Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Καρέ- καρέ η ληστεία τράπεζας στο Βελεστίνο - Ποιοι και πώς άρπαξαν 317.000 ευρώ

Στους πολίτες στράφηκε η αστυνομία προκειμένου να εξιχνιάσει τη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο Βελεστίνο. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που απέσπασαν 317.000 ευρώ από τράπεζα στη Μαγνησία, στις 14 Αυγούστου, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Και οι αρχές ελπίζουν πως το βίντεο από τη ληστεία θα τους βοηθήσει να βρεθούν στα ίχνη των κακοποιών που πιστεύουν ότι συνδέονται με την τρομοκρατία.

Το κλειστό κύκλωμα κατέγραψε καρέ- καρέ τον τρόπο που κινήθηκαν οι τέσσερις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα, ενώ ο ένας τους περίμενε έξω από αυτή. Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα καμένο ολοσχερώς.

Στο βίντεο, που είναι διάρκειας 3.20, φαίνεται πώς μπήκαν οι νεαροί, με περούκες και γυαλιά ηλίου, στην τράπεζα και ο ένας από αυτούς ακινητοποίησε τον ταμία δείχνοντάς του το όπλο. Η ληστεία κράτησε περίπου 15' και μάλιστα κατά τη διάρκειά της οι δράστες καθησύχασαν τους πελάτες της τράπεζας, καθώς τους είπαν «δεν θέλουμε τα λεφτά σας. Κλέβουμε μόνο από το κράτος».

Η αστυνομία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα καλώντας όποιον γνωρίζει κάτι για τα συγκεκριμένα πρόσωπα να επικοινωνήσει με τις αρχές. Από την πρώτη στιγμή πάντως οι αρχές εξέταζαν την εμπλοκή αντιεξουσιαστών στην υπόθεση, καθώς εντόπισαν ομοιότητες με την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από ένα χρόνο. Παράλληλα όμως οι κινήσεις των δραστών θύμιζαν εκείνες στις επιθέσεις σε τράπεζες στο Βελβεντό, στον Φιλώτα Φλωρίνης αλλά και στον Πυργετό Λάρισας που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες και αποδόθηκαν σε βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα η αστυνομία είχε εκτιμήσει πως με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για συμμορία Ελλήνων που να δραστηριοποιείται στην κεντρική Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενδέχεται να είναι μία νέα απόπειρα χρηματοδότησης νέου ενόπλου σχήματος αντιεξουσιαστών, που να έχει σχέση με την επιχείρηση «Φοίνικας».
Διαβάστε Περισσότερα »

23 Αυγούστου γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας Μακαριώτισσας Δομβραίνας




Στις νότιες πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από το χωριό Δόμβραινα, βρίσκεται η ανδρική μονή της Παναγίας της Μακαριώτισσας. Η ίδρυσή της ανάγεται στον 12ο αιώνα.

Σημαντικές ανακαινίσεις γίνανε το 1609 και το 1802 όπου το καθολικό κοσμήθηκε με τοιχογραφίες και κατασκευάστηκε περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο με αξιόλογες εικόνες.


Εκτός από πνευματικό κέντρο έπαιξε και σπουδαίο εθνικό ρόλο. Ενίσχυσε τον Καραϊσκάκη στη μάχη της Δομβραίνας και γι αυτό κάηκε από τους Τούρκους το 1826.

Στον Μακεδονικό αγώνα πρόσφερε θυσία τον ιερομόναχό της π. Χρυσόστομο Καπετανόπουλο, ενώ γνώρισε και την θηριωδία των Ναζί στην Κατοχή, που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της Μονής φονεύοντας τον μοναχό της π. Αγαθάγγελο Αγγέλου. Στη συνέχεια η μονή εγκαταλείφθηκε.

Το 1992 εγκαταστάθηκε νέα Αδελφότητα που έχει ανακαινίσει μεγάλο μέρος του συγκροτήματος και σήμερα λειτουργεί ως οργανωμένο Κοινόβιο με 20 περίπου μοναχούς.

Εορτάζει στις 23 Αυγούστου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό καλοκαίρι στις Θεσπιές-Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό την σκιά του ΣΔΟΕ παζάρι και γουρουνόπουλα στην Θήβα!



Χ. Χαρατσής: «Είναι πρόβλημα για τον τρόπο λειτουργίας όχι όμως  για όσους είναι νόμιμοι»

Ν. Στρατέλος: «Παρά την αντίθεση μας, οφείλουμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα  ως προς την εξυγίανση του παζαριού…»

Αντιμέτωποι με το ΣΔΟΕ θα βρεθούν παζαριώτες και γουρουνόπουλα, για προϊόντα που πωλούνται  ή ψήνονται παρανόμως, καθώς η μη τήρηση της νομιμότητας θα έχει και τις συνέπειες!

Η συμμετοχή στις παράγκες της εμποροπανήγυρης προϋποθέτει  όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αρκεί στην συνέχεια να κόβονται αποδείξεις, ενώ τα ίδια περίπου θα ισχύσουν και για τις  γουρουνοψησταριές, διαφορετικά ο γουρουνομεζές θα βγει τελικά ξινός για τους ψήστες…

Έμποροι, επαγγελματίες και πολίτες πάντως, ευελπιστούν σε καλές μέρες, βρίσκοντας προϊόντα σε καλές τιμές και μικρή διασκέδαση στο κέντρο της πόλης…

«Παρά το ότι εκφράζουμε την αντίθεση μας για το παζάρι, οφείλουμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα  ως προς την εξυγίανση του, έχει γίνει δηλαδή,  πιο σύγχρονο , συμμετέχουν άτομα που έχουν άδειες και είναι   Έλληνες, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι στα παζάρια  έχουν  τρυπώσει άτομα που  δεν έχουν καμία σχέση με το εμπόριο  και πωλούν προϊόντα ανεξέλεγκτα κι επικίνδυνα  χωρίς έγγραφα αποδείξεις  τιμολόγια κ.α» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, υπενθυμίζοντας την συνεχή  παρέμβαση των συναδέλφων του  για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, κατά τα προηγούμενα χρόνια κι ευχαριστώντας τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο που  για ακόμα  μια φορά, κατά την τελευταία 8ετία, προσφέρει τις παράγκες  με 80% στους Θηβαίους εμπόρους!

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας Χ. Χαρατσής από την πλευρά του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμποροπανήγυρη της Θήβας, την οποία μάλιστα χωρίζει σε τρεις ενότητες…

Την χορήγηση των παραγκών με ‘έκπτωση 80% στους ντόπιους εμπόρους, το ψήσιμο της γουρουνοπούλας, που θεωρείται κύριος παράγοντας προσέλκυσης κόσμου στα καταστήματα εστίασης και τις καφετέριες, δίνοντας την ευκαιρία  ανάσας στην αγορά, προκειμένου  να κινηθούν τα γρανάζια για ένα δεκαήμερο, αλλά και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Πινδαρείων, που θα γεμίσουν το κέντρο της πόλης με τις χορευτικές παραστάσεις και  με μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της μουσικής το Θέατρο Μοσχοποδίου, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να διασκεδάσουν στον τόπο τους, καθώς η ευκαιρία πλέον γι’  αλλού φαντάζει απόμακρη…

Όσο για την «παράσταση» του ΣΔΟΕ στο παζάρι, ο Πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών την χαρακτηρίζει «πρόβλημα για τον τρόπο λειτουργίας όχι όμως  για όσους είναι νόμιμοι», διαφωνώντας ωστόσο με «την δαμόκλεια σπάθη  και τις απειλές σε βάρος του στοχοποιημένου κλάδου της εστίασης»!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Αλιάρτου




Ο Δήμαρχος και η επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γυναικών Αλιάρτου, για την οικονομική προσφορά τους στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί στεφάνου, στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών, Γιώργου Παππαδιά και Δρόσου Πελώνη.                                  

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δίνει δύναμη στις οικογένειές τους.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                             ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝ. ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χρυσή Αυγή πήγε να στήσει ειδωλολατρική τελετή στους Δελφούς

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει εκδήλωση στο «ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, «με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου "θέματα ελληνική ιστορίας" στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «την απαράδεκτη χρησιμοποίηση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο».

Τι δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».

Τελετές στον Ηλιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της επιδίδονται σε παγανιστική λατρεία. «...Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού».

Αυτή είναι η περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, που πορεύεται προς την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει παγανιστική λατρεία. Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να οργανώνει τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Χρυσή Αυγή και ο θεός Ηλιος

Οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση. Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμενης Φάλαγγας». Σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Βραδινές ώρες χθες (21-08-2013), προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, οκτώ (8) άτομα, οι οποίοι επιχείρησαν να διοργανώσουν – πραγματοποιήσουν εκδήλωση, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τον αρμόδιο Φορέα.

Τα ίδια άτομα παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ομάδα δεκαέξι (16) ατόμων, επιχείρησαν να διοργανώσουν και να πραγματοποιήσουν εκδήλωση και ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί – ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ύστερα από τη σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες της Υ.Α.Τ. επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ (8) άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο».

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν 25.000 παιδιά – Aναζητούνται 50 εκατομμύρια ευρώ


Πενήντα εκατ. ευρώ αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μη μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 25.000 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 91.000 (για την ακρίβεια 91.153), ενώ τα 150 εκατ. που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα καλύπτουν 60.000 παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός 30.000 παιδιά για τα οποία θα χρειάζονταν επιπλέον 75 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από τις 91.000 αιτήσεις εκτιμάται ότι γύρω στις 6.000 με 8.000 αιτήσεις δεν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί, άρα ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί σε 83.000 με 85.000.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που διήρκησε τρισίμιση ώρες μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ: «Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την αναζήτηση κονδυλίων προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γ. Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα για εμάς είναι να πάρουμε περισσότερα παιδιά στους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ δεδομένου ότι περνάμε μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και υπάρχει οικονομική στενότητα στις οικογένειες. Ο κύριος υπουργός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εμείς ως ΚΕΔΕ θα τις εξετάσουμε στην κατεύθυνση, να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος διοικήσεων της ΕΑΒ


Κακουργηματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, άσκησε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα. Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του γενικού διευθυντή και επικεφαλής επιχειρησιακών λειτουργιών της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τη δίωξη, στα μέλη του ΔΣ αποδίδεται η διάπραξη των αδικημάτων ως φυσικών αυτουργών, ενώ στον γενικό διευθυντή η ηθική αυτουργία των πράξεων, καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντά του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012 έως το 2015, αν και, κατά τον εισαγγελέα, κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει επιπλέον κατηγορία σε βάρος τού εν λόγω στελέχους σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ο κατηγορούμενος. Φέρεται, επίσης, το επίμαχο διάστημα, που υποστηρίζει ότι σπούδαζε στην Αμερική, να υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία .

Στα κατηγορούμενα μέλη των ΔΣ καταλογίζεται ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτηση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο μισθός ΠΡΟΚΛΗΣΗ του Παντελή Καψή 451.250 το χρόνο !!!!

Το ΦΕΚ διορισμού του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση δημοσιοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τις ετήσιες αποδοχές του.

Αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ertsocial:

Στη χώρα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι παίρνουν γύρω στα 300-500 ευρώ,στη χώρα με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, στη χώρα των κομμένων μισθών και δώρων, στη χώρα των 250.000 «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, στη χώρα όπου...
...τα μαγαζιά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σ' αυτά που έχουν ήδη βάλει λουκέτο και σ' αυτά που θα βάλουν προσεχώς, στη χώρα που ένα μεγάλο μέρος του λαού τρώει σε συσσίτια της Εκκλησίας,στη χώρα που νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα γιατί δεν έχουν να το πληρώσουν, στη χώρα που ο λαός παγώνει το χειμώνα γιατί είναι ακριβό το πετρέλαιο, στη χώρα που αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα γιατί είναι ακριβή η βενζίνη και υψηλά τα τέλη κυκλοφορίας, στη χώρα που τέλος πάντων συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά και χειρότερα, πόσα λέτε πως παίρνει ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τη Νέα Κρατική Τηλεόραση;

Κρατηθείτε: 451.250 ευρώ το χρόνο!!! Πρόκειται βεβαίως για τον «πολύ» Παντελή Καψή, πρώην του ΚΚΕ εσωτερικού (στα νιάτα του), πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της... δέξιας συγκυβέρνησης.

Κι όποιος αμφιβάλλει, ας διαβάσει το ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2013 και με την υπογραφή του Σαμαρά (της «περικοπής δαπανών») φαρδιά-πλατιά από κάτω!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κωπαΐδα του Rottmann-1835



Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Θα γίνει διαβούλευση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


«ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, άρχισε την διαδικασία των διαβουλεύσεων με τους φορείς, για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, έχει ήδη ζητήσει με επιστολή του από τις 19-8-2013, προς τους Δημάρχους της Βοιωτίας, να εκφράσουν τις θέσεις τους, επί του ζητήματος αυτού, στα πλαίσια της τοπικής αρμοδιότητάς τους όπως και προς τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας, που εκπροσωπούν και τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Στην συνέχεια προγραμματίζονται συναντήσεις, με τους Εμπορικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας  και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωναν παιδιά του γείτονα ως δικά τους για να παίρνουν το επίδομα πολυτέκνων – Ελέγχονται 30.000 αιτήσεις


To να δηλώσει κανείς ψευδώς χαμηλότερο εισόδημα από το πραγματικό, ώστε να λάβει επίδομα τέκνων ήταν η προφανής απάτη. Το να δηλώνει όμως, παιδιά άλλης οικογένειας ως δικά του, αξίζει βραβείο ...ευρεσιτεχνίας.

Μέχρι τώρα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, από τους ελέγχους που έχουν γίνει αποκαλύφθηκαν 11.000 ψευδείς δηλώσεις εισοδήματος από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, ενώ το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ελέγχονται άλλες 30.000 αιτήσεις στις οποίες υπάρχουν και περιπτώσεις –κυρίως αλλοδαπών- όπου η μία οικογένεια δήλωνε τα παιδιά της άλλης για να εισπράξει το επίδομα.

Πλέον προβλέπεται ψαλίδι 130 εκατ. ευρώ από το ενιαίο επίδομα τέκνων καθώς και από το ειδικό επίδομα πολυτέκνων για το 2014 προβλέπει στον νέο προϋπολογισμό του ΟΓΑ που καταρτίζεται με πρόβλεψη δαπάνης ύψους 570 εκατ. € την επόμενη χρονιά για τους δικαιούχους αυτών των επιδομάτων από 700 και πλέον εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί φέτος.

Ο λόγος που κόβονται τα 130 εκατ. ευρώ έχει να κάνει αφενός με τη μειωμένη ανταπόκριση που παρατηρείται στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους δικαιούχους, οι οποίοι αρχικά υπολογίζονταν ότι θα ξεπερνούσαν τους 650.000 ενώ στην πορεία υποβολής των αιτήσεων η εκτίμηση αυτή αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και πλέον γίνεται λόγος για περίπου 500 χιλιάδες δικαιούχους και αφετέρου με την αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ένα μήνα πριν αρχίσουν οι έλεγχοι για την πληρωμή των επιδομάτων!

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή κρεμμυδιού στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Η σφαγή 1.300 ανθρώπων στη Δαμασκό από τη χρήση χημικών – Παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι

Οι Σύροι εξοντώνονται σε έναν εμφύλιο, που έχει στείλει στο θάνατο χιλιάδες κι έχει εκτοπίσει από τη χώρα περί τα 4,5 εκατομμύρια άτομα. Η πιο σκοτεινή μέρα ήταν η Τετάρτη. Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τη χρήση χημικών. Ηταν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι.

Το κύριο κίνημα που ενώνει τους αντιπάλους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ καταγγέλλει επίθεση με χημικά σε περιοχές κοντά στην Δαμασκό.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από ακτιβιστές, η αυθεντικότητα των οποίων όμως δεν έχει για την ώρα εξακριβωθεί, δείχνουν γιατρούς να περιθάλπουν παιδιά που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, νοσοκομεία γεμάτα κόσμο και σορούς τυλιγμένους με σεντόνια.

Οι καταγγελίες για επίθεση με χημικά γίνεται την ημέρα της άφιξης των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη συριακή πρωτεύουσα προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για χρήση τοξικών όπλων.

Το συριακό καθεστώς πάντως έσπευσε να διαψεύσει τις αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανέωσε ο Μαχαίρας στον Λεβαδειακό





   

Στην επέκταση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Μαχαίρα προχώρησε ο Λεβαδειακός.


Με τα πράσινα του Λεβαδειακού θα αγωνίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2016 ο Δημήτρης Μαχαίρας, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, οι δύο πλευρές ανανέωσαν πρόωρα τη συνεργασία τους.

Την περσινή σεζόν ήταν από τα βασικά... γρανάζια των Βοιωτών, όπου είχε 21 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ήταν βασικός στην φετινή πρεμιέρα με τον Πανθρακικό.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Μαχαίρα έως τις 30/6/2016».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα αίτηση και τουλάχιστον 50 ευρώ για την αποκοπή του χαρατσιού από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Η αίτηση για την αποκοπή του ΕΕΤΗΔΕ (η παλιά ονομασία του χαρατσιού) το 2012, δεν ισχύει για το ΕΕΤΑ (νέο όνομα του χαρατσιού) του 2013
Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών τους καταναλωτές της ΔΕΗ καθώς όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες όσοι υπέβαλαν αίτηση για την αποκοπή του χαρατσιού, γνωστό και ως ΕΕΤΗΔΕ, από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το 2012, θα πρέπει να την υποβάλουν εκ νέου καθώς το χαράτσι το 2013 μετονομάστηκε σε ΕΕΤΑ.

Και η διαδικασία δεν είναι χωρίς κόστος ακόμα για εκείνους που επιθυμούν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής του φόρου καθώς όπως προβλέπει η διαδικασία, ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου μπορεί να ζητήσει την αποκοπή του ΕΕΤΑ από το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και τη βεβαίωση αυτού στην αρμόδια ΔΟΥ, αφού, όμως, πρώτα καταβάλει τουλάχιστον την τρέχουσα και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις ενώ σε περίπτωση  επίκλησης αδυναμίας καταβολής θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 50 ευρώ.

Επιπλέον, για την αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος απαιτείται η προσκόμιση, στο νέο προμηθευτή, βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ ότι ακολουθήθηκε η ανωτέρω διαδικασία από τον κύριο ή τον επικαρπωτή ή από τον μισθωτή ή από τον χρήστη, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί ειδικά προς τούτο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός και την Πέμπτη - Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει





Aστατος θα είναι και την Πέμπτη ο καιρός με την πιθανότητα να σημειωθούν βροχές να είναι αυξημένες για πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα ενδέχεται να βρέξει ακόμη και στην Αττική και συγκεκριμένα στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου ενώ βοριάδες εντάσεως μέχρι επτά μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά και το απόγευμα στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιροι όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια του νομού. Βελτίωση το απόγευμα

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσαυγίτες πήγαν στους Δελφούς για παράνομη εκδήλωση παρεμποδίζοντας τους παρευρισκόμενους -Προσήχθησαν οκτώ άτομα

Στην προσαγωγή οκτώ χρυσαυγιτών προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία, διότι οι συγκεκριμένοι προσπάθησαν να διοργανώσουν εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών χωρίς να έχουν άδεια, «παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα τους παρευρισκόμενους στον αρχαιολογικό χώρο».

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής είχε προγραμματίσει εκδήλωση στο «ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, «με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου "θέματα ελληνική ιστορίας" στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «την απαράδεκτη χρησιμοποίηση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο».
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν μαθήματα και ώρες διδασκαλίας σε Γυμνάσιο - Λύκειο

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Και έπειτα από αρκετές συζητήσεις και διαβουλεύσεις, πλέον γνωρίζουν τι θα βρουν μπροστά τους σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου υπάρχουν αλλαγές τόσο σε μαθήματα, όσο και στις ώρες διδασκαλίας τους.
Οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο την Α' τάξη στο Λύκειο, καθώς για τις δύο επόμενες θα ισχύσουν τα παλιά δεδομένα. Οπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα, τα μαθήματα που ήταν αρχικά εκτός πλάνου, επανήλθαν σε αυτό. Συγκεκριμένα, η μουσική και τα καλλιτεχνικά υπάρχουν και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, ενώ μία ώρα την εβδομάδα θα διδάσκονται και Τεχνολογία οι ίδιοι μαθητές. Παράλληλα, επέστρεψε και η Φυσική στην Α' Γυμνασίου.
Αλλαγές έγιναν και σε ότι αφορά τις ξένες γλώσσες στο Γυμνάσιο. Οι μαθητές θα έχουν μία λιγότερη ώρα διδασκαλίας αγγλικών, καθώς θα έχουν από δύο τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή γερμανικά). Μία ώρα λιγότερη- δύο συνολικά- θα διδάσκονται ξένη γλώσσα και οι μαθητές του Λυκείου, όπου παραμένει μία εκ των αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών.
Στην Α' Λυκείου οι μαθητές θα περνούν 2 ώρες παραπάνω στο σχολείο κάθε εβδομάδα- συνολικά 35- ενώ τα μαθήματα επιλογής- επιλέγουν ένα- που θα έχουν είναι Εφαρμογές Πληροφορικής, Διαχείριση φυσικών πόρων, και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός.
Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α' τάξης Γενικού Λυκείου
Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α' και Β' τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου
Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α', Β' και Γ' τάξεων Ημερήσιου Γυμνασίου
Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων Α', Β' και Γ' τάξεων Εσπερινού Γυμνασίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην υποδοχή του ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ προερχομένου απο την Ιερά  Μονή Σαγματά,στην  Μονή το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013
                               ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6:15 μ.μ.
ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ
Εκ της Ιεράς Μονής

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ