Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

O Kωνσταντίνος Δρίτσας από το Μαυρομάτι Βοιωτίας καινοτομεί


O απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Κωνσταντίνος Δρίτσας , από το Μαυρομάτι Βοιωτίας, παράγει ένα νέο είδος λαχανικού για καταναλωτές σε Αθήνα και Πειραιά, οι οποίοι αγοράζουν τα βιολογικά του προϊόντα σε εβδομαδιαία βάση.

Για να μάθετε περισσότερα πατήστε πάνω στις εικόνες:
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι 16 εφορίες που κλείνουν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου

Αυτές είναι 16 εφορίες που τελικά κλείνουν με λουκέτο «εξπρές»Λουκέτο θα μπει τελικά σε 16 νησιωτικές ΔΟΥ. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα διακόψουν τη λειτουργία τους τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα του «Βήματος», η απόφαση υπεγράφη στις 8 Αυγούστου παρότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι οι συγκεκριμένες ΔΟΥ θα λειτουργούν ως τμήματα συνδεδεμένα με το Υπουργείο.
Οι εφορίες που κλείνουν και πότε διακόπτεται η λειτουργία τους
-Οι ΔΟΥ Σκοπέλου και Σκιάθου διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους στις 28/08/2013
-Οι ΔΟΥ Κέας, Μήλου, Λήμνου και τέως Δ.Ο.Υ. Σαλαμίνας διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους στις 02/09/2013.
-Οι ΔΟΥ. Καλύμνου, Καρπάθου και Αγ. Κηρύκου Ικαρίας διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους στις 04/09/2013.
-Οι ΔΟΥ. Ανδρου, Αίγινας, Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Τήνου και η τέως ΔΟΥ Κυθήρων διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους στις 09/09/2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απολαύστε την όμορφη παραλία στον Άγιο Ισίδωρο Αντίκυρας

H υπέροχη πλάζ του Αγίου Ισιδώρου στην Αντίκυρα Βοιωτίας η οποία άξια έχει την γαλάζια σημαία, διαθέτει και υπέροχη υποδομή. Υπέροχος γαλάζιος βυθός μέσα, υπέροχα beach bar έξω για να δροσιστείς και να απολαύσεις την παραλία με τον καφέ σου ή το σνακ σου.Όλο το καλοκαίρι τα σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται στην συγκεκριμένη πλαζ πάρα πολλοί επισκέπτες, εφόσον η παραλία αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στη Βοιωτίας
.  Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που κάνουν εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές τους.





 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΠΑ: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για την πρωτογενή παραγωγή


Εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο ζητήματα που άπτονται της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων, ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ειδικότερα, η θεματολογία των συνολικά επτά σεμιναρίων αναφέρεται σε: - Μονάδες οινοποιίας. - Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία. - Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος. - Ηλεκτρονικό εμπόριο στην προώθηση γεωργικών προϊόντων. - Μελισσοκομία: Παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων, μεταποίηση και εμπορία. - Μονάδες επεξεργασίας κρέατος. - Θερμοκηπιακές και υδροπονικές εγκαταστάσεις, παραγωγή και εμπορία θερμοκηπιακών προϊόντων.

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, κύριος στόχος τους είναι η πληρέστερη παρουσίαση όλων των πτυχών (εμπορικών, οικονομικών και τεχνικών) που συνθέτουν την πορεία από την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, μέχρι και την εμπορία των προϊόντων.

Σημαντικό τμήμα τους δε, θα αφιερώνεται στην παρουσίαση θεμάτων πρακτικής φύσεως σε εργαστηριακούς χώρους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ή σε επιχειρηματικές μονάδες.

Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 40 ωρών το καθένα με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό 20 ατόμων, μέγιστο αριθμό 25 ατόμων και κόστος παρακολούθησης ανά συμμετέχοντα 180 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 6 Σεπτεμβρίου, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου http://tdd.aua.gr/ekpaideutikaseminaria Μ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε το έργο του Δ. Θηβαίων « Επέκταση δικτύου ύδρευσης Δ.Δ Ελλοπίας»


Με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Ελλοπίας του Δήμου Θηβαίων λύθηκε το πρόβλημα υδροδότησης οικισμού αυτής, που λόγω της ...
υψομετρικής θέσης του δεν υδροδοτούντο μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Θηβαίων προέβη στην κατασκευή του έργου, μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης «ΘΗΣΕΑΣ», το φυσικό αντικείμενο του οποίου περιελάμβανε :

1. Δεξαμενή 15,00 μ3 και αντλιοστάσιο σε χώρο πλησίον του ταχυδιυλιστηρίου
2. Καταθλιπτικό αγωγού μεταφοράς μήκους 1.010 μ
3. Δεξαμενή ύδρευσης 50,00 μ3 ανάντη του οικισμού της άνω Ελλοπίας
4. Δίκτυο ύδρευσης μήκους 1.850 μ για την υδροδότηση του οικισμού της άνω Ελλοπίας

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου οι συγκεκριμένες περιοχές του οικισμού συνδέθηκαν με τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, που υδροδοτεί τον οικισμό της Ελλοπίας, στο σημείο εξόδου από το ταχυδιυλιστήριο και στο φρεάτιο αναμονής του νέου αγωγού του έργου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τέλη Αυγούστου η καταβολή της εισφοράς από αγρότες

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012, έως τις 31 Αυγούστου 2013, υπενθυμίζει με επιστολή προς τους αγρότες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, o πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος.

Ο κ. Έξαρχος υπενθυμίζει πως οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου 2013 να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ με τον κωδικό ΜΠ-712, (τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ) το οφειλόμενο ποσό.

Σημειώνεται, ότι η μη καταβολή του συνόλου της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος αποζημίωσης ή καταβολής κρατικών ενισχύσεων (προγράμματα ΠΣΕΑ) από τον Οργανισμό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αλεξίου το Σάββατο στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας

Χάρις Αλεξίου
                                             με τους
«Nouveau Sextet»
Καλοκαίρι 2013

“Δύο κόσμους  έχει η ψυχή μου”

Χιλιάδες κόσμου αγκάλιασε με ενθουσιασμό τη Χάρις Αλεξίου με τη νέα μουσική μπάντα της, τους «Nouveau Sextet»


Με εξαιρετική αγάπη και ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό τη Χάρις Αλεξίου μαζί με τη νέα μουσική μπάντα, τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) που κατέκλυσε τα ανοιχτά θέατρα στις πρώτες sold-out συναυλίες του καλοκαιριού. Περισσότεροι από 30.000 θεατές αγκάλιασαν το δυναμικό ξεκίνημα της μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας της ξεκινώντας με την πρώτη συναυλία του καλοκαιριού στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και συνεχίζοντας στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τον Βόλο, τη Βέροια, τη Σκύδρα, την Πετρούπολη, την Καβάλα και στα Τρόπαια Γορτυνίας.

Ένα μουσικό ταξίδι που συνεχίζεται τον Αύγουστο (Μουδανιά, Δίον, Ζάκυνθος, Αρχαία Ολυμπία, Σκάλα Λακωνίας, Χανιά, Ηράκλειο, Λιβαδειά, Πάτρα) και τον Σεπτέμβριο (Θεσσαλονίκη, Βύρωνας, Βεάκειο) σε όλη την Ελλάδα.

“Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους ,στην Δύση και στην Ανατολή”
λέει η Χάρις Αλεξίου για την παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε,  την περασμένη άνοιξη.

Για περισσότερες από δυο ώρες ερμηνεύει τραγούδια νέα, παλιά, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η «Τρίπλα», που με την αμεσότητα της ερμηνείας της συνθέτουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας.

Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο.

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής,  με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο.
Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα
Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval
Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο.
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο
Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )

Από τα νέα της τραγούδια όπως «Οι στιγμές», « Το δεδομένο», ως τα,  «Οι φίλοι μου Χαράματα», «Πανσέληνος», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ενορχηστρώσεις : ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σχεδιασμός φωτισμών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΝΑΝΟΣ
Τον ήχο επιμελούνται : ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΗΣ
Management Χάρις Αλεξίου: ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ pavlato@otenet.gr    
Οργάνωση παραγωγής: FOUR SEASONS seasons@otenet.gr       


ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2013
Ανοικτό Θέατρο Κρύας
Σάββατο 24 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 9:30
Προπώληση: Δισκοπωλεία Πολύτροπο και Ηχόμετρο
Πληροφορίες: 22613 50812
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!!!



Με την καθολική συμμετοχή του χωριού μας, αλλά και κόσμου από τα γύρω χωριά, πραγματοποιήθηκε ο «2ος Πολιτιστικός Νυχτερινός Περίπατος 2013», ΛΕΟΝΤΑΡΙ-ΜΥΛΟΣ, την Κυριακή 18-8-2013. Τον τόνο έδωσε η νεολαία του χωριού μας, όπου φορώντας τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί μπλούζες-χορηγία του Δήμου μας-άρχισε να μαζεύεται από νωρίς στην πλατεία μας. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να έχουν και πολλά φαναράκια, που κρατούσαν κυρίως οι μεγαλύτεροι περιπατητές. Μετά την εθιμοτυπική φωτογραφία, ένα μελίσσι από νέους αλλά και μεγαλύτερους, κατηφόρισε ήσυχα και συγκροτημένα προς την Στάση, για να πάρει την ανηφόρα προς τον Μύλο.
 Κατά την διάρκεια της πορείας ο κόσμος γινόταν όλο και περισσότερος, με αποτυπωμένη στην πρόσωπό του την προσμονή για αυτό που με τα τρία τηλεσκόπια που τους περίμεναν, θα έβλεπε στην απεραντοσύνη του ουρανού. Για τους περισσότερους από εμάς θα ήταν το πρώτο μας αστρικό ταξίδι, το μάτι μας θα έβλεπε μίλια μακριά, θα άγγιζε σημεία από το μυστήριο του ουρανού, θα γεύονταν την χαρά του να πλησιάσω, να αγγίξω έστω και με τους οφθαλμούς μου το άπειρο, να προσεγγίσω το απόλυτο…
ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για την διακομιδή βαρέων περιστατικών Νοσοκ. Λιβαδειάς-Θήβας



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τα σοβαρά περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας θα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Λαμίας, ενώ τα πλέον βαριά περιστατικά (σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά κ.α.) θα διακομίζονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αθήνας που θα απομείνουν μετά το κλείσιμο των νοσοκομειακών μονάδων της Αττικής, όπως προστάζουν οι μνημονιακές πολιτικές.
Μόνο και μόνο η σκέψη ότι ένα σοβαρό καρδιολογικό επεισόδιο αντί να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας -όπως γίνεται  σήμερα λόγω της άμεσης γειτνίασης και της ελάχιστης απόστασης που χωρίζει τα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας από αυτά της Αθήνας- μοιάζει με ανέκδοτο και κανείς δεν μπορεί φανταστεί ποιος νοσηρός νους φέρεται να έχει εκπονήσει το εν λόγω νέο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβρη, καθώς, όπως υπογραμμίζουν οι ιατροί ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος, η αλλαγή στη διακομιδή των ασθενών να αποβεί μοιραία, δεδομένου ότι ο χρόνος διακομιδής επί παραδείγματι ενός ασθενούς με έμφραγμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 90 λεπτά.
Επιπλέον, ένα τέτοιο απαράδεκτο ενδεχόμενο, θα έχει ως αποτέλεσμα και την περαιτέρω επιδείνωση των παρεχόμενων ιατρικών-νοσηλευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ήδη υπάρχουν προβλήματα του Γ.Ν.Λ. και του Γ.Ν.Θ., που έχουν να κάνουν με την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και με την έλλειψη ασθενοφόρων, τα οποία θα οξυνθούν περαιτέρω από την διακομιδή ασθενών σε μεγαλύτερες αποστάσεις όπως προκύπτει από την μελέτη του ΕΚΕΠΥ.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•    Ευσταθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο τα βαριά περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας θα διακομίζονται πλέον στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας;
•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να ενισχύσει το Γ.Ν.Λ και το Γ.Ν.Θ  με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και με ασθενοφόρα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα βαριά περιστατικά;
Ο ερωτών Βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή 25 Αυγούστου "καθαρίζουμε" την Έρκυνα

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Λιβαδειάς, το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε., τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς και την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας  διοργανώνουν την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 καθαρισμό της κοίτης και της παρόχθιας περιοχής του ποταμού της Έρκυνας.
Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, καθώς και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά για τον καθαρισμό του ποταμού για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, καθώς πολλοί συμπολίτες μας επισκέπτονται το χώρο για αναψυχή.
Η δράση καθαρισμού του ποταμού θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. μπροστά από το Θολωτό – Αίθουσα Δημοτικού Ωδείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-"Ντου" της Αστυνομίας στον καταυλισμό Ρομά στη Θήβα



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Πυρί Θηβών. Συνελήφθησαν (17) άτομα για διάφορα αδικήματα, ελέγχθηκαν (566) και προσήχθησαν (102) άτομα. Από τα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές, έχουν προσαχθεί συνολικά (4.235) και συλληφθεί (432) άτομα. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου:


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά σαράντα επτά (47) αστυνομικοί με δεκαεπτά (17) οχήματα από διάφορες υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, δύο (2) Διμοιρίες Αποκατάστασης Τάξης του Νομού Αττικής με ανάλογη δύναμη, καθώς και δύο (2) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Μέχρι στιγμής : ελέγχθηκαν πεντακόσια εξήντα έξι (566) άτομα και εβδομήντα οκτώ (78) οχήματα. Προσήχθησαν εκατόν δύο (102) άτομα και συνελήφθησαν δέκα επτά (17) άτομα, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, εκ των οποίων: ένας (1) ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην περιοχή της Χαλκίδας
ένας (1) ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και περί Όπλων
ένας (1) ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών
τρεις (3) ημεδαποί για καταδικαστικές αποφάσεις και
έντεκα (11) αλλοδαποί για παράβαση Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης : διενεργήθηκαν τριάντα τέσσερις (34) έρευνες σε οικίες
κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων και
βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 29.07 έως και σήμερα, σε καταυλισμούς Ρομά στους νομούς Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Βοιωτίας έχουν προσαχθεί συνολικά 4.235 άτομα και συνελήφθησαν 432 άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά σήμερα η κυνηγετική περίοδος – Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται



Σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου ξεκινάει η κυνηγετική περίοδος για το κυνηγετικό έτος 2013 – 2014 και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2014.
-Το ύψος της εισφοράς των κυνηγών στους αναγνωρισμένους συνεργαζόμενους κυνηγετικούς συλλόγους ορίστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος στα 60 ευρώ για την περίοδο 2012-2013.
- Η ετήσια εισφορά των κυνηγετικών συλλόγων στις κυνηγετικές ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαμορφώνεται σε ποσοστό 8,35% (5 €) και 66,83% (40,10 €) αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών τους.
Tι ισχύει για τη φετινή περίοδο όπως καθορίζεται από την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΘΗΡΑΜΑΤΑ
1. Καθορίζουμε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2012−2013 από 20 Αυγούστου 2012 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013.
2. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω παραγράφου, επιτρέπουμε τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2013.
3. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ».
Διαβάστε Περισσότερα »

23 Αυγούστου ξεκινάει το παζάρι στη Θήβα-Τροχονομικές διατάξεις

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Σύμφωνα με την απόφαση 257/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων ( η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή και οργάνωση της εμποροπανήγυρης στην πόλη της Θήβας για το έτος 2013») η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης των Θηβών στην οδό Πινδάρου (ξεκινώντας από την οδό Σκουρτανιώτου και καταλήγοντας στην οδό Μπέλλου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου 2013.

Η κλήρωση των δικαιούχων εμπόρων και των θέσεων θα γίνει στις 22 Αυγούστου, μια μέρα πριν την έναρξη και τα είδη που θα πωλούνται, θα  είναι τα εξής: είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβάς, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.

ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1.    Η οδός Πινδάρου θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα από 20 έως 30 Αυγούστου (ημέρα αποξήλωσης παραγκών-καθαριότητας).
2.    Τα οχήματα που θα κινούνται επί της οδού Πινδάρου θα συνεχίζουν υποχρεωτικά στην οδό Δίρκης με την υφιστάμενη κατεύθυνση.
3.    Στο τμήμα της οδού Πινδάρου, από Οιδίποδος έως Αντιγόνης, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος διέλευσης τουλάχιστον 4,00μ., για λόγους αποκλειστικά και μόνο πυρασφάλειας και απαγορεύεται οποιαδήποτε στάθμευση οχημάτων.
4.    Τα ταξί θα εισέρχονται από την οδό Επαμεινώνδου στην οδό Βουρδουμπά και θα μπορούν να σταθμεύουν και στις δύο πλευρές  του οδοστρώματος της οδού αυτής.
5.    Από την οδό Τσεβά μέχρι την οδό Μπέλλου  τα οχήματα θα κινούνται κανονικά.
6.    Όλοι οι κόμβοι με την οδό Πινδάρου θα διατηρηθούν μη εκμεταλλεύσιμοι  από εμπόρους σε όλο το πλάτος έκαστου κόμβου για την αποφυγή συνωστισμού πάγκων και οχημάτων.
7.    Απαγορεύεται  η στάθμευση στην οδό Πολυνείκους.
8.    Για την ασφαλή κίνηση των πεζών να διατηρηθούν χαμηλές ταχύτητες ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.
9.    Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνοδεύονται από κατάλληλη σήμανση.

Διαβάστε Περισσότερα »

160 θέσεις για ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και μεταφραστές στην ΕΛΑΣ



Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με (50) Ψυχολόγους, (50) Κοινωνικούς Λειτουργούς και (60) Μεταφραστές – Διερμηνείς (για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Νταρί, Μπεγκάλι, Χίντι, Μπατζαμί), για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.Έργο των Ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ- αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο Κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας σε παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Κέντρα προ αναχωρησιακής Κράτησης αλλοδαπών ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.Έργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης-ταυτοποίησης των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που τελούν υπό καθεστώς επιστροφής και η μετάφραση εγγράφων των βασικών σημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών. Επίσης, συνδράμουν στο έργο των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών.

Το παραπάνω έργο ορίζεται να ολοκληρωθεί έως την 30-6-2014.
Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται η Αθήνα (Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής) και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Κορινθίας που λειτουργούν Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης. Ωστόσο, δύναται να οριστεί ως τόπος εκτέλεσης του έργου και οποιοσδήποτε άλλος τόπος όπου παρίσταται ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό κινείται με ίδια έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους.
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας (ΠΕ) ή (ΤΕ).γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους..
ΠΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος Τίτλος Σχολών της αλλοδαπής β) Εξειδικευμένη εμπειρία, τουλάχιστον ενός (1) έτους στη μετάφραση μιας εκ των γλωσσών Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Σουαχίλι, Κινέζικη, Μπεγκάλι, Αμαρικά, Μπατζαμί και Ισπανικά )Η καλή ή πολύ καλή γνώση των ως άνω γλωσσών θα αποδειχθεί μετά από Συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ως εξής:
Αίτηση για την Προκήρυξη 6481/3/231-ια Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Οργάνωσης &Ανθρώπινου Δυναμικού
Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού
Τμήμα: 2ο υπόψη κ. Κωνσταντίνου ΚΙΟΥΣΗ (τηλ. Επικοινωνίας 210 6922318, 210 6977298)
Π. Κανελλοπούλου 4 Τ.Κ.: 101 77 ΑΘΗΝΑ
Ο υποψήφιος, αφού ελέγξει ότι έχει συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά τα οποία προβλέπονται για την απόδειξη των προσόντων του (βλ. δεύτερο κεφάλαιο «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»), τα αριθμεί σε εμφανές τους σημείο και ακολούθως τα καταγράφει με την ίδια σειρά αρίθμησης στον ΚΑΤΆΛΟΓΟ ΣΥΝΗΜΜΈΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΏΝ της αίτησης.
 epirusgate.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΝΤΟΥ" ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στη Θήβα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

 Επίσης:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ρομά, στην Πάτρα. Δυνάμεις της Ασφάλειας Πατρών και όχι μόνο πραγματοποιούν ελέγχους σε σημεία που έχουν καταλύσει ρομά, όπως ο Ριγανόκαμπος και άλλες περιοχές, στην ακτίνα από Ρίο έως Βραχναίικα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς


Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους - Ομπρέλα προστασίας για τους αδύναμους
Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια θα συνοδευτεί η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών των ακινήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Σκοπός, όπως τονίζεται, είναι η εύρεση της «χρυσής τομής».

Τα σπίτια που κινδυνεύουν είναι 25.000 και είναι αυτά που προστατεύτηκαν με νομοθετική ρύθμιση το 2008, αν και τα δάνεια των κατόχων τους είχαν «κοκκινίσει» δύο ή και τρία χρόνια νωρίτερα και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ευημερίας.

Την τελική απόφαση, πάντως, για την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα την πάρει η Τρόικα. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα πείσει τους δανειστές να ανάψουν το πράσινο φως.

Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας καθώς και άλλων ακινήτων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τα βασικά κριτήρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι:

- Μειώνεται στις 150.000 από τις 200.000 ευρώ το ύφος της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται.

- Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ανεξέλεγκτου δανείου για την προστασία του ακινήτου

- Στην κατηγορία αυτή θα μπουν κοινωνικά κριτήρια. Δηλαδή θα προστατεύεται η κύρια κατοικία των ανέργων, των πολύτεκνων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης δεν αποκλείεται να θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα είναι χαμηλά

- Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους κι εφόσον είναι συνεπείς σε αυτά θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα


Οι βοριάδες στο Αιγαίο επιτέλους εξασθενούν και για σήμερα Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 32 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ηπειρο και κατά τόπους στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών και η θερμοκρασία στην Ηπειρο θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από 4 ως 6 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική βραδιά μπροστά στο Μουσείο στη Θήβα



  «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας»

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 2013

Μουσική βραδιά

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ
(πλατεία κεραμοπούλου)
Τετάρτη
21 Αυγούστου 2013

ΩΡΑ 21:00

ΜΠΥΡΑ - ΚΡΑΣΙ

ΔΩΡΕΑΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πολύς καφές ...βλάπτει.





Τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα συνδέονται με πρόωρο θάνατο για τις ηλικίες κάτω των 55..


Αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση περισσότερων από 28 καφέδων την εβδομάδα (δηλαδή κατά μέσο όρο 4 την ημέρα) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για την υγεία των... ανθρώπων κάτω των 55 ετών, ενώ οι πιο μεγάλοι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Οι ερευνητές της Mayo Clinic με επικεφαλής τον Στίβεν Μπλερ του Τμήματος Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Mayo Clinic Proceedings», μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 43.000 άτομα ηλικίας 20-87 ετών για μια περίοδο 17 ετών.

Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώθηκαν 2.512 θάνατοι, από τους οποίους περίπου ένας στους τρεις (ποσοστό 32%) από καρδιαγγειακά αίτια.Οι ερευνητές είδαν ωστόσο ότι οι εξεταζόμενοι που έπιναν μεγάλες ποσότητες καφέ, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να καπνίζουν και να ασκούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να υστερούν σε καρδιοαναπνευστική υγεία.

Κίνδυνος κάτω από τα 55

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται κατά 21% για όσους πίνουν περισσότερους από 28 καφέδες εβδομαδιαίως, αλλά μόνο στις ηλικίες κάτω των 55 ετών. Για τους άνδρες κάτω των 55 ετών, ο αυξημένος κίνδυνος θνησιμότητας φθάνει το 56%, ενώ για τις γυναίκες ίδιας ηλικίας η κατανάλωση άνω των 28 καφέδων την εβδομάδα σχετίζεται με υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καθόλου καφέ.

Από την άλλη, η συχνή κατανάλωση καφέ δεν εμφανίζει ανάλογες συνέπειες για τα άτομα άνω των 55 ετών.

«Τα ευρήματα δεν δείχνουν οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση καφέ και στη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία μεταξύ των μεγαλύτερης ηλικίας ανδρών και γυναικών. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι καμία από τις δόσεις του καφέ, είτε στους άνδρες είτε στις γυναίκες, είτε στους πιο νέους είτε στους πιο μεγάλους, δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή θνησιμότητα» δήλωσε ο Μπλερ.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι κυρίως οι νεότεροι πρέπει να αποφεύγουν τη μεγάλη κατανάλωση καφέ, ο οποίος αποτελεί καθημερινή συνήθεια για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο πολλές μελέτες έχουν εντοπίσει ευεργετικά οφέλη στη «μετρημένη» κατανάλωση καφέ, κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πάνω-κάτω για χιλιάδες μαθητές-καθηγητές από Σεπτέμβρη - Ολες οι αλλαγές


Μια διαφορετική... πραγματικότητα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές. Διαθεσιμότητα, υποχρεωτικές μετατάξεις, νέα ωρολόγια προγράμματα και νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνουν τα πάνω κάτω στον εκπαιδευτικό χάρτη με τους καθηγητές και τους μαθητές να καλούνται να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα.

Σε διαθεσιμότητα 2.122 καθηγητές των Τεχνικών Λυκείων

Τα επαγγελματικά Λύκεια από εδώ και στο εξής θα έχουν 46 λιγότερες ειδικότητες με τους 2.122 καθηγητές που δίδασκαν τα συγκεκριμένα μαθήματα να χάνουν την οργανική τους θέση και να τίθενται σε διαθεσιμότητα (Δείτε όλη τη λίστα με τα 2.122 ονόματα πατώντας ΕΔΩ).

Από αυτούς οι 1.300 θα απορροφηθούν στην Υγεία, 300 ακόμη θα ενισχύσουν δήμους και οι υπόλοιποι αναμένεται να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ.

Σε υποχρωτική μετάταξη 6.028 καθηγητές

Επιπλέον, 6.028 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε άλλες θέσεις, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πλεονάζουν. Από αυτούς, οι 4.712 καθηγητές θα μετακινηθούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε διοικητικές θέσεις φορέων, ενώ οι υπόλοιποι 1.316 καθηγητές αναμένεται να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις των περιοχών τους (Δείτε τον αναλυτικό χάρτη των μετατάξεων πατώνας ΕΔΩ).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την imerisia, υπό το φόβο νέων δυσμενών αλλαγών ακόμη 7.000 εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται να αφήσουν πίσω τους την ενεργό υπηρεσία και να βγουν σε σύνταξη.

Αντιμέτωποι με ένα... άλλο Λύκειο χιλιάδες μαθητές

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, όμως, αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα αναμένεται να βρεθούν και χιλιάδες μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς ξεκινά η εφαρμογή της αναδιάρθρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με νέα ωρολόγια προγράμματα και νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, οι βασικές αλλαγές με τις οποίες οι μαθητές Λυκείων θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη νέα σχολική χρονιά είναι οι εξής:

    Αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

Οι μαθητές οι οποίοι από από τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην α΄ τάξη Γενικού Λυκείου θα είναι οι πρώτοι που τον Ιούνιο του 2016 θα εξετασθούν με το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στην α΄ τάξη Γενικού Λυκείου θα εφαρμοστεί πρόγραμμα μαθημάτων γενικής παιδείας συνολικά 35 ωρών εβδομαδιαίως, με εννέα κοινά μαθήματα και ένα μάθημα επιλογής.

Στη β΄ και γ΄ τάξη, οι μαθητές θα επιλέγουν υποχρεωτικά μία ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις κατευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία τμημάτων ΑΕΙ στα οποία επιθυμούν την εισαγωγή τους.

    Νέο σύστημα προαγωγικών-απολυτήριων εξετάσεων

Σύμφωνα με το σχέδιο για το «Νέο Λύκειο» οι μαθητές της α΄και της β΄Λυκείου θα εξετάζονται με ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός από τα επιλεγόμενα τα οποία θα είναι κοινά για όλους τους μαθητές και θα ορίζονται κατά 50% με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά 50% από τους διδάσκοντες.

Στη Γ' Λυκείου, οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις θα διεξάγονται ενδοσχολικά και θα περιλαμβάνουν τα μαθήματα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών, της Ιστορίας, της Ξένης Γλώσσας και τρία από τα μαθήματα της επιλεχθείσας ομάδας προσανατολισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει απολυτήριο ο μαθητής είναι η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή ανώτερου του 10 και μέσου όρου μεγαλύτερου του 10 στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.

    Νέος τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Μόλις οι μαθητές ολοκληρώνουν τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις θα εξετάζονται, όσοι το επιθυμούν, σε τέσσερα, αντί για έξι που είναι σήμερα, μαθήματα πανελλαδικώς, έτσι ώστε να εισαγχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα θα εξετάζονται στα παρακάτω μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά για το 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών και Νομικών Σπουδών, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία για το 2ο πεδίο των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική, Χημεία και Βιολογία για το 3ο πεδίο των Επιστημών Υγείας, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής, Οικονομία & Διοίκηση, Στοιχεία Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών για το 4ο πεδίο των Επιστημών Οικονομίας, Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών και Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Αρχές Φυσικών Επιστημών για το 5ο πεδίο των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης θα προσμετράται και ο γενικός βαθμός όλων των τριών τάξεων του Λυκείου. Ο υπολογισμός θα γίνεται ως εξής: Ο βαθμός προαγωγής της α΄ τάξης πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5, της β΄ τάξης με συντελεστή 0,7 και της γ΄ με 0,9. Αυτοί οι βαθμοί αθροίζονται και διαιρούνται δια τρία. «Πριμ» θα δίνεται σε υποψηφίους με υψηλότερους βαθμούς στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τον μέσο όρο του Λυκείου.

    Οι τρεις τάξεις του επαγγελματικού Λυκείου γίνονται τέσσερις

Το νέο Επαγγελματικό Λύκειο θα προσφέρει δύο κύκλους σπουδών: τον δευτεροβάθμιο κύκλο σπουδών και την προαιρετική τάξη μαθητείας, σε τέταρτο έτος σπουδών, όπου οι μαθητές με ένα συμβολικό ποσό θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις. Στους απόφοιτους του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών θα χορηγείται απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου, ενώ οι απόφοιτοι της τάξης μαθητείας θα λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Οι απόφοιτοι του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή σε σχολές των ΤΕΙ όπου θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα (δύο γενικής παιδείας και δύο ειδικότητας).

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ