Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Παναγία η Ομορφότερη Μητέρα στον κόσμο

Ο Αύγουστος για τoν Ελληνισμό, είναι ο μήνας της Παναγίας, καθώς θυμάται και τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η γιορτή της Παναγίας, θεωρείται από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που


αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως και στις χώρες της διασποράς, όπου διαμένουν οι απόδημοι Έλληνες, τιμάται με τον δυνατόν καλύτερο η μνήμη της Θεομήτορος και η μετάστασή της από την γη στον ουρανό.

Κατά τον συναξαριστή, τη μετάσταση της Παναγίας ανήγγειλε στην ίδια ο Άγγελος τρεις μέρες πριν την πραγμάτωσή της. Εκείνη με χαρά δέχτηκε το άγγελμα αφού θα συναντούσε τον πολυαγαπημένο και μονάκριβο γιο της στην Άνω Ιερουσαλήμ, στη θριαμβεύουσα Εκκλησία Του.
«Κάλεσε στο σπίτι της συγγενείς και γείτονες, τους ανακοίνωσε το επίκεντρο μεγάλο ταξίδι «σαροϊ την οικίαν, ετοιμάζει την κλίνη και πάντα τα προς ταφήν επιτήδεια».
Οι γυναίκες καθώς άκουσαν για την αναχώρηση από την παρούσα ζωή της Θεομήτορος, «μετ’οιμωγής ωλοφύροντο». Η Παναγία τις διαβεβαίωσε πως δεν θα παύσει να φροντίζει για όλον τον κόσμο και μετά την μετάσταση. Θα γίνει η μεσίτρια στον Υιό της για τη σωτηρία του κόσμου. Υπόσχεση που τηρεί μέχρι
σήμερα. Και θα τηρεί ως τη συντέλεια του κόσμου.
Εμείς οι Έλληνες και ως έθνος έχουμε πολλές φορές βεβαιωθεί για την τήρηση της μεγάλης αυτής υπόσχεσης. Η Παναγία είναι η Μάνα η δική μας και του έθνους μας.
Ο Αύγουστος είναι όπως είπαμε ο μήνας της Παναγίας, της Μάνας που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Και μεσιτεύει στον υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Έτσι, περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, ο λαός μας τιμά και σέβεται την Παναγία, την οποία επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.
Εκκλησίες της βρίσκονται πολυάριθμες σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, ιδιαίτερα το νησιωτικό, ορισμένες δε, όπου υπάρχουν θαυματουργικές εικόνες της, αποτελούν πανελλήνια θρησκευτικά προσκυνήματα, όπως η Παναγία της Τήνου.

Η ομορφιά της Παναγίας

Είναι συγκλονιστική η “Κοίμηση της Θεοτόκου”, στη βυζαντινή αγιογραφία, όπου φαίνεται να κοιμάται η Παναγία με τη γαλήνη απλωμένη στη μορφή της σε απόλυτη εναρμόνιση με την ψυχική της ομορφιά.
Μια ομορφιά που διακρίνει κατεξοχήν την Παναγία με την “ωραιότητα της παρθενίας” της και το “υπέρλαμπρον το της αγνείας” της.
Αυτή η ομορφιά που θα γίνει ακόμα πιο αισθητή τη βραδιά του Δεκαπενταύγουστου, κατά τη μεγάλη γιορτή της “Πλατυτέρας των Ουρανών” που θα λάμψει αυτή τη νύχτα στον ουρανό, σκορπίζοντας το γαλάζιό της φως παντού πάνω στη γη.
Παναγία – Προσωνυμία της Θεοτόκου Μαρίας, από τον 3ο αιώνα ως την αγιώτατη από όλους τους αγίους.
Στον ελληνικό λαό η επωνυμία Παναγία έχει καθιερωθεί ως η συνηθέστερη επίκληση της Θεοτόκου, η οποία συνδυάζεται πολλές φορές και με άλλες προσωνυμίες προς την Κεχαριτωμένη Βασίλισσα του Κόσμου.

Οι επωνυμίες προς τη Θεοτόκο προέρχονται από διάφορες αιτίες:
α) Από τον εικονογραφικό τύπο παραστάσεως της Παναγίας: Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα, Γαλατούσα, Μεγαλομάτα, Θρηνούσα κ.α.
β) από ιδιότητες της Παναγίας: Ελεούσα, Κυρία, Μεγαλόχαρη, Σωτήρα, Βοήθεια, Οδηγήτρια, Φανερωμένη κ.α.
γ) από την παλαιότητα της εικόνας της: Μαυριώτισσα, Μαχαιρωμένη, Γερόντισσα κ.α.
δ) από τον τρόπο εύρεσης της εικόνας της ή από θαύμα της: Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Τρυπητή, Πλατανιώτισσα, Πορταϊτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φιδού κ.α.
ε) από τον τόπο προέλευσης της εικόνας της: Σουμελά, Αθηνιώτισσα, Πολίτισσα, Χρυσοκαστριώτισσα κ.α.
στ) από ιδιάζοντα χαρίσματά της: Αμπελακιώτισσα, Δαμάσια, Παλατιανή, Ολυμπιώτισσα, Υψηλή κ.α.
ζ) από τον κτήτορα του ναού της: Λυκοδήμου, Καλιγού, Περλιγού, Στεφάνα κ.α.
η) από το χρόνο του εορτασμού της ή από την εποχή των αγροτικών εργασιών με τις οποίες συμπίπτει η εορτή της: Φλεβαριανή, Μεσπορίτισσα, Πολυσπορίτισσα, Ακαθή (εκ του Ακάθιστου Ύμνου) κ.α

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός παιδικών σταθμών 31.000 νήπια



Στον «αέρα» βρίσκονται περισσότερα από 31.000 παιδιά, που δικαιούνται δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για τον συγκεκριμένο σκοπό δεν επαρκούν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση!

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που εξασφαλίζει δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το έτος 2013 – 2014, στο οποίο θα εντάσσονταν συνολικά 91.153 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για το σκοπό αυτό διατίθενται από το ΕΣΠΑ 150 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό το οποίο είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες 60.000 παιδιών και όχι περισσότερων, με αποτέλεσμα τα 31.153 παιδιά να είναι στον… αέρα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, αν δεν παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιοι υπουργοί, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε να εξασφαλιστούν τα επιπλέον 75 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά, τότε θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποστείλει ήδη διαβήματα σε υπουργούς καθώς και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να επιληφθούν του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν, από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ παραμένουν αδιάθετα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ και αρκεί ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά για να επιλυθεί το πρόβλημα και να δοθεί έτσι μια μεγάλη οικονομική «ανάσα» σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν οι οικογένειες των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως και δεν εργάζονται στο δημόσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη φανέλα του Λεβαδειακού προβάρει ο Μανού Μπούστο.

«Τελειώνει» του Μπούστο
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μανού Μπούστο στον Λεβαδειακό.


Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος είχε δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό Βόλου και είχε παίξει σε πρόσφατο φιλικό ματς των δύο ομάδων, βρέθηκε χθες στη Βοιωτία και συναντήθηκε με τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο Ισπανός άσος τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ρεάλ Οβιέδο, με την οποία την περασμένη σεζόν σημείωσε 5 γκολ σε 13 αγώνες που πήρε μέρος.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι η μεταγραφή του Μπούστο δεν θα είναι η τελευταία για τους Βοιωτούς, οι οποίοι βρίσκονται στην αναζήτηση ενός αριστερού μπακ.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Επιβάτες του μοιραίου τρόλεϊ σε ελεγκτή και οδηγό: «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια»

Λίγα λεπτά αφού έχει σημειωθεί η τραγωδία στο Περιστέρι όπου ένας 19χρονος στην προσπάθεια του να αποφύγει τους ελεγκτές επειδή δεν είχε εισιτήριο, πήδηξε από το τρόλεϊ που επέβαινε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και χάσει τη ζωή του, οι επιβάτες επιτέθηκαν στον ελεγκτη και τον οδηγό.

Το τρόλεϊ έχει σταματήσει και στο σημείο είχαν καταφθάσει πέντε περιπολικά ωστόσο η κατάσταση ήταν ηλεκτρισμένη. Επιβάτες και περαστικοί τα βάζουν με τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του.

Οπως αναφέρει και το eurospy που δημοσιεύει το βίντεο, μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απαράδεκτο το ενδεχόμενο ξεπούλημα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Ερώτηση και Α.Κ.Ε
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
-Τουρισμού
-Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας



Σύμφωνα με πληροφορίες, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  θα παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εάν ευσταθούν οι εν λόγω φήμες, η παραχώρηση του ΧΚΠ στο ΤΑΙΠΕΔ θα είναι καταστροφική για την ευρύτερη περιοχή, καθώς το ΧΚΠ είναι οικονομικός πνεύμονας τριών όμορων νομών, στους οποίους δραστηριοποιούνται εκατοντάδες  μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τουριστικά καταλύματα, εστίαση κ.λ.π.) και απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.
Η παραχώρηση του ΧΚΠ στο ΤΑΙΠΕΔ σε επιχειρηματίες οι οποίοι θα προβούν στην κατασκευή μεγάλων μονάδων εστίασης και σίτισης στη κορυφή του βουνού, θα σημάνει αφενός την αλλαγή του τοπίου και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά και την καταδίκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σίτισης και εστίασης που δραστηριοποιούνται στα γύρω χωριά των τριών όμορων νομών.
Επίσης στους επιχειρηματίες στους οποίους θα παραχωρηθεί το ΧΚΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, θα τους δοθεί και η προίκα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα στοιχίσει στο ελληνικό Δημόσιο ο εκσυγχρονισμός του ΧΚΠ, και συγκεκριμένα ο εκσυγχρονισμός της πίστας στη θέση «Φτερόλακα» με την κατασκευή τελευταίας τεχνολογίας αναβατήρων. Όλες οι παραχωρήσεις  της περιουσίας του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ παραχωρούνται έναντι ελαχίστου αντιτίμου.
Η σημερινή κατάσταση στο ΧΚΠ έχει ως εξής :
•    Δεν έχει ανακοινωθεί καμία ενέργεια που να συμβάλλει στη σωστή διαχείριση του ΧΚΠ όσο παραμένει σε δημόσιο έλεγχο. Έχει αφεθεί σε  μια διαρκή απαξίωση και συσσώρευση ζημιών, μέσα από δαπανηρές και σκανδαλώδεις συμβάσεις λειτουργίας και συντήρησης, χωρίς διεκδικήσεις μισθωμάτων από ιδιώτες που εκμεταλλεύονται χώρους του.
•    Όπως προκύπτει από υπάρχοντα στοιχεία δεν έχουν τηρηθεί από πλευράς των ιδιωτικών εταιρειών που εκμεταλλεύονται το ΧΚΠ οι προβλεπόμενες βάσει συμβολαίου καταβολές μισθωμάτων.
•    Κατά τη διάρκεια εκμετάλλευσης του ΧΚΠ από την ΕΤΑΔ (πρώην ΕΟΤ), τα κέρδη για το Δημόσιο και το ΧΚΠ ήταν περισσότερα, από ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία οι ιδιωτικές εταιρείες δεν τηρούν όσα προβλέπονται στις συμβάσεις.
Με βάση τα ανωτέρω:
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί και αιτούμαστε την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και στοιχείων:
-Θα παραχωρηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό το ξεπούλημά του;
-Υπάρχει πρόβλεψη για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει μία τέτοια κίνηση στην οικονομική ζωή και τα εισοδήματα στους τρεις όμορους νομούς;
-Θα ληφθούν μέτρα για τη σωστή και κερδοφόρα διαχείριση του ΧΚΠ και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, ή τελικά υπάρχει εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα από την κακοδιαχείριση, ώστε συν τοις άλλοις να πλασαριστεί ως μονόδρομος το ξεπούλημά του;
-Έχουν τηρηθεί από τις ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης του ΧΚΠ όσα βάσει συμβάσεων προβλέπονται για την συντήρηση και λειτουργία του ΧΚΠ;
-Παρακαλούμε όπως καταθέσετε άμεσα τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ΧΚΠ.



Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανία: Έντυσαν σκυλιά με την ελληνική σημαία και τα περιέφεραν



Πρωτοφανής εθνικιστική πρόκληση από ομάδα Αλβανών εναντίον της Ελλάδας συνέβη στην πόλη Φίερι, με αφορμη το μνημόσυνο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα.

Η ολιγομελής ομάδα των Αλβανών εθνικιστών έντυσε δύο σκυλιά με τις ελληνικές σημαίες και περιφέρονταν στους δρόμους, μέχρι να προσαχθούν από την αλβανική αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων.

Βίντεο από τα αλβανικά ΜΜΕ:
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλοπή στις εγκαταστάσεις των Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς



Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κλοπή από  εγκαταστάσεις της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς

Οι δράστες αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις - 2.000 -  ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (13-08-2013) το πρωί στο Θούριο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 14, 24  και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα, να κινείται στην περιοχή Θούριο Βοιωτίας και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    μία (1) σιδερένια σχάρα διαστάσεων (2×2,5) μέτρων
•    μία (1) σιδερένια σχάρα διαστάσεων (1×1) μέτρων
•    ένας (1) έλικας, ο οποίος αφαιρέθηκε από σιλό, μήκους 5 μέτρων

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι δράστες, νωρίτερα χθες το πρωί, αφαίρεσαν τα ανωτέρω μεταλλικά αντικείμενα από χώρο αποθήκευσης σιτηρών και καλαμποκιού, ιδιοκτησίας της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, που βρίσκεται στην διασταύρωση Λεβέντη της παλιάς Εθνικής Οδού Λαμίας - Λιβαδειάς.

Τα κλαπέντα αντικείμενα, συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίσθηκαν από αρμόδιο υπάλληλο του αποδόθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων ενώ ο 24χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τα θανατηφόρα ατυχήματα στη Κωπαίδα


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Θανατηφόρα ατυχήματα λόγω της τραγικής οδικής υποδομής στον δρόμο «Μεγάλη Γραμμή» των Δήμων Αλιάρτου και Ορχομενού.

Τραγική είναι η κατάσταση που υπάρχει στον δρόμο με την τοπική ονομασία «Μεγάλη Γραμμή» που διασχίζει κάθετα τον κάμπο της Κωπαϊδας και συνδέει την Αλίαρτο με τον οικισμό Στροβίκι του Δήμου Ορχομενού, όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στις γέφυρες που κατακευάστηκαν πριν 80 χρόνια, με την ολοκλήρωση της αποξήρανσης της λίμνης Κωπαίδας το 1931, με σκοπό να εξυπηρετούν τα κάρα της εποχής. Σήμερα, οι ίδιες γέφυρες εξυπηρετούν βαρέα οχήματα, όπως νταλίκες που ίσα-ίσα χωράνε να διέλθουν από τις γέφυρες, φορτηγά και αγροτικά οχήματα μεγάλου όγκου, όπως τρακτέρ, αλωνιστικές κ.α., ενώ πολλοί είναι και οι κάτοικοι της περιοχής που χρησιμοποιούν καθημερινά τον συγκεκριμένο δρόμο για λόγους οικονομίας χρόνου (ο εν λόγω δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από την Εθνική Οδό στις προαναφερθείσες περιοχές).
Στις συγκεκριμένες γέφυρες λόγω κατασκευής (στενότητα) δεν μπορούν να τοποθετηθούν μπάρες ασφαλείας καθώς δεν θα μπορούν να διέλθουν τα οχήματα. Χαρακτηριστικά, όταν κάποτε τοποθετήθηκαν, την επόμενη κιόλας μέρα ξηλώθηκαν. Οι γέφυρες είναι οι εξής:
·         Η «Γέφυρα στην Διασταύρωση με την Εσωτερική» η οποία εκτός του ότι είναι στενή αποτελεί και  σιδηροκατασκευή με αποτέλεσμα όταν διέρχονται  νταλίκες και φορτηγά με μεγάλο φορτίο η γέφυρα να «κάθεται» και συνεπώς να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ώστε να κοπεί.
·         Η «Γέφυρα στην Διασταύρωση με την Λοξή» η οποία είναι τόσο στενή, όπως και η «Γέφυρα στην Διασταύρωση με την Κεντρική»,  που οι ρόδες μηχανημάτων και οχημάτων μεγαλου όγκου προεξέχουν στο κενό κατά την διέλευσή τους λόγω της στενότητας των γεφύρων. Επιπλέον, στις βάσεις από τις τσιμεντένιες γέφυρες της Λοξής Δισταύρωσης και της Κεντρικής Διασταύρωσης υπάρχει μεγάλη φθορά, καθώς πλέον έχει «φύγει» το τσιμέντο και διακρίνονται τα σίδερα.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με την παραπάνω περιγραφή, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλεια όλων των διερχόμενων οχημάτων και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα και να συνεχιστεί  απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των αγροτών και των υπόλοιπων πολιτών.
Με βάση τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση  αποκατάσταση των τριων συγκεκριμένων γεφυρών όπως διαπλάτυνση και επισκευή ώστε να υπάρχει απρόσκποπτη και ασφαλής διέλευση των αγροτών και των υπόλοιπων πολιτών και  να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαρινέλλα Κώστας Χατζής 23 Αυγούστου στη Θήβα




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
“ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ωρα 9:00μ.μ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΡΕΣΙΤΑΛ
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

Μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ – ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία...

Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών... Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, θα τραγουδήσουν στη συναυλία στο Θέατρο Μοσχοποδίου στη Θήβα.

Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής 36 χρόνια μετά την ιστορική ηχογράφηση του «Ρεσιτάλ» και πάλι μαζί... ενώνουν τις φωνές τους και με τη μοναδική ερμηνεία τους θυμίζουν και συγκινούν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία.

Προπώληση:

·         Στο Πνευματικό Κέντρο  (Πινδάρου-Παλαιό Νοσοκομείο), τηλ: 2262029244
·         Στο Δημαρχείο (Κύπρου 3), τηλ: 2262350600,601

Τιμές εισιτηρίων :
·         18 ευρώ
·          12 ευρώ για παιδιά & ανέργους

Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 18χρονος - Πήδηξε από το τρόλεϊ για να γλιτώσει τον έλεγχο



Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 18 ετών, όταν πήδηξε από τρόλεϊ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο Περιστέρι.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση μπήκε στο όχημα ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος δεν είχε και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Στην προσπάθειά του όμως να γλυτώσει τον έλεγχο, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και πήδηξε στο πεζοδρόμιο, ενώ το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.

Την είδηση του θανάτου του νεαρού επιβεβαίωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γ. Ορφανίδης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, πληροφορία που εξετάζεται από την αστυνομία. Ο οδηγός και ο ελεγκτής συνελήφθησαν και κρατούνται στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: 38χρονος δεν άντεξε το χαμό της γυναίκας του και κρεμάστηκε


Ο 38χρονος ήταν πατέρας δυο μικρών παιδιών...

Τον βρήκαν σήμερα στις 6:00΄ το πρωί κρεμασμένο σε ένα πλάτανο, κοντά στο σπίτι του στο Λειανοκλάδι, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του.

Ο 38χρονος από την Αλβανία πριν από λίγο καιρό έχασε την αγαπημένη του γυναίκα από παθολογικά αίτια. Όπως λένε όσοι τον γνώριζαν στο Λειανοκλάδι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του. << Θα πάω να την βρω...>>, έλεγε και ξανάλεγε στους φίλους του, οι οποίοι όμως δεν το πίστευαν, αφού υπήρχαν και τα δυο παιδιά που έπρεπε να φροντίσει.

Πριν από λίγες ημέρες έστειλε τα παιδιά στους παππούδες στην Αλβανία και σήμερα έκανε πράξη αυτό που έλεγε.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες αυξήσεις για αγρότες-εξοχικά



Νέο ηλεκτροσόκ περιμένει τους μικρούς καταναλωτές ρεύματος και τους αγρότες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς στο αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπεται η κατάργηση των επιδοτήσεων στις χαμηλές καταναλώσεις και στα αγροτικά τιμολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες και στα αγροτικά. Η αύξηση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς οι επιδοτήσεις έπρεπε να έχουν καταργηθεί από την 1η του περασμένου Ιουλίου, που υποτίθεται ότι ισχύει η απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος.

Συγκεκριμένα, θα έπρεπε πριν απο την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση να είναι όλες οι κατηγορίες τιμολογίων κοστοβαρείς, κάτι που τελικά δεν έγινε και προβλεπόταν.

Η κατάργηση επιδοτήσεων συνεπάγεται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια μικρής κατανάλωσης (έως 800 κιλοβατώρες που κυρίως αφορούν εξοχικές κατοικίες) και στα αγροτικά τιμολόγια με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο του νέου μνημονίου που δόθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου στη δημοσιότητα προβλέπεται ότι οι τιμές πρέπει να αντανακλούν το κόστος προκειμένου να ενθαρρύνεται η είσοδος των επενδυτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, να καλυφθεί το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος του ρεύματος για τη βιομηχανία. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο αναθεωρημένο μνημόνιο τονίζεται πως ενώ το σύνολο των τιμολογίων του ηλεκτρικού απελευθερώθηκε από την 1η Ιουλίου, υπάρχει αντίσταση σε πολιτικό επίπεδο να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτά που ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες. Προβλέπεται ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο, στο οποίο δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης.

Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού -Ολα τα κριτήρια για φθηνές διακοπές

Φθηνές διακοπές από το φετινό Σεπτέμβριο και έως τον Ιούλιο του 2014 υπόσχεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Βασική διαφορά σε σύγκριση με τα παλιά προγράμματα του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας είναι ο πολύ μικρός αριθμός δικαιούχων, καθώς οι ωφελημένοι θα είναι 110.000, λιγότεροι κατά 460.000 χιλιάδες σε σχέση με το 2011 που ίσχυσε το τελευταίο πρόγραμμα του ΟΕΕ.

Οπως αναφέρει και το euro2day το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι αιτήσεις και το κόστος

Από σήμερα και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για το πρόγραμμα που αφορά πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα όλης της χώρας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Τι θα πληρώσουν οι δικαιούχοι

                                            Με πρωινό    Χωρίς πρωινό

ξενοδοχεία 5 αστέρων             13 ευρώ       10 ευρώ

παραδοσιακά καταλύματα      11 ευρώ         8 ευρώ

ενοικιαζόμενα δωμάτια              5 ευρώ         3 ευρώ

Η διορία για τις αιτήσεις

    από σήμερα 14 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου
    Θα ισχύει από τις 16 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2014

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή

    Εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ το 2012.
    Ανεργοι που έχουν λάβει το 2012 για τουλάχιστον 2 μήνες επίδομα ανεργίας

Εισοδηματικά κριτήρια

Εισόδημα                Μόρια

έως 12.000 ευρώ       30

12.001 έως 20.000    20

20.001 έως 30.000    10

Για κάθε παιδί          10

Ωφελούμενοι είναι και τα παιδιά έως 5 ετών, οι σύζυγοι των δικαιούχων καθώς και οι συνοδοί των δικαιούχων με αναπηρία. Οι δηλώσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά αλλά θα πρέπει να υπογραφούν από τους δικαιούχους έως τις 10 Σεπτεμβρίου στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα «βράσει» η χώρα -Ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς

Ζεστός θα είναι ο καιρός παραμονή Δεκαπενταύγουστου αφού ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο ο Βοριάς δεν λέει να κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι έξι μποφόρ θα συνεχίσουν να «σαρώνουν» για μια ακόμη ημέρα το Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.

Θερμοκρασία: Από 21 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χάρτης των μετατάξεων στην Παιδεία -Οι λίστες με τους 6.000 εκπαιδευτικούς

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τις λίστες από τις οποίες θα προκύψουν οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται αναλυτικά το πλεονάζον προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά κλάδο, ειδικότητα ή κατηγορία και οι αντίστοιχες κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ετσι ξεκινούν ουσιαστικά οι μετατάξεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό και πολλοί καθηγητές θα κληθούν να πάνε σε άλλα σχολεία. Μάλιστα όπως αναφέρει και το Εθνος το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων πέφτει σε γυμναστές, καθηγητές Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.
Συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό και από αυτούς, οι 4.712 καθηγητές τον Σεπτέμβριο θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιπο 1.316, που μετά τις μετακινήσεις θα παραμείνουν πλεονάζον προσωπικό, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της περιοχής τους.
Στη δεύτερη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ο αριθμός θέσεων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας κυβέρνησης που υποχρεωτικά θα πάρουν μετάταξη για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανά περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα. Παράλληλα, τα ίδια ισχύουν (πάλι ανά περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης) και για το διοικητικό προσωπικό και τις οργανικές θέσεις.
Οι αριθμοί με το πλεονάζον προσωπικό του Παιδείας
Περιφέρεια                  Προσωπικό
Αττική                         1.266
Κεντρική Μακεδονία        710
Κεντρική Μακεδονία        580
Σύνολο                        6.018

Που θα μετακινηθούν οι περισσότεροι καθηγητές

Περιφέρεια                  Προσωπικό
Αττική                              1.268
Κεντρική Μακεδονία            675
Κεντρική Μακεδονία            360
Η προθεσμία για τις αιτήσεις
Οι καθηγητές θα πρέπει από σήμερα μέχρι και τις 23 Αυγούστου να επισκεφθούν την ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας και να καταθέσουν τις αιτήσεις προτίμησης, ώστε βάσει αυτών να συνταχθούν οι αξιολογικοί πίνακες και θα γίνουν οι μετατάξεις. Οι αιτήσεις προτίμησης υποβάλλονται στο http://teachers.exams.minedu.gov.gr
Συνολικά, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, 6.028 εκπαιδευτικοί θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό. Από αυτούς, οι 4.712 καθηγητές τον Σεπτέμβριο θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας. Οι υπόλοιπο 1.316, που μετά τις μετακινήσεις θα... παραμείνουν πλεονάζον προσωπικό, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της περιοχής τους.
Διαβάστε αναλυτικά την υπουργική απόφαση για το πλεονάζον προσωπικό
Διαβάστε αναλυτικά την υπουργική απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί και πώς η Ελλάδα πληρώνει 30% πιο ακριβά το φυσικό αέριο.




Κίνηση ουσίας και συμβολισμού, συνάμα, ήταν η επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς προς τον Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν, σχετικά με τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, που πληρώνει η Ελλάδα προς την Ρωσική εταιρεία Gasprom.



Το ζήτημα, φυσικά, είναι, αν θα είναι και...
αποτελεσματική αυτή η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες πιέζουν την ρωσική εταιρεία μέσω «ομάδων», εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η έκπτωση για την ελληνική βιομηχανία είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι 58 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταγωνιστούν εκείνες σε Γερμανία και Γαλλία.

H Ελλάδα, μέσω της ΔΕΠΑ, πληρώνει το φυσικό αέριο κατά μέσο όρο 30% υψηλότερα από την Ευρώπη με μια μέση τιμή, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 ανήλθε στα 476,6 δολάρια, και το 2013 αναμένεται να κυμανθεί στα 427,2 δολάρια. Το εύρος, όμως, τιμών κυμαίνεται μεταξύ 480-540 δολαρίων, δηλαδή 100 -160 δολάρια περισσότερα απ' ότι πληρώνει η Ευρώπη.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα πληρώνει τη δεύτερη ακριβότερη τιμή μετά τα Σκόπια, τα οποία καταβάλουν αντίστοιχα 564,3 δολάρια.

(Μετά τα Σκόπια ακολουθούν η Πολωνία με 525,5, η Βοσνία με 515, η Τσεχία με 503 και η Βουλγαρία με 501 δολάρια).

Τι ισχυρίζονται οι Ρώσοι – Δίνουν έκπτωση 10% στην Ευρώπη και χρεώνουν Σκόπια και Ελλάδα

Αντίθετα, η τιμή προς την Ευρώπη, δηλαδή προς τις μεγάλες «αγορές» (Γερμανία, Β. Ευρώπη κ.α.) κυμαίνεται στα 333 δολάρια, αν και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι, το μέσο κόστος προς την Ευρώπη ανήλθε σε 342 δολάρια. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα χαμηλής τιμής προς την Ευρώπη είναι η τιμή που δίνει η Gasprom προς την Αγγλία: 313,4 δολάρια. Όμως, η κατανάλωση στη Βρετανία φτάνει τα 7, 7 δισ. κυβικά αερίου, έναντι 2,5 δισ. κυβικών στην Ελλάδα.

Η Ρωσική Gasprom δεν αποκαλύπτει τα συμβόλαιά της στην Ευρώπη, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία κυνηγά τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές. Ωστόσο, όταν υπάρχει αναταραχή – όπως συνέβη με την Ουκρανία – τότε αποκαλύφθηκε η τιμή καθώς η Ουκρανία πλήρωνε 416-432 ευρώ τα 1000 κυβικά φυσικού αερίου.

Επιπλέον, πέρυσι, η Gasprom προχώρησε σε εκπτώσεις 10% σε συμβόλαια που είχε με ευρωπαϊκές εταιρείες και σε ορισμένες περιπτώσεις επέστρεψε χρήματα. Ειδικότερα, η Gasprom ανακοίνωσε πως με «βάση τις συνθήκες της αγοράς» διόρθωσε τις τιμές με την Γαλλική GDF Suez, την Γερμανική Wingas, την Σλοβακική SPP και την Ιταλική Sinergie Italine. Επίσης, η έκπτωση δόθηκε στην Γερμανική Eon και την Ιταλική Eni.

Οι παραπάνω χώρες, όμως, εκτός του ότι αποτελούν σημαντικές καταναλωτικές χώρες, χρησιμοποίησαν και κάθε μέσο στις διαπραγματεύσεις. Είτε δηλαδή άσκησαν πιέσεις ή προχώρησαν σε δικαστικές προσφυγές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 80 αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα


Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την κατάταξη ογδόντα δοκίμων Σημαιοφόρων, υπογράφηκε σήμερα από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Μπαντιά η σχετική προκήρυξη, στην οποία περιλαμβάνονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής των υποψηφίων στο διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υψομέτρηση, ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες (κολύμβηση- αγωνίσματα) και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Όσοι κριθούν ικανοί από τις ανωτέρω εξετάσεις – δοκιμασίες υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις. Στην προκήρυξη που κυκλοφορεί αναφέρονται η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι Σχολές και τα Τμήματα των οποίων οι πτυχιούχοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο) (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00), από την 19-8-2013, ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-9-2013, ημέρα Παρασκευή στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510).

Το κείμενο της προκήρυξης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής www.hcg.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ