Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προβλέπει το νέο Μνημόνιο





Την εξάλειψη των επιδοτήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για αγρότες και οικιακούς πελάτες με χαμηλή κατανάλωση, προβλέπει το κείμενο του νέου μνημονίου που δόθηκε στη δημοσιότητα.



Συγκεκριμένα...στο κείμενο αναφέρεται η ανάγκη, οι τιμές να αντανακλούν το κόστος προκειμένου να ενθαρρύνεται η είσοδος νέων παικτών στην αγορά, να καλυφθεί το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η οποία - κατά το σκεπτικό αυτό - «επιδοτεί» τα χαμηλότερα τιμολόγια που ισχύουν για τις άλλες κατηγορίες πελατών.

Ωστόσο, στο κείμενο σημειώνεται ότι ενώ το σύνολο των τιμολογίων του ηλεκτρικού (όπως προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο) απελευθερώθηκαν από την 1η Ιουλίου, υπάρχει αντίσταση σε πολιτικό επίπεδο να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτά που ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, το μνημόνιο προβλέπει την επιβολή πλαφόν στην ισχύ μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να διαθέτει ή να λειτουργεί οποιοσδήποτε ηλεκτροπαραγωγός, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, με στόχο, προφανώς, η πώληση του 30% των μονάδων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αποκρατικοποίησης, να μην οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου παίκτη με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Το πλαφόν θα επιβληθεί με νόμο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Με τον ίδιο νόμο θα γίνει ο πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που εντάσσεται, επίσης, στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, και θα αρθούν τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν για την αποκρατικοποίηση «με προστασία των συμφερόντων των μικρομετόχων».

Στο μνημόνιο επισημαίνονται τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του ελλείμματος στον λογαριασμό χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για το οποίο στόχος παραμένει ο μηδενισμός του χρέους έως το τέλος του 2014.

Έως τον Σεπτέμβριο προβλέπεται η λήψη μέτρων που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες μονάδες ΑΠΕ και κυρίως τα φωτοβολταϊκά (θα περιλαμβάνουν πιθανότατα μείωση των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της πράσινης ενέργειας), με στόχο η απόδοση των επενδύσεων να φτάσει στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Επίσης, ενώ τονίζεται η ανάγκη να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές, ωστόσο, αναφέρεται ότι το «τέλος ΑΠΕ» (ΕΤΜΕΑΡ) θα αναθεωρείται σε εξαμηνιαία βάση, δηλαδή μετά την αύξηση του Ιουλίου θα επανεξεταστεί τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στα Οινόφυτα Βοιωτίας



Κατασχέθηκαν συνολικά -5- δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (28-07-2013) αργά το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 31χρονος υπήκοος Ινδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 23:50΄ το βράδυ οι αστυνομικοί, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 31χρονου στην περιοχή των Οινοφύτων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,65) έως (2,30) μέτρων, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του.

•    Δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (3,4) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ιερέας στο διαμέρισμά του στη Λιβαδειά



Ένα μακάβριο μυστικό έκρυβε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Πλάτωνος 8 στο κέντρο της Λιβαδειάς. Ο ιδιοκτήτης του, ένας συνταξιούχος ιερέας που διέμενε μόνος του συντροφιά με τις γάτες του, είχε αρκετές ημέρες να κάνει την εμφάνιση του.

Οι γείτονες του ανησύχησαν και σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία που αναδύονταν από το διαμέρισμα αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία. Νωρίς το πρωί με εισαγγελική εντολή άνοιξαν το κλειδωμένο διαμέρισμα του 1ου ορόφου και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια και πιθανολογείται ότι ο ιερέας άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ξεχωριστή βραδιά στο Σαράντι "παρέα" με την παράδοση-βίντεο

Μία υπέροχη βραδιά στο Σαράντι Βοιωτίας-Εκδήλωση συλλόγου Ποσειδών 2013



Μία υπέροχη βραδιά διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραντίου "Ο Ποσειδώνας"

Βραδιά παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά συγκροτήματα:

Χωστίων - Μαυρομματίου - Τερψιχόρειον Θήβας - Νισύρου - Ο Γνωμάτορας

Ήταν μία μαγική βραδυά κάτω από τον ξάστερο ουρανό στην θαλάσσια αύρα αυτού του υπέροχου κόλπου στη Βοιωτία. Στην εκδήλωση "Ελλάδα γεια σου" μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ.Ιερώνυμος, ο πάτερ Κυριάκος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Νικολάου.

Τα χορευτικά ήταν υπέροχα και ταξίδεψαν τον κόσμο σε όλη την υπέροχη και μοναδική Ελλάδα μας. Γιατί οι Έλληνες έχουν ψυχή ακόμα και στα πιο δύσκολα.  Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει η ομάδα viotiashop-permissospress όπου κάλυψαν με φωτογραφίες και βίντεο που θα ακολουθήσει όλη την εκδήλωση.













ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην Άσκρη




Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης κοινόχρηστων Χώρων του οικισμού της Άσκρης, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007 – 2013).
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 985.000,00 Ευρώ και αφορά ανάπλαση του χώρου της Παιδικής Χαράς, της πλατείας και της εξόδου προς την κοιλάδα των Μουσών.
Το έργο εκτελείται από την εταιρία: «ΒΙΚΟ Α.Ε.Τ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ »,που αναδείχτηκε ανάδοχος κατά την δημοπρασία.
Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά έργα ανάπλασης σε χαρακτηρισμένους ορεινούς οικισμούς και τέτοιοι  στο Δήμο Αλιάρτου είναι η Άσκρη  και η Ευαγγελίστρια, για την οποία επίσης  έχει υποβληθεί ανάλογη μελέτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλει Λυκογιάννη ο Λεβαδειακός


Την απόκτηση του Μπάμπη Λυκογιάννη με μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό θέλουν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού. Πέρασε εξετάσεις και ανακοινώνεται ο Ροντρίγκο Σανγκουϊνέτι.


Ο 25χρονος Ουρουγουανός στόπερ που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Σεντράλ Εσπανιόλ (27 συμμετοχές/2 γκολ), πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό «χτύπημα» της ομάδας.

Για την περίπτωση του Λυκογιάννη οι Βοιωτοί θα χρειαστεί να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του Μίτσελ σχετικά με το μέλλον του νεαρού ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις πανελλαδικές


Σαρωτικές αλλαγές στο νέο λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο του 2013


Ριζικές ανατροπές στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει αποκλειστικά το Έθνος της Κυριακής, μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ' λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Το νέο λύκειο είναι αποτέλεσμα του πενταετούς εθνικού διαλόγου και της συμφωνίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης, και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είναι σίγουρος ότι η ολοκληρωτική ανάπτυξή του σε διάστημα τριών ετών θα δημιουργήσει νέο "επαναστατικό τοπίο μάθησης".

Νέα Προγράμματα Σπουδών και ένα σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Οι 6 ριζικές αλλαγές

1. Μειώνονται τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις από έξι σε τέσσερα

2. Περιορίζονται τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Στην ουσία ενοποιείται το τεχνολογικό με αυτό των θετικών επιστημών και δημιουργείται ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο που θα περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

3. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης λυκείου θα παίρνουν το απολυτήριο με εξέταση σε έξι έως οκτώ βασικά μαθήματα και μετά εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προσέρχονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού

4. Καταργείται η κεντρική επιτροπή εξετάσεων και στη θέση της έρχεται ένας "κυρίαρχος - επόπτης" Οργανισμός, ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων. Παράλληλα δημιουργείται και τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας ώστε να "εξαντλείται" η ύλη και να μην εξαρτάται από τον κάθε διδάσκοντα

5. Εισάγεται ως βασικό μάθημα η "Φιλοσοφία" στη Β' λυκείου, καθώς και το μάθημα της "Πολιτικής Παιδείας" (Θεσμοί - Αρχές Δικαίου - Οικονομία) στην Α' και Β' λυκείου

6. Ενισχύονται τα μαθήματα γενικής παιδείας στην Α' και Β' λυκείου, ενώ στην Γ' τάξη αναπτύσσονται τα μαθήματα εξειδίκευσης. Αυτό έχει ως συνέπεια, πρώτον, την αυτοτέλεια στο πρόγραμμα (Α' και Β' λυκείου) και δεύτερον την ουσιαστική εμβάθυνση στην Γ' λυκείου που προετοιμάζει για το πανεπιστήμιο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ερχεται καύσωνας -Την Τρίτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και τονίζει πως η θερμοκρασία θα ανέβει επικίνδυνα και ο πρώτος καύσωνας θα χτυπήσει την Τρίτη με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως φαίνεται η πιο ζεστή του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να ανεβαίνει από σήμερα Δευτέρα και να αύριο Τρίτη να φτάνει στο υψηλότερο σημείο.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα φτιάξετε τον «αναπτήρα της φυλακής»..



    Φανταστείτε να βρίσκεστε σε κάμπινγκ στην εξοχή, να νυχτώνει και να μην έχετε αναπτήρα ή σπίρτα για να ανάψετε την λάμπα σας...




Δεν έχετε ούτε καν ένα μεγεθυντικό φακό για να εφαρμόσετε ότι μαθαίνατε στο σχολείο.
Η λύση είναι απλή: Χρειάζεστε μόνο το... περιτύλιγμα μιας τσίχλας, μια μπαταρία που λογικά θα έχετε από κάποιο ραδιοφωνάκι και ένα ψαλίδι!

Δείτε στο βίντεο πως μπορείτε πολύ εύκολα να κατασκευάσετε το λεγόμενο "αναπτήρα της φυλακής":
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στον Ωρωπό τρεις ηλικιωμένοι νεκροί από φωτιά τα ξημερώματα


Ένας 82χρονος και δυο 83χρονες τα θύματα της ανείπωτηςτραγωδίας στον Ωρωπό
- Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής και όλα..
δείχνουν πως οφείλεται σε βραχυκύκλωμα
- Εγκαύματα στο σώμα του 82χρονου, από ασφυξία πέθαναν οι δυο γυναίκες
- Οι γείτονες ειδοποίησαν την πυροσβεστική στις 04:45

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Ωρωπού από την απίστευτη τραγωδία που κόστισε τα ξημερώματα της Κυριακής τη ζωή σε τρεις ηλικιωμένους.

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε εξοχική μονοκατοικία που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας και Αθανασίου Διάκου στον Ωρωπό.

Θύματα είναι ο 82χρονος Β. Σ. και οι 83χρονες Β. Γ. και Ζ. Δ. Οι δυο γυναίκες φαίνεται πως ήταν αδελφές. Ο 82χρονος ήταν παντρεμένες και τη μία εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πως όλα ξεκίνησαν από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο που βρίσκεται σε χώρο έξω από το σπίτι.

Οι γείτονες ξύπνησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς και στις 04:45 κάλεσαν την Πυροσβεστική.
Στο σημείο έφτασαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Έσβησαν τη φωτιά αλλά το κακό είχε γίνει.

Ο 82χρονος φαίνεται πως είτε κοιμόταν έξω, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το ψυγείο είτε σε χώρο κοντά σε αυτό και γι’ αυτό έχει εγκαύματα στο κορμί του.
Οι δυο γυναίκες κοιμόντουσαν μέσα στο σπίτι και πνίγηκαν από τους καπνούς.

Τους τρεις ηλικιωμένους βρήκαν νεκρούς οι πυροσβέστες.

Έρευνα για το πως ξεκίνησε η φωτιά και πως επεκτάθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού διενεργεί η Πυροσβεστική.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιώργος Μάγγας στην ΕΡΤ


Ο Γιώργος Μάγγας και η Τζούλη θα παρευρεθεί αύριο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 21.30. Ο γνωστός Λιβαδείτης, από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του κλαρίνου, γνήσιος εκπρόσωπος της παραδοσιακής μας λαϊκής μουσικής, θα βρεθεί στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΤ.

Μαζί τους θα είναι οι:
Μιχάλης Διακογιώργης (Ντραμς)
Χάρης Κούρος (κιθάρα)
Χαρίδημος Κούρος (πλήκτρα).

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ