Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τρίτη στον κόσμο η Εθνική Νέων γυναικών



Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 7-6 της Ρωσίας, κρεμώντας στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ρωσίδες ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα και προηγήθηκαν με 3-1. Στη συνέχεια όμως, οι Ελληνίδες αθλήτριες ανέβασαν τον ρυθμό τους και με τρία διαδοχικά τέρματα πήραν κεφάλι στο σκορ με 4-3. Στη συνέχεια η Ρωσία κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά σε 4-4 αλλά και να ψαλιδίσει στη συνέχεια τη διαφορά (6-4 υπέρ της Εθνικής) σε 6-6. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, καθώς κατάφεραν να κάνουν το 7-6 και να βρεθούν στην τρίτη θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι θα δείτε τα εκκαθαριστικά σας



Τη δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013 καθώς και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012 από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

 Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες», και, στη συνέχεια, επιλογές «Υποβολή δήλωσης φορολογίας Εισοδήματος Ε1» και «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9» μπορούν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά που τους έχουν αποσταλεί.

Οι άμεσοι, απευθείας σύνδεσμοι είναι:

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp για το ΦΕΦΠ και

https://www1.gsis.gr/webtax3/etak/faces/index.jspx για το ΦΑΠ.

Δεδομένου πως μερικά εκκαθαριστικά σημειώματα με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης την 30η Αυγούστου 2013 είναι σε διαδικασία αποστολής, αλλά και επειδή ενδέχεται κάποιοι φορολογούμενοι να βρίσκονται μακριά από τη δηλωμένη διεύθυνση αλληλογραφίας τους, το υπουργείο, επισημαίνει την εναλλακτική δυνατότητα ενημέρωσης και πληρωμής, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Οι κωδικοί πληρωμής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και τα ποσά πρώτης δόσης ή ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εμποροπανήγυρη της Θήβας ... βίντεο



Το πανηγύρι της Θήβας ήδη έχει ξεκινήσει. Το Σαββατοκύριακο είχε αρκετή κίνηση και το ίδιο ελπίζουμε για τις υπόλοιπες ημέρες ώστε τα... χρήματα των εμπόρων να πιάσουν τόπο. Το viotiashop σας δίνει μία πρώτη εικόνα από τις δύο πρώτες ημέρες της εμποροπανήγυρης. Θα ακολουθήσει και άλλο αφιέρωμα σε κάποια περίπτερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνεντεύξεις.

viotiashop.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχειρηματικό πρόγραμμα για 2.500 άνεργες γυναίκες από το υπουργείο Ανάπτυξης

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας». Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών θα αναρτηθεί αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου (10.00 πμ) στις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr .

Όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο, επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν αρχικά 40.000.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Ο αυξημένος προϋπολογισμός (77 εκατ. ευρώ) προέκυψε από υπερδέσμευση πόρων λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων ρευστότητας, ορισμένες από τις προτάσεις που επελέγησαν μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους κοινοτικούς κανονισμούς. Ειδικότερα:

Υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) 6.954 αιτήσεις χρηματοδότησης με αιτούμενο προϋπολογισμό 217.392.249,62 Euro. Από αυτές, 6.419 αιτήσεις προχώρησαν προς αξιολόγηση και είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής. Από τις 6.419 εν δυνάμει επιλέξιμες προτάσεις με προϋπολογισμό 198,689 εκατ. ευρώ και με βάση τον προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης που αναφέρεται στον οδηγό του Προγράμματος, εντάχθηκαν αρχικά 1.267 προτάσεις με προϋπολογισμό 40,022 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη 2.444 προτάσεων έργων που πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις και τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος με προϋπολογισμό 76.928.109,45 ευρώ. Αναλυτικά, στην Υποδράση 1 που αναφέρεται σε γυναίκες 18-35 ετών εντάσσονται 1.239 έργα με προϋπολογισμό 39.041.974,06Euro και στην Υποδράση 2 που αναφέρεται σε γυναίκες 36-64 ετών 1.205 έργα με προϋπολογισμό 37.886.135,35 Euro. Οι προτάσεις που εντάχθηκαν είχαν βαθμολογία από 81 μονάδες και πάνω με άριστα το 100.

Επισημαίνεται ότι για τα ενταχθέντα έργα τίθεται προθεσμία μέχρι τις 15.10.2013 για την υποβολή στον ΕΦΕΠΑΕ των απαραίτητων δικαιολογητικών οριστικοποίησης της ένταξής τους. Οι υπόλοιπες προτάσεις θα χαρακτηριστούν ως επιλαχούσες σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενταγμένες στο πρόγραμμα προτάσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «2500 γυναίκες άνεργες, απολυμένες, αυτοαπασχολούμενες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Εύχομαι και ελπίζω να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής αυτές και οι οικογένειές τους. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι τόσο η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων όσο η δημιουργία της μέγιστης προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες, την οικονομία, την κοινωνία».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη από την Daily Mail: Αεροπλάνα μετέφεραν δισ. ευρώ στην Ελλάδα


Συμφωνα με τη Daily Mail που έχει το σχετικό ρεπορτάζ η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία στην Ελλάδα διπλασιάστηκε από € 19 δισ. το 2009 σε € 40 δισεκατομμύρια το Σεπτέμβριο του 2011.

Γράφει η Daily Mai στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της:

Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 το συνολικό είχε φτάσει € 48 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τουλάχιστον € 10 δισεκατομμύρια – ίσως πολύ περισσότερα – είχαν παραδοθεί με μυστικές αερογέφυρες.

Συνήθως, οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν μετρητά σε αξία κυκλοφορία μεταξύ 4% και 7 % του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,2 %. Μέχρι το 2012 είχε τριπλασιαστεί σε 24,8%.

Σε αυτούς τους αριθμούς, στα μέσα του 2012, η ​​Ελλάδα είχε μεγαλύτερη αξία των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία από τις Κάτω Χώρες, παρόλο που η ολλανδική οικονομία είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη έφεραν το διακριτικό της Maersk. Αν κάποιος έβλεπε τους σειριακούς αριθμούς του- OY-SRH και τα έβλεπε να προσγειώνονται στην Κύπρο νωρίτερα αυτό το χρόνο σίγουρα δεν θα έχετε μαντέψει το σκοπό αυτών των ταξιδιών ή το φορτίο τους.

Πτήσεις προς Αθήνα και Λάρνακα από το 2011

Οι πτήσεις προς Αθήνα και Λάρνακα οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από το 2011 δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μυστική αερογέφυρα.

Αποστολή τους δεν ήταν ούτε να σώσουν ζωές ούτε καν να διατηρήσουν μια εύθραυστη δημοκρατική ελευθερία, όπως οι διάσημες αερογέφυρες στο μεταπολεμικό Βερολίνο, αλλά για να προστατεύσουν και να παρατείνουν το οικονομικό πείραμα ενός πολυεθνικού νομίσματος.

Η Ελλάδα ξέμεινε από μετρητά το 2011

Τότε ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα ξέμενε από μετρητά, με μεταφορική άποψη τουλάχιστον. Τον Ιούνιο του 2011 υπήρξαν μήνες στασιμότητας στο προγράμμα οικονομικής μεταρρύθμισης και η Τρόικα που ελέγχει ουσιαστικά τη χώρα είχε ξεμείνει από υπομονή.

Υπήρχε έλλειψη όλων των χαρτονομισμάτων, εκτός αυτού των 10 Ευρώ. Οι Έλληνες είχαν απαντήσει στην απειλή της τρόικας αποσύροντας ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με ρυθμό ρεκόρ.

Σύντομα δεν θα υπήρχαν αρκετά χαρτονομίσματα για να αντιμετωπιστεί η τάση των Ελλήνων να «βάλουν χέρι» στις καταθέσεις τους κάνοντας αναλήψεις. Ετσι τέθηκε σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο. «Μιλάμε για τον Ιούνιο του 2011», είπε στη βρετανική εφημερίδα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επιβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. «Οι Ελληνες έπαιρναν 1-2 εκατ. ευρώ την ημέρα από το τραπεζικό σύστημα. Χρειάστηκε να στείλουν στρατιωτικά αεροπλάνα στην Ιταλία για να πάρουν χαρτονομίσματα. Η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Εως τον Ιούνιο του 2012 η απαίτηση για χαρτονομίσματα στην Ελλάδα σχεδόν τριπλασιάστηκε και εν μέσω εκλογικής αναταραχής, οι μυστικές αποστολές που ξεκίνησαν το 2011 κρίθηκαν ξανά αναγκαίες. Ενώ δημόσια απειλούσε την Ελλάδα, μυστικά η Τρόικα έστελνε στρατιωτικά και εμπορικά αεροπλάνα για να τους προμηθεύσει με δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε πτήση. Στόχος δεν ήταν να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά να προστατευθεί το ίδιο το ευρώ.

Ο Γιώργος Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εξήγησε ότι αν η ζήτηση για χαρτονομίσματα δεν είχε επιτευχθεί, η εντύπωση που θα είχε δημιουργηθεί είναι ότι οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να εξοφλήσουν τους καταθέτες.

"Θα προκαλέσει την κατάρρευση της εμπιστοσύνης με τρομερές συνέπειες για την οικονομική σταθερότητα και τη γενική προοπτική της χώρας", είπε.

Η κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την Μεσόγειο. Ακόμα και στην Ιταλία είχε εξαπλωθεί η ανησυχία των επενδυτών.

Μετά τα αεροπλάνα, πλοία μετέφεραν τα ευρώ στα νησιά

Η αερογέφυρα ήταν μόνο το πρώτο στάδιο της αποστολής. Εκατοντάδες πλοία μετέφεραν τα νέα χαρτονομισμάτασε σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα ελληνικά νησιά, από τη Ρόδο στην Κέρκυρα, από την Κρήτη στην Κομοτηνή.

Εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να εξασφαλιστεί ότι τα υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα είχαν επαρκή χαρτονομίσματα για την κάλυψη της ζήτησης καταθετών.

Κανείς δεν αντελήφθη τίποτα -Νομισματική επανάσταση κάτω από τη μύτη τους

Το απίστευτο είναι ότι η ενέργεια αυτή προχώρησε χωρίς κανένας να το αντιληφθεί. Τα ΑΤΜ συνέχισαν να λειτουργούν. Ωστόσο, κάτω από τη μύτη τους, μια νομισματική επανάσταση λάμβανε χώρα.

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ εφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες το 2011 και το 2012, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι μόνο το ένα τρίτο από αυτά δαπανήθηκε. Άλλο ένα τρίτο είχε εκδοθεί στο εξωτερικό για επενδύσεις, για παράδειγμα, στο Λονδίνο, καθώς και το ένα τρίτο ήταν κρυμμένα κάτω από τα στρώματα στα ελληνικά σπίτια.

Κρίση ίσον πολύ χαμηλότεροι μισθοί

Οι πολίτες των χωρών κρίσης – Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ιρλανδία – δεν έχουν ακόμη φωτιστεί από τους πολιτικούς τους για την τιμή που πρέπει να καταβληθεί: με λίγα λόγια, η επιβίωση του ευρώ σημαίνει πολύ χαμηλότερους μισθούς για αυτούς.

Σύμφωνα με την ορολογία, οι χώρες της Μεσογείου πρέπει να είναι «εσωτερικά υποτιμημένες», πράγμα που σημαίνει σπρώχνοντας προς τα κάτω τον μέσο όρο των μισθών.

Η Γερμανία επωφελήθηκε περισσότερο από την εισαγωγή του ευρώ μέσω του εμπορίου στο εσωτερικό της Ευρώπης, ένα φθηνότερο νόμισμα για τις εξαγωγές εκτός Ευρώπης, και τα πολύ χαμηλά επιτόκια για τα χρέη της.

Η πρώτη δοκιμασία θα έρθει από την Ελλάδα, η οποία θα απαιτήσει σύντομα τρίτο πακέτο διάσωσης και ακόμη κούρεμα για το χρέος της.

Αυτό θα είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας όπου μοιράζονται δημόσια χρέη σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Μια de facto δημοσιονομική ένωση και, αρκετά σύντομα, μια μορφή της «τραπεζικής ένωσης» θα ακολουθήσει.

Απίστευτα συμπεράσματα της Daily Mail: Ενα υπερκράτος γεννήθηκε

Πίσω από όλα αυτά θα είναι η πολιτική ένωση – ένα υπερκράτος.

Η Maersk Star Air OY-SRH που προσγειώθηκε στη Λάρνακα πριν από πέντε μήνες ήταν το ισοδύναμο ενός έθνους που είχε παραχωρήσει τη νομισματική κυριαρχία της.

Τέτοια αεροπλάνα είναι ένα ορατό σύμβολο της απώλειας της εθνικής ισχύος .

Μετά τις γερμανικές εκλογές του επόμενου μήνα, αυτή η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Μια επανάληψη των εναέριων αποστολών διάσωσης είναι δυνατή;

Η Αναταραχή πάντως είναι εγγυημένη.

Δέστε τις ζώνες σας, καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια συγκίνηση για το 3 μηνών βρέφος που ταλαιπωρείται από ανθρώπινη «αυτανάφλεξη» βίντεο

Η σύντομη ζωή του μικρού Ραχούλ από την Ινδία είναι γεμάτη άσχημες εμπειρίες, καθώς, το άτυχο μωρό, μόλις τριών μηνών, πάσχει από μια πολύ σπάνια περίπτωση ασθένειας που ονομάζεται «ανθρώπινη αυτανάφλεξη».
Το βρέφος έχει ήδη καλυφθεί στις φλόγες τέσσερις φορές και το σώμα του είναι γεμάτο σοβαρά εγκαύματα με τους γιατρούς και επιστήμονες να μην μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός.
Η «ανθρώπινη αυτανάφλεξη» έχει παρατηρηθεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ενώ οι όποιες ενδείξεις υπάρχουν για το τι την προκαλεί, όπως συγκεκριμένη διατροφή ή χρόνια κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, δεν ταιριάζουν σε ένα μωρό τριών μηνών.
Οι γονείς του απελπισμένοι κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση της Ινδίας να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα νοσήλια..
Μάλιστα όταν ο άτυχος Ραχούλ βρέθηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν υπεύθυνους τους ίδιους τους γονείς του.
Πλέον, έπειτα από εβδομάδες νοσηλείας και θεραπείας στο νοσοκομείο Κιπλάουκ οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο στο μικρό μη μπορώντας να βοηθήσουν περαιτέρω την κατάστασή του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Στην διαθεσιμότητα 4.599 υπάλληλοι-Από ποια υπουργεία αποχωρούν


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν:

1.835 από το υπουργείο Υγείας ,1.500 από το υπουργείο Παιδείας ,758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , 618 από το υπουργείο Εργασίας , 485 από το υπουργείο Οικονομικών , 410 από το υπουργείο Άμυνας , 250 από το υπουργείο Πολιτισμού , 138 από το υπουργείο Τουρισμού , 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας , 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας , 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης , 10 από το υπουργείο Εξωτερικών και 20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα '' Ο επιθεωρητής'' στο Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δίστομο



Το έργο '' Ο επιθεωρητής'' του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή από το Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου " Εν δράσει" στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου « Δίστομο 2013»,στο μαγευτικό και δροσερό θέατρο στο Λόφο του Μαυσωλείου της Μαρτυρικής κωμόπολης.
Ενα απαιτητικό -και πολύ ζεστό - κοινό υποδέχθηκε μέχρι σήμερα μια σειρά εξαιρετικές παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που απέσπασαν τις ειλικρινείς επιδοκιμασίες όχι μόνο των εκατοντάδων θεατών κάθε βράδυ, αλλά και των μελών της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

''Δυνατή'' Κριτική Επιτροπή

Και φέτος εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες του θεατρικού χώρου βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη στο Δίστομο ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής που αξιολογεί τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις και θα διανείμει τα βραβεία.
Πρόκειται για τους: Πάνο Σκουρολιάκο, Ζωή Ρηγοπούλου, Πασχάλη Τσαρούχα, Άννα Χατζησοφιά και Λένα Σύρου (φωτογραφία).
Οι παραστάσεις αρχίζουν κάθε βράδυ στις 9 μ.μ.(με γενική είσοδο 2 ευρώ).Στο χώρο του Θεάτρου υπάρχει κυλικείο η λειτουργία του οποίου έχει παραχωρηθεί από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' στα μέλη του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ''Αμβρυσσεύς'',σε μια έμπρακτη απόδειξη συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης και προώθησης του ...''νους υγιής εν σώματι υγιεί''!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα πρόγραμμα των παραστάσεων
Κυριακή 25 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου " Εν δράσει" « Ο επιθεωρητής » του Νικολάι Γκόγκολ.
Δευτέρα 26 Αυγούστου
Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα « Πλούτος » του Αριστοφάνη.
Τρίτη 27 Αυγούστου
Κορινθιακό Θέατρο "Β. Ρώτας" « Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ
Τετάρτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις"« Ένας φόνος ζητά δολοφόνο » του Βασίλη Μουτσόπουλου
Πέμπτη 29 Αυγούστου
Τελετή λήξης - Βράβευση

Τι παρουσιάστηκε ήδη

Μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί :
Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ''Θεατροφρένεια'': «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης « Η τύχη της Μαρούλας » του Δημήτρη Κορομηλά.
Πολιτιστικός Ομιλος Θεσσαλονίκης " Βουβό χειροκρότημα" « Ματωμένος γάμος» του Φρειδερίκου Γκαρσία Λόρκα.
Η ''Θεατροφρένεια'' ευχαριστεί τους χορηγούς του Φεστιβάλ όπως και το κοινό της

περιοχής που κάθε βράδυ κατακλύζει το Θεατρο του Μαυσωλείου και χειροκροτεί τις θεατρικές πρωτοβουλίες των ερασιτεχνικών θιάσων που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Μαρινέλλα Χατζής στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελιές: Πότε είναι επικίνδυνες και πότε πρέπει να αφαιρούνται;



Οι σπίλοι ή ελιές αποτελούν μείζον καλοκαιρινό θέμα, εξαιτίας κυρίως της έκθεσης στον ήλιο, που συμφωνα με τους ειδικούς ευνοεί την εμφάνιση, αύξηση και αλλαγή της μορφολογίας τους.

    Τι είναι όμως οι ελιές, πότε είναι επικίνδυνες και πότε πρέπει να αφαιρεθούν;




Σπίλος ή ελιά είναι η επακριβώς οροθετημένη κυκλική και χρόνια, συγγενής ή επίκτητη δερματική βλάβη, που ... χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υπερμελάγχρωσης (σκουρότερο χρώμα, λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης, από τα μελανινοκύταρα που περιέχουν).

Κατά την ενήλικη ζωή, έχει υπολογισθεί ότι, όλοι οι άνθρωποι φέρουμε περί τους 40 σπίλους, χωρίς διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Γενικά μιλώντας, οι ελιές είναι καλοήθεις βλάβες και είναι ο Δερματολόγος ή ο Πλαστικός Χειρουργός, που θα μας ξεχωρίσει εκείνες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ύποπτες για την υγεία μας και άρα θα χρειασθούν αφαίρεση και βιοψία.

Γιατί όμως, κάποιες ελιές μπορεί να είναι επικίνδυνες και τι χρειάζεται να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς; Κάποιες ελιές μπορεί στο μέλλον να εξαλλαγούν («κακοφορμήσουν») σε μελάνωμα, το οποίο είναι ένας από τους πιο κακοήθεις και επιθετικούς όγκους στον άνθρωπο. Ανάλογα το μέγεθος, οι συγγενείς σπίλοι (αυτοί δηλαδή που τους έχουμε από τη γέννηση μας), μπορεί να είναι: μικροί (20 sq cm).



Για την πιθανότητα εξαλλαγής των συγγενών σπίλων σε μελάνωμα, οι γνώμες διίστανται, αλλά οι γενικές αρχές είναι:

1) στους μικρούς σπίλους, η πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος, είναι μεταξύ 1% – 5%.

2) Στους μεσαίους αυτή η πιθανότητα δεν έχει διερευνηθεί.

3) Οι μικροί και οι μεσαίου μεγέθους σπίλοι, σπάνια εξαλλάσσονται σε μελάνωμα πριν την εφηβεία.

4) Στους μεγάλους (γιγαντιαίους) ένα 5% – 10% καταλήγει σε μελάνωμα και στους μισούς από αυτούς (50%) η εμφάνιση της νόσου γίνεται στην ηλικία 3 – 5 ετών.

5) Η ανάπτυξη μελανώματος επί γιγαντιαίων σπίλων, έχει φτωχή πρόγνωση.

Η κλινική εικόνα της εξαλλαγής των συγγενών σπίλων σε μελάνωμα, περιλαμβάνει:

• Γρήγορη αύξηση του μεγέθους

• Ανωμαλία των ορίων

• Ανάπτυξη ασυμμετρίας

• Ποικιλοχρωμία μέσα στο σπίλο

• Ανάπτυξη δορυφόρων βλαβών

• Αλλαγές στην υφή.



Η διαχείριση των ατόμων που φέρουν συγγενείς σπίλους, βασίζεται:

• Στην επικινδυνότητα κακοήθους εξαλλαγής

• Στην αισθητική εμφάνιση της βλάβης

• Στο ύπαρξη ουλών κατά την αφαίρεση

• Σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Οι κυριότερες αρχές της διαχείρισης των σπίλων είναι:

• Οι μικροί και μεσαίοι σπίλοι πρέπει να παρακολουθούνται κάθε χρόνο για τυχόν αλλαγές. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία, πρέπει να γίνεται βιοψία, ή ολική προληπτική αφαίρεση (πχ. σε εκείνους που λόγω θέσης είναι δύσκολο να ελεγχθούν πχ. της πλάτης, του τριχωτού της κεφαλής, κλπ).

• Μικροί σπίλοι, που δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν από τη γέννηση, αντιμετωπίζονται σαν επίκτητοι (ανάλογα το χρώμα, την ανάπτυξη, το σχήμα, κλπ).

• Άτυποι στην εμφάνιση σπίλοι, πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά, ανεξάρτητα του μεγέθους τους.

• Γιγαντιαίοι σπίλοι, πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο.

• Χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι: ΕΔΜ, κρημνοί, διατατήρες ιστών, καλλιέργειες δέρματος του ασθενούς.

• Οι ασθενείς με γιγαντιαίους σπίλους, πρέπει να ελέγχονται εργαστηριακά και για την ύπαρξη άλλων βλαβών από το ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα).

Άλλες τεχνικές εκτός των χειρουργικών, που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση συγγενών σπίλων (πχ. LASERS, διαθερμοπηξίες, «ξύρισμα», απόξεση, κλπ), πρέπει να αποφεύγονται, γιατί έχουν υψηλή πιθανότητα υποτροπής.


Ποια είναι τα διάφορα είδη των σπίλων/ελιών;

Η διαφορική διάγνωση των συγγενών μελαγχρωματικών σπίλων, γίνεται, με τις εξής άλλες δερματικές μελαγχρωματικές βλάβες: λεκέδες café au lait, nevus spilus, επιδερμικός σπίλος, κοινός επίκτητος σπίλος, δυσπλαστικός σπίλος, κυανούς σπίλος, σπίλος του Becker, σπίλος Halo, μογγολική κηλίδα, σπίλος του Ota, σπίλος του Ito, σπίλος της Spitz, σμηγματορροικός σπίλος.

Ο «άκυρος» αστικός μύθος

Στο παρελθόν, υπήρχε μια λανθασμένη αντίληψη (ειδικά στην ελληνική ύπαιθρο), να μην πειράζουμε τις ελιές. Αυτή η τελείως λανθασμένη, ιατρικά, αντίληψη υπήρχε, γιατί πιθανώς, εκείνοι που εκδήλωναν μελάνωμα, από εξαλλαγή προϋπάρχοντα σπίλου (τον οποίο δεν αφαιρούσαν νωρίς κι έτσι προχωρούσε μέχρι να γίνει πλέον μη χειρουργήσιμος και μη ιάσιμος ή τον πείραζαν- δεν τον αφαιρούσαν χειρουργικά αλλά τον έκαιγαν) όταν πλέον έφτασαν στο στάδιο της θεραπείας (χειρουργείο) ήταν πλέον πολύ αργά και σε μερικούς μήνες πέθαιναν.

Έτσι δημιουργούνταν η εντύπωση, ότι επειδή πείραξε (χειρούργησε) την βλάβη, γι' αυτό πέθανε. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε το ρητό αυτό να έλεγε: μην τις πειράζετε, βγάλτε τες.

Από τον κ.Παναγιώτη Μάνταλο,
πλαστικό χειρούργο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ:ΑΪΝΤΕ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ..


ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ: Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ. ΠΗΡΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΞΕ



ΑΪΝΤΕ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ... "ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2011"... 29-7-2011... ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΗΣ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (ΤΣΑΜΑΛΙ)!


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκαριστικές εικόνες: Περιστέρια ζόμπι! [ΒΙΝΤΕΟ]



Με ένα πολύ περίεργο φαινόμενο βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες της Μόσχας, καθώς, έχουν παρουσιαστεί περιστέρια με αλλόκοτη συμπεριφορά που θυμίζουν ζόμπι, περπατούν περίεργα και έχουν αναποδογυρισμένο κεφάλι...



Τα περιστέρια αυτά κυκλοφορούν σαν υπνωτισμένα, δεν ανταποκρίνονται σε εξωτερικά ερεθίσματα και δεν φοβούνται ούτε απομακρύνονται όταν κάποιος προσπαθεί να τα διώξει ή να τα τρομάξει.

Δεν είναι λίγες οι κλήσεις που έχουν δεχθεί οι αρχές από ανήσυχους Μοσχοβίτες που παρατηρούν αυτές τις συμπεριφορές, ενώ οι αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Λεονίντ Πετσάτνικοφ, διασκεδάζει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η συμπεριφορά οφείλεται σε εντερική ασθένεια που δεν προσβάλει τον άνθρωπο, ενώ η Ομοσπονδιακή Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Μονάδα Ελέγχου κάνει λόγο για την ασθένεια «ψευδοπανώλη».

Η ασθένεια αυτή, πάντως, μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο οφθαλμικές λοιμώξεις και συμπτώματα γρίπης αλλά τίποτα πιο σοβαρό.

Από την άλλη πλευρά η ρωσική Κτηνιατρική Επιτροπή ισχυρίζεται ότι τα περιστέρια έχουν προβληθεί από σαλμονέλα κάτι που αν επαληθευθεί θα προκαλέσει νέο κύμα μαζικής υστερίας, καθώς μπορεί να μεταφερθεί στον άνθρωπο.

Οποια κι αν είναι η αιτία το μόνο σίγουρο είναι πως οι Μοσχοβίτες παραμένουν ανήσυχοι από τα περιστέρια – ζόμπι, ενώ και τα social media κατακλύζονται συνεχώς από παράξενες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα περίεργα πτηνά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία-Αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα

Άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και τοπικές βροχές το μεσημέρι σε ορεινά τμήματα της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 24 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, 4μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλαγές φέρνει στις επενδύσεις ο νέος ελαστικός Τειρεσίας

Την αλλαγή του συστήματος Τειρεσίας με τη δημιουργία πιο ελαστικού πλαισίου για την αποδέσμευση χιλιάδων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων από τη «μαύρη λίστα» φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής» το νέο σχέδιο αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε μια κίνηση της κυβέρνησης να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για επενδυτές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να κάνουν άνοιγμα στην ελληνική αγορά.

Αλλωστε από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι η προσέλκυση επενδύσεων βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο και σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η προωθούμενη αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο του Τειρεσία.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ελαστικότερος Τειρεσίας που θα δίνει μια «δεύτερη ευκαιρία» σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ήδη λάβει εισηγήσεις από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, αλλά και φορείς της αγοράς και το νέο ευέλικτο μοντέλο ενδέχεται να είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα, τη στιγμή που και τα πολιτικά οφέλη θα είναι αρκετά.

Η αποδέσμευση χιλιάδων δανειοληπτών από τη «μέγγενη» του Τειρεσία δίνει, άλλωστε, και ένα διαφορετικό μήνυμα στην αγορά.

Υπολογίζεται ότι στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο περιπτώσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το νέο ελαστικό πλαίσιο θα αποβλέπει στην παύση της «τυφλής» καταχώρησης στο σύστημα προσώπων και επιχειρήσεων που χρωστούν ακόμη και 300 ευρώ.

Τι αλλάζει στο σύστημα

Οι προτάσεις που έχει στα χέρια του το επιτελείο του πρωθυπουργού είναι οι εξής :

    Θεσμοθέτηση «βαθμολογίου» αφερέγγυας συμπεριφοράς. Θα διακρίνει αν ο επιχειρηματίας είναι παλιός ή νέος, πόσες φορές έχει εμφανίσει δυσχέρεια πληρωμής, αν προκύπτει από αλλού ασταθής συναλλακτική συμπεριφορά,
    Αξιολόγηση παραβάσεων βάσει της χαρτογράφησης και κατάταξή τους σε δυο κατηγορίες
    Θέσπιση υποχρέωσης για τις τράπεζες να κρατούν αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς επιχειρήσεων, με βάση την αξιολόγηση της καθεμιάς.
    Προτείνεται όταν η οφειλή έχει εξοφληθεί στο σύνολό της να μην τηρούνται εξ αυτής της αιτίας αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς και όσα τηρούνται να διαγράφονται μόλις αποδειχθεί η εξόφληση.
    Για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις προτείνεται να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία για το πολύ τέσσερα χρόνια μετά την εγγραφή
    Διαγραφή από τον Τειρεσία με την εξόφλησή τους και μετά την προσκόμιση δικαιολογητικών για σφραγισμένες επιταγές και συναλλαγματικές. Για τις περιπτώσεις υψηλών ποσών και επαναλαμβανόμενης αφερέγγυας συμπεριφοράς, εξετάζεται η τήρηση στοιχείων ανάλογα με το χρόνο και το ποσό της οφειλής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα ξεκινούν τα Πτώια στο Ακραίφνιο


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε σπείρα αθίγγανων απο το Πυρί Θήβας που ρήμαζε σπίτια στην Αυλίδα


Τα ναρκωτικά και ο παράνομος οπλισμός που βρέθηκαν στο σπίτι ενός αθίγγανου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την... αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση μιας σειράς διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 34χρονο και κατέσχεσαν 25 ναρκωτικά χάπια για τα οποία δεν διέθετε ιατρική συνταγή καθώς και 19 κυνηγετικά φυσίγγια. Στην προανάκριση, όμως, αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλος σπείρας που είχε διαρρήξει τουλάχιστον εννέα σπίτια στην Αυλίδα από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με λεία μετρητά πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμήματα!

Στη σπείρα συμμετείχαν ακόμη τρεις αθίγγανοι, ηλικίας 33, 23 και 19 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ο 34χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορείται και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων που έχει διαπράξει η σπείρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ