Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μεγάλη καταστροφή στη Φθιώτιδα – Πάνω από 250 σπίτια ακατάλληλα

Πάνω από 250 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τα συνεργεία του Υπουργείου τα οποία συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα τα συνεργεία ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από προσωπικό, από άλλα σημεία της Ελλάδας, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών μέχρι αύριο Δευτέρα όπως άλλωστε είναι και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αποστόλη Καραναστάση «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν «κόκκινα» τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα χωριά Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο, Μενδενίτσα η γη κυριολεκτικά τρέμει ακόμη κάτω από τα πόδια των κατοίκων από την πληθώρα των μετασεισμών. Παρά το γεγονός ότι δίνονται καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις από όλη την επιστημονική κοινότητα στους κατοίκους οι περισσότεροι από 300 μετασεισμοί δεν τους αφήνουν να ηρεμήσουν. Οι περισσότεροι από κατοίκους είτε έχουν φιλοξενηθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους που έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα από τους μηχανικούς είτε προσπαθούν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και έχουν κατασκηνώσει είτε σε μεγάλες αυλές είτε σε κοινόχρηστους χώρους.

Σε όλους τους ναούς της περιοχής η Κυριακάτικη λειτουργία έγινε σε υπαίθριο χώρο από το φόβο του σεισμού σε συνδυασμό με τις ζημιές στις εκκλησίες ενώ έξω από τις εκκλησίες γίνονται και οι βραδινές παρακλήσεις λόγω του Δεκαπενταύγουστου με εντολή του Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Οι επισκέπτες των χωριών ήδη έχουν απομακρυνθεί ενώ την ίδια στιγμή η πληθώρα των μετασεισμών σε συνδυασμό με εκτιμήσεις των σεισμολόγων για την «μετασεισμική ακολουθία» έχουν σπείρει φόβο μεταξύ των κατοίκων που όμως διατηρούν την ψυχραιμία τους.

Εκτός από σπίτια έχουν πληγεί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ήδη πυκνώνουν οι φωνές για άμεσα μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας. Οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν τόσο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα χωριά την περασμένη Παρασκευή, είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός θα ανταποκριθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το Σάββατο το μεσημέρι μεταφέρθηκαν 40 σκηνές από τη Λάρισα στη Δρυμαία για να τις χρησιμοποιήσουν όσοι κάτοικοι που έχουν στεγαστικά προβλήματα λόγω ακαταλληλότητας των κατοικιών τους. Την ίδια στιγμή μεταφέρθηκαν και δύο υγειονομικές μονάδας και εγκαταστάθηκαν η μία στο Ρεγγίνι και η δεύτερη στην Δρυμαία της Φθιώτιδας για να καλύψουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Καθησυχαστικοί όμως είναι οι αρχαιολόγοι για τις πιθανές ζημιές σε αρχαία μνημεία και κυρίως στο κάστρο της Μενδενίτσας καθώς μετά από επιτόπιο έλεγχο διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές. Αντίθετα κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές τουλάχιστον σε τρεις εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής ενώ την ίδια στιγμή γίνονται καταγραφές και στα δημόσια κτίσματα, κυρίως σχολεία, έτσι ώστε να προωθηθούν άμεσες παρεμβάσεις για αποκατάσταση των πιθανών ζημιών για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Εξοργισμένο κριάρι εναντίον μοτοσικλέτας

Δείτε τι έπαθε μοτοσικλετιστής που τόλμησε να τα βάλει με εξαγριωμένο κριάρι


Ένα όχι και τόσο φιλικό κριάρι αποφάσισε να δείξει σε μοτοσικλετιστή "ποιος είναι το αφεντικό".

Ο νεαρός που είχε εξοπλίσει με κάμερα το κράνος του, αποπειράθηκε να εισέλθει στην περιοχή που διέμενε ο "φύλακας της πύλης". Η βόλτα στα δάση της Νέας Ζηλανδίας εξελίχθηκε σε μια άνιση μάχη.

Νικητής, με μεγάλη ευκολία, ο τετράποδος "Αφέντης'' της περιοχής. Το βίντεο μιλάει από μόνο του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η απογραφή -όλων- των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα..



Σε δίμηνη απογραφή όσων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα -με πλήρη στοιχεία καθώς και με τους όρους αμοιβής και εργασίας τους- προχωρεί το υπουργείο Εργασίας από τις 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο, σε πραγματικό χρόνο, της αδήλωτης εργασίας και των καταστρατηγήσεων στην αγορά εργασίας.


Τη διενέργεια της ειδικής απογραφής και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης με... όλα τα δεδομένα που θα αξιοποιηθούν στη «μάχη» κατά της καλπάζουσας εισφοροδιαφυγής και στους ελέγχους για την αδήλωτη εργασία (απασχόληση ανασφάλιστων, δήλωση λιγότερων ημερών ασφάλισης από τις πραγματικές ή χαμηλότερων μισθών για την καταβολή μικρότερων ασφαλίστρων) προαναγγέλλει στην εφημερίδα «Ημερησία» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:

«Στις 15 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο μητρώο απασχολουμένων που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για τους στοχευμένους ελέγχους και την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής», δηλώνει ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ειδική απογραφή θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, καθώς και μέσω των μεμονωμένων εργοδοτών, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους.

Ολα τα δεδομένα της απογραφής θα «κουμπώσουν» με τα στοιχεία που ηλεκτρονικά ήδη υποχρεούνται και θα συνεχίσουν να υποβάλουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις (αναγγελία πρόσληψης, απόλυσης, οικειοθελούς αποχώρησης, μετατροπές συμβάσεων), τις καταστάσεις προσωπικού (περιλαμβάνουν τις ατομικές συμβάσεις) κ.ά.

Η βάση των δεδομένων αυτών θα υποστηρίξει πιο αποτελεσματικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας που θα γίνονται από το αναβαθμισμένο επιχειρησιακά - στα πρότυπα του ΣΔΟΕ - Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα έχει τη συνδρομή και της οικονομικής αστυνομίας. Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αναζήτηση εσόδων από τη «μαύρη» εργασία θεωρείται, πλέον, μονόδρομος και για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, καθώς:

Η εισφοροδιαφυγή αυξάνεται εν μέσω της ύφεσης, όπως δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ (από 26,8% το 2010 στο 36%) στερώντας έσοδα άνω των 6 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιτείνοντας τις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τα έσοδα από τους «ενεργούς» ασφαλισμένους μειώνονται λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική και εκ περιτροπής εργασία) αλλά και τις μειώσεις των μισθών που οδηγούν σε μικρότερες κρατήσεις υπέρ των Ταμείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

14 Αυγούστου Γιορτάζει το Νεοχώρι-βίντεο

Ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου ''ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ'' σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου σας προσκαλούν στις Αυγουστιάτικες  εκδηλώσεις  στο Νεοχώρι.
Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας  στις 14 Αυγούστου



    9η Εικαστική Έκθεση Βοιωτών Καλλιτεχνών ''ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΓΡΗΑ ΠΙΚΑΣΗ'' απο 14-8-13 έως 18-8-13
    Παραδοσιακοί χοροί από τον Xορευτικό Σύλλογο Καλλιθέας Βοιωτίας ''ΣΙΔΕΣ''
    Δημοτική βραδιά με τον Κώστα Ράπτη στο κλαρίνο και τους Σπύρο Μπρέμπο,Θανάση Λειβαδίτη και Χριστίνα Μπελμέζου.




Έκθεση φωτογραφίας 14-15 Αυγούστου στη πλατεία του χωριού απο τον ΛΑΙΟ Θήβας

Σας περιμένουμε όλους να γίνουμε μια τεράστια παρέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολαύστε το καταπληκτικό βίντεο απο το Σαράντι

Viotiashop-PermissosPress Οδοιπορικό στο Σαράντι
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν ρίχνουν τις τιμές οι καταστηματάρχες μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Ο ΦΠΑ στην εστίαση μειώθηκε αλλά οι προσδοκίες της κυβέρνηση για μείωση και των τιμών προς το παρόν δεν φαίνεται να δικαιώνονται.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων υπολόγιζαν ότι περίπου οι μισοί επαγγελματίες θα ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» για γενναίες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων εστίασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, από τους περίπου 100.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων, το ειδικό σήμα που πιστοποιεί τη μείωση τιμών έχουν προμηθευτεί περίπου 11.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος της Κυριακής» η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις εστίασης που θα έχουν παραλάβει το σήμα, θα φτάσουν και πιθανόν να ξεπεράσουν τις 30.000. Αυτό θα σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον μία στις τρεις επιχειρήσεις θα έχει προμηθευτεί το ειδικό σήμα.

Στη συντριπτική τους, πάντως, πλειοψηφία, οι μειώσεις στους τιμοκαταλόγους από αυτούς που μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση, είναι της τάξης του 5% που αποτελεί και την ελάχιστη μείωση, βάσει της συμφωνίας.

Ωστόσο, δεν λείπουν και περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν προχωρήσει σε μειώσεις από 10% έως και 30%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαράδεκτη η υποστελέχωση του ΙΚΑ και ΚΕΠΑ Θήβας.

Ερώτηση Γιάννη Σταθά
 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Τραγική είναι η κατάσταση στο ΙΚΑ και στο ΚΕΠΑ Θήβας, καθώς μετά την αποχώρηση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας σε όλα τα τμήματα του ΙΚΑ, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων που έχουν απομείνει, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε μόλις 7 άτομα, από τα 15 που πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν προκειμένου  να λειτουργεί αξιοπρεπώς το υποκατάστημα της Θήβας. Ειδικότερα:
•    Στο Οικονομικό Τμήμα δεν βρίσκεται παρά μόνο ένας υπάλληλος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να στελεχώνεται από τουλάχιστον δύο υπαλλήλους.
•    Στο Τμήμα Εσόδων βρίσκονται μόνο δύο υπάλληλοι, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην γίνεται επαρκής έλεγχος στις επιχειρήσεις, καθώς με μόλις δύο άτομα και χωρίς την ύπαρξη υπηρεσιακού αυτοκινήτου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων.
•    Στο Τμήμα Συντάξεων δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος και αναγκαστικά εκτελεί χρέη υπαλλήλου η Διευθύντρια του υποκαταστήματος -γεγονός το οποίο δεν είναι σύννομο- με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων.

Επίσης, όσον αφορά το ΚΕΠΑ Θήβας, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ως εξής:
•    Το Διοικητικό προσωπικό στελεχωνόταν από τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο έφυγαν με σύνταξη τον Ιούλιο. Οι δύο εργαζόμενοι που έχουν απομείνει δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠΑ, το οποίο σημειωτέον εξυπηρετεί όλο τον Ν. Βοιωτίας,  με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, αυτά της Λιβαδειάς και της Θήβας. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του ΚΕΠΑ Θήβας είναι να μην μπορούν να ενημερωθούν τόσο οι ωφελούμενο, όσο και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιτροπές.
•    Επίσης μεγάλο είναι και το πρόβλημα στο ΚΕΠΑ Θήβας από πλευράς στελέχωσης των επιτροπών με ιατρικό προσωπικό και κυρίως των ειδικοτήτων του νευρολόγου και του  ψυχιάτρου, γεγονός που συνεπάγεται να εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι μετά από ένα χρόνο. Συνέπεια της εν λόγω απαράδεκτης κατάστασης είναι να μην μπορούν να λάβουν σύνταξη και φαρμακευτική αγωγή οι ωφελούμενοι, ενώ δεν έχουν λείψει και οι περιπτώσεις όπου εξαιτίας των καθυστερήσεων έχουμε θρηνήσει και θύματα.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος ΙΚΑ της Θήβας με Διοικητικό προσωπικό τουλάχιστον;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση του ΚΕΠΑ Θήβας με Διοικητικό προσωπικό;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση των ιατρικών επιτροπών του ΚΕΠΑ Θήβας με νευρολόγους και ψυχιάτρους ώστε να μην υπάρχει η μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων;


Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ως τις 31 Αυγούστου οι εγγυητικές για την αναδιάρθρωση αμπελώνων



Ανακατανέμονται για δεύτερη φορά ανά Περιφερειακή Ενότητα οι εκτάσεις και τα κονδύλια για την αναδιάρθρωση και μετατροπή οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2012-2013.

Σύμφωνα με τη δεύτερη τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 3605/94386/13.9.2012 Απόφασης Κατανομής των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2012/2013, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Αντίστοιχα παρατείνεται ως τις 15 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία αποστολής των φακέλων πληρωμής από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Με βάση την τροποποιητική απόφαση, η ημερομηνία κατάθεσης εγγυητικών επιστολών για την καλλιεργητική περίοδο 2012−2013 παρατείνεται από τη λήξη της προηγούμενης προθεσμίας (20 Ιουνίου 2013) έως και τις 31 Αυγούστου 2013.

Για τον λόγο αυτό για την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος 2012−2013, αντίστοιχα παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 και η προθεσμία αποστολής των φακέλων πληρωμής από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 306252/20.12.2010 υπουργικής απόφασης.

Να επισημανθεί ότι η μη εκτέλεση ορισμένων εγκεκριμένων μέτρων / δράσεων στη διάρκεια της αμπελουργικής περιόδου 2012/2013 και η μη προσκόμιση τραπεζικής εγγύησης για τις δράσεις αυτές, θα επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στην ανωτέρω κοινή υπουργική απόφαση.

Οι ποικιλίες Τσάπουρνο στην Π.Ε. Κιλκίς και Κοτσιφολιάτικο στις Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο στις δράσεις:

i) εκρίζωση / αναφύτευση με άλλη ποικιλία,

ii) επανεμβολιασμός.

Οι Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) δεν ταξινομούνται ως περιφέρειες «σύγκλισης», το οποίο συνεπάγεται χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ε.Ε. στο 50%, αντί του 75% που ισχύει για τις υπόλοιπες Π.Ε.

Οι Π.Ε. έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής επιπλέον στρέμματα των κατανεμηθέντων, χωρίς να υπερβούν το κατανεμηθέν ποσό που τους αναλογεί, άλλως θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την αδυναμία καταβολής των συγκεκριμένων ενισχύσεων στους παραγωγούς της περιοχής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Γουρούνα" έπνιξε 22χρονη στη Μύκονο


Η 22χρονη επιβαίνουσα σε τετράτροχο μοτοποδήλατο φορούσε φουλάρι το οποίο αφού αγκιστρώθηκε στον άξονα του οχήματος περισφίχτηκε στο λαιμό της προκαλώντας της το θάνατο
Σήμερα (10-08-2013) το μεσημέρι ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου για θανάσιμο τραυματισμό 22χρονης υπηκόου Ιταλίας που επέβαινε σε τετράτροχο μοτοποδήλατο στην περιοχή Αργύραινα Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, από τη μέχρι τώρα έρευνα πρόεκυψε ότι η 22χρονη υπήκοος Ιταλίας επέβαινε ως συνεπιβάτης σε τετράτροχο μοτοποδήλατο που οδηγούσε συνομήλικη ομοεθνής της, φορούσε φουλάρι το οποίο αγκιστρώθηκε και τυλίχθηκε στον άξονα του οχήματος με αποτέλεσμα να περισφιχτεί στο λαιμό της.
Η 22χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα κοιτάξτε τον ουρανό! Θα βρέξει αστέρια!





Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να κορυφωθεί στο νυχτερινό ουρανό η εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», τους διάττοντες Περσείδες. Η εντυπωσιακή βροχή από πεφταστέρια μπορεί να…

φτάσει και τα 100 μετέωρα την ώρα, ενώ το γεγονός ότι το φεγγάρι δεν είναι «γεμάτο», κάνει το σκοτεινό ουρανό ιδανικό για τις παρατηρήσεις τους. Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ’ εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές».

Πρόκειται για μικρούς διαστημικούς βράχους που εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα υπό χαμηλή γωνία πρόσπτωσης και φαίνονται να καίγονται αργά.

Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με ταχύτητα γύρω στα 60χλμ/δευτερόλεπτο και διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση, αφήνουν φωτεινά ίχνη.

Είναι ορατά από τα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο και κορυφώνονται μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, με το ρυθμό των μετεώρων να φθάνει τα 60 και πλέον ανά ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική Βραδιά μπροστά απο το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας



 «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας»

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 2013

Μουσική βραδιά

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ
(πλατεία κεραμοπούλου)
Τετάρτη
21 Αυγούστου 2013

ΩΡΑ 21:00

ΜΠΥΡΑ - ΚΡΑΣΙ

ΔΩΡΕΑΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξέγερση μεταναστών στην Αμυγδαλέζα-10 Aστυνομικοί τραυματίες



Υπό έλεγχο φαίνεται πως τέθηκε από τις 12:30 η κατάσταση στον χώρο του Κέντρου Κράτησης, με τις φωτιές να έχουν σβήσει μετά την παρέμβαση της Πυροσβεστικής και να επικρατεί ηρεμία, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν οι μετανάστες που είχαν εξεγερθεί, επέστρεψαν στους χώρους κράτησης καθώς και αν εντοπίστηκαν εκείνοι που, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης κατάφεραν να διαφύγουν.
 Γύρω στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου οι μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας εξεγέρθηκαν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους χώρους διαμονής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να μπορεί να παραταθεί η κράτησή τους κατά χρονικό διάστημα 12 έως και 18 μηνών.Αμέσως άναψαν φωτιές καίγοντας στρώματα στον προαύλιο χώρο του χώρου, ενώ περίπου 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από εγκλωβισμό τους στο Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, καθώς δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου για να κατασβήσουν τις φωτιές οι οποίες εν τω μεταξύ έχουν μεταδοθεί σε αρκετά σημεία του κτηριακού συγκροτήματος.

ΟΙ δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την εξέγερση και να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους.


Από τον χώρο ακούγονται έντονες κραυγές καθώς διεξάγονται συμπλοκές, ενώ διάχυτη στο χώρο είναι η μυρωδιά από τα χημικά και τα δακρυγόνα. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Δελφίνια στη παραλία του Διστόμου

Εντυπωσιάστηκαν οι λουόμενοι στην πλάζ του Αγίου Νικολάου Παραλίας Διστόμου σήμερα αργά το απόγευμα από το θέαμα ενός μεγαλόσωμου δελφινιού να κάνει εντυπωσιακές βουτιές, σχετικά κοντά στην παραλία, αριστερά από την καντίνα του Μάστρο-Νίκου (με την φοβερή θέα και την υπέροχη μουσική) .Κάποια στιγμή μάλιστα έκανε μια βουτιά από την μια σημαδούρα και βγήκε στην άλλη!Για δευτερόλεπτα μάλλον εμφανίστηκε και ένα άλλο δελφίνι.
Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μία σχεδόν κλειστή θαλάσσια περιοχή με αρκετά βαθιά νερά (μέγιστο βάθος 935 μέτρα). Φιλοξενεί, διαβάζουμε,4 είδη δελφινιών, δηλαδή το σύνολο των ειδών δελφινιών που απαντώνται και στις υπόλοιπες Ελληνικές θάλασσες.
Τα είδη αυτά είναι:
Ζωνοδέλφινα Stenella coeruleoalba Μήκος: 2.1 μέτρα (μέσο μήκος ώριμου ατόμου)
Κοινά δελφίνια Delphinus delphis Μήκος: 2 μέτρα
Σταχτοδέλφινα Grampus griseus Μήκος: 3.5 μέτρα καί
Ρινοδέλφινα Tursiops truncatus Μήκος: 2.9 μέτρα


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ