Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

"Προπόνηση και Αγιασμός" στη Λιβαδειά



Με αγιασμό και απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία για τον Λεβαδειακό.


Με απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία για την ομάδα της Βοιωτίας για το σημερινό παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στον Πανθρακικό, στην Λιβαδειά.
Πριν την έναρξη της έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, από τον ιερέα των "ανόδων" όπως είναι και το πρωσονύμιο του, πάτερ Αναστάσιο Γιούλα.

Το πρόγραμμα προπονήσεως περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής, δίτερμα και τελείωμα φάσεων, με τον Τάκη Λεμονή στην συνέχεια να ανακοινώνει και την πρώτη αποστολή της χρονιάς που αποτελείται από τους : Πιρζόφσκι, Στρατηλάτη, Μουλόπουλο, Νικολακάκη, Γεωργίου, Μανόλο, Σαγκουϊνέτη, Μαχαίρα, Λαμπρόπουλο, Πετράτζι, Ιωαννίδη, Ροζέριο, Ορτέγκα, Κάνζι, Γιάντζη, Μάντζιο, Κονέ, Βασιλείου. skygoal.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποκλοπή «μαμούθ» από επιτήδειους – Αρπαξαν τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων

Τα στοιχεία τουλάχιστον των μισών Ελλήνων φορολογούμενων φαίνεται πως κατέχουν στα χέρια τους επιτήδειοι, μέσω, μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας υποκλοπής από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η μεγαλύτερη υποκλοπή φορολογικών και προσωπικών δεδομένων στη χώρα έγινε μέσα από το σύστημα της ΓΓΠΣ.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι πρώτες ενδείξεις για την υποκλοπή υπήρχαν από το 2010, ωστόσο, οι έρευνες άρχισαν να αποδίδουν καρπούς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ οι έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρώσει η Αρχή τις έρευνές της και να συντάξει το πόρισμά της, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους δύο μήνες για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες κατά «εταιριών εμπορίας προσωπικών δεδομένων», ώστε να δημοσιοποιηθούν οι ονομασίες τους.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα. Ακόμα και μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τα κυκλώματα να συνεχίζουν τη δράση τους και να υπεξαιρούν στοιχεία από τη ΓΓΠΣ.

Την αποκάλυψη αυτής της υποκλοπής έκανε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ωστόσο, το ανώτερο πρόστιμο προς την ΓΓΠΣ που προβλέπεται από το νόμο είναι ύψους 150.000 ευρώ.

Οι έρευνες της ΑΠΠΔ και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βάλει στο στόχαστρο τουλάχιστον πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς εμπορίας προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε Άντζελα Δημητρίου και Πάνο Κιάμο

Την ώρα που οι ελεγκτές μετρούσαν τις αποδείξεις, στο καμαρίνι της Άντζελας οι «ποντικοί» έκαναν πάρτι
Σοκαρισμένη η Άντζελα Δημητρίου δεν μπορούσε να πιστέψει πως έπεσε θύμα κλοπής την ώρα που τραγουδούσε στην Εύβοια.

Η συναυλία έγινε σε χώρο του δημοτικού σχολείου Δροσιάς, σύμφωνα με το evianews.gr και όπως ήταν φυσικό επικρατούσε το αδιαχώρητο. Μαζί της εμφανίστηκε και ο Βασίλης Τερλέγκας. Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ το γλέντι κορυφώνονταν, άγνωστοι άρπαξαν από το καμαρίνι της τραγουδίστριας δύο πανάκριβα χρυσά ρολόγια και μετρητά.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, που από νωρίς το πρωί διεξάγει έρευνες για να βρει τον δράστη ή τους δράστες.

Σαν να μην έφτανε η κλοπή, το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στον χώρο της συναυλίας και ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός. Σύμφωνα με το egnomi.gr τσέκαραν αν ήταν νομότυπα τα εισιτήρια, αν κόβονταν αποδείξεις, τις συμφωνίες με τους καλλιτέχνες, ακόμη και την κάβα!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκε για ακόμα μία φορά και ο Πάνος Κιάμος. Μετά από τα όσα συνέβησαν στη Χαλκιδική, όπου ο τραγουδιστής έδωσε συναυλία παρά το «λουκέτο» που έβαλαν οι ελεγκτές, οι ράμπο του ΣΔΟΕ τον «επισκέφθηκαν» και στο Thalassa Live στη Γλύφα. Έλεγξαν τα εισιτήρια, τις αποδείξεις, αλλά και την ασφάλιση του προσωπικού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του νυχτερινού κέντρου, στο egnomi.gr, ο έλεγχος είχε πολύ μικρή διάρκεια, καθώς ήταν όλα κομμένα κανονικά και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λαμία τα περιστατικά των Νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς



Eντός της εβδομάδας τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο «εκκένωσης» των οκτώ νοσοκομείων του ΕΣΥ που θα αλλάξουν ρόλο, ενώ το προσωπικό τους θα τεθεί από 1ης Σεπτεμβρίου σε κινητικότητα. Σύμφωνα με το σχέδιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας από την ερχόμενη Τετάρτη σταματούν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο (Αττική), Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» (Θεσσαλονίκη). Επιπλέον προβλέπεται και «διασπορά» νοσηλευόμενων ασθενών από αυτά τα νοσοκομεία προς άλλες μονάδες υγείας.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθηνερινή της Κυριακής» το ΕΚΕΠΥ έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο για τη λειτουργία των υπόλοιπων νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, (1-16 Σεπτεμβρίου), με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο διάστημα θα «μειωθεί» η νοσηλευτική δύναμη του ΕΣΥ κατά περίπου 630 κλίνες. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου, το σχέδιο προβλέπει τρεις άξονες: Ο πρώτος αφορά την κατά περίπτωση αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων. Η εντολή που θα δοθεί μεθαύριο σε ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων είναι να μην προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Για τα ήδη προγραμματισμένα περιστατικά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναβολές οι οποίες ωστόσο θα αποφασίζονται κατά περίπτωση.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την υποστήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα δέχονται διεγνωσμένα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας. Ο τρίτος άξονας αφορά τη διακοπή της ροής περιστατικών από τα νοσοκομεία Θήβας, Λιβαδειάς και Κορίνθου προς νοσοκομεία της Αθήνας (έως και 15 την ημέρα). Τα περιστατικά θα κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία Λαμίας, Λάρισας και Κορίνθου.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νεφροπαθείς που εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του Αμαλία Φλέμινγκ και της Πολυκλινικής, όπου το ΕΚΕΠΥ επεξεργάζεται δύο ενδεχόμενα: είτε την κατ' εξαίρεση λειτουργία των μονάδων αυτών, είτε τη διασπορά των ασθενών αυτών σε κοντινά νοσοκομεία.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά και την ολοκλήρωση της κινητικότητας και της αλλαγής ρόλου νοσοκομείων Αττικής-Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- το νέο πρόγραμμα εφημεριών νοσοκομείων, που θα περιλαμβάνει και την πλήρη εφημερία των νοσοκομείων Αγίοι Ανάργυροι και Παμμακάριστος.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,0R στην Αμφίκλεια


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.42 το μεσημέρι στην Αμφίκλεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης, 119 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και
215 χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χιλιόμετρα.

Το φαινόμενο της σεισμικής ακολουθίας στην περιοχή παρακολουθείται καθημερινά μετά την ισχυρή δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Γεράσιμο Χουλιάρα ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 700 μικρότερες σεισμικές δονήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος νόμος για τους φοροφυγάδες-Στην φυλακή ακόμα κι αν πληρώσουν


Στα μέσα του Σεπτέμβρη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το οποίο προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής δε θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ακόμα και στην περίπτωση που οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν ί. Μάλιστα, η ποινή τους δε θα αίρεται ούτε αν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Επίσης θα δημεύεται η περιουσία όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ψευδή δήλωση πόθεν έσχες καθώς καταργούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, εξαιτίας των οποίων μπορεί να περάσουν ακόμα και δέκα χρόνια μέχρι να πραγματοποιηθεί τελικά η δήμευση.

Τα κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή μπαίνουν άμεσα σε ενέχυρο, με στόχο το Δημόσιο να αποφύγει χρονοβόρες διαδικασίες και να μπορεί όσο το δυνατόν ταχύτερα να προχωρά στην παρακράτηση χρηματικών ποσών έναντι του οφειλόμενου φόρου ή χρέους, ενώ τα χρήματα θα επιστρέφονται στον φορολογούμενο μόνο σε περίπτωση που αυτός δικαιωθεί τελεσίδικα από τη Δικαιοσύνη.

Από τη στιγμή που θα τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου, σταματούν αυτόματα οι διοικητικοί συμβιβασμοί, αλλά και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων όπως δόσεις και μείωση προσαυξήσεων. Ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν σε φόρο εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικής παροχής, καθώς και κατανάλωσης, δε θα μειώνεται ο πρόσθετος φόρος και δε θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής σε δόσης του κύριου και του πρόσθετου φόρου.

Παράλληλα, το «σαφάρι» της φοροδιαφυγής συνεχίζεται, με τον φοροελεγκτικό μηχανισμό να επικεντρώνεται στα χρέη άνω των 10.000 ευρώ, καθώς οι εφορίες «ξεσκονίζουν» τις σχετικές λίστες και τα πρώτα «ραβασάκια» στους οφειλέτες αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνουν τους ηλικιωμένους από τα γηροκομεία για να εισπράττουν τη σύνταξη



Σε εποχές οικονομικής ευμάρειας ένας μη αυτοεξυπηρετούμενος ηλικιωμένος θεωρούνταν μέχρι και βάρος. Γι αυτό και οι συγγενείς του επέλεγαν να τον πάνε σε ένα γηροκομείο όπου η συνεχής φροντίδα αντιστάθμιζε τη μοναξιά.

Τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η σύνταξη είναι είδος υπό εξαφάνιση οι παπούδες και οι γιαγιάδες επιστρέφουν σπίτι, αφού τα χρήματά τους είναι απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τάση «εκκένωσης» των γηροκομείων. Πολλές οικογένειες αναλαμβάνουν τη φροντίδα του παππού ή της γιαγιάς, προκειμένου να επωφεληθούν από τη σύνταξή του. Με την ανεργία στα ύψη, τα επιδόματα και τους μισθούς πετσοκομμένα, οι λίγες εκατοντάδες ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν την κρίσιμη διαφορά σε μια οικογένεια. Αυτή είναι η κύρια αιτία πίσω από τη μαζική «εκκένωση» που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα γηροκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στη χώρα μας λειτουργούν περί τις 100 ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και 100 μονάδες που λειτουργούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (κυρίως της Εκκλησίας ή κληροδοτημάτων). «Υπάρχει έντονη κινητικότητα» σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων κ. Στέλιος Προσαλίκας. «Πολλοί αποφασίζουν να πάρουν τους ηλικιωμένους στο σπίτι προκειμένου να επωφεληθούν από τη σύνταξή τους και να τα βγάλουν πέρα». Η απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. «Για να είναι ένας άνθρωπος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σημαίνει ότι είναι βαρύ περιστατικό και απαιτεί ιδιαίτερη ενασχόληση. Οι άνθρωποι όμως φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να υπερβάλλουν εαυτόν αναλαμβάνοντας τη φροντίδα τους, προκειμένου να μην πληρώνουν το γηροκομείο», εξηγεί.

Η συνολική δυναμικότητά των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων φτάνει τα 15.000 άτομα. Σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα, πριν από την κρίση, η πληρότητα των μονάδων αυτών έφτανε το 100%, με ολοένα αυξανόμενη πίεση για αύξηση των θέσεων. Σήμερα η πληρότητα δεν ξεπερνά το 80%. «Κάποτε ο αριθμός των μονάδων θεωρούνταν μικρός σε σχέση με τις απαιτήσεις της χώρας. Σήμερα υπάρχουν άδειες θέσεις σχεδόν σε όλα τα γηροκομεία».

Η Ι.Φ. έχει τη γιαγιά της σε γηροκομείο των νοτίων προαστίων. Η σύνταξή της δεν αρκεί για να καλύψει το κόστος της περίθαλψης, έτσι και η εγγονή της καταθέτει κάθε μήνα τμήμα από τον μισθό της. «Σκέφτομαι σοβαρά να την αποσύρω από το γηροκομείο και να την έχω μαζί μου στο σπίτι», λέει στην «Κ». «Τουλάχιστον έτσι θα πληρώνουμε ένα ενοίκιο και θα μου μένουν και λίγα χρήματα στην άκρη. Ομως είναι δύσκολη η απόφαση. Ουσιαστικά θα πρέπει να "ξεχάσω" τη ζωή μου, φροντίζοντας τη γιαγιά που έχει πολλά προβλήματα υγείας».

Το ίδιο δίλημμα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πολλοί. Από τη μία, το δέλεαρ της σύνταξης είναι σημαντικό, από την άλλη όμως η φροντίδα του ηλικιωμένου ενδέχεται να απαιτεί, εκτός από κόπο, και χρήμα. «Το κόστος της κατ' οίκον περίθαλψης είναι επίσης υψηλό», λέει ο κ. Προσαλίκας. Τα τελευταία χρόνια, οι μονάδες έχουν ρίξει τις τιμές, προκειμένου αφενός να αναχαιτίσουν το κύμα φυγής των ηλικιωμένων αλλά και να συντονιστούν με το πνεύμα της εποχής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ (όχι για μονόκλινο). Την ίδια στιγμή, η αμοιβή των γηροκόμων και των νοσοκόμων που εργάζονται ως εσωτερικές κυμαίνεται γύρω στα 500 ευρώ.

Για πολλούς πάντως η απόσυρση του ηλικιωμένου από το γηροκομείο δεν αποτελεί επιλογή εκ των πραγμάτων. Πρόκειται για τα πλέον βαριά περιστατικά, προχωρημένης άνοιας ή αλτσχάιμερ,που απαιτούν 24ωρη παρακολούθηση. «Δεν υπάρχουν κρατικές δομές για την άνοια, οπότε ο κόσμος δεν έχει λύσεις» λέει στην «Κ» ο ψυχολόγος και διευθυντής της εξειδικευμένης για τη συγκεκριμένη νόσο μονάδας «Ακτιος» κ. Κώστας Φρούσκας. «Μόνο στην περίπτωση που κάποιος έμεινε άνεργος θα έπαιρνε το ρίσκο της αποκλειστικής φροντίδας ενός ηλικιωμένου σε τέτοιο στάδιο». Πάντως, όπως λέει, πολλοί επιλέγουν πλέον φθηνότερες μονάδες ή ζητούν τη μετακίνηση του ηλικιωμένου από μονόκλινο σε δίκλινο ή τρίκλινο προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομικής κρίσης. «Η απόσυρση των ηλικιωμένων από τις μονάδες φροντίδας έχει διαφανεί ως "λύση" στο πρόβλημα της ανεργίας», καταλήγει ο κ. Προσαλίκας. «Οι περισσότεροι άνεργοι στη χώρα μας άλλωστε ζουν από τις συντάξεις των γονιών ή των παππούδων τους παρά από τα ειδικά επιδόματα. Αν αυξηθεί περαιτέρω η ανεργία, η τάση εκκένωσης των γηροκομείων θα ενταθεί».
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα απαίτηση για "σεισμόσημο" σε όλα τα ακίνητα από την Τρόικα



Υποχρεωτική ασφάλιση σε όλα τα ακίνητα ζητά η Τρόικα. Με ποιο σκεπτικό δικαιολογεί την απαίτησή της. Τι προβλέπει το σχέδιο των δανειστών μας


Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σε όλη την επικράτεια αναμένεται να προκαλέσει η νέα απαίτηση της Τρόικα, για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το "Έθνος της Κυριακής", η σύσταση της Τρόικα να επιβληθεί "σεισμόσημο" σε όλα τα ακίνητα, αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα ξεκίνησαν την περασμένη Άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα, ότι κάθε χρόνο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια, λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων, ύστερα από φυσικές καταστροφές.

Η πρόταση επανήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων, με ένα σχέδιο που αφορά στη δημιουργία Ταμείου, που θα ασφαλίσει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια (που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου) να έχει προετοιμαστεί ήδη.

Σημειώνεται, πως σήμερα, μόλις το 15% των ακινήτων είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.

Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης του ακινήτου στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης των οχημάτων, για αστική ευθύνη.

Το επιχείρημα που υπαγορεύει την επέκτασή του και στην αγορά ακινήτου, είναι η αδυναμία του κράτους να αποζημιώνει τους παθόντες στην περίπτωση ενός απρόσμενου γεγονότος, όπως είναι ο σεισμός ή η πυρκαγιά, όπου οι συνέπειες είναι γενικευμένες.

Υπενθυμίζεται, ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού της Αθήνας, το 1999, οι ζημιές υπολογίστηκαν σε 3 δισ. ευρώ, από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ

Το ελληνικό Δημόσιο στις περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών δανειζόταν από τη διεθνή αγορά τα κεφάλαια, ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας ύφεσης που διέρχεται η χώρα μας, θεωρείται αδύνατον, αν χρειαστεί, να βρει τα ανάλογα κεφάλαια όπως έκανε για παράδειγμα στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρώνουν το Αιγαίο οι βοριάδες-Έως τους 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία


Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 και τοπικά έως 34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 18 έως 31 στη βόρεια Ελλάδα, 19 έως 35 και τοπικά 37 στη δυτική Ελλάδα, 18 έως 31 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 34 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο , όπως γράφει το weather.gr, θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση από 6 έως 7 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα έως και 8 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο χαράτσι μέσω των δήμων για τη Digea!...


Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε...
μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Οπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης για να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα  χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Οσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθουν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ