλανδίας. Γίνεται ένα τετραήμερο πεζοπορίας με συμμετοχή 45.000 ανδρών και γυναικών από 70 διαφορετικές χώρες. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν έλειψε η Ελληνική συμμετοχή. Μετά από 160 χιλιόμετρα τερματίζουν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και η πιο αρνητική για την Ελλάδα εφημερίδα δημοσίευσαν την παραπάνω φωτογραφία αναφέροντας ότι «οι Ελληνες είναι υπερήφανοι για την πατρίδα τους»
leontari-thivon.blogspot.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η εκδίκηση του... νοικάρη!


Όλα τα... λεφτά, η τελευταία φράση!

Η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media. Ένας ενοικιαστής αποφάσισε να βγάλει στη... σέντρα τους ιδιοκτήτες του καταστήματός του! Αιτία; Η άρνησή τους να του κάνουν μείωση ενοικίου.

Όπως βλέπετε, έκανε το εξής απλό: έγραψε την ιστορία σε ένα μεγάλο χαρτόνι και στη συνέχεια το κόλλησε στη βιτρίνα του καταστήματός του.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, είχε νοικιάσει το χώρο πριν από 26 χρόνια για να στεγάσει το μαγαζί του, με τσάντες και παπούτσια.
Όταν εν μέσω κρίσης ζήτησε μείωση ενοικίου από 500€ σε 400€, οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν και του έκαναν έξωση.

Και αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να τους εκδικηθεί.
Αλλά άφησε το καλύτερο για το τέλος, κυριολεκτικά.

Αποκάλυψε, το τέλος του... σημειώματος, ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες που αρνήθηκαν τη μείωση ενοικίου και του έκαναν έξωση!



newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες πρόληψης για τις υψηλές θερμοκρασίες από τον Ιατρικό Σύλλογο ...


Οδηγίες για την πρόληψη και αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, εξέδωσε το Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι γιατροί προτείνουν:

Αποφυγή...
έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά
προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.

Αφθονη κατανάλωση δροσερού νερού ή φυσικών χυμών.
Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

Λήψη ελαφράς τροφής χωρίς λίπος, αλλά με αλάτι, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα.
Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς
τους, προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί, καθώς και οι
πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ