Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη 42χρονος για ναρκωτικά στο Δήλεσι Βοιωτίας



Συνελήφθη, χθες (12-08-2013) το απόγευμα στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, την 12-08-2013 το απόγευμα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν τον 42χρονο, στην παραλία του Δηλεσίου και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (115) γραμμαρίων.

Ακολούθως, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε πρωινές ώρες της 13-08-2013 στην οικία του δράστη στο Δήλεσι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (4,5) γραμμαρίων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 42χρονου δράστη ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουν να παίρνουν σύνταξη 2.260 νεκροί!


Συνολικά 2.260 είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων, που ενώ έχουν πεθάνει, συνεχίζεται κανονικά να πιστώνεται στον λογαριασμό τους το ποσό της σύνταξης τους.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε στη διάρκεια απογραφής του υπουργείου Οικονομικών, φανερώνοντας το αλλαλούμ που επικρατεί αναφορικά με τις συντάξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόυρας, τα χρήματα πιστώνονταν κανονικά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 35.811.994 ευρώ και ύστερα από έρευνες του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν 21.489.109 ευρώ. Για την «τρύπα» των 14.322.885 ευρώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου συνεχίζουν την αναζήτηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αναλήψεις μέσω τρίτων από ΑΤΜ.

«Τα αποτελέσματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού. Αντιθέτως συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη σ' ένα «ευαίσθητο» πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και -μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης- να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού, το οποίο αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητάει πίσω 5 εκατ. ευρώ η Κομισιόν από την Ελλάδα για οπωροκηπευτικά



Την επιστροφή περίπου 5 εκατ. ευρώ ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Τα 3,018 εκατ. ευρώ αφορούν προτεινόμενη διόρθωση για ελλείψεις στους ελέγχους των μητρώων που τηρούν οι οργανώσεις παραγωγών στα οπωροκηπευτικά και 2,173 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα ειδικών μέτρων για τις άκρως απόκεντρες περιοχές (POSEI).
Τα 3,018 εκατ. ευρώ αφορούν ελλείψεις σε ελέγχους των μητρώων που τηρούν οι οργανώσεις παραγωγών στα οπωροκηπευτικά.Τα 3,018 εκατ. ευρώ αφορούν ελλείψεις σε ελέγχους των μητρώων που τηρούν οι οργανώσεις παραγωγών στα οπωροκηπευτικά.

Συνολικά η ανάκτηση κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ θα αγγίξει το ύψος των 180 εκατ. ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως από τα κράτη μέλη, ζητάει σήμερα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, επειδή ορισμένα από τα ποσά αυτά έχουν ήδη ανακτηθεί από τα κράτη μέλη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Κομισιόν, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της σημερινής απόφασης θα είναι περίπου 169 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους ενωσιακούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών. Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Κυριότερες δημοσιονομικές διορθώσεις

Βάσει της τελευταίας αυτής απόφασης, θα ανακτηθούν ποσά από 15 κράτη μέλη: Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

• 40,4 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για αδυναμίες στο Σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων – Σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ-ΣΓΠ), τους επιτόπιους ελέγχους και τις πληρωμές και κυρώσεις στη Σκωτία

• 39,2 εκατ. ευρώ (δημοσιονομικές επιπτώσεις1: 30,4 εκατ. ευρώ) καταλογίζονται στην Πολωνία για αδυναμίες στο ΣΑΑ-ΣΓΠ, τους διοικητικούς διασταυρούμενους ελέγχους, τις πληρωμές, την εφαρμογή κυρώσεων, τις αναδρομικές ανακτήσεις και τις καθυστερήσεις στους επιτόπιους ελέγχους

• 18,6 εκατ. ευρώ (δημοσιονομικές επιπτώσεις2: 16,6 εκατ. ευρώ) καταλογίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για ελλείψεις στη χορήγηση δικαιωμάτων

• 11,5 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στη Δανία για ελλείψεις στο ΣΑΑ και τους επιτόπιους ελέγχους.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-773_el.htm )
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013 του Δήμου Λεβαδέων



Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε όλες και όλους να παρακολουθήσετε τις φετινές εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2013, του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της πόλης μας, και να αποχαιρετήσουμε το φετινό καλοκαίρι με την καλύτερη διάθεση.    
Ο Δήμος Λεβαδέων κατέβαλλε κάθε προσπάθεια ώστε να φιλοξενηθούν στην πόλη μας, για ακόμη μια φορά, πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων που καλύπτουν το σύνολο των πολιτιστικών ενδιαφερόντων των θεατών των Τροφωνίων από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και να αναδειχθεί η πολιτιστική πρόταση που μας προσφέρεται από τους τοπικούς συλλόγους, τους μαθητές, τις θεατρικές ομάδες και τους καλλιτέχνες της περιοχής μας.
Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 29 Σεπτεμβρίου.
Σας προσκαλούμε λοιπόν, στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας και στις άλλες γειτονιές της πόλης που θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις για να στηρίξουμε τον πολιτισμό που είναι η μοναδική διαφυγή από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.                                                                                                             
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
Δείτε το πρόγραμμα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με εγκύκλιο πρόκληση οι βουλευτές και δήμαρχοι κάνουν αύξηση στις συντάξεις τους

Μόνο ως προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος που υπεγράφη από τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 8 Αυγούστου του 2013 και μέσω αυτής αποκτούν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας στους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ακόμη κι αυτούς που είχαν θητεία πριν από τον Καλλικράτη.

Μάλιστα, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία, στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσο χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία με την εγκύκλιο αυτί οι πολιτικοί αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.

Τι απαντά το ΙΚΑΟ διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στo iefimerida.gr είπε πως η εγκύκλιος αφορά όσους ήταν βουλευτές την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούσαν να έχουν εισφορές από άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Παράλληλα ανέφερε πως οι προσαυξήσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μικρές και θα φτάνουν τα περίπου τα 12 ευρώ. Ωστόσο δεν αρνήθηκε πως κάποιοι θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν τη μεγαλύτερη εισφορά -κλίμακα 28- γεγονός που αναμένεται να αποτρέψει αρκετούς.



Όλη η εγκύκλιος

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 47/5.8.2013

Αναγνώριση στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ή και του ΕΤΕΑ ( τ .ΕΤΕΑΜ ) χρόνου που αντιστοιχεί στην θητεία Βουλευτών, Υπουργών, Υφυπουργών και των Αιρετών Προέδρων Κοινοτήτων , Δημάρχων και Νομαρχών ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ.8 περ. β' του Ν.3863/2010 , όπως αυτές συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 138 παρ.Ζ' του Ν.4052/2012

Αθήνα 5/8/2013

Αριθμ. Πρωτ.Α20/251/97

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΕΣΟΔΩΝ

ΤΜΗΜΑΤΑ: ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

KAI ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8

10241 ΑΘΗΝΑ

Πληροφορίες : Καρρά Ξ.

: Καραμουσουλή Ε.

Αριθ. τηλεφώνου : 210 52 15 251

: 210 52 15 237

FAX : 210 52 23 228

E – mail : asfika@otenet.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.: 47

ΘΕΜΑ : «Αναγνώριση στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ή και του ΕΤΕΑ ( τ .ΕΤΕΑΜ ) χρόνου που αντιστοιχεί στην θητεία Βουλευτών, Υπουργών, Υφυπουργών και των Αιρετών Προέδρων Κοινοτήτων , Δημάρχων και Νομαρχών ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ.8 περ. β' του Ν.3863/2010 , όπως αυτές συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 138 παρ.Ζ' του Ν.4052/2012»

ΣΧΕΤ.: Η υπ'αριθμ. 21/2011 εγκύκλιος της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 138 παρ. Ζ' περ.1 του Ν.4052/2012 (ΦΕΚ 41/1-3-2012 τ.Α') ο οποίος αποτελεί τον εφαρμοστικό Νόμο για την «Εγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος , του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας , της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» καθώς επίσης και τις υπ' αριθμ.Φ.80000/οικ.6680/474/11.4.2012 και Φ.11221/24140/1595/8-2-2013 ερμηνευτικές εγκυκλίους της ΓΓΚΑ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τις οποίες δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την αναγνώριση στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ή και του ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ) ) χρόνου που αντιστοιχεί στην θητεία Βουλευτών, Υπουργών, Υφυπουργών και των Αιρετών, Προέδρων Κοινοτήτων, Δημάρχων και Νομαρχών και σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την εφαρμογή τους:

1. ΓΕΝΙΚΑ

Με την υπ'αριθμ. εγκύκλιο 21/11 της Δ/σης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχαν κοινοποιηθεί οι διατάξεις του άρθρου 5 του παρ.8εδ. β' του Ν.3863/2010 ( ΦΕΚ115/τ.Α'/2010), σύμφωνα με την οποίες προβλέπεται ότι , πρόσωπα που κατέχουν θέση Υπουργού ή Υφυπουργού, ή έχουν τη βουλευτική ιδιότητα καθώς και οι αιρετοί, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Δήμαρχοι και Νομάρχες του προϊσχύσαντος καθεστώτος, δύνανται κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους Κλάδους Κύριας , Επικουρικής και Πρόνοιας στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους αυτούς κλάδους, το σύνολο δε των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη βαρύνει τα πρόσωπα αυτά.

Με τον ανωτέρω νόμο ενώ δόθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ /ή και του ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ) του χρόνου που αντιστοιχεί στη θητεία των ανωτέρω αναφερθέντων πρόσωπων, δεν είχε όμως προβλεφθεί ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η εν λόγω αναγνώριση (δηλ. ο προσδιορισμός των οφειλουμένων ασφαλιστικών εισφορών για την εξαγορά , η βάση υπολογισμού, ο τρόπος καταβολής των εισφορών κλπ.).

2. ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Με τις διατάξεις του άρθρου 138 « Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης » παρ. Ζ , περ.1 , του Ν.4052/1-3-2012 ( ΦΕΚ 41/τ.Α'/2012) συμπληρώθηκε η διάταξη του άρθρου 5 της παρ. 8εδ. β' του Ν.3863/2010 (ΦΕΚ115/τ.Α'/2010) ως εξής :

« Για τον προσδιορισμό των ανωτέρω ασφαλιστικών εισφορών λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού για τον κάθε ασφαλιστικό φορέα – τομέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και πρόνοιας , ο ασφαλιστέος μισθός ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο της ασφαλιστικής κλάσης ή κατηγορίας, όπως θα διαμορφώνονταν κάθε φορά αν τα πρόσωπα της παραγράφου αυτής συνέχιζαν, κατά περίπτωση, να απασχολούνται ή να αυτοαπασχολούνται ή να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ασφαλιστέος μισθός ή τεκμαρτό ημερομίσθιο ή το ύψος αυτών υπερβαίνει τον ασφαλιστέο μισθό ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο που αντιστοιχεί στην 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,οι ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ασφαλιστέου μισθού ή του τεκμαρτού ημερομισθίου της κλάσης αυτής, όπως ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης ή προκειμένου για ασφαλισμένους από 1/1/1993 και μετά , επί των αποδοχών της παρ. 2β του άρθρου 22 του Ν.2084/1992 που δεν μπορούν να υπερβαίνουν κατά μήνα το οκταπλάσιο του μέσου μηνιαίου κατά κεφαλή ΑΕΠ, αναπροσαρμοζόμενου με το εκάστοτε ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για τον αναγνωριζόμενο χρόνο γίνεται εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης , οπότε παρέχεται έκπτωση 15% , είτε σε μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ισούται με τους ναγνωριζόμενους μήνες. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της κοινοποίησης της απόφασης.

Καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται επιβάρυνσή της με τα εκάστοτε προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη.

Ο αναγνωριζόμενος χρόνος αξιοποιείται είτε για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης μόνο μετά την ολοσχερή εξόφληση του ποσού εξαγοράς.»

3. ΥΠΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα πρόσωπα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κοινοποιούμενου νόμου και τα οποία δύνανται να αναγνωρίσουν κατόπιν εξαγοράς τους χρόνους που αντιστοιχούσαν ή αντιστοιχούν στη θητεία τους είναι:

• Οι κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα

• Οι κατέχοντες θέση Υπουργού – Υφυπουργού

Και οι Αιρετοί

• Πρόεδροι Κοινοτήτων

• Δήμαρχοι και

• Νομάρχες προϊσχύσαντος καθεστώτος (δηλ. πριν την εφαρμογή του Ν.3852/2012 «Πρόγραμμα Καλλικράτης»)

4. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, και να υποβάλλουν:

→ αίτηση ( σύμφωνα με το συνημμένο στην παρούσα σχετικό έντυπο υπόδειγμα αίτησης ) στην οποία θα προσδιορίζουν επακριβώς το χρονικό διάστημα της θητείας τους (συνολικό ή μέρος αυτού) που επιθυμούν να αναγνωρίσουν καθώς επίσης και τον τρόπο καταβολής του ποσού της εξαγοράς ( εφάπαξ ή σε δόσεις) .

→ βεβαίωση χρόνου θητείας , εκδοθείσα από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα (π.χ. Βουλή, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια) προκειμένου να γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία μας η συνολική χρονική διάρκεια της θητείας τους.

→ Ασφαλιστικά βιβλιάρια / εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τα οποία θα προκύπτει ο ασφαλιστέος μισθός των ενδιαφερομένων κατά το χρονικό διάστημα πριν τη θητεία τους.

Επισημαίνουμε ότι, το δικαίωμα να υποβάλλουν σχετικό αίτημα αναγνώρισης δεν υπόκειται σε χρονικό περιορισμό, είναι δηλ. απρόθεσμο.

Εφόσον κριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία ότι, πληρούνται οι απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, θα εκδίδεται απόφαση αναγνώρισης από τον Δ/ντή του Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, στην οποία θα αναφέρεται το συνολικό οφειλόμενο ποσό της εξαγοράς καθώς και ο τρόπος καταβολής του, εφάπαξ ή σε δόσεις, θα κοινοποιείται δε στον ενδιαφερόμενο με απόδειξη παραλαβής κατά τα γνωστά.

5. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του παρ.8εδ. β 'του Ν.3863/2010 ( ΦΕΚ115/τ.Α'/2010), αρμόδιος φορέας για την εν λόγω αναγνώριση ορίζεται ο Ασφαλιστικός Φορέας Κύριας/Επικουρικής Ασφάλισης στον οποίο υπήγετο ο ενδιαφερόμενος πριν την εκλογή του.

Γενικά, για να είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση της σχετικής αναγνώρισης, θα πρέπει να είναι ο φορέας στον οποίο είχε χωρήσει ασφάλιση του ενδιαφερόμενου κατά το πρότερο χρονικό διάστημα της θητείας του και η οποία διεκόπη λόγω της εκλογής του ως βουλευτή ή αιρετού ή λόγω της τοποθέτησής του σε θέση Υπουργού ή Υφυπουργού.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για το κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ ( τ. ΕΤΕΑΜ) , εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν καλύπτεται από άλλο Επικουρικό Φορέα.

Περιπτώσεις προσώπων – ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , που για το αμέσως πριν την έναρξη της θητείας τους χρονικό διάστημα δεν υπήγοντο στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ΕΤΕΑ επειδή ήταν άνεργοι , τα εν λόγω πρόσωπα εμπίπτουν στις κοινοποιούμενες διατάξεις του άρθρου 5παρ.β' του Ν.3863/2010 και συνεπώς δύνανται να αναγνωρίσουν το χρόνο της θητείας τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ / ΕΤΕΑ. (Σχετ. το υπ'αριθμ. Φ.11221/24140/1595/8-2-2013 έγγραφο της ΓΓΚΑ).

6. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣ- ΠΟΣΟΣΤΑ

Για τον προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού ο ασφαλιστέος μισθός ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο της ασφαλιστικής κλάσης , ή κατηγορίας , όπως θα διαμορφώνονταν κάθε φορά αν τα πρόσωπα που αναφέρονται ανωτέρω συνέχιζαν , κατά περίπτωση να απασχολούνται και κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Διευκρινίζεται ότι, ο κατά τα ανωτέρω ασφαλιστέος μισθός ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο της ασφαλιστικής κλάσης ή κατηγορίας θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για αναγνώριση , όπως κατά κανόνα εφαρμόζεται στις αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης. (Σχετ. το υπ'αριθμ. Φ.11221/24140/1595/8-2-2013 έγγραφο της ΓΓΚΑ).

Για καλύτερη κατανόηση του θέματος παραθέτουμε ένα παράδειγμα.

Π.χ ο ενδιαφερόμενος για αναγνώριση αιρετός, κατά το πρότερο χρονικό διάστημα της θητείας του, απασχολήθηκε με την ειδικότητα του λογιστή σε μία επιχείρηση και ελάμβανε έναν Χ ασφαλιστέο μισθό, συμπεριλαμβανομένων όλων των τυχόν επιδομάτων (τέκνων,προϋπηρεσίας, κλπ.) σύμφωνα με τη συλλογική – κλαδική σύμβαση εργασίας που αντιστοιχούσε στην ειδικότητά του.

Προκειμένου να βρεθεί η βάση υπολογισμού για την αναγνώριση του χρόνου της θητείας του θα πρέπει να ερευνηθεί πως ο εν λόγω ασφαλιστέος αυτός μισθός θα έχει διαμορφωθεί κατά την ημέρα υποβολής του αιτήματος για αναγνώριση. Δηλ. πως θα έχει διαμορφωθεί , στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο ασφαλιστέος μισθός του λογιστή , κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, βάσει των ισχυουσών συμβάσεων εργασίας (συλλογικών, κλαδικών κλπ.), συμπεριλαμβανομένου του χρόνου θητείας του και τυχόν επιδομάτων .

Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ασφαλιστέος μισθός ή τεκμαρτό ημερομίσθιο ή το ύψος αυτών υπερβαίνει τον ασφαλιστέο μισθό ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο που αντιστοιχεί στην 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι ανωτέρω ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του ασφαλιστέου μισθού ή του τεκμαρτού ημερομισθίου της κλάσης αυτής, όπως ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης. Προκειμένου για «νέους» ασφαλισμένους ( από 1/1/1993 και μετά) η εν λόγω αναγνώριση γίνεται επί των αποδοχών της παρ. 2β του άρθρου 22 του Ν.2084/1992, οι οποίεςδεν μπορούν να υπερβαίνουν κατά μήνα το οκταπλάσιο του μέσου μηνιαίου κατά κεφαλή ΑΕΠ , αναπροσαρμοζόμενου με το εκάστοτε ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων ( το ποσό αυτό σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 5.543,55 ευρώ).

Διευκρινίζεται ότι εάν ο ενδιαφερόμενος για αναγνώριση αιρετός, βουλευτής, κλπ. είναι «παλαιός » ασφαλισμένος και κατά το πρότερο χρονικό διάστημα της θητείας του απασχολήθηκε σε μία επιχείρηση και ελάμβανε αποδοχές οι οποίες υπερβαίνουν τον ασφαλιστέο μισθό που αντιστοιχεί στην 28η κλάση ,τότε η αναγνώριση θα γίνει με βάση τον ασφαλιστέο μισθό της κλάσης αυτής, εφόσον βέβαια το χρονικό διάστημα της θητείας του διανύθηκε πριν την 1/1/2013.

Για θητεία που διανύθηκε ή θα διανυθεί μετά την 1/1/2013 για τον υπολογισμό των εισφορών θα ληφθεί υπόψη το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από την ημερομηνία αυτή δηλ. σε 5.543,55 ευρώ (εγκύκλιο 13/13).

Στις περιπτώσεις προσώπων που κατά το παρελθόν ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ ΕΤΕΑ πλην όμως κατά την ημερομηνία που υποβάλλουν αίτηση για αναγνώριση είναι άνεργοι , οι ασφαλιστικές εισφορές που οφείλουν να καταβάλλουν είναι εκείνες που αντιστοιχούν στην 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , όπως αυτή ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης ( προκειμένου για «παλαιούς» ασφαλισμένους) ή επί των αποδοχών της παρ. 2β του άρθρου 22 του Ν.2084/1992, οι οποίες δεν είναι δυνατό να υπερβαίνουν κατά μήνα το οκταπλάσιο του μέσου μηνιαίου κατά κεφαλή ΑΕΠ, αναπροσαρμοζόμενου με το εκάστοτε ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου για «νέους» ασφαλισμένους. (Σχετ. το υπ'αριθμ. Φ.11221/24140/1595/8-2-2013 έγγραφο της ΓΓΚΑ).

Ευνόητο είναι ότι, και στην περίπτωση των ανέργων οι οποίοι είναι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, για θητεία που διανύθηκε ή θα διανυθεί μετά την 1/1/2013 θα ισχύσουν τα ανωτέρω αναφερθέντα.

7. ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που αναγνωρίζεται γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης , οπότε παρέχεται έκπτωση 15%, είτε σε μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την κοινοποίηση της απόφασης , ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης επιβάλλονται τα εκάστοτε προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη ή προσαυξήσεις.

8. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο αναγνωριζόμενος χρόνος αξιοποιείται είτε για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος είτε για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης μόνο μετά την ολοσχερή εξόφληση του ποσού εξαγοράς.

Σημειώνουμε τέλος ότι, στην περίπτωση που όλα τα ανωτέρω πρόσωπα συνταξιοδοτούνται με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1/1/2011 και εξής , με βάση τις αυξημένες προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Ν.3863/2010 για τον υπολογισμό του κατά περίπτωση ανωτάτου ορίου αναγνωριστέου πλασματικού χρόνου , συνυπολογίζεται και ο χρόνος που τυχόν θα αναγνωριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 8 του Ν.3863/2010,όπως ισχύει , καθώς , σύμφωνα με τη ρητή διατύπωση το άρθρου 40 παρ.6 του Ν.3996/2011, στο συνολικό χρόνο που αναγνωρίζεται τόσο για θεμελίωση όσο και για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης συνυπολογίζεται και κάθε άλλος πραγματικός ή πλασματικός χρόνος που τυχόν έχει αναγνωριστεί ή αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης με βάση άλλες διατάξεις.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι δήμοι που θα προσλάβουν 40.000 εποχικούς υπαλλήλους

Ανοίγει στις αρχές Σεπτεμβρίου η αυλαία για τις προσλήψεις 40.000 εποχικών υπαλλήλων σε δήμους όλης της χώρας, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, 40.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με πεντάμηνες συμβάσεις και 10.000 θέσεις θα καλύψουν άνεργοι με επτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Ηδη για τις πρώτες 40.000 θέσεις έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων. Επισημαίνεται ότι όσοι απασχοληθούν στα προγράμματα αυτά θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα.
Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ΔΕ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων, ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.











Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα άλογο στο κέντρο της Θήβας



Ένα άλογο από το πουθενά εμφανίστηκε στο κέντρο της Θήβας σήμερα Τρίτη και έτρεχε σκορπίζοντας πανικό στον πεζόδρομο της Θήβας,όπως μας πληροφόρησε αναγνώστριά μας.  Κανείς δεν ξέρει πως εμφανίστηκε, αφού έκανε την.. "βόλτα" στο κέντρο της Θήβας, έφτασε στη Δημοτική Αγορά. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε αφού δεν υπήρχε το αφεντικό του εκεί να το καθοδηγήσει.  Μάλιστα η συγκεκριμένη αναγνώστρια πανικοβλήθηκε γιατί ενώ ήταν στο κατάστημα που εργάζεται είδε το άλογο να την κοιτάει από την βιτρίνα. Εάν δεν το έδεναν θα κατευθυνόταν προς τις καφετέριες.Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος που ήξερε από τέτοιου είδος περιπτώσεις το μάζεψε το έδωσε σε ένα δέντρο και τώρα πλέον το πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και η ηρεμία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.
Viotiashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει αύριο η β΄ κατασκηνωτική περίοδο στην Παλιομηλιά Ελικώνα



Η κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα θα δεχθεί αύριο τα παιδιά που συμμετέχουν στη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο, η οποία ξεκινάει την Τετάρτη 14 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου. 
Σε αυτή τη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο θα συμμετάσχουν 57 παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να απασχοληθούν δημιουργικά συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις και να διασκεδάσουν με παιχνίδια στην ύπαιθρο, προβολές ταινιών και μουσικές εκδηλώσεις.
Σημειώνεται ότι χθές ολοκληρώθηκε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος, η οποία ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου και στην οποία φιλοξενήθηκαν συνολικά 60 παιδιά.
Παλιομηλιά
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την 31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα7 που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.):

α) επισκέπτονται το Κ.Π.Α. της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα,

β) υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τη Δημόσια Πρόσκληση (www.oaed.gr).

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί θεωρείται γρουσούζικη η Τρίτη και 13


Τρίτη και 13 σήμερα, ένας συνδυασμός που θεωρείται ότι φέρνει κακή τύχη και γρουσουζιά.

Ποιές όμως είναι η ρίζες αυτής της πρόληψης; Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη μέρα αυτή απέκτησε αρνητικό χαρακτήρα από την Άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους την Τρίτη 13 Απριλίου του 1204. Λανθασμένα κάποιοι συγχέουν το γεγονός με την άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους η οποία έγινε στις 29 Μαΐου 1453 (πάλι Τρίτη ήταν αλλά όχι 13).

Η προβληματική του 13

Ο αριθμός 13 κατηγορείται ότι «σέρνει» πίσω του κακοδαιμονίες γιατί σπάει την αρμονία του «τέλειου» αριθμού 12. Δηλαδή, η μέρα χωρίζεται σε δύο 12ωρα, ο χρόνος σε 12 μήνες, ο Χριστός είχε 12 μαθητές, τα Ευαγγέλια είναι 12. Ακόμη και ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους…

Όπως γίνεται κατανοητό, το 13, το πρώτο κομμάτι μιας νέας 12άδας χαλάει την αρμονία.

Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι στις «δυτικές» χώρες γρουσούζικος θεωρείται ο συνδυασμός Παρασκευή και 13.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Μάγκας

Επαγγελματίας ο Μάγκας
Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό υπέγραψε τη Δευτέρα ο Αντώνης Μάγκας, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ.


Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε τη Δευτέρα ο Αντώνης Μάγκας. Ο 19χρονος αμυντικός συμφώνησε σε όλα με τον Λεβαδειακό, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στις Ακαδημίες του, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει και επίσημα τη συμφωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Μάγκα.
Ο γεννημένος στις 28/2/1994 νεαρός αμυντικός, ο οποίος προέρχεται από τις ομάδες υποδομής του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας και αγωνίστηκε με επιτυχία σε όλα τα φιλικά ματς».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτα τα σύμβολα που βάζουν οι διαρρήκτες για να κλέβουν σπίτια.


Φόβος και τρόμος των πολιτών αποτελούν οι διαρρήκτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ρημάζουν σπίτια
Δείτε τα σύμβολα των επιτήδειων, που βάζουν οι δράστες για να μαρκάρουν τις κατοικίες των πολιτών!...


Ανεξέλεγκτη είναι και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα η δράση των διαρρηκτών με τα περιστατικά να καταγράφονται, το ένα μετά το άλλο!

Μια δράση, η οποία συνοδεύεται από ένα ιδιότυπο λεξιλόγιο, μέσα από το οποίο οι επιτήδειοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί σε κάθε σπίτι ή τι πρόκειται να συμβεί!

Ειδικά τώρα τον Αύγουστο, που είναι και ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, οι πολίτες καλούνται να ασφαλίσουν όσο γίνεται τις περιουσίες τους, ώστε να μη σοκαριστούν όταν επιστρέψουν από τις άδειες τους.

Αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο κτλ σβήστε τα αμέσως , ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία. Είναι πιθανό καποιος να σας έχει βάλει στο "μάτι"

Δείτε κάποια από τα σύμβολα:



Οδηγίες από την ΕΛ.ΑΣ. φεύγοντας από το σπίτι

-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

-Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.

-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

-Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.

-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.

-Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.

-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.

-Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καμίνι και πάλι η χώρα -Στους 37 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος



Επιστρέφει ξανά η ζέστη και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κατά τόπους ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι και επά μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη Ασπασία από το Αργος -Την πυροβόλησε ο πατέρας της δύο φορές στο κεφάλι

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η απόπειρα της εν ψυχρώ δολοφονίας μιας 17χρονης στο κέντρο του Αργους από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι με όπλο που είχε παράνομα στην κατοχή του.

Ολα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του Αργους. Ο 47χρονος επιχειρηματίας έτρωγε μαζί με την ανήλικη κόρη του σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή. Σε κάποια στιγμή η νεαρή σηκώθηκε από το τραπέζι και κατευθύνθηκε στο περίπτερο όπου βρίσκεται στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς. Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας της την ακολούθησε και για άγνωστη αιτία την πυροβόλησε με ένα πιστόλι, που κατείχε παράνομα, τραυματίζοντάς την στον αυχένα και το κεφάλι.

Στην συνέχεια ο 47χρονος πήγε σπίτι του και με το ίδιο πιστόλι που βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα του, αυτοπυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στη στοματική κοιλότητα.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αργους αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διεκομίσθη εσπευσμένα στην Αθήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, εκεί όπου, μετά από λίγο μεταφέρθηκε και ο πατέρας της ο οποίος νοσηλεύεται, επίσης, σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να καταφέρουν να κρατήσουν στη ζωή την άτυχη κοπέλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ακαδημία Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας στη Κορέα.


Η Ακαδημία Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλαδας ταξίδεψε φέτος με την Ελληνική Αποστολή του Τάεκβοντο στην Σεουλ της Κορέας φιλοξενούμενοι απ το Πανεπιστήμιο Γυμναστικής Τάεκβοντο International Lounge Keimyung Univesity.Για έναν ολόκληρο μήνα οι αθλητές προπονούνταν με τους Κορεάτες Αθλητές Τάεκβοντο και η κ. Ελένη Ανδρέου ως ομοσπονδιακή προποήτρια Ά αλλα και με την ιδιότητά της ως απόφοιτος Ελληνικού Πανεπιστημίου Γυμναστικής (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) είχε τον άνετο χρονο όλη αυτή την περίοδο του ενός μηνός και την ιδιαίτερη ευκαιρία να συνεργαστεί άμεσα με τον Πρύτανη του Κορεάτικου Πανεπιστημίου Τάεκβοντο καθώς και με ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα! Ο αθλητής της Ακαδημίας Τάεκβοντο Κεντρικής Στερεάς Ελλαδας κατέκτησε την πρώτη θέση έχοντας αντιπάλους κορεάτες αθλητές και τιμητικά η Ακαδημία στην επόμενη αθλητική χρονιά θα του αναθέσει προπονητικά έργο.
https://www.facebook.com/akademiataekbonto.st.elladas
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Σειρά ελέγχων σε σεισμόπληκτα χωριά

 
Περισσότερες από 850 οικοδομές έχουν ελέγξει τα συνεργεία των μηχανικών στα χωριά της Φθιώτιδας που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό της Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δήμοι, το 45% των κτισμάτων στα οποία έγινε έλεγχος έχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί σε πρώτη φάση ακατοίκητα.

Ειδικότερα, σήμερα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ελέγχων στις κατοικίες και τα κτίσματα, με τους αρμόδιους μηχανικούς να έχουν επισκεφθεί το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί, να έχουν σχηματίσει σαφέστατη άποψη σε σχέση με τις ζημιές, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αμφίκλειας έχουν μεταφερθεί αρκετές υπηρεσιακές δομές από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα που κάνουν τους ελέγχους στα σπίτια. Στην Αμφίκλεια έχουν δημιουργήσει ένα συντονιστικό κέντρο όπου συγκεντρώνουν τα στοιχεία από όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές και από αύριο ξεκινά ένας δεύτερος γύρος ελέγχων ακόμη και σε οικοδομές οι οποίες είχαν ελεγχθεί, για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίσματα.

«Περιμένουμε και εμείς τα τελικά συμπεράσματα από την πλευρά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών οι οποίες τα συγκεντρώνουν και τα κωδικοποιούν» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Αποστόλης Καραναστάσης, ο οποίος πολύ πρόσφατα είχε προβλέψει ότι περισσότερα από 350 σπίτια σε πρώτη φάση θα παραμείνουν ακατοίκητα.

Την ίδια στιγμή ορισμένα από τα χωριά που επλήγησαν, όπως για παράδειγμα το Ρεγγίνι και η Δρυμαία, αντιμετωπίζουν και οξυμμένα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές, είτε με τον νερό και τις πηγές ύδρευσης είτε με τις υπόλοιπες υποδομές τους. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για έκτακτη χρηματοδότηση στα δύο αυτά χωριά για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες.

Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψε τη σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση των δύο πληγέντων χωριών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε συναντηθεί με τους δημάρχους στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Έτσι χρηματοδοτείται με 50.000 ευρώ ο Δήμος Μώλου -Αγίου Κων/νου για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες στο χωριό Ρεγγίνι και με 30.000 ευρώ ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας για τις έκτακτες ανάγκες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη Δρυμαία.

Τέλος, σήμερα μεταφέρθηκαν στο χωριό Ρεγγίνι 20 σκηνές για να λυθούν με αυτό τον τρόπο οι στεγαστικές ανάγκες ορισμένων οικογενειών, ενώ σχετικά ήρεμη ημέρα πέρασαν οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων χωριών καθώς έχουν αραιώσει οι σεισμικές δονήσεις, οι οποίες πλέον έχουν έναν τοπικό χαρακτήρα.

ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάρωσε τα βραβεία το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ'' στην Κόρινθο



Σάρωσε τα βραβεία το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ στην Κόρινθο.
11 Βραβεία απέσπασε η θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ''Το μεγάλο μας τσίρκο'', που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ, λαμβάνοντας μέρος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κόρινθο.
Δείτε και μόνοι σας τα υπογραμμισμένα βραβεία που κατέκτησε η ομάδα μας.

                                                                           Βραβεία
11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Κόρινθος 2013
1. ΑΦΙΣΑΣ : Νίκη Παπαγιαννάκη- Τρυφωνία Βυρώζη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : Νίκη Παπαγιαννάκη- Τρυφωνία Βυρώζη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
3. ΦΩΤΙΣΜΟΥ : Κυριάκος Σιαμπτάνης της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
4. ΣΚΗΝΙΚΩΝ : Γιώργος Κωνσταντίνου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
5. ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ : Θεατρική ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»

6. ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Δήμητρα Αγαθαγγέλου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
7. ΜΑΣΚΑΣ : Θεατρική σκηνή Σαλαμίνας «Δημήτρης Μπόγρης» για το έργο του Κώστα Μουρσελά « Ω! Τι κόσμος μπαμπά!»
8. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ : Ιωσήφ Πολυκάρπου του Δημοτικού θεάτρου Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης» για το έργο του Αζίζ Νεσίν «Καφές και Δημοκρατία»
9. ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ : Νίκος Κολοβός της θεατρικής ομάδας «Εξ Αμάξης» Θεσσαλονίκης για το έργο του Γιώργου Θέμελη «Το Ταξίδι»
10. ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ : Γιώτα Αλογάρη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για την ερμηνεία της στο τραγούδι « Ο ξεριζωμός» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
11. ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ : Έλενα Χριστοδουλίδου της θεατρικής ομάδας «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου για το έργο «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη
12. ΚΙΝΗΣΗΣ : Λένα Σύρου- Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
13. Β΄ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ : Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για τους ρόλους «Κλέφτης» και «Κολοκοτρώνης» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
14. Α ΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ : Παντελής Βαλλιάνος του Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα για το ρόλο «Καρίων» στο έργο του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος»(κατά Χουρμούζη) και Χρήστος Μπαλιούσκας του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ιλίου Αττικής για τον ρόλο «Αζντάκ» στο έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία»
15. Β ΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ : Μαργαρίτα Πατέλου του Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα για το ρόλο «Λαμπιτώ» στο έργο του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος»(κατά Χουρμούζη)
16. Α ΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ: Ελένη Ληξουργιώτη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το ρόλο«Ρωμιάκι» στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
17. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ : Τάσος Σταθάς του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «Θεατροφρένεια» για το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο»
18. Γ ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : «Καφές και Δημοκρατία» του Αζίζ Νεσίν από το Δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης»
19. Β ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου
20. Α ΄ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
21. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ : «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» και «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς» του Χαμπή Τσαγγάρη από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας Κύπρου
22. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΥ : «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ