Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Αναλυτικά τι μας περιμένει ως το τέλος Σεπτεμβρίου με βάση το Μνημόνιο



Πλήθος υποχρεώσεων πρέπει να τακτοποιήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες η κυβέρνηση, προκειμένου να μείνει συνεπής στα όσα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει ως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για τους όρους του αναθεωρημένου Μνημονίου, που προβλέπει την εκπλήρωση συγκεκριμένων υποχρεώσεων προκειμένου να εκταμιευθεί τον Οκτώβριο η επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα τον περασμένο Ιούλιο, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, και να τους καταργήσει ή να μεταφέρει τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, πρέπει να νομοθετήσει το νέο καθεστώς φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, να εκπληρώσει τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και να μεριμνήσει, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν είναι μόνο αυτά όμως. Προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, πρέπει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ακόμη επιβάλλεται να έχει ρυθμιστεί το θέμα των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαριστεί οι οφειλές αυτές έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και τέλος πρέπει να θεσπιστεί ο νέος Κώδικας Φορολογικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, οι ανά μήνα υποχρεώσεις, βάσει του Μνημονίου, έχουν ως εξής:

Εως το τέλος Σεπτεμβρίου

    Να υπάρχει πλήρης και αναλυτικός κατάλογος των φόρων και των εισφορών που θα καταργηθούν
    Να θεσπισθεί η νομοθεσία για το νέο καθεστώς φορολογίας ακίνητης περιουσίας.
    Να επικαιροποιηθούν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών
    Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση.
    Να εκπληρώνονται οι τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Εως το τέλος Οκτωβρίου

    Να εγκριθούν, η νέα οργανωτική δομή της Διοίκησης Εσόδων, ο αριθμός του προσωπικού, το σύστημα βαθμολόγησης και κατάταξης, καθώς και τα προσόντα και οι διαδικασίες διορισμού της διαχείρισης των φορολογικών εσόδων
    Να υιοθετηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή του Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας. .

Εως το τέλος Νοεμβρίου

    Να θεσπιστεί η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο:

    (α) τη διεύρυνση της βάσης των εισφορών
    (β) την απλοποίηση του προγράμματος συνεισφορών μεταξύ των διαφόρων ταμείων, και
    (γ) τη μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2016.

Εως το τέλος Δεκεμβρίου

    Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για την εισπρακτική διοίκηση
    Να υπάρχουν τριμηνιαίοι στόχοι απόδοσης για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών (προτεινόμενο)
    Να πραγματοποιηθούν, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος, νέα «τεστ αντοχής» για τις τράπεζες
    Να υπάρχει στοχευμένος έλεγχος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

JUMBO «μόνο αυτός έχει τα αρχ@@ια και μπορεί»; Ακούμε καλά;


Για ακόμη μια φορά το Jumbo μπροστά στο βωμό του κέρδους γίνεται αισχρό και φθηνό, όχι στις τιμές του, αλλά στο ήθος του...

Μετά από email αναγνώστη ακούσαμε με προσοχή τη πρόσφατη διαφήμιση του Jumbo για τα σχολικά είδη και διαπιστώσαμε και εμείς αυτό που γράφει ο φίλος μας, μπορείτε να το ακούσετε και εσείς στο παρακάτω βίντεο.

Αναγνώστης: «Παρακολουθωντας τυχαία την νέα διαφήμιση του καταστήματος JUMBO, ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ,με έκπληξη ακούω (και ας μην ακούγεται, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα) το διασκευασμένο τραγουδάκι να λέει (ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ)... ''μονο αυτος έχει τα αρχ@@ια και μπορει''...ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ;»

Ακούστε προσεκτικά στο 0,25.



pentapostagma.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O.E.K:Σωσίβιο για 100.000 δανειολήπτες


«Ανάσα» για περίπου 100.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) μελετά το Υπουργείο Εργασίας, με την προώθηση διπλής νομοθετικής παρέμβασης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία είναι στα «σκαριά», προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η «προστασία» δανειοληπτών που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Ενδεικτική της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αποτελεί η περίπτωση εργαζομένης του ΟΕΚ, η οποία στις
15 Φεβρουαρίου του 2012 ανέβηκε στο κτήριο του Οργανισμού, όπου παρέμεινε για τουλάχιστον πέντε ώρες, και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

1. Όσοι έλαβαν δάνειο αποκλειστικά από κεφάλαια του ΟΕΚ.

2. Όσοι έλαβαν δάνειο από τον Οργανισμό υπό τη διαχείριση τράπεζας. Για αυτές τις κατηγορίες αναμένεται η επέκταση της ισχύος ρύθμισης του 2011 (Ν. 4019), της οποίας η εφαρμογή είχε κριθεί επιτυχής. Προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.

3. Όσοι πήραν τραπεζικά δάνεια 15ετούς διάρκειας αποπληρωμής, με επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο για 9 έτη, σε ποσοστό από 50 έως και 100% ανάλογα με την οικογενειακή και την οικονομική κατάστασή τους. Για αυτήν την κατηγορία, η οποία αποτελεί μεγάλο «αγκάθι», αναζητείται νομική φόρμουλα διαχωρισμού της επιδότησης από το δάνειο.

Στόχος είναι να υπάρξει παράταση του χρόνου αποπληρωμής προς την τράπεζα, χωρίς τον κίνδυνο απώλειας της επιδότησης επιτοκίου. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών εκτιμάται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ επαρκούν για την κάλυψή του.

Για το ζήτημα έχει παρέμβει και ο Συνήγορος του Πολίτη έπειτα από προσφυγή δικαιούχων και με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ πρότεινε:

α) να συνεκτιμώνται όλα τα στοιχεία των δανειοληπτών, δηλαδή διάστημα ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακά κριτήρια, ύψος δανεισμού, διάρκεια αποπληρωμής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις για τον τρόπο διαχείρισης της αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων και

β) να υιοθετηθεί μια περίοδος χάριτος για τέσσερα έτη για άνεργους δανειολήπτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάταξη τιμή στους Έλληνες ένστολους!



Διορισμός ενός μέλους από κάθε οικογένεια των Σωμάτων Ασφαλείας που έπεσαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος..

Στην  διευθέτηση ενός χρόνιου ζητήματος, που αφορά στον  διορισμό ενός μέλους από κάθε οικογένεια στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που έπεσαν κατά την διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος, προχώρησε,  με υπουργική Απόφαση,  ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, απόφαση που φαίνεται να δικαιώνει ηθικά τις οικογένειες των ενστόλων,   που διακινδυνεύουν την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα για να διασφαλίσουν την δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Με την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη ενός μέλους κάθε οικογένειας Αστυνομικού και Πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του ή τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 24 αιτήματα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από οικογένειες Αστυνομικών και πυροσβεστών που πληρούν τις προϋποθέσεις, περιλαμβάνονται  συγγενείς των δύο ειδικών φρουρών, του Γεώργιου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, που υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και τραυματίστηκαν θανάσιμα την 1η Μαρτίου 2011 κατά την διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με τέσσερις κακοποιούς, η περίπτωση του Υπαρχιφύλακα Σπυρίδωνα Θεοδώρου που υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στην Ομάδα Δ.ΕΛ.Τ.Α. και στις 3 Απριλίου 2009, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ύποπτο άτομο, δέχθηκε πυροβολισμούς από συνεργό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να καταλήξει στις 5 Ιουνίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, ενώ από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται ενδεικτικά η  περίπτωση του Υποπυραγού Ιωάννη Λεμονίδη που στις 20 Μαΐου του 1996 σκοτώθηκε σε επιχείρηση διάσωσης αγνοούμενου ατόμου που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση Στρυμονικό του Νομού Σερρών, όπως και του Επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου που έχασε τη ζωή του την 9η Αυγούστου 2005 σε κατάσβεση αστικής πυρκαγιάς, στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Τάκη Σινόπουλου στον Πύργο Ηλείας.

«Η απόφασή μας αυτή είναι χρέος και ηθική οφειλή σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» είπε ο Κ. Μητσοτάκης,  «Με τη συγκεκριμένη απόφαση η Πολιτεία αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αστυνομικών και πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα καθήκοντος….Μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να αισθανόμαστε σήμερα απέναντι στους ένστολους που θυσίασαν  τη ζωή τους, αλλά και προς τους συναδέλφους τους που κινδυνεύουν καθημερινά προς χάριν της πατρίδας και του κοινωνικού συνόλου» δήλωσε ο κ. Δένδιας και ελπίζουμε σύντομα να θυμηθούν την οικογένεια του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 17 Ιουνίου 2013,  στο Δίστομο, από τα πυρά των αδίστακτων Αλβανών φυγάδων!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκτές έστω και εκπρόθεσμα οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των πληγέντων στη Λιβαδειά


Ανάσα δίνουν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ Λιβαδειάς στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, που είδαν τα κτήματά τους να παραδίδονται στις φλόγες, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καταθέσει για φέτος τη σχετική δήλωση του ΟΣΔΕ.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Ανέστη μετά από συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ θα γίνουν δεκτές έστω και εκπρόθεσμα οι δηλώσεις των πληγέντων, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο


 LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

7-8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Έκαναν κηδεία σε δημοτικό σχολείο της Ηλείας

Ο χρόνος σταμάτησε στις 8 Ιουνίου του 2008 για τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βάλμη Πηνείας στην Ηλεία, όταν δέχτηκε τη χαριστική βολή από τον εγκέλαδο.

Εδώ και πέντε χρόνια στο χώρο που βρισκόταν κάποτε η εκκλησία σήμερα δεν υπάρχει τίποτα ενώ λόγω έλλειψης κονδυλίων, τελέστηκε η κηδεία ενός 86χρονου στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού!

Μάλιστα, στην άκρη του προαυλίου του σχολείου τοποθετήθηκε η καμπάνα, για να σηματοδοτεί ότι εκεί είναι πλέον εκκλησία.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σημείο όπου βρισκόταν η εκκλησία, είχε τοποθετηθεί ένα λυόμενο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκκλησία. Ωστόσο, πριν από δυόμισι μήνες το λυόμενο κατεδαφίστηκε...
patrisnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη στα Βάγια Πακιστανός για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, για διακίνηση ναρκωτικών και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στα Βάγια Βοιωτίας
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατασχέθηκαν πάνω από -150- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και -1.120- πακέτα λαθραία τσιγάρα
Ο δράστης μετέφερε από περιοχή της Αττικής και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα σε ομοεθνείς του στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας
Συνελήφθη χθες (05-09-2013) το απόγευμα στα Βάγια Βοιωτίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 49χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας και περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα τον 49χρονο στην περιοχή των Βαγίων, όπου είχε μεταβεί με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν αρχικά στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν συνολικά (1.120) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.
Ακολούθως σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (42) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους (143,2) γραμμαρίων.
Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αεραγωγό του ταμπλό αυτού, δύο (2) ισοβαρείς συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους επτά (7) γραμμαρίων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.
Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού οι εκπρόσωποι της Βοιωτίας…


Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι πίνακες από την  Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τους διαιτητές, βοηθούς, εκπαιδευτές και παρατηρητές των Κατηγοριών Super League, Football League, 3ης και 4ης Κατηγορίας περιόδου 2013-2014. Την Βοιωτία όσον αφορά την διαιτησία θα εκπροσωπήσουν οκτώ συνολικά διαιτητές ενώ θα εκπροσωπηθεί και από επτά παρατηρητές.

Θα υπάρξει ακόμα μια θέση αν ο Φάνης Φλώτσιος (φώτο με Γιώργο Λιανό και Σάκη Σέμο) που είχε τραυματιστεί, περάσει τα αγωνιστικά τέστ στις 26 Σεπτεμβρίου στο Σχηματάρι οπότε θα είναι βοηθός διαιτητή 3ης κατηγορίας.

Δηλαδή 15 διαιτητές και παρατηρητές θα εκπροσωπήσουν την Βοιωτία σε όλες τις  εθνικές κατηγορίες της χώρας μας.



Αναλυτικά:

Διαιτητές


Γιώργος Λιανός βοηθός διαιτητή SuperLeague     Ξηρογιάννης

Μιχαηλίδης Γεώργιος  διαιτητής Football League (φώτο πάνω)

Βικτωράτος Νεκτάριος  διαιτητής 3ης κατηγορίας

Γιάννης Φλώτσιος  βοηθός διαιτητή 3ης κατηγορίας (φώτο πάνω αριστερά)

Σοφός Νικόλαος  βοηθός Διαιτητή 3ης κατηγορίας

Καραταΐδης Βασίλειος διατητής 4ης κατηγορίας υποψήφιος ανόδου

Ξηρογιάννης Στέφανος  διαιτητής 4ης κατηγορίας (φώτο δεξιά)
Παγούρας Βασίλειος  διαιτητής 4ης κατηγορίας

Παρατηρητές

Σταύρος Φλώτσιος εκπαιδευτής και παρατηρητής Football League

Γιώργος Παπαγεωργίου παρατηρητής 3ης κατηγορίας

Γιάννης Αποστόλου νέος παρατηρητής 2ης και 3ης κατηγορίας

Αργυρίου Άγγελος   παρατηρητή 4ης κατηγορίας
Κιούσης ∆ηµήτριος  παρατηρητή 4ης κατηγορίας
Τσαρνάς Γεώργιος  παρατηρητή 4ης κατηγορίας

ΣΗΜ. Οι διαιτητές, παρατηρητές και βοηθοί 3ης κατηγορίας είναι για τη Γ” Εθνική και της 4ης κατηγορίας για τα Ενωσιακά, περιφερειακά πρωταθλήματα και για το πρωτάθλημα Κ-20 της Super League.
 Για όλους τους επιτυχόντες εκπαιδευτές, παρατητρητές, διαιτητές και βοηθούς πατήστε εδώ…
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάργηση 248 δικαιολογητικών


Την κατάργηση δικαιολογητικών και την αυτόματη αναζήτηση εγγράφων έχει θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε περισσότερες από 248 διαδικασίες με τις οποίες έρχεται σε συναλλαγή ο πολίτης με το κράτος προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος εξυπηρέτησης.

Μια σειρά εγγράφων όπως το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης ή το αντίγραφο ποινικού μητρώου δεν χρειάζεται πλέον να αναζητείται και να κατατίθεται από τον πολίτη, καθώς είτε αναζητείται αυτόματα είτε αρκεί μια απλή υπεύθυνη δήλωση. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν καταργηθεί:

Η υποβολή Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης από 15 διαδικασίες (π.χ. άδεια γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου κ.λπ.) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υποβολή επικυρωμένων φωτοαντιγράφων Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας σε διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης.

Η υποβολή αντιγράφου Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας για τους πολίτες που διεκπεραιώνουν αιτήσεις μέσω ΚΕΠ.

Αντικατάσταση
Έχει αντικατασταθεί με απλή υπεύθυνη δήλωση η υποβολή αντιγράφου ποινικού μητρώου σε 150 και πλέον διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας των υπουργείων Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης κ.λπ. καθώς και το πιστοποιητικό περί μη άσκησης δίωξης και περί μη παραπομπής σε δίκη για όλες τις διαδικασίες του Δημοσίου.

Παράλληλα έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και δεν χρειάζεται να τα αναζητεί ο πολίτης, 76 πιστοποιητικά αρμοδιότητας υπουργείων Εσωτερικών (6), Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (13), Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (6), Εργασίας (14), Εθνικής Αμυνας (1) και 121 δικαιολογητικά που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (15), Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (78) κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθημερινή βελτίωση για Λεμπέση



Στη διαδικασία της αποθεραπείας βρίσκεται ο Σπύρος Λεμπέσης, ο οποίος εγχειρίστηκε στις 31 Ιουλίου στον ώμο, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού. Ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ, Διονύσης Χίσσας ανέφερε πως ο Λεμπέσης θα μπορεί να επιστρέψει περίπου πέντε μήνες μετά την επέμβαση, ενώ ο 26χρονος ακοντιστής δήλωσε:

«Είναι νωρίς ακόμη, ωστόσο τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Ο γιατρός είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία μου. Σε κάθε περίπτωση δε θα βιαστούμε να ολοκληρώσουμε την αποθεραπεία, καθώς η υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να γίνουν όλα σωστά και χωρίς πίεση».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών

Τις διευκρινίσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις των καθηγητών που μετατάχθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δίνει το υπουργείο Παιδείας με από εγκύκλιο, στην οποία καθορίζονται τα έξι κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις.

Πλέον, τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε θέσεις όπου έχουν διαπιστωθεί λειτουργικά κενά, θα γίνει με τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο του υπουργείου, αναφέρει το Εθνος.

Ποια είναι τα έξι κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι μετατάξεις:

    Προηγούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν χαρακτηρισθεί οργανικά υπεράριθμοι και δεν κατέστη δυνατό να λάβουν νέα οργανική θέση

    Ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ασθένειας

    Μετά ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι

    Επονται οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους

    Επειτα ακολουθούν οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί

    Τελευταίοι τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΟΕ, συνεκτιμώντας στις δηλώσεις προτίμησης τους τόσα τα υπηρεσιακά όσο και τα κοινωνικά κριτήρια

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπισκοπή: "Συνωστισμός εμμονών από την κ. Ρεπούση"



Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η απάντηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Ο διευθυντής Τύπου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών, Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα, δήλωσε τα εξής:

«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της. Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Με Κάδμο Θήβας το πρώτο φιλικό



Η ομάδα μπάσκετ των αντρών της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς διανύει την δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι προπονήσεις (διπλές) γίνονται κυρίως στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Λιβαδειάς, αλλά και στο δημοτικό στάδιο καθώς και σε γυμναστήριο της πόλης.



 Παρασκευή 6/9, οι παίχτες θα ξεφύγουν για λίγο από την ρουτίνα των προπονήσεων καθώς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι παιχνίδι προετοιμασίας.

Στις 18:00’, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο η Α.Ε.Λ. θα υποδεχθεί την ομάδα του νεοσύστατου Κάδμου Θήβας.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη γραμματεία αγροτικού της ΝΔ ο Γιώργος Ανέστης


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ανασυγκροτούνται οι Γραμματείες του κόμματος και από είκοσι τρεις μειώνονται σε οκτώ. Τη γραμματεία αγροτικού αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς, κ. Γιώργος Ανέστης.
Με την ίδια απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος, ορίζονται ως επικεφαλής των νέων Γραμματειών οι παρακάτω:
Μπάσδρα Ευθυμία : Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων.
Γεώργιος Σταμάτης: Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.
Θεόδωρος Ματάλας: Γραμματέας Εργασιακών, Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων.
Γεώργιος Ανέστης: Γραμματέας Αγροτικών Φορέων.
Ελίζα Βόζεμπεργκ: Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.
Γεώργιος Λουλουδάκης: Γραμματέας Οργανωτικού.
Ιωάννης Σμυρλής: Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δημήτρης Καλογερόπουλος: Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα οι Ολυμπιονίκες




Από τη «λαίλαπα» της διαθεσιμότητας, δεν θα ξεφύγουν, όπως φαίνεται, ούτε οι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο λόγω των επιτυχιών τους.

Στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιων υπαλλήλων, πολλοί από τους 900 πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες που διορίστηκαν σε διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα, αναμένεται να τεθούν στο καθεστώς της
διαθεσιμότητας.

Την Πέμπτη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι βάσει της απόφασης δεν προβλέπεται καμία εξαίρεση για τους αθλητές.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μελλοντικά πρόβλεψη εξαίρεσής τους από παρόμοια μέτρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένης Ταμπάκος, μίλησε στο zougla.gr και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, έως ότου ενημερωθεί επίσημα και αποφανθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.



Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, γνωστή και ως «dream team», που χάρισε μοναδικές στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό, Χρήστο Ιακώβου. Ο «χρυσός» προπονητής, τόνισε ότι είναι άδικο να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο αυτό οι Ολυμπιονίκες.



Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται, δεν τις αναγνωρίζει και δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες».

Στην ίδια ανακοίνωση, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι «βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες... Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».
zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρεζιλίκια-Με 2,5 χιλ ευρώ για τα επεισόδια με τα ιπτάμενα καθίσματα στη Λιβαδειά ο ΟΣΦΠ,με 2,6 χιλ ο ΠΑΟ για μια "χαρτοπετσέτα".

Η Σούπερ Λίγκα... τιμώρησε με 2.500 ευρώ τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια που έγιναν στην Λιβαδειά! 100 ευρώ περισσότερα στον Παναθηναϊκό για το ματς με την Βέροια που ήταν εκκλησία,παρά τα όσα έκανε ο διαιτητής και ο επόπτης.!

Τα επεισόδια στη Λιβαδειά έγιναν, εξαιτίας τους άργησε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο αλλά ο διαιτητής Τοπούζης δεν κατέγραψε τίποτα από την ένταση ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και της αστυνομίας. Βάσει του κατηγορητηρίου, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν... λάδι και μάλιστα θα πληρώσουν 100 ευρώ λιγότερα από τον Παναθηναϊκό για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στο παιχνίδι με την Βέροια!

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 3ης  αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Εργοτέλης: Διότι : «Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε κατά τέσσερα (4΄) λεπτά διότι τέσσερις ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης παρουσιάστηκαν στην φυσούνα με παραποιημένο τον βασικό εξοπλισμό τους (κάλτσες)»: ποινή επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για  τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων εξακοσίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

* Η υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

 gazzetta.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές σήμερα

 Στα ορεινά της Μακεδονίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Παρασκευή. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν λίγες βροχές στα βόρεια και δυτικά ορεινά του νομού, αναμένονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Αντίστοιχος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένονται βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




                                                                        Προπώληση:

·         Στο Πνευματικό Κέντρο  (Πινδάρου-Παλαιό Νοσοκομείο), τηλ: 2262029244
·         Στο Δημαρχείο (Κύπρου 3), τηλ: 2262350600,601


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


 
      ΔΗΜ . ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ώρα 9:00μ.μ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ
“ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ” ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΕΣΠΕΡΕΙΝΟΣ
Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

 

         ΔΗΜ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ώρα 9:00μ.μ
“ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ”
των Νίκου Μουτσινά – Τζένης Διαγούπη
Πρωταγωνιστούν:
Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια ,
Φωτ. Ντεμίρη , Α. Αλευράς , Αθ. Οικονομάκου
Ελ Καρακάση


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

            ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ώρα 5:00μ.μ
“ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ”


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

     
    ΔΗΜ . ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ώρα 9:00μ.μ
“ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ” του Αισχύλου
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σκηνοθεσία: Νιαίτη Κουντούρη
Πρωταγωνιστούν:
Καριοφυλιά Καραμπέτη,
Μηνάς Χατζησάβας, Βας. Χαλακατεβάκης ,
Θ. Τζήμου –Θ. Πάνου Β. Μπισμπίκης κ.α



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
   
     ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΣΟΝΙΑ” ώρα 9:00 μ.μ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ
“Το άγαλμα που κρύωνε”
του Χρήστου Μπουλωτή
Σκηνοθεσία :  Παλαιολόγου Κατερίνα
Παπαχρήστου Μαρία , Χουλιαρά Βάσω ,
Μουσική Σκαρλάτου Αμαλία
Πρωταγωνιστούν :οι μαθητές του 5ου
Δημοτικού Σχολείου Θήβας .


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    
ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
“ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ωρα 9:00μ.μ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από το
ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
“ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” του Αριστοφάνη
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΧΤΣΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΔΑΚΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ :ΜΑΙΡΗ ΜΟΥΡΣΕΛΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΑΘΟΥΡΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήθηκε στις 9.000 το εισοδηματικό κριτήριο για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ - Δείτε όλες τις αλλαγές στο ν/σ για το Νέο Λύκειο


Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ψηφίστηκε σε δεύτερη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο. Αυξήθηκαν ποσοστό και εισοδηματικό όριο για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ. Αναλυτικά οι σημαντικότερες οι αλλαγές που έγιναν στο ν/σ.

Ειδικότερα, με τις αλλαγές που κατέθεσε ο υπουργός Παδείας το ποσοστό μετεγγραφών από 10% επί των θέσεων κάθε σχολής αυξάνεται σε 15%, ενώ το εισοδηματικό κριτήριο από τα 7.500 ευρώ φθάνει στα 9.000 ευρώ.

Αναλτικά οι σημαντικότερες αλλαγές:

-Οι ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2013 - 2014 σύμφωνα με την προκήρυξη εισαγωγής μαθητών της 25-06-2013 και παύουν την 15η Σεπτεμβρίου 2015.

-Προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση της τάξης Μαθητείας - Πρακτικής άσκησης των ειδικοτήτων της Ομάδας προσανατολισμού επαγγελμάτων τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας των ΣΕΚ και ΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού. Το προσωπικό των ΕΠΑΣ αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού μεταφέρεται στις ΣΕΚ της ίδιας γεωγραφικής περιφέρειας που θα ιδρυθούν.

-Κατ' εξαίρεση, για το σχολικό έτος 2013 - 2014, μπορούν να γίνουν εγγραφές μαθητών στο Α έτος των ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των ΕΠΑΣ του Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

-Οι επιτυχόντες με την κατηγορία του 5% μπορούν να μεταφέρουν τη θέση τους σε όποιο πανεπιστήμιο, εφόσον πέτυχαν σε πανεπιστήμιο, ή ΤΕΙ καθώς θα καταλαμβάνουν θέσεις καθ' υπέρβασιν.

-Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών θα καθοριστεί το σύστημα πιστοποίησης του Μεταδευτεροβάθμιου Κύκλου Σπουδών (Τάξης Μαθητείας) των ΕΠΑΛ. Η ΚΥΑ θα ορίζει τα δικαιολογητικά συμμετοχής, τη διαδικασία των εξετάσεων, το ύψος και τον τρόπο καταβολής των εξέταστρων πιστοποίησης. Στον ΕΟΠΠΠΕΠ συνιστάται Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή Πιστοποίησης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

-Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών θα καθοριστεί το σύστημα πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων των αποφοίτων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) και ΙΕΚ.

-Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών θα καθοριστεί το σύστημα πιστοποίησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Στον ΕΟΠΠΕΠ συνιστάται επιτροπή πιστοποίησης της επάρκειας της ΕΝΓ.

-Δύναται η δυνατότητα οι προαγόμενοι από την Α τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου να μπορούν να εγγραφούν στη Β τάξη του Γενικού Λυκείου.

-Ορίζεται ότι παραπέμπεται σε εξέταση τον Σεπτέμβριο μαθητής που δεν επιτυγχάνει το βασικό μέσο όρο και έχει βαθμολογία μέχρι και σε 2 μαθήματα κάτω του 10.

Το νομοσχέδιο βασίστηκε στο πόρισμα Μπαμπινιώτη και είναι απόρροια 5ετούς διαλόγου σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, δηλώνοντας ανοικτός και για νέες τροποποιήσεις μέχρι την ψήφιση του από την Ολομέλεια (Β΄ Θερινό Τμήμα) την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν θα μείνει άνεργος κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της εκπαίδευσης που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. «Θα ενημερώνουμε για κάθε μας κίνηση. Σε λίγες μέρες θα ανοίξουν τα σχολεία και η προσπάθεια που γίνεται είναι να έχουμε ηρεμία. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και οι ιδεολογικές αντιθέσεις υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να μεταφέρονται στα σχολεία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ