Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πανηγυρικός Εσπερινός Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ξηρονομή

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε το
Γενέσιον της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό της Παναγίας στη Ξηρονομή Θηβών.Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού προσφέροντας αρτοκλασίες.Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συλλειτούργησαν ο π.Μιχάλης εφημέριος της  Ξηρονομής και ιερείς απο γειτονικές ενορίες.Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ξηρονομής.Περευρέθηκαν ο δήμαρχος Θηβαίων κ.Νικολάου,οι αντιδήμαρχοι Μίχας και Πέτραινας,ο πρόεδρος του της Ξηρονομής κ.Κεφαλάς,και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας κα Πανταζή.
                                                  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ










 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι είναι οι 20 φορείς Δημοσίου που κλείνουν στα τέλη Σεπτέμβρη

Ακόμη 20 φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου φορέα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ηγεσίας του.

Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτέμβρη.

Στις νέες ρυθμίσεις εκτός από τους 20 φορείς που θα κλείσουν προβλέπεται και «δωράκι» παροχής τριών πλασματικών χρόνων με εξαγορά για εκείνους που επιθυμούν να φύγουν πρόωρα με σύνταξη και να γλιτώσουν τη διαθεσιμότητα..

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ από του 20 φορείς, οι 7 θα είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Αναλυτικά οι 20 φορείς είναι :

    Το Εθνικό Τυπογραφείο: Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης
    Τα Ταμεία Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και Αεροπορικής Αμυνας (ΤΑΑ): Θα συγχωνευθούν σε ένα νομικό πρόσωπο που θα ονομαστεί Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΕΤΕΑ)
    Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ): Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο υπουργείο Πολιτισμού
    Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών: Θα μετατραπεί σε εργαστήριο του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
    Οι οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων: Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο τμήμα Ρυθμιστικών Σχεδίων και Οικιστικών Συνόλων που υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ
    Ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Αττικής
    Η Κεντρική Αγορά Πατρών: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
    Ο Οργανισμός Κωπαϊδας: Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    Το Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μωριά»
    Η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
    Το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Η Ανώνυμη Εταιρεία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας»
    Το Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας : Συγχωνεύονται στο ΕΦΑΕΤ (Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Ερευνας και και Τεχνολογίας) που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνάς.

«Γκάζια» για να προλάβουν την Τρόικα

Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαρρέεται πως οι αλλαγές αυτές και το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν έρθουν τα υψηλά κλιμάκια της Τρόικα, συνεπώς, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα τουλάχιστον μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

7 νέοι παίκτες στον Α.Ο.Μαυροματίου


Με 7 νέους παίκτες ξεκινάει φέτος ο Α.Ο.Μαυροματίου. Οι νέοι παίκτες είναι : Μασούρας Σπύρος (Τερματοφύλακας, 1992, Παμβαγιακός),Μερκούρης Κωνσταντίνος (Αμυντικός, 1991, Παμβαγιακός), Τσαρούχας Χαράλαμπος (Αμυντικός, 1993, Παμβαγιακός), Στοιχείος Δημήτρης (Επιθετικός, 1992, Παμβαγιακός), Καρακικές Χαράλαμπος (Αμυντικός, Ελικώνας Δομβραίνας), Μυλωνάς Ραφαήλ (Επιθετικός, 1985, Ίκαρος Ασπροπύργου), Παναγής Στέλιος (Μέσος, 1988).

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον “ξαφνικό θάνατο” του ΟΣΕ ζητά η τρόικα για τη χορήγηση της επόμενης δόσης



Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για "λουκέτο" στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Real News" οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ήδη, από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ είχε εισέλθει σε φάση διάλυσης – ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco) οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ).

Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα προστίθενται επίσης η αναδιάρθρωση των εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανεργία κάνει τους Έλληνες μετανάστες βαποράκια – Έκρηξη συλλήψεων νεαρών στο εξωτερικό



Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα καταγράφουν οι συλλήψεις νεαρών Ελλήνων στο εξωτερικό τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέρα από τον Ατλαντικό, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών, όπλων, αλλά και χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες.

Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013, περισσότερες από 184 συλλήψεις νεαρών με ελληνική υπηκοότητα έχουν σημειωθεί σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και σε "ξεχασμένα" αεροδρόμια κρατών που δύσκολα βρίσκει κανείς στον παγκόσμιο χάρτη.

Οι αριθμοί αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν συγκριθούν με αντίστοιχες συλλήψεις κατά τα προηγούμενα χρόνια. "Πριν από την κρίση, σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με έντονο μάλιστα το ελληνικό στοιχείο, υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν δύο ή το πολύ τρεις συλλήψεις Ελλήνων τον μήνα.

Σήμερα, στις ίδιες χώρες, γίνονται πενταπλάσιες συλλήψεις. Αντί για δύο, 12 Έλληνες υπήκοοι οδηγούνται στις εισαγγελικές αρχές" δήλωσε στο Έθνος της Κυριακής ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η υπηρεσία, όπως και η ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνεται για τις συλλήψεις Ελλήνων σε ξένο έδαφος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε βάρος τους εκκρεμούν κι άλλες κατηγορίες για παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως αναφέρει ο ειδικός, τις περισσότερες φορές πρόκειται για νέα πρόσωπα ηλικίας 20-30 ετών, μη σεσημασμένα που μόλις έχουν "στρατολογηθεί" από τα διεθνή κυκλώματα που δρουν στην Ελλάδα.

"Πρόκειται για Ελληνόπουλα που πλέον, λόγω της κρίσης, έχουν μετατραπεί σε "βαποράκια" στα κυκλώματα Νιγηριανών και Αλβανών, "θέσεις" που μέχρι πρόσφατα κατείχαν Αλβανοί, Λετονοί, Λιθουανοί και Εσθονοί", επισημαίνει. Οι αριθμοί των συλλήψεων αφορούν στην περίοδο που το κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων στο εξωτερικό κορυφωνόταν.

Άνεργοι και απελπισμένοι τα εύκολα θύματα

Αρκετοί άνεργοι, απελπισμένοι αλλά και αφελείς νεαροί αποδείχθηκαν τα εύκολα θύματα των κυκλωμάτων που ήθελαν να ανανεώσουν τον "στόλο" από τα βαποράκια τους με "ασημάδευτα" πρόσωπα.

Με την πρόφαση της αναζήτησης δουλειάς και προκάλυμμα την καθόλα νόμιμη μετανάστευση σε άλλες ηπείρους, οι νεαροί έκρυβαν τα ίχνη των "επιχειρήσεων" που εξυπηρετούσαν πραγματοποιώντας ταξίδια σε κάθε γωνιά της γης για λογαριασμό παράνομων κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης και εμπορίας.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Έθνος, η "στρατολόγηση" των νέων μελών των κυκλωμάτων ξεκινά πολύ συχνά από την Ελλάδα όπου οι “περίεργες” επισκέψεις μεγαλεμπόρων στα νεανικά στέκια της Δυτικής Αττικής και της παραλιακής έγιναν συχνές. Αντικαθιστώντας αλλοδαπούς που έκαναν τη βρόμικη δουλειά, οι νεαροί μπήκαν στην παρανομία για να κερδίσουν εύκολα χρήματα.

Οι περισσότερες συλλήψεις γίνονται σε αεροδρόμια και αφορούν στη μεταφορά κοκαΐνης και ηρωίνης προς την Ευρώπη. Από τους αριθμούς των συλλήψεων, καταγράφονται και οι δρόμοι των ναρκωτικών, είτε της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική είτε ηρωίνης από την Τουρκία, τη Γεωργία ή τα Βαλκάνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε.Λιβαδειάς-Ε.Σ. “Κάδμος” Θήβας 75-63




Φιλικό παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα πρωταθλήματα στα οποία θα αγωνιστούν έδωσαν το βράδυ της Παρασκευής 6/9 η ομάδα της Αθλητικής Ενωσης Λιβαδειάς και η ομάδα της νεοσύστατης «Ενωση Συλλόγων “Κάδμος” Θήβας.

Τόσο για την ομάδα της Λιβαδειάς, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας (βόρειος όμιλος) για πρώτη φορά στην ιστορία της, όσο και για την νεοσύστατη ομάδα της Θήβας, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε., ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της σεζόν 2013-2014.

Το φιλικό παιχνίδι έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Λιβαδειάς.

Νικήτρια, αν και το τελευταίο που μετρά σε τέτοια παιχνίδια είναι το σκορ, αναδείχθηκε η γηπεδούχος και σίγουρα πιο έμπειρη ομάδα με σκορ 75-63, χωρίς να τηρηθεί φύλλο αγώνα για περισσότερες λεπτομέρειες. Το παιχνίδι, όμως, αν και πρώτο για όλους, ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον καθώς είχε πάθος και δύναμη μιας και τόσο ο Παναγιώτης Ζωντός για τους γηπεδούχους, όσο και ο Απόστολος Αναστασίου για τους φιλοξενούμενους, έκαναν πάρα πολλές δοκιμές και έδωσαν πολύ χρόνο συμμετοχής και στους μικρούς σε ηλικία παίχτες που είχαν στη διάθεσή τους.

Ο Παναγιώτης Ζωντός δεν είχε στην διάθεσή του τον Δημητριάδη (έκανε ατομικό πρόγραμμα) και τον Δημητρίου οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, αλλά και τον Τοπουζίδη ο οποίος πριν από λίγες ημέρες υπέστη γαστορραγία(!) και νοσηλεύεται…

Για την ομάδα της Α.Ε. Λιβαδειάς ο κ.  Ζωντός χρησιμοποίησε τους: Ντάρκο Ράλλη, Θανάση Κωνσταντακόπουλο, Κώστα Καρνάβα, Γιώργο Τερματζίδη, Θανάση, Βέλλιο, Ζήση Κακοσαίο, Σωτήρη Μαράντο, Δημήτρη Σοροπάνη, Ντονάλντο Χονταλάρι, Κώστα Λιόντο και Δημήτρη Μαντζιώρη.

Για την ομάδα της Ε.Σ. Κάδμος Θήβας ο κ. Αναστασίου χρησιμοποίησε τους: Γιάννη Μητρόπουλο, Αντώνη Χαρατσή, Γιάννη Χαρατσή, Παναγιώτη Χαρατσή, Παναγιώτη Παπαδάκη, Θανάση Παπαδάκη, Θανάση Γκόλια, Χρήστο Λιάγκα, Στέλιο Μπεκρή, Κώστα Κατρισιώση, Βαγγέλη Νικολάου, Ιάκωβο Μπληζιώτη, Δημήτρη Μπόγρη και Χρήστο Σταμάτη.

Τα 10λεπτα ήταν 24-18, 39-37, 53-53, 75-63.

Συνολικά παίχτηκαν 50 λεπτά αγώνα μιας και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων δεκάλεπτων του κανονικού αγώνα οι προπονητές συμφώνησαν να παιχτεί ακόμη ένα δεκάλεπτο. Για την ιστορία αυτό έληξε ισόπαλο 12-12.

Διαιτητής ήταν ο κ. Γερονικολός Χρήστος. 

- Οι δυο τεχνικοί συμφώνησαν να δώσουν και άλλο ένα φιλικό παιχνίδι οι ομάδες τους μέσα στις επόμενες ημέρες (λογικά στην Θήβα). viotiki-ora.gr_
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει «στέγη» ο Λεβαδειακός


Τις εργασίες για την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου προχωρά η διοίκηση του Λεβαδειακού.


Εξελίξεις υπάρχουν στον Λεβαδειακό όσον αφορά την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου!

Οι Βοιωτοί εξασφάλισαν μία έκταση περίπου 15 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Με την συνδρομή της ΕΠΣ Βοιωτίας οι «πράσινοι» θα βάλουν μπροστά μέσα στο προσεχές διάστημα για να αρχίσουν οι εργασίες για του νέου… σπιτιού τους.

Λεπτομέρειες για το θέμα αναμένονται σύντομα.
sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται οι κατασχέσεις καταθέσεων με ένα απλό e-mail



Διαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία θα εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Οκτώβριο από το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής", να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.

Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου.

Πιο αναλυτικά:

Με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4170/2013, προβλέπεται ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρχει άμεση και ασφαλής ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία "μοναδικοί διαμετακομιστικοί κόμβοι ηλεκτρονικής διασύνδεσης", οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή.

Μέσα των διαμετακομιστικών κόμβων θα κοινοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα κατασχετήρια για τις καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου.

Η κοινοποίηση κάθε κατασχετηρίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από την τράπεζα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτήν.

Η επίδοση της δήλωσης της τράπεζας για το εάν υπάρχουν ή όχι υπόλοιπα στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη του Δημοσίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής από το Ελληνικό Δημόσιο της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε.

Τόσο τα κατασχετήρια όσο και οι δηλώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή θα είναι κρυπτογραφημένα και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους.

Η διέλευση των δεδομένων μέσω των διαμετακομιστικών κόμβων εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Με τις νέες αυτές διαδικασίες, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο, τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται είτε στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση, υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προς παράταση για το Ε9 - Έως τα μέσα Δεκεμβρίου η υποβολή



Οι πολλές τεχνικές δυσκολίες, η υπερφόρτωση του συστήματος και βέβαια τα νέα στοιχεία που απαιτεί από τους ιδιοκτήτες το νέο Ε9, φέρνει όπως φαίνεται πιο κοντά μια παράταση στη προθεσμία υποβολής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ζητήσει από τη Τρόικα το "ok" προκειμένου να "σπάσει" το Ε9 σε δύο κατηγορίες και να παρατείνει τις προθεσμίες έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να δώσει παράταση έως τις 26 Σεπτεμβρίου σε όσους πρέπει να υποβάλουν Ε9 λόγω αλλαγών στη περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 και έως τις 15 Δεκεμβρίου σε όσους πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση Ε9, δηλαδή κυρίως σε όσους πρέπει να ελέγξουν, να διορθώσουν εάν χρειάζεται και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των εκτός σχεδίου ακινήτων τους. Σημειώνεται, δε, ότι η διαβούλευση που θα γίνει με τη Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, θα γίνει με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΚΕΠΥΟ για τα αγροτεμάχια.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι εάν οι υπόχρεοι δήλωσης αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν με το νόμο Παπακωνσταντίνου, υπάγονται στη πρώτη κατηγορία, δηλαδή εάν θα πρέπει να υποβάλουν το Ε9 έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν τακτοποιήσει κλειστούς ημιυπαίθριους με τον νόμο Μπιρμπίλη δεν χρειάζεται να τους αναγράψουν στο Ε9, παρά μόνο εφόσον μεταβιβάστηκε το ακίνητο.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού με βροχές και νεφώσεις



Βροχές , νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση αργά τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση στα ανατολικά από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Μέρος 2

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 09-09-2013

Καιρός: γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020!




    Στο Τόκιο ανατέθηκε τελικά η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.



Υπενθυμίζεται πως το Τόκιο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το ...1964.

Η Κωνσταντινούπολη έχασε για μια ακόμη φορά, όπως είχε γίνει και το 2008 όπου έχασε από το Πεκίνο.

Στην πρώτη ψηφοφορία της 125ης Συνόδου της ΔΟΕ, που διεξάγεται στο Μπουένος Αϊρες, η υποψηφιότητα της Μαδρίτης αποκλείσθηκε από την συνέχεια του «χρίσματος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Εάλω η Τουρκία




Επίδειξη ισχύος έκανε το Σάββατο η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών απέναντι στην Τουρκία στο Κόπερ και με την πλέον εντυπωσιακή της εμφάνιση στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, «σφράγισε» και τυπικά την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η «επίσημη αγαπημένη» ήταν καταιγιστική απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας και με τη συντριπτική νίκη της με 84-61  σκορ, έκανε το «3 στα 3» στον Δ' όμιλο της διοργάνωσης, δείχνοντας παράλληλα τις άγριες διαθέσεις της, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα (8/9, 18.45) με την Ιταλία.

H ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75μ. «σκοτώνοντας» την Τουρκία, που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό των διεθνών μας.

Μάλιστα αυτή η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς επιτεύχθηκε χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε (σ.σ.: έμεινε στο ξενοδοχείο) λόγω τραυματισμού.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε από την Εθνική μας ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις 100 συμμετοχές του στην Εθνική.

Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Νίκος Ζήσης με 11 ασίστ, ο Στράτος Περπέρογλου (12π., 5ριμπ., 2κλ.) και ο Κώστας Σλούκας με 14 πόντους.

Από την Τουρκία που γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα ματς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ιλιάσοβα με 13 πόντους, ενώ ο Τούρκογλου «εξαφανίστηκε» από την γαλανόλευκη άμυνα, μένοντας στους 2 πόντους.

Το επιθετικό κρεσέντο των διεθνών μας ήταν εμφανές από το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην άμυνα, κρατούσε τους Τούρκους κοντά στο σκορ.

Αρκετά... ζεστός, όπως και στα υπόλοιπα ματς άλλωστε, μπήκε στο παρκέ ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος με οκτώ πόντους στο α’ δεκάλεπτο έδωσε πολύτιμες λύσεις.

Ακόμα κι όταν η Τουρκία, που μέχρι τότε ήλεγχε τα ριμπάουντ, μπόρεσε με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Ασίκ κοντά στο καλάθι να μειώσει στα 51'' πριν τη λήξη της περιόδου σε 14-16 η εθνική πάτησε «γκάζι» και με τον εντυπωσιακό Σλούκα στην εκπνοή ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 5-2 και μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στο +5 (16-21).

Ο Αρσλάν έκανε εξαιρετική δουλειά στην οργάνωση της Τουρκίας, η εθνική «κόλλησε» για περίπου πέντε λεπτά στην άμυνα ζώνης, αλλά ο Μπουρούσης έδωσε και πάλι το έναυσμα της αντεπίθεσης.

Οι Τούρκοι μείωσαν με πρωταγωνιστή τον Ιλιάσοβα (8π. στο β' δεκ.) σε 26-27 στο 15', αλλά ο Μπράμος έδωσε ανάσα από τα 6.75, ο Μπουρούσης πέτυχε 5 διαδοχικούς πόντους (1 τρίποντο), ο Παπανικολάου σκόραρε από τα 6.75 και οι διεθνείς πήραν για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα εννέα πόντων περίπου 1 λεπτό πριν τη λήξη.

Ο Γκιουλέρ, πάντως, μείωσε στην εκπνοή του ημιχρόνου στους 6 (35-41) πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Στα... ρηχά έμεινε ο Τούρκογλου στο πρώτο ημίχρονο, με τους διεθνείς να μην τον αφήνουν να πάρει ανάσα... (έμεινε στους 2 πόντους με 0/6 σουτ εντός πεδιάς), ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ζήσης παρέδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας στο πρώτο ημίχρονο με 5 ασίστ.

Με τον Μπουρούση να συνεχίζει ακάθεκτος, τον Ζήση να μοιράζει εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του (έφτασε τις 10 ασίστ) και τους Φώτση, Περπέρογλου να «εκτελούν» από τα 6.75 η εθνική δεν ανησύχησε παρά τις προσπάθειες του Ιλιάσοβα, ο οποίος όμως στο τελευταίο τρίλεπτο έκατσε στον πάγκο με 3 φάουλ και έκανε ευκολότερη τη ζωή των παικτών του Τρινκιέρι.
Η Βαθμολογία του Δ΄ομίλου
Ελλάδα 6
Ιταλία 6
Φινλανδία 5
Σουηδία 4
Ρωσία 3
Τουρκία 3


Διαβάστε Περισσότερα »

Από του χρόνου και... βλέπουμε η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

Μέσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος περνάει η διεκδίκηση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι η περίοδος που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου δεν θα συνοδευθεί από αλλαγές στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης άρα το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να διατίθεται με ΕΦΚ 0,33 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο, ήδη το υπουργείο Οικονομικών εκπονεί σενάρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, με στόχο να φτάσει σε περισσότερα νοικοκυριά, έχοντας απόθεμα περίπου 200 εκατ. ευρώ από το αδιάθετο κονδύλι του περσινού χειμώνα.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αποσύνδεση του επιδόματος από τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και τη καταβολή του σε μια ή δύο δόσεις με εισοδηματικά, περιουσιακά, γεωγραφικά κριτήρια.

Παράλληλα, εξετάζεται η διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων, ακόμα κι αν διατηρηθεί με τη σημερινή μορφή δηλαδή ως επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Η πρόταση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών είναι ακόμα πιο τολμηρή, καθώς προβλέπει τη χορήγηση του για τη πρώτη κατοικία χωρίς κριτήρια και με ταχύτερες διαδικασίες καταβολής.

Κι επειδή... ζεσταίνεται η κουβέντα για το πώς θα... μοιραστεί το πλεόνασμα πριν καν επιτευχθεί, το οικονομικό επιτελείο ακολουθώντας τη τακτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης, καθιστά σαφές ότι για έχουν τύχη τα αιτήματα μείωσης άμεσων και έμμεσων φόρων, που είναι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, θα πρέπει η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο μάχης κατά της φοροδιαφυγής αλλά και της αύξησης της εισπραξιμότητας «ευαίσθητων» φόρων, όπως των φόρων ακινήτων, όπου ήδη καταγράφεται σημαντική βελτίωση παρά τον όγκο των συσσωρευμένων βαρών.

Ειδικά όσον αφορά στον ΦΠΑ, κρίσιμο χαρακτηρίζεται το να περιοριστεί άμεσα το ποσοστό του 25% των υπόχρεων που δεν υποβάλουν δήλωση και δεν αποδίδουν το φόρο, όπως επίσης το να πετύχει το πείραμα της μείωσης του φόρου στην εστίαση, για να ανοίξει έτσι ο δρόμος και για άλλα αγαθά ή υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

«Παραθυράκι» από Σαμαρά – Επιφυλακτικός ο Στουρνάρας

Αλλωστε και στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης έγιναν αναφορές στο ζήτημα του φόρου στο πετρέλαιο με τον πρωθυπουργό να αφήνει ένα «παραθυράκι» ανοιχτό για ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων ενδεχομένως και με μείωση του φόρου από το 2014.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ