Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάργηση επιδότησης ζωοτροφών – εξίσωση εισφοράς γάλακτος για εισαγόμενα


Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» καταργείται η επιδότηση των ζωοτροφών και εξισώνεται η εισφορά υπέρ ΕΛΟΓΑΚ των εισαγόμενων με τα εγχωρίως παραγόμενα γάλατα.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό των τροπολογιών, με την παράγραφο 1 της προτεινόμενης προσθήκης – τροπολογίας αντικαθίσταται το άρθρο 13 του νόμου 3698/2008 (Α 198), που αφορά την καταβολή ειδικής εισφοράς στο γάλα. Η ρύθμιση αύτη στόχο έχει την άρση των άνισων βαρών που σήμερα προβλέπονται για το εισαγόμενο σε σχέση με το εγχώριο γάλα. Στο εξής προβλέπονται οι ίδιες ρυθμίσεις για το γάλα, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Επίσης, με την παράγραφο 2 της προτεινόμενης προσθήκης – τροπολογίας καταργούνται οι διατάξεις της παρ. 2α του άρθρου 94 του ν. 21277/1993 (Α 48), όπως η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 11 του νόμου 3698/2008. Οι ανωτέρω διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα επιχορήγησης Ελλήνων κτηνοτρόφων για την προμήθεια ζωοτροφών, σε περίπτωση ανάγκης ή σε περίοδο κρίσης, καταργούνται, διότι, ωφελώντας μόνο τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αντίκεινται στο ενωσιακό δίκαιο.
ζωοτροφών – εξίσωση εισφοράς γάλακτος για εισαγόμενα
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Τύπου δίνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ


Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ σας προσκαλούν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου σε Συνέντευξη Τύπου, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (αίθουσα συνεδριάσεων 3ου ορόφου).

Θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά όλα τα κρίσιμα στοιχεία και ντοκουμέντα για την αποκάλυψη του οικονομικού και εθνικού σκανδάλου της επιχειρούμενης διάλυσης της ΛΑΡΚΟ.
Της συνέντευξης Τύπου θα προηγηθεί συλλαλητήριο στις 10.30, στην Ομόνοια.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:
ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ – ΘΩΜΑΣ – ΦΟΥΡΤΑΚΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

To TAIΠΕΔ βγάζει στο σφυρί 4 ιαματικές πηγές -Καμένα Βούρλα, Υπάτη, Θερμοπύλες

Σε διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών, που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής ακίνητα:

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται εντός της πόλης των Λουτρών Υπάτης.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων (στη δυτική πλευρά της) και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μέτρων.

    Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα, σε ένα εκ των οποίων περιλαμβάνονται πέντε κτίρια.


Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

    Α΄ φάση: υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

    Β΄ φάση: κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο, είναι η ALPHA BANK.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Απαράδεκτη η κατάσταση με τις εργατικές κατοικίες στη Βοιωτία



Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί με τις εργατικές κατοικίες στη Βοιωτία.
Ειδικότερα:
-Στην περιοχή της Θήβας υπάρχουν  351 διαμερίσματα χωρίς οριστικό παραχωρητήριο, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμεί η σύσταση του οικισμού. Επίσης, υπάρχουν 12 διαμερίσματα τα οποία είναι απαράδοτα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι οι οποίοι τα έχουν άμεσα ανάγκη. Επιπλέον, υπάρχει οικόπεδο 100 στρεμμάτων στους Οικισμούς Θήβα 2 και Θήβα 3, άρτιο και οικοδομήσιμο, τα οποίο παραμένει αναξιοποίητο.
-Όσον αφορά την περιοχή της Λιβαδειάς υπάρχουν 12 διαμερίσματα χωρίς οριστικό παραχωρητήριο, 6 διαμερίσματα τα οποία είναι απαράδοτα και οικόπεδο 4 στρεμμάτων άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο παραμένει και αυτό αναξιοποίητο.
-Στην περιοχή των Οινοφύτων υπάρχουν  57 κατοικίες χωρίς οριστικό παραχωρητήριο, ενώ εκκρεμεί και η σύσταση του οικισμού. Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν περίπου 18 διαμερίσματα απαράδοτα και ενώ υπάρχουν   άστεγοι δικαιούχοι, δεν γίνεται καμία ενέργεια για να παραχωρηθούν, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα  διαμερίσματα να «ρημάζουν» λόγω χρόνιας εγκατάλειψης.
Να επισημάνουμε δε, ότι η Λιβαδειά και η Θήβα είναι  δύο πόλεις στις οποίες υπάρχει μεγάλη βιομηχανική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα,  υπάρχει η μεγαλύτερη βιομηχανική  ζώνη στην Ελλάδα, αυτή των Οινοφύτων –Σχηματαρίου, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εργατικές κατοικίες. Επιπροσθέτως, πρέπει άμεσα τόσο στο οικόπεδο 100 στρεμμάτων στους Οικισμούς Θήβα 2 και Θήβα 3, όσο και στο οικόπεδο 4 στρεμμάτων στη Λιβαδειά να γίνει ανέγερση εργατικών κατοικιών, ώστε αφ’ ενός μεν να δοθούν στους άστεγους εργαζόμενους αφετέρου δε, να δημιουργηθεί  οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο της οικοδομής, που πλήττεται λόγω της ύφεσης. Τέλος, στη Θήβα  εκκρεμεί η ανταλλαγή οικοπέδων με την πρώην Νομαρχία  Βοιωτίας,
λόγω κατασκευής σχολικών κτιρίων σε οικόπεδο του πρώην ΟΕΚ

  Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την σύσταση του οικισμού στη  
   Θήβα και στα Οινόφυτα, ώστε να δοθεί και οριστικό παραχωρητήριο;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να παραδοθούν άμεσα τα απαράδοτα  
    διαμερίσματα τόσο στη Λιβαδειά τα 6 , όσο και στη Θήβα τα 12;
3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να γίνει ανέγερση εργατικών κατοικιών στα
   οικόπεδα τόσο στη Λιβαδειά όσο και στη Θήβα;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για Μαθήματα Επιμόρφωσης Ενηλίκων στο Δήμο Θηβαίων



Στα πλαίσια του έργου «Κέντρα δια βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» συστήνεται και θα λειτουργήσει στο Δήμο Θηβαίων «Κέντρο δια Βίου Μάθησης», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης,  στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για τα ακόλουθα θεματικά πεδία :

    Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
    Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον
    Νέες Τεχνολογίες
    Γλώσσα και Επικοινωνία
    Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
    Πολιτισμός και Τέχνη
    Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Για τις ανάγκες της ενέργειας αυτής θα προσληφθούν δυο (2) άτομα, ένας (1) υπεύθυνος εκπαίδευσης, ανάπτυξης & διασφάλισης ποιότητας και ένας (1) υπεύθυνος οργάνωσης. Για τις θέσεις αυτές είχε προηγηθεί προκήρυξη από τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και αναμένονται τα αποτελέσματα, όπως επίσης και για τους εκπαιδευτές.




Τμήματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα δημιουργηθούν, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, στην πόλη της Θήβας και στις Τοπικές Κοινότητες.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τους ενδιαφερόμενους ΕΝΗΛΙΚΕΣ ( άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα επιμόρφωσης να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής  και να δηλώσουν την προτίμησή τους για τα  προαναφερόμενα θεματικά πεδία,  στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (κα. Αναστασίου Βάσω, τηλ: 22623,50603) μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα μαθήματα θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και με την ολοκλήρωση αυτών θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, την οποία θα συνυπογράφουν ο Δήμος, Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας & δια Βίου Μάθησης.

Η αίτηση συμμετοχής καθώς και όλες οι πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των ανωτέρω θεματικών πεδίων, έχουν αναρτηθεί στο site του Δήμου Θηβαίων
www.thiva.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους νεαρούς τσαντάκηδες της Λιβαδειάς




Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (08-09-2013) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγές τσαντών από δύο ηλικιωμένες γυναίκες.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 20:30΄ το βράδυ, οι δράστες προσέγγισαν τις δύο γυναίκες, ηλικίας 77 και 76 ετών, την ώρα που περπατούσαν σε περιοχή της Λιβαδειάς και απέσπασαν αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους, που περιείχαν συνολικά μικρά χρηματικά ποσά, δύο κινητά τηλέφωνα, κλειδιά των σπιτιών τους και προσωπικά τους αντικείμενα.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, αναζήτησαν και εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 17χρονο, ο οποίος επέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου, μαζί με τον συνεργό του, απέρριψαν τις δύο τσάντες οι οποίες κατασχέθηκαν.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κατάφεραν λίγο αργότερα να εντοπίσουν και τον 18χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 76χρονης και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τις ηλικιωμένες γυναίκες και συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, το κινητό τηλέφωνο και οι τσάντες με το περιεχόμενό τους, αποδόθηκαν στις παθούσες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ελληνες επιστρέφουν στα χωράφια- 28 γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται «χρυσά» από το ΕΣΠΑ



Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.

Ωστόσο, την δυσκολία στην ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίζουν αρκετοί νέοι αγρότες έρχεται να λύσει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της αγροτικής ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

Οπως αναφέρει το Εθνος, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» θα χρηματοδοτήσει 28 γεωργικά επαγγέλματα, διευκολύνοντας έτσι τους αγρότες στην απόκτηση ή την ανανέωση του εξοπλισμού τους και την ανανέωση των τεχνολογικών τους συστημάτων, προκειμένου να υπάρξει εκσυγχρονισμός στην γεωργική παραγωγή.

Οι δαπάνες που μπορούν να ενισχυθούν από το ΕΣΠΑ, κυμαίνοντας από τις 20.000 μέχρι και τις 200.000 ευω και τα πο0σοστά κυμαίνονται από το 30-55% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Αναλυτικά τα 28 υποστηρικτικά γεωργικά επαγγέλματα ου επιδοτούνται:

    Υπηρεσίες αγροτικών μηχανημάτων εποχικής χρήσης

    Υπηρεσίες αραίωσης ζαχαρότευτλων

    Υπηρεσίες εναέριου ψεκασμού των καλλιεργειών

    Υπηρεσίες θερισμού δημητριακών

    Υπηρεσίες καθαρισμού χωραφιών και άλλων φυτών

    Υπηρεσίες λειτουργί8ας συστημάτων και άρδευσης

    Υπηρεσίες καταπολέμησης ζιζανίων και επιβλαβών για τη γεωργία εντόμων ή ζώων

    Υπηρεσίες κλαδέματος δένδρων και άλλων φυτών

    Υπηρεσίες περισυλλογής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

    Υπηρεσίες προετοιμασίας αγρών

    Υπηρεσίες σηψίλυσης αγροτικών προϊόντων

    Υπηρεσίες σποράς- φύτευσης αγροτικών προϊόντων

    Υπηρεσίες ψεκασμού φυτών και αγρών

    Καλλιεργητικές δραστηριότητες μετά τη συγκομιδή που αφορούν τον καπνό

    Υπηρεσίες αλωνισμού δημητριακών

    Υπηρεσίες απολύμανσης αγροτικών προϊόντων

    Υπηρεσίες αποξήρανσης αγροτικών προϊόντων

    Υπηρεσίες αποξήρανσης σταφίδας

    Υπηρεσίες δερματοποιήσης αγροτικών προϊόντων
    Υπηρεσίες διαλογής αγροτικών προϊόντων
    \Υπηρεσίες εκκοκκισμού βαμβακιού
    Υπηρεσίες εκκοκκισμού καλαμποκιού
    Υπηρεσίες καθαρισμού αγροτικών προϊόντων
    Υπηρεσίες κέρωσης καρπών
    Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένταξη στο νέο πρόγραμμα:

    Οι επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας και να λειτουργούν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 αδιαλείπτως, έχοντας κλείσει τουλάχιστον μια δωδεκάμηνη χρήση
    Να είναι εταιρικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ: Αναβάλλεται η Θεατρική Παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη




Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Χαλκίδας, που ήταν προγραμματισμένη για το  Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2013» , λόγω κωλύματος της ομάδας του θεάτρου Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεφάντωμα στην Άσκρη με την "σφραγίδα" της Γιορτής Κρασιού-βίντεο

Η Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη αποτελεί απο το 2000 εκδήλωση-θεσμό που έχει σκοπό την προώθηση του προιόντος και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.Ο Δήμος Αλιάρτου και ο Σύλλογος Γυναικών Άσκρης συνδιοργανώνουν την 14η Γιορτή Κρασιού στον φιλόξενο χώρο της πλατείας Άσκρης.Δοκιμάζουμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί απο τους οινοπαραγωγούς του τόπου μας και παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με κόπο και μεράκι απο τις γυναίκες του χωριού.
Ταξιδεύουμε μελωδικά με καταξιωμένους με καταξιωμένους καλλιτέχνες αναζητώντας παλαιότερες και σύγχρονες μορφές μουσικής έκφρασης.Ηεκδήλωση αυτή εκπέμπει το μήνυμα ότι η Γιορτή Κρασιού είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπαθειά μας να αναδείξουμε τον τόπο μας και τα συγκριτικά πλεονεκτηματά του.Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης ευχαριστεί τους οινοποιούς του χωριού την ορχήστρα και όλους όσους εργάστηκαν για την διοργάνωσης της εκδήλωσης.
Καλή Σοδειά στους παραγωγούς και καλοπούλητα τα κρασιά!!!
Ξεφάντωσαν ντόπιοι και επισκέπτες  στη Γιορτή του Κρασιού,όπου έφαγαν παραδοσιακά εδέσματα ήπιαν άφθονο κρασάκι και χόρεψαν μέχρι το πρωί.Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό της Άσκρης χορεύοντας παραδοσιακού χορούς.













Και του χρόνου.
 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς με ανήλικα παιδιά μπορούν να βγουν στη σύνταξη στα 50

Γονείς που είναι ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών) ή και ελευθέρων επαγγελματιών και έχουν παιδιά είτε ενήλικα, είτε ανήλικα, μπορούν ακόμη και σήμερα που τα επίσημα όρια ηλικίας για σύνταξη είναι στα 62 και στα 67 να εκμεταλλευτούν τις μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού και να κατοχυρώσουν σύνταξη από τα 50 ή ακόμα και χωρίς όριο ηλικίας, λόγω τέκνων.

Μάλιστα αν τα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000, τότε ο χρόνος που μπορούν να κατοχυρώσουν για να βγουν πιο εύκολα στη σύνταξη φτάνει στα 5 έτη και -το σημαντικότερο- είναι και δωρεάν.

Η δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη με προσμέτρηση χρόνου παιδιών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες γονείς από ένα πλήθος 700.000 και πλέον μισθωτών που υπολογίζεται από αρμόδιους παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης και των Ταμείων ότι έχουν είτε ένα ανήλικο παιδί είτε τρία παιδιά, αποκτηθέντα μετά το 2000.

Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τη νέα αναπλ. Διοικήτρια του Γ.Ν. Θηβών

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τη νέα αναπλ. Διοικήτρια του Γ.Ν. Θηβών Αικατερίνη Λιακοπούλου.

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας με τη νέα αναπληρώτρια διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θήβας-Λιβαδειάς της 5ης  Υ.ΠΕ.,  κα. Αικατερίνη Λιακοπούλου πραγματοποίησε, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στο γραφείο της στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στην κ. Λιακοπούλου καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και τη διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Θηβαίων θα σταθεί συμπαραστάτης στις προσπάθειες για αναβάθμιση  της λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Οι δυο τους συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές (Δήμου, Φορέων, Νοσοκομείου) για την επίλυση αυτών.

Τέλος, αποφάσισαν να επαναλαμβάνουν σε τακτική βάση αντίστοιχες συναντήσεις για την αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων ανακύπτουν, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικότερα

Αττική
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό αλλά από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αναμένονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης -Οι δικαιούχοι θα παίρνουν προκαταβολή χωρίς δικαιολογητικά


Με το υπουργείο Οικονομικών να θέτει ως στόχο να λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης πολλοί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι ώστε να μπορέσει να εισπράξει περισσότερα χρήματα συγκριτικά με την περσινή χρονιά φαίνεται πως προκρίνει το σενάριο αύξησης των δικαιούχων του επιδόματος.

Ετσι λοιπόν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές όπως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να βάλουν πρώτα πετρέλαιο και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση για να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα, αλλά θα λαμβάνουν προκαταβολικά το επίδομα, πιθανότατα σε δύο δόσεις. Μάλιστα η μία θα δίνεται πριν την 15η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.

Παράλληλα θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Για έναν άγαμο το ποσό θα ανέβει στις 30.000 ευρώ το χρόνο, για έγγαμους χωρίς παιδιά στις 40.000 ευρώ το χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το ποσό θα ανέβει στις 43.000 ευρω.

Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συγκλονιστική διαφήμιση ύμνος στη φιλία που συγκίνησε το Διαδίκτυο -βίντεο

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια απλή διαφήμιση καταφέρνει να συγκινήσει τους θεατές με κάποιο βαθύτερο νόημα ή απλά με δυνατές εικόνες, ωστόσο, το βίντεο – ύμνος στη φιλία αγκαλιάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες.

Πρόκειται για τη νέα καμπάνια της εταιρείας μπύρας Guiness με το προφανές σλόγκαν του πόσο βοηθάει το συγκεκριμένο ποτό τις δυνατές φιλίες μεταξύ ανδρών.

Το βίντεο δείχνει μια παρέα ΑμεΑ να παίζουν μπάσκετ καθισμένοι στα αναπηρικά καροτσάκια τους, ωστόσο, στο τέλος φανερώνει πως μόνο ο ένας από αυτούς έχει πραγματικό κινητικό πρόβλημα, απλά οι υπόλοιποι επειδή επιθυμούν να αθληθούν και να παίξουν παρέα με τον φίλο τους επιλέγουν να ζήσουν έστω και στο ελάχιστο αντιμέτωποι με τις προκλήσεις που βιώνει ο ίδιος στην καθημερινότητά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο κρύο και βροχερό φθινόπωρο των τελευταίων ετών;



Αναλύοντας μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, οι μετεωρολόγοι διέκριναν μία τάση για το πώς φαίνεται να κυλάει το φθινόπωρο στη χώρα μας.

Τα προγνωστικά στοιχεία ως τώρα, δείχνουν πως θα έχουμε το πιο κρύο και ίσως και πιο βροχερό φθινόπωρο των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, ενώ τα χιόνια στα βουνά θα κάνουν πολύ νωρίς την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με το greekweather, δείχνουν έναν Σεπτέμβριο με αρκετές βροχές και πολλά σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, ακόμα δηλαδή και θερμοκρασίες που από τους 30 βαθμούς Κελσίου θα πέφτουν και στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Θέλουν έναν Οκτώβριο και έναν Νοέμβριο, με περισσότερο κρύο και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ δείχνουν και κάποια χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Οι 2 αυτοί μήνες πάντως, φαίνεται να κυλούν με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κυρίως ο Νοέμβριος. Σημειώνουν ωστόσο ότι δεν είναι μία σίγουρη πρόβλεψη αλλά μία πιθανή τάση για το καιρού του φετινού φθινοπώρου στη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

O ανθρώπινος χάρτης της Ελλάδας: Αύξηση γεννήσεων, αλλά μείωση του πληθυσμού

Παρά το ότι σημειώθηκαν περισσότερες γεννήσεις από ό,τι θάνατοι και αυξήθηκε η μετανάστευση, μειώθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα. Βαλκάνιοι το 65% των αλλοδαπών.

Το 52,8% του συνολικού πληθυσμού συγκεντρώνουν μαζί οι περισσότερες περιφέρειες που φιλοξενούν τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρώτη κόβει το νήμα η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας 3.827.624 κατοίκους, που αντιστοιχούν περίπου στο 35,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ενώ με 1.881.869 ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία, συγκεντρώνοντας το 17,4%.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι μόνο η πολυπληθέστερη, αλλά φαίνεται πως σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος της μείωσης πληθυσμού σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή, μαζί με εκείνη της Δυτικής Ελλάδας.

Στην πρώτη σημειώνεται μείωση περίπου 66.949 ατόμων επί του μόνιμου πληθυσμού, ενώ στη δεύτερη αγγίζει τις 41.745 άτομα, προσεγγίζοντας και οι δύο μαζί ποσοστό που κυμαίνεται στο 85%-90% της συνολικής απώλειας αν και τα στοιχεία δεν μπορούν να είναι απόλυτα συγκρίσιμα, καθώς η μεθοδολογία και η διοικητική διαίρεση διαφέρουν σημαντικά.

Οι νεότεροι και οι γηραιότεροι

Η υψηλότερη μέση ηλικία εντοπίζεται στην Περιφέρεια Ηπείρου με 44,2 έτη. Στον αντίποδα βρίσκεται το Νότιο Αιγαίο με μέση ηλικία 39,8 έτη, όταν η μέση ηλικία για το σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται στα 41,9 έτη.

Οι κάτοικοι του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων είναι εκείνοι που ζουν περισσότερο (η μέση ηλικία είναι τα 57,9 έτη), ενώ πέντε στους δέκα δήμους με τη μικρότερη μέση ηλικία βρίσκονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με τον δείκτη στον Δήμο Φυλής να δείχνει τη χαμηλότερη μέση ηλικία στα 35,3 έτη.

Την ίδια στιγμή σε 1.569.089 άτομα ανέρχεται ο πληθυσμός που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 0-14, ενώ για τις ηλικίες 15-29 διαμορφώνεται σε 1.903.998, δεδομένα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ως σήμερα γεννήθηκαν στη χώρα μας λιγότερα παιδιά από ό,τι την προηγούμενη δεκαπενταετία (1980-1994).

Δεν μπορούμε φυσικά να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η ηλικία τεκνοποίησης των ζευγαριών έχει μετατεθεί μέσα σε αυτά τα χρόνια, ακόμη και κατά μία δεκαετία ή και περισσότερο, λόγω της δυναμικής στροφής της γυναίκας στην αγορά εργασίας, αλλά και των νέων κοινωνικών και οικονομικών προτύπων που επικράτησαν στην ελληνική κοινωνία.

Στο σύνολο των 4.134.157 νοικοκυριών που υπάρχουν στη χώρα, ποσοστό 55,2% έχουν μόλις ένα ή δύο μέλη, ενώ τρία ή τέσσερα μέλη μετρά το 37,4%.

Το μέσο μέγεθος του νοικοκυριού ανέρχεται σε 2,6 άτομα, με το μεγαλύτερο να εμφανίζεται στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας (3 άτομα) και το μικρότερο στον Κεντρικό (2 άτομα).

Οι πυρηνικές οικογένειες ανέρχονται σε 3.021.133, αυξημένες κατά 110.265 από το 2001, διάστημα κατά το οποίο παρατηρείται συγχρόνως αύξηση της τάσεως του 31,7% στις μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες ανέρχονται στις 463.713. Από αυτές τα παιδιά ζουν με τον πατέρα στις 74.421, ενώ με τη μητέρα στις 389.292 οικογένειες.

Στο 19,7% η αύξηση των αλλοδαπών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, 911.929 άτομα με υπηκοότητα άλλων χωρών ζουν στην Ελλάδα, εκ των οποίων 708.003 έχουν υπηκοότητα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και 4.825 καταγράφηκαν τον Μάιο του 2011 χωρίς ή με αδιευκρίνιστη υπηκοότητα.

Στη δεκαετία που μεσολάβησε ο μόνιμος πληθυσμός αλλοδαπών αυξήθηκε κατά περίπου 19,7% από 761.813 άτομα που ήταν το 2001, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να συγκεντρώνονται στις αστικές περιοχές.

Ποσοστό περίπου 52,8% των αλλοδαπών είναι από την Αλβανία, όμως αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τα στοιχεία του 2001 παρατηρείται στον πληθυσμό Βουλγάρων και Ρουμάνων που υπερδιπλασιάστηκαν, οι πρώτοι από 35.104 αυξήθηκαν σε 75.915, ενώ οι δεύτεροι από 21.994 έγιναν 46.523.

Η μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας δεν προήλθε όμως από τα Βαλκάνια, αλλά από την Ασία και αφορά κατοίκους που έχουν έχουν πακιστανική υπηκοότητα. Ο μόνιμος πληθυσμός τους τριπλασιάστηκε από 11.130 το 2001 σε 34.177 άτομα το 2011.

Το Βήμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ναι σε απεργίες και απο την ΕΛΜΕ Βοιωτίας

 Στη συνέλευση, που έγινε την την Πέμπτη 5/9, ώρα 6μ.μ. στη Λιβαδειά, στο συνεδριακό κέντρο Κρύας, με θέμα ενημέρωση- εκτίμηση- προγραμματισμός δράσης και κινητοποιήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα, συμμετείχαν 130-140 συνάδελφοι.
Έγινε ζωντανός διάλογος και πολλές παρεμβάσεις ιδιαίτερα φορτισμένες συναισθηματικά, που φανερώνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πιο πολλοί συνάδελφοι, ειδικά οι συνάδελφοι από τα τεχνικά σχολεία που είναι σε διαθεσιμότητα.
Αξίζει ν' αναφερθεί η τοποθέτηση της συναδέλφισσας Π.Κ. που τώρα βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, η οποία βλέποντας την κατάσταση από μια νέα -εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ατομικές διαδρομές και αποδόμησε το δόγμα του: "ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΩ", ενώ κατέληξε: "είτε όλοι μαζί θα νικήσουμε, είτε όλοι μαζί θα χαθούμε".

στις ψηφοφορίες:
Για το τι συμβαίνει - το σκεπτικό: η Πρόταση του ΔΣ έλαβε  93 ψήφους
                                                 η Πρόταση του ΠΑΜΕ έλαβε 12 ψήφους

Για το πρόγραμμα δράσης υπήρχαν 3 προτάσεις: η 5/ημερη απεργία, η 48ωρη (ΠΑΜΕ) και μια ενός συναδέλφου για γενική απεργία, διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ.

Ψηφοφορία για το πρόγραμμα δράσης: 5/ήμερες επαναλαμβανόμενες με συνέλευση την 5η μέρα
                                                               ΥΠΕΡ 55- ΚΑΤΑ 49- ΛΕΥΚΟ 2
                                                               48ωρη με συνέλευση τη 2η μέρα και προοπτική
                                                               ΥΠΕΡ 47- ΚΑΤΑ 46 - ΛΕΥΚΟ 1
                                                               πρόταση για γενική απεργία....
                                                               ΥΠΕΡ 4 - ΚΑΤΑ 12 - ΛΕΥΚΟ 6
Πέρασε η πρόταση για 5/ήμερες απεργίες αφού συγκέντρωσε το 50+1 των ψήφων.
Τέλος μπήκε σε ψηφοφορία πρόταση: Αν δεν περάσει στη συνέλευση των προέδρων η 5/ήμερη, ψηφίζουμε την 48/ωρη εφόσον κατατεθεί ως συμβιβαστική πρόταση στη ΓΣ προέδρων. Δεν έγινε καταμέτρηση αλλά πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία.
Απόφαση συνέλευσης της ΕΛΜΕ Βοιωτίας  για απεργία
elmeviot.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ