Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης στην Δημ.Ενότητα Θεσπιών

Μετά απο επικοινωνία με το Δήμαρχο Αλιάρτου κ.Ντασιώτη ενημερώνουμε οτι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Κεφαλάρι και αφορά την παροχή νερού προς τα χωριά της δημοτικής ενότητας Θεσπιών,(Νεοχωρίου,Θεσπιών,Λεονταρίου,Μαυροματίου και Άσκρης) ξεπεράστηκε επιτυχώς,  και απο αύριο η παροχή νερού θα γίνεται κανονικά.Για σήμερα,προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές όλων των χωριών θα υπάρχει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας,μια μικρή ανισορροπία στην διοχέτευση νερού,ωστόσο το θέμα οδεύει προς την οριστική επίλυση  και απο αύριο όπως δήλωσε ο Δήμαρχος  στο Permissospress θα υπάρχει νερό σε όλα τα χωριά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτι τρέχει με την Αλβανία: Η ένταση μεταφέρεται τώρα στα σύνορα


Στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταφέρεται η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Πρεμετή μετά την απόφαση τοπικών αρχών να εισβάλουν σε ορθόδοξο ναό και να κατασχέσουν ιερά κειμήλια με τη δικαιολογία παλαιών χρεών. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς που δεν είχαν άδεια παραμονής κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της άλλης πλευράς που έδωσε εντολή -τουλάχιστον στην Κακαβιά- να μην περνά στην Αλβανία κανένας Ελληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ελληνικές αρχές στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Μάλιστα η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel" σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι Αλβανοί είχαν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, συνεχίζει, από σήμερα οι ελληνικές αρχές «επιτρέπουν την είσοδο μόνο εκείνων των Αλβανών πολιτών που έχουν κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα» και ζητούν από κάθε Αλβανό πολίτη που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια να έχει μαζί του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Με το ίδιο νόμισμα απαντά η Αλβανία

Μετά την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα ο αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς Αντμίρ Αμπρια, έδωσε εντολή να εφαρμόζονται «αμοιβαίες διαδικασίες» κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία και να μην περνά κανείς Ελληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».

«Θα εφαρμοστούν αυστηρά όλα τα κριτήρια για τους Ελληνες πολίτες. Θα εφαρμόσουμε όλες τις νομικές απαιτήσεις, θα ζητήσουμε να αποδείξουν τα ποσά που διαθέτουν και τις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπου θα διαμείνουν - με λίγα λόγια, αυτά που απαιτούνται και για τους Αλβανούς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς, για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και η ελληνική πλευρά, ενώ μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποιους Ελληνες πολίτες.

Σημειώνεται ότι μερίδα του αλβανικού Τύπου ισχυρίζεται πως οι ελληνικές μεθοριακές αρχές απαγορεύουν την είσοδο Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα, σε μια κίνηση αντεκδίκησης για τα γεγονότα στην Πρεμετή.

Το χρονικό των επεισοδίων στην Πρεμετή

Ολα ξεκίνησαν στις 16 Αυγούστου, όταν ο δήμος Πρεμετής έστειλε δυνάμεις ιδιωτικής αστυνομίας στον Ιερό Ναό για να εκτελέσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιστροφή του κτιρίου της εκκλησίας στις δημοτικές αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο χώρος τους ανήκει και πως πρόκειται για πολιτιστικό κέντρο.

Σύμφωνα με την Εκκλησία της Αλβανίας, το κτίριο είχε κατασχεθεί από το κομμουνιστικό καθεστώς το 1968 και μετατράπηκε, όπως και εκατοντάδες άλλοι ναοί στη χώρα, σε πολιτιστικό κέντρο.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ πιστών και ιδιωτικών αστυνομικών τη Δευτέρα, όταν τραυματίστηκαν ένας Ελληνας και ένας ομογενής, ενώ την ίδια ημέρα άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο Γενικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου υπάλληλοι της ιδιωτικής αστυνομίας «έχτισαν» την πόρτα και τα παράθυρα του Ιερού ναού, προκειμένου να εμποδίσουν τους πιστούς να ξαναμπούν σε αυτό, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας απέδωσε στους τελευταίους ευθύνες για τα επεισόδια.

Ο δήμαρχος Πρεμετής, Γκιλμπέρτο Γιάτσε, αργά το βράδυ της Τρίτης ύστερα από το διάλογο που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές, εμφανίστηκε ανένδοτος στο βασικό και ουσιαστικό αίτημα της εκκλησίας, για την παραχώρηση στην ορθόδοξη κοινότητα της πόλης του κτιρίου στον οποίο έως τώρα στεγάζονταν ο ιερός Ναός των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο.

Μάλιστα, η ένταση στην Πρεμετή συνεχίστηκε και την Τετάρτη καθώς οι ιδιωτικοί αστυνομικοί δεν επέτρεψαν σε ιερείς και πιστούς να πλησιάσουν την εκκλησία για να πραγματοποιηθεί λειτουργία. Τελικά, τα επεισόδια αποφεύχθηκαν μετά από την παρέμβαση του δημάρχου της Πρεμετής και η λειτουργία έγινε στο προαύλιο του Ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, αλλά η λειτουργία έγινε υπό τη στενή επίβλεψη των ιδιωτικών αστυνομικών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τα επεισόδια της Δευτέρας είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για την ετοιμότητα αλλά και τη βούληση των Αλβανικών αρχών να «επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτίρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών» και είχε ζητήσει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεπίτρεπτη κατάσταση.

Ο Μπερίσα κατήγγειλλε την Αθήνα για παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας

Η δήλωση αυτή από την πλευρά του ελληνικού ΥΠΕΞ, μάλιστα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του απερχόμενου πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, ο οποίος κατήγγειλε απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση της Αθήνας στα εσωτερικά της χώρας του. Παράλληλα, όμως, καταδίκασε την αρπαγή ιερών αντικειμένων από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



Με μεγάλη κατάπληξη διαβάσαμε την αναρτηση του συμπατριώτη μας πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξάνδρου με τίτλο : «Φ.α.Π.Α στην εστίαση», όπου λίγο εως πολύ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο δεν έγινε μείωση από την πλειοψηφία των καταστηματαρχών του 10% από τη διαφορά ΦΠΑ αλλά αντίθετα οι τιμές παρατηρούνται να έχουν αύξηση 20-30% η οποία ίσχυε από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%.
Βεβαίως ο κ. Αλεξάνδρου καταφέρεται εναντίον των πολυπραγμόνων οικονομικών φωστήρων της Κυβέρνησης αλλά παράλληλα κάνει μία αναιτιολόγητη επίθεση προς τους επιτηδευματίες της εστίασης, εξομοιώνοντας τους λίγους (αν υπάρχουν, ποιοι είναι;) με τους πολλούς, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής μαστίζονται από αυτές τις πολιτικές.
Και είναι οδυνηρό να διαβάζεις τέτοιου είδους θέσεις, οι οποίοι κατά τα λοιπά αντιτάσσονται στις μνημονιακές πολιτικές, συμπάσχουν και συμπαραστέκονται στους δοκιμαζόμενους πολίτες και ζητούν την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή.
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον συμπατριώτη μας ότι η πλειοψηφία των επιτηδευματιών της εστίασης δεν αύξησε τις τιμές όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ σε 23% και απορρόφησε την αύξηση με συμπίεση του κέρδους, ώστε να μην υπάρξει απώλεια πελατών, η οποία θα επέφερε λουκέτα, απώλεια θέσεων εργασίας κλπ.
Ταυτόχρονα θα επιθυμούσαμε από τον κ. Αλεξάνδρου, εφόσον πιστεύει και αυτός ότι οι πολιτικές του μνημονίου δεν δίνουν λύσεις αλλά αδιέξοδα, να ενημερωθεί καλύτερα για τις συνθήκες που επικρατούν στην εστίαση και στην κοινωνία γενικότερα και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε πρόθυμοι να του παράσχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:Δίδυμα "πλακώνονται" στην κοιλιά της μαμάς τους


Το παρακάτω βίντεο είναι εκπληκτικό, καθώς δείχνει δυο δίδυμα αδερφάκι ανα μαλώνουν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους...

 H «χημεία» που έχουν δύο δίδυμα αδέρφια είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί, εκτός βέβαια κι αν είσαι ο ίδιος.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα απίστευτα δυνατός δεσμός ανάμεσά τους μιας και αναπτύσσονται μαζί από την σύλληψή έως και την γέννησή τους.

Στο βίντεο μάλλον συμβαίνει το ανάποδο, αφού τα μικρά μαλώνουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μες στο Πολυτεχνείο -ΒΙΝΤΕΟ



Δείτε Video από τις έρευνες, αλλά και φωτογραφίες των ευρημάτων έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, λίγες ώρες μετά την ευρεία επιχείρηση που πραγματοποίησε τα ξημερώματα στο Πολυτεχνείο...



Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές, ενώ εστάλησαν στην Ασφάλεια, δεκάδες ευρήματα –μεταξύ αυτών ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, κράνη, καδρόνια, υπολογιστές, πλαστές ταυτότητες- που βρέθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η επιχείρηση διήρκησε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες και ξεκίνησε στις 6.25 το πρωί της Τετάρτης. Η επιχείρηση εξελίχθηκε τόσο στη γύρω περιοχή, όπου είχαν αποκλειστεί δρόμοι, όσο και εντός των χώρων του Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποιούσαν καταλήψεις αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων, ενώ αναμένεται να διευκρινιστούν οι λόγοι της επέμβασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε για το θέμα: «Η συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου σε όλους τους χώρους της ελληνικής επικράτειας. Νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να υπάρχουν άσυλα ασυδοσίας οποιουδήποτε είδους».
Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»!



Πιο ώριμο, αναγνωρίσιμο πανελλαδικά και με ...απαιτητικό κοινό ξεκινά αύριο 22 Αυγούστου το 3ο  Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»!

Μια ''γεμάτη'' εβδομάδα - μέχρι τις 29 Αυγούστου -  με δυναμικές θεατρικές πρωτοβουλίες από διάφορα μέρη της χώρας που θα αναπτυχθούν και θα αναδειχθούν στο δροσερό αίθριο αμφιθέατρο του Λόφου του Μαυσωλείου των σφαγιασθέντων Διστομιτών. Ένα εγχείρημα που παγιώθηκε ''με την πρώτη'' καθώς είχε πίσω του έναν αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο -πλέον-  ''γονιό'', το ''Θεατρικό Εργαστήρι Θεατροφρένεια Διστόμου''.

Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της τέχνης του θεάτρου, η προβολή των ερασιτεχνικών θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Το Φεστιβάλ Πανελληνίου Ερασιτεχνικού Θεάτρου που γίνεται στο Δίστομο λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης στην περιοχή τους - άνθρωποι που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.

 Η Επιτροπή Επιλογής και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ « Δίστομο 2013»  με μήνυμά τους ευχαριστούν θερμά τους δεκάδες θιάσους που είτε δήλωσαν υποψηφιότητα είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων ή δυσκολιών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν  συμμετέχοντας αλλά δήλωσαν τη πλήρη συμπαράστασή τους στον θεατρικό θεσμό. Συγχαίρουν επίσης  τους προκριθέντες και τους επιλαχόντες θιάσους, ενώ εκφράζουν την ελπίδα ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε περισσότερους θιάσους να συμμετέχουν.

Ταυτόχρονα απευθύνουν πρόσκληση στο κοινό του Διστόμου, των άλλων κωμοπόλεων του Δήμου Αράχωβα,Αντίκυρα, Στείρι ,Άσπρα Σπίτια, Περιστερά, Κανάλι Παραλίας Διστόμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής Λειβαδιάς, Θήβας, Άμφισσας, Λαμίας , Χαλκίδας, όχι μόνο να συνεχίσουν, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά  και να διευρύνουν  την παρουσία τους (Μαυσωλείο,9 μμ- γενική είσοδος 2 ευρώ).

Το Πρόγραμμα των παραστάσεων του 3ου  Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»
Πέμπτη 22 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου Θεατροφρένεια «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Παρασκευή 23 Αυγούστου
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης « Η τύχη της Μαρούλας » του Δημήτρη Κορομηλά.
Σάββατο 24 Αυγούστου
Πολιτιστικός Όμιλος  Θεσσαλονίκης " Βουβό χειροκρότημα" « Ματωμένος γάμος» του Φρειδερίκου Γκαρσία Λόρκα.
Κυριακή 25 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου " Εν δράσει"  « Ο επιθεωρητής » του  Νικολάι Γκόγκολ.
Δευτέρα 26 Αυγούστου
Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα « Πλούτος » του Αριστοφάνη.
Τρίτη 27 Αυγούστου
Κορινθιακό Θέατρο "Β. Ρώτας" « Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ
Τετάρτη 28 Αυγούστου
 Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις"« Ένας φόνος ζητά δολοφόνο » του Βασίλη Μουτσόπουλου
Πέμπτη 29 Αυγούστου
Τελετή λήξης - Βράβευση

Επιλαχόντες θίασοι
Θεατρική Ομάδα Ορχομενού "Ιππότες του θεάτρου" «Ανθισμένες μανόλιες» του  Ρόμπερτ Χάρλινγκ
Θεατρική Ομάδα Κρυονερίου "Εν δράσει" «Θάψτε τους νεκρούς» του  Ιρβιν Σόου.
[Υπεύθυνη διαμονής: Ελένη Ληξουργιώτη ( 6932453365)
Υπεύθυνος ήχου : Σπύρος Γιαχρίτσης ( 6973241026)

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον ιό του δυτικού Νείλου

Στους 35 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου από την αρχή του έτους μέχρι τις 21 Αυγούστου, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται και ένας θάνατος λόγω επιπλοκών της λοίμωξης.

Οπως σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό του σημείωμα τα 21 από τα 35 αυτά κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ( δηλαδή εγκεφαλίτιδα, ή μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ τα υπόλοιπα 14 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (πυρετό).

Από τα 35 κρούσματα, 21 ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κλινικές, δύο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ένας κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 81χρονο με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας ο οποίος νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ποιοι είναι οι δήμοι της Ελλάδος που βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό»

Σε «κόκκινο συναγερμό» για τα μολυσμένα κουνούπια που απειλούν να μεταδώσουν τον ιό του Δυτικού Νείλου στον πληθυσμόβρίσκονται 12 περιοχές του λεκανοπεδίου αλλά και 13 ακόμη δήμοι της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι εξής:

    Σπάτα- Αρτέμιδα,
    Παιανία,
    Παλλήνη,
    Μαρκόπουλο- Μεσογαίας,
    Ραφήνα- Πικέρμι,
    Ηράκλειο,
    Μαρούσι,
    Βριλήσσια,
    Χαλάνδρι,
    Πεντέλη,
    Αγία Παρασκευή
    Γαλάτσι.
    Μενεμένη- Αμπελόκηποι,
    Εύοσμος- Κορδελιό,
    Ωαραιόκαστρο,
    1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης,
    Χαλκηδόνα
    Δέλτα (Θεσσαλονίκη)
    Τοπείρου,
    Αβδήρων
    Ξάνθη
    Αλεξάνδρειας
    Βέροια
    Πέλλα
    Νέστος

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΡΚΟ: Προτάσεις των εργαζομένων για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξή της


Χθες 20 Αυγούστου του 2013 και στο χώρο του Εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ που βρίσκεται στην Λάρυμνα του Νομού Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα την διατύπωση πρότασης σχετικά με την διασφάλιση της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη της εταιρίας...

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς ( Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ),την Περιφερειακή-Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορέων της ευρύτερης περιοχής των έξι Νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, τα πολιτικά κόμματα και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην σύσκεψη οι εργαζόμενοι τεκμηρίωσαν με στοιχεία την πραγμα-τική αξία και εικόνα της εταιρίας, η οποία συνοπτικά είναι:

• Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας που φέρνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικο-νομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης με εξερευνη-μένη αξία Νικελιούχων κοιτασμάτων της τάξεως των 20 δις € , έχει ένα εργοστάσιο με τε-ράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι, 3 μεταλλεία και ένα Λιγνιτωρυχείο.

Έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία για πάνω από 2 γενιές και μό-νο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν για μια γενιά ακόμη.

• Οι εργαζόμενοι της είναι βιομηχανικοί εργάτες , σε επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον, με τον μικρότερο αριθμό σε εργαζόμενους και μισθούς που είχαν ποτέ και με εργασιακές συνθήκες της ελεύθερης αγοράς .Απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό περί τα 1500 άτομα και με βάση το κύκλο εργασιών της ,οι συνολικές θέσεις εργασίας έχουν αποτι-μηθεί πάνω από 6.000 και στο μητρώο των συνεργατών της έχει εγγεγραμμένα 12.500 ΑΦΜ.

• Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια που την εγκατέλειψε ο ιδιώτης, το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο που διασφάλιζε την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου.

• Είναι διαχρονικά κερδοφόρα και δεν έχει επιχορηγηθεί ποτέ από τον κρατικό προϋπο-λογισμό ζώντας αποκλειστικά από την παραγωγή της .Οι οικονομικές υποχρεώσεις της ε-ταιρίας ,όπως αυτές παρουσιάζονται σήμερα, είναι στο σύνολο τους, καθαρά λογιστικές και προέρχονται από συσσωρευμένα λάθη , παραλείψεις και σκοπιμότητες των τελευταίων δε-καετιών και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τις λειτουργικές της ανάγκες . Οι πραγματικές υποχρεώσεις της εταιρίας ,είναι οι συνήθεις μιας επιχειρηματικής δραστηριό-τητας και ασήμαντες μπρός στην τεράστια δυναμική του κύκλου εργασιών της εταιρίας.

• Το τελευταίο διάστημα η ΛΑΡΚΟ όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά αντιμετωπίζεται και εχθρικά από τους ίδιους της τους μετόχους της (Δημόσιο-ΔΕΗ-ΕΘΝΙΚΗ) που σε συνδυασμό με την περιορισμένη ταμειακή ρευστότητα λόγω πρόσκαιρης πτώσης των τιμών Νί ,να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την βιωσιμότητα της εταιρίας .

• Η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ που ενδεχόμενα να την οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό ,εξυπηρετεί μόνο τα σχέδια αποκρατικοποίησης της που είναι σε βάρος των εργαζομένων ,των τοπικών κοινωνιών και της Εθνικής οικονομίας.

• Το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ δεν είναι οικονομικό παρά καθαρά πολιτικό.

• Το σχεδιαζόμενο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΛΑΡΚΟ θα είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Οι προτάσεις ,όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο σύνολο τους και δια-σφαλίζουν την βιωσιμότητα και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ κινούνται στο παρακάτω πλαίσιο:

1. Για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνει κάτω από Δημόσιο Έλεγχο και παράλληλα να επανεξεταστεί η προοπτική καθετοποίησης της παραγωγής με την δημιουργία μονάδας παραγωγής ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ.

2. Η εταιρία πρέπει να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και όχι συρρίκνωσης που έχει οδη-γηθεί μέχρι σήμερα. Με αύξηση της παραγωγής και παραγωγικότητας . Να εκμεταλλευτεί πλήρως τα μεταλλευτικά της κοιτάσματα. Να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότης της και τα υ-ποπροϊόντα και κυρίως τις εγκαταλειμμένες ανακυκλούμενες ποσότητες μεταλλουργικού μείγματος .Να αξιοποιήσει την πρόθεση των εργαζομένων για συμβολή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Να επιστραφεί άμεσα ο οφειλόμενος ΦΠΑ που ανέρχεται στα 65 εκατ. €.

4. Να ρυθμιστεί η τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας με βάση την διεθνή πρακτική τιμολό-γησης των αντίστοιχων βιομηχανικών μονάδων. Είναι αδύνατο να ανταποκριθεί κοστολογι-κά η ΛΑΡΚΟ όταν χρεώνεται την ηλεκτρική ενέργεια με 70 € /MWH ( 30% του συνολικού κόστους ) την στιγμή που είτε στην Ε.Ε – και μάλιστα με Κυβερνητικές παρεμβάσεις- αντί-στοιχοι παραγωγή χρεώνονται με 25 € /MWH είτε ακόμα και στη εγχώρια αγορά και μάλι-στα ιδιωτικών συμφερόντων παραγωγοί με 42 € /MWH .

5. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις μίσθωσης του Δημοσίου προς την ΛΑΡΚΟ και που α-φορούν το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία του Νέου Κοκκίνου ,για τα επόμενα 30 χρόνια όπως είχε γίνει και στο παρελθόν.

6. Να μετοχοποιηθούν όλα εκείνα τα λογιστικά χρέη της εταιρίας ( π. χ Παλαιάς ΛΑΡΚΟ ,κλπ ) που δεν έχουν σχέση με τις λειτουργικές υποχρεώσεις της ΛΑΡΚΟ.

7. Να υποστηριχτούν οι προσφυγές των εργαζομένων προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για κακοδιαχείριση και προς το ΣΔΟΕ για διερεύνηση περί διαφυγόντων κερδών.

Τέλος με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ,εκφράστηκε συνολικά η θέση όλων των παρευρισκομένων , ότι θα αντιπαλέψουν με οποιοδή-ποτε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο διαθέτουν , επιλογές που θα θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της εταιρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υφιστά-μενες θέσεις και συνθήκες εργασίας , τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται η εταιρία και την Εθνική Οικονομία.

Από την μεριά των εργαζομένων και σαν πρώτη αντίδραση , ανακοινώθηκε η άμεση σύγκληση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε γενική Συνέλευση , προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας ,όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη ,εκφράζει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που όπως δηλώνουν ο αγώνας και η προσπάθεια των της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της συμβολίζει την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που παράγει, δουλεύει ,προκόβει και χτίζει το μέλλον των παιδιών της. Την Ελλάδα που αντιστέκεται.

Τέλος το Εργατικό Κέντρο Θήβας καλεί την Κυβέρνηση , όπως εξάλλου έχει δεσμευτεί και εγγράφως στην επίσημη ανακοίνωση της 23 Ιουλίου 2013 , να μην πάρει καμία απόφαση που θα αφορά την ΛΑΡΚΟ , ερήμην των εργαζομένων της.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακυρώνονται μαζικά συναυλίες στην περιφέρεια λόγω των ελέγχων του ΣΔΟΕ ...


Ο κλοιός σφίγγει, τα παραστατικά ελέγχονται, οι αποδείξεις περνούν από κόσκινο και στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν τα συμβόλαια των καλλιτεχνών. Το αποτέλεσμα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κύμα ακυρώσεων σε...
προγραμματισμένες συναυλίες στην περιφέρεια.

Οι  έλεγχοι της εφορίας δεν περιορίζονται μόνο στους διασκεδαστές της πίστας οι οποίοι είναι σε ζήτηση, αλλά και σε αρκετούς «ποιοτικούς» της πρώτης γραμμής του λεγόμενου «έντεχνου τραγουδιού», αναφέρει ρεπορτάζ της Γιώτας Συκκά στην Καθημερινή.

Οι ελεγκτές δείχνουν όλο και πιο καχύποπτοι από το Αγρίνιο ως την Κρήτη, από την Εύβοια μέχρι την Ξάνθη και δεν αποδέχονται ως πραγματικές τις δηλωμένες αμοιβές γνωστών διασκεδαστών, οι οποίοι δηλώνουν μεροκάματα που υποτίθεται ότι δεν ξεπερνούν τα 500 και 600 ευρώ, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι αμοιβές τους κυμαίνονται από 1.500 με 2.000 ευρώ έως και 15.000 τη βραδιά..

To ΣΔΟΕ έχει εστιάσει κυρίως στα κέντρα στα οποία εμφανίζονται ορισμένοι διασκεδαστές της πίστας. Σαν να τα πρόβλεψε όλα αυτά ο Αντώνης Ρέμος και πριν από το φιάσκο της Μυκόνου και τις δηλώσεις μεταμέλειας δήλωνε σε συνέντευξή του (Χρ. Παπαϊωάννου, «Ποντίκι») στην αρχή του καλοκαιριού: «Η νύχτα έχει τελειώσει».

 iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροφώνια 2013 - Έκθεση έργων μεικτής τεχνικής απο την εικαστικό Μαρία Διακοδημητρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Η λίστα με τους επιπλέον 4.599 υπαλλήλους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα


Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκληθεί στις 23 Αυγούστου θα «κλειδώσουν» οι θέσεις σε Υπουργεία και εποπτευόμενους Φορείς που θα καταργηθούν και θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 12.500 «διαθέσιμων» έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος αναμένεται να «σηκώσουν» τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας με το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες πρώτοι στόχοι

Από το σύνολο των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, μέχρι τον Σεπτέμβριο, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη 4.401 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επίσης, από την 23η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί, φτάνοντας τον αριθμό των «διαθέσιμων» στους 7.901, σύμφωνα με το Έθνος.

Οι δεξαμενές

Τέλος, στην χθεσινή Κυβερνητική σύσκεψη «κλείδωσε» ο αριθμός των 4.599 υπαλλήλων από τα υπόλοιπα υπουργεία, εκ των οποίων θα είναι:

- 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

- 1.500 νοσηλευτές και γιατροί.

- 600 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

- 750 υπάλληλοι από Φορείς του Υπουργείου Μεταφορών.

- 500 Διοικητικοί Υπάλληλοι από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται την Τετάρτη τα μπουρίνια - Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία

Συνεχίζονται την Τετάρτη τα μπουρίνια - Πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία Συνεχίζουν και την Τετάρτη τα μπουρίνια αφού βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και πιθανότατα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Την ίδια ώρα μικρή πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην νοτιά Κρήτη έως 33 βαθμούς κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ